Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146084

Most sem én találtam fel a spanyolviaszt?:) Nos akkor csak növelni kell a napok számát , hogy nőjön a támogatók száma!:)

Előzmény: endrepp (146080)
sogi01 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146083

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

 

Előzmény: sogi01 (146032)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146082

..."Én a neten látottak alapján azt szűrtem le hogy a kozma olaj egy a párlat tetején úszó valami"...

 

Ezt jól "szűrted" le...az a valami, olajszerűen viselkedő, magasabbrendű  alkohol...de az s-alakú csöved, az ebből semmit sem fog leszűrni, mert általában a többi alkohol oldatban tartja...ahhoz, hogy ebből az oldatból kiváljon és a felszínre jöjjön, hideg vízbe kell csorgatni. A hideg és a hígulás hatására már feljön a felszínre, ahonnan már le lehet halászni...ehhez kell a Szöllősi-féle szűrő, "otthon-főzős" változata...

 

 

 

Előzmény: Horvistvan (146066)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146081

Tehát a pálinkaverseny nevezett kereskedelmi tételeinek eredményhirdetése van szombaton. :)

Előzmény: endrepp (146080)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146080

2 napos. A kereskedelmiek vannak szombaton.

Előzmény: kupeci (146079)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146079

....és miért is csak csütörtök és vasárnap?

Előzmény: endrepp (146077)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146078

Ha a jövőhéten viszont kiderül hogy nyertem egy pár aranyat, az azért nagyban befolyásolná a kialakuló véleményemet!:)

Előzmény: endrepp (146075)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146077

Csütörtök vagy vasárnap marad, hát nem tudom. Csak a nagyobb helyszín lenne erre a megoldás, más nem.

Előzmény: kupeci (146076)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146076

Az exkluzivitás fontosságát nem vitatatom, sőt!De fölös óvatosságból mégis csak megkérdezném a szervezőket, muszáj ezt egy nap alatt lebonyolítani?:)

Előzmény: endrepp (146075)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 2 146075

A férőhely limitált, exkluzív helyszínre van szükség, a környéken olyan nincs, ami elég nagy lenne ehhez. Sztem. ennyi.

Előzmény: kupeci (146074)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146074

Értem, és köszönöm a kiigazítást.DE. Ezt a közhasznú társaságot létrehozta valaki. Mondjuk egy önkormányzat . Gondolom annak érdekében  hogy nagyobb ismertséget szerezzenek a településüknek.Dicséretes dolognak tartom.  Azt viszont nem értem miért nem nyitják nagyobbra ennek a nyilvánosságnak a kapuját azzal hogy mindenkit beengednek a  rendezvényük fénypontjára!?   :)

Előzmény: endrepp (146071)
mili70 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146073

Ez is igaz, és komolyan elgondolkoztat.....

Előzmény: kupeci (146070)
mili70 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146072

Hát mindenképp érdekes, amit írsz. :)

Viszont nem is akarom továbbgondolni......

Előzmény: obsitos3 (146061)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 3 146071

Nem a mondanivalód lényegéhez tartozik, csak mellékesen: nem vállalkozás, hanem egy közhasznú egyesület szervezi.

Előzmény: kupeci (146070)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 4 146070

Térjünk vissza Ongára.Nagyon bánt ahogyan kezelik azokat akik nem küldtek be legalább 5 mintát.Vagy nagyon jól megy a vállalkozásuknak,és úgy gondolják nincs szükségük a kicsikre, vagy nagyon rosszul működnek , ezért nem ismerik fel a jelentkezők létszámában rejlő előnyöket.Nekünk egyik sem jó. De nekik sem! (hosszútávon)

Előzmény: obsitos3 (146069)
obsitos3 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146069

Ha neked a kérdésből rögtön lejött,hogy egy menetről van szó,az más.Én meg már kezdtem életút-számításokat végezni.(:-

 

Előzmény: kupeci (146064)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 2 146068

Elegánsan figyelmen kívül hagyod, hogy az egy tartály nem cső és vízzel van töltve a főzés elején, ez a lényeg, a tömény szesz hígul és kicsapódik belőle az egyébként oldott állapotban lévő olaj, na csak ekkor tudod leválasztani, tehát a cső, akármilyen is legyen, ezt nem fogja tudni. :)

Előzmény: Horvistvan (146066)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 1 146067

A szőlősi szűrőt ismered?

Előzmény: Horvistvan (146066)
Horvistvan Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146066

Na várjál! Én a neten látottak alapján azt szűrtem le hogy a kozma olaj egy a párlat tetején úszó valami. A legtöbb megoldás azon alapul, hogy a tartály alsó részéből engedik át az alszeszt. Tehát ha ez a logikája neki akkor az S formájú cső is jó erre. Természetesen az oldott kozma olajat nem fogja megszűrni mint ahogy a többi sem, csak a felszínen úszókat. Szerintem!

Előzmény: rézműves1 (146065)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.18 -1 0 146065

Csak azért kérdezem ennyire konkrétan, mert szerintem egy "hattyúnyakat", (ami gondolom csőből van), akárhogy forgatod, az nem fog kozmaolajat szűrni...

És ez nem azért van, mert ez igazából nem is olaj (a 6-nál magasabb szénatomláncú alkoholok családjába tartozik), csak úgy viselkedik, mintha az lenne...DD...

 

Előzmény: rézműves1 (146046)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146064

na  most haladjunk  amellett a logika mellett , hogy mindkettő tele van,.........:)

Előzmény: obsitos3 (146062)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146063

illetve akkor se:)

Előzmény: endrepp (146060)
obsitos3 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146062

Az 50 L-esből pont annyi jön le,mint a 100 L-esből.Csak azzal két főzetet kell lenyomni.(:-

Előzmény: kupeci (146059)
obsitos3 Creative Commons License 2018.01.18 0 1 146061

   Pontosan.Arra gondolok,egy ilyen mérvű emelés(100 % minta+100 % nevezési díj) csak a nyereség növelését szolgálhatja.Nem hiszem,hogy mostantól egy mintát 15 helyett 30 bírálónak kell kóstolni,az sem valószínű,hogy laborba visznek minden mintát,az sem,hogy drágább a terembérlet.Azt különben is ki tudnák gazdálkodni,ha több a jelentkező,több lesz az eredeti,alacsonyabb nevezési díj is.Sőt,most,hogy végiggondoltam,úgy gondolom,hogy minél több a jelentkező,annál kevesebb a költség fejenként.

   Ahhoz én kicsi vagyok,hogy valaki,valakik bukását megérezzem,de el tudom képzelni,hogy a következő versenyen már más gárda lesz helyzetbe hozva.Itt, a fórumon is terjednek azok a hírek ,hogy dolgoznak már a mostani vezetés megbuktatásán,a verseny tisztaságának megőrzésén(vagy visszaszerzésén).Mi más oka lenne annak,hogy többen adnak be különböző név alatt ugyanabból a demizsonból mintát?Nem a bíráló bizottságot akarják lebuktatni?Dehogynem!Azt akarják bizonyítani,hogy a bírák nem a pálinkát,hanem annak tulajdonosát bírálják és díjazzák.

Előzmény: mili70 (146054)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146060

Jól, én is ezt gondolom, de ez önmagában a tárgyi feladatra alkalmatlan, esetleg, ha 2 lenne belőle. De akkor is. :)

Előzmény: kupeci (146058)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146059

Az 50 literesből fele annyi mint a 100 as ból, de ez cefre függő!

Előzmény: Horvistvan (146055)
kupeci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146058

A hagyományos alatt azt értettem volna ....na várjál hadd szedjem össze a gondolataimat......:)

tehát egy teljes hosszában azonos vastagságú csövet ha meghajtunk olyanra mint egy S betű.

Jól elmondtam?:)

Előzmény: endrepp (146040)
endrepp Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146057

Nem értelek. A 3. kamrában ott marad az olaj akkor is, ha a bevezetésed felül van és a könyökre kerül egy db függőleges cső, ami a fenékig leér.

A térfogat a kihígulás miatt érdekes, mert úgy kell indulni a főzéssel, hogy az edény félig van töltve vízzel, nekem 2.5l-es edényben van, 1.5l víz induláskor.

Előzmény: gyugyu. (146056)
gyugyu. Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146056

Így van,de ...adva van a lehetőség hogy a 3. Kamrában kivált olaj megfogására is.

Előzmény: endrepp (146053)
Horvistvan Creative Commons License 2018.01.18 0 0 146055

Még annyi lenne a kérdésem, hogy egy 50 literes főzőből optimális esetben vagy átlagosan mennyi kozma olaj jön le? Ha ezt ki lehet fejezni számokban egyáltalán! Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!