Akkor te mit ajánlanál szélességnek és magasságnak. A kupola átmérője 295 mm és 50 mm a karika magassága de azon már nem tudok változtatni. Még nem kezdtem el csinálni...
Az 50 mm emlékeim szerint visszatart 0,5 bárt, de ha nem tudod tuti vízszintesre beállítani (aterepviszonyok miatt) inkább csináld 6-7 cm re. Hogy akkor is meglegyen az 5 cm ha egy kicsit meg van billenve. Nekem is az volt sokáig, de átalakítottam , mert nem bírta a túlnyomást.
Hú, a vízzárral kapcsolatban olvass vissza, itt bal oldalon beírod a fórum keresőjébe, egy elég megosztó dolog, olyan pálinkafőzőn van (DES), aminek a konstrukciójához 50éve nem nyúltak, azóta feltalálásra került pár dolog, pl. a szilikon, habosított szilikon, van aki együtt él vele, de sokan szíják és átalakítják, nekem biztos nem kéne.
Már találtam ezzel kapcsolatban hivatalos választ is a neten:
- Nem értem a tavalyi fél liter minta után miért kell 1 litert idén leadni ? Egy magánfőző van hogy 4-5 litert csinál tételenként.
- Nagy a család a zsűrinél. :)
- Én indultam tavaly is... Mi is szervezünk versenyt tudom mennyi fogy el a kóstolásnál.
- Gyulai Pálinkafesztivál Kedves XY Sajnálattal olvastuk negatív hozzászólását a Brillante – 2018 Pálinka és Párlat Verseny kapcsán. Versenyünket mind hazánkban, mind külföldön szeretnénk a szakmán belül is elismertté tenni, amelyhez elengedhetetlen volt többek között a nevezési feltételek megváltoztatása is. Versenyünknek jelentős költségei vannak, amelyek évről évre növekednek (a hirdetések, a bírálók felkészítése, a bírálók költségei, a számítógépes programok fejlesztése, a háttérmunkát végző munkatársak bérei, az eredményhirdetéssel kapcsolatos kiadások stb.). Egy nevezett pálinka/párlat értékelésének és a versenyen való részvételének a költsége kb. 10.000 Ft, ennek a 2.000 Ft-os nevezési díj csak a töredéke. Az nem titok a versenyekben jártasok számára, hogy más elismert megmérettetések is hasonló vagy drágább nevezési díjjal vannak meghirdetve (külföldi versenyt inkább nem is említenénk). Tudjuk, hogy sok magánfőző egy-egy tételt csak kisebb mennyiségben főz ki, de az 1 liter mintára 2 palackban azért van szükség, mert 1 üveg ki lesz bontva a bírálathoz , de ha ezzel bármi történik (pl. véletlenül kiborul), ott a másik üveg, amihez lehet nyúlni. Mindemellett, ha olyan vitás kérdés merül fel a nevezett mintával kapcsolatban, amihez bontatlan mintára van szükség (pl. labor vizsgálat), akkor szintén rendelkezésre kell álljon a másik üveg minta. Bízunk benne, hogy mindezek elolvasása után más véleményt fogalmaz meg versenyünkkel kapcsolatosan! Üdvözlettel, a Szervezők
Szégyelld el magad az ilyen gusztustalan destruktív hozzászólásod miatt! Az ilyen igénytelen és roszmaju velemenyedeidet, mint a metil alkoholos inkább tartsd meg magadnak!
Ha jól emlékszem, a Sólyom könyv említi a kozmaolajat, mint értékes mellékterméket, úgyhogy lehet komoly a dolog. Sőt, azt is, hogy hogyan kell növelni a cefrében a kozmaolaj mennyiségét.
Láttál már kozmaolajat?... (mi az a nagyobb mennyiség?) az otthonfőzőknek, olyan hihetetlenül kis mennyiség jelentkezik egy-egy főzés alkalmával, hogy talán nem is mérhető, talán miligrammok?...a leszedéskor pedig ráragad a papírzsepire, amivel lehúzod...talán egy bérfőzdében keletkezhet, pár ezer liter pálesz lefőzése után, egy pár liter "tiszta" kozmaolaj...ott kéne érdeklődni...
Nem irigyellek,nekem a múlt heti kivim volt az utolsó, amit nem magyar gyümölcsből készítek.A zöldség féléket már régebben befejeztem,nekem is alma-cékla duó volt,de hála isten el kóstoltattam,igaz mondogatnom kellet,hogy különlegesség.