Keresés

Részletes keresés

Wuti91 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146114

 Mert ilyen lett a kupola

Wuti91 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146113

Akkor te mit ajánlanál szélességnek és magasságnak. A kupola átmérője 295 mm és 50 mm a karika magassága de azon már nem tudok változtatni. Még nem kezdtem el csinálni...

Előzmény: rézműves1 (146111)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146112

Példa rá ami nekem volt most, hogy puffogva forrt a szőlő, a 20mm-es vizzárral állandoan kifujt volna.

Előzmény: rézműves1 (146111)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.19 0 3 146111

Szerintem kicsi lesz az a 20mm vízmélység, sok gondod lenne vele. A kialakítása sem mindegy.

Előzmény: Wuti91 (146105)
barkócza Creative Commons License 2018.01.19 0 2 146110

1 bar: 10m vízoszlop, 50mm vízoszlop: 0,005 bar.

Előzmény: kupeci (146108)
barkócza Creative Commons License 2018.01.19 -1 0 146109

Jó lesz a 20mm.

Előzmény: Wuti91 (146105)
kupeci Creative Commons License 2018.01.19 -1 0 146108

Az 50 mm emlékeim szerint visszatart 0,5 bárt, de ha nem tudod tuti vízszintesre beállítani (aterepviszonyok miatt) inkább csináld 6-7 cm re. Hogy akkor is meglegyen az 5 cm ha egy kicsit meg van billenve. Nekem is az volt sokáig, de átalakítottam , mert nem bírta a túlnyomást.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (146107)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.19 0 2 146107

Kevés, legalább 50mm legyen a vízoszlop magassága.

Előzmény: Wuti91 (146105)
endrepp Creative Commons License 2018.01.19 0 3 146106

Hú, a vízzárral kapcsolatban olvass vissza, itt bal oldalon beírod a fórum keresőjébe, egy elég megosztó dolog, olyan pálinkafőzőn van (DES), aminek a konstrukciójához 50éve nem nyúltak, azóta feltalálásra került pár dolog, pl. a szilikon, habosított szilikon, van aki együtt él vele, de sokan szíják és átalakítják, nekem biztos nem kéne.

Előzmény: Wuti91 (146105)
Wuti91 Creative Commons License 2018.01.19 -1 0 146105

Üdv! A vízzárat így terveztem, hogy 20 mili magas és 20 mili a két karika között a távolság. Így jó lesz nem?

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.01.19 0 1 146104

És nyilván nem láttak még fél literesnél kisebb üveget...

Előzmény: mili70 (146103)
mili70 Creative Commons License 2018.01.19 0 1 146103

Már találtam ezzel kapcsolatban hivatalos választ is a neten: 

 

 

- Nem értem a tavalyi fél liter minta után miért kell 1 litert idén leadni ? Egy magánfőző van hogy 4-5 litert csinál tételenként. 


- Nagy a család a zsűrinél. :)


- Én indultam tavaly is... Mi is szervezünk versenyt tudom mennyi fogy el a kóstolásnál.


Gyulai Pálinkafesztivál Kedves  XY Sajnálattal olvastuk negatív hozzászólását a Brillante – 2018 Pálinka és Párlat Verseny kapcsán.  Versenyünket mind hazánkban, mind külföldön szeretnénk a szakmán belül is elismertté tenni, amelyhez elengedhetetlen volt többek között a nevezési feltételek megváltoztatása is. Versenyünknek jelentős költségei vannak, amelyek évről évre növekednek (a hirdetések, a bírálók felkészítése, a bírálók költségei, a számítógépes programok fejlesztése, a háttérmunkát végző munkatársak bérei, az eredményhirdetéssel kapcsolatos kiadások stb.). Egy nevezett pálinka/párlat értékelésének és a versenyen való részvételének a költsége kb. 10.000 Ft, ennek a 2.000 Ft-os nevezési díj csak a töredéke. Az nem titok a versenyekben jártasok számára, hogy más elismert megmérettetések is hasonló vagy drágább nevezési díjjal vannak meghirdetve (külföldi versenyt inkább nem is említenénk). Tudjuk, hogy sok magánfőző egy-egy tételt csak kisebb mennyiségben főz ki, de az 1 liter mintára 2 palackban azért van szükség, mert 1 üveg ki lesz bontva a bírálathoz , de ha ezzel bármi történik (pl. véletlenül kiborul), ott a másik üveg, amihez lehet nyúlni. Mindemellett, ha olyan vitás kérdés merül fel a nevezett mintával kapcsolatban, amihez bontatlan mintára van szükség (pl. labor vizsgálat), akkor szintén rendelkezésre kell álljon a másik üveg minta. Bízunk benne, hogy mindezek elolvasása után más véleményt fogalmaz meg versenyünkkel kapcsolatosan! Üdvözlettel, a Szervezők

Előzmény: obsitos3 (146061)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.01.19 0 4 146102

Az ittlévő emberkéknek az összes kozmaolaját "összeöntenéd" szerintem még egy madáretetőt se fűtené ki vele egész télen...

Előzmény: BandiKJ (146098)
mili70 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146101

Én is gondolkodtam rajta, hogy megkérdezem, nem trollkodsz-e? :)

Előzmény: BandiKJ (146099)
mili70 Creative Commons License 2018.01.19 0 2 146100

Jó kicsi lehet az az istálló :)

Vagy elég keveset fűthetsz....

Előzmény: BandiKJ (146098)
BandiKJ Creative Commons License 2018.01.19 -3 0 146099

Kedves Greenpeace Corner! 

 

Szégyelld el magad az ilyen gusztustalan destruktív hozzászólásod miatt! Az ilyen igénytelen és roszmaju velemenyedeidet, mint a metil alkoholos inkább tartsd meg magadnak!

 

Kösz

Előzmény: Green Corner (146095)
BandiKJ Creative Commons License 2018.01.19 -1 1 146098

Igen, láttam már. Egész közelről... Ezzel fűtjük az istállót gázolaj helyett. 

Előzmény: rézműves1 (146094)
rézmanó75 Creative Commons License 2018.01.19 -1 3 146097

Van! 1 liter 100000 Ft. Szarvas gomba minőség! :)

Előzmény: BandiKJ (146087)
barkócza Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146096

Ha jól emlékszem, a Sólyom könyv említi a kozmaolajat, mint értékes mellékterméket, úgyhogy lehet komoly a dolog. Sőt, azt is, hogy hogyan kell növelni a cefrében a kozmaolaj mennyiségét.

Előzmény: Green Corner (146095)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.19 -1 2 146095

Hagyd rá, troll, valószínű túlélte a metilalkohol mérgezést!:(

Előzmény: rézműves1 (146094)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.19 0 2 146094

Láttál már kozmaolajat?... (mi az a nagyobb mennyiség?) az otthonfőzőknek, olyan hihetetlenül kis mennyiség jelentkezik egy-egy főzés alkalmával, hogy talán nem is mérhető, talán miligrammok?...a leszedéskor pedig ráragad a papírzsepire, amivel lehúzod...talán egy bérfőzdében keletkezhet, pár ezer liter pálesz lefőzése után, egy pár liter "tiszta" kozmaolaj...ott kéne érdeklődni...

Előzmény: BandiKJ (146087)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146093

Gyorsabb volt a hámozás és a Henzézéssel is csak javítok rajta. A Schiszlernél kóstoltam, onnan jött az ötlet.

Előzmény: foxrudi (146091)
Figyelget Creative Commons License 2018.01.19 0 1 146092

Az is jó, ha valaki valakije hallotta, hogy van valaki valakijének?:-D 

Előzmény: BandiKJ (146087)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146091

Miért főzted meg??

  Mi főzés nélkül csináltuk.Ha előbb tudom ezt küldtem volna belőle összehasonlítás képpen. :-)

 

Előzmény: Green Corner (146090)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.19 0 1 146090

Legalább nem csak a kutyáim fognak "véreset" sz@rni!:)

Előzmény: mili70 (146089)
mili70 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146089

Rögtön megyek és lemeozom.  :)

Előzmény: Green Corner (146086)
kivimánia Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146088

Nem irigyellek,nekem a múlt heti kivim volt az utolsó, amit nem magyar  gyümölcsből készítek.A zöldség féléket már régebben befejeztem,nekem is alma-cékla duó volt,de hála isten el kóstoltattam,igaz mondogatnom kellet,hogy különlegesség.

Előzmény: Green Corner (146086)
BandiKJ Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146087

Sziasztok!

(Ha nem ebbe a fórumtémába való a hozzászólásom, akkor kérlek helyezzétek át!)

Vásárolnék nagyobb mennyiségben kozmaolajat. Ha van valakinek vagy valaki valakijének, akkor kérlek, ne tartsátok magatokban! :)

Köszönöm előre is!

Green Corner Creative Commons License 2018.01.19 0 3 146086

Tegnapi cékla projekt, 150kg. Ez volt az első, valószínű az utólsó is!:)

Horvistvan Creative Commons License 2018.01.19 0 0 146085

Köszönöm szépen a segítséget!

Előzmény: rézműves1 (146082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!