Keresés

Részletes keresés

Mokuspiskota Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1357

Sziasztok!

Már 10 éves korom óta van bütyök a jobb lábamon (szóval 14 éve). Eddig nem zavart túlságosan, de az utóbbi időben egyre nehezebbé vált a cipővásárlás.... Pár hónapja hordok gyógybetétet, de az ortopédus javasolta a műtétet. A műtét menetéről nem tudtam semmi, ezért felkerestem ezt a fórumot és eléggé megijedtem.

Lenne egy pár kérdésem: nagyon fájdalmas a műtét? mennyi ideig kell bent feküdni a korházba? teljesen ingyenes a műtét? tényleg 2 fajta műtét létezik (hagyományos és lazer)? de főként az érdekelne, hogy műtét után mankóval lehet-e közlekedni? mennyi ideig nem tudok majd talpra állni? mindenkinek tesznek be a műtét során a lábujjába olyan vasat? mennyi idő a teljes felépülés, hogy tudjak újra sportolni? visszanőhet műtét után is a bütyök?

Egyetemista vagyok és őszre tervezem a műtétet, nem tudom, hogy ez mennyi kiesést eredményezne a tanulmányaimban...

Elnézést a sok kérdés miatt, de előre is köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1356

Szia Juliette65!

Nem belülről ég, hanem kivülről olyan mintha megégett volna. Tudod úgy mintha forró vízzel leforrázza az ember, vagy a nap égette volna meg, pedig egyik sem történt. A Contratubexet itt a fórumon olvastam. Dicsérték nagyon. Így gondoltam hátha jobb lesz nekem is mint a körömvirág balzsam és a Neogranormon hámképző, amit én használtam és gyorsabban fog lejönni a var. Hát nem. 

Sokkal jobb volt, hogy altattak mert így arra ébredtél, hogy már kész vagy. Hosszabb volt a fémkivételed, mint korábban a műtéted. Hát nem semmi. Most végül is mi volt benne. Csavar, kapocs? Gondolom, bár nem tudom, hogy  a csavar sokkal rosszabb, mint a kapocs, bár mindkettőt ki kell venni. Bizony  rendesen megszenvedünk a lábainkért.  Kedden leszek 6 hetes és hívom a dokit, hogy melyik nap akar látni. Kiváncsi vagyok, hogy mit fog mondani. A betétet is csináltatnám már, de nem tudom a jobb lábam dagadtsága miatt és még nem is léphetek rá.

Találtam egy helyet, ahol a méretre készített betétet beépitik, de ezt is megbeszélem előtte a dokival, hogy mit ajánl addig is mig jön a következő atrakciónk. Vigyázz nagyon magadra, gyógyuljál és tényleg várj egy kicsit a vezetéssel.

Előzmény: Juliette65 (1355)
Juliette65 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1355

Szia,Cocer!
Most már biztosan hamar lejön a var a sebedről,Te tudod a legjobban,h. nem szabad sürgetni ezeket az "apró"dolgokat.És most sokkal óvatosabb is vagy.Azt írod,hogy olyan érzésed van,mintha megégett volna.Belülről ég a seb?Ennyire idegen a drót?Ne akarjon megszabadulni Tőled,még feladata van odabent!A Contratubex-et nem használtam,nekem a mézes körömvirágkenőcs tökéletes volt.

Na,kaptam másik kötést,valamivel kisebbet,hátha igy megint fel tudok venni valami cipőt.Megnéztem kötözés alatt:ugyanolyan hosszú a vágás,és marha érzékeny is volt mikor az átvérzett gézt levették(pedig befújták,hogy könnyebben lejöjjön)viszont megnyugtató,hogy lényegesen szebb a szine,pedig jó mélyre vájkáltak benne.Szóval,ez a lilaság hamarabb el fog tünni,és a dagadás sem olyan vészes,de vigyáznom kell nagyon.Tényleg előlről kezdem a gyógyulást...A műtét azért történt altatásban,mert az epidurálást nem akartam bevállalni,a főorvos meg nem akarta lokálban,és mondta is a műtét után,hogy szerencsések voltunk mindketten az altatással:közel két órát tartott a kivétel,és meg is gyötörte rendesen a lábamat.Na,túl vagyok ezen is,márcsak a varratszedés van.Addig nem érheti víz,és napfény sem fogja a kötés miatt.Szerintem rövid ideig még ragtapaszozni fogom,nehogy bántsa a cipő.Szerintem vezetni sem fogok még a héten.

Gyógyulgass Te is!Pusz

Előzmény: Törölt nick (1352)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1354

Sziasztok Mindenkinek! Megvolt a 6. heti kontrol is. Mindent rendben találnt ééééés elkezdhetem terhelni. 3 hét múlva kell visszamenni, de úgy akar látni már, hogy elhagyva a mankót és teljes terheléssel. Izgalmas lesz. Azt mondta, hogy ebben a korban elvárható, hogy ennyi idő alatt visszanyerhető a teljes regenerálódás. Megkérdeztem ugyan félve, hogy mikor lehet számítani arra, hogy visszamehetek dolgozni. És számomra pozitívan válaszolt. Azt mondta, hogy mivel elég strapás a meló, így várjuk meg a 3 hetet, de utána egy kicsit még ráhúzva, de szerinte elindulhatok a munkába, persze kényelmes sportcipőbe. A kezelőcipő elhagyható (jelzem eddig sem használtam, mert nem lehetett rálépni) és kaptam éjszakai korrigáló sínt. Hát bizony, mikor felrakták próbára a szaküzletbe... Kicsit kényelmetlen benne aludni, de majd ezt is megszokjuk, mint annyi mindent. Úgy néz ki a lábam, mikor ez rajta van, mintha műlábam lenne. Elég vicces. Lényeg, hogy egész szép a lábam reggel, mikor leveszem. De napközben még be kell rakni az ujjam közé azt a gézdarabot, hogy ne húzza vissza az ujjamat az ín. Szóval irány a fokozatos terhelés és gőzerővel a gyógyulás. Kérdezte a drótokat, hogy nem okoznak-e gondot. Mittudomén, hogy milyen, amikor gondot okoz. Azt mondta, ha minden OK vele, akkor még várna a kivétellel. Július környékén lenne esedékes, de akkor meg nyaralni megyünk, úgyhogy lehet, hogy utána fog megszabadítani tőle.

Nos ennyi történt velem, jó sűrű nap volt. Történt jó is és rossz is, de a lényeg, hogy bent a munkahelyen nagyon aranyosan fogadtak. Nem is gondoltam volna, hogy valaha ennyire fog hiányozni ez a cég. Már alig várom, hogy dolgozhassak.

Mindenkinek javulást, itt a nyár, gyorsabb a gyógyulás is!!!

Üdv Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1353

Szia leccina!

Nekem az egyik fém a 11-12 hét között akart kijönni. Azt hiszem, hogy részben én voltam az oka, mert 6. hét után megkezdhettem a terhelést. Igen ám, de télvíz idején semmi nem jött fel a lábamra a régi topánkáim közül, mert fűzösöm és bebújosom volt. Nem tudtam még úgy behajlítani a lábam, hogy bedugjam és meg is volt dagadva hiába javult rohamosan. Ez azt jelentette, hogy továbbra is kezelőcipő volt az egyik lábamon. Ezt meguntam és a 10. héten vettem egy lapos sarkú, de gömbolyű orrú csizmát, aminek majdnem padlótól kezdődött a cippzárja és jóformán hajlítás nélkül fel tudtam húzni. Mérete azonos volt a korábban hordottakkal, így nem bántam meg. Szépen úgy közlekedtem ezután, mintha semmi nem történt volna. Igen ám, de a lábam leapadt és az egyik fémet kitudtam tapogatni és éreztem, hogy a vágás mellett a börömhöz nagyon közel van már. Elkezdett szúrni és ki is állt. 2 nap után már vissza kellett vennem a kezelőcipőt és felhívni a dokit. Az azonnal berendelt. Ambulánsan egy szike hegyet ejtett, de előtte érzéstelenített. Egy perc alatt az egyik kint is volt. A másikkal vártunk. Én  persze megilyendtem. Kérdeztem tőle, hogy ez most mennyire okoz problémát, hogy így jártam? Számolgatott és azt monda, hogy már nincs gond. A másikat műtét előtt egy héttel szintén ambulásan vette ki. Nem fájt.

Gondolom a te dokid is azért akar várni még két hetet, mert még korai kivenni. Úgy tudom, hogy ez a láb tengelyét, illetve az inakat tartja. Most legyél nagyon óvatos, hogy a feltétlen kötelező ídőt ki tud húzni. Nekem a fémnél most olyan mintha megégett volna a lábam. Fáj és nagyon érzékeny.  Most  óvatos vagyok, nem úgy mint a múltkor, hogy  legalább a 11. hetet kibírja. Már kitudom tapogatni, mert csak a talpam dagad.  Majd meglátjuk, hogy ez hogy alakul. Jobbulást és kitartást neked!

Előzmény: leccina (1351)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1352

Szia Juliette65!

Tényleg sokat gondoltam rád és nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz volt a fémkivétel. Altattak, vagy spinális érzéstelenítésed volt, hogy egy napot bent kellett maradnod?

A friss vágásoddal nagyon szenvedhetsz. Újra átélhetted a műtét utáni gyógyulási szakaszt.

Egy jó van a dologba, hogy meglátod hogy ez sokkal hamarabb gyógyul majd és tényleg elfelejtheted. Jön a nyár és nem kell zárt cipőt hordani és így talán gyorsabban gyógyulsz.

Arra azért vigyázz, hogy nap azért ne érje, mert a friss heggnek nem tesz jót.  Ne maradjon meg  örök emléknek. A dagadás szerintem hamar le fog most menni, mert már nincs semmi a lábadban. Varrat kivétele után pedig teljesen felszabadulhatsz. Pihenj sokat.

Én vagyok. Kedden voltam 5. hetes. Javulgat, javulgat, de a hegg még nem jött le és most a doki sem fogja tudni egyben lehúni, mint a múltkor. Széles, vastag pedig most használom a Contratubex gélt. Nem fedeztem fel az ár-értékarányt. Jövő héten megyek a 6. hetes

kontrollra. Meglátom mit mond a dokim.

Légyszi írjál majd, hogy hogy, smint vagy.  Mielőbbi  gyógyulást kívánok neked.

Előzmény: Juliette65 (1350)
leccina Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1351

huha! látom itt is zajlik az élet:) ugyanmár, nem kéne  vitatkozni!az élet már csak ilyen, vannak akik szeretik megoldani a problémájukat, vannak akik meg szeretik mások életét megkeseríteni.beszéljünk a bütykömről inkább:)) ( hüvelygombám nincs:D) cocer, képzeld, 4 hét után elindultak a kapcsok kifele! oltári dagadt a lábam, a doki azt mondta, hogy 2 hét múlva kiszedi. neked milyen volt? a múltkori ugye 3 és fél hónap után történt, az megváltás volt nekem, de most kissé félek, hogy nem-e korai? lányok mi a tapasztalat???

Juliette65 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1350

Szia,Cocer!
Köszi,hogy gondoltál rám!

Na,megvolt,még jó hogy nem lokálban(nem tudták kitapintani a helyét,igy röntgenen át nézték a műtét alatt a helyzetüket)és olyan mélyen voltak,meg akkorák és jól behajtva a csontba,hogy nem úsztam volna meg helyivel.Közel két órát voltam a műtőasztalon.Ráadásul alig aludtam,mert éhes voltam,kábult és állandó nyüzsgés volt a kórteremben.Mint akin néhány úthenger átment;ma délben itthon eldőltem,kettőig aludtam,mint a bunda.Ugyanakkora vágás van most is,és jó nagy kötés ,még a kezelőcipő is szoritja.Holnapután kötözés,26-án meg varratszedés,közben csak folyamatos terhelés van engedélyezve.Szóval,van programom.

Már most be van ugy dagadva,mintha kötelező volna...Sántikálok,nem merek rálépni teljes talppal,ugy feszül és fáj a vágásnál.Na,azért csak gyógyulok,ha lassúnak tűnik is.

Te hogy vagy?

 

Előzmény: Törölt nick (1344)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1349

Vitatkozni nem kívánok. Az élet fog majd követni.

Előzmény: Snoopy71 (1347)
Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1348

Andi Druszám!

Várom az infót a mai kontrollról! Remélem nem történt semmi baj a köszöb miatt. De fogj egy nagy kalapácsot és csapj oda a küszöbnek, hadd fájjon neki is :P

Puszi: Andi

Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1347

Kedves Cocer!

Nem gondolom, hogy annyira csúnya volt a megjegyzésem, mert én ténylegesen láttam is a néni dolgait ott a kórházban. Egyébként pedig ellentétben azzal, amit most gondolsz rólam, az esetek 98%-ban segíteni szoktam az időseket.

A néni viselkedése viszont valóban kiverte nálam a biztosítékot.

Első nap, amikor anyósom lábát még nem műtötték egész nap ugráltatta anyósomat. Nem szépen megkérte, hogy legyen szíves, hanem parancsolgató hangnemben utasítgatta. A gyógytornász és a nővérkék is többször elmondták neki, hogy muszáj lenne felkelnie néha, legalább a mosdóig elmennie elvégezni a dolgát. Egyrészt, mert otthon is ki kell majd mennie, másrész felfekvése lesz (lett is, érdekes csak neki a betegek közül...) és nem egészséges ha másfél hétig bent van a katéter, pláne, ha egyébként fel tud kelni. Erre a néni közölte, hogy márpedig ő nem megy ki. Ehhez képest szinte egész nap megállás nélkül evett, és hidd el - mert láttam - a kajáért nagyon ügyesen felkelt és elment érte. Az evést éjszaka is folyamatosan folytatta (tehát sötétben, de legalábbis félhomályban is ragyogóan tudott közlekedni a járókerettel) dacára annak, hogy megkérte az összes betegtárs, hogy legyen szíves legalább éjszaka ne csörögjön, zörögjön, hgy tudjanak pihenni.

Ezek után kiszedték belőle a katétert, és nem, hogy nem ment ki, hanem még ágytálat sem kért, egyszerűen bepisilt. És tudod, igenis baromira zavart, hogy az amúgy is agyonterhelt nővérek tök idegesek lettek a nála történő napi 3-4 ágyhúzástól, és igenis zavar, hogy anyósomnak - akinek egyébként mindkét bütykét egyszerre vették le és a nővérek elmondása szerint ez sokkal nagyobb fájdalom, mint egy csípőműtét (tényleg nem én találtam ki, ők mondták) - ennek kapcsán még ágytálat sem hoztak és az előző nap műtött lábaival kellett kimennie a WC-re, mert ő ellentétben a vénasszonnyal nem akart bepisilni.

Egyébként a néni ágya a szekrénytől meszebb volt, mintha a szekrénytől még 10 lépést elmegy a folyosó túloldalára a WC-ig.

Más nénik pedig, akik sokkel idősebbek voltak (83, 78 évesek) szépen lassan sétálgattak a kis járókeretükkel a folyosón már a műtét utáni 4-5. napon és nem hagyták el magukat.

Anyósomhoz pedig hidd el minden nap bementem és amit kellett segítettem neki, de ő gyógyulni akar és felkelni, tehát nem hagyta el magát és csak azt kérte amit valóban nem tudott egyedül megoldani, tehát nem ment az agyamra. Tegnap pedig hazavittük, és miután ragaszkodott hozzá, hgy a saját otthonában legyen, viszont mi egyrészt dolgozunk, másrész 40 km-re vagyunk tőle, szépen egyedül ellátja magát. Kaját vittem neki, és hétvégén megyünk hozzá, de ki fog menni pisilni, és megmelegíti az ebédjét. Hiszen attól, hogy műtötték, még nem béna, hál'Istennek.

És valóban én még egyiken sem vettem részt, de Anyukám is feküdt már háromszor ebben a kórházban (igaz ő csak infúziós kezelést kapott a gerince miatt), tehát láttam már nem egy és nem két csípőprotézis műtöttet, de egyik sem hagyta így el magát mint az ominózus öregasszony. Mindegyik megáértette, hgy az ő érdeke is, hogy szépen gyógyuljon és működjön a dolog, de ez nem attól lesz, ha csak eszik és tesped egész nap.

Na, és most meg lehet kövezni :)

Üdv: Snoopy

Előzmény: Törölt nick (1346)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1346

Csúnya volt a megjegyzésed. Vénasszony, ha megéred te is leszel. Örülj neki, hogy neked még egy hozzátartozód sem ment a te, vagy a környezete agyára és nem keserítette meg más életét. Megjegyezném, még hogy a csipőprótézis beültetése nincs arányba a bütyök operációval. Egyikre éveket kell várni és nagy műtétnek számít, mig a bütyökműtét majdnem azonnal, általában egy napos sebészeti beavatkozással kb. 30 perc. Örülj neki, hogy anyósodat nem engedték ki még aznap és nem kellett segítened és később megy majd az agyadra. Protézissel meg kell tanúlni újra  járn. Te még egyiken sem vettél részt, úgy hogy nem tudom miről is beszélsz mint kívülálló. 

Előzmény: Snoopy71 (1342)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1345

Jaj lányok segítsetek! Szombaton majdnem volt egy kis baleset. Megbotlottam a küszöbbe és teljes testsúllyal ráléptem a lábamra. Bizony azt hittem, hogy "olyan" lesz a bokám. Nagyon fájt és azóta is érzékeny. Holnap megyek kontrollra és beszéli meg velem a terhelést a doki. Nyugtassatok meg, ugye nem lett vele semmi. Mármint nem mozdult el valami ott, drót vagy mittudomén. Azóta egy picit dagadtabb. Lehet, hogy az idő is befolyásolja, mert a hidegfront szokta piszkálni. Szóval kicsit megijedtem, hogy valamit csináltam vele. Bár holnaptól elvileg ráléphetnék, de ennyire érzékeny lenne?

Várom a nyugatató szavaitokat.

Pusz és javulást: Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1344

Szia!

Nem tudsz az utcai cipőben hazajönni, vidd a kezelőcipődet. Egy, másfél hétig érzékeny lesz a lábad. Szorukolók.

Előzmény: Juliette65 (1341)
Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1343

Ja, lemarat... Jeget végül kapott, de neki nem jött be, attól sokal jobban fájt :( Azt mondták van akinek nagyon jó, van, aki nem bírja...

Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1342

Szia Andi!

 

Na, most végre ide is eljutottam! A nővérkék közben alakultak, hál Istennek! Azt viszont tényleg nem értem hogy van az, hogy minden szobába jut egy olyan vénasszony, aki megkeserítia többiek életét... Szombaton délután 4-kor húztak harmadszor ágyat az öregasszonynak...

Na, mindegy. Ma hazaengedik anyósomat, jövő hét szerdán kel visszavinni varratszedésre. Az továbbra sem derült ki, hogy vannak-e drótok, csavarok, mert én nem találkoztam a dokival, ő meg nem kérdezte. Talán ma a zárójelentésből kiderül. Anitól megkaptuk pénteken Hamupipőke ballábas topánkáját, és úgy néz ki bevélik, csak ugye kel egy jobblábas is. Még szerencse, hgy itt a Vörösvárin vette Ani, nekem az 2 perc. Remélem 8-kor nyit, megveszem a cipőt, aztán megyünk érte. Próbáltam meggyőzni, hogy hozzánk jöjjön, de mindenképp haza szeretne menni. Ha mégsem bírja majd, akkor behozzuk.

A fájdalom azon az egy estén volt gáz, azóta ugyan folymatosan fáj, de azt mondja tök elviselhető, ő sokkal, de sokkal rosszabbra számított. Az érdekes, hgy a bal lábán volt nagyobb a bütyök és az fájt nek, most viszont a jobb bütyke helye jobban fáj, mint a balé. Érdekes...

Ja, és egész űgyesen sétált egyenlőre ugye sarkon, de már járókeret nélkül. A mankót meg ki sem próbálta...

Most Anyukám is teljesen beindult, hogy ha hazajönnek a nyaralásból ő is leveteti, mielőtt a doki nyugdíjba megy, mert ezt a nyugdíj témát már tavaly is pedzegette. Úgyhogy ősz környékén lesz még egy ilyen futamom. Viszont addigra kapásból meg lesz az egész pár surranó!

 

Na, most így hirtelen ennyi, gyógyulgass! Puszi: Andi

Juliette65 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1341

Stziasztok!

SÜRGŐS válaszra volna szükségem(ugyanis reggel megyek a kórházba,ráadásul bent-alvós bulit ígértek).Aki túl van a drót kivételen,megmondaná,hogy utána az utcai cipőben tudok hazajönni,vagy esetleg a csini kis kezelőcipőre lesz megint szükségem pár napig?Köszi.Várom,várom,várom...

cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.13 0 0 1340

Csá Andi! Bizony-bizony, ott vesznek le bütyit is és még fűrészelnek is. Mert hogy nekem is fúrtak-faragtak. Viszont én egyáltalán nem panaszkodhatom azalatt az egy nap alatt végtelen kedvesek voltak az emberkék velem/velünk. Én ahogy felébredtem az altatásból már volt rajtam jég és folyton cserélgették Sajnálom anyósodat, hogy ilyen nővérekkel van, de gondoljon arra, ha itthon lesz már, akkor jobban fog menni minden. A jegelés sokat segít, bár van amikor elkezdett nekem fájni tőle a lábam, de akkor még nagyon friss volt a seb. Szóval kitartást neki én nagyon szorítok és mindenképpen érdekel, hogy hogyan alakul az állapota. Fájni fog majd még neki, nekem főleg, ha időjárásváltozás volt, (hidegfrontnál) akkor fájt, de mára már ez is csillapodott nagyon. Még egyszer kitartás anyósodnak és a sétának is. Gondoljatok arra, hogy hamarosan otthon lesz és saját környezetben minden jobban fog menni.

Üdv And

Előzmény: Snoopy71 (1339)
Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1339

Szia Andi (Druszám :) )!

Na, azt tudtam, hgy a Vörösvári úton van egynapos sebészet, de hogy ott bütyköt is vesznek le...

Ma délután jól ment a séta, járókerettel átrobogtunk a szobával szemközti mosdóba. Este viszont gázosabb volt a helyzet, mert az egyik öregasszony, (akit már egy hete műtöttek csípő protkóval, és eddig katétere volt, mert ő nem volt hajlandó kimenni WC-re, viszont a szobában Forma-1-es köröket rótt járókerettel, de ma megszabadították a katéterétől) most sem volt hajlandó kimenni, így bepisilt, és a nővérek tök pipák voltak. Ezért aztán anyósom hiába kért ágytálat le se sz@rták, így kiment egyedül WC-re, azóta viszont iszonyúan fáj a lába. Frankó... Ez a két esti nővérke egyébként is full "kedves"... Két mufurc csaj. Az eddigiek aranyosak voltak, de ezek... A doki az esti vizitinél mondta, hgy vigyenek jeget  a lábára, na az se ért még oda, amikor én a vizit után kb. egy órával beszéltem vele.

Remélem azért tud majd aludni, és reggelre javul a helyzet.

Holnap találkozom Anival, tőle kapunk egy balos topánkát, remélem azzal könyebb lesz, meg majd veszünk mellé egy jobbosat is :)

Na, jó éjt, a holnapi viszontírásra!

Üdv: Andi

cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1338

Szia druszám! Én szentendrei vagyok, de ezt a dokit ajánlották nekem. Egyébként ő a János kórházban dolgozik, a szakrendelés (ahol én is voltam) az a Kapás utcai rendelőben van. Tulajonképpen teljesen ingyenes volt. (vagyis annyiba került, amit szán rá az ember) És úgy kerültem a Vörösvári úti rendelőbe, hogy ott is műt az orvosom és azt mondta, hogy a korom miatt is nem fektetne be, hanem megoldja egynapos sebészeten belül. Szóval így kerültem a Vörösvári útra.

Üdv szintén Andi

Előzmény: Snoopy71 (1337)
Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1337

Köszi Andi!

Nagyon aranyos vagy! Lehet, hogy lesz majd kérdésem... Most beszéltem sógornőmmel, de. ő volt nála, kimentek a fürdőbe mosdani, persze rosszul is lett, gondolom leesett a vérnyomása. Még jó, hogy a sógornőm egyébként ápolónő. De a délutáni séta rám vár, remélem nem lesz semmi gáz. Pláne, hogy nekem meg 3. hete szarakszik a gerincsérvem, na mindegy. Rokkant család :)

Írtad valmelyik hozzászólásban, hogy a Vörösvári úti rendelőből. Te is Óbudai vagy?

Üdv: Andi

cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1336

Szióka! Olvasva anyósod valóban nem egy ücsörgős, de ott még rátesz a kertes ház is. Én panelban vagyok ez sem jó, mert ha megyek kontrollra, akkor szabadulok csak ki. Mindig alig várom, hogy kontroll-idő legyen. A mankózás lépcsőn, hát igen... Az valóban izgalmas. Én szerencsére csak az elsőn lakom, de azt is megszenvedtem, mire feljutottam. Az én anyósomék ugyanabban a lépcsőházban laknak ahol mi, de a 4. emeleten. Már voltam fent náluk 2x, de lift nincs. :)

Szóval lehet a lépcsőn mankóval közlekedni, mert mindenki ki tudja tapasztalni, hogy hogy is jó, de nagyon vigyázzon. Engem egyébként 1 napos műtét keretén belül műtöttek és altattak. Én is borzalmasan féltem, de túléltem. Úgyhogy már este itthon voltam és lehetett hazai körülmények között nyalogatni a sebeimet.

Anyósodnak kitartást (nektek is) és persze mielőbbi javulást kívánok, ha kell valami infó, nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolok.

Üdv Andi

Előzmény: Snoopy71 (1335)
Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1335

Andi!

Az a gáz, hogy ő sem egy ücsörgős fajta... Ott a kert, a kutya, tegnap már a fűnyírás volt a téma, műtét után 4-5 órával. Úgyhogy remélem, hgy legalább 10 napig bent tartják. Igaz minden nap bejárni sincs közel, de se hozzánk, se a sógornőmhöz nem akar menni, csak haza. Viszont ott a házban külön szinten van a WC és a fürdő, mindketthöz lépcsőzni kell... Szóval nem tudom mi lesz. Odamenni meg nem tudunk mi, mert nálam itt a gyerek, a sógornőmet meg nem hajlandóak szabadságra engedni. Ha minden igaz Anitól kapunk egy balos kezelőcipőt, egy jobbosat meg veszünk hozzá, hátha majd abban jobban boldogul. Bár a lpcsőn mankózni is egy jó mutatvány lesz...  Ez van, majd lesz valahogy :)

Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1334

Sziasztok!

Köszönjük a bíztatást! Túl van Anyósom a műtéten, délután egykor csinálták neki, kb. 4-re értünk be, meglepően jól nézett ki :) Mondjuk akkor még javában hatott az epidurál, úgyhogy akkor még fájdalma sem volt. Azt mondta mivel nagyon izgult kapott valami tuti cuccot, amitől tulajdonképpen végigaludta az egészet. Este fél tíz körül még beszéltem vele, azt mondta, hogy most már kezdi érezgetni, adtak neki egy fájdalomcsillapítót, hgy ha kezd fájni vegye be. Mondtam neki, akkor nosza, rajta ne várja meg míg tényleg úgy istenigazából beleáll a fájás. Ma délután megyek hozzá, majd meglátjuk a fejleményeket.

Olvastam itt a fórumon egy Arnica Montana nevű homeopátiás cuccról, majd ma viszünk neki, aztán meglátjuk.

 

 

kisanna57 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 1333

Kedves Snoopy71!

 

az email címem: kisani57@freemail.hu, itt egyeztethetünk időpontot. Anna

Előzmény: Snoopy71 (1329)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1332

Nekem tegnap volt 4 hetes a második lábam műtétje. Az első két hétben volt egy kicsit nehezebb és talán rosszabbul tűrtem mint a másik lábamnál, de talán azért is volt mert a novemberben műtött lábamat  kimélni akartam. Nincs már az a merevség az ujjaimban, mint a műtét után. Két hét múlva megyek a 6 hetes konrollra és remélem, hogy most is minden rendben lesz. Megint érzem, hogy napról-napra javulok. Ránézek a lábaimra és azt mondom, hogy megérte és bizony előbb kellett volna. A műtét előttieknek kitartást, a műtötteknek pedig gyors gyógyulást.

cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1331

Szia! Túl lehet élni abszolút. Én is úgy akartam, hogy mindkét lábamról egyszerre vegyék le, de most már értem miért nem ment bele a doki. Ha erős az anyósod, akkor nem lesz gond. Csupán az a rossz, hogy ágyhoz vagy kötve legalábbis az első időkben. Én inkább ezt viselem nehezen, mert nem tudok megmaradni sokáig egyhelyben. De ha minden igaz, akkor jövő héten már egy picit terhelhetem. Annak örülj, hogy nem fájnak a bütykeid. Végülis nekem sem fájt az amelyiket most megcsináltak, de már nagyon-nagyon csúnya volt. Nekem harántot is faragtak és ez vár a másik lábamra is.

Anyósodnak szorítok, biztos minden rendben fog menni és persze az utána levő dolgokhoz pedig kitartást

Üdv Andi

Előzmény: Snoopy71 (1330)
Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1330

Sziasztok!

Nekem is vannak bütykeim, már kb. 10 éves korom óta, de egyenlőre szerencsére nem fájnak, és még az ujjaimat sem kedték el elnyomni, úgyhogy nem annyira foglalkozom vele. Mondjuk a cipővásárlás nem egyszerű...

Viszont anyósomnak mindkét bütykét leveszik - épp ezekben a percekben kezdődik a műtétje. Amiket itt olvastam... hát, nem is tudom mire készüljünk fel. Erős nőci és nem nyavajgós, úgyhogy remélem a körülményekhez képest könnyen veszi majd az akadályokat, de azért kicsit aggódok az elkövetkezendő hetek miatt...

Nektek gyors gyógyulást, én meg reménykedem :o)

Snoopy71 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1329

Kedves Anna!

Ha még nem csapott le rá senki, akkor én szeretnék igényt tartani rá.

Kérlek írd meg, hogy mikor és hol tudnám átvenni. Nagyon köszönöm: Andi

Előzmény: Anna10051 (1318)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.11 0 0 1328

Sziasztok Lányok! Segítsetek, kezdek egy kicsit megijedni. Létezik, hogy kezdene visszanőni a bütyi? Az az igazság arra gondoltam, ha már egyszer belevégok ebbe a tortúrába, akkor teljesen egyenes lesz a lábam, tuti bütyök nélküli. Erre olyan, mintha maradt volna egy picike. Vagy még meg van dagadva ott minden? Tény, hogy nem duzzanatmentes a lábam, de létezne, hogy ezmiatt látom, hogy ott még van valami? Vagy csak túl maximalista vagyok?

Várom a válaszokat

Üdv: Andi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!