Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13182

Bubuca! Mivel Neked a háti szakasszal is gondod van, a lapockánál, végezd úgy a k.pisilős gyakorlatot, hogy amikor négykézlábra állsz toldd lefele a lapockákat.Amikor oldalra emeled a lábad, akkor se emelkedjen meg a vállad.

 

Előzmény: Bubuca (13178)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13181

Az nem jó jel, hogy a karizmaid legyengültek.Akkor ez jelentheti azt, hogy ezek a csontos csörök ideget nyomnak vagy sérved van. Csináltass egy mr-t, abból kiderül minden.Fura, hogy több év telt el és nem küldtek még mr-re. Feltétlen menj el!

Előzmény: Adrienm79 (13180)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13180

Sziasztok!  Évek óta szenvedek nyaki gerinc fájdalommal.  Néha olyan fájdalmas hogy a karom sem bírom emelni. Rtg volt ami szerint csőrös csont kinövések vannak a két helyen a csigolyák közötti rés kifejezetten beszűkült, a lordosis kiegyenesedett. Két hete semmire nem múló fájdalmam van. A bal karom gyenge többször zsibbadt. A zsibbadás még az arcom oldalán is van.  Nyakmerevítővel bírom csak a napot. Járt így valaki? Van valaki nyaki sérvvel? 

 

porcika88 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13179

Valaki tudja mi ennek a magyar neve? Azt tudom, hogy nyújtás. Tegnap láttam ezt a videot, és hasznosnak néz ki, keresnék több infót. 

 

Bubuca Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13178

A kutyapisilős amikor négykézláb állásban oldalra felhúzod a lábad. (Marad hajlitva az emelt láb is és elég csak addig amig hogy ne forduljon el jobbra/balra a derékszakasz.)

Ezt a gyakorlatot azért kell nekem, h közben a csípőre ne menjen tovább a probléma.

 

Igen, most erőt gyüjtök - ha már semmi más, az kicsit segít. És igazad van Portug, ezt nem lehet úgy nézni mint a feladatokat határidővel..csak úgy, hogy megtalálod, h mi az amitől picit jobb és folyamatosan csinálod..amennyi megy...meg éli az ember az életet amennyire pozitivan csak lehet..ez legalabb annyira nehéz néha..:(de az azért nagyon jó, h itt van kivel eszmétcserélni:)

Előzmény: portug (13177)
portug Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13177

Bubuca, melyik a kutyapisilős gyakorlat? Amikor hátul felfelé emeli a lábat?

Előzmény: Bubuca (13174)
portug Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13176

Edo mi újság feléd, hogy vagy? Csökkent a fájdalom, tudtad kicsit élvezni az ünnepet?

Előzmény: Edo87 (13122)
portug Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13175

Olyan ez az egész kicsit, mint a hegymászás....Az ember elér egy magaslat tetejére, s menne tovább, de akkor ott egy völgy, s visszalép, pedig márcsak a csúcs felé haladna....Azt mondják egyesek, hogy csak a következő lépés, aztán megint a következő lépés, így lehet a hegyre felérni, mert ha felnéz az ember, milyen messze a csúcs, néha ijesztő is lehet...Azt mondja a testvérem tegnap, hogy jó akkor fél év...jaaj, ne - én, ne mondjunk időt, ha napról napra meg kell küzdeni a dolgot, fél év akár ijesztő is lehet....S közben meg már majdnem fél éve küszködök is...

Bubuca, pihenj, erőt gyűjt a szervezeted!!!

Előzmény: Bubuca (13174)
Bubuca Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13174

Köszönöm Portug és nagyon örülök,h kicsit javul a dolog és hogy megvan az irányvonal!!!csak így menjen tovabb és lehet h kicsit tovább tart- de jó lesz:)

Nálam most a sarokfájdalom alábbhagyott kicsit a mozgás lecsökkentése miatt is és jött helyette hátsócomb/csípővonal húzodás meg farokcsontkörnyéki elég kellemetlen fájdalom.

Aztán 4 nap kényszerpihenő után egy apró nyújtás még ráerősített a deréknél..ugyhogy most advilkúra van meg kényszerpihenő tovább:(

Nálam is ezeket a gyakorlatokat ajánlotta amiket írtál+ kutyapisilős. Csak az volt mindig a gond, h ha több mint mondjuk 8 mpig tartom akkor egyre erősebb sarokfájdalmat generált..és hogy ahogy cseréltem a lábakat..úgy toltam a fájdalmat jobbról balra - ezért olyan szuper a körkörös hátra kibotosulás az instabilitással párosítva;(

Bene nekem azt javasolta, hogy egy nyújtást akár 30 mpig is tartsak ki és arra is figyeljek, hogy a csipő még egy kicsit inkább térd előtt legyen..semmiképp ne hátradölve.

A lényeg, hogy van pici javulás Nálad - ez nagy eselyel azt jelenti jó úton vagy:)

Előzmény: portug (13170)
Bubuca Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13173

Igen - ez a statika változás komplikált dolog - csak azért fontos mégis megtalálni a kiinduló láncszemet - mert ha azt nem kezeli az ember, gondolom a javulas is elmaradhat. Nálam van egy kicsi lapockanál lévő gerincferdülés - nagy eséllyel hosszú idő alatt az rotálta tovább a lenti részeket. 

Anyósnál csipőizületi gond van - ami olvasmányaim szerint akár indulhat is kiegyenesedett felső háti szakaszból..csakugye a csipőgondnál egy protézisműtét sokkal nagyobb sikerrátával működik...és ő ugye 60+..és nem 30+:)ès gond nélkül ül bármennyit.

 

Majd várjuk a beszámolót hogy mekkora volt a megkönnyebülés mikor leválasztják az ideiglenes tartószerkezetet:)

Előzmény: Törölt nick (13169)
portug Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13172

És márcsak két nap keddig!!!!

Előzmény: Törölt nick (13169)
portug Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13171

Porcika jól megfogalmaztad! Bennem is pont ez játszódott le. Szuper, gondoltam először, most már értem. Nem is szuper, jöttem rá, a nagy sérvemmel már megbarátkoztam, erre most ez is:o)No a tiszta kép mégiscsak jó, hát ezzel kell dolgoznom.....:o)S ehhez sokat segít a ti tapasztalatotok....

Előzmény: porcika88 (13166)
portug Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13170

Igen, az emberi test valami hihetetlen alkotás, s néha oly nehéz az okot megtalálni...

Sajnálom Bubuca, hogy nem sikerült végig csinálni a Dávidos terápiát!! Úgy vártam a bejegyzésed a terápia végéről, hogy most jó vagy! Akkor most megint akkut fázisban a fájdalom?

Igen, pont ezt a két gyakorlatot ajánlotta, hogy ezekre összpontosítsak.

Idézem:

"1. a négykézláb ellentétes kéz - láb nyújtásnál a lába a könyvvel ellentétes módon ne a levegőben, hanem a földön nyúljon hátra. 
( minden ugyan az, csak a lábát engedje le a földre, és ott nyújtózzon hátra ) Ennél a gyakorlatnál a derekát hasizomból tartsa egyenesen, ne engedje "lehomordni" a föld felé még nyújtás közben sem. Ez a hasizomból egyenesen tartott derék a nyújtás közben elég kihívásos manőver, de Önnél így tudunk hatékonyak lenni. 

2. az alkartámaszos nyújtásnál szintén a földön, vagy egy földre tett kb. 10 cm magas könyvön tolja hátra a lábát, ne a levegőben. ( amelyik kényelmesebb) 

Így könnyebben "eltalálja" a problémás területet, és egyszerre fog tudni hatni a két kérdéses problémakörre, a degenerációra és a sérvekre is."

Nálad is ezek a központi gyakorlatok? Valamint írta még, hogy a klubszobás jóga film gyakorlatai jók  nekem, ezeket csinálom is 3 hete, s érzek kicsi javulást. Ha 10-es skáláról indultam, s cél a 0,akkor most talán 8.

Biztos hogy az életmódunknak döntő szerepe van....nem néztem utána, de szerintem régen, amikor nem ültek ennyit az emberek, nem volt ez népbetegség......

Előzmény: Bubuca (13167)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.02 0 0 13169

Ez az egész fura, nemcsak a dőlésszög.Tudja valaki egyáltalán, hogy az ágyéki görbület megváltozása hatott a keresztcsontra vagy fordítva, a kereszcsont dőlése hozta magával az ágyéki görbület megváltozását? Szerintem nincs rá válasz! De valahol egyszer megbomlott az egyensúly.

Ezért is van az, hogy sokkal lényegesebb a tünet, mint, hogy mit mutat mr.Hisz vannak emberek, akik komoly elváltozásokkal tünetmentesek.

 

Ha anyósod tünetmentes, milyen véletlen folytán derültek ki az elváltozásai? (Szerencsés ember).

 

Jaj de jó, kedden megszabadulok a gipsztől.Jöhet a mozgás!

 

Sajnálom, hogy a dávid féle gépet fel kellett függesztened.

Előzmény: Bubuca (13167)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.02 0 0 13168

BÚÉK Mindenkinek!

Örülök, hogy megjött Bene válasza, annak még jobban, hogy meg tudta mondani mire koncentrálj.

A legtöbb esetben valami rossz statika áll a háttérben, ez Nálad is beigazolódott.

Csak nem mindig egyszerű megtalálni az eredendő okot.Van akinél a lábfej statikájának (pl.harántsüllyedés) megbomlása az eredendő ok, van akinél a medence csúszott el és okozott gerincferdülést.... Egy láncreakció!

Akkor se állni, se ülni nem esik jól Neked.

 

OK! Legyen ez a tornázás éve. De én azt javaslom, soha ne hagyd abba, akkor sem, ha tünetmentes leszel. Ott nagyon el lehet szúrni!

 

Előzmény: portug (13165)
Bubuca Creative Commons License 2016.01.02 0 0 13167

BUEK!

Olyan fura ez a dőlésszög kérdés - nem kétlem, hogy fontos, de szerintem kisebb szerepe van egyéb tényezőkkel szemben..legalabbis az alapjan amit szukebb környezetemben latok -anyósom s1-l5 dőlésszög jó 45 fok körül van (tul nagy)kiegyenesedett a lordozis es kicsit a felsőháti szakasz is. Ennek ellenere 60 + evesen olyan szuper allapotban van a gerince h sok 20on eves megirigyelne, sérv meg dehidratalt porckorong nulla.. Nekem is ugyanolyan nagy a dolesszogem - lordozis nagyjabol ok es nem tudok jobban lenni. Unokatestveremnel a dolesszog pont hogy inkabb kicsi, lumbalis lordozis kiegyenesedett -l5-s1 kiszakadt sérv, felette dehidratált..

Portug - meg szabad kérdeznem, hogy a negykezlabas es alkartamaszos gyakorlatot javasolt Bene M ahol felvaltva kell kezet és ellentétes lábat nyújtani?(az alkarosnal nagyon ügyelni, h a hát egyenes legyen)

Nálam az új év nem indul jól sajnos - a nyakam okes lett, de nem értem meg Davidon a 10-ik alalmat - tünetek alapján vagy a meglévő l5-s1 porckorong eresztett újra..vagy még valószínübb, h lett egy kis sérv egyel feljebb is:(((

Mindenkinek fájdalommentességet és folyamatos javulást 2016ra!Briginek külön gyors felépülést a gipszes kalandból.:) 

 

Előzmény: portug (13165)
porcika88 Creative Commons License 2016.01.02 0 0 13166

Szuper. Vagyis nem szuper, de jó olvasni, hogy van lehetőség javulásra. 

szar dolog, hogy nálad is más csont okozta a gondot, mint nálam is a medence meg keresztcsont el volt mozdulva. Ki tudja mióta, és ki tudja miért nem nézte eddig senki. Hiszen voltam hátfájással ügyeleten, meg házidokinál is. Mindegyik adott fájdalomcsillapítót oszt szevasz. Még autobaleset után is, mikor aztán tényleg meg kellett volna nézni.de akkor se. És lehet akkor mozdult el mindkettő, mivel belémdurrantak balesetkor. Egyedűl manuálos vette észre, de az 2 perc alatt. És vissza is rakta második alkalommal a helyére. Most csak ellenőriztetem másfél havonta, hogy ott is maradt-e. Sokszor gondolok rá, hogy saját magam csesztem el az egészet mert nem mentem hamarabb megnézetni, most meg iszom a levét, mert bár nem fáj, arthrozist visszacsinálni nem lehet.és megérzem az időváltozást meg egyebeket.  Pedig régen is léteztek ilyen terapeuták, mégse hallani sehol, mindig csak a vegyél be fájdalomcsillapítót az utasítás. 

Előzmény: portug (13165)
portug Creative Commons License 2016.01.02 0 0 13165

Búék!Új év, új kezdet – megérkezett Bene M. válasza. Nagyon korrekten,alaposan átnézte a leleteim, és a válaszából megértettem az összefüggést, amit eddig nem. Vagyis hogy az L4 – L5 között levő sérvemen kívül a tüneteimhez nagyban hozzájárul az L5-S1 degenerált porckorong, azaz szegmentinstabilitással is küzdök. Hurrá!!!!!

Szóval a  gondot az okozta ,hogy a keresztcsontomnak  a dőlésszöge alkatilag nagyobb, mint az átlagnak, így üléskor sokkal "nagyobb úton tekerem maga alá", így sokkal jobban terhelem nem csak a legalsó, hanem az egyel felette lévő porckorongot is.

Esélyem a spontán gyógyulásra a többiekkel ellentétben vlsz. azért nem volt, mert a nagy dőlésszögű kereszcsonthoz egy egyenesebb ágyéki görbület kapcsolódhat, így a sérvem kb. "bepasszírozódik" a csigolyák szöglettörése közé. ( ha áll, ő viseli a teljes súlyt, ha ül, akkor tolja bele az utánpótlást).

Leírta, melyik gyakorlatokra koncentráljak, mintahogy azt is, ne számítsak gyors sikerre, mert ezt helyretenni egy lassú folyamat, de idővel megoldható a dolog. 

Úgy tűnik, tornázós év  lesz a 2016!!!

 

Előzmény: Törölt nick (13141)
GoldenWolf Creative Commons License 2015.12.30 0 0 13164

Nekem is kb ugyanugy,en az unnepek alatt hataroztam el hogy eleg,elkezdtem homoritani meg hidazni,eddig nem rosszabb,de nem is jobb,igaz csak 2-3 napja csinalom szoval gondolom kell hozza par het hogy erzodjon a hatasossaga,vagy hatastalansaga:D meg mindig jobb mintha tetlenul ulnek,csak jovohonap vegen megyek idegsebeszhez,addig ezeket csinalom,meglatjuk mi lesz,tegnap legalabb kimozdultam,haverommal taliztam,a seta eleg kellemetlen volt,szokosasos isiaszos fajdalmak,amik erosodnek minel tobbet setalok,masik oldalon is kicsit faj.Remelem nemsokara mar rendesen fajdalommentesen tudok majd setalni:)

Utolag is mindenkinek boldog karacsonyt!

Előzmény: portug (13163)
portug Creative Commons License 2015.12.29 0 0 13163

Kedves Sorstársak, mi újság, hogy múltak az ünnepek?Remélem, erőt adtak, s nem rosszkedvet, az ünnep sokféleképp hathat az emberre...Mint a gyógyszereknek, lehetnek mellékhatásai:o)Én rendhagyóan ünnepeltem, kb. torna, torna, torna volt a program...A két ünnep között nem kell dolgoznom, s próbálok nagyon belehúzni, hátha előrébb lépek...icipici javulást érzek, de hosszabb távon talpon lenni még mindig nagyon nehéz.....D az izamim egyre határozottabban kirajzolódnak:o)Ez is egy mellékhatás, most tényleg nem ez a cél.....

1323333 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 13162

Boldog Karácsonyt Nektek!!!

portug Creative Commons License 2015.12.25 0 0 13161

Jaj még semmi a válaszból...kérte az esetem részletesebb leírását, de azóta semmi...A múlt héten újra ráírtam, látom, rengetegen jelentkeznek neki, akár el is felejtődhet egy levél, most újra várok.....

Előzmény: Törölt nick (13141)
porcika88 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 13160

Boldog és nyugis karácsonyt mindenkinek :-) 

portug Creative Commons License 2015.12.24 0 0 13159

Kedves Mindannyian!

Csatlakozva Brigihez nagyon szép, jó gondolatokkal áldott ünnepet kívánok! nekem most az igazi karácsonyi pillanat az volt, hogy egy barátnőm este 7-kor rámcsörgött, s beugrott egy zacskó mzeskaláccsal.Eszébe jutott, hogy én most biztos nem sütök....Nem vagyok meghatódós, de egy-két könnycsepp kibújt...Kívánok nektek is igazi kaárcsonyi pillanatot!:o)

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.23 0 0 13158

Kedves Sorstársak! Fájdalommentes, boldog ünnepeket kívánok! ☺

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.22 0 0 13157

Valóban egyénfüggő a mellékhatás.

Azért én ezt nem veszem olyan komolyan, hogy egyetlen fül belilulására -hogy a példádnál maradjak- így reagálna a gyógyszeripar. Nyilván bevárnának még eg tucat lila fület, majd betennék a ritka mellékhatások kategóriába.

Kétségtelen, hogy minden eszközzel védik magukat, de leginkább ügyvédekkel.

Előzmény: kheiron (13156)
kheiron Creative Commons License 2015.12.22 0 0 13156

A tájékoztatóban minden mellékhatást leírnak - az aszpirin kb. 100 éves szer, de ha egy embernek belilul tőle a füle, akkor az is belekerül.

 

A mellékhatások meg egyénfüggőek, nem lehet előre megjósolni, hogy kinek lesznek és kinek nem.

Előzmény: Törölt nick (13154)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.22 0 0 13155

A vérnyomásom "születetten" 90/60.

Előzmény: Törölt nick (13154)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.22 0 0 13154

Érdekes! Én hihetetlenül izgága lettem tőle, feszült, a szívem majd kiugrott.És akkor olvastam el a mellékhatást.Heves szívdobogás.

Nem éreztem, hogy az izomzatom ellazult.Feszes voltam, testileg, lelkileg.

Előzmény: ex-petike23 (13151)
kheiron Creative Commons License 2015.12.22 0 0 13153

Leejtette a vérnyomásodat.

Előzmény: ex-petike23 (13151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!