Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146204

Lehet, hogy inoxot nem, de savállót már hallottam...:):):)...

Előzmény: Imi09 (146200)
endrepp Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146203

A klasszikus pisilős kisfiú és az Óz bádogemberének közös gyermeke, kétségtelenül van benne valami bájos, viszont ajándékba nem szeretnék kapni egyet. :)

Előzmény: In Lak'ech (146201)
endrepp Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146202

Szakipari naiv giccs - outsider art. :)

Előzmény: kardosur (146199)
In Lak'ech Creative Commons License 2018.01.21 0 2 146201

Akkor most immár végérvényesen kiderült, hogy én ízléstelen vagyok, mert szerintem poénos, ötletes, jópofa.

Előzmény: kardosur (146199)
Imi09 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146200

Kedves Fórumtársak!

 

Használ valaki közületek pálinka tárolására inox tartályt?

Honnan érdemes beszerezni?

Ezeket a tartályokat meddig érdemes tölteni, hogy a pálinka ne szenvedjen minőségi károsodást?

 

kardosur Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146199

Ízlések és ízléstelenségek különbözőek...

Előzmény: endrepp (146166)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146198
Előzmény: Wuti91 (146186)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146197

De igen, szelepet akartam, nem órát...a -0,5-ről indulást, azt nem én írtam...D...

Előzmény: Wuti91 (146191)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146196

Visszább már voltak próbálkozások női pulcsival:)

Előzmény: endrepp (146195)
endrepp Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146195

Na ja. És ez a cucc egy hideg, őszi-téli főzésnél nagyon oda fogja rakni magát, de nem gond lehet rá adni egy meleg, kötött sálat. :)

Előzmény: kupeci (146194)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146194

Egy időben én is haladtam abba az irányba,......nem szabad ám túlzásokba esni!:)

Előzmény: endrepp (146192)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146193

Mint az öreg székely:)

Előzmény: Green Corner (146190)
endrepp Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146192

Az utóbbi idők hozzászólásaiból kiderül, hogy van egy tábor, akik szívesen mennek feljebb deflegmációbal, szóval az viszonylagos, hogy kinek mi a kevés. Ez nem bonyolult megoldás, én azért váltam meg tőle, mert nagyban függ a külső hőmérséklettől, nehéz kézben tartani, ha rányitottam a garázskaput megállt a folyás.

Előnye, hogy takarítható, egyszerű kivitelezni és ugyanazt a rézfelületet, mint levegős deflegmátort sokkal jobban megdolgoztatja, egyébként ezt sem sikerült feltalálni, mert nagy viszki főzőkbe használják, van kép róla a neten, most nem találom.

Előzmény: rézműves1 (146187)
Wuti91 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146191

Igen vizes lesz, de  nem 1,5 báros biz. szelepet akartál írni?? Mert korábban írtad, hogy neked is úgy működött, hogy -0,5-ről indult (bár nem emlékszem pontosan)

Előzmény: rézműves1 (146189)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146190

Én is egyre magasabbra pisálok, már a térdemet is eltalálom!:))

Előzmény: kupeci (146177)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146189

Nem tudom, hogy van-e olyan óra, ami mind a kettőt mérni tudja...akkor ezek szerint vizes lesz?...ha nem kapsz csak 1,5-báros nyomásmérő órát, azt akkor egyszerű "kiherélni"...csak a rugót kell rövidíteni...

A többire a "vizesektől" kaphatsz választ, mert én "olajos" vagyok...:):)...

Előzmény: Wuti91 (146186)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146188

Egészségedre és én is köszönöm! Tudom, hogy te magasan vezeted a főzést, na ez 60-70 között lett vezetve, ezért is(!) küldtem!:))

Előzmény: foxrudi (146170)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146187

De ez úgy gondolom, csak abban az esetben eredményez észrevehető, pozitív minőség változást, ha előtte kevés volt a deflegmáció és csak evvel a megoldással nőtt a megfelelő szintre...

Ha valóban ez volt a gond, azért ennél van egyszerűbben kivitelezhető (és talán esztétikusabb) megoldás erre is...

Előzmény: endrepp (146185)
Wuti91 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146186

Hát kb 20 perc munka volt vele (kinyomatni gépen, kifúrni majd egy menetes szárra ráhúzni a távtartókkal). Viszont az lenne a kérdésem, hogy olyan mérőórát kell ráraknom a főzőre ami vákumot és nyomást is mér??? De ha -0,5 bar lesz majd az indulás, ahogy írtad (majd még ezzel kapcsolatban úgyis kérdezni fogok, hogy azt hogy kell majd megcsinálni) akkor a légbeszívó szelep ha rakok rá (igaz eddig még nem találtam sehol) nem fog működésbe lépni??

Előzmény: rézműves1 (146184)
endrepp Creative Commons License 2018.01.21 -1 0 146185

A lemezek odaszorítják a felfelé szálló gőzt a falhoz, ahogy Kupeci is írta, ha van valami légmozgás körülötte nagyon megnő a deflegmáció.

Előzmény: rézműves1 (146184)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146184

..."nyitott fent az olaj töltőnyílás"...

 

Még szép, hogy nyitott...az olajosat, nem szabad nyomás alá helyezni...de mivel az olaj is terjeszkedik a duplafalban, a felette hagyott levegőnek is ki kell szuszognia. Ehhez azonban elég ha a betöltő nyílás csavarját, főzés előtt kicsit meglazítod...

 

Arra, hogy a barátodnak a berakott tányérokkal finomabb lett, szerintem egyszerű a magyarázat...a katalizáció ...

Valószínűleg, a savállóból készült üst űrtaltalmához képest, kevés volt avval a sisakkal a rézfelület, amit avval a berakott plusz réz felülettel megnövelt és így a réz katalizációja, erőteljesebben érvényesült...

 

Ez egy régóta ismert megfigyelés és állítólag nem is is kell igazi  szakértőnek lenni, hogy egy vakteszten megmondjuk, melyik készült elég rézfelülettel és melyik anélkül.

Jó sokat dolgoztatok vele, de lehet, hogy feleslegesen, mert ennek a jótékony hatását, sokkal egyszerűbben is elérhettétek volna, ha feldarabolt rézcsőkarikákat tesztek abba a "kályhacsőbe"...

De egy megfelelő nagyságú, domború üstfedő és sisak is elég szokott lenni a kellő katalizációs hatáshoz...

Előzmény: Wuti91 (146161)
Bárk_i Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146183

Eprüveta ,kicsit másképp.:-)

Előzmény: rézműves1 (146182)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146182

Ez marha jó...ezt megcsinálni rézből, kicsiben...:):):)...esetleg a belsejébe egy szűrőt is lehetne tenni...DD...

Előzmény: endrepp (146166)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146181

Hát persze, mert ez egy tányéros hűtő...a DES ad újabban ilyet, a 300-literes hordó helyett...állítólag egész jó.

Előzmény: LacoP21 (146160)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146180

Igen értelek, én is. Csak ezeknek a gyümölcsöknek a felületén is ott vannak a cukor szemecskék, de hát istenem:)

Előzmény: öreg_néne_b (146178)
Bárk_i Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146179

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét,a nyugalom megzavarására alkalmas eszközt mutatunk be.(rézből csináltatni kellene ) qurva drága lenne.:-)Sógór bádogos.:-)

Előzmény: Figyelget (146174)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146178

Arra a cukorra gondolt, ami a bolti "aszalt" (inkább kandírozott) gyümölcsben van, külön nem akar hozzátenni.

Előzmény: kupeci (146176)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146177

Ha esős  az idő nem fedezhetőek fel a prosztata jelei:))

Előzmény: endrepp (146166)
kupeci Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146176

A cukor ízlés kérdése,kipróbálható......és  még mindig jobb választás mint az aroma!:)

Előzmény: pacsepa (146165)
sogi01 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 146175

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (146131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!