Keresés

Részletes keresés

rci Creative Commons License 2006.12.16 0 0 61
Mondjuk ebben tévedsz,gma egyike a legjobb érvelőknek.
Előzmény: kplaszlo (51)
rci Creative Commons License 2006.12.16 0 0 60
A paraziták nem képesek arra hogy hónapokig ingyen dolgozzanak,lyen szempontból tökéletesen működik az MLM parazita szűrő.
Előzmény: Törölt nick (58)
rci Creative Commons License 2006.12.16 0 0 59
Azt kell neked mondanom hogy ez sem egészen így van.
Ez a sokat keresnek oktatással mese valahogy Magyarországon nem nagyon működik.Egyfelől kötelező oktatás nincs ,legfeljebb egy-két keményvonalas cégnél,másrészt ilyen biznisz hogya cég kiadványait köteles vagy megvenni
tuomásom szerint nincs.Lehet hogy az Usában működött cd és kazettabiznisz,nálunk tuti hogy nem.Ami pedig az ingyenességet illeti:sajnos Magyarországon sokan fordítva ülnek a lovon és nem előre hanem visszafelé utaznak az időben.Azt hiszik hogy nekik alanyi jogon jár ingyen minden,e-könyv,oktatás,munkaközvetítés,színes katalógus és még ki tudja még mi és lecsalózzák azt aki pénzt merészel kérni a szolgáltatásaiért.
Szép dolog az ingyenesség,de ezt nem lehet elvárni.Nem csaló az aki oktatásért pénzt kér.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 58
Pedig szerintem oda kell egy igenezős parazitaság ahhoz hogy megfelelő embermennyiséget magad alá tudj gyömöszölni. Egyí igő után mar annyian leszen hogy csak a probálgatokbol is meg lehet elni.
Előzmény: rci (57)
rci Creative Commons License 2006.12.16 0 0 57
Az MLM nagyon népszerű lenne,ha valóban a paraziták számára nyújtana menedéket.De tévedsz.Minden parazita ösztönösen irtózik a jutalékos rendszerektől,itt nincs lógás ,a teljesítménye után kapja mindenki a pénzt. Természetesen ide is jönnek paraziták a könnyű pénzszerzés reményében,de rendszerint az ilyenek egy-két hónap alattt kiszállnak ,rájönnek hogy munka nélkül nincs pénz.Csalódottan távoznak és belőlük lesznek az MLM legnagyobb legnagyobb ellenségei.
Előzmény: kplaszlo (53)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 56

Átverés addig máshol emberi aron megvehető dolgot neked aranyért adnak.

Elméletben tok mehetne ez a rendszer ha mindenki belépne es fogyasztana. De nagyon sokan ezt nem teszik. Igy bevetelt kell csiholni ak oktatasbol a kotelező megjelenésekbol aminek teszmészetesen ára van mint egy hozzáadott erték a rendszerben. HA nincs rendes elvárható fogyasztas akkor oktatunk pénzért. Ha lenne akkor meg megélünk a bevetelekbol.

Tudod engem mindig az zavar hogy ha kell egy mosóport akkor rendelnem kell vagy egy macskajancsi elhozza házhoz. Hat tudod ....  Elmegyek es veszek.

Előzmény: kplaszlo (55)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.16 0 0 55

A szisztéma ilyen. Unintelligens de azért egészségesen ravasz próbál lenni. Az egyedek, akik a szisztéma részei önmagukban általában nem unintelligensek. Tulajdonképpen kényszer hatására cselekszenek. Belső kényszernek érzik az, amit tenniük kell, valójában azonban egészen másról van szó.

Ha rámész MLM honlapokra, akkor széles mosolyú  elégedett hölgyeket és urakat látsz, haláli primitív hozsannázó szövegkörnyezetben. Amikor picit megvakarod az áruválasztékukat, akkor kiderül, hogy egy kistelepülési kiskereskedelmi egységhez képest zéró az a választék, amit nyújtanak. Nincs valós hozzáadott érték. Nincs kockázat, beruházás, üzleti terv. Pofátlan átverés van, töményen.

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 54
Még ez a jobbik eset mert ha intelligenciából jönne az sokkal nagyobb baj lenne ....
Előzmény: kplaszlo (53)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.16 0 0 53

Sajnos nem! Külön tanítják nekik azt, hogy a hardcore kritikát durvasággal kell hárítani. Ilyenkor semmi érvelés, csak lakonikusan sértegetni. Az MLM szisztéma egyik zsigerből jövő önvédelmi reflexe ez. Ebből is látszik, hogy az MLM tulajdonképpen egyfajta élőlény: parazita.

Ki van ez találva.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 52
Keresi a kapott cd-k közül azt amin az ÉRVEK-TÉNYEK ferirat van csak ekeveredett ... ;-))
Előzmény: kplaszlo (51)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.16 0 0 51

Hát, veled nem sokra megyünk, az egyszer biztos. Nem erősséged az érvelés.

Előzmény: gma (48)
vanchu Creative Commons License 2006.12.16 0 0 50
Mint az MLM. :)

Én ilyen rendszerben még az is fehér holló, hogy egyáltalán összemérhető legyen a termék bármivel is.

Meg a millimosok se tengenek túl valahogy.

Azt elhiszem, hogy McDonald-os eladó életszínvonalát lehet hozni vele, de a nem MLM közeli információforrásokban valahogy nem tengenek túl a sikertörténeketek az MLM-ből meggazdagodott emberekről.
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 49
Még valami érvet ?
gma Creative Commons License 2006.12.16 0 0 48
"Mindent tudunk róla."
Ez a problémám. Hogy hazudsz.
Előzmény: kplaszlo (47)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.16 0 0 47

Mi a problémád? Az, hogy a klasszikus MLM-ről másokhoz hasonlóan én is leszedem a keresztvizet? Hiszen tonnányi irodalma van a klasszikus MLM-nek. Mindent tudunk róla. Az újabb mutációiról már nem állítanám ugyanezt, ez azonban egy másik történet, amibe nem mennék bele.

Lehet szeretni, ha benne vagy egy adott MLM szisztémában és speciel jól érzed ott magad, hiszel benne, sikeresnek érzed magad, de ez még nem indok arra, hogy az MLM-et illető  alapos kritikára meglehetősen alantas kötözködéssel reagálj. Merthogy a reakciód minden, de nem moderált és semmiképp sem racionális.

Inkább próbálkozz érvekkel! Tán csak összejön néhány, ha picit megerőlteted magad? Nézd vissza a korábbi hozzászólásokat. Az egyik helyen én pl. a MLM szociális funkcióját (mellékhatását) említettem eléggé pozitív értelemben. Próbálj te is ilyesfajta értékeket fölfedezni az MLM-ben és mutasd be nekünk, hogy szerinted mi az, ami miatt érdemes szeretni az MLM-et.

A klasszikus MLM-ről beszélek. Arról, ami idehaza a kilencvenes évek elején kezdett hódítani.

Előzmény: gma (46)
gma Creative Commons License 2006.12.16 0 0 46
Te milyen okos ember(?) vagy, mi a foglalkozásod? Vagy csak önnön hasonlatosságodra teremtesz, nem dolgozol?
Előzmény: kplaszlo (45)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.16 0 0 45

Van egy fogalom, amit pszichológusok és pszichiáterek használnak, ha a hazudozást finoman, indulatmentesen, szakemberhez illő távolságtartással akarják nevén nevezni:

konfabuláció

A klasszikus MLM agymosás tömény konfabuláció. Csoportlélektani szempotból nézve erősen patológiás tud ez az állapot lenni, miközben egy-egy MLM egyed tök heppi (vagy nem az, de ezt nem szabad kimutatnia).

Google: konfabuláció

A klasszikus MLM tulajdonképpen egy önként vállalt "vigyorgó" (=Hárshegy), kényszerzubbony nélkül. Ápolók viszont vannak: azok, akik fölül vannak a táplálékláncban. Ők biztosan nagyon heppik, de nekik meg a nagy örömködés közepette a személyes örömük valódi okáról nem illik beszélniük.

A kamu honlap ezt a felállást adja elő haláli jól.

Előzmény: kplaszlo (44)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.16 0 0 44

Király! Nem semmi a szerző humorérzéke. Még a lehetetlenül primitív formátumra is ügyelt, hogy hitelesnek tűnjön a móka. A legjobbb az ellopott mobillal elvesztett 87 Ft lebeszélhető percdíj és a Ferrari.

:)

Én találkoztam olyannal is, aki lazán sorolta azokat a nagyiparosokat, akikkel ő személyes jó kapcsolatokat ápol.

Előzmény: Törölt nick (41)
gma Creative Commons License 2006.12.15 0 0 43
Ez egy kész pszichológiai esettanulmány - a szerzőről.
Szerintem te voltál :D
Előzmény: Törölt nick (41)
rci Creative Commons License 2006.12.15 0 0 40
Autonom személyiség független tud maradni,és tud választani olyan céget ahol kicsi a tagokra nehezedő presszió,akár MLM cégről van szó,akár másról.Nekem fontos az hogy senki ne írja elő mit gondoljak ,miben higgyek.Szerintem van normál középút,ha az ember kizárólag azzal foglalkozik ami a dolga,a marketing ,a temékek és a jelöltek
szponzorálása ,a többi sallang elkerülhető.
Előzmény: kplaszlo (36)
rci Creative Commons License 2006.12.15 0 0 39
Az Ariel,Persil sem éppen olcsó,egyébként mosóporokat meg nem is nagyon érdemes összehasonlítani,inkább kozmetikumokat meg táplálékkiegészítőket érdemes.Mondjuk egy Avon,Oriflame vagy FM termék a gazdag termékkínálattal megállná szerintem a helyét a hagyományos kerben is,és az árak is úgy vannak kialakítva hogy minden réteg
megtalálhatja kedvére valót.Ez a túlzott ár tehát nem minden esetben állja meg a helyét.
Előzmény: Zottjoghurt (37)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.13 0 0 38

A legalapvetőbb klasszikus MLM trükk pont az, hogy az MLN-en belül elérhető áruválasztékban nincsenek bolti forgalomban is kapható márkák, ezért aztán bármilyen nagy csúsztatást el lehet ereszteni a bolti (normál kiskereskedelmi) és az MLM árak összehasonlításában, miközben az MLM tagok egymás agyát mossák.

Az MLM halála egyébként pont emiatt a jellegzetessége miatt az a konkurens árubőség, ami a normál kiskereskedelmi forgalomra manapság jellemző, és amivel az MLM áruválaszték nem tud versenyezni. Az úgymond "exkluzív" MLM ékválasztékkal meg sem lehet közelíteni a normál kisker árukínálat színességét.  Akinek egy csöpp esze van és rendesen kilát a fejéből, az be nem teszi a lábát egy MLM "áruházba".

Előzmény: Zottjoghurt (37)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.13 0 0 37

mutass piaci ár felett bolti mosóport.

Előzmény: rci (34)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.12 0 0 36

rci> vannak tisztességes hálózatépítők is,nem is kevesen.

Ebben egyetértek veled. És abban is, hogy hálózata válogatja, sőt, még egy-egy hálón belül is létezhetnek különféle "szubkultúrák".

Én azokat az MLM formációkat ítélem el, ahol az alaprendszer kötelező részeként eleve a vallási szektákra jellemzőhöz nagyon hasonló tudatmódosuláson esnek át a tagok. Ezekben a "keményvonalas" MLM formációkban nagyon nehéz "különutasnak" lenni, mert a "keményvonalas" rendszeren belül csak a manipulátor vagy a balek szerepre van lehetőség. Más szerepek nincsenek, ez a kettő viszont az alsó-közbenső hierarchiaszinteken rendesen keveredik.

:-)     :-)      :-)

Előzmény: rci (35)
rci Creative Commons License 2006.12.12 0 0 35
Nem,a mi rendszerünk elég puha ilyen szempontból,természetemnél fogva utálom a presszió minden formáját,ha a cégünk ilyen lenne nem lennék benne.
A csinadrattátákat se kedvelem,viszont oda sem kötelező menni,akinek nem tetszik,ne menjen.Igen,manipuláció sok helyen van,nyilván az MLM sem mentes ettől ,de általánosítani nem lehet ,ahány ház annyi szokás,mindenki más értékrenddel jön,aki itt lódit,hazudozik ,az másütt is ezt tenné.A vallási szekták a vallás félreértelmézésén alapulnak,aki szektás az csak egyféle módon lát,az is téved aki azt hiszi hgy MLM-ben minden tökéletes szintén téved.Nincs bajom az MLM kritikával sem,ha az objektív,abból még tanulni is lehet ,az általánosítás viszont nem helyes ,vannak tisztességes hálózatépítők is,nem is kevesen.
Előzmény: kplaszlo (32)
rci Creative Commons License 2006.12.12 0 0 34
A hagyományos kerben is vannak termékek ,piaci ár felett ,és piaci ár alatt is.Tévedsz,nem foglak rábeszélni,mindenki maga dönti el milyen terméket vesz,azt is hogy milyen módon akar boldogulni és mennyit akar adni valamiért.Azt is maga dönti el mindenki milyen MLM céget választ,olyat ahol drágák a termékek,vagy olyat ahol egy jelképes összegű vásárlással is rendszerben lehet maradni,párszáz forint.Nagy a kínálat,lehet választani .
Előzmény: Zottjoghurt (33)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.12 0 0 33

termékvásárlást tünteti fel veszteségnek

persze, mert az mlm árak nem piaci árak. Ha nekem eddig megfelelt a 2000-es mosópor, de te rábeszélsz a hatezresre, miközben semmivel sem tud többet, mint a bolti, akkor azt minek nevezzük, ha nem veszteségnek?

Előzmény: rci (29)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.12 0 0 32

rci!

Azt nem tudom, hogy MLM címszó alatt konkrétan mivel foglalkozol. Ezért nem tudom megítélni, hogy van-e MLN típusú kemény (folyamatos agymosásra építő, tehát lényegében  tudatmódosító) manipuláció abban a rendszerben, amiben valamilyen szinte  benne vagy. A klasszikus termékforgalmazás is hierarchikus felépítésű, és bizonyos fokú agymosást és az anyacég brutális öntömjénezését az alacsonyabb szinteken itt is el kell viselniük a résztvevőknek. Menj el bármelyik nagy világcég dealeri konferenciájára, és töményen meg fogod tapasztalni a dolgot. Elég ha felvételről megnézel egy MS konferenciát.

Manipuláció nélküli rendszerek ebben a mai "mediatizált" világban nincsenek.  A kérdés mindig az, hogy mennyire manipulálja a résztvevőket egy adott rendszer. A klasszikus MLM nagyjából annyira manipulálja  mint a vallási szekták. Ezért tartjuk sokan károsnak az MLM létét. A tartós tudatmódosító hatása miatt.

Előzmény: rci (31)
rci Creative Commons License 2006.12.12 0 0 31
Hálózatépítők és hálózatépítők közt nagy különbségek vannak.Én az MLM üzletágat információs vállalkozásként gyakorlom,a lényeg hogy hiteles információkat adjak a termékről és a marketingtervről,nem az a dolgom hogy bárkit is meggyőzzek.Ez nem munkaerőtoborzás ahol az a lényeg minnél többen legyenek benn ,hanem fejvadászat.Alkalmas embert kell találni,üzlettársat,aki képben van,tudja hogy mit akar
,világosak a céljai.Abból aki rábeszélésre lép be,könnyen befolyásolható ,és azt sem tudja eldönteni mit akar ,idegenkedik a jutalékos rendszertől ,nem lesz sikeres vállalkozó .Nemhogy sikeres nem lesz,de egy forintot se fog keresni.Az ilyeneket én "beszervezés"helyett inkább finoman leépítem,menjen hagyományos munkára . Neki se jó,de nekem se ha belép.Ebből is láthatod hogy nem mindenkire jellemző ez a milliomos dumaÉn ezt mondom kb:van egy üzleti lehetőség kb ennyi befektetést igényel,ilyen a marketing és ilyenek a termékek.Hol ebben a manipuláció?
Előzmény: kplaszlo (30)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.12 0 0 30

Osbourne és rci!

A 15. hozzászólásban írtam a MLM szociális funkciójáról. Nem a klasszikus szociális funkcióról van szó, tehát nem a tudatos gondoskodás valamilyen formájáról. Csupán arról, hogy a MLM-nek szerves része a potenciális ügynökjelölt tipikus élethelyzetére (frusztráltságára, sikerélmény-hiányára) szabott agymosó bezservező duma és ami ezt a bezsrevezés után folymatosan követi.

Az "üzenet"  lényege az, hogy "gyere közénk, itt sikeres lehetsz, nem úgy mint a munkahelyeden".  Akinél később tartósan hat ez a fajta agymosás, az minden reggel úgy ébred, hogy "ma is sikeres leszek". Ez pedig közérzetileg egészen más, mint amikor reggelente depressziós rohamok gyötrik az illetőt. Más kérdés, hogy a valóságban mennyire sikeres (nyilván nem túlzottan), illetve mennyire van átvágva a MLM manipulációs szisztémája által (nagyon).

Előzmény: Törölt nick (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!