Keresés

Részletes keresés

Tengerisün Creative Commons License 2015.01.22 0 0 4475

Sziasztok!

 

Egy kis megerősítésre lenne szükségem!

Mit kell intézni Dominikára utazás előtt?

Turista vízumot a dominikai reptéren tudunk venni. A Secure Flight -ot kell kitölteni a légitársaság oldalán. Van még valami fontos?

 

Előre is köszönöm a választ!

Ikar7 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 4474

A Riu Bambu-ban vagyunk. Epp betegeskedunk egy kicsit. Gyomorrontas vagy vmi hasonlo. Egy e-mail cimet kuldhetsz.

Előzmény: Iapa (4472)
Mauritius25 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 4473

 

Sziasztok! 

Tegnap Gustavoval elmentunk Saona Islandre kirandulni. Egyszeruen fantasztikus volt! Gustavo nagyon vicces es poenkodo szoval nem unatkoztunk... es nagyon jo csapat jott ossze. Koran indultunk a szigetre es igy mi voltunk az elsok, ezzel megtapasztalhattuk a sziget valodi filingjét. Osszesen mintegy 3 orat toltottunk Canta de la playan es volt tobb mint egy orank elkesziteni a csodalatos kepeket es elvezni a termeszetet mielott megjott a tobbi hajo. Ez fantasztikus elmeny volt szamunkra... Koszonjuk Neked Gusztavo! Ezutan egy helyi faluba mentunk ahol megneztuk hogy elnek a helyiek es kis teknosoket is simogattunk ;-) ezen kivul vasarlasra is volt lehetoseg. A helyiek nagyon kedvesek megkostoltuk a helyben sult kenyeruket ami meg forro volt es egy helyi kokuszos sutit. Az is finom csak talan szamunkra tul edes. A falu utan tovabb indultunk a sziget egy masik reszere ahol mar ebeddel vartak minket minden nagyon finom volt, mi langustat is ettunk. Az ebed utan tengeri csillag halaszatra indultunk. Ez is fantasztikus volt. Megprobalok par kepet feltolteni szerintem a kepek magukert beszelnek. 

Mindenkinek csak ajanlani tudom a Saona kirandulast! Csodalatos hely, es persze Gustavot is akinek koszonhetoen lathattuk Saona igazi termeszetes szepseget!

Iapa Creative Commons License 2015.01.21 0 0 4472

Mert idézetem. Na akkor Ti merre vagytok? :-)

Előzmény: Ikar7 (4457)
Iapa Creative Commons License 2015.01.21 0 0 4471

Mert meghoztam :-) na akkor ti merre vagytok?

Előzmény: Ikar7 (4457)
Zizzizsolti Creative Commons License 2015.01.21 0 0 4470

Szia Eri2.

 

Mi marciusban megyunk 4-en ebbe a hotelbe. Tudnál 1-2 infoval. Szolgalni. Latnivalok? Szemelyzet? Biztonság? Lopas esetleg?

Köszönöm

Előzmény: Eri2 (4462)
--northstar-- Creative Commons License 2015.01.21 0 0 4469

Igen, mi holnap indulunk.

Budapestről 10.10-kor, Párizsban szállunk át. Szerencsére nem kell sokat várni a járatok között. Végig AirFrance-szal utazunk. Odafelé becsekkoltam online, de hazafelé ez nem biztos, hogy működik. De nem baj, akkor majd sorban állunk.

A paraméterekből gondolom, hogy Ti a hárombetűs utazási irodával mentetek?

Vagy külföldről szerveztétek?

Előzmény: Eri2 (4468)
Eri2 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 4468

Szia! Mi Bécsből indultunk, Lufthansa-val mentünk Frankfurtig, majd ott átszállással tovább Condorral! Vissza fele Punta Cana-Frankfurt Condor, utána Bécsig Lufthansa! Mi nem chekkoltunk be online, nem volt nagy sorban állás! Oda fele Bécsben egyáltalán nem kellett sorban állni, haza fele meg kb. 5 perc volt, nagyon eloszlott a nép, vagy mi értünk oda pont jó időben! Tovább tartott a bechekkolás után azt a kis papírkát kitölteni, amivel kiléphettél az országból! Nem tudom, pontosan mi a neve annak a kis papírnak! Ugyan az, mint amit a turista kártyához a gépen osztottak, csak kifele nem kellett már fizetni érte! Ti is mentek? Honnét indultok? Milyen járattal?

Előzmény: --northstar-- (4465)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 4467

Azért nem tartja be, mert Gusztinak szólítottad:-)))))))))

Előzmény: sacsabi (4463)
sacsabi Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4466

Ja, majd azt hiszi, hogy engem csak  úgy lehet gépjárművel szállítani. Hát nem jól hiszi...

 

Minimun sárkányrepülő !!!

 

De lehet, tényleg szamarat küld...

Előzmény: Melindaniella (4464)
--northstar-- Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4465

Szia Eri!

 

Ti honnan indultatok? Budapestről?

Hazafelé hogy intéztétek a becsekkolást ( de szép magyarul írtam :) ! ) ?

Online, vagy sorban álltatok a reptéren?

Előzmény: Eri2 (4462)
Melindaniella Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4464

Tudjuk......már elindult a tandem!!!

 

Előzmény: sacsabi (4463)
sacsabi Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4463

Guszti, ígértél valamit......

Eri2 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4462

Sziasztok!Mi most értünk haza Dominikáról, és gondoltam, írok pár sort, hátha valakinek hasznos lesz! Mi az IFA VILLAS-ba voltunk! Elsőre, amikor megláttuk a parkját, az valami gyönyörű! A szobák a képekhez viszonyítva, amik a neten voltak, kicsit mások, nem olyan csilli villi! Kellett egy nap, mire hozzá szoktunk a többször átfestett bútorokhoz.....De ha hozzá szokik az ember, már nincs vele gond! Mi nem béreltünk széfet, szinte mindig mindent előhagytunk, minden nap takarítottak, és mégsem tűnt el semmink! Mint mondtam, az udvar, a park az gyönyörű, az a sok madár, flamingo...nagyon sép! A kávézók nagyon szépek, minket nagyon megfogott a stílus! A kávé viszont ihatatlan! Mi a kajától sem voltunk elájulva, bár tudom, ízlések és pofonok, de mi mindennek egy féle ízét éreztük! Rentgeteg gyümölcs volt kirakva mindig! De a kaja nem volt túl változatos, már a sokadik napon szinte megszokásból indultunk, ha tudtuk, mit akarunk enni! Be chekkoltunk a mexikói és a karibi étterembe, hááááááááttt, lehet nem kellett volna! Csalódás volt! Azalkalmazottak viszont nagyon kedvesek, segítőkészek, mosolygósak, vidámak, sokszor a végig dolgozott nap után is énekelve, táncolva szolgáltak ki minket! Le a kalappal előttük!A tenger szép, ha valaki ebbe a szállodába készül, mindenképp sétáljon el a parton jobbra, ha a tengerrel szemben áll, jobb kéz fele induljon! Jó fél órás séta után csoda szép vízbe lógó pálma, mi ott találtunk a parton a segély vízben tengeri csillagot! Ja, még annyi, hogy nem tudom, hogy a fűszer miatt, vagy mi miatt, de sok embernek hasmenése volt, köztük a páromnak 4 napig, még miután haza értünk is! Ha valaki ebbe a szállodába készül, és van kérdése,nyugodtan írjon, frissek az élmények, szívesen válaszolok!

Mauritius25 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4461

Koszi szepen! Holnap reggel a recepcional varunk. Udv Istvan

Előzmény: Dom_Guss (4460)
Dom_Guss Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4460

Szia!

 

Holnap reggel 6.00-6.100 kozott Royalton recepcio alul. SEEMORE feliratu kisbusz.

 

Reggeli van a szigeten. En a hotelbe nem tudok bemenni egyeztetni ma uton vagyok Santo Domingora mira hazaerek indulunk Saonara.

 

Gustavo

Előzmény: Mauritius25 (4459)
Mauritius25 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4459

Sziasztok! Mi tegnap delutan erkeztunk meg Dominikara... az ido csodas a szalloda Royalton is fantasztikus... nagyon kedves a szemelyzet es a vacsora is isteni volt. Tegnap este miutan kipakoltunk meg furodtunk egyet a tengerben is... ;-) a viz meleg es nagyon elveztuk a hullamokat. :-D 

21. Szerdara vagyunk elojegyezve Saona island kirandulasra... kozuletek megy meg valaki Gustavoval

 Udv Mindenkinek ;-)

Peti2m Creative Commons License 2015.01.19 0 0 4458

Sziasztok!

 

Január elején jöttünk haza Dominikáról és gondoltam megosztom itt a fórumon a tapasztalatainkat, hátha mások számára jelent némi segítséget.

Karácsony előtt indultunk és szilveszter után jöttünk vissza. Mivel pont a csúcs szezon kellős közepén voltunk kint így az ár elég borsós volt, de Józsi segítségével az Amazon Travelen keresztül a többi irodához képest jelentősen jobb árat kaptunk.  Puerto Platan a Be Live Grand Marien-ben laktunk all inclusive ellátással. A szálloda nagyon jó volt, bár a széfért és a WIFI-ért külön kellett fizetni (Wifi 60 dollár/hét, de lent a tengerparton is jól működött). Étel, ital szempontjából volt minden bőségesen, de igazából nagyon jókat nem ettünk, mert szinte mindennek egy fajta íze volt, nem nagyon tapasztaltunk különbséget. Ez alól talán csak a bejelentkezős éttermek jelentettek kivételt, a Brazil étteremben viszonylag  finom volt a vacsora.

Mivel mi nem nagyon vagyunk szállodában ülősek ezért úgy szerveztük az életünk, hogy minden másnap kirándulni mentünk. Ezt Józsi szervezte és bonyolította nekünk, még itthonról e-mailben előre lebeszéltük  a programokat. Így ez nagyon jó volt, mert mindig külön kocsival jött értünk és teljesen a kívánságunk (megállások, evés, ivás) szerint alakított a programot. Olvastam korábban a fórumon, hogy többször felmerült a kérdés, hogy érdemes-e kint autót bérelni. Véleményem szerint így, hogy Józsival mentünk nem érdemes, több okból sem:

- kint elég érdekesen stílusban vezetnek, ez eleinte furcsa de ez még megszokható lenne,

- eligazodni elég nehéz főleg, ha messzire megy valaki, mert jelző táblák gyakorlatilag nincsenek,

- ha saját magad vezetsz sok érdekes látnivalóról lemaradsz és jobban el is fáradsz,

- ugyan nem néztem  konkrétan utána, hogy mennyibe került volna az autó bérlés, de szerintem anyagilag is jobban jártunk Józsival, mert más téren tapasztaltam, hogy amikor angolul szólaltunk meg és szerettünk volna venni valamit, akkor általában két-háromszoros árakat mondtak, mint amikor Józsi spanyolul beszélt velük.

Összességében egy nagyon jó nyaralás/telelés volt, rengeteg szép helyen jártunk és szép dolgokat láttunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom Domninkát és javasolni, ha kirándulni szeretnétek menni akkor mindenképpen Józsi idegenvezetésével tegyétek ezt, mert tényleg nagyon jó, megmutat mindent és nem utolsó sorban az árai is lényegesen kedvezőbbek, mint akár a hotelben!

Talán még annyi, hogy aki sokat kirándul, mint mi, annak nem biztos, hogy szüksége van egy drága szállodai szállásra all inclusive ellátással, hanem egy olcsóbb, de kényelmi színvonalban szinte azonos apartmanon is elgondolkozhat, amiben szintén tud segíteni Józsi! Mi legközelebb biztos, hogy ezt fogjuk választani.

Üdv.:

Peti

Ikar7 Creative Commons License 2015.01.19 0 0 4457

A nap mar megerkezett, kovesd! :)

Előzmény: Iapa (4456)
Iapa Creative Commons License 2015.01.19 0 0 4456

Akkor mi találkozhatunk, mert én mellétek megyek a Palace-be :-) Hozom a napot

Előzmény: Ikar7 (4452)
Iapa Creative Commons License 2015.01.19 0 0 4455

Akkor nálad alszom :-)

Előzmény: Dom_Guss (4450)
sosua Creative Commons License 2015.01.18 0 0 4454

Kedves Klaudia!

 

:D :D :D

a tequilas csapat.... big like dragaim, jo volt veletek bandazni, orulok en is hogy megismertelek benneteket, es az utolso mondat a kommentedben azt hiszem mindent elmond: 


"Csodálatos nyaralásban volt részünk,ez az a hely ahova bármikor szívesen visszamennék!"

 

Udv:

      Jozsi

Előzmény: kajuka (4451)
Ikar7 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4453

Nem volt tul napos. (ezt szerettem volna irni) :)

Előzmény: Ikar7 (4452)
Ikar7 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4452

Sziasztok!

 

Mi tegnap erkeztunk a Riu Bambu hotelbe. Az elso nap volt tul napos... :)

kajuka Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4451

Sziasztok!

Most érkeztünk haza Dominikáról Punta Cana, Be Live Grand Punta Cana Hotelban volt szállásunk ,sok infót olvastam itt ezért megosztanám tapasztalataimat!

 

Hotelra egy szavam se lehet rengeteg étel,ital finomság mindennap kis virág valamilyen "meglepi"várt meglepő volt mivel kb 3-4naponta hagytunk borravalót,nem béreltünk széfet,személyes dolgainkhoz sosem nyultak,tisztaság volt!

 

Személyzet rendkívül segítőkész kedves mosolygos,reggel 7kor ének és tánc fogadta az embert aki szimpi volt annak adtunk borravalót,de nem várták el!

 

A part tiszta rendezett volt a füvet mindennap takarították,sajnos reggelente foglalni kellett ha akartál napozóágyat!

 

Az egyetlen negatívum lehet,hogy nincs Wifi fizetni kell érte 25dollárt 25 óráért és 6napig használható fel,nekem ez sem okozott gondot örültem hogy nincs!

 

Kirándulást Gustávóval intéztük előre befizettünk,azt az egyet sajnálom hogy nem találkoztunk vele személyesen,de kollegái kedvesek segítőkészek mint ő.

 

Józsinak köszönjük az idegenvezetést innen is Üdvözli a "tequilás csapat egy része" :)

 

3 kiránduláson voltunk :Saona ,Santo Domingo ,Safari mind élményekkel teli :)

 

Csodálatos nyaralásban volt részünk,ez az a hely ahova bármikor szívesen visszamennék!

 

Üdv :Klaudia

Dom_Guss Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4450

Ma elkezdték lebontani...:-))))))))

Előzmény: Iapa (4448)
Piros13 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4449

Remélhetőleg....egy-két kiránduláson! Jó utazást! :)

Előzmény: Iapa (4448)
Iapa Creative Commons License 2015.01.17 0 0 4448

Január 20- feb 03 RIU Palace remélem találkozunk :-)

Előzmény: Piros13 (4447)
Piros13 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 4447

Jan.21 és 28 között mi is, Bayahibe-n....visszaszámlálás elindult....még 4 nap!!! Esetleg még Valaki?

Előzmény: Iapa (4394)
Dominikai-Koztarsosag.com Creative Commons License 2015.01.16 0 0 4446

köszönjük szépen

Előzmény: Iapa (4445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!