Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22529
Fejben már megvan, de már gyorsan felejtek, hamar le kéne írni...:)
Előzmény: Törölt nick (22526)
H_G Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22528
Te valahogy tényleg egészen véresen fogod fel ezt a zellerügyet :)

Előzmény: Dalit (22527)
Dalit Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22527
HG,nem tekintem etalonnak, de pont most írod le, hogy "Ha az angolszászoknak sikerült meggyőzniük egyeseket arról, hogy a zellernek egy ízetlen (bár ropogós) változata a finom, az *szerintem* az illetők baja, mi magyarok szerencsére öröklötten tudjuk, melyik a finom zeller-darab." És utána meg én vagyok az a gasztroblogger, aki csodálkozik, ha fanyalognak?
Egyébként nem szoktak fanyalogni, mert ha kínálok egy különlegességet, akkor mellé teszek két hagyományosabbat, meg ki szoktam találni, hogy kinek mit.
De volt egy nagy buli, ahol nem ismerték a szárzellert, aztán annak volt a legnagyobb sikere márványsajtos tejföllel.
Előzmény: H_G (22495)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22526
na szep, es meg emailt sem irtal:)
Előzmény: nagypapi51 (22523)
nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22525

Miből kellett volna kiderülnie?

Sztem többünknek van másféle hobbija is.

Előzmény: Caipi (22524)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22524
Nem is gondoltam volna, hogy hifista vagy. :-)
Előzmény: nagypapi51 (22523)
nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22523
Nem segítek, pár katt és már tudod is. :)
Előzmény: Törölt nick (22521)
ZsuR Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22522
En inkabb vendeg lennek :))!
Előzmény: Törölt nick (22521)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22521
mi is a cím? hol lehet jelentkezni kuktasegédnek?
Előzmény: nagypapi51 (22515)
b marci Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22520
Kenyér-lángos rá szalonnás gombaragu vagy tejföl sajt
nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22519

Naponta változik a létszám, 30-40 fő között.

Én csak besegítek a készre főzésbe, egy cimborám a konyhafőnök.

Előzmény: ZsuR (22517)
b marci Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22518
UH!
Előzmény: nagypapi51 (22515)
ZsuR Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22517
Hanyan lesztek? Mindet te fozod-sutod???

Mi a penteki vegyes izelito?
Előzmény: nagypapi51 (22515)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22516
Úristen...:-)
Előzmény: nagypapi51 (22515)
nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22515

Bár a hét vége még odébb van, én már tudom a menűt - a hifis brancs taliján leszek, persze az idő egy részében a konyhán.

 

Péntek du érkezőknek: vegyes ízelítő

Péntek vacsora: ponty halászlé tésztával, tarja sült zöldséggel és rizzsel (vegiknek hús nélkül, tükörtojással), bundás alma vanília sodóval

Szombat reggel, napközben + vasárnap reggeli (hideg kaják): házi lángolt kolbász és szalonna, fasírt, sült oldalas zsírjával, töpörtyű, felvágottak, virsli, debreceni, kőrözött, zakuszka (padlizsán krém sült paprikával és hagymával), krumpli saláta, tojás, sajt, pórés lepény, házi lekvárok, méz, gyümölcs, ropogós maszek kenyér, savanyú (zöld paradicsom is lesz), zöldek.

Szombat vacsora: körmös pacal, szarvas burgundi módra (zöld fűszeres vörösborban párolt szarvas krumplival, gombával, sült hagymával), vegiknek: ricottás lasagne medvehagymával, házi rétes: túrós, grízes-meggyes, almás.

Vasárnap ebéd: sült szarvas (+ disznó) kolbász burgonya pürével, párolt káposztával, vegi: rántott sajt vagy valami más

 

Talán nem halunk éhen...:))

Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22514
Nagyon szívesen. :-)
Előzmény: Shalina (22513)
Shalina Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22513
Izé, ezt meg elfelejtettem megköszönni. :)

Szóval köszi, ki fogom próbálni.

Shal
Előzmény: Caipi (22469)
H_G Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22512
"sööt, " csak ugy" magaban is eszem, mint a repat ( almat)."

Én is -- a zellergumót.

Előzmény: nettomazsola (22499)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22511
Azt elfelejtettem hozzáírni, hogy ez a saláták rovatban volt a szakácskönyvben, és nem kell melegen tálalni, tehát bárhova vihető!
Előzmény: Caipi (22469)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22510
:-)
Előzmény: beetee (22508)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22509

De nagypapi, miért akarnám a szárzellert ugyanolyannal pótolni, ha egyszer nem ízlik? :-)

Előzmény: nagypapi51 (22507)
beetee Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22508
Ha thai recept, akkor az töltöttkígyó-uborkaleves, csak félrefordították. :D
Előzmény: Caipi (22506)
nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22507

...A cukkini jó lenne, persze, de az elég egyszínű lenne a sárga rizzsel...

A zsenge (hüvelykujj vastagságú) cukkinit nem szükséges hámozni, így marad zöld szín is. Ez már komplementer, ha ez is kritérium. :)

Azért még mindig tamáskodom:  szárzellert csak szárzeller pótol.

(persze: de gustibus...)

Előzmény: Caipi (22506)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22506

? Abszolút nyersen van használva. A cukkini jó lenne, persze, de az elég egyszínű lenne a sárga rizzsel.

Amúgy 2-3x csináltam már töltött kígyóuborkalevest, thai recept, és nagggyon finom, és akikkel etettem, azoknak is nagyon ízlett. :-)

Előzmény: Zitka (22504)
Shalina Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22505
mi magyarok szerencsére öröklötten tudjuk, melyik a finom zeller-darab

Na, hát nekem az a finom zellerdarab kábé az egyetlen étel, amit nem bírok megenni, a szárzeller ellenben olyan kis gyengécske ízű (a gumóhoz képest), hogy az már simán jöhet. Függetlenül attól, hogy angolszász hülyeség vagy sem. :)

Shal
Előzmény: H_G (22495)
Zitka Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22504

Nem jobb ötlet a cukkini?

 

(persze lehet, hogy csak én idegenkedem az uborka nem nyers használatától...)

Előzmény: Caipi (22503)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22503

Pont ezt tettem én is, megcsináltam a lenti kaját szárzellerrel, és olyannyira nem ízlett egyikünknek sem, hogy uborkával helyettesítettem - amúgy meg ez csak köret, a csirkés kulimász a lényeg, de jól mutatnak a sárga rizsben a zöld darabok. :-)

Előzmény: ZsuR (22496)
nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22502
Jó megfogalmazás, sajnos nehéz is legyűrni, sokaknál pl. a "birkaízzel" szembeni averziót.
Előzmény: Caipi (22500)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22501
Én speciell úgy látom, hogy H G csak húzta Horaszt.... amúgy meg aligha mondhatja bárki is, hogy nem szereti a szárzellert, ha nem kóstolta, nemde? :-)
Előzmény: Dalit (22481)
Caipi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 22500

Szerintem amit az ember nem szeret, az mindig nagyon domináns íznek tűnik. :-)

Előzmény: H_G (22474)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!