Keresés

Részletes keresés

fifty561 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1379

köszi, hűtöm, hűtöm ...

Tudtok ajánlani vkit?

Előzmény: Törölt nick (1378)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1378

Sajnos ezt elkerülni nem igazán lehet. Ha ki akar nőni akkor az sajnos  ki is fog és csak rosszabbodik. Gyulladásra a hűtést próbáld meg. Jégzsellét törölközőbe teszed és úgy hűtőd. Tehát nem fagyasztod, csak hűtöd. Ídőt lehet nyerni, ha betétes cipőt hordasz, ami a méretedre készül. A helyedben felkeresnék egy ortopédust.

Előzmény: fifty561 (1375)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1377

Szia gabsi78!

Sajnos muszály volt bevállalni, mert nagy volt már az ujjaim elhajlása és az egyik lábam rosszabb volt mint a másik, illetve egyforma rossz.  Nekem az egyik  műtét késő őszre, a másik tavaszra esett. Cipőgondjaim nekem is voltak. Ha csak az egyiket csináltatom és várok a másikkal, akkor marad a cipőgond. A műtött lábra eldeformálódott cipőt már nem lehet felhúzni. Felemás cipőben meg jól néztem volna ki. Igaz most is így van, mert az egyiken kezelőcipő van a másikon szandi. Ma voltam megint a  dokinál. Mindent csinálhatok vele csak éppen a fémek miatt nem tudok. A novemberben műtött lábamban a fém a 11. hetet követően kimozdult és soron kivül ki kellett az egyiket venni. Ezzel most nem szeretnék így járni. Ez a lábam viszont lassabban gyógyul, pedig óvatosabb vagyok, mint korábban.

Neked biztos nem volt nagy a bütyid, vagy nem volt elhajlásod, hogy nem kellett semmilyen fémet betenni. Ennek örüljél. Sajnos a talpbetét még műtét után is kell, mert  úgy tudom, hogy pont a lúdtalp miatt alakul ki a bütyök és a kalapácsujj is. Nekem lesz még 1-1 műtétem, mert a harántboltozatot is műteni kell, majd a talpamon keresztül,  de szerintem utána is fog kelleni a betét. Őszre és megint tavaszra tervezem az atrakciót, ha a dokim is úgy gondolja.

A lábujj mozgatását nagyon érdekesnek találom, mert először kigondolom és utána lassan megmozdítom. Szerintem az agyban előbb mozdítja az ember, mint ténylegesen. Nem? Azért próbálgasd naponta többször, mert muszály. Kezeddel segíts neki. Arra vigyázz, hogy mindig a tövénél fogd meg óvatosan és csak a fájdalomhatárig lehet. További gyógyulást.

Előzmény: gabsi78 (1376)
gabsi78 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1376

Szia Cocer! Minden elismerésem a tiéd, hogy egy műtéten már túl vagy, és így is bevállaltad a másik lábadat. Jelenleg én úgy gondolom, hogy a bal lábamnál megpróbálom megelőzni, hogy legalább ne fájjon. (talpbetét, bütyöksín..). Egy kicsit megnyugodtam, hogy még nem vagyok semmiről lemaradva és lesz ez még jobb is. Ha nagyon koncentrálok akkor lefelé már meg tudom mozdítani az ujjamat. Már ennek is örülök. Igaz nekem nem fémezték, de valahogy örülök annak, hogy tavasszal csináltattam meg, mert elsem tudom képzelni, hogy télen milyen cipőt vettem volna fel!!  :)

 

fifty561 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 1375

sziasztok,

 

nem tudom nekem bütykőm van-e, lesz-e, de most be van gyulladva. 1.5 éve gyulladt be először egy túl kicsi teremcipő miatt - nagyon kidörzsölte gondolom, de 1 hét alatt elmúlt. Most 1 hete megint kidörzsölte egy másik cipő és azóta sem múlt el teljesem. Pihentetem, jegelem, kenegetem de nagyon lassan múlik, sőt van hogy rosszabb mint előző nap.

 

Ebből lesz a bütykő? tudtok vmi gyógymódot a gyulladás eltüntetésére, meg a bütykő kialakulásának elkerülésére?

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1374

Szia!

Természetes, hogy még sántikálsz, hisz most volt 6 hete a műtéted. Gondolom kontrollon voltál már. Gyógytornára nekem sem kellett járnom. Otthon kellett kézzel mozgatni az öregujjamat a  tövénél fel és le. Nekem a bal lábamat novemberben mütötték a jobbat meg most április 12-én. A korábban műtött lábamet is fémezték és  a 3. hónaptól volt tökéletes, de a hidegfrontot megérzem vele. A jobb lábamhoz még nem nyulhatok. Türelmet és kitartást. További gyógyulást. 

Előzmény: gabsi78 (1373)
gabsi78 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1373

Sziasztok!Én még nem írtam ide és eddig nem is olvastam ezeket a hozzászólásokat, de látom sokan vannak ilyen műtétek után. Nekem április 13-án műtötték a lábam, de hál Istennek nem csavarozták. Így is elég soknak találom a felépülési időt. Még mindig nem mozog rendesen a nagylábujjam és nem tudom, hogy ez normális-e. A dokim nem mondta, hogy gyógytornára kellett volna járnom, de most már egyre több helyről hallom ezt. Még mindig sántikálok....Más is van ezzel így?

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1372

Sziasztok!

Juliette65

Amikor mész a dokihoz feltétlen nézesd meg a bal lábadat. Nem szabad hagyni, hogy eldeformálódjon. Jobb túlesni rajta. Az is lehet, - nem véletlenül - hogy a bal lábad túlzottan le lett terhelve, hogy a jobb gyógyuljon.

Én most viszonylag jól vagyok. Szerintem a 7. hétnél utolértem a gyógyulást, hála az antibiotikumnak. Kiváncsi vagyok mit mond majd a doki. Ő is így látja -e?

cilariknéandi

Bocs, hogy neked nem reagáltam, de a kérdéseidere nem tudtam mit mondani. Ha elmozdul a fém azt a röntgen mutatja meg. Nagyon ügyes vagy, hogy már otthon is tudsz tenni venni. Nagyon fiatal vagy, ezért hamararabb  is kell gyógyulnod.  Egyébként milyen cipőt tudsz már felvenni?

leccina

A bőséges csontosodás ahogy írod nem okozz olyan problémát, hogy ujra ujabb felrakódás lesz? Esetleg független ettől?

Mindenkinek szép napot és további gyógyulást.

leccina Creative Commons License 2011.05.30 0 0 1371

Szép napot mindenkinek!

Látom, nem csak nekem vannak gondjaim. A bal lábam dagad kegyetlenül. Voltam a dokinál, röntgen szerint bőséges a csontosodás. Magyarán túl sok, emiatt dagad. Csütörtökön fogja kiszedni a kapcsokat épp ezért. Ez már aztán el nem mozdul, mondta nekem. Szóval minden láb minden eset más. Húúú de szeretnék csini cipőkben járni!!!De ha azt olvasom, hogy mások hetekig mankóznak meg kezelőcipőznek, igazából nincs is panaszra okom:)) A cipőkben nem fáj a lábam - már ami feljön:)) - tehát megérte!!!!!

Juliette65 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1370

Szia,Andi!
Elhiszem,nekem sem esett jól,mikor ugy éreztem,senki nem olvasta a kérdést,aztán visszalapozgattam,és szinte mindenre megtaláltam a választ,ami érdekelt.Én nem jövök fel már napi rendszerességgel,meg nem is tudtam saját tapasztalatot írni a drótok kimozdulásával,ezért bíztam abban,h.majd megnyugtató választ kapsz illetékestől.Sajnálom,és kérlek,ne maradjon Benned rossz érzés emiatt!

Nekem a lefelé hajlítás okozott gondot és a mai napig nem olyan,mint várnám.Mindíg irigykedve olvasom,mikor a többiek sokkal gyorsabb gyógyulásról számolnak be itt,de hát nem egyformák a műtétek és mi sem vagyunk egyformák...Igen,én is elég murisan festettem a gáztűzhely mellett,égszinkék gipsz-csizmában!

A drótkivétel idejét megtudakolta a doki,hogy a harmadik hónaptól már lehet,de ha kicsit örülni akarok a regenerálódás azon szintjének,amire jutottam,akkor várhatunk,meg a munkahelyi nyári leállást is ő kérdezte tőlem "anno".Nekem emeltek harántot is,meg mélyen voltak bent,a kivétel ugyanúgy altatásban történet,és akkora munka volt,mint maga a műtét,szóval 6-8nap pihenést írtak elő,hogy minden oké legyen.Nekem amúgy is a lábaim a munkavégzés fő kellékei.Emelőgépet nem tudok kezelni egy lábbal.Szóval,nagyon toleránsak,tudják,hogy nem hisztiből húzod a szád.A munkád remélem,nem talpalás,és akkor csak az a nap esik ki,mikor kivennék.

Ha gondolod,priviben is értekezhetünk...Szép estét!

Előzmény: cilariknéandi (1369)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1369

Szia Juliette65!

Köszi a választ, de ettől függetlenül morcos vagyok a fórumra. Már egyébként vadul sétálgatok, de még azért van hogy fájogat. Főleg, ha a nagyujjamat jobban hajlítom, mint tetszene neki. Egyébként az fura nekem, hogy magamtól alig tudom még felfelé hajlítani az ujjamat, mert úgy kifejezetten fáj. De talán nem olyan nagy baj még alig 7 héttel a műtét után. Önűllósodás már régóta van, mert már mankóval tettem a dolgom itthon. Főztem, mostam, vasaltam, sütöttem. Csak mókásan néztem ki közben. Most, hogy ugyan még egy mankóval kellene szaladgálnom, (úgy elraktam egyébként, hogy néha azt sem tudom hol van) már nem használom és teljes terheléssel mászkálok már. Néha azért áramvonalas a járásom, tehát látni, hogy van még valami ott, de muszáj rendesen járni rajta. Én úgy szeretném, ha már június utolsó hetétől bemehetnék melózni. A drótot azt mondta, hogy jó 3 hónap után venné ki. Az pont július, de akkor meg megyünk nyaralni. Erre azt mondta, hogy ha nem okoz gondot, akkor bent hagyná addig és majd utána szedi ki. A drótkiszedés után is táppénzen kell lenni itthon? Miért??? Nincs a cégnél leállás én leszek júli. 18-tól 2 hét szabin.És ekkor megyünk nyaralni. Hát remélem nem kell újra tthon maradni. Azt mondta, hogy sztk-ban kiveszi a drótot, nem kell ezért bemenni ahol műtött. Már nagyon mennék vissza dolgozni.

Még egyszer köszi, hogy írtál

Üdv Andi

Előzmény: Juliette65 (1368)
Juliette65 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1368

Szia!Elég hamar átállitanak teljes terhelésre,nem?Nekem gipszem volt 50napig,és utána tudtam csak kezelőcipővel,két könyökmankóval közlekedni.A rendes mankót próbáltam,de iszonyatos béna voltam vele.A drótokat nem tudom,mi mozdítja ki,itt olyanok meséltek erről,akiknek nem bírta a szervezete egyéb okokból,és inkább kilökődött.Mivel Te nem balettozol közben,és festőlétrával sem közlekedsz (szólj,ha mégis!),nem valószinű,hogy elmozdul:jobb,ha meg sem fordul ilyesmi a bucidban.Most már ott kell maradnia a kijelölt ideig.Emlitette már az orvosod,mikor venné ki?Azt mondják,a legjobb a három hónap letelte után,de Te dönthetsz,h.mielőtt visszamész dolgozni,hamar szedjék ki,és akkor max.egy hét utána a teljes regenerálódás.Vagy van Nálatok nyári leállás és akkora szeretnéd beütemezni?Ugye,augusztus környékét emlitetted?Végül is az sem olyan távoli jövő...Megértőek az orvosok,belátják ha esetleg igy ésszerűbb a cégednél megoldani.

Majd írj,hogy megy az önállósodás.Szép hétvégét.

Előzmény: cilariknéandi (1363)
Juliette65 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1367

Hali!Nem semmi,amin végigmész!Egyenlőre tényleg az a legjobb,hogy a helyükön vannak,és az antibiotikum használni fog,nehogy kimozduljanak.Érdekes,ha valakinek még az orvosi fém is allargiát okoz:lányom sem birja az aranyat,sőt volt ilyen orvosi izéből is ékszere,amitől szintén kipattogott és begyulladt a bőre.Össze kéne titeket kötözni...

Tegnap itt is káosz volt,műtétre rohant a dokim,(mondjuk sejhettem volna:mult héten kötözésemkor pl:egy bácsit hozott a mentő,elesett az utcán és kimozdult a csipőprotézise,akkor azért kapkodtak)Miért is lett volna tegnap más a helyzet?!Ezért is maradt el a kérdezősködésem a betétről.Még a legközelebbi vizitet is majd telefonon kell egyeztetnem vele.Pedig szerettem volna még a másik lábamat megnézetni,h.szerinte hagyjuk egyenlőre,vagy jobb volna most,mielőtt elfajul az állapota.Márcsak azért is,hátaha egyszerűbb eljárás is elég,amig nem romlik a bal lábam tovább.

Pihenj és gyógyulj!

Előzmény: Törölt nick (1365)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1366

Olyan jó érzés ezt a "rengeteg" választ olvasni. Azt gondoltam, ha van egy ilyen oldal, ahol meg lehet úgymond mindent osztani és esetleg a félelmeket eloszlatni, akkor nekem is sikerül. Ezek szerint ez csak egyeseknek adatik meg.

Üdv mindenkinek és gyógyulást

Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1365

Szia!

Hát szerdán voltam a 6 hetes kontrollon, sőt még ma is és még hétfőn is megyek. Antibiotikumot kell szednem. A röntgen szerint a  fémek nem mozdultak el. Egyenlőre marad a kezelőcipő, tehát nem terhelhetem. Valmitől begyulladt. Tudtam én, hogy a jobb lábam a rosszabb. Remélem hogy mostmár majd hamar rendbejön. A gyógyszerem lórúgás már a 3 szem után érzem, hogy sokkal jobb és már mozgolódnak az ujjaim.  Szerintem ez  már nagyon jó jel. Nem tudom egyébként, hogy mi  történt vele. Minden jel azt mutatja, hogy csak a nemesfémet bírja a szervezetem. Fene az úri szokásomat.  Fémalergiára már a fogorvosom is gyanakodott, de végül is ez annyiban is maradt a dolog. Látom te is jól megszenvedsz a lábaddal. Neked a doki nem mondott semmit a betétről? Még én nem kérdeztem, mert most még nem volt aktuális. Egyébként is őrültek háza volt nála. Az enyhe lábdagadás meg sokáig lesz. Van amikor egyébként a novemberben műtött lábam kicsit megduzzad. Remélem mostmár, hogy  minden rendben lesz már nálad is meg nálam is. Szép hétvégét neked is. Gyógyulj rendesen.

Előzmény: Juliette65 (1364)
Juliette65 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1364

Szia!
Az nagyon rossz lehet!Nekem "csak" a kezemet sikerült párszor megégetnem,de valami borzasztó dolog utána napokig.

A főorvos azt mondta,drót volt,de csak a röntgenen látta,hogy teljesen vissza volt (U alakban ) hajlitva és igy beillesztve a csonthoz,hogy szerencsénk volt az altatással,mert ennyire mélyen vájkálni és ilyen sokáig tartó kivételt nem tudták volna helyiben érzéstelenitve megcsinálni.Kiszedték tegnap a varratokat,még 3-4 napig nem érheti víz,aztán levehetem a kötést is.Szerintem azért valami ragtapasz biztos kell rá,ne bántsa a sebet a lábbeli.Szóval,megint előlről kezdtem a gyógyulást,és a röhej,hogy totál elfelejtettem,milyen folyamatok voltak és milyen sorrendben:ugy tűnik,kitöröltem...Vettem 3/4-es Tacco talpbetétet,azt hordom a cipőben.A Walkfit kicsit bumszli,kinyomja a cipő oldalát.Beépithetőről nem is beszéltünk még eddig.Neked jóval bonyolultabb a lábad rendbetétele!Az elmúlt időszakban azzal nyugtattam magam,hogy egyszer ez a fájdalom is elmúlik,és akkor csakis jobb lesz!Gondolom,Téged is ez vigasztal.

Irtó sokat gyalogoltam tegnap(9,től holt-időm volt mert fél3-ra mentem állásinterjúra és hülyeség lett volna haza- meg visszautaznom,igy a városban köröztem) és úgy bedagadt,hogy még ma sem jött fel rá a papucs.Na,ezt nem fokozatos terhelésnek nevezné a dokim - a vádlimban lévő izomlázról nem beszélve:ilyenben rég nem volt részem.Ugyhogy hétvégén pihi.

Kiváncsian várom,Neked mit mond a dokid!Szép hétvégét!

Előzmény: Törölt nick (1356)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.25 0 0 1363

Két hét múlva kell mennem kontrollra mankó nélkül és teljes terheléssel. Már hétvége óta sétálgatok egy mankóval. Nem is egyszerű, mint ahogy gondoltam. Fura újra járni tanulni, de megküzdök vele. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet siettetni a drót elindulását, ha sokat sétálgatok? Nem szeretném, ha hamarabb ki kellene venni, mint ahogy mondták.

Várom a válaszokat

üdv Andi

Mokuspiskota Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1362

Köszönöm szépen a válaszokat! Kicsit kevésbbé félek most :)

Nem tudtam, hogy ennyi féle műtét létezik, elmegyek akkor az ortopédushoz, hogy megmondja, nekem melyik lenne a megfelelő.

Szép napot nektek!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1361

 Ez a kezelőcipő. Gördülős, tehát rosszul nem lehet benne lépni. Nem terhelsz semmit.

Előzmény: Törölt nick (1360)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1360

Szia Mokuspiskota!

Sok féle bütyökműtétet végeznek az ortopédusok (Schede, Mc.Bride, Austin, Wilson, Lapidus, stb.) Lézeres bütyökműtétről is hallottam már, gondolom a neten utána tudsz majd olvasni.

Maga a műtét nem fájdalmas mert altatnak, vagy érzéstelenítenek. Tehát nem érzel semmit.

Az első héten van akinek fájdalomcsillapító szükséges, de a fájdalom nem falatkaparó, tehát ki lehet bírni. Van akinek tesznek be kapcsot, csavart, drótot. Mindez attól függ, hogy melyik fajta műtétet csinálják és a láb milyen állapotban van, milyen mértékű a deformítás.  Bütyökműtétnél van amikor a hosszanti harántot meg tudják emelni, de a keresztboltozat egy külön műtét a talpadon keresztül. Tehát betét valószínű a műtét után is szükséges lesz, hogy pár év múlva ne kelljen elölről kezdeni mindent.  Ha rákérdezel ezt a dokid fogja majd mondani. Általában a  teljes gyógyulás 6 hét és 3 hónap között van. Függ a műtéti beavatkozástól, nagyságától és a korodtól is. Az ortopédusok nem igazán vállalnak egyszerre két lábat pontosan a mobilizálás miatt, de a kivételek erősítik a szabályt. Nem ők korlátozottak a mozgásban. Fémet is elég változó ídőpontban vesznek ki. A csavart később szokták kikapni, mint a kapcsot, vagy drótot.  Ha olvasgatod a fórumot, akkor majd fogod látni. Érdemes egy-pár hónapra visszamenni a fórumban. Műtét után a külső lábélen, vagy sarkadon tudsz a lakásban közlekedni. Létezik kezelő cipő is, ami felgyórsítja a rehabilitációt.  Általában egy napos sebészeti beavatkozásnak számít és természetesen TB-re. Neked nem kerül semmibe.

Előzmény: Mokuspiskota (1357)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1359

Szia Mokuspiskota!

:) Aranyos vagy a kérdésekkel, magamra ismertem benne. Ha hirtelen nem is tudok mindenre válaszolni, de a lényeget el tudom mondani. Én 1 napos sebészet keretén belül estem túl a műtéten. Kb. 1 órás volt és nekem a bütyökfaragáson túl a harántomat is megcsinálták. Elvileg, ha ezt is megcsinálják, akkor nem nől vissza a bütyök. Én is gyerekkorom óta szenvedek vele, de most volt energiám és rászántam magam. Én SZTK úton vittem végig, de még azért benne vagyok. Nekem holnap lesz 7 hete, hogy a műtét volt. 1 hete lehet terhelnem fokozatosan. 6 hétig mankóztam és ezt is fokozatosan lehet elhagyni. Most a hétvégén mentem le először "sétálni", de muszáj belehúzni, met holnaphoz két hétre kell visszamenni a dokihoz kontrollra és mankó nélkül teljes terheléssel akar látni. 2 db drót van bennem, amit majd július-augusztusban akar kivenni. Én lézeres műtétről nem hallottam, de ez nem azt jelenti, hogy nincs esetleg csak nem tudok róla. Nekem kibírhatóan fájt. Nem nagyon fogyott a fájdalomcsillapító, de a hidegfront közeledtével ez mindig rosszabbra fordult. De ahogy telik az idő és gyógyul minden, úgy ezek a tünetek is rohamosan csökkennek. Mondom nekem április 5-én volt a műtétem és szerintem júni vége felé lehet, hogy vissza tudok állni dolgozni. De van, aki hamarabb és van, aki később. Ez sokmindentől függ.

Remélem tudtam segíteni. Ha van még kérdés, akkor szívesen válaszolok rá.

Üdv Andi

Előzmény: Mokuspiskota (1357)
Mokuspiskota Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1358

ja és gyors gyógyulást kívánok nektek! :)

Mokuspiskota Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1357

Sziasztok!

Már 10 éves korom óta van bütyök a jobb lábamon (szóval 14 éve). Eddig nem zavart túlságosan, de az utóbbi időben egyre nehezebbé vált a cipővásárlás.... Pár hónapja hordok gyógybetétet, de az ortopédus javasolta a műtétet. A műtét menetéről nem tudtam semmi, ezért felkerestem ezt a fórumot és eléggé megijedtem.

Lenne egy pár kérdésem: nagyon fájdalmas a műtét? mennyi ideig kell bent feküdni a korházba? teljesen ingyenes a műtét? tényleg 2 fajta műtét létezik (hagyományos és lazer)? de főként az érdekelne, hogy műtét után mankóval lehet-e közlekedni? mennyi ideig nem tudok majd talpra állni? mindenkinek tesznek be a műtét során a lábujjába olyan vasat? mennyi idő a teljes felépülés, hogy tudjak újra sportolni? visszanőhet műtét után is a bütyök?

Egyetemista vagyok és őszre tervezem a műtétet, nem tudom, hogy ez mennyi kiesést eredményezne a tanulmányaimban...

Elnézést a sok kérdés miatt, de előre is köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1356

Szia Juliette65!

Nem belülről ég, hanem kivülről olyan mintha megégett volna. Tudod úgy mintha forró vízzel leforrázza az ember, vagy a nap égette volna meg, pedig egyik sem történt. A Contratubexet itt a fórumon olvastam. Dicsérték nagyon. Így gondoltam hátha jobb lesz nekem is mint a körömvirág balzsam és a Neogranormon hámképző, amit én használtam és gyorsabban fog lejönni a var. Hát nem. 

Sokkal jobb volt, hogy altattak mert így arra ébredtél, hogy már kész vagy. Hosszabb volt a fémkivételed, mint korábban a műtéted. Hát nem semmi. Most végül is mi volt benne. Csavar, kapocs? Gondolom, bár nem tudom, hogy  a csavar sokkal rosszabb, mint a kapocs, bár mindkettőt ki kell venni. Bizony  rendesen megszenvedünk a lábainkért.  Kedden leszek 6 hetes és hívom a dokit, hogy melyik nap akar látni. Kiváncsi vagyok, hogy mit fog mondani. A betétet is csináltatnám már, de nem tudom a jobb lábam dagadtsága miatt és még nem is léphetek rá.

Találtam egy helyet, ahol a méretre készített betétet beépitik, de ezt is megbeszélem előtte a dokival, hogy mit ajánl addig is mig jön a következő atrakciónk. Vigyázz nagyon magadra, gyógyuljál és tényleg várj egy kicsit a vezetéssel.

Előzmény: Juliette65 (1355)
Juliette65 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1355

Szia,Cocer!
Most már biztosan hamar lejön a var a sebedről,Te tudod a legjobban,h. nem szabad sürgetni ezeket az "apró"dolgokat.És most sokkal óvatosabb is vagy.Azt írod,hogy olyan érzésed van,mintha megégett volna.Belülről ég a seb?Ennyire idegen a drót?Ne akarjon megszabadulni Tőled,még feladata van odabent!A Contratubex-et nem használtam,nekem a mézes körömvirágkenőcs tökéletes volt.

Na,kaptam másik kötést,valamivel kisebbet,hátha igy megint fel tudok venni valami cipőt.Megnéztem kötözés alatt:ugyanolyan hosszú a vágás,és marha érzékeny is volt mikor az átvérzett gézt levették(pedig befújták,hogy könnyebben lejöjjön)viszont megnyugtató,hogy lényegesen szebb a szine,pedig jó mélyre vájkáltak benne.Szóval,ez a lilaság hamarabb el fog tünni,és a dagadás sem olyan vészes,de vigyáznom kell nagyon.Tényleg előlről kezdem a gyógyulást...A műtét azért történt altatásban,mert az epidurálást nem akartam bevállalni,a főorvos meg nem akarta lokálban,és mondta is a műtét után,hogy szerencsések voltunk mindketten az altatással:közel két órát tartott a kivétel,és meg is gyötörte rendesen a lábamat.Na,túl vagyok ezen is,márcsak a varratszedés van.Addig nem érheti víz,és napfény sem fogja a kötés miatt.Szerintem rövid ideig még ragtapaszozni fogom,nehogy bántsa a cipő.Szerintem vezetni sem fogok még a héten.

Gyógyulgass Te is!Pusz

Előzmény: Törölt nick (1352)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1354

Sziasztok Mindenkinek! Megvolt a 6. heti kontrol is. Mindent rendben találnt ééééés elkezdhetem terhelni. 3 hét múlva kell visszamenni, de úgy akar látni már, hogy elhagyva a mankót és teljes terheléssel. Izgalmas lesz. Azt mondta, hogy ebben a korban elvárható, hogy ennyi idő alatt visszanyerhető a teljes regenerálódás. Megkérdeztem ugyan félve, hogy mikor lehet számítani arra, hogy visszamehetek dolgozni. És számomra pozitívan válaszolt. Azt mondta, hogy mivel elég strapás a meló, így várjuk meg a 3 hetet, de utána egy kicsit még ráhúzva, de szerinte elindulhatok a munkába, persze kényelmes sportcipőbe. A kezelőcipő elhagyható (jelzem eddig sem használtam, mert nem lehetett rálépni) és kaptam éjszakai korrigáló sínt. Hát bizony, mikor felrakták próbára a szaküzletbe... Kicsit kényelmetlen benne aludni, de majd ezt is megszokjuk, mint annyi mindent. Úgy néz ki a lábam, mikor ez rajta van, mintha műlábam lenne. Elég vicces. Lényeg, hogy egész szép a lábam reggel, mikor leveszem. De napközben még be kell rakni az ujjam közé azt a gézdarabot, hogy ne húzza vissza az ujjamat az ín. Szóval irány a fokozatos terhelés és gőzerővel a gyógyulás. Kérdezte a drótokat, hogy nem okoznak-e gondot. Mittudomén, hogy milyen, amikor gondot okoz. Azt mondta, ha minden OK vele, akkor még várna a kivétellel. Július környékén lenne esedékes, de akkor meg nyaralni megyünk, úgyhogy lehet, hogy utána fog megszabadítani tőle.

Nos ennyi történt velem, jó sűrű nap volt. Történt jó is és rossz is, de a lényeg, hogy bent a munkahelyen nagyon aranyosan fogadtak. Nem is gondoltam volna, hogy valaha ennyire fog hiányozni ez a cég. Már alig várom, hogy dolgozhassak.

Mindenkinek javulást, itt a nyár, gyorsabb a gyógyulás is!!!

Üdv Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1353

Szia leccina!

Nekem az egyik fém a 11-12 hét között akart kijönni. Azt hiszem, hogy részben én voltam az oka, mert 6. hét után megkezdhettem a terhelést. Igen ám, de télvíz idején semmi nem jött fel a lábamra a régi topánkáim közül, mert fűzösöm és bebújosom volt. Nem tudtam még úgy behajlítani a lábam, hogy bedugjam és meg is volt dagadva hiába javult rohamosan. Ez azt jelentette, hogy továbbra is kezelőcipő volt az egyik lábamon. Ezt meguntam és a 10. héten vettem egy lapos sarkú, de gömbolyű orrú csizmát, aminek majdnem padlótól kezdődött a cippzárja és jóformán hajlítás nélkül fel tudtam húzni. Mérete azonos volt a korábban hordottakkal, így nem bántam meg. Szépen úgy közlekedtem ezután, mintha semmi nem történt volna. Igen ám, de a lábam leapadt és az egyik fémet kitudtam tapogatni és éreztem, hogy a vágás mellett a börömhöz nagyon közel van már. Elkezdett szúrni és ki is állt. 2 nap után már vissza kellett vennem a kezelőcipőt és felhívni a dokit. Az azonnal berendelt. Ambulánsan egy szike hegyet ejtett, de előtte érzéstelenített. Egy perc alatt az egyik kint is volt. A másikkal vártunk. Én  persze megilyendtem. Kérdeztem tőle, hogy ez most mennyire okoz problémát, hogy így jártam? Számolgatott és azt monda, hogy már nincs gond. A másikat műtét előtt egy héttel szintén ambulásan vette ki. Nem fájt.

Gondolom a te dokid is azért akar várni még két hetet, mert még korai kivenni. Úgy tudom, hogy ez a láb tengelyét, illetve az inakat tartja. Most legyél nagyon óvatos, hogy a feltétlen kötelező ídőt ki tud húzni. Nekem a fémnél most olyan mintha megégett volna a lábam. Fáj és nagyon érzékeny.  Most  óvatos vagyok, nem úgy mint a múltkor, hogy  legalább a 11. hetet kibírja. Már kitudom tapogatni, mert csak a talpam dagad.  Majd meglátjuk, hogy ez hogy alakul. Jobbulást és kitartást neked!

Előzmény: leccina (1351)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1352

Szia Juliette65!

Tényleg sokat gondoltam rád és nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz volt a fémkivétel. Altattak, vagy spinális érzéstelenítésed volt, hogy egy napot bent kellett maradnod?

A friss vágásoddal nagyon szenvedhetsz. Újra átélhetted a műtét utáni gyógyulási szakaszt.

Egy jó van a dologba, hogy meglátod hogy ez sokkal hamarabb gyógyul majd és tényleg elfelejtheted. Jön a nyár és nem kell zárt cipőt hordani és így talán gyorsabban gyógyulsz.

Arra azért vigyázz, hogy nap azért ne érje, mert a friss heggnek nem tesz jót.  Ne maradjon meg  örök emléknek. A dagadás szerintem hamar le fog most menni, mert már nincs semmi a lábadban. Varrat kivétele után pedig teljesen felszabadulhatsz. Pihenj sokat.

Én vagyok. Kedden voltam 5. hetes. Javulgat, javulgat, de a hegg még nem jött le és most a doki sem fogja tudni egyben lehúni, mint a múltkor. Széles, vastag pedig most használom a Contratubex gélt. Nem fedeztem fel az ár-értékarányt. Jövő héten megyek a 6. hetes

kontrollra. Meglátom mit mond a dokim.

Légyszi írjál majd, hogy hogy, smint vagy.  Mielőbbi  gyógyulást kívánok neked.

Előzmény: Juliette65 (1350)
leccina Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1351

huha! látom itt is zajlik az élet:) ugyanmár, nem kéne  vitatkozni!az élet már csak ilyen, vannak akik szeretik megoldani a problémájukat, vannak akik meg szeretik mások életét megkeseríteni.beszéljünk a bütykömről inkább:)) ( hüvelygombám nincs:D) cocer, képzeld, 4 hét után elindultak a kapcsok kifele! oltári dagadt a lábam, a doki azt mondta, hogy 2 hét múlva kiszedi. neked milyen volt? a múltkori ugye 3 és fél hónap után történt, az megváltás volt nekem, de most kissé félek, hogy nem-e korai? lányok mi a tapasztalat???

Juliette65 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 1350

Szia,Cocer!
Köszi,hogy gondoltál rám!

Na,megvolt,még jó hogy nem lokálban(nem tudták kitapintani a helyét,igy röntgenen át nézték a műtét alatt a helyzetüket)és olyan mélyen voltak,meg akkorák és jól behajtva a csontba,hogy nem úsztam volna meg helyivel.Közel két órát voltam a műtőasztalon.Ráadásul alig aludtam,mert éhes voltam,kábult és állandó nyüzsgés volt a kórteremben.Mint akin néhány úthenger átment;ma délben itthon eldőltem,kettőig aludtam,mint a bunda.Ugyanakkora vágás van most is,és jó nagy kötés ,még a kezelőcipő is szoritja.Holnapután kötözés,26-án meg varratszedés,közben csak folyamatos terhelés van engedélyezve.Szóval,van programom.

Már most be van ugy dagadva,mintha kötelező volna...Sántikálok,nem merek rálépni teljes talppal,ugy feszül és fáj a vágásnál.Na,azért csak gyógyulok,ha lassúnak tűnik is.

Te hogy vagy?

 

Előzmény: Törölt nick (1344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!