Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146384

Tavaly is lett egy, akkor az már kettő!:)

Előzmény: kupeci (146382)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146383

 

Miből?Gyümölcs,vagy zöldség?

 

Előzmény: kupeci (146382)
kupeci Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146382

Lett egy kicsi  Bronz:)

Előzmény: foxrudi (146381)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146381

S lett valami Ongás?? :-)

 

Előzmény: kupeci (146379)
Jolida Creative Commons License 2018.01.25 0 1 146380

Találkoztam én már olyannal, aki rendelkezik ezzel a csökevénnyel. :-)

Olyannal is, aki halmozottan hátrányos, mert saját magán is tud röhögni. :-ppp

Előzmény: Figyelget (146374)
kupeci Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146379

Dehogy van. Így pl. az én otellóm  Ongátlan lett:)

Előzmény: Figyelget (146371)
kupeci Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146378

Csak azért huhogok itt mert az én szőlő repertoárom kimerül  az írsai és az otelló említésével:)

Előzmény: kupeci (146376)
kardosur Creative Commons License 2018.01.25 0 3 146377

Ááá, csak én például nem merek hangosan nevetni ilyeneken, ilyen híres emberek között, mert már eddig is szereztem pár "barátot"

ezt a kemencés fórumról loptam.

 

 

 

Előzmény: Figyelget (146374)
kupeci Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146376

Hú.....:)

Előzmény: foxrudi (146375)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146375

Nem küldtem.Nekem nincsen.Konkordim van,meg Irsai Törköly Sauvignon Blance Törköly,Muskotály,kékfrankos,Hárslevelű.....  :-)

Előzmény: kupeci (146373)
Figyelget Creative Commons License 2018.01.25 0 1 146374

Humor, mint olyan, már kiveszőben? :)

Előzmény: Figyelget (146371)
kupeci Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146373

Küldtél e Ongára Otellót?

Előzmény: foxrudi (146368)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146372

A kettő közül valamelyikkel érdemes próbálkozni:

 

- cabernet franc

- cabernet sauvignon

 

Figyelget Creative Commons License 2018.01.25 -3 8 146371

Új mértékegység!  1 ongás, 2 ongás, ongátlan...  :-D 

Előzmény: Csikky (146370)
Csikky Creative Commons License 2018.01.25 -3 3 146370

Ezt aláirom én is, Ongán nem kapott érmet....!

Előzmény: Green Corner (146356)
Csikky Creative Commons License 2018.01.25 -3 3 146369

Én zenitből főztem tavaly, egy 1 ezüst, 1 bronz Ongán! :D

Előzmény: 1zsakkrumpli (146362)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146368

Szerintem a direkt termők közül,a Konkordi ad a  legjobb párlatot.Az Otello csak jelenthet neki(persze ízlések és pofonok)a visszajelzési arány is ezt mutatja.

 Merlot nem jött be,a törkölye viszont jó.

 Hárslevelű érdekes,nekem jobban bejön mint a cserszegi,hordósan pedig "elég  konyakos" lesz!!Úgy még jobb.

 Javaslom még a szürkebarátot(Pinot Gris)Bordós gyümölcs,fehér belsővel,és lével.A törkölye,bitang jó.

  A többit nem próbáltam pálinkának, a klasszikusokat kivéve irsai,muskotályos fajták.

Előzmény: 1zsakkrumpli (146362)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146367

Ja bocsi :D

Úgy még csak irsai volt :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (146366)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146366

Szőlőből, cefrézve gondoltam pálinkát.

Előzmény: Jocó0423 (146364)
barkócza Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146365

Hárslevelű, furmint, juhfark és Merlot volt eddig. A sárfehér (nem az izsáki sárfehér) érdekelne még nagyon.

Előzmény: 1zsakkrumpli (146363)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146364

Zweigelt, olasz, cabernet megvolt de igazából a brandy módszer miatt alig van különbség ízben.

A 75-50 közötti rész elég semleges bornál. Inkább a tölgyfa adja a kellemes aromát.

Csak egyre kell vigyázni, rossz, hibás bor ne legyen.

Előzmény: 1zsakkrumpli (146363)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146363

Még ezek is érdekelnének:

- Olaszrizling

- Hárslevelű

- Cabernat

- Merlot

- Zweigelt

Előzmény: 1zsakkrumpli (146362)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146362

Konkordiból, és Zenitből főzött már valaki?

Mik a tapasztalatok?

Íz? Illat?

 

sogi01 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146361

                                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (146309)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.24 0 1 146360

Valószínű,de ezekben nem vagyok otthon! :-)Lehet 1-2 busman többet tudna segíteni! :-)

Előzmény: rézműves1 (146358)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 146359

Nem "kistesó" a tied sem...ezek egyívásúak...ráadásul egy tőről fakadtak...:)...

Előzmény: raczno (146354)
rézműves1 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 146358

Lehet, hogy a fajtától is függ?...

Előzmény: foxrudi (146355)
mili70 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 146357

Ne idegesíts! Én most akartam megkezdeni...

Arról nem is beszélve, hogy még az egy év sem telt le. 

Majd szombaton hozok át belőle neked kóstolót, és összevetjük a testvéreket. :)

Előzmény: Green Corner (146356)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.24 0 0 146356

Vadőszi, 1 év alatt az aromák 80%-a oda.:( Az első 2-3 hónapban meg a sok aroma a tolakodó.

Előzmény: foxrudi (146355)
foxrudi Creative Commons License 2018.01.24 0 1 146355

Érdekes,nekem nem.van 3 éves,és most a legjobb.Mandarin.

Előzmény: rézműves1 (146351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!