Keresés

Részletes keresés

D.Lorg. Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16727

Sziasztok!
Régebben olvasgattam ezt a fórumot, gondoltam talán most tudtok segíteni egy kicsit, ill. nem is segíteni, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kb. 10 éve van pikkelysömöröm, és kis hullámvölgyekkel tarkítva folyamatosan egyre nagyobb területen terjed/t el. Egy ideig csak fejbőrön volt, arra skin-cap-et használtam, de aztán ahogy átterjedt a más részekre is, diprosalic kenőcsöt kezdtem használni. Nem igazán működött, ezért az orvos daivobetre váltott (korábban próbáltam steroidmentes, természetes kenőcsöket, de természetesen 0 eredménnyel).  A daivobet jól bevált, mint tüneti kezelés, viszont gyakran volt belőle országos hiány, így nem tudtam beszerezni, és sajnos visszajöttek a foltok, sőt, rendesen növésnek indultak. Mivel nem lehet a daivobetet végtelenségig használni, még kipróbáltuk az advantant, de arra nem reagáltam (röviden írtam,de ez 8 év alatt volt). Az én hülyeségem most jön csak: korábban rendesen piáltam (azóta kezelt szorongás - pánikbetegség miatt) , ami, mint tudjuk nagyon nem tesz jót, emellett elég sokat stresszeltem (amúgy feleslegesen) dolgokon. Kb. 3 éve feküdtem a SOTE Bőrgyógyászati Klinikán, ott nem találtak gócot, ekkor írtak fel Trexant. No, én balga, nem az ivást hagytam abba, hanem inkább nem szedtem a gyógyszert, vissza sem mentem kontrollra. (Tudom, hogy hülyeséget csináltam, erről szóló okításra nem vagyok kíváncsi, mert nem csak a ps-el, hanem a szorongásos betegséggel is meg kellett küzdenem, ami miatt eléggé ittam, de képes voltam 180 fokos fordulatot venni). Szóval most, hogy normalizáltam az életem, már "csak" a psoriasis-sal kellene kezdenem valamit. Tudom, hogy nem lehet meggyógyítani, viszont sokaknak sikerült tünetmentesíteni (akár gyakori kontroll mellett). Ott tartok, hogy kenőcsöt nem akarok már próbálni, mert lényeges változást nem hozott. Viszont a korábban visszautasított gyógyszert ellenőrzött körülmények között szedném. Mit gondoltok a gyógyszerről, illetve van-e olyan intézmény, vagy tudtok-e ajánlani bőrgyógyászt Budapest környékén, akihez fordulhatnék. Sajnos a korábbi bőrgyógyász nem túl jó, ill. már messze van. Válaszotokat előre is köszönöm, és bocs, hogy ilyen hosszan írtam.

Minden Jót!

B.GY Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16726

Én inkább maradok a nőstényeknél :)Nem szeretem a négerbakokat:)

Előzmény: zoliee81 (16725)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16725

Az sem rossz Tesvérem, de a Bak az Bak. :D

Előzmény: B.GY (16724)
B.GY Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16724

Én már megettem 2 dobozzal,de még nem nagyon van látszata.Lehet elmegyek az ismerős seprűgyártóhoz.Állítólag ott kénezik a cirokot:) Én mindjárt kibontom az első Pilsner Urquellt és elmélkedem én is,hogy mikor unja meg a mindenható a sanyargatásom:)

Előzmény: zoliee81 (16723)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16723
Én most szopogatom a 3. dreher bakom, és közben elmélkedem. :)
Az biztos, hogy ez a rohadt betegség valamilyen összefüggésben van a kénnel. Csak nem jövök rá, hogy mi az összefüggés...
Előzmény: B.GY (16722)
B.GY Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16722

Én az asztmám óta használok szteroidos sprét.1994 óta.Hogy van-e tőle bajom azt nem tudom.Viszont nem fulladtam még meg:) A szteroidos kenőcs is csak egy ideig használ.El nem múlt még tőle soha,csak nem viszket.

Előzmény: zoliee81 (16721)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16721
Még annyit, hogy senkit sem akarok meggyőzni a szteroid mellékhatásairól, mindenki felmegy a netre, olvas, majd eldönti hogy megéri-e neki, avagy nem.
Én nem éltem vele, de ez az én saját döntésem volt. Ennyi.
Előzmény: zoliee81 (16720)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16720
Mielőtt lemarházol.
Azzal kezdtem, hogy no offense.
Meg azzal, hogy én nem vállaltam be. Illetve még említettem, hogy több, tenyérnyi foltom volt. Utána olvastam, oszt' úgy láttam jónak, hogy én bizony ezt nem kenem magamra...
Ha Neked használt, és (most) nncs tőle bajod, akkor ó happy day. De ne is legyen később...
Én annó az állatorvosommal konzultáltam, csak úgy köteltenül, a kutyáim miatt, egyik szedett szterót (sajnos) allergia miatt. Ő mesélt nekem ezt-azt, ezért írtam amit írtam.
Ha utánaolvasol, a net tele van ilyen-olyan véleményekkel, Te döntesz, megéri-e vagy nem.
A hahó nem vagyok fertőzőt pont jónak mondod, úgy 1.5 évig a bőrfelületem úgy fele, negyede volt tenyérnyi véresrevakart plakkos....

Béke!
Előzmény: hul (16718)
Ramm. Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16719

Kifelé mész :-) Ülj le,majd indulj el magadba.Ameddig a kifogás a kapaszkodód,és az azért nem megy mert magyarázkodásban vagy,az éppen ellentétes a (jó) a( keskeny) úttal.

Zármondatként.Minden (betegség) pszichoszomatikus,lelkieredetű és ezt principiumként kezelem az ébredésemtől.

 

Sok sikert.Nekem működik,neked is fog.Türelem.

Előzmény: zoliee81 (16711)
hul Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16718

Marhaság. Folyamatos 3-6 havi) labor ellenőrzéssel és orvosi felügyelettel kontroll alatt tartható. Egyáltalán nem biztos, hogy az oldalakon keresztül felsorolt súlyos mellékhatások (mint ezernyi gyógyszernél is!) automatikusan be is következnek. Ismerek olyan embert, aki szteroidos inj.-ot szúr évek óta az izületei miatt, de semmi baja tőle.

Minden gyógyszernél figyelni kell a lehetséges mellékhatásokra. És akkor is mérlegelni kell a várható (jó) hatást és a kockázatot. Szóval lassan a sommás ítélettel. 

Jómagam bevállaltam, nyilván okkal... senki nem ellensége saját magának. És azóta nem kell kitűzőt hordanom: "hahó, nem vagyok fertőző!" A többi pocsék dologról nem beszélve.

Előzmény: zoliee81 (16717)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16717

A szteroid?

Hogyne, bevált. Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy amennyiben sokat sokáig alkalmazzák, akkor "kissé" elvékonyítja a bőrt.

HA visszaolvasol, Nekem tenyérnyi, nem épp szép bőrfelületen jelent meg a mocsok, így sanszos lett volna, hogy szétcsesz ezt-azt. Köztük a mellékvesémet is.

Jaa, hogy ez kissé egészségromboló? Hát kérem, le vagyon írva a mellékhatásaiban. :(

Így igen, saját szakállamra, én mocsok, lemondtam a szteroid jótékony hatásairól... 

Előzmény: hul (16716)
hul Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16716

Nem lehet, hogy azért mondta ezeket, mert a tapasztalatok szerint bevált??? 

(tekintsünk el attól, hogy a Holt tengeri kirándulás mennyibe kerül és számodra, számunkra elérhető-e árban vagy nem)

Előzmény: zoliee81 (16715)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16715

16711

 

Idézném magamat, miszerint ORVOS mondta a Holt tengert (nem alkalmaztam, meaculpa) és a szteroidot! (ezzel meg úgy voltam, hogy kenje magára. esetleg valakijére) 

Ennyi volt a bőrgyogyi hozzáállása.

Előzmény: hul (16714)
hul Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16714

Üdvözlöm Önöket, kedves topiktársakat a "A pszoriázis és a lélek" c. új topikban! :-)

Szerintem ez a sok minden mind az, ami a ps és itt vannak testközelben a kiváltó okai. A sok lelki eredet!

Viszont ismételten a megoldások útjára lépvén kérdezem: vajon mindenki volt orvosnál? Mindenki megpróbálta az ajánlott terápiát? Abbahagytátok a vedelést (akiket illet)? Voltatok góckutatáso(k)on? 

A saját példámon keresztül tudom, a sok kencén, tippen és próbálkozáson túl vannak megoldások. Nem mindenkinek egyből - aki a Holt tengerre jár, az meg nincs itt, ugye -, de mégis van balneológiai, fény és gyógyszeres segítség. Próbáltátok? 

Előzmény: zoliee81 (16713)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16713

Okés, ezek után kérek a melóhelyemen egy kis holland gombát, és lenyugszom... :)

De akkor minden napra kell egy kicsi... 

Előzmény: ötfelezős (16712)
ötfelezős Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16712

Én azokon is túl vagyok, amiket írt, mellesleg fák megérintését serdülőkorom óta gyakorlom, mikor még nem volt divat, és valóban 18 éves korom óta alkalmazom az autogén tréninget, ésígytovább, a a sömör meg azután jött, és konokul terjed.

 

Azt is mondhatnám, hogy szerintem kilóra mérve a lelki alapokon megközelítés éppen ugyanakkora tévút, mint a krém. Génhibát ez sem javít, a tüneteket meg az is enyhíti. Valamint, általában se higgyük azt, hogy a bőrre kent akármi az csak külsőleg hat, lásd szteroid használati utasítás például.

 

Mintha egy gyógyító mondta volna csak azt, hogy belülről gyógyít és véglegesen, ez a Psoricur feltalálója volt, de igazából nem tudok olyanról, akinek a szertől végleg (mondjuk 30 éve már) elmúlt volna.

 

Stressz mindig is volt, úgy kezdtük, hogy elrohantunk szerteszét, mikor a kardfogú tigris megjelent a bozót szélén. Az okosok szerint a stressz nem is baj - de ez nyilván csak korlátokkal igaz, állatok ma is elpusztulnak stressztől, ezt menhelyesek jól tudják. Azonban úgy gondolom, totál laikusan, ha a stressz okozna bármit, az kideríthető lenne egy alaposan benyugtatózott periódussal, azalatt el kéne múlnia a kakukknak.

Előzmény: zoliee81 (16711)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16711

No, akkor fussunk neki!

 

Saját tapasztalat.: Mikor elkezdtem ide írni, (nevemre katt, visszakeres itteni HSZ-ek) azzal nyitott Dunakeszin a Bőrgyogyis Dokinő, hogy hellószia, PS-ed van.

Ok.

Megoldás? Sztreroid. Vagy költözz ki a Holt tenger mellé. Ezeket megértve elköszöntem Tőle, jó egészséget kívánva Neki, és az egész családjának....

Azóta sem szedtem be, kentem magamra egy gramm szteroidot sem, igen volt egy jó egy év, mikor szó szerint szívtam. De úgy két kézzel torokra.

Nem, nem költöztem el a Holt tenger mellé, (sajnos kivitelezhetetlen), de a munka meg kell, mert különben éhenhalnék....

Munka: Szintén egy jó, és okos (nem a cinizmus, tapasztalat!) tanács volt Tőle, hogy minimalizáljam a stresszt.

Akkor feltenném a kérdést, csak úgy parasztosan: Oszt' mégis hogyan? Villany csinálás a szakmám, és ez időnként komoly stresszel jár, e van, ezt kell szeretni. (félre ne érts, nem Veled van bajom...)

 

 

Újra megkérdem.: Hogyan?

Előzmény: Ramm. (16710)
Ramm. Creative Commons License 2015.02.10 0 0 16710

Meghallgattad ezeket  .Meg is értetted,tudod?

Melózom ez igy nem kivitelezhető.   Sokan melózunk és kivitelezhető.

Tökéletes világban kivitelezhető.  Ettől tökéletesebb világ a tanulásra,tudás megszerzésére.....nem létezik.A négy elem körül vesz téged és mindenkit Alaszkában és Budapesten egyaránt.Ha azt a világot hiszed tanulod amit eléd tesznek akkor a probléma te magad vagy......mert minden problémám oka én-vagy-ok az ok,én vagyok.A vagyásom az ok.......ez is hosszú téma nem ragozom csupán arra szerettem volna mutatni hogy lehet igy élni.Meggyőzni senkit nem kivánok,untatni meg végképp nem.Néhány gondolat amit leirtam programot ad annak akinek dolga egy új egy valós élet felfedezése majd gyakorlása a mindennapokban.Magyarul,akinek nem inge.......viszont akinek inge,nos,ő öltözzön fel belőle alaposan :-)

Előzmény: zoliee81 (16708)
Nessi55 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 16709

Köszönöm a válaszodat, és a türelmedet!

Előzmény: Ramm. (16707)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 16708

No offense, de annak idején én is meghallgattam ezeket.

Csak sajnos így hogy melózom, ez nem kivitelezhető.

Egy tökéletes világban, mondjuk Alaszkában, ahol a legközelebbi szomszéd is 50-100 kilóméterre van, ahol halászol-vadászol, ott persze meg lehet ezeket tenni.

Itt M.O.-n sajnos nem megy..... 

Előzmény: Ramm. (16707)
Ramm. Creative Commons License 2015.02.09 0 0 16707

Hogy kezdtem el ?

Nincs kezdet és nincs vég.Állandó folyamat van és a változás.A változás az,ami állandó.A gondolat agyból ered,a megérzés,intuició a lélekruhából amit több inkarnációs cikluson át hordunk,itt és most földi sikon a testruhánkban.Az agy kérdez magyaráz,mindig van pár remek ötlete a kis szemétládának napi 60-80 ezer gondolattal aminek sokan sokáig be is dőlünk.Ami körülvesz inkább erősiti az agy tevékenységét,mintsem a szellem lélek párost tanitaná.A mai világ kihúz,kiránt MAGunkból (gyere kend be,szedd be,vedd meg......gyere buliz velünk,állj be közénk (vallás,politika...stb) A LÉNYEG hogy nehogy egyedül légy nehogy MAGodba tudj utazni...mert amig kivül vagy az övék vagy,az ő gyógyszerét zabálod,a remek doktorokhoz jársz (sok pénzért...stb)

A kezdet (hogy téged idézzelek) Ki vagyok?Honnan jöttem?Mi a dolgom?Hová tartok? ebből indulj ki.A betegség jel,a lélek kopogtat,majd dörömböl ha még mindig nincs változás ordit és közöl folyamatosan.Fejfájás,szédülés,székrekedés,étvágytalanság,bőrproblémák,látás zavar,kimerültség,daganat,rák,halál.Pl a fejfájás az első tapintatos jel amire remek megoldás a tabletta amitől hurrá elmúlt a tünet,de csak az, viszont a probléma már ott van a mélyben ami csak arra vár hogy megmutassa magát,mert az apró jelekre nem figyelünk,ugyan már kinek van rá ideje?Ha nem szentelünk időt testünk jelzéseire majd a betegség megteszi és elborit,akkor már nincs választás helyzet van,amit ott és akkor kell megoldani ami sokkal nehezebb mint az első ciklusban megtapasztalt (jelentéktelen) fejfájás.

Kerékpározás,séta az erdőben egy fa megölelése,lecsendesedés ami alapvetően szükséges.Fontos a természet közelsége a tudatos élet,a felismerésre való őszinte belső hang.Nagyon röviden és viszonylag tömören irtam de ez a téma is több órás,több napos is lehet,társasága válogatja.Mielébbi felismerést és tudatosságot kivánok !

Előzmény: Nessi55 (16706)
Nessi55 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 16706

Ramm, az előző válaszodban, amelyet a kérdésemre adtál, azt írod, hogy nem gondolat, hanem sugallat. Hogy különbözteted meg a kettőt? Nem tudom igazán, mikor az én gondolatom valami, és mikor jön máshonnan (?), vagy belülről (?).

Ezek szerint te megértetted, hogy nálad mi váltotta ki ezt a betegséget?

 

Kb 10-12 éve egy kedves ismerősöm is mondta, hogy hiába próbálom elnyomni a tüneteket krémekkel és egyéb módon, akkor máshol jön ki, pl migrén, vagy rosszabb esetben rák formájában. Azt mondta, túlságosan szétszórt vagyok, állandóan cikáznak a gondolataim, próbáljak lecsendesedni. Ez nem igazán sikerült. Nálam talán analóg ez a betegség a szétszórtsággal, és a begyulladással, vagyis rendesen stresszelem magam, "begyulladok" egy-egy probléma megoldásától, bár kifelé elég nyugodtnak tűnök. Nehezen kezdek hozzá az új feladatokhoz, vagyis sokat "vakarózom" előtte, és szétszóródom, szétszórom magamat.

Nem tudom, ez másoknál hogy van, elég sokféle ember van itt a fórumon, ahogy a betegségünket, úgy a természetünket sem lehet egy kaptafára húzni.

 

Szerintem hul 16562-es hozzászólása is nagyon helytálló, engedelmével ide is másolom:

 

Biztos a lelki tényezők hatása, a személyiség, az elviselt stressz. Nem kell tudni ezekről konkrétan, sokszor a legnyugodtabb ember gyűri magában a saját lelkét és okoz infarktustól kezdve ps-ig mindenféle testi jelenséget.

Nemhiába mondják, hogy az elfojtott düh, a flusztráció mennyire egészségkárosító. Az pedig, hogy mi az elfojtás, egyáltalán mire pöccen be az ember, mit hogyan reagál le, ez a személyiségfüggő... 

Az okos kutatók megírták, hogy a jelenségek önmagukban nem bosszantóak, dühítőek vagy kétségbeejtőek, hanem az ember személyes válasza a jelenségre... ez okoz aztán stresszt. Na ja, egyes dolgok hasonló viselkedést és érzéseket keltenek az emberekben általában és kevés az az ember, aki függetleníteni tudja magát a "szokásos" reakcióktól. De mégis eltérő kinek mi az igazán stresszes. 

A másik, ami nem kellően ismert ok az az, hogy mi van a génekben kódolva. Milyen hibáink vannak genetikusan, amelyek az egyes betegségekre hajlamosítanak. Ha kellőképpen összejön a környezeti provokálás, akkor korábban vagy jobban megbetegszünk ezektől a génproblémáktól. Mások meg nem.

 

 

Ramm, Te hogy kezdted el?

 

 

Előzmény: Ramm. (16703)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 16705

A kommentek közt leltem.:

 

診所玉衡中醫4 hónapja https://scontent-a-pao.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1557555_783592101656249_312028815_n.jpg?oh=59434c0d189c0115d096c2761a8a4a3f&oe=54CDD003 
Akkor látom a demo gyógyítására fejbőr psoriasis. 
Most már hiszel a szavaimat? Psoriasis gyógyítható, sőt. 
Azt javasolta, abbahagyod a szteroidok most, és tűri a visszapattanó a 38 nap. Ezt követően, akkor jöhet a tajvani kezelésre vagy meg lehet vásárolni a Chin-festék kenőcsöt és illessze be egyedül.

 

Hát őőő némi kétségem azért még van...

Előzmény: K 1 (16704)
K 1 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 16704

https://www.youtube.com/watch?v=jGWig5W65oM

 

Tajvanon 3 hónap alatt meggyógyitják a ps-t .

Ramm. Creative Commons License 2015.02.09 0 0 16703

Krém,krém,krém.Nem,nem,nem.Még mindig a terelés,krém,orvosság ( a gyógy-szer egészem más dolog) csodatabletta,kezelések........csak kifelé mentek csak kifelé.Az a sok szar amit TI MAGatok hordtatok össze azt mindenki mással igyekeztek elhordatni,és ha megjelenik egy csodatévő az oldalon vagy az ismerettségetekben azonnal ugrotok...na majd ő megoldja a problémám....senki nem oldhatja meg,nem dolga,a TE dolgod megoldani.Segitsük egymást de a felsoroltak nem segitségek,menekülések,elzárkózások a felelősség elől.Igyekezzetek bentről kifelé haladni csak ez a megoldás,csak ez.Ha mindenképp kenekedni vágytok akkor a legegyszerűbb,legolcsóbb krém, kenőcs is teljesen megfelelő.A krémektől NEM oldódik meg semmi csupán ápolja a kiszáradt részeket...tehát a megoldás sem ez !A tüneten folyik a rágódás évek óta,hogy tüntessem el igy meg úgy.......viszont a valódi okra,okokra szinte senki nem kiváncsi...fordulni kéne 180 fokot ha.........persze nem kötelező,lehetőség.

B.GY Creative Commons License 2015.02.08 0 0 16702

Pár évtizede voltunk nyaralni haverokkal.Találkoztunk egy lánnyal aki kérdezte,hogy mi a horoszkópom.Én meg mondtam neki hogy mutáns.Lehet akkor alakult ki bennem a génhiba :)

Előzmény: babboo (16700)
B.GY Creative Commons License 2015.02.08 0 0 16701

Akkor holnap én is hegesztek,ha már lakatos vagyok :)Régebben egy párszor jól lesült a bőröm,igaz akkor nem voltam sömörös.

Előzmény: zoliee81 (16698)
babboo Creative Commons License 2015.02.08 0 0 16700

Áteresztő, nem átázó. Van, akinél ez okozza, van, akinél nem. Én teljesen kiiktattam az étrendemből azokat az ételeket, amik  áteresztővé teszik a bélést, de semmi változás nincs. Ezt most úgy értsd, hogy több éve nem eszem ilyesmit. Olyan is van, hogy a gluténintolerancia, vagy a tejallergia váltja ki. A sömör egy megjelenési forma, amit több dolog is előidézhet. A lényeg, hogy génhiba. ezért nem tudjuk meggyógyítani.

Előzmény: K 1 (16697)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 16699

Tisztelt E Bá!

Tudja, azok a kis golyók, amiket Kend' b@szik bevenni...

Nomajd ráeresztem magára a Szőke villámot, oszt' lesz nemulass... :) 

Előzmény: ötfelezős (16695)
zoliee81 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 16698

Hálleluja! :)

 

Az udvaron, pár naponként leszakad a garázsajtó, toldozva-foltozva van, oszt'időnként leszakadt. :(

Ekkor jön Z, és szépen heggeszti..

:D

 

Henci: Én kizárólag jó sört, nomeg jó pálinkát iszom, de aztsem minden nap, így semmilyen negatív változást nem érzékeltem a sömiben, ha eszem mellé ként akkor nem vakaródzom.. :)

Előzmény: B.GY (16694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!