Keresés

Részletes keresés

dumdumka Creative Commons License 2006.03.04 0 0 326

Drága Csuangce!

 

Nem vagyunk jómódúak, megvan mindenünk, nem panaszkodom, de amióta gyeden vagyok, sokszor okozok fejtörést a férjemnek, hogy éljünk meg hó végéig.

2 diplomával most arra adtam a fejem, hogy szalámit árulok, de a munka nem szégyen.

megígérem, hogy ha lesznek kölykeink adok neked ajándékba egyet, amilyet akarsz.

Isti bizi, így lesz.

Ne haragudj a pszichiáteremre, ő jó, elismert, egyedül neki kell fizetnem, a többi orvosnak nem, de ő meg számláz nekem és viszakapom az Egészségpénztárból.

Szóval velem van a baj, mert ő már akart nekem vagy 5 féle gyógyszert adni, csak én nem szedem.Mert félek.Szedtem miután anya meghalt 2 évig, és olyan elhagyni, mint egy drogosnak leszokni a drogról.3 hónapig elvonási tüneteim voltak, ritmuszavarom, akkor lett kamrai bigeminiám és igaziból ez a halálfélelem akkor kezdődött.

De meggyógyulok és megpróbálom rávenni magam, hogy szedem azt a nyavalyás gyógyszert, ha már magam nem mindig tudom lenyugtatni magam, most ptca is megijesztett, hogy ő is egészséges volt, de stresszelt, aztán tessék.

Szóval ígérem, hogy kapsz tőlem egy goldiet, aztán sétáltathatod Miskolcon.

Még azt akartam kérdezni, amikor front van és nem vagy jól, akkor mit érzel?

akkor gyengébb vagy vagy extrázol?

Nem gondolkodtál azon, hogy lehetne olyan lehetőség, hogy a szívbe infarktus után őssejteket fecskendeznek és akkor újraépíti magát a szív.

Mi levetettük a kicsi köldökvérét és ennek kapcsán hallottam, hogy ilyen bankokban olyanok is tárolnak, akik úgy adják be, hogy megkapja, akinek szüksége van rá, aztán ha az életben neki lesz rá szüksége, akkor ő kap.

de ez még csak most van elterjedőben, a legtöbben saját felhasználásra tárolnak és azért akarják az orvosok az előbbire ösztönözni a népet, mert sokszor Hál'Istennek nem kerül rá sor, hogy szükség legyen rá és akkor máson lehetne segíteni.

csak én is úgy szeretnék tenni valamit érted, mert úgy érzem, te még tele vagy életkedvvel és élni akarsz.És fogsz is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyébként nagyon cukik a kölykök, jól lefáradtunk az úszás elmaradt, nem értünk oda, mert rögtön az állatorvoshoz kellett őket vinni, nincs e bajuk, mert "garanciálisak".eddig jól viselkednek, alszanak a helyükön, egyelőre az előszobában.

Nagyobbak, mint gondoltuk, 15 kilósak már most, 3 hónaposan.

NA pusszancs!!!

Előzmény: csuangce (325)
csuangce Creative Commons License 2006.03.04 0 0 325
Kedves dumdumka!

Dehogy haragszom rád. Inkább csalódtam magamban. Vén fejjel hogyan lehettem olyan ostoba, hogy tanácsokat próbáltam neked adni, hiszen te nem akarattal nem fogadsz szót, hanem ez a betegségedből következik. Szégyellem magam, ne haragudj rám!
Azt írod, hogy:
"Egyébként nem érzem úgy, hogy nem fogadnék szót, nem foglalkozom vele, és a kutyák is amiatt jönnek"
Na, erre viszont nem emlékszem, hogy ezt én javasoltam neked.

Azt is írtad korábban, hogy elő vagy jegyezve holterre, terheléses EKG-ra és UH-ra.
Össze tudnád számolni, hogy az utolsó 3 hónapban hány orvosnál voltál, hány EKG-t, UH-t csináltak neked?
Ezzel szemben én azt javasoltam, hogy keress egy megfelelő pszichiátert, aki eredményesen ki tud gyógyítani a (nem szív)betegségedből.

Beismerem, hogy egy szorongásos, pánikos emberrel csak szakember tud foglalkozni. Én bolond meg azt hittem, hogy szavaimra megvilágosodsz :)) Pedig ez ellentétben lenne az alapbetegségeddel.

Szóval bocsáss meg nekem, én nem haragszom rád, viszont a pszichiáteredre igen.

(Meg azokra az orvosokra is, akik egymás után küldözgetnek téged más szakorvosokhoz. Persze ez egy jó kereseti lehetőség.) Bizonyára jó módúak vagytok, hogy ennyi pénzt tudtok áldozni az orvosokra. Ők pedig ezt ki is használják.
Bezzeg engem nem küldözgetnek össze-vissza, hanem azt mondják, hogy "jöjjön vissza egy 1/2 év múlva kontrolra". Persze én egy csóró nyugdíjas vagyok.

Szóval sok sikert a kiskutyákhoz, mellesleg én nagy kutyarajongó vagyok, én is elfogadnék egy golden retrievert :)
Előzmény: dumdumka (323)
ptca Creative Commons License 2006.03.04 0 0 324

Én egy ilyen barom stresszelős pali vagyok. (Majdnem mindentől stresszelek rendesen)

Magasvérnyomásom igazából csak az utóbbi hónapokban volt, az sem kifejezetten diagnosztizált hanem csak a saját méréseim szerint, gyógyszeres kezelés nem volt rá.

Előzmény: dumdumka (322)
dumdumka Creative Commons License 2006.03.04 0 0 323

Egyébként nem érzem úgy, hogy nem fogadnék szót, nem foglalkozom vele, és a kutyák is amiatt jönnek.

De Csuangce!

Olvastad, hogy mit intéztem pesten az aritmia centrumban/gyomor, stb? ,

Nem akarok veled garagban lenni, én szeretek veled beszélgetni nagyon és most is sokat gondoltam rád, mert éreztem, hogy biztos valami nem ok, ezért nem jelentkezel.

Üdv.Megyünk a kölykökért

JuhÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉé

Előzmény: dumdumka (320)
dumdumka Creative Commons License 2006.03.04 0 0 322

Szia ptca!

 

Írod, hogy nálad hozzájárult a stressz.Munkahelyen stresszeltél, vagy amúgyis ilyen vagy?Vérnyomásod magas volt?Mármint a stressz miatt?

 

Előzmény: ptca (318)
dumdumka Creative Commons License 2006.03.04 0 0 321

Még annyit, hogy vörösbort én is szeretnék inni napi 1 pohárral, de a rivotril/coaxil mellett nem szabad:-((((((

Bár a coaxilt már kikészítettem, de még nem próbáltam

dumdumka Creative Commons License 2006.03.04 0 0 320

Csuangce!

 

Én úgy érzem, rám megharagudtál.

Miért, mert nem fogadok szót?

Őszinte legyél, itt mindent szabad írni.

üdv.

Előzmény: csuangce (316)
csuangce Creative Commons License 2006.03.04 0 0 319
ptca bajtárs!

2-3 hónap a kritikus idő, bár nekem a doki azt mondta, ha 6 hónapon belül nincs gond, akkor nem is lesz.
Én se voltam soha kövér, a cukrom is és a koleszterinem is normális volt, sőt már 35 éve(!) nem cigiztem. Mégis...
Tudod, a szívsebészem megmagyarázta, hogy a genetikai adottságok ellen nincs apelláta. Ahogy meg van írva a nagy-könyvben...
Churchil mondta, mikor 90 éves korában megkérdezték, hogy mi a titka a fittségének, hogy: "sok viszki, szivar és semmi mozgás". Erről ennyit.
De a cigit feltétlenül kerülni kell. A mozgással meg csak csínján. Először sétálni 15 percet - 5 percet pihenni - újabb 15 perc séta és plusz. Néhány nap múlva növelni az időt és így tovább. Napi 1/2 óra általában elég. Ne vidd túlzásba, mert akkor a szív nem tud rekreálódni.
Az úszás nagyon jó dolog, de ellentmondásos vélemények vannak róla. Ugyanis ha a test teljesen a vízben van, a vér feltolul a mellkasba. (Lehet, hogy ez csak a magas vérnyomásúakra vonatkozik, erre már nem emlékszem.) Viszont 1-2 hónap múlva kocoghatsz. Sőt, az nagyon hasznos. Vagy a bringa.
A napi tornáról se feledkezz meg, ezt is fokozatosan kell növelni 5 percről max. 30 percre. A gyakorlatok dinamikusak legyenek, tehát nem fekvőtámasz és hasonló erőgyakorlatok, hanem laza ugra-bugra :))
Szóval semmi cigi, helyette 2 dl (max. 3) vörösbor. Azt javasolják, hogy a fő étkezések után 1-1 dl-t lehet inni, de ez a gyógyszerek miatt lehetetlen. Ha Syncumart is szedsz, akkor a bor és a Syncumar között min. 4 óra teljen el.
Előzmény: ptca (318)
ptca Creative Commons License 2006.03.03 0 0 318

Kedves csuangce,

 

nagyjából ezek a szándékaim amiket irtál (madarat halat + vöröset :)) Ez utóbbit már megkezdtem - használ ;-)

Szal ha jól értem azt mondod hogy ha egy-két hónapon belül nem lesz gáz akkor jók az esélyeim?

Hát igen, a magyar valóságnak megfelelően (természetesen :-() nem a bevonatos stentet dugták föl... viszont a doki NAGYON PROFI, határozott és némileg informatív volt ami speciel rám jó hatással volt.

A gyógyszereket szedem (marékszámra)

Mozgás. Hát eegen. Igy visszagondolva nálam alapvetően 3 faktor lehetett a ludas;

1. mozgáshiány; 2. cigi; 3. stressz (talán a kaja is, de úgy vélem ez nem annyira jellemző; - nem vagyok kövér, nem vagyok cukorbeteg és még a koleszterinem is bőven türésen belül van - kérdezte is a doki hogy "akkor mi a francot akar maga itt?" :))

Egyenlőre olyan napi fél órás sétákat teszek (egyenlőre nem mertem komolyabban terhelni magamat) Ezt akarom majd kényelmes kocogásra felfejleszteni és ha összejön szeretnék egy heti egyszeri uszodalátogatást bevezetni (bár ettől egy kicsit tartok mert majd jól megmagyarázom magamnak hogy " ehh hát nincs erre idő")

 

a cigi az egy nehéz/sötét pont. Egyenlőre ott tartok hogy a korházba kerülésem óta (most már több mint egy hónap) nem szívtam, de rettenetesen tartok tőle hogy ahogy visszakerülök a rendes kerékvágásba majd nem tudom megállni és visszesek....

 

Éljen a vörösbor! (Mindenkinek 2 decit naponta!) Jó egészséget.

üdv

ptca

 

Előzmény: csuangce (316)
csuangce Creative Commons License 2006.03.03 0 0 317
kiskutyákatt -> kiskutyákat
Előzmény: csuangce (316)
csuangce Creative Commons License 2006.03.03 0 0 316
Halló lányok + fiú!

A mostani frontok kissé jobban megviseltek, csak néha keltem fel az ágyból. De nincs semmi baj, mint a nóta mondja: "...minden elmúlik egyszer, minden a végére ér..."
Tehát "...itt vagyok, ragyogok, mint a fekete szurok..."

Kedves ptca barátom!
Én is ffi vagyok/voltam, csak jó pár évvel idősebb, mint te. A bemutatkozásomat a 157. sz. hozzászólásnál megtalálod.
Szóval a lényeg: nekem is csináltak tágítást, aztán 2 hónap múlva még egyet, akkor raktak be stentet. Utána 3 hónap múlva ismét katéter, de nem a stenttel volt a gond, hanem újabb erek záródtak el. Utána bypass-műtét.
Mivel neked nem volt infarktusod, a szívizmaid épek maradtak, tehát nagy esélyed van a további panaszmentes életre.
A stentnél néha előfordul, hogy "bepiszkolódnak", akkor kipucolják. De ez nem sűrűn fordul elő, és a nőknél gyakoribb, mint a férfiaknál. (A szomszédasszonyunkkal történt így, neki a stentet újra "pucolni" kellett. Megtörtént már 3 éve, azóta kutya baja.)
Ma már olyan stenteket is tudnak berakni, amik orvossággal vannak impregnálva és nem hagyják, hogy az érfalon lévő endothel állomány ismét "besűrűsödjön". Nem tudom, neked milyet raktak be. Nekem nem ilyet.
A kajával nagyon vigyázz, madarat és halat egyél :). Mozogj sokat és minden nap 2 dl vörösbor! (Nem vicc.) És persze gondolom, hogy az Aspirin protectet is szeded rendszeresen. Nem lesz semmi bajod többet. Nézd meg az Origo Egészség mellékletén az erről szóló videókat. Meg fogsz nyugodni.

dumdumka!
Milyen jó, hogy kiskutyákatt kapsz és nem oroszlánkölyköket. Akkor mennyi ES-ed lenne :))

home3!
Úgy látom, te már teljesen kimásztál a gödörből. Remek. De a sikirándulásról csak nem akarsz nekünk írni. Ejnye-bejnye!

kkmd!
Utánadnéztem a fórumokon és látom, milyen aktív hozzászóló vagy. Nagyon helyes. Mellesleg minden hozzászólásoddal egyetértek, azzal is, amit az orvos-beteg viszonyról írtál. Bizony, bizony, az orvosok többsége nehezen érti meg a betegeket. Pedig "csak" azt várná el tőlük az ember, hogy mindenkivel úgy foglalkozzanak, mintha a családtagjuk lenne.
Álom, álom, édes álom...
ptca Creative Commons License 2006.03.03 0 0 315

Egy hasznos/érdekes könyv a szívbetegségről, korházról, mi a fenét csinálnak ott stb stb elérhető itt:

 

http://mek.oszk.hu/01100/01161/html/index.htm

 

(Prof Dr. Jánosi András: Szívbetegek Képes ABC-je)

ptca Creative Commons License 2006.03.03 0 0 314

Halle,

az én 'sztorim':

 

50 éves ff vagyok.

Január utolsó hetében azt vettem észre hogy munkába menet (parkolóban kocsiból ki aztén kb 500 méter gyaloglás) erős gyomorfájdalom jelentkezik. Aztán az irodába beérve cca 20-30 perc után, némi üldögélés hatására a dolog elmúlik.

A jelenség napról napra fokozódott és a hétvégére (péntek) olyan erős fájdalommá vált (szúró, maró, égető fájdalom a gyomorszájban, bal karba sugárzik és ráadásul nehéz légzéssel párosul) hogy az orvos meglátogatása elkerülhetetlenné vált...

Tekintve hogy régebbi időkből már volt gyomorral kapcsolatos problémám, fel sem merült bennem hogy a szívemre gondoljak...

Alapos vizsgálat után a doki meglehetősen letaglózott mikor közölte velem hogy "...szerintem ön szívbeteg..."

 

Tanulság 1. szívprobléma tünete nem csak erős mellkasi fájdalom lehet hanem mint az én példám mutatja gyomorfájdalomként is jelentkezhet (sőt mint később a doki elmondta más formában is megjelenhet) A lényeg: ha a fájdalom terhelés hatására lép fel, esetleg a bal karba is kisugárzik, nehéz légzéssel párosul valamint verejtékezés is jelentkezik, akkor annak ellenére ha pihenés után el is mullik irány a doki!!! (szívprobléma/érszükület esetén az időben észrevett probléma fél siker!)

 

'szal a vizsgálat után beutaltak a kardiológiára, befeküdtem, majd egyből bedugtak az örzőbe (hivatalosan koronária megfigyelő) mondván hogy koranér görcseim vannak és ha a dolog kicsit is rosszabbra fordul azonnal visznek az OGYK-ba érfestésre/katéterezni...

(Gondolhatjátok hogy a zabszem nem fért volna be a seggembe...)

 

3 napi megfigyelés után tekintve hogy nem jelentkezett semmi további probléma kikerültem a normál korterembe, majd megcsináltak mindenféle egyéb vizsgálatot (példül szív ultrahangot etc) és mondta a doki hogy lefociz nekem egy időpontot az OGYK-ban és majd fel kell mennem koszorúér festésre...

 

Tanulság 2.  nekem úgy tűnik hogy biztosat a szív koszorúereivel kapcsolatban mindenféle 'non invaziv' (vérnélküli) viszgálat ellenére csak akkor tudnak a dokik mondani ha bedugják azt a nyamvadt katétert....ott aztán már nincs mellébeszélés.

 

nem cifrázom, lényeg hogy a véletlenek szerencsés összjátéka folytán még azon a héten lett hely az OGYK-ban, igy felkerültem és csináltak egy PTCA-t (Percutan Translumal Coronaria Angioplasty)

A vizsgálat során kiderült hogy igen van egy érszükületem (cca 60-70%-os elzáródás) amit egyből kipuccoltak, kitágitottak (ballonnal) majd beraktak egy 'stent'-et (ez egy kis drót háló amit a lufival belülről feszítenek szét és aztán ő tartja belülről az érfalat hogy ne zuhanjön össze)

Az akciót péntek este követték el aztán hétfőn délelőtt már ki is rugtak a korházból.

 

A lényeg hogy szerencsém volt... Jó időben jó helyre kerültem.... (Az érszükület azért veszélyes mert ha példul egy vérrög odakerül az ér által ellátott szívizom terület simán elhalhat (szívinfarktus) aztán azt már nem lehet visszacsinálni...)

 

A kérdésem, amiért igazából elmeséltem a történetem az az hogy van-e itt esetleg valaki aki konkrétumokat tud mondani (vagy forrást ismer) a PTCA hosszútávú eredményeire vonatkozóan? (Ismereteim szerint ez az eljárás úgy 20 éve került bevezetésre, az irodalom szerint a 'success rate' az úgy 95%, a 're-stenosis (az ér újra beszükülése az adott helyen) esélye úgy 20-30% DE sehol nem találok infót arra vonatkozóan hogy mondjuk 10-15-20 év után mi az ábra a stentelt emberekkel.

 

 

dumdumka Creative Commons License 2006.03.03 0 0 313

Szia!

 

Néha én is beképzelek mindenfélét és már gondolkoztam azon, hogy szerintem akkor van amkilr nem is érzem, amikor meg érzek valamit akkor valamilyen más testi érzést képzelek annak.

Próbálom én is lefoglalni magam és nem foglalkozni vele, most például alig várom a holnapot, mert vettünk 2 golden retriever kölyköt, egy kisfiút és egy kislányt és holnap de.hozzuk el őket, miután vége a babaúszásnak ( mert a kisfiam 3 hónapos kora óta úszik!) és szerintem nem fogok  agyerekkel meg a két kutyával unatkozni.

Volt egy goldenünk, tavaly születtek neki kölykei is aztán elütötte az autó.

És ő rengeteget segített az idegi állapotomon.

Te mivel vagy így lefoglalva?

Remélem csuangce jól van.

Csuangce!

csak annyi jelt adj, hogy jól vagy, ne aggódjunk miattad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nos, ennyi.

Egyszer hátha sikerül összefutnunk Pesten.

Addig is üdv.!

Előzmény: home3 (312)
home3 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 312

hello!

bocsanat enis ittvagyok csk kicsit levagyok foglalva mostansag...

szoval elöször az jutott eszembe h talalkozhattunk vna de mostmar mindegy majd legközelebb..

remelem mostmar megnyugodtal h nemvagy szivbeteg..mostmar ennel többet nem tehetsz az ügyért:D

amugy a gyomromtol nekem is van néha, attol tényleg lehet, de abban biztos vagyok h neked nem vagy nemcsak a gyomrod okozza hanem az idegeid.

ma rámis rámjött a para pedig nemis tudom mit ereztem.igazabol semmit, de aztan lehet mégis:)

nemtom enis bebeszéltem magamnak..

de mindig elmondom magamba ilyenkor h ha barmi bajt hinnének mar nem itt lennék..

fiatal vaok okos szep es egezseges:)ezt kell mondani.

hála az égnek olyan egetrengetö extram nincsen.

juhéééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé

 

Előzmény: dumdumka (311)
dumdumka Creative Commons License 2006.03.02 0 0 311

Hahó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Mi történt?Már senki nem akar beszélgetni velem?

Átköltöztetek egy másik fórumra?

Ne hagyjatok itt egyedül!!!!!:-))))))))))))))))))

dumdumka Creative Commons License 2006.03.01 0 0 310

Sziasztok!

 

akkor nekem lesz/vannak a legjobb pszichiátereim a világon.Mert komolyan mondom, néha többet ér ha veletek beszélgetek.

És nem igaz, hogy nem hallgatok rátok, ma se figyeltem magam egész nap.És holnap is megpróbálom ugyanígy.

Nos:voltam ma Pesten, a MÁV kórházban, nem tudom nevet szabad e írni, de olyan orvosnál, aki nemzetközi szaktekintélynek számít az uh-ban és azt mondta, hogy nincs mitrális prolapszusom, viszont mind akéthegyű, mind a háromhegyű billentyűnél lát jelzett insuffot, de azt mondta, hogy ez teljesen normális.3 ekg-t csinált, nulla extrával, elzavart a pszichiáterhez.

aztán elmentem az Országos Kardiológiai Intézet arrithmia centrumába, ahol a vezető főorvoshoz voltam beprotezsálva.

Ő tényleg csak ritmuszavarokkal foglalkozik és töviről hegyire kikérdezett, hogy amikor nem vagyok ideges, mikor érzek extrát és azt mondta, ill. írta a háziorvosomnak, hogy bár meg fog vizsgálni, véleménye szerint a panaszaim nem biztos hogy szív eredetűek, lehet, hogy van egy rekeszsérvem, vegy valami van a gyomrommal, mert azt mondta, hogy a gyomor és a szív szoros kapcsolatban áll egymással és ha valakinek nincs rendben a gyomra, az tud csúnya ritmuszavarokat produkálni.Szóval irány a gasztroenterológia.

De megnyugodtam, hátha van fény az alagút végén.

Az tény, hogy sok a gyomorsavam és azt mondta, ez ellen a gyomor úgy védekezik, hogy egy folyadékot termel, ami állndóan az üres gyomorban is benne van, ezáltal nagyobb a térfogata, hátha még ha eszek is valamit.

És azt mondta azért érzek sokat lefekvéskor, mert akkor felcsúszik a gyomor és nyomja a szívet.

Ennek ellenére előjegyzett márc.24-re egy terhelésre, egy holterre. és ápr.27-re pedig egy uh-ra azzal a felkiáltással, hogy őt nem érdekli más dr uh-ja, ő a saját gépükben bízik.

Csuangce!

Ne haragudj rám, meggyógyulok, megígérem és nem a pszichiáterem a rossz, mert a fél dunántúl hozzá jár, hanem ahogy ő is mondta, az én pszichés vezetésem a nehéz.

És ezt tapasztaljátok ti is:-)))

Na de komolyra fordítva a szót:azon gondolkodom, kéne valamit csinálni, mert nekem ilyen gyesbetegségem van, pl.ma kivirultam, hogy kimozdulhattam ebből a bezártságból,akkor éreztem 1db extrát, amikor hazaértem.

De nem tudom, mit kéne, mert a kicsi még kicsi, most lesz 11-én 11 hónapos, hova adjam még bölcsibe, pedig jót tenne nekem, ha elmennék dolgozni.

Ilyenkor lelkiismeretfurdalásom van, milyen rossz anyuka vagyok én.

szóval egészséges az én kis szivecském, csak feljebb kell rendet rakni.

De nem fogom elhagyni magam!!!!!

Visszatérve a coaxilra, de bármilyen más antidepresszánsra.

Attól félek, az olyan, mint az inzulinozás, vagy a magas vérnyomás betegség, ha egyszer elkezdi vki szedni, örökre kell.Én meg még akarok a kisfiamnak egy tesót.

De megyek csuangce és megnézem azt a honlapot.

Olvastátok a Cenzúrázott egészség című könyvet?Én ennek hatására feljelentkeztem a pharmindexre, mert ott ténylegesen le van írva minden a gyógyszerekről, az is, melyik okozhat halált, ami a mellékhatásokból kimarad.

Bárki regisztráltathatja magát.Nem kell orvosnak lenni.

Na ennyi.

Egyetértek abban, hogy valamivel le kell kötnöm a figyelmem, ami lefoglal, és az szellemi kell, hogy legyen, hogy ne tudjon járni a kisagyam közben.

De ma pozitív vagyok, mert megnyugtatott a doki, hogy ilyen ütések miatt nem fog menni egykönnyen kiszállni az életből.

 na elköszönök, mert álmos vagyok.

Jóéjt nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csuangce Creative Commons License 2006.03.01 0 0 309
Pontosan. Sőt, egyáltalán, bármilyen hasznos időtöltés, ami odafigyelést igényel.
Jó gondolataid vannak, gratulálok!
De még mindig nem írtál a sielési élményeidről. Várom.
Előzmény: home3 (308)
home3 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 308

pedig vmit muszaj lesz.

valami figyelemelterelö terapia..

 

Előzmény: csuangce (307)
csuangce Creative Commons License 2006.03.01 0 0 307
Támogatom az ötleted! De ő úgysem fogad meg semmilyen tanácsot :((
Előzmény: home3 (306)
home3 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 306
akkor dumdumka leszek a házi pszihiátered:)
Előzmény: csuangce (305)
csuangce Creative Commons License 2006.03.01 0 0 305
Helyesen a szöveg:

Kedves dumdumka!
Tudom, hogy értelmetlen dolog írnom, de kénytelen vagyok megcáfolni, amit írsz a Coaxilról. Menj erre a linkre: http://www.pharmachip.hu/main/ut/leiras_report?cikkszam=10719301 és ha ott a leírásban találsz extrasystolét, akkor én összecsinálom magam és a terméket meg-eszem. Ellenben azt megtalálod, hogy "nincs hatással a szív- és érrendszerre". Ugye, micsoda különbség? És ez a gyógyszergyár eredeti tájékoztatója.
Egyébként pedig ne vizsgálatokra járj, hanem keress egy másik pszichiátert, mert ha ez téged orvosokhoz küldözget - ahelyett, hogy kigyógyítana - nyugodtan visszaadhatja a diplomáját.
Home3 barátnőnknek - kora ellenére - több esze van, mint a te pszichiáterednek.
Uff!
csuangce Creative Commons License 2006.03.01 0 0 304
Kedves dumdumka!
Tudom, hogy értelmetlen dolog írnom, de kénytelen vagyok megcáfolni, amit írsz a Coaxilról. Kattints <a href="http://www.pharmachip.hu/main/ut/leiras_report?cikkszam=10719301" target="_blank">ide, erre</a> a linkre, és ha ott a leírásban találsz extrasystolét, akkor én összecsinálom magam és a terméket megeszem. Ellenben azt megtalálod, hogy "nincs hatással a szív- és érrendszerre". És ez a gyógyszergyár eredeti tájékoztatója.
Egyébként pedig ne vizsgálatokra járj, hanem keress egy másik pszichiátert, mert ha ez téged orvosokhoz küldözget - ahelyett, hogy kigyógyítana - nyugodtan visszaadhatja a diplomáját. Home3 barátnőnknek - kora ellenére - több esze van, mint a te pszichiáterednek.
Uff!
Előzmény: dumdumka (303)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.28 0 0 303

Halihó!

Nekem itt van kiváltva, érintetlenül a coaxil:gyomortáji, hasi fájdalom, szájszárazság, étvágytalanság, émelygés, hányás, székrekedés, szélszorulás, álmatlanság, aluszékonyság, rémálom, gyengeség, szívdobogás, extrasystolé, szívkörüli fájdalom, szédülés, fejfájás, ájulás, remegés, hőhullám, nehézlégzés, gombócérzés a torokban, izom-vagy izületi fájdalmak.

De mindegy, majd lehet, hogy a vizsgálat után kipróbálom.

Tudom, hogy az én bajom a tiedhez képeszt semmi és sokszor szégyelem magam, hogy itt nyafogok, nem is az kell, hogy istápolj bennünket, de olyan okosakat írsz, annyit tanulunk tőled, úgyhogy remélem nem haragudtál meg, rengeteget segítettél már nekem így is.

Tudom, hogy igaziból nekem kell saját magamon segíteni.

nem fogom elhagyni magam, megígérem, megpróbálom.

De ígérd meg, hogy nem tűnsz el, mert tudni akarjuk, hogy vagy, mi van veled.

Szóval köszönök mindent.

JÓéjt!!!

Előzmény: csuangce (295)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.28 0 0 302

Szia!

 

A többiek már lemondtak rólam, már csak te írsz nekem...:-)))

Igen, megfogadom, hogy ez az utolsó, de most holnap csak uh lesz meg ekg és eldöntik, kell e még más is.

Igazad van mindenben, de neked annyiból könnyebb, hogy ott van melletted a család és tartják benned a lelket.

Egyébként szerintem nagyon érett vagy 20 évesen.Én sokkal gyerekesebb voltam/vagyok még most is.

Befejezem valahogy, mert muszáj.

Csak néha elkeseredem, mert nem vagyok ideges, és mégis jön.Meg tegnap este nagyon szarul esett, elsírtam magam, hogy elmentem az ügyeletre és az orvos számolta mennyi van 1 perc alatt és többet számolt, mint amit én éreztem.

Mert arra gondoltam, te jó ég, mennyi lehet, ha még ennél is több van.

De most a pszichodokitól jövök, mert kellett tőle egy papír, hogy javasolja a kard.kivizsgálást, és amíg várakoztam összebarátkoztam egy mosonmagyaróvári nővel, aki a lányára várt és 2 percen belül elmesélte, hogy neki 26 éve van mitrális sztenózisa (csuangce!ez mit jelent?) és másodfokú aorta insuffja. 10 évet jósoltak neki, (egy szívbelhártyagyulladás szövődményeként kapta), és él,bár kíméli magát.Aztán kicsit lelket öntött belém.

Azon gondolkodom, vissza kéne költözni a családhoz, mert eljöttem ilyen messzire, azt hittem, akkor megoldódik minden, de lehet, hogy ha nem lennék mindíg egyedül, nem golyóznék így be.Itt meg egész nap egyedül vagyok a kicsivel, legalább már tudna beszélni.

azt mondta az a nő, hogy először csak addig akart élni, hogy iskolás legyen a lánya, aztán, hogy elvégezze, eztán, h egyetemet végezzen, aztán, hogy legyen párja, mostmár megnyugodott, nem érdekli, megélt mindent, amit akart(most 56 éves).

De én még sok mindent akarok megélni.

Összeszedem magam és ne haragudjatok, hogy így rátok zúdítottam a bajaimat.

Olyan rendesek vagytok mindannyian!!!!!!!!!

És holnap gondoljatok rám.

Sokszor azt látom, az ember azért kap egy betegséget, hogy megtanulja értékelni ami van.Én eddig a figyelmeztető jeleket kaptam, de muszáj észhez térnem.

Milyen a forgalom Pesten? nagy a káosz Putyin miatt?

Jóéjt mindenkinek.

Előzmény: home3 (301)
home3 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 301

hello!

most van időm írni ugyh szeretnék hozzad szolni.

nemfox meghalni.miert halnáál meg ne viccelj?!!ha olyan sulyos lenne amiröl szo sincs mar rég feldobtadvolna a talpad velem és a többiekkel együtt.

mar nemcsak félned kell h bebeszéled magadnak, mar teljesen sikerult bebeszelned.

az a baj h annyira olyan vagy ilyen szempontbol mint én, és pont ezert akarom h elfelejtsd ezt az egészet.

csak egy kicsit probald meg.amugy 10mg betaloc csecsemöadag, föleg ha annak a felét vveszed be.de azert remelem megnyugtat, sztem tö bb benne a nyugtato.

a férjednek igaza van.engem is ez nyugtat h több ember latott mint 20normalis embert életeben.

neurozis:az pont az amit csinalsz,..bebeszeled magadnak h beteg vagy közben semmi bajod..orvosrol orvosra jarsz h vki talaljon vmit. mégsincs semmi bajod.es azis tipikus h adig erzed magad jol amig orvos közelben vagy..

ezt naon gyorsan lekéne gyöznöd különben teljesen kikészülsz.

nem kell orvostol orvoshoz rohangalni.fogadtasd meg magaddal h ha hnap nemtalalnak semmit akkor abbahagyod a paráztatást es megprobalsz valamivel foglalatoskodni..

aha lehet ilyen az ideged.az enyém is ilyen..ehhez sajnos muszaj hozzaszokni.

de nem az a lényeg h ne erezd az extrat hanem az h ne igy fogd fel.

 

a ritmuszavart te ingerled.ettöl nemlesz szívrohamod..

Előzmény: dumdumka (300)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.28 0 0 300

Hali!

 

Változott minden, úgy döntöttem nem stresszelek egy hétig, ezért holnapra lebeszéltem minden kivizsgálást.De a holterre, stb úgyis előjegyeztetni kell magunkat, az nem lesz holnap.

Egyébként teljesen ugazad van, én tudom, hogy semmivel nem volt pénteken több extrám, mint mondjuk tegnap este itt Győrben, de kapva kaptam az alkalmon, hogy mehetek a kórházba, mert ott biztonságos.

Félek attól, hogy úgy bebeszélem magamnak, hogy tényleg bajom lesz, mert ezzel már sokan riogatnak.És néha azt is érzem, hogy úgy menekülök a betegségbe, ez is megijeszt.

NEM AKAROK MEGHALNI!!!!!!!

Kíváncsi vagyok, a férjem csak azt hajtogatja, hogy borítékolja nekem, hogy nem találnak semmit, mert akkor az az előző 20 orvos tudományát cáfolná meg.

És mit írnak a szívneurózisról?Az öcsém mondta nekem, amikor a belgyógyászatot tanulta, hogy egyedül ez a fejezet illik rám, de ez nagyon.

Az igazság az, hogy leges leges legbelül sejtem, hogy nem találnak semmit, de nem merem megtenni, hogy nem megyek el a vizsgálatra, nehogy késő legyen.Pedig már azt is mondták az orvosok, hogy addig jár a korsó a kútra, meg hogy addig kiabálok farkast, míg egyszer ha bajom lesz, nem fog senki komolyan venni, és majd meglátzom!!!

Szóval ilyenekkel vigasztalnak, én meg csak érzem ma is az extrákat és imádkozom, hogy meg nem haljak.

De ennyire szer lehet az idegrendszerem?

Pl.ma nem aludtam ki magam és de. nem tudtam tolerálni, hogy leülök, dobban, odahajolok a kicsihez, dobban, fogat mosok, dobban, és bevettem egy fél betalocot.

zóval betudom úgy hergelni magam, hogy bajt csinálok?Ritmuszavart vagy infarktust?

Előzmény: home3 (298)
kkmd Creative Commons License 2006.02.28 0 0 299

Engem megrémített Dumdumka hétvégéje:((((

Azért javasoltam neki, hogy csinálja végig a kivizsgálást, hogy lássa, semmi baja. Engem személy szerint nagyon irritált, ha elmentem panaszkodni a dokihoz és nem talált semmit, hogy lehetek ilyen hülye, hogy orvoshoz megyek, mikor nálam betegebbek jobban tartják magukat...

 

Lehet, hogy már néhány nap múlva el is felejtesz bennünket????

Előzmény: home3 (298)
home3 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 298

azthiszem az én síelésem most mellékes hozzad képest.

teljesen elképedtem!

dumdumka ne csinald ezt.tönkreteszed magad. A SZÍVEDNEK semmi baja. de semmi

ez már olyan pánikbetegség amit te magad produkálsz

csuangceéknek teljesen igaza van.ha nekem nem legalabb neki higgyél..

ez a szívneurozis teljes tünete.

az extrasystolét te magad hergeled ki.annyira figyelsz rá h mar tök rosszul leszel.

nemlenne szabad.foglalad el magad vmivel.

ez az ügyelet sztem csak egy kapaszkodo neked, h.meghallgasd mindig h semmi bajod.odáig nyuzod magad mire tényleg bajod lesz,

erröl olvastam egyszer h annyira belehet beszélni magadba h. tényleg beteg leszel tőle.

ittvan elöttem egy orvosi könyv.direkt neked vettem ki.

benne van szo szerint h sokan azthiszik rossz a szívük pedig ez csak egy artalmatlan vegetativ zavar.gyakran fordul elő fiatal felnötteknél akik szorongos típusúak, es erzekenyebbek az átlagnal.

légyszives ne rohangalj korhazba.dehat latod ottmeg nemmutattak ki semmit..

ha radrajak a holtert megint azt fogjak mondani h nem szervi eredetü.

mehetsz sztem akarmilyen szívcentrumba nemfognak semmi organikus eredetet talalni..nehogy nekem katétereztesd magad..

ugyse hagyjuk..igaz többbiek?:)

egyébként testehelyzetre valtiozhat a szívverésed ebben nincsen semmi.

egyik szív sem dobog mindig ugyanugty,sőőt aztsem lenne egezseges ha mindig ugyanugy dobogna mert akkor elvesztené a rugalmasságát.

NYUGI NYUGI NYUGI

egyébként en köszönöm jolvagyok.mar hetente csak nehany extram van.egyre kevésbé figyelek rá.egyre jobban nemérdekel.gondolom ezert van kevesebb..

Előzmény: dumdumka (289)
kkmd Creative Commons License 2006.02.28 0 0 297
Naaaa uyge milyen jó volt, hogy elmentél. Szerintem mehetnél gyakrabban is és néhány hét és el is felejtheted az egészet, és majd az unokáknak meséled, hogy....
Előzmény: home3 (287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!