Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6816

Erről eszembe jutnak a "retróautós,, modellek! Szerintem egy relatíve kifutott modell reális ára 1500-2500 kell mozognia. De találkoztam már Magyarországon forgalomba hozott nem átalakított  modellt 3990-ért! Ez a fú" kategória! :-))

Előzmény: HannibalSmith (6815)
HannibalSmith Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6815

Igen, kezdek lehiggadni.

Az igazi átverős kereskedők úgysem mernek hozzászólni, úgyhogy egyéb iránt meg nem zavartatom magam.

Megsérteni nem szándékoztam semmit, inkább arra próbáltam (volna) ösztönözni az eladó réteget, hogy valami úton-módon próbálják  meg felmérni a keresletet, és eszerint alakítani a kínálatot, mert állítom, amiket amilyen áron nyomnak, annyiért még ők sem vennék meg soha.

 

Egyébként én így gondolkozom:

ha meglátok valamit (nem keresem, nem létfontosságú, de azért megtetszik):

- ha durva az ár, otthagyom, mivel tudom, mi az amit megér, összehasonlítva kategórián belül más darabokkal

- ha olyan az ár, hogy megengedhetném magamnak, de mivel nem izgultam rá nagyon, ezért nem fontos, de bepróbálok egy alkut.. ha nem megy, otthagyom

- ha az ár olyan, aminél többet nem adnék érte, és ritka cucc, akkor vagy alkudok mittudomén, 10%-ot, vagy mondjuk x500-ból az 500-at, vagy bejön, vagy nem, és "köszi megyek még egy kört".

- ha olyan az ár aminél nem láttam olcsóbban, akkor valszeg azonnal ráharapok

 

ha valamit kifejezetten keresek:

megtudakolom, mi annak a piaci ára, amiért átlagosan gazdát cserél a cucc

- ehhez képest ha 2x nagyobb árat látok, otthagyom

- ha másfélszer, akkor alku

ha nagyjából ilyen áron látom meg valahol, akkor megveszem.

 

méretaránytól függ, hogy mit adok érte.

 

sokan kérdezték már tőlem, hogy mint vevő, mennyi pénzt szánok egy-egy méretarányú modellre.

 

akkor most leírom:

1/43-as modellre csak akkor adok ki 2000-nél többet, ha ritka, kifejezetten vágyom rá, vagy nagyobb testű dologról van szó (busz, vagy valami adalék van hozzá, mint utánfutó, stb.. de 3-4000 fölé nem megyek akkor sem, ha vágynék rá..

tudom, sokan ezt furcsán szemlélve elcsodálkoznak most, de engem tényleg nem érdekel a 6-8-10 ezer Ft-os (nem átalakított) zsír új bolti modell, az meg főleg nem érdekel, hogy hány rétegű csomagolásban/plexiben/trezorban árulják, vagy ép, vagy nem ép, de egy modellért akkor sem adok ki többet, ha villog, kattog, és még oroszul is megtanít... igazán nagy modelleim még nincsenek, így ez majd alkalom szüli (busz, kamion, dömper, stb..)

 

1/18-asra 500-tól 17ezer Ft-ot is kiadtam már. a 17ezer az volt, ami a kedvencem. a legjobb, legtutibb, nem kell hozzányúlni.
5-10ezer Ft között az jön szóba, amit eléggé kedvelek ÉS minőségre is jó, nyílik-nyeklik mindene, és hozzá tartozik a dioráma-elképzslésemhez.
5000 alatt is vettem már olyan modellt, amiben láttam fantáziát, közel áll a "kedvelem" kategóriához, de még mindig elég kidolgozott, már az ajtó hülyén nyílik, a csomagtartó sehogy, de tudom, hogy a típusból nincs sokkal jobb minőségű modell észszerű árlépcsőn belül

az 1000-2000 Ft kategória is játszik nálam, főleg alkatrész vagy teljes átalakítás (újrafényezés, stb stb) téren, és tudom, látom rajta, hogy meg lehet piszkálni, ki tudom dolgozni részletesebbre...

 

 

egyéb méretben ritkán gyűjtök, Matchbox és Hotwheels szóba jön, és 1/72 is, amitől lehet hogy megválok majd, leszámítva egy kis diorámát belőle, az Ikarus ezen elképzelésemen sokat dobott..

na meg a harckocsi sorozat is az Amercomtól..

de ez az 1000 Ft alatti kategória.

 

kb. ennyi.

 

Köszönöm jókívánságaidat, viszont kívánok sikeres eladásokat, csencselést, minden eladó szándékú gyűjtőnek-kereskedőnek!

Előzmény: SKrisz (6808)
F Gábor Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6814

Sziasztok !

 

Kérdésem: Van valakinek Schabak 1:24-es modellje ? Elsősorban - Ford Orion, escort ,vagy Golf III-as.

 

Köszi Gábor.

F1 FAN Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6813

SZIASZTOK,

 

UTOLSÓ MODELL :

 

TOYOTA CELICA GT-S  1:18 BONTATLAN, AUTOART 1:18

 

9990 FT 

TEL : 20-3474371

szociauto Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6812

T. Urak! Eladó a képen látható 4db modell (utolsó darabok). Beszámítok ZUK A07-t, Dacia 1310-t, Barkas-t. Emailt írjon akit érdekel:szocimodells[kukac]gmail.com


Okos Tóni Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6811

Tisztelt Fórum,

 

elhagytam egy ismerősöm Flycamone 2 típusú modellkamerájának a műanyag talpát.

 

Nincs valakinek egy eladó?

 

Vagy esetleg ötletetek, hogy hol próbálkozzak?

 

Köszönöm

RUSSIANBOY Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6810

Igen van akinél sajnos az alkudozás már egy minden üzletnél bevett szokás.Én csak akkor szoktam ha kicsit magasnak találom az árat de igyis van hogy valamit megveszek ugy hogy tudom nem ér annyit de ott pl vagy az motivál hogy keresem az adott autot vagy a helyzet hogy akkor és rögtön akarom és persze nálam is volt már olyan mikor tudtam hogy mennyit ér az adott járgány és nem mondtam rá nagyobb árat mondván az elado annyit kért érte megkapta:D

De ugyanakkor az is tény hogy van akinél lehet hogy már azért bevett szokás az alkudozás mert sokan meg tul drágán raknak fel dolgokat eladásra.Mutatok is egy példát:

Ó ime az emlitett Vatera-effektus-ra (vagy hivjuk inkább "Gyors meggazdagodási formának") egy jo példa.Nem mondanám olyan ritka darabnak se a kocsit se az utánfutót.Tény hogy hibátlan állapotban van de az 5000es ár még igyis igencsak eltulzott a villámárról nem is beszélve.

http://www.vatera.hu/jatek/kisauto_jarmu/kisauto/n_8217_249_majorette_mercedes_450se_silver_metal_1491911174.html

Még talán ha a hosszukás doboza meglenne és abban lenne - és még ugyis bontatlanul -akkor még talán megérné a kikiáltási árat de mivel "bontott".....

Persze ez is attól függ hogy akad-e rá egy "balek" aki elviszi ennyiért vagy villámáron aztán megtudja hogy még annyit se ér mint a kikiáltási ára.

Persze nemtudom hogy ennek van-e valamilyen katalogusa mint pl a régi SIKU autoknak a RAWE katalogus amiben benne vannak a különböző tipusok és szinváltozatok hogy ma mennyit érhet - és azt se tudom ki vagy mi határozza meg az értékét.Személyben nemtudom de témában biztos a fellelhetősége és a gyártási száma hogy pl mondjuk egy kocsinak készült a piros változatábol 1000 db mig a kékből csak lehet hogy 2db....
De persze ez is attol függ ki mennyire jártas kisautó témában.
Sokszor látom pl hogy a Matchbox szót is sokan használják előszeretettel pl kinai műanyag járgányokra mert ők mint méretre gondolnak de engem pl - meg lehet másokat is - zavar mert a Matchbox szó egy márka.De pont olyan ez mint amikor a Hirekben "kamion"-t mondanak egy 7,5tonnás teherautóra.

Értem hogy nem az alkudozással van bajod - bár nekem előzőleg ez jött le akkor emiatt Bocs:D - de az is érthető hogy manapság mindenkinek egyre kevesebb a pénze, és ott sporol mindenki ahol tud.Jelen esetben a hobbiján.A másik hogy nem tudhatjuk a vevő milyen anyagi helyzetben van hogy pl luxus mercivel jár és anyagias egy 500Ft-os autóra is alkudozik vagy pedig azért mert jol szeretné befektetni a pénzét.Erre egy ujabb példát tudok mondani.

Egyik nap barátommal mentünk a városban és láttunk egy fekete kétajtos cabrio BMW-t benne valahogy félig állitva egy kb asztallap méretű tárgyat.Namármost.Cabrio járgányba hova rakja?Csomagtérbe nem fér, tető nincs amire rárakja.De mivel nem egy olcsó rozoga kocsival ment látszott hogy nem jelentett volna neki az a plusz pár ezer forint gondot hogy házhoz szállittassa akitől vette.

Nálam is elsődleges cél a gyüjtés mivel eladni nem nagyon szoktam - az más hogy most akadnak mert pl korábban megvettem és most rájuk untam - és persze én is ugy vagyok vele hogy amit eladok annak az összegéből ujabb járgányokra tervezek befektetni.

 

Nálam is van egy megszabott ár de tudom hogy ami árat megszabtam nem biztos hogy bejön másoknak azonkivül tudom mekkora öröm tud lenni egy kis járgány beszerzése - főleg ha olyat keres az illető - és ezért hajlandó vagyok persze kompromisszumra.Persze akad olyan kocsi is amiből 4 ugyanolyan szinű van - vagy több - és mégse adok el egyet se belőle - ilyen pl a Majorette Fiat Tipo járgányom amely nem mondható sűrű darabnak és 4db kék-fehér is van, vagy ott van pl a Corgi Ford Transit amit nem mondanék ritkának de nem is olyan sűrűnek és akad belőle legalább 6 ugyanolyan piros.

Előzmény: SKrisz (6807)
Ronmarek72 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6809

Szia!

 

Küldtem mailt!

Előzmény: semir a modellautós (6266)
SKrisz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6808

Érdekes módon, eddig sem a postjaid hangvétele sem az adott válaszaid nem ilyen hangnemben íródtak. Ha valóban ez a stratégia amit leírtál és valóban ennek megfeleően is viselkedsz, akkor ezzel semmi gond és ez valóban működik is! További sikeres vásárlásokat és kellemes "jókedvű" alkudozásokat kívánok! :)

Előzmény: HannibalSmith (6802)
SKrisz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6807

RUSSIANBOY,

Lehet félreérthető voltam. A lényeg. Nekem nem az alkudozással van bajom. Sőt, az egy jó dolog, mert legalább van kommunikáció, ami a mi kis világunkból egyre inkább kihaló állat faj (de ez most nem téma...) Szóval, a helyzet: nekem az a baj, amikor tudom azt, hogy egy modellt mennyiért lehet beszerezni, mennyibe kerül amíg hazaér és mennyi időm és pénzem van abban, hogy az a portéka ott van az asztalon és nem kell érte semmit tenni csak felemelni, kifizetni és hazavinni. de ezt a vásárló nem hajlandó elfogadni és olyan szinten "pofátlanul" nekiáll alkudozni, hogy az elfogadhatatlan. Az ilyen helyzetekből van egy kicsit "elegem" :( Én továbbra is egy korrekt eladónak tartom magam, hiszen az elsődleges cél nálam a gyűjtés és nem az eladás. Nem meggazdagodni akarok abból, hogy modelleket értékesítek. Az csak egy kiegészítő hobbi, ami kisegít a gyűjtésre szánt összeg megteremtéséhez. De vannak az életben olyan helyzetek, amikor nekem is elegem van és legszívesebben hagynám a francba az egészet, mert úgy elveszik a kedvem az egésztől :((

Előzmény: RUSSIANBOY (6786)
F Gábor Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6806

Üdvözlet mindenkinek !

 

Eladó ,Dodge Ram 1500 D.cab ,BIG FOOT - új modell dobozban, mérete: 1:24-es, 2 első ajtó nyílik, futómű rugozik, valódi abroncsok, fém kaszni. (nem rc).

Ár: 3.000,-

 

 

 

Érd.: modell1.24@index.hu -n, Üdv Gábor !

z4n3abernethy Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6805

Üdv!

Érdeklődnék, hogy 1:24es Fiat Cinquecento illetve 1:43as méretűje valakinek van-e eladó. Minden szín és matricázás érdekel. Csak makulátlan és dobozos!

Én nem társulok a "fillérfákerek" klubjába, de korrekt áron rögtön vevő vagyok rá(juk)

Üdv

JohnnYB924 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6804

Sziasztok!

 

Lenne pár eladó makettem. Írom is, hogy melyek ezek és mit lehet róluk tudni.

 

 

U.S.S. Kitty Hawk (CV 63) gyártó: Italieri méretarány: 1:720

Doboz felbontva, de az egész hiánytalan. El sem lett kezdve.

3500 Ft



Nissan Silvia K's S13 gyártó: FUJIMI méretarány: 1:24

Doboz felbontva, de az egész hiánytalan. Csupán 1-2 elem lett lefestve. Főleg ami fekete, piros féknyereg, szürke belső

2000 Ft



Spitfire Mk Vb gyártó: AIRFIX méretarány: 1:48

Doboz felbontva, de az egész hiánytalan. El sem lett kezdve.

2500 Ft


Queen Mary gyártó: Revell méretarány: 1:570

Doboz felbontva, de az egész hiánytalan. Hajótest festve, más nem.

3000 Ft

 

Combat scout Bell OH-58D gyártó: Italieri méretarány: 1:72

 

Doboz felbontva, de az egész hiánytalan. El sem lett kezdve.

 

2000 Ft

 

Képek:

 

http://kepfeltoltes.hu/view/111023/PA220106_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111023/PA220112_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111023/PA220115_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111023/PA220120_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111023/PA220124_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

Az árak irányárak.

 

Budapesten 13. kerületben találhatóak. Kérdésekre szívesen válaszolok telefonon: 0620 339 5316 vagy emailben: zambopeter@hotmail.com

Garva03 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6803

Hát azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha zat mondom, hogy ez működik... Nem negy mértékban, csak mondjuk 500 ft-os tétel, de tényleg jó a stratégia...

Előzmény: HannibalSmith (6802)
HannibalSmith Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6802

Te tudod..

én biztos nem fogom elvinni drágábban, mint amennyiért máshol meg tudom venni. Elmegyek oda és megveszem ott. Neked meg benne marad a pénzed a modellben, és nem érted hogy másnál miért nagyobb a forgalom, miért forog jobban a pénze, és miért nagyobb a kínálata.
Nekem ez a meglátásom. És ha alkudok egy árból és bejön, márpedig általában bejön, mivel nem pofátlanul szoktam lealkudni az ár felét, akkor az eladó is ha úgy látja, nem muszáj elfogadnia az alkut, hogyha azzal sokat veszít. De én eleve nyerő(bb) húzásnak találom azt, persze most magam, mint vevő ellen beszélek, hogy ha van egy ár, ami magasabb, mint amit reálisan kapnál érte, de abból le engedsz alkudni, akkor legalább a vevő úgy fogja érezni, hogy nyert valamit.

Az ilyen fixáras méregdrága kínálatok meg hidegen hagynak. Biztosan megtalálja a vevőjét az illető, aki be van sózva a modellre, de nem a személyemben :)

Előzmény: SKrisz (6782)
vpe5 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6801

eladó  Goodyear  eagle F1  1:1  méretű elsőgumi    0km- es

 

 

 

 

30 000 huf

vpe5 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6800

eladó 1 :12  suzuki  gsx r  maisto

 

   

 

2000 huf

vpe5 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6799

Előzmény: vpe5 (6798)
vpe5 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6798

üdv for all

 

eladó 4db 1:18  F1 modell  10 E HUF/db

 full dobozos új állapot

Mclaren MP4 20 J.P. Montoya   Minichamps
 

 

Minichamps  BAR HONDA showcar 2005 T. sato
 

 

Minichamps Toyota Racing 2004 showcar C D Matta
 

 

HW   Renault R26    Giancarlo Fisichella

 


ko_1122 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6797

az ajánlat mailban ment!

Előzmény: dudu27 (6796)
dudu27 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6796

Szia menyi lenne a a 3db 1/24-es???

Előzmény: ko_1122 (6793)
palcso1 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6795

http://www.vatera.hu/ford_rs200_1986_1_18_ricko_nagyon_ritka_1495019900.html Nagyon ritka darab.Érdeklődni:intru@freemail.hu

palcso1 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6794

http://www.vatera.hu/ford_rs200_1986_1_18_ricko_nagyon_ritka_1495019900.html Nagyon ritka darab.Érdeklődni:intru@freemail.hu

ko_1122 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6793

Eladó 3db 1/24 és 5db 1/43 modellautó:

 

 

ko1122(kukac)freemail.hu

F1 FAN Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6792

SZIA. OK. KÜLDTEM E-MAILT A MERCEDESSEL KAPCSOLATBAN. JANI.

Előzmény: drbr (6775)
Dawe2 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6791

mégsem

csak a fiat érdekel

Előzmény: Dawe2 (6790)
Dawe2 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6790

érdekelne a Fiat és a Peugeot a 2ért adok összesen 500ft-t

Előzmény: Geri-X (6756)
ko_1122 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6789

Érdekes téma merült fell itt a fórumon az elmúlt napokban eladás/vétel pro és kontra meglátások tekintetében.

Én nem tudok egyik oldalon sem állást foglalni, sem az "olcsóJánosok" táborában, sem pedig a "csillagos ég" oldalán. Mint eladó, és vevő is jelen voltam/vagyok és talán leszek is a fórumon az elfekvő szügségtelen portékáimmal, melyek talán mások számára keresett tételek, és ha egyezik a kereslet és a kínálat, akkor új gazdára találnak.

 

Több fórumtársamtól vásároltam már innen, de a V.t.rán is kötöttem számos jó vételt. Igen, vannak túlpozícionált árak, ahogy a fórumon is. Mindenki annyiért kínálja portékáját, amennyiért szeretné. Egyet ne felejtsünk azért el, MO-n eléggé gyerekcipőben van ez a Hobby, és a fizetőképes keresleti oldal is messze elmarad mondjuk a Német résztől, pedig ott az anyagi háttér is jobban megvan, és a nagykerek is nagyon kedvező akciókkal csábítják a pénztárcák megnyílását. Sajnos idehaza csak vegetációról lehet beszélni, nem pedig pezsgő piacról. Talán majd ez is jobb irányba mutat idővel.

 

Beszélhetnék magam nevében is árérzékenységről, több esetben sikerült (nem alkudásként használnám a szót) a saját vásárlói szándékommal, és az eladói szándékkal összhangba kerülni, és mindketten elégedettnek éreztük a vásárt. Volt, hogy olyan modellt sikerült nevettséges áron megvásárolnom, amiről az eladó nem is tudta, hogy mennyit ér. Picit tisztességtelennek tűnhet ez a gyűjtői oldalról, de másrészt az eladó megkapta az általa első körben megjelölt árat. Elégedettek voltunk ebben az esetben is.

 

És van a kereskedelmi szándékkal létrejött, üzlethelyiséggel rendelkező eladói szegmens is, akiknél vásároltam. Ebben az esetben már sokkal kötöttebbek az árak, mint visszatérő vásárló jogosúltságot kaptam törzsvásárlói kedvezményre, ami szerintem egy borzasztóan fontos dolog. Sokkal nagyobb bizalmat éreztem részemről a második vásárlástól, hiszen nem a pár % kedvezmény csábított (persze számít), hanem az a lehetőség, hogy törzsvásárlója lehettem egy olyan szintén gyűjtő kollégának, aki bármilyen kérdésben segítségemre volt. Bármikor fordulhattam hozzá e-mail-s, telefonos és személyes megkereséssel. Mindig volt idő és mód arra, hogy kiválasszam és precízen áttekintsem a modellt, amit meg is vásároltam nála. Engem ez a kiemelt figyelem és gyűjtői közös összetartozás jó érzéssel tölt el.

 

Ha valami típust szeretnék beszerezni, mindig körbejárom a már jól bevált forrásokat. Első körben mindig az ismerös gyűjtők kínálatát futom át, tőlük vásárolok legszívesebben. Ha náluk nincs, akkor jön az online aukciós megoldás, akár a hazai, akár a nemzetközi, nekem nem jelent problémát ennek a lehetőségnek kihasználása. Aztán ha új verzióban nincs megfelelő lehetőség, akkor jön a second hand rész, a használt modellek. Nem vagyok sznob. Sok használt eredetű modellem van, teljes mértékben elégedett vagyok velük kapcsolatban. De ebben az esetben mindig személyes átvételre törekedtem.

 

Sok-sok lehetőség van, sok-sok kereslet és kínálat. Én most is úgy gondolom, hogy aki valamit nagyon keres, az előbb-utóbb megtalálja megfelelő áron. Emberekkel kell megismerkedni, fórumokat kell átrágcsálni, tájékozódni kell, és a jó vadhoz elengedhetetlen a megfelelő vadászpuska is !

 

Mindenkinek további jó vadászatot kívánok!

(Jelenleg én is vadászatot folytatok, mert még hosszú a sor ami a gyűjteményem kívánságlistáját illeti. :)

 

Geri-X Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6788
Alketreszekben sosincs hiåny!a bmw meg zÜld lett!
Előzmény: Pusztai CSaba (6772)
vpe5 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 6787

mail cimem publikus, írj nyugodtan

Előzmény: Missa1 (6783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!