Keresés

Részletes keresés

zoncsi Creative Commons License 2015.04.24 0 1 50975

2015.04.18. Mátrabérc Trail

1. rész :)

Érzelmi kötődés fűz ehhez a versenyhez. Talán amiatt, hogy amikor még csak olvasgattam a naaagy futók naaagy futásainak izgalmas beszámolóit, akkor láttam, hogy ez a terepfutók számára egy fontos megmérettetés. Van neki leggyorsabb teljesítők listája, és mivel a pálya nagyjából állandó, ennek értelme is van, mindenki igyekszik faragni a legjobb idejét.
Elsőre nekem csak a teljesítés volt a célom, ami sikerült is, csak kicsit szenvedősre, és azóta én is az időfaragók közé álltam. Tavaly igazán remek hűvös időben magamat nagyon meglepve 8 óra alá vittem a legjobbamat azon több, mint 1 órát javítva. 7:46-tal értem célba. Ezt most nem terveztem megismételni, mert nézegettem én sokat az eredményeket, láttam, hogy tőlem jóval erősebb futók is 7 óra feletti időkkel rendelkeznek. No meg Széles Zoli (mtb) is mondta, hogy a 7 óra nagyon kemény. Ahhoz nagyon kell menni. A verseny előtt abban se voltam biztos, hogy a tavalyi eredményt tudom hozni, de természetesen a javítás volt a cél. Ha 7:30 alá megyek, az már nagy jó, ha 7:15-öt megközelítem (titkos vágyam ez volt) akkor már istencsászárkirály vagyok. Kinéztem tavalyi részidőket. Felírtam a sajátomat, (amit nőm a rajt előtt fel is írt szépen a rajtszám megfelelő pontjaira) és megjegyeztem Németi Gergőét, aki tavaly percre 7:30-at ment.

Pénteken lekocsikáztunk Sirokra, a mentális felkészülés részeként Ispit (és még egy futótársat) is magunkkal vittük, hátha már attól gyorsul az ember, hogy egy ilyen gyalogkakukkot fuvarozik. Este a nyugodt alvás érdekében legurítottam 2 sört, sikerült is nagyjából végigaludnom az éjszakát, bár álmomban is futottam. Reggel gyors sonkás és mézes kenyér, kávé, aztán 3 sporttárssal a hátsó ülésen indultunk a rajtba. A rajtszámot már előző este felvettük, így volt időm rendesen összekészülni az útra. A reggel felvett 3/4-es nadrágot le is cseréltem rövidre (combközépig érőre), és felül is csak egy hosszúujjút hagytam magamon. A jósolt fagyhalál veszély ijesztegetésnek bizonyult, 7-8 C volt, nagyon ideális futóidő ígérkezett. Hordeszköznek Ildikóm Oscar nevű övtáskáját választottam, abba belefért az összes zselé, egy 7 dl-es kulaccsal együtt, nem küldtem előre semmit. A rajtig még volt idő ismerősöket üdvözölni, aztán kereken 7 órakor nekiindultunk.
Most nem álltam a végére, mint tavaly, inkább a középmezőnybe, így is volt egy kis toporgás itt-ott az első kilométereken. Nem akartam nagyon tolni, hiszen be kellett először melegednem, de aztán a beszélgetős 15-20 perc után elkezdtem tényleg a futásra koncentrálni. Szép lassan haladtam előre, nem csak az ösvényen, a mezőnyben is. Fél óra után már egész tűrhető tempót vettem fel, amit tarthatónak is éreztem. Élveztem az utazást.

Az jutott eszembe, hogy azért is szeretem ezt az eseményt, mert pont jó időben van. A hegy épp kezd zöldbe öltözni, bújnak elő a levelek, a virágok. A szürke tél után repes a szív a tavaszi természet látványától.

Míg így suhantam, megláttam magam előtt Csermaneket, és  megijedtem. Aztán még jobban, amikor megláttam Makit. Mikor utolértem, kérdőre is vontam, hogy mit keres ott, ahol én vagyok, de azt mondta, hogy egyrészt ő épp betegség után van, másrészt lehet, hogy én sietek nagyon. Ez mondjuk igaznak bizonyult, mert mikor elértük az 1. ellenőrzőpontot, 1:17-et mutatott a stopper, és ez 13 perccel kevesebb volt a tavalyi részidőmnél. Be is rosáltam rögtön. Aztán az Oroszlánvár felé a hágás eléggé megfogott. A gyomrom is vacakolt kissé, szóval úgy éreztem, minden egybevág, elfutottam az elejét. Meg kell említenem, hogy míg élvezettel futottam, addig már a győzelmi beszédemet fogalmazgattam magamban, terveztem, hogyan írom meg a szép futásom történetét. Ezen kellemetlen fordulat után persze rögtön a mentségeimet kezdtem el gyűjteni, amivel leírom, hol csesztem el. :) Szerencsére ahogy átértem a hegy másik oldalára kicsit jobban lettem, de azért gyorsan kivertem a fejemből a szépírói gondolataimat. Persze Csermanek meg Maki addigra már messze jártak. Kékesig már nem volt több gondom, sőt elkezdtem ismét élvezni a futást. Beértem előbb Emíliáékat, majd Fatit, és ismét beszélgetős lett az út. De egyben haladós is. Kékes meg hipp-hopp ott termett. A rajtszám leolvasása itt a frissítés után történt, mert a verseny szervezői külön résztáv versenyt hirdettek Kékes és Galya közé, így a pont elhagyásáról van részidőm. 2:40. Újabb 3 percet faragtam a tavalyi időn. (Bár a spéci leolvasás miatt ez valójában inkább 5 percnek számított.)
Azt láttam előzetesen, hogy Galyáig sokan mentek előző évben sokkal jobb időt, mint én. Igaz, nekem akkor félre kellett vonulnom vagy 5-6 perce. De tudtam, hogy itt van esély újabb perceket nyerni. Rá is kapcsoltam kissé, de persze vigyáztam, hogy ne verjem szét a combomat a túl gyors lejtőzéssel. A Csór-hegyre jól ment a mászás, aztán újabb erős lejtő, majd nekifordultunk a galyai emelkedőnek. Közben előzgettem szépen, de azért már ritkásabban, mert addigra széthúzódott a mezőny. Felfelé összeakadtunk egy pécsi futó cimborával, Tamással, akivel a VTM végén kicsit még meccseltünk is. Most erre nem volt indok, inkább beszélgettünk. Mondta, hogy 2 éve kezdett el rendesen futni, előtte kövér volt és azt hiszem bagózott is. No mondom, frankó, és 15 éve nyomom az ipart, ő 2 éve, és most egy iramban haladunk egy akár 7 órás teljesítést is elérhetővé tévő tempóban... Hiába, a tehetség, az tehetség. :-)
És ha már itt tartunk, szépen belopózott a szívembe a reménysugár, hogy ha nem borulok meg Ágasvárnál vagy a Muzslán, akár még a 7 óráért is küzdhetek. Persze a Mátrabércen bármikor beüthet a mennykő...
Galya is eljött, hamarabb, mint vártam, a 2014-es 1:26 helyett 1:09 alatt. Hopp, 17 perc ismét a zsákban. Összesen pedig 33 perc. Még 13 percet kell lopnom valahol és megvan a 7 óra! Elkezdtem hinni a dologban...

rrroka Creative Commons License 2015.04.24 0 0 50974

Ne menjne! :) nekem egy tök alap polár van, szuperül működik, nagyon sokat segített a fejlődésben, épp most javítottam 12 percet (utcai) maratonon... 

Előzmény: bmalag (50973)
bmalag Creative Commons License 2015.04.23 0 0 50973

köszi ez tényleg jónak tűnik.

(a többi posztot olvasva elmegy az ember kedve a pulzusméréstől.)

Előzmény: rrroka (50971)
cs70 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 50972

A jóllakik talán túlzás, de frissítésnek nem rossz. Kár, hogy csak 1-2 hétig zsenge.

Előzmény: Skeletron (50970)
rrroka Creative Commons License 2015.04.23 0 0 50971

Itt olvastam RabiMikinél jókat mellkaspánt nélküli pulzusmérőről: 

Scosche RYTHM+

Végre egy optikai szívritmus jeladó, ami még rajtam is működik!  A Scosche teljesen más utat választott saját fejlesztésű szenzora kialakításakor mint a Mio, és milyen jól tette! A legnagyobb különbség az, hogy maga szenzor nincs egybeépítve a pánttal ami tartja. Maga a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Eddig mindig azt hallottam, hogy megbízhatatlanok és pontatlanoik, ez most rácáfolt. Neki amúgy elé nagy tapasztalata van óra-pulzsumérő terén, érdemes a többi posztját is átnézni. :)

Előzmény: bmalag (50964)
Skeletron Creative Commons License 2015.04.22 0 0 50970

Szegény Kilian meg a bogyókat keresgéli az erdőn, pedig ha tudná hogy bükkfalevéllel is jól lakhat!!!

Előzmény: cs70 (50969)
cs70 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 50969

Én ilyenkor zsenge bükkfalevelet szoktam enni. Olyan mint a sóska. Ha édes, akkor fonákján tetű volt.

zoncsi Creative Commons License 2015.04.22 0 1 50968

Tök ugyanez jutott az eszembe a minap. :)

Talán az 1. Mátrabércemen volt a frissítőpontokon Green Magma. Gyakorlatlan árpafűlé ivóként kólába töltöttem, és lett is rögtön olyan magmafolyás, hogy csak na... :)

Előzmény: Skeletron (50967)
Skeletron Creative Commons License 2015.04.21 0 0 50967

Nemrég eszembe jutott hogy 1-2 éve még bőven a közbeszédben volt a green magma, búzafűlé ilyenek. Manapság meg nem is olvasni ilyenről futós közegben. Miért lehet ez?  Nem vált be, vagy bevált és titkos fegyver lett belőle?:D Brit tudósok bebozonyították hogy mégsem jó?

Ha használjátok akkpr milyen formában? Por, otthon termesztés préselés?

Pinyo Creative Commons License 2015.04.21 0 0 50966

Hatossal kezdődik az óra, tényleg szép lett. És a másnapi futásod szerint meg sem kottyant :-)

Előzmény: zoncsi (50957)
Pinyo Creative Commons License 2015.04.21 0 0 50965

Szép volt. Az elfutás tekintetében régen én is optimista voltam, bár nem rendíthetetlen. De pár éve már azt mondogatom magamban, hogy akit én egy óra után megelőzök, annak annyi :-)

Milyen idő volt arra? Rövidujjút reggel megkockáztatós?

Előzmény: CSERMANEK (50961)
bmalag Creative Commons License 2015.04.20 0 0 50964

Üdv,

Gondolkozom egy pulzusmérő óra vásárlásán.

Mellkaspánt nélküli típusokról van tapasztalat?

Futópadon használtam párszor pántot, de folyton lecsúszott vagy nagyon szorított.

köszi

bg

lovapete Creative Commons License 2015.04.20 0 0 50963

a gpx filet el tudod nekem kuldeni? megfutnam, de a linkrol, amit felttel nem vagyok kepes leszedni a gpxet. koszi

Előzmény: zoncsi (50952)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.04.19 0 0 50962

az utóbbi 3 évben a tt-n voltam, ott vannak az időim, előtte kétszer a trailen asszem.. jól ment nekem is úgy éreztem.

a gardán elszenvedett csúfos kudarc és vánszorgás, lefekvés stb. miatt én most nagyon beszarira vettem. a lefeléket kifejezettem óvatosan futottam és a fölfelét sem gyűrtem egyáltalán. érdekes módon így lett magasan a legjobb időm az eddigi 6 teljesítésből..szóval csermanek kollégának igazat adok..

egyébként hihetetlen jó körülmények voltak, ami nem is a hideg, vagy a tökéletes talaj, hanem a pont aznapra bejövő hidegfront miatt volt egész egyszerűen optimális.. 

gratu mindenkinek.

 

 

Előzmény: zoncsi (50960)
CSERMANEK Creative Commons License 2015.04.19 0 0 50961

Mátrabérc trail 2015

 

Amolyan első igazi tesztnek szántam ezt a versenyt a januári újrakezdésem óta. Igazolásokat begyűjteni, hogy hogyan is állok tavalyhoz képest, hogy mit eredményezett az elmúlt két és félhavi szisztematikus, edzői okosságra épített munka. A VTM maratoni távja volt a teszt tesztje. Mivel az jól sikerült, így ezt engedélyeztem magamnak, hogy kiderüljön benevezhetek-e az UTH-ra.

 

Mivel nem futottam 3,5 óránál többet fél éve, és ennyi szintet sem, ezért izgultam rendesen.  Szállást, utazást is csak az utolsó pillanatban intéztem, köszönöm utólag is Áronnak és Ricsinek, hogy befogadtak.

 

Rajtban kérdezte Kurucz Andris, hogy mit tervezek, mondtam, hogy 155-ös pulzust, ha lehet végig… Sejtettem, hogy a pulzuskontroll a táv első harmadában visszafog majd, de azt nem gondoltam, hogy ennyire. A rajt után rengetegen hagytak állva. Az első 20 km-en van vagy 1600 m szint, mégis sokan itt próbálnak előnyt, tartalékot szerezni. Erősen lihegve, fújtatva mentek el mellettem csapatokban az emberek, felfelé gyakran kellett sétára váltanom, abból is a kényelmesebb verzióra. Szót fogadtam, tartottam a 155-öt, gondoltam nézzük, mit tud ez a türelemjáték. Elég idegesítő lehettem a környékemen lévő versenyzők számára, hiszen felfelé folyamatosan elmentek mellettem, azonban ha volt egy méter sík, vagy lejtő, akkor én azt kihasználtam és eléggé nagy sebességkülönbséggel előztem vissza őket. Aztán félretettem ezt a parámat, arra gondoltam, hogy ők tempomattal mennek, én meg egyenletes fordulatszámmal. Meglátjuk, kinek fogy el előbb a benzinje.

 

2 óra elteltével egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre kevésbé előznek vissza felfelé. Sőt, kezdtem bedarálni olyanokat is, akiket még nem láttam korábban. Legnagyobb meglepetésemre 2:35-re értem fel (mint kiderült a 44. voltam), ami vagy 5 perccel volt gyorsabb mint tavaly. Ezt mondjuk el sem akarta hinni, mivel emlékeim szerint akkor azért toltam neki rendesebben az első harmadban is.

 

Csak egy kulacs vizet vettem és már mentem is tova, ezzel azonnal vagy 5-6 embert hagytam el. Lefelé rongyoltam, nem kíméltem a térdeimet, sorra szedtem a skalpokat. A cipőmm nem volt az igazi (Hoka Stinson ATR), csúszkált benne a lábam, nem tartott meg a meredekeken. Sombokornál kicsit elégettem azért a combjaimat, de jól haladtam utána is, még mindig kontrollálnom kellett, hogy ne menjen feljebb a pulzusom. Innentől eléggé légüres térbe kerültem, sokáig nem találkoztam emberekkel, vagy csapatokkal.

 

Galyatetőre jó kedvvel érkeztem, Pálos Zsófi próbált nekem segíteni, de nem hagytam, megint csak egy kulacs vizet vettem magamhoz és szaladtam is tovább. Igazából bejött ez a gyors frissítés vonal megint. Szerintem az egész versenyen van 2-3 percet töltöttem csak ezzel.

 

Ágasvárnál Levi feldobott, jól éreztem magam nagyon, bár a hegy és a lejtő azért megfogott. Mátrakeresztes előtt be is néztem egy jobbos letérőt, úgyhogy 1-1,5 percet beletettem a pályába. Itt kezdtem azt hinni, hogy meglehet a 6:30. Azt terveztem, hogy jó erőben leszek és kifutom az utolsó mumus hegyet (Múzsla), és onnan meg leszáguldozok. A terv jó volt, de a tervek ritkán jönnek be. Hiába toltam be az utolsó gélemet még a hegy előtt 10 perccel, a mászás azonnal megfogott. Az elején esélyem sem volt futni felfelé, utána meg próbálkoztam, de nem igazán ment. Fordult a kocka, most már nem arra kellett figyelnem, hogy ne menjek 155 fölé, hanem hogy jelentős erőfeszítéssel el tudjam érni ezt a fordulatszámot. Itt előzött meg az egyetlen ember a versenyen (mármint azokat kivéve akiket az első pillanattól kezdve sosem láttam), és itt értem utol Kurucz Andrást is. nem volt jó bőrben, de sajna már én sem, úgyhogy nem erőltettem a versenyt. Próbáltam felvonszolni magam, néha már gyalog sem volt egyszerű. Ez a hegy maga a gonosz, még lejteni is úgy lejt, hogy közben emelkedik. Nem tudtam már tartani a pulzust, 143-148 között volt. Fejben elengedtem, hogy itt is tartsam, inkább a biztonságos beérkezésre vágytam már. Azért még sikerültek 4:40-es, 4:45-ös kilométerek is az utolsó 5 km-ben.

 

Nagyon örültem a végének, nem bántott, hogy nem lett meg a 6:30, így is javítottam vagy fél órát. A verseny alatt végig egyenletesen mentem, nem éreztem magam fáradtnak, nem kellett problémákat megoldanom. Az utolsó hegyen elfogytam ugyan kicsit, de ez relatív ugyebár. Ez amúgy a kajáláson múlott szerintem, amit egy icipicit alullőttem. Két szeletet, és 4 gélt vittem, meg az ajándék magnéziumot. Ennek nagy részét Galyáig megettem. Keresztesen kellett volna  kóla, sót sem ettem, szóval ha jobban odafigyelek, akkor talán marad kraft az utolsó downhillre is.

 

Összességében jól sikerült a teszt, Kiderült az is, hogy jobb állapotban vagyok, mint tavaly ilyenkor (vagy talán mintha valaha), és hogy jól működik, mind az edzés, mind a versenytaktika. Mondjuk 43-47 km között nem éreztem úgy, hogy lenne kedvem továbbmenni még vagy 60 kilométert, de ez talán természetes is. Az UTH-ig még van egy bő hónap. addig még  biztos alakul.

 

Közben azért elgondolkodtam azon, hogy annyi mindent tanulunk mi egymástól, futók. Megtanuljuk, hogy le kell ragasztani a mellbimbónkat, hogy Hokában/Salomonban/….-ban jó futni, hogy miért érdemes kompressziós szárat húzni, vagy, hogy érdemes néha sót nyalni. Azt nem pontosan értem, hogy miért nem mainstream az, hogy egy versenynek, depláne egy jó szintes terepversenynek, nem futjuk el az elejét, vagy hogy (hacsak nem vagyunk az első 20-ban) nem felfelé kell hozni a célidőn, hanem leginkább síkon, vagy lefelé. Valószínűleg az emberiség rendíthetetlen optimizmusa lehet a kulcs ebben…

 

Gratulálok, minden versenyzőnek, célba érkezőnek. Nagyon szép idők születtek!

 

P.

 

 

zoncsi Creative Commons License 2015.04.19 0 0 50960

Csermanek, azért neked sincs mit szerénykedned, a tavalyi 7:06-ra idén 6:40. :)

Tényleg az aggasztott egy darabig Oroszlánvár környékén, hogy látlak. Ez a VTM-en még belefért, itt határozottan annak a jelét véltem látni benne, hogy csúnyán elfutottam az elejét. :) De erről majd bővebben...

 

Zserzseli, neked nincs fent az előző 2 évről időd. Az normális, hogy te már kipihented magad, mire beértem, de amúgy hogy ment?

 

Alapvetően mindenki javítani látszott. Tavaly is jó időt fogtunk ki, de idén optimálisat.

Előzmény: CSERMANEK (50959)
CSERMANEK Creative Commons License 2015.04.18 0 0 50959

Nagyon nagy gratula. Szuper idő!

Előzmény: zoncsi (50957)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.04.18 0 0 50958

hejjj ez baromi jó idő.. hatalmas nagyot fejlődtél! emlékszem az első mátrabérc befutódra, de még nem ismertük egymást.. légszomj, remegő lábak stb. most meg lazán feltett kezekkel láttalak a célban, boldogan.. yeahh. mondjuk találkoztam a pároddal a muzslára fölfele, ő jött le.. sztem itt volt egy kis segítség aka motiváció a végére :)

Előzmény: zoncsi (50957)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.18 0 0 50957

Nna. Öreg ember nem vén ember. 6:47.

:-)))

bellone72 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 50956

Sziasztok! Nem neveztem holnapra, de már kicsit bánom. Legalább a Muzslát bevállalhattam volna...:( Minden azt súgja, hogy futásra ideális idő lesz, kíváncsi leszek az ígérkező párharcokra, jó szelet kívánom, hogy minden indulót szeressen viszont a Mátra!

zoncsi Creative Commons License 2015.04.17 0 0 50955

3. rész - amelyben megtudhatjuk, hogy az euforikus edzés után sikerült-e hősünknek a Vértes lankáin helyt állnia.

 

Reggel időben keltünk, hogy még egy szűkös evésre is fussa, de ilyenkor csak egy kis mézes kenyeret szoktam elnyammogni. Utána felvettük Németh Emesét gyerekekkel együtt, és az M1-en keresztül elautókáztunk a rajtba. Már jó sokan voltak ott, pedig a félmaraton később kezdődött, parkolóhelyünk is csak odébb akadt. Most maradt elég időnk a cihelődésre, és a szűkös wc-kapacitás ellenére még oda is sikerült bejutni, hogy semmi ne állhasson egy jó teljesítés útjába. :)

Kedvesem és egyben életem párja a felesen indult, így ő csak elbúcsúztatott, majd maradt a következő rajtra, mi meg 9-kor (biológiai idő szerint 8-kor) nekivágtunk. Ki az 50-nek, ki a 40-nek. Én az utóbbiakhoz tartoztam. Ugyan tavaly az ultra távot választottam, és komoly elszámolnivalóm maradt ezzel a versennyel, de idén inkább a Mátrabércre koncentrálok, ezt amolyan próbaversenynek szántam. Leginkább arra voltam kíváncsi, mennyire bírom az emelt tempót, magasabb pulzust 2, 3 óra futás elteltével is. Lévén az utóbbi bő fél évben kicsit másként edzek, és érzésre most jobban elengedhetem magam, nem pukkadok ki olyan hamar.

Persze azért nem kezdtem rögtön sprintelni, a motornak be kell melegedni nálam, csak akkor teljesít hosszú távon is jól. ment a darálás, Áki bácsi tűnt fel sokszor a közelemben, hol én előztem, hol ő engem. Aztán jött Csermanek, és mivel pont kellemes nagyjából sík szakaszra értünk, elkvaterkáztunk egy jó darabon. Persze mint a nyugdíjasok az SZTK-ban, főként a fájdalmakat, gyógymódokat vesézgettük. Tragikomikusan sokszor ez a téma mostanában nálam.

Egy idő után aztán győzött a valóság, és bár nagyon jó élmény volt egy ilyen jó futó mellett szinte megerőltetés nélkül galoppozni, de aztán elengedtem, és folytattam egy tarthatóbb tempóban.

A következő pozitív élmény a csákányos-pusztai hurok bejáratánál ért, mert még láttam a "nagyokat" kimenni belőle. Ilyet se tapasztaltam még. :) Aztán azt is jó jelnek vettem, hogy mikor beestem az első frissítőpontra, előttem alig volt 1-2 ember, viszont utánam hirtelen beesett vagy 10-15, szóval úgy éreztem valahol a középmezőny élén lehetek. Nem is vacakoltam sokat a tankolással, folyadéktöltés, pár szem ez meg az, és léptem tovább. Persze ez is elég volt ahhoz, hogy Széles kolléga (MTB) elviharozzon mellettem, nyilván nem tartotta rendjén valónak, hogy eddig előtte voltam. :) Az emelkedőn meg hiába eredtem utána, rohamosan távolodott. Innen már ment a darálás, igyekeztem tartani azt a tempót, amitől nem éreztem, hogy kicsinálna. Időnként szóba elegyedtünk egy-egy sporival, de aztán ment mindenki a maga módján tovább.

Várgesztes előtt aztán feltűnt előttem Fatima, reméltem, előbb-utóbb felérek majd rá, ami nagy fegyvertény lenne, mert igen jó futó. Viszont ő sokkal gyorsabban frissített, meg mintha jobban is egyben lett volna, a faluból kifelé menet már nem is láttam. Aztán a falu végén idén balra fordultam, és nem jobbra, int az ultrások, és hirtelen lecsökkent a forgalom is. Meglepetésemre valami "siratófallal" találtam szemben magam, ilyen az ultrán nem volt. Előttem hárman gyalogoltak, a női 2. és 3. és még valaki. Akkor még azt hittem, hogy az első 2, mert Emőkének ugye még a hátát sem láttam egész verseny alatt. :)

Mikor felértünk, hamarosan beértem a 3. leányt, közben Fatima iramot váltott, és eldöntötte a viadalt. Én az átbukás után ő utána eredtem, és bár messziről láttam, de az is feltűnt, hogy a lejtőkön nem hogy csökkenne, de nő közöttünk a távolság. Végül az utolsó előtti pont után azért sikerült megközelítenem a síkoknak köszönhetően, és mikor észrevett, még talán be is várt. Onnan már együtt mentünk. Még tanácsokat is kaptam, hogy tartsam magam, hogy guruljak a lejtőn. Jól teltek a kilométerek. Ami viszont a legjobb volt, hogy 30 után lazán ment az 5 perc alatti sebesség. A pulzusomat nem tudtam mérni (még mindig nem pótoltam az elromlott Polar pántjaimat), de nem éreztem, hogy a végét járnám. Az utolsó ponton is ment a szurkolás (előtte is minden ponton, de hát ez a rendkívüli már szinte szokványos Csanya versenyein, annyira jó a gárda), és nem akartam lazázni, nagyon hamar továbbindultam. Fatimának aztán félre kellett állnia 1-2 percre, így már magamra utalva tehettem meg az utolsó 4-5 kilométert. Nem apróztam el, még volt előttem valaki, akit meg akartam fogni, és bár kicsit tartotta magát, mikor felértem rá, de aztán egy újabb erősítéssel sikerült lehagynom.

Az aszfalton már tényleg úgy éreztem, hogy száguldok, és a végén szurkolók arcáról is ezt olvastam le, mikor nekem tapsoltak és hajráztak. Az utolsó 7 km-en 4:45-ös átlagot mentem, de ebben volt 4:30 alatti is. (Igaz, én gy éreztem, 4:00-esben megyek. :)

A verseny előtt 4 órát tűztem ki limitnek, Szabó Gerinek már azt mondtam, hogy az ő tavalyi 3:52 ideje a cél, de végül 3:37 lett, igaz, rövidebb pályán, mint a múlt évi, ezzel 9. lettem olyan 100 induló közül. Ez nagyon melengeti a szívemet, de ami ettől is fontosabb, közel 40 km-es versenyen (39,1 km), amihez 1000 m szint is társul, sikerült jóval 6 percesen belüli (5:32) átlagot mennem.

 

És a slusszpoén. Önnönmagammal eltelve kérdeztem szívem hölgyét, milyen volt neki a versenye, mondta, hogy jó volt, jól érezte magát. Aztán ennyiben maradtunk, mert gondoltam, hogy már az is nagyon jó az utóbbi idők sok derék- vagy lábfájós futása után, hogy élvezte a futást, és én tovább páváskodtam a teljesítményemmel, mire egyszer csak eljött a félmaraton eredményhirdetésének ideje, és mondják: 2. helyezett: Pribéli Ildikó. Mondom: mi van??? Hát nem is mondtad?!! Mire ő mosolyogva: Nem kérdezted...

:)

 

Előzmény: zoncsi (50954)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50954

Ha valaki nem lenne a FB-on és épp erre várna: van átadó MBT nevezés (befutó pólóval)  laszt minit áron az átruházás határideje miatt.

Pinyo Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50953

Én figyelem a trilógiát :) VTM után hipphopp itt a Mátrabérc.

Előzmény: zoncsi (50952)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50952

Csak mivel beharangoztam. Mindjárt a nyakunkon a Mátrabérc Trail, aztán utána már arról kell majd írni.

 

Egy szép márciusi napon megkaptam az új csukámat. És hogy rímeljen, a csuka az Hoka volt. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, milyen érzés az új Stinson modellben, az ATR-ben futni. A rá következő hétvégén aztán úgy alakult, hogy szívem hölgye shoppingolni ment a barátnőjével (azért megjegyzem, adidas boltba mentek, futócuccokat nézni :) így nyakamba szakadt az saját tempóban edzés lehetősége.

Időspórolás miatt felautóztam a Normafához, leparkoltam a kisvasút felé, és rövid bemelegítés után elkezdtem ismerkedni az új járgánnyal. Útvonalnak a következőt szemeltem ki: Z--on megkerülöm a János-hegyet, aztán a Szépséges Juhásznét elhagyva a Hárs-hegyet is jobbról kerültem, majd el a P--on a Lovastanyáig, ott balra a Vadas-park felé, onnan újra János-hegy, fel a Libegőig, majd le Makkosmária, onnan pedig még kisebb kanyarral vissza Normafához.

https://www.strava.com/activities/271781058

Nem tudom, látszik-e annak is, aki nem tag a Strava-n.

Óvatosan kezdtem, nem hajtottam szét magam a lejtőn, sem az emelkedőkön, de hamar bemelegedtem, és már a Petneházi (y?) előtt a P-on lefelé éreztem, hogy ezzel a párnázottsággal sokkal bátrabban megereszthetem az erősebb lejtőkön is, nem csapja szét az amúgy fájós sarkamat. 10 km után még mindig nagyon jól éreztem magam, élveztem, hogy tempózhatok, síkon is a lovak közé csaptam, az emelkedőket is szuszogósabbra vettem. Gyönyörű idő volt amúgy is, talán az első normális tavaszi nap idén, nem sajnáltam magamat, de nem is kellett, mert hosszú idő után először igazán jó érzés volt futni. Még felfelé összefutottam egy TT-n szembefutó régi TT-s cimborával, aki meg is jegyezte, hogy igen keményem veszem az emelkedőt. :)

A Libegőhöz véletlenül keveredtem fel, de legalább további szintet vittem az életembe, és újra élvezhettem a kvázi száguldást lefelé Makkor Marcsi felé. A templomnál láttam, hogy még hiányzik némi táv a 20 km-hez, a célul vett 2 óra sem telt még le, a P-on elkóboroltam még kicsit tovább Budaörs felé, majd visszakanyarodtam, hogy felfussak vissza a kocsihoz.

Végül kb. 21,5 km-t és 700 m szintet szedtem össze alig több, mint 2 óra alatt (2 óra 2 perc) 5:50 körüli átlagot menve. Edzésnek. Még most is jól esik erre az edzésre gondolni. :)

Önbizalommal telve készülhettem hát a következő hétvégi VTM maratoni távjára...

Előzmény: zoncsi (50936)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50951

Mi pénteken este megyünk Sirokra. Ha valaki akkorra keres fuvart, 2-3 hely akad.

bandrás61 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 50950

Én is hajnali fuvart keresek. Ha nem találok senkit aki elvinne, akkor mehetünk együtt.

Előzmény: krajcáróka (50949)
krajcáróka Creative Commons License 2015.04.13 0 0 50949

Sziasztok!

 

Érdeklődnék,hogy a Mátrabérc Trail-re szombat hajnalban Budapestről autóval megy -e valaki ?

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2015.04.13 0 0 50948

Te voltál?

Előzmény: barefootBushman (50947)
barefootBushman Creative Commons License 2015.04.13 0 0 50947

Így történt! :- )

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (50945)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.12 0 0 50946

Gratula a 4. helyhez!

Jó gyilkos meleg lehetett, de ahhoz képest egész szép eredmények születtek! A te 6:06-od is csak 5 perccel marad el a csúcsodtól. Ilyen hirtelen melegben ez nagyon szép teljesítmény!

Előzmény: ubalika76 (50943)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!