Keresés

Részletes keresés

AdamInk Creative Commons License 2013.01.09 0 0 76570

Szia!

Nekünk volt egy 5 éves örökbe fogadott Yorki kislányunk és imádott minket, mi is őt. Őt nem ráztam meg a változás, semmilyen szinten, de szerintem ez kutya függő. Meg egy jó tanács, sajnos ez lett szegény kislánynak a veszte is: orovossal tüzetesen nézessétek meg, mert sajnos nekünk el kellett altatni 1 év után szegényt.

Előzmény: Szoszomke (76569)
Szoszomke Creative Commons License 2013.01.09 0 0 76569
Sziasztok! :) Még új vagyok ezen a fórumon, szeretnék közétek tartozni! :)
Nagyon-nagyon régóta, kb 10-12 éve vágyom egy yorkiera. Most végre előttem is áll a lehetőség. Saját lakás, vállalkozás, biztos anyagi háttér, stb. Tavaszra terveztük párommal a kutyust, már ő is beleegyezett szerencsére, bár nehéz volt meggyőzni, az egyetlen ok az, hogy szülei is befogadtak otthonukba egy kislány yorkiet, és a ragaszkodás hatalmas lett, párom is imádja. Azonban tegnap kaptam egy fotót egy két éves kutyusról, akit gazdája el szeretne adni, mert gyermeket vár (nem értem igazából ezt...). Mini kislányról van szó, egy tüneménynek látszik a képen! :)
Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy, mint tapasztalt yorkiesok, írjátok le nekem a véleményeteket. Mindig bébi kutyusban gondolkoztam, de Ő annyira megfogott... Teljesen beleszerettem. Azonban kicsit félek attól, hogy a kutyus mit fog átélni. Abban teljesen biztos vagyok, hogy mindent meg tudok adni neki, amire szüksége van, de vajon őt mennyire fogja megviselni a válás az előző gazditól? Mennyire fog megszeretni, nem lesz-e bánatos, illetve mennyire fog rám hallgatni, mennyire lesz nevelhető az új környezetéhez?
Mi ilyenkor az eljárás? Nyilván szerződést kötünk az előző gazdival, nehogy később bármi követelése felmerüljön ( sajnos a mai világban...)
Szóval a hatalmas kérdések kavarognak most bennem. Segítsetek légyszi! :)
AdamInk Creative Commons License 2013.01.09 0 0 76568

Köszönöm szépen a segítséget, egyre jobb eredményeket érünk el :)

Most jelenleg a pelusra pisiliséssel, kakilással küzködünk. Valahogy ritkán szereti oda elvégezni a dolgát... :(

Előzmény: izisz69 (76567)
izisz69 Creative Commons License 2013.01.04 0 0 76567

Kedves Ádám!

 

Még ne aggódj a fogváltás lezajlása után kell, hogy rendesen álljon a füle a kutyának. Van akinek előbb, van akinek később áll fel. A csonterősítőt is (illetve a gelenkraft inkább porcerősítő ) még csak 3 napja adod. Kitartás, kötözés, csonterősítő, sok mozgatás, és minél többet napra vinni. Szerintem nem lesz gond. Általában legkésőbb mint írtam mire leváltják a fogukat kell, hogy  hogy rendesen álljon a füle. A fogváltás sok kálciumot elvon a szervezetből így sokszor előfordul, hogy a már álló fül is lekonyul amíg ez a folyamat zajlik.

Előzmény: AdamInk (76566)
AdamInk Creative Commons License 2013.01.04 0 0 76566

Sziasztok!

Köszöntök mindenkit, én még új vagyok itt :)

Tanácsot vagy segítésget szeretnék kérni, van egy gyönyörű kis édes 15 hetes yorki kislányom.

Fülragasztás ügyben lenne szükségem tanácsra/segítségre. Füléről le van nyírva a szőr rendesen, belülről is ki van szedve kozmetikus állta és ha ragasztom neki körbe strandard szerint 3 nap múlva leveszem akkor egész nap szépen áll neki meg minden, de ha alszik akkor elenged és lekonyul. Ez mindig alvás után következik be. Hozzáteszem kap porcerősítőt 3 napja (Luposan Gelenkraft)

Kérdésem, hogy legyek kitartó folytassam vagy lehetséges, hogy nem fog neki állni?

 

Minden kedves hozzászólónak köszönöm szépen a segítségét előre is.

 

Ádám

osztin Creative Commons License 2013.01.02 0 0 76565

helyesbittek Geó a fiúval lakik de nem Janik lakásában, de Szolnokon élnek, 

 

ugy, hogy jol van, a kislegény, 

Előzmény: osztin (76564)
osztin Creative Commons License 2013.01.01 0 0 76564

most beszéltem Geo kapcsolatban Geo nagyon jól van Janik barátai figyelemmel kisérik sorsát, sajnos másik kutyával való harciaskodása miatt nem tudják egybe tartani őket,  ha egy kicsit lecsengett a szomoruság csinálnak képet és rakják fel, Janik lakásában él és ott fog továbbra is élni Geo mig el nem megy az örökvadászmezőkre, ugy,hogy kérték nyugtassak meg mindenkit Geo nagyon jól ki jön akkor már ott lakó sráccal, aki vele marad továbbra is.

 

ugy,hogy nyugodjatok meg ha küldik a képet rakom fel, azonnal hogy lássátok

Előzmény: Henrietta & Jennifer (76563)
Henrietta & Jennifer Creative Commons License 2013.01.01 0 0 76563

B.U.É.K. mindenkinek!

Én is szívesen hallanék hírt Geórol, de elhiszem hogy a legjobb helyen van.

 


Ejcsike nagyon aranyos a kutyád. A Facebookon van egy csoport ahol sok tag van :
https://www.facebook.com/groups/tunemenyyorkimanok/

osztin Creative Commons License 2012.12.31 0 0 76562

én is igy tudom 

Előzmény: Rita79 (76553)
osztin Creative Commons License 2012.12.31 0 0 76561

képet én is szeretnék de milyen pletyka én nem hallottam semmi pletykát, én is ugy tudom ugy van ahogy Janik rendelkezett, hogy Geo élete végéig szeretettben és bőséges ellátásban legyen. 

 

ha nem akarsz itt válaszolni jöhet emailben is

Előzmény: Panni.B (76552)
Ejcsike Creative Commons License 2012.12.28 0 0 76560

Nagyon szépen köszönjük remélem még sokáig boldogítjuk egymást! :) Viszont kívánom :)

 

Előzmény: bandika gazdája (76559)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.12.28 0 0 76559

Ejcsike! Aranyos vagy, és hallgass az előttem szólóra, de ez a fórum itt döglődik. Most mindegy miért! Azt tanácsolom, keress a FB.-on egy yorkis oldalt, ahol szívesen segítenek. Hosszú boldog életetet kívánok nektek! :)))

 

Előzmény: Ejcsike (76558)
Ejcsike Creative Commons License 2012.12.28 0 0 76558

ELfogadom a taácsokat! :) Nem akarjuk bántani Cukit csak hangosan mérgesen szólunk rá és meglengetjük az ujjunkat mint amikor kisgyereket szidunk CUKI NEM SZABAD és SZÉGYELD MAGAD címszavakat alkalmazzuk de ahogy elnézem még örül is neki :) még 10 hetes és neki minden érdekes de viszont a kaki minden esetben az alomba köt ki ami szerintem szerencsésebb :) Tegnap meg volt az iedelem mert meg kapta a második oltását a kombi oltást és estére kész volt teljesen nem ivott nem evett csak feküdt és lázaslett rángatózott meg ilyenek de éjfél környékén mint akit elvágtak elkezdett enni játszani sőőtt nem is hagyott békét nekünk (de nem is bántuk) Rengeteget játszik :) alig alszik valami inkább éjszaka alszik mert elfárad. Állandóan a földön mászunk mert hát szeret bújócskázni :) Még csak 5 napja van itt de már teljesen felszabadult és már tudja a rendet is nagyjából. GYERE IDE CUKI-ra hallgat nagyon. Nem gondoltam volna hogy ekkora benyomása lesz ránk az egész család imádja mert egy két cuki nézés és elolvadunk tőle :) ölbe nagyon szeret lenni. Ágyra még nem bír fel menni mert nem éri fel :)

 

Bármilyen tanácsot és észrevételt szívesen fogadok mert segítség mindig jól jön. Előre is Köszönöm! :)

Előzmény: Sunny-Kriszta (76557)
Sunny-Kriszta Creative Commons License 2012.12.27 0 0 76557

Szia!

Én is 7 hónaposan vettem Sunny-t, sajnos a pelenkára szoktatás (akkor is, ha a tenyésztő azt mondta, (új környezet) nekem nem ment, csak ritkán, nálam mindig csak a rendszeresség elvén működött (amit Te alakítasz ki!!!!), kellő rendszerességgel kimentünk a szabadba.

Igen, a Yorki egy Ön törvényű fajta és tapasztalatként mondom még dacos is viszont, ha kellően negatív hatás éri (itt kell megjegyeznem soha nem szabad bántani,  pofozni, verni, fenyíteni stb… elég egy erősebb megszokottnál keményebb hangvitel vagy eltérő szankció persze „magyarázattal”) tudni fogja, hogy rosszat tett, nem kell megijedni, ha remeg csak befolyást akar gyakorolni. És lehet, hogy ostobán hangzik, de sok ötletet merítettem (hasonló fajta” you toube magyar Sesar Millan nevelési filmjeiből) illetve rengeteg oldalt találsz nevelési kérdéseidre.

De ha gondolod szívesen segítek.

 

Kriszta

Előzmény: Ejcsike (76556)
Ejcsike Creative Commons License 2012.12.27 0 0 76556

Sziasztok!!

 

Karácsonyra a párom meg lepett életem leg szebb ajándékával, egy 10 hónapos kislány yorkival :) Cuki a neve :) Mivel nagyon kezdő vagyok szeretnék segítséget kérni hogy mire vigyázzak mit csináljak és mit ne minden ötletet szívesen fogadok és tanácsokat :)

 

Elsődleges problémám csak annyi hogy alomba kakil de a pisit mindig eljátsza és az nem igazán az alomba landol :) most kezd már teljesen kikerekedni a dolog elkezdett rágcsálni :( de nem olyan vészes :) van egy sípolós sünije azzal órákig is eljátszik :) ha minden igaz ma viszem állatorvoshoz kapja a 2. szuriát. Féregtelenítőt már a tenyésztő odaadta neki :) nagyon szeretem és olyan kis értelmes!!! Van hogy le kell szidni és azt vettem észre hogy érti mert akkor mindig jön bújni vagy elmegy duzzogni és nem lehet kiengesztelni :)

 

sszóval csatlakozom hozzátok ha nem gond!

 

 

bandika gazdája Creative Commons License 2012.12.24 0 0 76555

 

Aztán ingyen miért nem jó a keverék?! Én három napja fogadtam örökbe a yorkim mellé ezt akis kevercset, kisebb mint a yorki volt ennyi idős korában! És képzeld még okos is!

 

Mást azért nem mondok, mert karácsony van!

crested 1 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 76554

Családunk nagy állabarát.Van egy 2 évesivartalanitott Yorki kutyusunk.Volt egy hüséges társa, egy aranyos csivi,aki 14 éves korában sajnos elpusztult.nagyon szerették egymást,és mióta pici elpusztult,Minike is szomorkásabb.Nagyon szeretjük őt,de a játszótársát nem tudjuk pótolni teljesen.Szeretnénk  hozzá egy új társat,elsősorban yorkit,vagycsivit.Szeretnénk megkérdezni a yorki barátokat és a tenyésztőket,ha lenne valakinek olyan kutyusa,akit ajándékba adna,6 éves korig,akkor örömmel fogadnánk be őt.Lehet tenyésztésből kivont,lehet ivartalanitott,a lényeg az,hogy más kutyussal jól kijöjjön,és emberekel,gyerekekkel is kedves legyen.Lehet menhelyi is,csak ne legyen keverék,és negyen kb.3 kg-nál nagyobb(Minike 2.20 kg)E mail-em:edina701212@freemail.hu,vagy +36307178446

Köszönettel:Edina 

Rita79 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 76553

mytinka! Csak sajnos nem úgy törénnek a dolgok, ahogy Janik szerette volna..... Geó jó helyen van, egy olyan valakinél, akit korábbról már ismert! Remélem boldog, hosszú élete lesz!

Panni.B Creative Commons License 2012.12.21 0 0 76552
KedvesMatyika. Ezt tudjuk. De attól még szeretnék kèpet làtni róla
ha lehet. A pletyka meg senkit nem érdekel. Jó éjt.
Előzmény: Törölt nick (76551)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.20 0 0 76551

Janik Geóról rendelkezett.Végrendelkezett.Ennyi.NYUGODJÉK BÉKÉBEN!!!

 

Előzmény: Rita79 (76548)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.20 0 0 76550

Kedves Hakijani!!!

Van neked fogalmad arról,hogy a fedeztetéstől kezdve,mennyibe kerül egy rendesen tartott kiskutya???Vagy mindenáron beteg kis valamit akarsz???Héééé emberek térjetek már észhez!!!Vagy vegyetek normális helyről,de ne a betegs szaporítókat támogassátok,főleg ne kuncsorogjatok...

 

 

Előzmény: hakijani (76545)
csapa Creative Commons License 2012.12.19 0 0 76549

4,5 éve kaptam yorkit. Eleinte sok kérdéssel jöttem, majd beállt az életünk. Ritkán járok erre, de most amit olvastam Janikról..... Döbbenet....  R.I.P.

Rita79 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 76548

Tudtommal jó helyen van Geo, de ma beszélek egy ismerősömmel és jövök még több infoval!

 

Döbbenetes volt számomra is Janki halálhíre.... :( Mindig a jók mennek el..... :(

Előzmény: Panni.B (76547)
Panni.B Creative Commons License 2012.12.18 0 0 76547
Sziasztok.
Sokan feljárnak ide nézelòdni annak ellenére ha nem is írnak.
Más csopikba is eljutott a szomoru hìrJanikròl és sok ember fejezte ki részvétét és
aggodalmát Geóról.
Ezért ha vmilyn érintett aki nem csak saccolgat hanem ténylegesen
tud a kutyus sorsárol és persze a körülmények is megengedik
jò lenne hírt kapni esetleg képeket látniJanik imádott társáròl!:-)
Köszönet!
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.13 0 0 76546

.... :((((( Janik....Hiányzol.... :(((((((

 

Előzmény: osztin (76544)
hakijani Creative Commons License 2012.12.11 0 0 76545

R.I.P.!!

 

 

Sziasztok a kicsi lányomnak szeretnék egy ilyen mini yotki fajta kutyust ha valakinek lenne  nagy örömet okozna  szemem fénye lányomnak !!Köszönöm!!Privát üzenetben várom a  jelentkezőket!!Tisztelettel köszönöm!!

osztin Creative Commons License 2012.12.10 0 0 76544

 

Kérlek benneteket  ma vehetünk bucsut JANIKTÓL  utojára aki szerette az gyujtson egy gyertyát érte 

 

 

Előzmény: Törölt nick (76542)
women22 Creative Commons License 2012.12.09 0 0 76543

AZONNAL VIHETŐ RAKTÁRON VAN

Új minőségi alumínium kutyabox, vagy más kisállat szállítására is alkalmas szállítóbox. Kifejezetten arra tervezték, hogy az autóban megkönnyítsük a kisállat szállítását, az állat utazását. Trapéz formájának köszönhetően kisebb autóban is könnyebben elhelyezhető. Könnyített alumínium kivitelben kapható, mely mégis stabil szállítást biztosít. Oldalt és elől is szellőzik. Jellemző méretei: Szélesség: 54cm, hossz: 69cm, magasság: 50cm Színe: fekete-ezüst Anyaga: alumínium, faborítással Az összeszerelési útmutatóval és az összeszerelési anyagokkal együtt postázom. Összeszerelést igényel.

Utánvéttel nem postázom, postaköltség 1050 ft.

Kérdését még a vásárlás megtétele előtt tegye fel!

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.09 0 0 76542
Drága Janik, nyugodj békében!
Köszönöm a sok jó tanácsot, amiket töled kaptam!
Mindig szeretettel gondolunk rád és Geora is!!!
Csilla & Grétike
osztin Creative Commons License 2012.12.09 0 0 76541

örömmel közlöm veletek Geocska jó kezekben van, nem kell aggodnunk vigyázzo kezek között, ahogy Janik szerette volna, 

Előzmény: Dorcsy.0214 (76540)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!