Keresés

Részletes keresés

goldenwing Creative Commons License 2022.02.06 0 0 64571

Most már biztos, hogy az orosz csapatból azok futják a kűröket, akik a rövid programot is, tehát Valieva, Mishina/Galliamov és Sinitsina/Katsalapov. Mindhárman a legbiztosabb pontnak tűnnek, szerintem ezzel akartak tutira menni, mert az USA csak három pont hátrányban van hozzájuk képest és elvileg behozhatóak. Ha az oroszok 5-6 ponttal vezettek volna, talán betették volna Daviséket a szabad táncba, így rizikós lett volna, mert Chockék és Gilles-ék mögött a legjobb esetben a 3. helyet szerezték volna meg, míg Chockék valószínűleg nyertek volna. 

Davisék így sem panaszkodhatnak, első felnőtt évükben olimpián indulnak, ez azért nem sok jégtáncos párról mondható el akik nagy országból érkeznek.

Előzmény: Kice02 (64569)
proszim Creative Commons License 2022.02.06 0 0 64570

Az orosz sportvezetok teljes hirzarlatot irtak elo a sportolok szamara, nem nyilatkozhatnak a csapat-osszetetelrol, mondta Vasarhelyi Tamas  az m4-en.

Előzmény: Kice02 (64569)
Kice02 Creative Commons License 2022.02.05 0 0 64569

Köszönöm goldenwing! Azt lehet tudni, hogy mi a "tipped"?

goldenwing Creative Commons License 2022.02.04 0 0 64568

Szia!

 

Semmi információ nincsen. Annyi tudni, hogy nem mentek el a krasznojarszki edzőtáborba, Moszkvában maradtak. Bízom benne, hogy minden rendben velük. Ha Davisék indulnak a csapatverseny FD-ben, akkor van egy tippem miért maradtak otthon Bukinék a csapatverseny alatt, ha nem sérülésről/covidról van szó....

Előzmény: Kice02 (64566)
goldenwing Creative Commons License 2022.02.04 0 0 64567

Az jó, ha szereted nézni. Végülis olyan szempontból jobb, mint napközben, ha az ember nem tudja nézni munka vagy más elfoglaltság miatt. Nekem túl késői/korai, ha mindent nézni szeretnék. Fel tudnék kelni, csak akkor napközben nem tudok koncentrálni a munkára.

 

Az oroszok meglepetésre nem vezetnek jégtáncban és a párosoknál is a 2. helyen állnak (az kisebb meglepetés Suiék mögött), kíváncsi leszek hogy maradnak-e Katsalapovék az FD-ben (vannak pletykák erről), vagy beteszik Daviséket.

Előzmény: Tkn71 (64565)
Kice02 Creative Commons License 2022.02.04 0 0 64566

Sziasztok!

 

Azt lehet tudni,hogy Stepanova és Bulin miért csak később utaznak?

Tkn71 Creative Commons License 2022.02.04 0 1 64565

Én szeretem a hajnali közvetítést, mert munka előtt meg lehet nézni a versenyt. A korai időpont miatt viszont nincs szakkomentátor, ami különösen a jégtáncnál nagyon hiányzik. Sajnos a programok alatt látható felirat nem jelzi sem a bemutatott elemet, sem annak nehézségét, sem a pontértékét, pedig évek óta ez alap a műkorcsolya közvetítéseknél.

Tutberidze lánya is itt van a csapatversenyen, ma ugyan nem futottak, de Bukinék ugye nincsenek, Katsalapov meg hibázgatott rendesen a ritmustáncban.

Élvezetes olimpiát mindenkinek!

Előzmény: goldenwing (64564)
goldenwing Creative Commons License 2022.02.03 0 0 64564

Ez egy jó cikk, örülök hogy írt róla a Nemzeti Sport.

 

Pár óra és kezdődnek a csapatversenyek!! Sajnos dolgozom, ezért majd visszanézem a programokat később, de aki nézi élőben annak jó szurkolást kívánok.

 

A programról, indulókról, hírekről, esélylatolgatásokról írtam egy kicsit: https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2022/02/xxiv-teli-olimpiai-jatekok-peking.html

Előzmény: proszim (64562)
proszim Creative Commons License 2022.01.31 0 1 64563
Előzmény: proszim (64562)
proszim Creative Commons License 2022.01.31 0 1 64562
Előzmény: goldenwing (64561)
goldenwing Creative Commons License 2022.01.25 0 1 64561

Már lassan mindenki olimpiai lázban ég, de még írtam gyorsan a múlt heti Négy Kontinens Bajnokságról is, akit érdekel, itt elérhető.:)

goldenwing Creative Commons License 2022.01.25 0 0 64560

Szia Frogcarrot,

köszi az élménybeszámolót, nagy örömmel olvastam! :)))

 

Nem mondom, jó körülményes lehetett eljutni Tallinnba úgy, hogy nincsen közvetlen repülőjárat. Ha lenne autópálya Tallinn és Riga között, akkor sokkal gyorsabban oda lehetne érni, de így azért elég hosszú lehetett az a buszút. Én még nem voltam soha egyik balti országban sem, de Észtországra mondják, hogy csodaszép, egyszer jó lenne majd eljutni oda, de mondjuk valamelyik melegebb hónapban inkább. :) Pont az olyan időjárási körülmények miatt, amiket te is említettél, hiszen nagyon szeles idő, vagy ónos eső, megnehezíti a városnézést és akkor sokkal kevesebb minden fér bele megnézni.

 

Nem lep meg, hogy Tallinnban annyi orosz szurkoló volt azok alapján, amit mesélsz. Olyan szinte, mintha Oroszországban tartották volna a versenyt, ami egyébként nyilván az oroszoknak nagy előny így az olimpia előtt pár héttel. A fiúk versenyéről annyit, hogy egyértelmű volt, hogy Kondratyukot (vagy magyarosan inkább Kondratyjuk, így még sincs benne hogy tyúk :D)) fogják tolni, ha tisztán fut, lévén hogy ő a friss nemzeti bajnok és azon a versenyen az első számú oroszként versenyzett (és miközben ezeket a sorokat írom, már tudni lehet, hogy az olimpián is ő lesz az első számú, mert Kolyada pozitív teszt miatt nem indul az olimpián :((). Nekem Mark kiforratlan még, és ami élőben feltűnt Szocsiban, hogy nem korcsolyázik be valami nagy pályát és az ugrásai is elég kicsik, igaz, azon a versenyen formán kívül is volt. Ettől függetlenül legalább van neki valami egyedi stílusa, bár persze 90 komponenst sehogy sem érdemel a kűrjére.

Mozalevet lehet, hogy most már kicsit jobban megbecsülik, hogy jelenleg kb. második számú versenyző a csapatban, bár most hogy Kolyada kiesett, Mishin biztosan politizálni fog nem keveset  Semenenko érdekében. Deniss harmadik helyének örültem, mert az a kűr nagyon szépen sikerült neki, Mozalevnek meg még nincs annyi tapasztalata ilyen nagy versenyeken, hogy átvariálja a programját, valószínűleg nem is gondolta amúgy hogy a nem sikerült 4S-t 3S<<-nek veszi majd a technikai panel, és nem 2S-nek - több tapasztalattal szerintem tudta volna mit kell csinálni, hogy biztosra menjen.

 

Örülök, hogy tetszett a női verseny is. Gondoltam, hogy a közönség leginkább Shcherbakovának drukkol majd, a nemzeti óta nem kicsit ekézték az újságírók és sokan kiállnak mellette. 

Valieva a Bolerojában valóban fejlődött e szezon alatt, neki tavaly óta is több ideje volt, hogy belerázódjon ebbe a programba. Az, hogy szinte hibák nélkül képes megfutni ősz óta amire kapja az extrém magas pontokat, pedig plusz önbizalmat is adott neki szerintem. Nem kérdés, hogy van egy csomó kvalitása Valievának, ami kiemelkedővé teszi őt. Én mindenképp Shcherbakovát tartom az összes közül (és az elmúlt évek női mezőnyében úgy összesen) a legtúlpontozottabbnak, az amit kapott ezen az EB-n a programjaira, egyszerűen a no comment kategória. Gyakorlatilag egy szintre tették Valievával könnyebb technikai elemekkel, és rosszabb kivitelezéssel nemcsak az ugrásokban, hanem az olyanokra is mint forgások, vagy korcsolyázótudás. Trusova nekem úgy tűnik, nem gyógyult meg teljesen, nemcsak a hibázások miatt, hanem ahogy említetted, fáradtnak tűnt a kűr végére. 

 

A junior VB is kecsegtetően hangzik, ha repülővel olcsón elérhető :) Általában nagyon olcsóak a jegyek a junior VB-re, mikor voltam Zágrábban három éve, szinte fillérekbe került. A debreceni junior VB is alig pár ezer Ft volt. Sok jó feltörekvő korcsolyázó indul, azért is érdemes menni mert jobb a felhozatal mint egy sima junior GP-n, hiszen itt a legjobbak indulhatnak majd a világ minden tájáról, oroszok, japánok, koreaiak, amerikaiak, kanadaiak és egy csomó európai is. Ha mész, mindenképp írj majd arról is! :)

Előzmény: Frogcarrot (64559)
Frogcarrot Creative Commons License 2022.01.23 0 2 64559

Itt a várva várt élménybeszámolóm :)
Péntek kora délután repültem Rigába Ryanairrel, ugyanis Tallinnba tőlünk Pestről nem közlekedik nonstop járat, ez az egyik legnagyobb hibája az észt fővárosnak :D, átszállással meg kb négyszer annyiba kerül, így a BP- Riga repülő és a Riga - Tallinn buszutat biztosabbnak találtam.
Riga egyébként nagyon szép, hangulatos város, az első napi szállásom a buszállomástól nem messze esett, érkezés után tettem még egy sétát a sötét belvárosban. Az utcákon alig voltak, pedig péntek este volt, bár ez köszönni lehetett az orkánerejű szélnek. A lettek konkrétan mindenhol nézik az oltottság/teszt meglétét (rendesen leellnőrzik és alaposan összevetik a személyi igazolvánnyal), enélkül nem lehet bemenni sok helyre, pl plázában lévő élelmiszerüzletbe. Miután kisétáltam magam, a hotelben youtube streamen megnéztem a férfiak kűrjének a végét (Denis Vassiljevs futott, amikor megtaláltam youtubeon a közvetítést). Ezt a számot Kondratiuk nyerte, aki habár a legjobb ugrásokkal rendelkezett, szerintem nagyon látványos volt, hogy a felsőtestével az égvilágon semmit nem csinált az egész programja alatt :D Mozalevet amúgy nagyon lehúzták, simán dobogót ért volna a teljesítménye a hibáival együtt is. Azért örültem Vassiljevs bronzának, ami Lettország első érme volt kontinensviadalon, bár a jelek szerint ez a saját népét nem izgatta fel annyira :D
Másnap délelőtt átbuszoztam Tallinnba, ami négy és fél órát vett igénybe, ez egyrészt annak volt köszönhető, hogy a két főváros közt nincs autópálya, másrészt a lett/észt határon meg kellett állnunk okmányellenőrzésre, ahol elég komolyan felrongyoltak az észt határőrök és mindenkinek a tesztjét/vakcinaigazolását ÉS útlevelét/személyijét alaposan átviszgálták. A buszút amúgy hangulatos, több társaság is közlekedik az útvonalon, így lehetőségem volt kipróbálni a LUXexpresst és a Flixbust is (másnap visszafelé). Szombaton végig sütött a nap, így igen hangulatos volt a buszból nézni a balti tájat, meg azt is, ahogy megyünk északnak, úgy közeledik a nap a horizonthoz, illetve ahogy egyre több az útmenti hó.
Tallinnba érve először megnéztem a belvárost nappal és esti fények mellett is, és egy kicsit késve indultam el először a szállásomra, majd a Tondiraba városrészen található "jégpalotába" (ami amúgy egy lakótelep kellős közepén található, nagyon hasonlóan Káposztásmegyerhez). Itt követtem el egy nagy hibát, ugyanis a városra (igazából egész Észtországra) és az olvadó hótömegre leesett egy nappal az érkezésem előtt egy hatalmas adag eső, ami egyből meg is fagyott, így egész Tallinn egy járhatatlan jégpáncéllá változott, jobban jártam volna, ha valamelyik korcsolyámat viszem a cipőm helyett, vagy ha az eb-n veszek magamnak egy brand new pár Edeat avgy Risportot vmi jó pengével :D (milyen kár, hogy nem vagyok dollármilliomos). A szállásom a belváros és a venue közt volt, viszont a fent említett kondíciók miatt egy autópálya leállósávja mellett lévő járdaszerű valamin(?) a térdig érő hóban ugrálva kellett megközelítenem a hozzáeső legközelebb lévő buszmegállóból, ugyanis az oda vezető utcák teljesen járhatatlanok voltak :/ Ezt akkor nagyon bosszantónak, utólag már kalandosnak véltem, viszont a következménye az lett hogy a legelső csoportot szinte teljesen lekéstem, így Reginát, Larát (az olasz lányt), stb nem láttam, és Feiginre értem oda, őt láttam először. Megpróbáltam ezen nem bosszankodni, amúgy a venue körül se nagyon vették komolyan a járhatóságot, találomra kiszórtak egy kis homokot oszt' kész :D mindenki az úttesten gyalogolt, mert kb csak ott lehetett lábtörés nélkül közlekedni :/
A helyszínre beérve nem volt táskaátvilágítás meg csipogókapu, amit kicsit furcsálltam is, mert két éve Grazban volt, (mi van, ha valaki bevisz valami veszélyeset?), csak a vaccination certificate-et a jegyet és az id-t nézték. A tribünöket se nagyon nézték, hogy ki hova ül, pedig voltak olcsóbb és drágább kategóriás jegyek, így én a második csoportot a nekem szóló ülőhelyemről néztem végig, ám az nem adott túl jó élményt, így a jégfelújítás után lementem az egyik alsó sor kijáratához, és ott álltam végig :D Akik igazán tetszettek az Taljegard volt és a másik észt lány, Petrokina, akiért nem mellesleg megőrült a közönség :)
A szurkolókra kitérve: mivel Észtország lakosságának majdnem fele első vagy másodgenerációs orosz, illetve Szentpétervár közúton igen közel van, így nem csoda, hogy az orosz szurkolók eléggé felülprezentáltak voltak a versenyen, ez akkor volt érdekes, mikor az utolsó csoport következett (azelőtt csak az említett Petrokina és Kiibus kapott a közönségtől kiemelkedő figyelmet).
- Itt tennék egy kis időutazást vissza, két évvel ezelőttre, a grazi eb- élményemre. Az egy kvázi sátorban volt megtartva, kb ugyanakkora létszámú, de sokkal összetettebb etnikumú közönséggel. Ott is voltak orosz szurkolók rendesen, de nem annyi, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy az akkori közönségkedvenc Kostornaia volt. Tisztán emlékszem, hogy mindhárom orosz lány esett egyet a kűrjében (Trusova többet is). Amikor Shcherbakova elesett a harmadik kvadrájából, a közönség csalódottan "óóóóóh"-zott egyet. Trusovánál ugyanaz volt a szitu (vagyis kevésbé csalódottan, mert tőle sokkal inkább várható volt.) Amikor viszont Kostornaia elrontotta az utolsó ugárását (3Lz), akkor az egész stadion egyszerre üvöltött fel hisztérikusan, és fennmaradt a feszült hangulat egész a pontok kihirdetéséig. Amikor eldőlt, hogy Alena ennek ellenére megnyerte a viadalt, akkor szintén felzúdult a közönség egy emberként, de az örömtől sikítozva (persze én voltam a leghangosanóbb :D) Szóval elég erős élmény volt átélni, hogy Kostot hogy szerette MINDENKI. -
Alena helyét azóta (fizikailag) átvette Valieva és ezzel viszont borult is a közönségkedvenc ikon, ami időközben átszállt Shcherbakovára, bár nem akkora támogatottsággal, mint amit én tapasztaltam, de ezen a versenyen az orosz szurkolók között bizony ő volt a favorit, nem is kicsit. Bemelegítésnél az ő bemutatásánál ment a legnagyobb kurjantás, ő kapta a legnagyobb tapsot, őt biztatták a legjobban, stb.
A versenyt nyilván ti is néztétek, így a történtekbe nem mennék bele részletesebben. Shcherbakova szpen összeszedte magát, és komponensek tekintétében (a skating skills leszámítva) bizony ő érdemelte aznap a legmagasabbakat, na de összpontszámilag több, mint 168? TES több, mint 94?????? Hogy micsoda? Amikor megláttam a kijelzőn a 168-at is meghaladó pontot, eldobtam (persze csak szép finoman) a kezemben lévő kabátomat + táskámat és hitetlenkedtem, hogy EZT ÍGY HOGY. Sikerült is összeszednem pár rosszalló orosz pillantását a mellettem állók közül, ugyanis ezzel az attitűddel egyedül voltam az arénában, mindenki más nagyon örült és tapsolt Annának :D
Trusova Cruellája nem teljesen úgy sikerült, ahogy azt tervezte és ahogy mi szerettük volna. Az első két kvadrája megvolt tisztán ugyan, de egyikre se tett rá kombinációt, és a második kvadra esésésnél már tudtuk, hogy több nem lesz, menet közben kellett átvariálnia (ekkor még több kombinációja hiányzott), plusz a 3Lz + 1eu + 3S alatt is tétovázott egy sort, a lépéssora is vontatott volt a végén és telejsen úgy tűnt, mintha elfáradt volna a finishre.
A három orosz lány közül nem kis meglepetésre Valieva tetszett a legjobban, pedig tényleg hendikeppel indult nálam az iránta érzett szkeptikusságom miatt (szegény lány :D ). A Boleroja kicsit tényleg olyan cirkuszi, de én most végre először olyannak láttam, mintha próbált volna előadni is, vagy a hibái (elesett a 3A-ból és az egyik eleme után majdnem orra bukott) miatt tűnt úgy, mintha egy ember lenne, nem egy földönkívüli(?). Ezt nem tudom, de most kivételesen tényleg tetszett, már a bemelegítés során. A kedvencem valószínűleg sosem lesz, de már sokkal pozitívabban állok hozzá és a programjaihoz.
Amúgy végig nagyon jó fejnek tűnt, vicceskedett a többiekkel a díjátadó előtt/után, stb. Sokkal szimpatikusabb élőben, mondhatni, megérte ezért ilyen messze utazni :D
Másnap egy barátom körbevezetett Tallinn gyártelepi, újhullámos részein, jókat ettünk-ittunk, megnéztünk sok mindent, már amennyire a fagyos utak engedtek minket gyalogolni. Maradtam volna a gálára is, de nem értem volna vissza Rigaba normális időben, így délután háromkor fájó szívvel felültem a Flixbusra, és este már újra a lett fővárosban voltam. Hétfő reggel még gyorsan végigrohantam az óvároson, aztán hamar kiértem a reptérre és délután egy kis késéssel már Pesten voltam :/
Túl sok mindent egyik helyen sem tudtam megnézni, Riga mellett meg van egy nagyon híres tengerpart (Jurmala), amit szintén ki kellett hagyjak, így remélhetőleg nemsokára visszatérek majd oda :)
Bár kicsit rohanós, de nagyon élménydús hosszú hétvégém volt, szóval arra gondoltam, hogy nem kéne itt abbahagyni a kori-turizmust, és márciusban irány Sofia és a junior világbajnokság (a venue azt írja, hogy február elején kezdik el árulni a jegyeket, de keresnek önkénteseket is a helyszínre, ami kecsegtetően hangzik :) ). Oda is kedvező áron el lehet jutni (köszi Ryanair!), Bulgária is látnivalókkal teli, ráadásul olcsó helynek számít, egész jó áron ki lehetne hozni egy pár napos kiruccanást...
Ha esetleg úgy adódik, arról is szívesen írok :)

goldenwing Creative Commons License 2022.01.22 0 0 64558

Várom majd az EB élménybeszámolót! :)

 

Jól bejött, amit írtál: a három Sofia végzett a dobogón a junior nemzetin és minden bizonnyal ők mennek majd Szófiába. Ez nagyon vicces. Örülök, hogy Muravievának sikerült felférnie a dobogóra. Petrosyan nagyon sok pontot veszített a két 4Lo hibával, igazából biztosabb lett volna csak egyet próbálni (vagy ha van más quad, azt betenni, mert a 4Lo esés+REP miatt rengeteg pontot veszített).

 

A fiúk versenye annyira gyenge volt, hogy majd az orosz kupadöntő után döntik csak el, kik indulhatnak a junior VB-n...

 

Jégtáncban Kaganovskaya/Angelopol nagy tehetség, mégha most épp nem is sikerült megnyerniük az aranyat egy túl hosszú emelés miatt (járt érte a -1 pont és kevesebb, mint egy ponttal kaptak ki Chirisanoéktól). Nagyon sokat korcsolyáznak tánctartásban, közel egymásal, igazi szép jégtáncot mutatnak be, gyönyörűek a jégen! Ha jól fejlődnek a jövőben az elsőszámú párok is lehetnek majd, bár Daviséknek attól tartok előnyük lesz.

 

Közben a 4CC-n nyert Mai Mihara, ez már a második aranya a Négy Kontinens Bajnokságról és van már ezüst és bronzérme is. Gratulálok neki :)) Nagyon szépen futott mindkét programban, egy apró hibát leszámítva a legutolsó forgásában a kűrben. Azért az igen szomorú, hogy Mai akinek kifejezetten erős második pontszámban, kevesebb komponenseket kapott mint Trusova a múlt heti EB-n, aki kétszer is elesett a kűrben és össze se mérhető a programjaik koreográfiában, kompozícióban, interpretációban stb. :((

Mai-t legalább a VB-re elküldhették volna, megbízható, stabil versenyző, nem hiszem hogy rajta múlna a japán 3 kvóta a következő évi VB-re. Mana bizonytalanabb választás.

 

Haein Lee és Yelim Kim is remekül futottak. Young You, aki nyerte a rangsoroló versenyt és a nemzetit is, fáradtnak tűnt és többet hibázott, a tripla Axelek se mentek. Érthetetlen, hogy miért erőltetik alig két héttel az olimpia előtt, hogy elinduljanak egy európai versenyen, amikor a nemzetinek is nemrég lett vége. Kifárasztják őket még a legfontosabb verseny előtt.

 

Holnap még a fiúk versenyére kíváncsi leszek.

Előzmény: Frogcarrot (64557)
Frogcarrot Creative Commons License 2022.01.20 0 0 64557

Veget ert az eb, amirol kulon fogok irni, mint egy utazassal egybekotott elmenybeszamolo, illetve egy osszehasonlitas a legutobbi, 2020-as grazi kontinensviadalhoz kepest (nagyon durvan szalad az ido! 😱). Megkezdodott a 4kontinens viadal is, ugyanugy Tallinnban, ami szinten egy igeretes versenynek szamit, meg ugy is, hogy a legtobb orszag csak a “B” keretet kuldte ra. A legtobb nacio pedig vagy mar kihirdette az olimpiai keretenek tagjait, vagy epp most teszi, mint ahogy ma az oroszok…

…Mindekozben pedig ezen a hetvegen zajlik egy olyan verseny is, aminek semmi koze nem lesz az olimpiahoz, pedig van legalabb olyan szinvonalu verseny rajta (ha nem magasabb): az orosz junior nemzeti bajnoksag (amit pont a fent emlitett pekingi verseny miatt hetekkel elorebb hoztak). Bar itt is elsosorban a nok(lanyok) programjait figyelem leginkabb, altalanossagban is elmondhato, hogy a junior koroszraly versenyei iden sokkal jobbak voltak, es ez szerintem betudhato annak, hogy nekik ez nem olimpiai szezon, a programjaikon, a felszabadultsagukon ez szerintem tokre latszik.

A junior vb-re is harom versenyzot/paros kuldhet az orosz szovetseg (elvileg mind a megy szamban, de nem vagyok benne biztis, szoval javitsatok ki, ha tevednek ebben), es a lanyok harom helyere szerintem nagyobb es szinvonalasabb “Battle Royal” varhato, mint az olimpiai spotokert (a noknel legalabbis)

Egy kis erdekessegkepp pedig: a lanyok mezonyeben tobben is vannak Sofiak (egesz pontosan oten), de kozuluk Akatyevanak, Samodelkinanak es Muravievanak nagy eselye van a keretbe kerulesre, amihez Adeliia Petrosiannak, Veronika Zhilinanak, Anastasia Zininanak, es meg masoknak is lesz ugyan egy-ket szavuk, de ha igy lenne, akkor harom Sofia nevu lanyt kuldhetnenek egy olyan esemenyre, amit Sofiaban rendeznek majd meg. Igazi kuriozum lenne :D (Akatyeva tuti bajnok lesz, Muravievanak meg nagyon szurkolok, hogy dobogos legyen, o a kedvencem kozuluk)

Mindenkinek jo szurkolast erre a hetvegere! :)

goldenwing Creative Commons License 2022.01.20 0 0 64556

Ma kezdődik a Négy Kontinens Bajnokság, először a jégtánc, majd a párosok és a nők versenyével. Az M4 közvetíti élő streamen egy óra múlva: https://m4sport.hu/elo/m4sport1

 

Az oroszok csapatot hirdettek az olimpiára:

a vártnak megfelelően Valieva, Shcherbakova, Trusova a nőknél, Mishina/Galliamov, Tarasova/Morozov, Boikova/Kozlovskii a párosoknál, Sinitsina/Katsalapov, Stepanova/Bukin, Davis/Smolkin a jégtáncosoknál, és a férfiaknál volt csak kérdéses ki lesz a harmadik induló Kolyada és Kondratyuk mellett: Mozalevet választotta a szövetség Semenenko helyett.

 

Tartalékok: a nőknél Tuktamysheva és Khromykh, a férfiaknál Semenenko és Gumennik, a párosoknál Pavliuchenko/Khodykin és Artemeva/Nazarychev, a jégtáncosoknál Khudaiberdieva/Bazin, Morozov/Bagin, valamint Shanaeva/Narizhny.

goldenwing Creative Commons License 2022.01.15 0 1 64555

Szuper, hogy bevállaltad és sikerült elintézni az utazást, jó szurkolást kívánok neked ma estére! A Négy Kontinens sem lesz rossz, főleg, hogy ott lesz a koreai A-csapat (legalábbis az eddigi hírek szerint), a többiek a B-t küldik (de még így is pl. a japán B csapat nagyon erős lesz), viszont észak-amerikai, top ázsiai versenyzőket máskor is lehet nézni, sokszor mennek el európai Challenger versenyre, vagy a 2023-as GPF pl. ismét Torinoban lesz, ahol aztán tényleg a legjobbak lesznek majd ott.

 

Ma este az első két csoportból kíváncsi leszek Lara Naki Gutmannra, szép elegáns korcsolyázó, az egyike a keveseknek akik óra járásával megegyező irányba ugranak. Ott lesz Regina is, remélem jól fut! A 2. csoportban Josefin Taljegard Joker programja szerintem élvezetes lesz neked élőben. :)

 

Trusova Cruella programja kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd neked, persze attól is függ, hogy sikerülnek-e az ugrások, mert amúgy sajnos túl sok tartalom nem igazán van egyébként abban a programban. De legalább jobban illik hozzá, mint Valievához a Bolero. Nekem az jött le Valievánál, hogy igen, gyors, dinamikus, behúzza a quadokat, a 3A-t is, mindent ripponnal, de teljesen olyan érzésem volt élőben, minta egy cirkuszi mutatvány lenne, itt egy trükk, ott egy trükk, és közben mechanikus az egész. 

 

Shcherbakova kérdéses, össze tudja-e magát szedni a kűrre, én kimerültnek, fáradtnak látom, úgy tűnik sérülése is van, egy ideje a bal térde be van tapaszolva (akkor is ha azt mondja, semmi komoly), és lehet hogy egyre inkább kihatással van rá fejben az is, hogy sokan megkérdőjelezik a helyét az olimpiai csapatban. A Lutzos hibája nagy volt, eleve hiányos, de a panel nem vette annak és még el is esett belőle. Egyre jobban húzza magát a jégen, nem tud szépen élben korizni, hanem tipeg-topog a jégen, nagyon gyengusz a korcsolyázótudása, de szegénynek a forgásai is egyre romlanak. A minap megnéztem a két évvel ezelőtti kűrjét és ég és föld volt a különbség. :/ Őszinte leszek, nagyon-nagyon szeretnék egy Kaori vagy Wakaba dobogót az olimpián, akkor is ha félig vágyálom csak, ezért nem bánnám ha egy gyengébbik orosz menne harmadikként (és bízom a pontozásban, ha lesznek hibák akkor nem lesz abból bronzérem, mert abból tényleg balhé lenne).

Drukkolj helyettem is Reginának, Gubanovának, Kurakovának és Loenának is!

 

Ha pedig vége a versenynek és időd engedi, akkor várom az élménybeszámolót :)

Előzmény: Frogcarrot (64554)
Frogcarrot Creative Commons License 2022.01.15 0 2 64554

eb

Koszi szepen! :) Az eb-re megyek, vagyis csak a ma esti noi free skate-re vettem csak jegyet, most epp uton vagyok Rigabol Tallinnba busszal 🤩😎

Igen, az orosz nemzeti elott vettem eszre, hogy a negykontinenst is ugyanott fogjak megrendezni, sot eloszor oda akartam jegyet venni es azon a hetvegen utazni, tobb okbol kifolyolag: azsiai/amerikai korcsolyazokat eloben nem lattam, az a hetvege raadasul a szulinapom is egyben (meg is unnepeltem volna ott), az orosz nemzeti elott meg nem igazan lehetett tudni, hogy kiket kuld a szovetseg, Valievat leszamitva, akit hiaba tartok paratlan nagy tehetsegnek es egy Aliennek ( :D ), a ket evvel ezelotti junior vb gyozelme ota nem mutatott semmi olyan szemelyisegfejlodest szamomra, amitol jobban tudnek neki szurkolni/meg tudtam volna kedvelni, raadasul a ket esemeny kozt egy het van, az meg sokba kerult volna, igy eloszor azt mondtam az eb-re, hogy meh meg hogy nope, Valieva ujabb cimeert biztos nem fogok utazni, Kostornaia eltorte a kezet, Usacheva mar korabban mozgaskeptelenne magat. 

Ekkor meg csak a pletykak mentek Trusovarol, aki ebben a mondhatni igencsak csonka orosz mezonyben a kedvencemme lepett elo, hogy allitolag jo formaban es ot kvados kurrel ter vissza a harcba, de biztos voltam abban, meg ha jol is fut, akkor is inkabb pihenteti magat es nem vallalja be a kontinensviadalt. 

Abban viszont tutibizos voltam, hogy barhogy is szerepel a nemzetin, Shcherbakova mindenkepp kuldve lesz az eb-re, es be is jott, nem kis visszhangot valtva. En szeretem, mikor jol alakit a jegen (ket eve Grazban elmeny volt nezni eloben ot), de iden a vak is latja, hogy csak arnyeka onmaganak, es mar nekem is nagyon elegem van, ahogy mindenki ot nyomja felfele indokolatlanul. Plusz oktoberben mar lattam Megyeren eloben, igy mg egy ok, hogy erte nem eri meg ennyit utazni :D

Aztan jott az orosz nemzeti, utana meg a bejelentes, hogy ok harman mennek tutira az eb-re, es csak arra gondoltam, hogy ezt a Cruella programot nekem latnom KELL eloben :D szoval nem volt ezek utan kerdes: eb hetvege Baltic trip, utana levon meg mas lesz a program

Egyebkent ezt az utat reszben neked is koszonhetem, mert olvastam a blogod es annyira megtetszett a sochis elmenybeszamolod, hogy igazabol az vett ra erre az egeszre :D szoval koszi, es ne hagyd abba a blogolast

 

Az eddigi tortenesek eddig elegge izgalmasak, ugyanis Shcherbakova eleg csunyan elrontotta a rovidet, es ha ma este sem tud maradandot alkotni, akkor komoly esely van ra, hogy a szovetseg osszeuljon, es igazsagos modon dontse el, erdemes-e ot kuldeni Pekingbe harmadikkent, vagy mast. Trusova kurjet nagyon varom, Valievanak meg ha szurkolni nem is fogok tudni, kivancsisaggal varom a Bolero-“eloadasat”, hatha eloben olyat tud mutatni, amivel kicsit jobban megkedvelem :)

Előzmény: goldenwing (64543)
goldenwing Creative Commons License 2022.01.13 0 0 64553

Kivéve Taylor Morris-t aki az USA-ban edz és ő nem lett pozitív.

Előzmény: proszim (64552)
proszim Creative Commons License 2022.01.12 0 0 64552

Sajnos a teljes izraeli műkorcsolya-válogatott pozitív koronavírusteszt miatt kiesett az Eb küzdelmeiből

Előzmény: goldenwing (64550)
goldenwing Creative Commons License 2022.01.11 0 0 64551

Oltás és karantén sem kell az olimpián a fiatal orosz sportolóknak

Úgy beszélnek a három lányról, mintha már tuti biztos lenne, hogy ők mennek az olimpiára. 

goldenwing Creative Commons License 2022.01.11 0 0 64550

Jó sokan visszaléptek, főleg ha azt nézzük hogy az oroszoknál és a japánoknál semennyi pozitív teszt miatti visszalépés nem történt.

1-2 eset nekem kicsit furcsa, pl. pont Alysa Liué, de mindegy. Azok jutottak be mind az olimpiai keretbe, akiket előzetesen vártam, bár így hogy a fiúknál Ilia Malinin lett a 2., sokan őt látták volna szívesen Zhou vagy Brown helyett.

Előzmény: proszim (64548)
proszim Creative Commons License 2022.01.08 0 0 64549

Amber Glenn szinten visszalepett.

 

Előzmény: proszim (64548)
proszim Creative Commons License 2022.01.07 0 0 64548

Alysa Liu  COVID miatt visszalép az amerikai műkorcsolya bajnokságból

goldenwing Creative Commons License 2022.01.06 0 1 64547

Szerintem jól teszik. Ha elmentek volna az EB-re, sokat utaznak, csomó emberrel érintkeznek az út során és a versenyen is, és egyikőjük pozitív lett volna akkor vége az olimpiájuknak. Sokkal jobbak idén mint Katsalapovék, ezért nem kellene hogy probléma legyen. Persze Averbukh már olyanokat nyilatkozott, hogy a franciák félnek az oroszoktól, ami most szerintem pont nem igaz.

 

Az amerikai bajnokságon Knierimék visszalépni kényszerültek mert Frazier Covidos lett. Ha el is mehetnek majd Pekingbe, azért az a jó pár nap kiesés és visszaállás edzésbe szerintem meg fog látszódni a teljesítményükön.

 

Izgalmas lesz a hétvége, mert az amerikai mellett koreai és kanadai bajnokságok is lesznek. Esélylatolgatásokról és élő közvetítésekről írtam itt: https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2022/01/amerikai-kanadai-es-koreai-nemzeti.html

Előzmény: proszim (64546)
proszim Creative Commons License 2022.01.06 0 0 64546

Köszönöm szépen.

Francia Jegtancosok kihagyjak az Eb-t. 

Előzmény: goldenwing (64545)
goldenwing Creative Commons License 2022.01.04 0 0 64545

BÚÉK neked is proszim! Ezek a videók nagyon viccesek, a japánok rendszeresen meg szokták osztani, amikor a cicáik kaparják a TV képernyőt amin Yuzu van :D

Előzmény: proszim (64544)
proszim Creative Commons License 2022.01.04 0 1 64544
Előzmény: goldenwing (64543)
goldenwing Creative Commons License 2022.01.02 0 0 64543

Én is Boldog Új Évet kívánok!

 

Hát az orosz nemzeti nekem is vegyes volt, érezhető volt, hogy ki az, akit mindenképpen a dobogón szeretnének tudni, függetlenül attól, hogy korcsolyáznak. És az eredmény be is jött. A japán nemzetiben azért nagyobb örömömet leltem most is...

 

Igyekszem majd a versenyek után közvetlenül írni, csak sokszor nehéz időt találni rá. Örülök ha valaki egyáltalán követi amit írok. :)

 

De jó lenne, ha ki tudnál menni Tallinnba :) Az Európa-bajnokságra vagy a Négy Kontinensre mennél? Ez most kivételes alkalom, hogy ugyanaz a helyszín rendezi az EB-t és 4CC-t is.

 

Előzmény: Frogcarrot (64542)
Frogcarrot Creative Commons License 2021.12.31 0 0 64542

En neztem az oroszt, de nagyon vegyes erzelmeim vannak.

 

Also: imadom a blogod, annyira csodalatos, ahogy irsz :) a szakmaisagod is lenyugozo, de az orosz GP elmenybeszamolod is rendkivul tetszett. Kb minden esemeny utan felmegyek a blogodra es megnezem, hatha irtal. A legutobbi bejegyzesed hasznos volt tobb szempontbol, ugyanis lehet hogy ki fogok tudni nezni Tallinnba :)

 

Mukorcsolyaban gazdag uj evet kivanok! :)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!