Keresés

Részletes keresés

micu Creative Commons License 2000.05.04 0 0 70
Amennyire én tudom a dolog fejlesztés alatt áll. De lehet hogy most épp a vas döglött be, vagy valami más hasonló oka van. De mostanság tényleg beteges kicsit.
Előzmény: ttime (68)
micu Creative Commons License 2000.05.04 0 0 69
Miért ne mehetne mindkettő ? A microsoft is ezt szeretné megcsinálni, csak nem igen megy nekik. A grafikus alrendszer beledrótozása, valamint az egységes grafikus felület a windows egyik legnagyobb hibája, igaz nem ők találták ki, már a Macintosh is ilyen volt. A grafikus alrendszer beledrótozásának köszönheti az NT a fagyásai jó részét, az egységes felület meg úgy néz ki, és annyira használható ahogy azt ismerjük. Még egy rohadt virtuális desktopot sem tudtak belerakni 5 éve, ha a 3.1-es időket nem is számoljuk.
Üdv:micu
Előzmény: HaZe (67)
ttime Creative Commons License 2000.05.03 0 0 68
Miért nem érhető el a www.linux.hu? Múltkor csak az adatbázis (hírek) nem ment, most meg az egész lap. (mielőtt valaki szóvá teszi:Netscape-el próbálom :-))
Csak nem tértek át NT serverre?! :-)

Ttime

HaZe Creative Commons License 2000.05.03 0 0 67
Egy kicsit mintha elkanyarodott volna a topic az eredeti tematol - a linux mint unix(tm) tenyleg haldoklik. El kellene dontenie a kozossegnek, hogy most szerver vagy desktop oprendszert akar, mert a ketto nem nagyon megy egyutt.
Ha servert, akkor abba kellene hagyni a sok csicsa fejleszteset, s raallni a kernelre meg a halozati alrendszerre: fejleszteni meg debugolni,
jelenleg ugyanis ez meg sehol nincs mondjuk a *BSD-khez vagy a Novellhez.
Ha pedig desktop, akkor felesleges a kernelbe clustering, naplozo filerendszer meg fine grained locking, inkabb drotozzak bele a grafikus alrendszert a la windows, s gyurjanak a multimediara.
Meg valami egyseges grafikus feluletre, mert a windowsban pl ez is nyero.
Udv.
SwS Creative Commons License 2000.04.30 0 0 66
Szasztok!

Volt egy kérdés, hogy millen CAD progit lehet használni Linux alatt.

Ez még nem a legkiforrottab alkalmazási terület, de megoldások már vannak.
1. LinuxCAD (v1.99), egy kis részlet a leírásból (előre is bocsi az angolért): "It is a complete replacement for AutoCAD. For any practical purpose, it implements all major features of AutoCAD..."

2. VariCAD 7.3, 3D-s rajzolási képességekkel, teljes gépészeti elemtárakkal.

Ez nem teljes lista, még kezdő vagyok a témában, de ezeket érdemes kipróbálni, ugyan nem ingyenesek, de az áruk tört része a lostdows-os programokénak.

Halli
SwS

Előzmény: TaXiN (64)
lolka_bolka Creative Commons License 2000.04.25 0 0 65
Asszongya az op rencer ara eltorpul....
Aha, mondjuk egy sulinet project eseten, az en penzembol veszik a win -eket... Hat tenyleg eltorpul az a nem tudom en hany milliard a 0Ft -tal szemben...

Egyebkent en is szeretnek dolgozni (csak mert hogy valaki ezzel ervelt a win mellett), fel is tettem a win98 cd -rol a personal web servert, mert az en gepem kene hogy legyen a mysql apache szerver, ahol ceges dolgok ezrevel. Felrakom a pws -t, login, oszt csa... semmi nem tortenik, nem indul az explorer.exe ... Hm.. safe mode, leszed, indul rogton. Meg 1x hatha...
Ua. Na jo akkor most tegyek fel apache for win -t ?

Jut eszembe Win NT 4.0 rendszergazda voltm 3 evig kb, viszont kb 5 eve hasznalom win 9x 3.1, Nt -t, szerintetek ennyi ido utan van jogom fikazni a wint ?
Irtam ugyan C -ben hello world programot, megsem verem a mellem, s hacker -nek sem mondom magam....

Egyebkent ha megfigyelitek "marketing szempontbol" a dolgot, ez egy hosszab folyamat, es jo nagy atveres. Volt ugye a szamitastechnika oskora (nem ismerem a tortenelem ezen agat, de azert ezt latom) amikro lyukkartyak, meg assemlby, meg batch programozas, csak a szakertok tudtak hasznalni, oszt jottek a pc -k dossal (milyen jo volt :)) es jott a win. (a teljesseg igenyessege nelkul, tudom volt sok mas op. rencer.) Szal az elejen az volt hogy volt a szakember meg a juzer, es akkor a szakember belotte a vas -at az op. ren. -el, oszt a juzer meg hasznalta. Erre kitalalta ez a billy csako, hogy az en win 9.x cd -m olyan, hogy nem kell hozza szakember, csak bekurom a gepbe a cd -t, es tyuhej, jonnek a varazslok akik mindent helyettunk szepen.... Na es ezt elhittek az emberek, pedig csak egy oriasi illuzio volt, illuziot vettek, nem termeket. Es most jon vissza szepen az az ido, hogy megint a szakemberek feltelepitik, akik hajlandoak elolvasni egy manualt, vagy doksit, a juzer meg hasznalja....

Mondjuk atlagos felhasznalo vagyok (es ne mondja nekem senki hogy szar no name vas) egy digital 3010 233MH AMD, 128M ram, Savage 3D, Woodo2, AWE64, 8G winch. + dialcom 56 -os modem.!!! geppel.Belokom a win 98 cd -t, bootol 23094 * megtalalja 2 * a monitort, de mind1, buta felhasznalo vagyok, olvasom hogy minden mennyivel gyorsabb meg jobb, es nyomkodom a restart gombot. Na most ugy nez ki felment a "rencer" (HA nem fagyott ki telepites kozben, hogy mondjuk msgsrv32.exe illegal operation meg ilyenek..) Modem felismertet, driver megad, restart, hoppa, meg egy modem. Hat persze, hogy a masodiknak felismert 33 -as modemet lehet csak hasznalni a sajat driverevel feltett modem -et nem. Mind1, tilt. Ja persze mint user, csak ugy felrakom a modemet.. Meg ilyenek, es vagy meg ezer, nem lehet shutdown -olni, scandisk, stb.. A legszebb, meg hogy nem latom mondjuk az NTFS file system -et, (de miert, hat egy ceg!!!) linux alol bezzeg latom mindkettot.
Linuxot berakom, es nekem is 1,5 ora, hogy felrakjam a RedHat 6.0 -amat! nem 3 nap.
Sot eskuszom a hangkartyat elobb belovom mint hogy barki win ala felinstallalja, kb 3 enter -t kell nyomni es meghallgatni a szoveget, meg egy midi bejatszast.

Egyebkent meg egy szemelyes story:
A linux ott kezdodik ahol a win veget er...
sajat rencer, 1 domain, full NT, + 1 linux intranet szerver. Otthonrol berasolok win alol, nezem nezem, de nem latom a halot sehogyse, (a RAS -rol kb 32984230 oldal dokumentacio keszult, ugy el lett basz*a). Hm mondom, nem tudom elerni a linux -os gepet, kellenenek rola a cuccok.
Otthonrol ssh a linux intranetre, samban keresztul fileok masolnak ftp -re, ftp -vel szedem le a cuccot.

Lolka

TaXiN Creative Commons License 2000.04.25 0 0 64
Hali !

Milyen CAD progit hasznalsz linux alatt ?

Eddig a QCAD-rol (2D), meg a LinuxCAD-rol hallottam, meg valami +/- hasznalhato MicroStation verziorol. Meg a tgif, de nem sok hasznalhato formatumot talaltam hozza. Terkepezeshez meg a MicroImages terinfo progijat.
Meg, hogy allitolag a DOSemu futtatja az AutoCAD R12-t. Nekem nem jott ossze.

Előzmény: SwS (62)
Poci Creative Commons License 2000.04.24 0 0 63
A Pingvin csak azt hagyja cserben, akit igazán nem is érdekel a dolog! Nekem Mandrake Linux 7.0 van fenn és még DVD-lejátszó is van benne(CHIP 2000.április, CD-mell.). Lassan MINDENT meg fogsz tudni csinálni LINUX-szal, amihez eddig Winfos kellett! És mindezt alapjában véve INGYEN és SZABADON!

A Winfost dicsérni ECDL-es átlagjuzer-betegség. Szomorú, hogy Európának a M$ a hivatalos számítástechnika(reméljük nem sokáig).

A Linuxot igazán csak azok szidják, akik még ki sem próbálták, vagy kipróbálták és nem tesztett nekik, hogy nincs pl. A,C,D... meghajtó, vagy egyéb balgaság miatt. Akit igazán érdekel a szakma, az kipróbálja és hamar megszerti a LINUXOT!

Előzmény: SwS (62)
SwS Creative Commons License 2000.04.24 0 0 62
Egy kis történet, mint adalék:

Munkahelyemen NT-n dolgozom (CAD), ebből következik, hogy itthon is kell Windows platformnak lennie.
Amikre itthon szükségem van:
TV-tuner a gépben (imádom a 0 válaszidejű teletextet, meg hogy meló közben is tévézhetek - mivel a számgép szobájában nincs TV)
CD író - lehetőleg kis hibaszázalékkal.
Internet - Matávnak hála lehetőleg ne nagyon szakadozzon, meg stabil legyen.
Kedvencedik játékaim (Q3A, Tetris, Heroes)

Próbálkozások:
Windows 98 ENG - Felraktam, amikor megjelent, hát ez egy katasztrófa. A céges progi, ami NT-n stabil, esik-kel, kékhalálok. Egyszerre ne is álmodjak több progi futtatásáról.

Windows 98 HUN - Erről inkább szó se essék, itt határoztam el, hogy a 9X kategóriát többet soha.

Windows NT - Stabilitásból jeles, internet úgy ahogy (ha egyszer elkezd újratárcsázni, nem sikerül neki, de megpróbálja pár százszor - én hülye egyszer magára hagytam), játékról kezdtem leszokni, de mi lesz a tévézéssel??? Ez így megint nem jó.

Corel-Linux - Ez tényleg ennyire rossz, vagy a gépemmel nincs rendben minden????

RedHat 6.1 - Ez miden kérdésemre választ adott:
játékok pont azok vannak meg, amiket szeretek, CD-írás - perfekt, Internet - ez volt az álmom (minden éjjel itt merem hagyni), TV tuner tökéletes, gagyi hangkártyám csont nélkül működik.
Volt olyan, hogy a csomagok internetes frissítése közben meg kellett írnom egy CD-t, és a határok feszegetése végett Heroes 3 -al játszottam.
Semmi probléma nem volt.
A barátnőm kedvenc lostdows95-ös kártya-, meg logikai játékai meg WINE-al mennek.

Konklúzió:
Itthon többé nincs újratelepítés! (Főleg nem olyan OS, aminek a neve W-el kezdődik)

Nekem senki ne dicsérje a lostdowst!!
Nekem senki ne szidja a Linuxot!
Főleg ne a vöröskalapost!

TaXiN Creative Commons License 2000.04.21 0 0 61
Nem politikai kampanyt akarok folytatni:

Az SZDSZ informatikai programja:

14. Elö kell segíteni az ingyenes szoftverek elterjedését, állami forrásból el kell készíteni ezeknek a szoftvereknek a magyar változatát és ezeket elsősorban az oktatásban ingyenes CD-ken kell terjeszteni. Az ingyenes szoftvergyüjteményeket 2001-töl évente meg kell jelentetni és terjeszteni, biztosítani kell ezekhez az alapvetö terméktámogatást.

-----------------------

Ki mondja meg milyen programokat kell magyaritani ? Ki forditsa oket le ? Mennyiert ?
Szerintem ha ez a program beindul - mindegy ki inditja be, ha elegge elterjed a gondolat, hogy ez fontos - be fog indulni.

Itt egy lehetoseg, hogy penzhez jussanak akik eddig egy csomot guriztek ingyen. Itt egy lehetoseg, hogy elterjedhessenek azok a jo programok amiknek eddig nem volt magyar verziojuk.

micu Creative Commons License 2000.04.20 0 0 60
Bocs a 3 levélért, de az Index egy picit behülyült. Úgy nézett ki, nem ment el a levél, pedig dehogynem.
Micu
Előzmény: micu (59)
micu Creative Commons License 2000.04.20 0 0 59
"A teljes operacios rendszer minden objektuma
elerheto es ujra felhasznalhato, szabadon (COM technologia)."
Ha disztributed computingra van szükségem, arra ott van a CORBA. Több free verzió is van linux alá, akár SSL-lel is, és szépen együttműködik a különböző platformokon lévő rokonaival. Ami az újrafelhasználhatóságot illeti, a gyakorlatban szinte semmit nem használsz újra. A grafikus komponensek (A Delphi kontrollok, vagy ActiveX) általában változatlanok, azt egyszer valaki megcsinálja és csak használod. Én ugyan csináltam pár Delphi komponenst bizonyos speciális célokra, de ha Linux alatt vagyok, ugyanekkora melóval itt is meg tudtam volna oldani a dolgot. És én legalábbis az átlag Windows-os alkalmazásaimban sem használok többet, mint ami az alap GTK-ban benne van, ez tudásban kb azonos a Delphi3 vizuális kontroll készletével (standard + win32). Magát a program logikáját pedig tutira nem fogod újrafelhasználni mint komponenst, mivel az egyes felhasználók igényei erősen eltérhetnek. Max azt tudod csinálni, hogy a sűrűbben használt eljárásaidat beteszed egy lib-be, vagy adott feladattípusra elkészítesz egy vázat, és ezt a következő hasonlónál felhasználod. De ezt linux alatt is megteheted.
Egyébként remélem, a vérprofi HimbaPipics nem egy vadul elszánt Visual Basic fejlesztő, aki a miatt szorong, hogy meg kéne tanulni a C++-t!

Üdv:micu

Előzmény: HimbaPipics (47)
micu Creative Commons License 2000.04.20 0 0 58
"A teljes operacios rendszer minden objektuma
elerheto es ujra felhasznalhato, szabadon (COM technologia)."
Ha disztributed computingra van szükségem, arra ott van a CORBA. Több free verzió is van linux alá, akár SSL-lel is, és szépen együttműködik a különböző platformokon lévő rokonaival. Ami az újrafelhasználhatóságot illeti, a gyakorlatban szinte semmit nem használsz újra. A grafikus komponensek (A Delphi kontrollok, vagy ActiveX) általában változatlanok, azt egyszer valaki megcsinálja és csak használod. Én ugyan csináltam pár Delphi komponenst bizonyos speciális célokra, de ha Linux alatt vagyok, ugyanekkora melóval itt is meg tudtam volna oldani a dolgot. És én legalábbis az átlag Windows-os alkalmazásaimban sem használok többet, mint ami az alap GTK-ban benne van, ez tudásban kb azonos a Delphi3 vizuális kontroll készletével (standard + win32). Magát a program logikáját pedig tutira nem fogod újrafelhasználni mint komponenst, mivel az egyes felhasználók igényei erősen eltérhetnek. Max azt tudod csinálni, hogy a sűrűbben használt eljárásaidat beteszed egy lib-be, vagy adott feladattípusra elkészítesz egy vázat, és ezt a következő hasonlónál felhasználod. De ezt linux alatt is megteheted.
Egyébként remélem, a vérprofi HimbaPipics nem egy vadul elszánt Visual Basic fejlesztő, aki a miatt szorong, hogy meg kéne tanulni a C++-t!

Üdv:micu

Előzmény: HimbaPipics (47)
micu Creative Commons License 2000.04.20 0 0 57
"A teljes operacios rendszer minden objektuma
elerheto es ujra felhasznalhato, szabadon (COM technologia)."
Ha disztributed computingra van szükségem, arra ott van a CORBA. Több free verzió is van linux alá, akár SSL-lel is, és szépen együttműködik a különböző platformokon lévő rokonaival. Ami az újrafelhasználhatóságot illeti, a gyakorlatban szinte semmit nem használsz újra. A grafikus komponensek (A Delphi kontrollok, vagy ActiveX) általában változatlanok, azt egyszer valaki megcsinálja és csak használod. Én ugyan csináltam pár Delphi komponenst bizonyos speciális célokra, de ha Linux alatt vagyok, ugyanekkora melóval itt is meg tudtam volna oldani a dolgot. És én legalábbis az átlag Windows-os alkalmazásaimban sem használok többet, mint ami az alap GTK-ban benne van, ez tudásban kb azonos a Delphi3 vizuális kontroll készletével (standard + win32). Magát a program logikáját pedig tutira nem fogod újrafelhasználni mint komponenst, mivel az egyes felhasználók igényei erősen eltérhetnek. Max azt tudod csinálni, hogy a sűrűbben használt eljárásaidat beteszed egy lib-be, vagy adott feladattípusra elkészítesz egy vázat, és ezt a következő hasonlónál felhasználod. De ezt linux alatt is megteheted.
Egyébként remélem, a vérprofi HimbaPipics nem egy vadul elszánt Visual Basic fejlesztő, aki a miatt szorong, hogy meg kéne tanulni a C++-t!

Üdv:micu

Előzmény: HimbaPipics (47)
szg Creative Commons License 2000.04.19 0 0 56
Gratulálok, nagyon jó hozzászólás!

Kerestem NT-s drivert a scannerunkhoz. Nincs. Linux-os van.

Én egy TV kártyával jártam ugyanígy... (Sőt, linux alatt határozottabban jobban működik, mint win95 alatt...)

Más: 2-3 évvel ezelött még olvastam a HIX GURU nevű listát, volt ott egy illető, akinek teljesen hasonló volt a hozzáállása, mint himbipincsié (vagy hogy hívják, nincs kedvem visszakeresni). Nem lehet, hogy ugyanarról az emberről van szó? (Ha jól emlékszem, a HIX GURU-s illető monogrammaja PSzG volt.)

Előzmény: TaXiN (54)
Tamska Creative Commons License 2000.04.19 0 0 55
királyul kajálod a marketinges dumát.
Előzmény: HimbaPipics (34)
TaXiN Creative Commons License 2000.04.19 0 0 54
Ha a NASA-nak jo a Linux, akkor nekem is.
Meg Intel, AMD, Sun, IBM, Oracle, SAP, Sony, Mapple, Corel/Borland, azoknak a fickoknak akik az Armageddont, Titanic-ot, Matrix-ot, Twister-t csinaltak - Houdini 4, Cern.
Reisz Attila miert IBM DB/2-t vett, es nem MS SQL7-et ?
Talan mert Linux-os adatbaziskezelot keresett ?
Motorola - beagyazott rendszerek.
stb, stb, stb

OK - nem jossz ide tobbet, de NEM HISZEM EL, hogy ezekrol a hirekrol ne tudnal. Vagy az OnlyWindows az egyetlen szaklap amit olvasol ?
Valoban. A szaklapokat keszitok hulyek. Miert nyomatjak tele az ujsagokat Linux-os cikkekkel, a CD-ket Linux-os programokkal, miert nem kerdeznek meg Teged, akkor tudhatnak mi a Linux jovoje. Jovoje ? Nevetseges. A Linux halott. Nem terjed. A Portocom nem arul Linux-os gepeket. A HP sem. Ez csak erzekcsalodas. Csak azert van, hogy ezzel vedjek a MS-t az antitroszt perben.
Ha meglatsz egy Pingvines kepet gyorsan lapozol kettot ?

Azt mondod, undorodsz a MS gyalazoktol. Es az milyen, hogy beesel egy topicba, kiokadod a mergedet, es kozlod, ide sem josz tobbet. Akkor most ki a primitiv ?

Vagy mi van a Linux/Apache parossal ? Had ne soroljam fel ki mindenki hasznalja ...

Latom a hotmail-en levelezel.
Sikerult mar atrakni BSD-rol NT-re ?
Ha igen, mennyi ido alatt, hanyadik nekifutasra, mekkora koltseggel ? ES MIERT ?
A msn egyes szerverei miert apache hibauzenetet kuldenek, ha nem letezo oldalt akarok lehivni ?
Lehet fikazni az FSF-et, de akkor a reskit-en mit keres a GNU konyvtar ?
Van egy osszefoglalo MS anyag a WinNT4.0 / RedHat6.0 / W2k -rol, amibol egyertelmu, hogy a Microsoft szerint sem roszabb a RH6 mint az NT4. A nyaron jon ki az uj kernel.

Hw tamogatottsag: Palm-tol az S390-ig. Gyakorlatilag minden processzorra. Kerestem NT-s drivert a scannerunkhoz. Nincs. Linux-os van. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen ugybe futok be.

Ha pedig azt nezzuk, hogy a Linux gyakorlatilag masfel eves - hiszen akkor dobbentek ra a NAGY cegek, hogy elkezdett eszmeletlenul terjedni - meg erdekesebb a kep.

Japanban a Linux eladasok (!) idonkent megelozik a Win eladasokat. Es ugye nem mi fujjuk a passzatszelet.

Ha programozassal foglalkoztok a helyedben kezdenem ugy megirni a programokat, hogy portolni lehessen oket Linux-ra.
Hiszen egy inteligensen megirt program egyszeruen portolhato. A grafikus felulethez tartozo, es egyeb rendszerfuggo reszeket nem celszeru a szabvanyos reszekkel osszezagyvalni.

Egyebkent erdekes mi is lehet a hihetetlen ellenszenved oka. Magad sem vagy annyira magabiztos, mint mutatod ?
Erre tettel fel mindent, es ha a Corel-nek lesz igaza:
10 eve volt a DOS-nak, 10 a Windows-nak, most a Linux ideje jott el - akkor igen nagy szarba kerulsz.

OFF: A multimedias lexikonokat soha nem fogom megerteni miert nem html-ben keszitik. Nem masolasvedelmi ok, mert a CD-k siman masolhatok, html-ben raadasul hihetetlenul egyszeru kereszthivatkozasos stb anyagot keszitani. Web bongeszoje mindenkinek van - akkor meg ?

Előzmény: HimbaPipics (47)
yoker Creative Commons License 2000.04.19 0 0 53
Szia Poci,

engedd meg, hogy csatlakozzam a hozzászólásodhoz. Az, hogy versengenek egymással az op. rendszerek (végre) mindenkinek előnyös és egészséges dolog. A lényeg pedig valahol a sorok között van. Az M$-nél az üzlet a fontos, ezért kell nyomulnia és igyekszik megtartani a felhasználóit, ill. újakat szerezni. Ezért természetesen nyújtania is kell valamit. A Linux pedig a számítástechnika szerelmeseinek gyümölcse, szabadság, fiatalság, sokszínűség, megszállottság, csapatmunka, stb... Mindkét fél sokat tanulhat, és kell is tanuljon, még egymástól is.

Mindenkinek kellemes szórakozást kívánok a számítógépe mellett, op. rendszertől függetlenül!

Üdv.: Laci

Előzmény: Poci (51)
ouzo Creative Commons License 2000.04.19 0 0 52
Hát igen, ezt különbözteti meg a mérnököt meg a manágert. A szakmai etika az egyik oldalon, a pénz a másik oldalon. A manágert nem zavarja, ha egy kétségkívül teljesen hibás oprendszerre fejleszt, mert legalább a saját programjának a hibáit is van mire fogni (tudom, én is így szoktam Win alatt).
Kérdések :
-az 1TB-s elvi file méret az Nt alatt hogy jöhet létre, ha nem kezel 8GB-nál nagyobb vinyót?
-Miért nem hajlandó már az NT telepítő sem indulni egy IBM PC300GL 200MMX-en?
-Miért nem tudja az NT futtatni a w3.1-s programokat?
-És a DOS védett módúakat?
-Ha valóban szuperoperációs rendszerként futtatja a DOS-t, akkor miért lehet elküldeni egy egyszerű DOS-os, szöveges, pointer hibát tartalmazó C programmal a kék halálba?
- Miért kell mégis defrag az NTFS-hez?
- Miért kékül el az NT szerver, ha a megosztott CD-ROMjába tett CD lemez hibás, és a kliens valamit olvasni akar róla?
- A W2K hibái, 63000 db magáért beszél.
- Olvastad a novell eNDS és a Active Directory közti összehasonlítást? Szintén önmagáért beszél.
- Ouzo, elég volt. Az előítélet beszél belőled.

Üdv:
Ouzo

U.i.:
Én azt gondolom, hogy szerverként az ms mindig is a legrosszabb választás volt, van, lesz. Ha PC a szerver, akkor Novell vagy Linux.

Előzmény: HimbaPipics (34)
Poci Creative Commons License 2000.04.19 0 0 51
Mindenkinek!

Sajnos az utóbbi időben kezd ez az oprendszeresdi elfajulni. Én személy szerint LINUX-párti vagyok(és LME-tag is), de roppantul örülnék, ha egyszer BÉKESSÉG uralkodna a "Linux /Windows" fronton.

Én a Linuxot szeretem, mert úgy ahogy van, mindenestől tetszik! DE nem vagyok olyan fanatikus Windows-ellenes sem, mert valljuk be, vannak még lemaradások! Inkább arra kellene törekedni, hogy a LINUX minél gyorsabban behozza a Windowst azokon a területeken, ahol még a MS vezet(gondoljunk csak a multimédiás enciklopédiák, nyelvoktató anyagok, stb.). Személy szerint nekem nagy álmom, hogy mindezek elérhetőek legyenek LINUX alatt is egyszer, mégpedig olyan könnyen, mint Windows alatt!

Szóval egymás mocskolása helyett, inkább FEJLESSZÜNK!!!

Előzmény: HimbaPipics (49)
Valérió Creative Commons License 2000.04.19 0 0 50
Ühüm... Bocs a zavarásért, kedves HimbaPipics, nézz körül a tőzsdén, és megtudod, melyik oprendszer fogja uralni a világot 10 év múlva ;-)
Üdvözlettel: Valérió
HimbaPipics Creative Commons License 2000.04.18 0 0 49
A francba, elfelejtettem a cimzest.

Nos, Kedves nrG3!

En uzletember vagyok, szoftvert fejlesztek nem egerrel kattintgatok meg vonalakat huzogatok
ezert engem es a vilag tulnyomo tobbseget az
amire te hivatkozol nem erdekli.

Nezzel mar korul, hogy ki uralja a PC-s piacot
es meg fogja is legalabb 10 evig.

Ha van idotok keresgeljetek csak es uldozzetek az almokat, en dolgozni akarok es penzt keresni.

Amugy meg celplatformot mindig is hasznaltak es
ez igy helyes. Aki DTP-zik az hasznaljon Mac-et,
ha szeret egyedul lenni.

Előzmény: HimbaPipics (48)
HimbaPipics Creative Commons License 2000.04.18 0 0 48
Baratom, en uzletember vagyok, szoftvert fejlesztek nem egerrel kattintgatok meg vonalakat huzogatok.

Nezzel mar korul, hogy ki uralja a PC-s piacot
es meg fogja is legalabb 10 evig.

Ha van idotok keresgeljetek csak es uldozzetek az almokat, en dolgozni akarok es penzt keresni.

Előzmény: nrG3 (43)
HimbaPipics Creative Commons License 2000.04.18 0 0 47
Kedves Poci!

Válaszod korrekt és vilagos volt.
Természetesen az illegalis masolast jomagam is ellenzem, tehat ebben egyetertunk.

Az un. OpenSource engem szemely szerint nem csigaz fel, nem akarok operacios rendszert irni.
A Microsoft es partnerei rengeteg ingyenes kodot ad ki csak azt hasznalni is lehet valamire, bar errol kevesen tudnak.

Az "ingyenes" dolog tekinteteben lehet, hogy igazad van, ha a maganszferat nezem.
A mi vallalatunkkal kapcsolatot teremto mas cegek tobbsege nem kivan Linux-ot "beszerezni",
sot egyre tobben atalltak NetWare-rol es HP-Unix -rol NT-re vagy Win2000-re.
Es tettek mindezt fuggetlenul attol, hogy mennyibe kerult, stb.

Az ar/teljesitmeny vagy a valos teljesitmeny a sajat tapasztalatunk alapjan
nagyon sokat javult (az NT-hez kepest). Tovabba az egyseges CIM, WMI modell-nek,
a beepitett Network Load Balancing (NLB)-nek, a Component Load Balancing-nak (CLB),
illetve a modositott Microsoft Clustering-nek (MSC), stb. koszonhetoen egyszerubb
es olcsobb lett az adminisztralas es ez fontos egy informatikai vezetonek.
Az operacios rendszer ara eltorpul a nagyvalalati rendszergazdai koltsegek mellett.

A fejlesztok tekinteteben a COM+ technologia (aki mar hasznalta az tudja milyen)
egyszeruen megfizethetetlen elony. Es egy szoftvercegnek pedig ez a fontos. A teljes operacios rendszer minden objektuma elerheto es ujra felhasznalhato, szabadon (COM technologia).
A Microsoft ebben a tekintetben minden anyagi es szakmai tamogatast megad (ingyen).

A hibakkal kapcsolatosan szabajdon megemlitenem, hogy csak az hibazik aki dolgozik,
tehat a ritkabban, kevesebbek altal hasznalatos szoftvertermekekben (oprendszerek,
adatbazis-kezelok) kevesebb is a kiderult hiba (evek ota ezt csinalom es
tudom, hogy milyen problemakkal kuzd egy szoftverfejleszto csapat).
Valojaban a Linux, Unix, stb. rendszerekben is bosegesen akad, csak most nem azt kell szidni.

A kek-halal meg bizonyara tudod, hogy tobbsegeben a driverek miatt volt, amelyek
beepulnek a kernelbe (ez a Linux-nal is igy van). Az ellenorizetlen szoftverek
teljes jogosultsaggal pusztithatjak az oprendszer ertekes dolgait.
A Win2000-ben ez is megszunt a bevizsgalt es digitalisan alairt driver, illetve
a Driver Verifier kit hasznalataval.

Ha a NASDAQ-nak jo a Windows, akkor masnak is (pedig az nem semmi).
Egyszoval a W2K-nak minimum 99.8%-os a rendelkezesre allasa (cluster nelkul is).
A tesztek ezt bizonyitjak, ugyhogy ez mara mar sajnos lejart tema.

Aki legeny akar lenni a gaton az a Microsoftot szapulja. Am tegye, kit erdekel.

Talan egyszer valoban melto ellenfele lesz a Windos-nak a Linux.

Undorodom a nyalfrocsogo Microsoft gyalazo (es amugy ugyanolyan penzehes) szoftveres
tarsadalomtol. Ennel jobban csak a suttyo, amator, kisikolas, hepciaskodo Linuxosok
idegesitenek halalra, csak ezert leptem be ide nehany napra.

A Linux valoban elfoglalja a helyet, de nem ott
ahol a hivok gondoljak.

A tovabbiakban nem kivanom ezt a forumot boldogitani, Poci neked sok szerncset.

Ha van kerdes a lenti ideiglenes e-Mail cimen varom az erdeklodoket, barmilyen technikai
kerdesre tudok reszletes es kimerito valszt adni.

Udv.
Himbapipics.
e-Mail: himbapipics@hotmail.com

Előzmény: Poci (38)
Legba 8-) Creative Commons License 2000.04.18 0 0 46
>> 3. menj L 1 komoly dtp studioba, es nezd + hogy mihez hasznalnak M$ szoftvert!
>De LINUX-ot sem! Inkább Mac...
>> a masik, komoly ceg (aki vmit is ad a biztonsagra) nem hasznal M$ szoftvert! tehat unix, vagy linux, esetleg macOSX...
>Nézz már rá időnként a www.linux.hu-ra! 1-2 naponta jönnek ki javítások olyan hibákra amiktől >root jogot szerezhet a rosszindulatú user...Hol van akkor az a hatalmas biztonság???

Nem hiszem, hogy a dtp stúdiók lennének a számítástechnikai ipar húzóágazata jelenleg, vagyis az érved meglehetősen korlátozott jelentőséggel bír.
Az, hogy a linuxra 1-2 naponta jönnek ki a javítások inkább előny. Nézz rá a kereskedelmi sw-ekre. Az MS-nek legalább 1 hét kell, mire egyáltalán elismeri a hiba tényét, a kijavítás csak utána történik meg. (nem is beszélve a gyárilag elhelyezett biztonsági résekről).
Én még nem hallottam egyetlen nagyobb site-ról (de kisebbről sem), ahol macOS-t használtak volna szerverként.

Előzmény: ttime (44)
szg Creative Commons License 2000.04.18 0 0 45
De LINUX-ot sem! Inkább Mac...

Fogalmazzunk úgy: MÉG nem...

1-2 naponta jönnek ki javítások olyan hibákra amiktől root jogot szerezhet a rosszindulatú user...

...azért ez az 1-2 naponta kicsit túlzás...

Másrészt pedig legalább "kijönnek" az ilyen javítások! Ne felejtsd el, csak nyílt forráskódú rendszerre lehet azt mondani, hogy "biztonságos"! (A "zárt" rendszerek tele lehetnek beépített kiskapukkal, valamint olyan hibákkal, amik soha nem derülnek ki.)

De a legfontosabb: a "biztonság" az nem egy állapot, hanem egy folyamat... Ezt senki ne felejtse el...

Előzmény: ttime (44)
ttime Creative Commons License 2000.04.18 0 0 44
> 3. menj L 1 komoly dtp studioba, es nezd + hogy mihez hasznalnak M$ szoftvert!

De LINUX-ot sem! Inkább Mac...

> a masik, komoly ceg (aki vmit is ad a biztonsagra) nem hasznal M$ szoftvert! tehat unix, vagy > linux, esetleg macOSX...

Nézz már rá időnként a www.linux.hu-ra! 1-2 naponta jönnek ki javítások olyan hibákra amiktől root jogot szerezhet a rosszindulatú user...Hol van akkor az a hatalmas biztonság???

Ttime

Előzmény: nrG3 (43)
nrG3 Creative Commons License 2000.04.16 0 0 43
HimbaPipics!

Hanynom kell az olyan szamitogeptol, amelyikben Intel proci van, eddig az intelnek (talan) az elso procit sikerult kiadni hiba mentesen! az Intel es az M$ eleg sokaig 1utt dolgoztak igaz?! na most mindenki kepzelje L hogy lehet olyan procin fejleszteni ami alapban hibas! :))) es most mar a siliconokban is intel van. szerintem eleg rossz huzas volt a silicontol...
a masik, komoly ceg (aki vmit is ad a biztonsagra) nem hasznal M$ szoftvert! tehat unix, vagy linux, esetleg macOSX...
ha mar fizetni kell erte akkor aszem Lvarhato lenne, hogy legalabb mukodjon!
3. menj L 1 komoly dtp studioba, es nezd + hogy mihez hasznalnak M$ szoftvert!

holdampf Creative Commons License 2000.04.16 0 0 42
Mondjuk az Oracle-tol onmagaban en sem vagyok elajulva, de az altalam eddig ismert "adatbaziskezelok" mellett elegge komoly darab. Eddig meg a legjobb ezek kozul a PostgreSQL volt, de ameddig nezegettem, meg sem kozelitette tudasban az Oracle-t.
(Ja! Egy kis sebesseg meres: kb 1100000 darab 400 byte-os rekordot nagyjabol 2 perc alatt sikerult betoltenem egy Oracle adatbazisba...)

Na jo, a(z egykori) Digital Rdb talan meg az Oracle RDBMS-t is megelozi, de az csak Digital platformon fut, mig az Oracle szinte mindenen...

A linuxra visszaterve: azert en szivtam nagyot a Potato (? Debian 2.2) decemberi CD-ivel is.
Mondjuk a legnagyobb szivas az volt, amikor a 4CD-t elkezdte cserelgetni. Minden csomaghoz masik CD-t kert, igy sacc/kb 6-8 ora lehet az installalas :(
Ennyire azert nem vagyok turelmes... ;-)
Letolteni a 4CD-t meg asszem kicsit sokaig tartana egy 33.6-os modemmel :-)

udv, Zoli

Előzmény: MGperY (41)
MGperY Creative Commons License 2000.04.15 0 0 41
ja, ha vki veszi a linuxot, akkor fizessen is érte :))
(én is vettem 2 suse-t, kezdő koromban)

az oracle dolog kicsit elszomorít, bár amióta mysql-t is használok (nt-s oracle-en kívül) nem vagyok elájulva annyira tőlük.

és a vhol leírt linux sznobizmuson ott tart h ha kijön a stabil debian, na akkor letöltöm.

Előzmény: holdampf (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!