Keresés

Részletes keresés

Tu Sok Creative Commons License 2015.05.04 0 0 93919

Üdv!

 

Miért, csadorban előadva jobb lenne?

...:}

 

Tu

Előzmény: Bubo.Bubo. (93918)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.05.04 0 0 93918

mert még ha burkolt lenne :)

Előzmény: islamorada (93917)
islamorada Creative Commons License 2015.05.04 0 0 93917

Szerintem egy burkolt reklam a ceg reszerol. nekem is feltunt hogy csak ezert regisztralt?

Ha te, vagy mas aki regi topikozo mondja, azonnal elhiszem mert egymast nem vagjuk at.

Mar egyszer arrol kene topikot nyitni hogy a reklam modszerei micsodak.  Milyen otletek vannak. Mennyi hozzaszolas utan derul ki hogy az...Hogy fejlodik, hehehe..

Előzmény: Boszorka (93916)
Boszorka Creative Commons License 2015.05.04 0 0 93916

Na ezért aztán érdemes volt regisztrálni.:-(

Előzmény: HontiEdit (93915)
A Nikk Creative Commons License 2015.04.30 0 0 93914

Imádom! Egy Koreát többször megjárt barátomtól szoktam kapni. Két verziót készít, egy csípőset és egy nem csípőset, ez utóbbit fehér kimcsinek hívja.

Előzmény: ZsuR (93907)
ketyo61 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 93913

Jasmine-t hasznalok ujabban, es tenyleg csak masfelszeres viz kell hozza. Forro vizzel ontom fel mindig.

Előzmény: ZsuR (93906)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93912

szerintem nagyobb helyeken elég sokszor lehet kínai kelhez jutni (férj egy időben azt ette salátának, szezontól függetlenül, Tescóban vásárolunk)

Előzmény: nagypapi51 (93908)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93911

A son lehet allitani... en szeretem rakot, de ez valahogy... 

Előzmény: H_G (93910)
H_G Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93910

Az igazi(bb) koreai kimchi nekem sosem ízlett igazán, mindig rettentő sós volt és csípősebb is  a kellemesnél, de az Arbatban kapható készen egy hasonló erjesztett cucc káposzta helyett sárgarépacsíkokból, az szerintem igazán finom.

 

ZsuR Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93909

Ez allitolag koreai eredetu - de hallottam portugalrol is.  Venni nem veszek, etterembe ritkan jarunk - igy azta megcsinalom magam.

http://www.chow.com/recipes/29505-basic-napa-cabbage-kimchi-kimchee

 

...ebben nem vagyok biztos...

Előzmény: nagypapi51 (93908)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93908

...Kimchi...Szeretnem kiprobalni...

Jókat olvastam róla, idehaza kínai kelt csak szezonálisan kapni, de egyszer elkészítem!

Előzmény: ZsuR (93907)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93907

Kimchi... ettetek mar?  Keszitettetek mar?  Szeretnem kiprobalni....

ZsuR Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93906

Igaz.  A Basmati 1 cseszehez 1.5 cseszet ker, a Jasmine is.  Boszi Uncle Bent foz... es attol is fugg, hogy nyitogatod-e a fedot vagy sem... aztan van olyan is, hogy a rizst fozes elott 20-30 percig aztatod a hideg fozovizeben - pl a Kokuho Rose ilyen.


A rizs koratol is fugg, hogy eleg-e a 1 - 1.5 arany.  Volt mar kemeny rizsem is, mert nem volt eleg a viz.

Előzmény: H_G (93905)
H_G Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93905

Vannak rizsek, amik kétszeres víztől már túlpuhulnának és csak másfélszeres kell hozzájuk. Pl. az itt népszerű SOS.

 

Előzmény: ZsuR (93904)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93904

Boszi - ez minden rizsre igaz... bar van olyan rizs, amikor a ragacsos a jo, mi szeretjuk :)).

Előzmény: Boszorka (93903)
Boszorka Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93903

Én is. Egy csésze rizs, két csésze víz, 20 perc. Soha nem ragacsos, igaz csak egy féle Uncle Bent használok.

Előzmény: ZsuR (93901)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93902

ZsuR Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93901

Nagyon sokfele izuk tud lenni... van olyan rizs amit szoktam fozni, hogy nem kivanja a sot.  Aztan a masik meg szornyu nelkule.

En cseszezek... sokkal egyszerubb.

Előzmény: H_G (93900)
H_G Creative Commons License 2015.04.23 0 0 93900

Mérem bizony, mert utálom, ha ragacsos lesz vagy túl puha. Annál jobban csak a sótlan rizst, szóval nem lennék jó kínainak vagy japánnak...

 

Előzmény: ZsuR (93899)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93899

Mered a rizst, mered a vizet?

Előzmény: H_G (93895)
Boszorka Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93898

Mondtam, hogy lezser vagyok. Ha egy süteményhez kell pl. 40 dkg. liszt, nekem tök mindegy, ha csak 38 vagy 42 deka lesz.

Előzmény: homerx (93897)
homerx Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93897

egy sima konyhai digitalis merleg eleg nagy pontossagu az ottani munkakhoz. persze nem analitikai, de nem is azt varjuk el. gramm pontossagot hozza. elvegre ezzel merik a fuvet is koppenhagaban, szoval bizz meg benne :)

Előzmény: Boszorka (93893)
Boszorka Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93896

Ha sütök valamit. Főzéshez szemmérték, rizshez csésze van használatban.

Előzmény: ZsuR (93894)
H_G Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93895

Csak ahányszor rizst főzök :) szóval nincs alkalma beporosodni.

 

Előzmény: ZsuR (93894)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93894

Mennyiszer szoktatok hasznalni?  Nekem nagyon keveset van hasznalatban a merlegem.

Boszorka Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93893

Természetesen én is digitális mérleget használok, de nem esküszöm rá, hogy grammra pontos. Magamat is azzal mérem, nem a konyhaival, de néha leellenőrzöm Lényemnél. Neki van még egy olyan mérlege, amilyenek régen a patikákban voltak. Nagyon régen, az én gyerekkoromban.:-)

Ráadásul hülye vagyok és lezser. Álmomban se jutna otthon ellenőrizgetni bármit, amire rá van írva a súlya.:-)

Előzmény: nagypapi51 (93890)
GPF Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93892

Hát... Szerintem nagyon nem így van.

 

Amikor megvettük a digitális mérleget, leellenőriztem. Nagyon pontos volt. Grammra.

 

Szerintem egy öreg konyhamérleg a csúszkáival sosem ilyen pontos.

Előzmény: Boszorka (93889)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93891

Erre mondta a viccbéli öregúr: Ügyes!

Előzmény: nagypapi51 (93888)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93890

Haladjon a korral, süssön Váncza sütőporral! :)

- persze, lehet kofamérleget is használni, de ne menjünk vissza 100 évet.

Van egy régi postai levélmérlegem, 0.5 g pontosan mér, de azért a digitális mérleget használom, teljesen megbízható, és nem nagyobb, mint egy tablet.

 

Előzmény: Boszorka (93889)
Boszorka Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93889

Részemről csak az öreg konyhamérlegnek hinnék. Ezek a digitális csodák csak olyan kb. mérésre alkalmasak szerintem legalább is.

Előzmény: nagypapi51 (93888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!