Keresés

Részletes keresés

Savonarola1498 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95834

a végeredményben meg szinte semmi különbség. vagy pirít, vagy éget. s valóban horroráron. ezért is gondoltam a két-három legyet egy csapáson.

Előzmény: ZsuR (95833)
H_G Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95833

Nekem sosem kell fagyasztanom, pékekkel jól ellátott negyedben lakom :)

 

Előzmény: ZsuR (95831)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95833

Nem a fagyasztas volt a gond, hanem a pirito.

Mostanaban annyi az uj pirito - sok olyan dolgot tudnak amire nincs igazan szukseg... es oriasiak, kisebb konyhakban eleg nehez elrakni oket.

Vegeredmeny: nincs uj a nap alatt...

...illetve... sok penzert... :))

 

http://ovens.reviewed.com/news/a-radical-new-toaster-changes-breakfast-forever

Előzmény: Savonarola1498 (95832)
Savonarola1498 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95832

Eddig én is ezt csináltam, de a pirító leverte a biztosítékot, gondoltam, a fagyasztott kenyér tette tönkre. 

Előzmény: ZsuR (95831)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95831

En szoktam fagyasztani kenyeret, bagelt (talan tobb bagelt mint kenyeret) felbevagva.  A serpenyoben nem lenne jo piritani, de ha kiveszem a melyhutobol nagyon hamar eheto a kenyerpiritoban felmelegitve, piritva.  Masik nagy elonye nekem - nem kell mellette allni, megis nem egetem oda :)).

 

Waffle az mar ritkabban keszul - nem banom, hogy kulon gep kell hozza - igy aztan az nincs is szem elott allandoan.

Előzmény: H_G (95829)
H_G Creative Commons License 2016.09.07 0 0 95830

Sőt, némelyik kontaktgillel gofrit is lehet sűtni, szóval az a jó 3 in 1 készülék.

  

H_G Creative Commons License 2016.09.07 0 0 95829

Azzal nem hinném. Kontaktgrillben remekül lehet, de legeszköztakarékosabb a tűzhelyen serpenyőben.

 

Előzmény: Savonarola1498 (95828)
Savonarola1498 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 95828

sziasztok!

szeretnék eszközt spórolni 2:1-elven, ezért kérdezem, gofrisütővel lehet kenyeret pirítani? 

sickamic Creative Commons License 2016.09.06 0 0 95827

Nem vagyunk egyformák, a változatosság gyönyörködtet :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (95796)
sickamic Creative Commons License 2016.09.06 0 0 95826

Ilyent szeretnék, hol vettétek?

Előzmény: Bubo.Bubo. (95759)
sickamic Creative Commons License 2016.09.06 0 0 95825

Jó ötlet a csíkokban mélyhűtés,  eddig egyben fagyasztottam le aztán nyűglődtem a szeletelhetőségig olvasztással.

Köszönöm, ez nekem való konyhatrükk.

Előzmény: ZsuR (95725)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95824

Nem veszik a szőlőmag olajat?

Én, mondjuk használom sütéshez, és a Maiskeimöl-t is.

ZsuR Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95823

Izesitek ecetet metelo hagymaval - ez a feher viragu fokhagyma metelo hagyma.  A hagyomanyos elnyilt korabban, lekestem rola... de ha ez sikerul, lesz jovo evben is - remelem.

ZsuR Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95822

Igen - de a kanalat is fognom kell, igaz? :))

Előzmény: H_G (95821)
H_G Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95821

Pedig a magot is ki lehet fordítani kiskanállal, ha már körülvágtad.

 

Előzmény: ZsuR (95819)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.02 0 0 95820

Magot kidobom, kanallal kiszedem a hust, kessel vagy villaval ahogy akarom... igy szoktam en is.  Ehhez a szerszamok kes, villa, kanal es vagodeszka...

Előzmény: nagypapi51 (95818)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.02 0 0 95819

Igen... itt van az a pont, amikor a csalad felvisit... no meg amikor letuszkolom a magrol a kest... az operaciom ota nem a legbiztosabb a kes fogasom...

Előzmény: nagypapi51 (95818)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 95818

Avocado: elfelezed, belecsapsz késsel a magba és kifordítod.

 

Előzmény: ZsuR (95817)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.02 0 0 95817

Kiprobaltam - angol valtozat - es tokeletes.  Nincs teflon edenyem.., a vasban nem a legjobb rantottat kesziteni - tukortojas, omelett csodalatos, de a rantotta nem.

Ehhez a modszerhez meg jo a rozsdamentes...

 

 

Meg egy jo szerszam a dinnye szeletelo melle - avocadohoz.  Orulok, hogy megvettem, a csaladom aggodott amikor a magot szedtem ki kessel...

 

Előzmény: ZsuR (95794)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95816

Mostanaban vajat teszek a tojas ala, nem olajat - jobb az ize, de hamarabb lesz szines tole az alja az omletnek... 

Előzmény: nagypapi51 (95815)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95815

Ilyet mondtam volna? kizárt...:)

Nekem is van ilyen serpenyőm, de pár csepp olajat/vajat mindig teszek bele, csak az íz miatt.

Előzmény: ZsuR (95814)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95814

Nem szoktam sok olajban sutni tojast, valahogy erzem rajta, hogy zsiros.

 

Nagypapi erre azt mondta, azert csuszkal, mert uszik a zsiradekban :)), pedig nem... csak jo a serpenyo.

Előzmény: dulci (95812)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95813

En lassu tuzon sutom.

Ha teszek ala szalonnat, akkor elobb azt sutom ki (kicsi vizet teszek ala) azt is lassan sutom.

Ha teszek ala hagymat, akkor elobb kiveszem a szalonnat - a vegen szorom ra, igy ropogosabb marad.

Ha mas is jon ala, ol paprika, gomba, akkor azt is lassan sutom - a gombat szeretem kulon piritani, egyszerre keveset.

A tojast nem sozom - csak osszekeverem. Szeretem ha latok feherjet a rantottaban.

A tojassal is lassan sutom.  A szeleit szoktam behuzni a kozepe fele - es mielott kesz lenne - tehat van meg benne folyos - lezarom a gazt alatta, mert vas serpenyoben sutom, ami tartja a meleget. 

 

Ujabban szoktam ugy csinalni, hogy megsutom a szalonnat, a zoldseget - es kiveszem a serpenyobol, aztan sutom a tojast.  Egyutt talalom. Igy tobb zoldseget bir el - pl spenot zoldet fonnyasztok ra, vagy zoldborsot dobok bele... (rantotta es omelett kevereke lenne?)

Előzmény: dulci (95812)
dulci Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95812

Szépséges a tojgli. :)

Jamie a héten úgy sütötte, egy ujjnyi olajban, hogy szép egyenletes legyen a fehérje. Lapáttal kiveszi, állítólag nem vesz fel több olajat. Még nem csináltam, de egy próbát megér.

Előzmény: ZsuR (95810)
dulci Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95811

Teflon vagy kerámia serpenyőben. Az összeaprított szalonnát elkezdem lassú tűzön kiolvasztani. Fölkarikázom az újhagymát, ráteszem, ha engedett már zsiradékot. Egy pohárban villával simára keverem a tojásokat, pici sót hozzáadva (a szalonna is sós). Ha a hagyma is kezd sülni, forróbbra állítom a serpenyőt, beleöntöm a tojást. Egyszer megkeverem, kicsit sütöm csak. Nem szeretem, ha kiszárad, és azt sem, ha a kevergetéstől morzsalékos. Őrölt pirospaprikával megszórom, jobban, mint a képen van. Friss paradicsom vagy saláta jól illik hozzá. 

Előzmény: ZsuR (95805)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95810

En is igy szoktam - bar Jacques Pepin szerint ez a modszer nem amerikai, hanem francia "country style"... de hat en mindig is igy csinaltam, akkor... magyar modszer lenne? :))

 

Ki fogom probalni (talan holnap) a rozsdamentes edenyben - vajjal kevergetost is... kivancsi vagyok.

 

Tukor tojas... nem szeretem ha nagyon sult, ha nagyon zsiros - azt sem ha a feherje nem szilard.  

Nagyon alacsony hofokon sutom - es fedo alatt.  Valahogy igy nez ki a vegen.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (95807)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95809

Koszonom!

 

Előzmény: beetee (95806)
GPF Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95808

Túlvagyunk az indukciós sütőlap próbáján. Ezúton is köszönöm a kedves topictársnak!

 

A tapasztalataink abszolut jók, alkalmas erős "lángon" sütésre. Van is pár edényünk, ami működik rajta, sajnos a többség nem.

 

Boszinak is köszönöm a lehetőséget, de úgy döntöttünk, hogy újat, garanciálisat veszünk.

Előzmény: GPF (95754)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95807

Én pontosan úgy csinálom, ahogyan Jamie a harmadikat. Nem is tudtam eddig, hogy amerikai módra sütöm a rántottát :D Szoktam bele tenni időnként tejszínt és/vagy reszelt sajtot. Ez csak a sima rántotta, persze ha tartalmasabbat akarok, akkor megy alá hagyma/szalonna/paprika/kolbász/gomba/miegymás.

Előzmény: ZsuR (95805)
beetee Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95806

Nincs semmi trükk. Ha nincs teflon, akkor kell alá valami zsiradék pluszban. Például olvasztva vaj.

Elkezded forralni, közben kevergeted kicsit, hogy ne kapja túlságosan le. Egyszer csak elkezd túrósodni, onnan már jobb néha keverni, vagy ha összeáll, akkor fordítgatni, hogy egyenletesen piruljon, ne égjen meg nagyon sehol.

Aztán mindenki máshogy szereti..

Előzmény: ZsuR (95805)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!