Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Beer Monster szept. 2. Creative Commons License 92245

Hacsak úgy nem. Figyelni kell rá eléggé. Meg ugye forralt vizet kellene rá tölteni. (Elvileg legalábbis.)

Előzmény: Replay (92241)
Luca_41 szept. 2. Creative Commons License 92244

Linkeltem Neked egy rahedli üveg hirdetést. Egyik sem jó?

Előzmény: Beer Monster (92240)
kisveréb szept. 2. Creative Commons License 92243

Kovászolt káposztát én is szoktam nyaranta készíteni. Nem rossz enni se, de nyáron annyi finom zöldség van, hogy ez inkább főzni marad. Erdély barátnőm fazékban csinálja, ebből készül nála a nyári töltött káposzta is. Én ez utóbbit blansírozott édeskáposzta levelekbe töltöm, paradicsomlével és kaporral ízesítem.

Előzmény: beetee (92235)
kisveréb szept. 2. Creative Commons License 92242

Sose volt gond. Amíg nem volt leszorítóm, a kaprot tettem keresztbe a tetején, vagy széttört hurkapálcát. Ha kifolyt a víz pótoltam, de a keresztbe tett dolgok víz alatt tartották az uborkát és a kenyeret. Én nem szeretem a kovászost szorosan rakni, mert ahol megszorul, ott nehezen érik, zöld marad.

Előzmény: Beer Monster (92240)
Replay szept. 2. Creative Commons License 92241

Ha ki is folyik, utána kelt tölteni egy kis sós vizet, ugyanolyan marad az íze.

Előzmény: Beer Monster (92240)
Beer Monster szept. 2. Creative Commons License 92240

Mégis hogyan nem folyik ki a víz a rövid nyakúból? Ahol meg az uborka levegőn van, ott megbarnul és megpuhul...

Előzmény: joy (92238)
joy szept. 2. Creative Commons License 92239

Kiesett, de ma megnézem, ha lesz időm rá!

 

Köszi, hogy szótááá!

:o)

Előzmény: Luca_41 (92234)
joy szept. 2. Creative Commons License 92238

Nálunk sosem volt gond a rövid nyakú üvegekben kovászoltakkal, pedig már rengeteg kovászoltat készítettünk. Én pölö különösen kedvelem a vegyeset.

Idén nyaraláskor épp 3 l-es leveses tálban, mert a turistaházban nem volt nagyobb edény. 1*űen belepakoltuk az ubit, rá a levet, 1 szelet pékkenyeret, és ment a napra, estére pedig a mosogatóba meleg vízbe. Amikor megzavarodott /erjedt/ átszűrtük, és tovább érleltük. Azt hiszem negyedik nap délelőtt már jó volt, leszűrtük, és betettük a hűtőbe.

Az ubik méretére ügyeltünk, köbö 12*3,5 centisek voltak előkészítve.

 

Hüm-hüm.

Lehet, hogy holnap megint bevásárolok egy adag vegyeshez valót.

Előzmény: Beer Monster (92232)
beetee szept. 1. Creative Commons License 92237

Persze más. Kapros-fokhagymás. Ráadásul én ezt azért nem gyalulom annyira vékonyra, mint a télit. Szóval állagra is más.Próbáld ki, neked ízlik-e nyersen, erről nem nyitok vitát ;) Ezt mi főzzük, az uborkát esszük a pörkölthöz. :)

Előzmény: Beer Monster (92236)
Beer Monster szept. 1. Creative Commons License 92236

Savanyúságnak is jó így? Íze különbözik a hordóskáposztától?

Előzmény: beetee (92235)
beetee szept. 1. Creative Commons License 92235

Kovászolt nyárikáposzta nyári töltött-káposztához. Ugyanaz, mint a kovászos uborka.

Kapor, fokhagyma, sós lé, kenyér az erjedés indításához.

Káposzta nagy része finomra vágva, pár levél az ere nélkül egyben hagyva. A nyári káposztáknak keményebb levélére van, és nem is puhul meg a kovászolás alatt.

, felesleges benne hagyni, tölteléket nem lehet belőle hajtogatni.

Ellenben lehet helyette szőlőlevelet savanyítani. Abból még könnyebb is...

 

 

Aztán töltött káposzta, amit én paprika nélkül, fehéren szoktam hagyni, füstöltárú, még egy kis kapor, csombor mehet bele. Töltelék: klasszik darálthúsos, esetleg oda is csombor.

 

Előzmény: Beer Monster (92233)
Luca_41 szept. 1. Creative Commons License 92234

Konyhafőnök

RTL Klub 

nézitek?

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9220121

Beer Monster szept. 1. Creative Commons License 92233

A káposztát hogyan csinálod? Az nem lassú erjedés, amit inkább télen szoktak a hideg miatt?

Előzmény: beetee (92231)
Beer Monster szept. 1. Creative Commons License 92232

Na hát rövid nyakúból kinyomja a vizet, és megromlik az uborka. Az erjedéskor létrejövő gáz felnyomja napközben a vizet, és evégett hosszú a nyaka.


Nem kell az uborkát leszorítani, a boltozatos rész alatt marad, ha az uborkák egymás mellett szorosan vannak.

Előzmény: ásítósmacska (92221)
beetee szept. 1. Creative Commons License 92231

Van egy csomó ilyenem. Na jó 5-7 db biztosan, ha szüleimnél körbenézek, talán több is.

 

Viszont eszemben nem jutna dunsztosként használni.

Nyáron oké a kovászoláshoz (uborka, káposzta), tárolni benne szárazárut télen, de lekötni, eltenni.... van arra jobb és biztosabb eszköz.

Előzmény: Beer Monster (92220)
kisveréb szept. 1. Creative Commons License 92230

Nekem még van két ilyen a garázspolcon, a szüleim költözésekor kerültek hozzánk. Sose gondoltam, hogy ilyen sokat ér, nem becsültem meg eléggé.

Én a kovászost normál, nem csavaros, rövidnyakú üvegekben csinálom, van erre a célra egy 2,5 literes és egy 4,2 literes. És van egy rozzant műanyag leszorítóm még régről, ami nem engedi felúszni az uborkákat.

Előzmény: Luca_41 (92226)
Luca_41 szept. 1. Creative Commons License 92229

Vannak fent egészen különösen szépek is. De az embernek arra sincsen helye, amire kéne...

Előzmény: Csimpolya (92228)
Csimpolya szept. 1. Creative Commons License 92228

Sosem hittem volna, hogy ennyire sokat kínálnak eladásra. Nem sok köze van a témához, csak annyi, hogy az is üveg, de van egy demizsonom. Egykoron padlóvázának szerettem volna használni, de elálltam tőle.

Előzmény: Luca_41 (92227)
Luca_41 szept. 1. Creative Commons License 92227
Luca_41 szept. 1. Creative Commons License 92226
joy szept. 1. Creative Commons License 92225

És?

Rövid nyakúban már nem is uborka az?

Előzmény: Beer Monster (92219)
dulci szept. 1. Creative Commons License 92224

és kettő..? :)

 

Különben, csuda szép régiek. Ha jól látom, ezek még egyedi fújású üvegek. Nagyon fájna, ha eltörik.

Előzmény: ásítósmacska (92222)
H_G szept. 1. Creative Commons License 92223

Akkor az időgép-páyaudvarra menj :)

 

Előzmény: Beer Monster (92220)
ásítósmacska szept. 1. Creative Commons License 92222

Hatezerért megéri egy magas nyak? :-D

 

 

Előzmény: Beer Monster (92220)
ásítósmacska szept. 1. Creative Commons License 92221

Nem értem a jelentőségét...

 

 

Előzmény: Beer Monster (92219)
Beer Monster aug. 31. Creative Commons License 92220
Beer Monster aug. 31. Creative Commons License 92219

Az uborkásnak magas a nyaka.

Előzmény: ásítósmacska (92218)
ásítósmacska aug. 31. Creative Commons License 92218

Mi a különbség a befőttes és az uborkásüveg közöttt...???

 

Egyébként a legegyszerűbb és legolcsóbb beszerzés: bemész egy kifőzdébe, vagy olcsóbb étterembe, eetleg ha olyan helyen dolgozol akkor az üzemi étkezdébe - és kérsz tőlük üres  uborkásüveget.

 

Sok helyen éttermek ilyen 5 literes üvegben veszik a savanyúságot, és az üres üveg csak fölös hulladék.

Egyébként egy ekkora üveg  üresen töbszáz forint a hiperekben.

 

 

Előzmény: Beer Monster (92213)
dulci aug. 31. Creative Commons License 92217

Én is Ósenban vettem, lehet 3 vagy 5 literes. Kovászoshoz szerintem úgy sem kell lezárható tető, kistányérral szoktuk letakarni. Külön kupacba szoktak kirakni fémtetőket, ha csavaros kell. Olyan műanyag karikát is ott vettem, amivel le lehet szorítani a perem alá az uborkát, hogy ne kandikáljon ki a léből.

Csimpolya aug. 31. Creative Commons License 92216

Pontosítok: ez a Csepel-szigetii Auchanban volt, a többiről nem állok jót, de általában egyforma a választék.