Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

nagypapi51 2014.01.09 07:40:35 Creative Commons License 91477

Ha eddig nem tudtátok volna:

how to eat wings

Csimpolya 2014.01.08 08:55:27 © 91475

Milyen igazad van! Nem is értem, hogy nem gondoltam erre!

Előzmény: joy (91474)
joy 2014.01.08 08:25:57 © 91474

Méeznemaz?

:o)))

Előzmény: Csimpolya (91473)
Csimpolya 2014.01.07 10:18:53 © 91473

Aláírom, de vagyunk ezzel így jó páran. Talán klubot kéne alapítanunk.

Előzmény: joy (91472)
joy 2014.01.07 09:32:54 © 91472

Igaz, csak előtte a december kissé kemény volt.

Előzmény: Csimpolya (91470)
Roger Preed 2014.01.04 13:23:47 © 91471

Sziasztok!

 

Feleségem kipróbált egy tönkölybúzás palacsinta receptet, aminek a végeredménye ízre rendben van, de a sütés során nagyon sok beleragadt a teflonos serpenyőbe. (Ugyanannyi olajat használt hozzá, mint egy sima palacsintához, amivel nem szokott probléma lenni)

Valakinek van valami ötlete, hogy hogy lehetne ezt a leragadás problémát megoldani?

Csimpolya 2014.01.03 15:03:19 © 91470

Akkor öszekötötted a kellemeset a hasznossal, ami ezúttal szintén kellemes!

Előzmény: joy (91469)
joy 2014.01.03 08:51:29 © 91469

No.

Mostmár elmondhatom, hogy jól sikerültek a kaják a hosszú ünnepek alatt.

 

Olyan sikeresen bevásároltam, hogy vagy 2 hétig tej-kenyér-sörön kívül csak leveszöldeket, gyümölcsöt kell vásárolnom, mert dugig a mélyhűtő.

Bubo.Bubo. 2014.01.01 14:29:46 © 91468

hasonló jókat az új esztendőre mindenkinek!

 

http://index.hu/tudomany/2014/01/01/a_magyar_buco_az_ev_hala/

Előzmény: joy (91467)
joy 2014.01.01 00:37:09 © 91467

 

BÚJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJÉK!

Caipi 2013.12.24 10:07:52 © 91466

Caipi 2013.12.23 14:45:10 © 91465

Azért nem volt jó, mert nem volt neki. :) 

Előzmény: joy (91463)
joy 2013.12.23 13:35:49 © 91464

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

joy 2013.12.23 13:04:03 © 91463

A sima kristálycukor miért nem jó?

Az a legolcsóbb is.

:o)

1 kiló az idők végezetéig eláll, ha nem kap vizet.

Előzmény: Bubo.Bubo. (91456)
joy 2013.12.23 13:02:30 © 91462

Igen, ő az!

Előzmény: újmóni (91459)
joy 2013.12.23 12:59:32 © 91461

Úgy tudom, nem lehet vele kandírozni, karamelizálni.

Próbáld ki egy kisikanálnyi xillittel a kandúrozást!

 

Én kizárólag komoly cukorbeteg vendég érkeztekor használom, mert baromira drága.

A csúcs az volt, amikor lányom paleo-őrületének hatására meggyőzött, hogy ezzel készítsek madártejet unokáimnak. Azok megkóstolták, ---> és ott hagyták.

"Nem ízlik, nem olyan, mint csinálni szoktál!"

Még, hogy nem érzik ki!

:o/

Előzmény: Borzolt kedély :) (91453)
GPF 2013.12.23 10:29:27 © 91460

A kockacukor karamellizálódik is és a kandírozáshoz is jó. Nem kell összetörni, hisz a kandírozáshoz úgyis szirup kell.

Előzmény: Borzolt kedély :) (91455)
újmóni 2013.12.23 10:27:50 © 91459

a nyírfacukor az a xylit?

 

 

Ő használ xilitet - ez nem karamellizálódik, elpárolog -, és különböző szirupokat, nádcukrot is.

 

 

http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20130212-kristaly-nadcukor-melasz-es-xilit-oszehasonlitas.html

Előzmény: Borzolt kedély :) (91453)
Boszorka 2013.12.23 10:12:18 © 91458

Mozsár nincs????

Előzmény: Bubo.Bubo. (91456)
Luca_41 2013.12.23 01:51:23 © 91457

Végül is lett narancslikőr is.

Megoszlott a vélemény a palacsintával kapcsolatban. Nekem annyira nem jött be, de volt a társaságban, akinek nagyon.

Előzmény: újmóni (91449)
Bubo.Bubo. 2013.12.22 23:02:26 © 91456

kockacukrot ha beteszed erősebb nylonzacskóba és mondjuk sodrófával vagy kalapáccsal megütögeted, lesz belőle rendes cukor...

Előzmény: Borzolt kedély :) (91455)
Borzolt kedély :) 2013.12.22 22:58:47 Creative Commons License 91455

Köszi :) 

És ha a kockacukorral csinálom? 

Lehet, hogy valóban nem jó ötlet a nyírfacukrot erre használni...

Előzmény: GPF (91454)
GPF 2013.12.22 22:41:29 © 91454

Karamellizálni nem lehet, azt tudom.

 

Hogy kandírozni lehet-t vele, azt nem tudom.

Előzmény: Borzolt kedély :) (91453)
Borzolt kedély :) 2013.12.22 22:03:20 Creative Commons License 91453

Ja, és ha már nyírfacukor... lehet pisztollyal karamellizálni azt is? Vagy csak a rendes cukorral lehet? 

Borzolt kedély :) 2013.12.22 22:01:53 Creative Commons License 91452

Nyírfacukorral lehet kandírozni? 

Csak az van itthon, meg kockacukor a vendékeik kávéjába és most jutott eszembe, hogy a gyömbérhez lehetséges, hogy rendes cukor kellene. 

Vagy nyírfacukor is jó? 

Caipi 2013.12.22 13:28:06 © 91451

Hát akkor crepe Lucille. :) 

Előzmény: újmóni (91449)
joy 2013.12.22 13:26:20 © 91450

Tanátsülllyett!

Most 7végére az lett: sonkás-tejfölös bableves,  ludaskásával.

 

A ludaskását kissé másképp készítettem, ahogyan jeleztem is.

Csak 3-ónknak kellett.

 

1 formás libacombot kicsontoztam. A csontból 1 gigával, sóval 4 /2,5 dl-s bögre/ vízzel levest főztem.

1 bögre rizst közepes fej pirongatott hagymán megfuttattam, fölengedtem a csont lével, 10percig főztem félretettem, többször átkavartam.

(Naná, hogy a frigóból kifogyott a leveszöldség, ráadásul a franciasaláta alap helyett csak mexikói keveréket találtam, így azt tettem 2 marékkal a fél főtt rizsbe.

Közben betettem a bőre beirdalt, besózott libacombot húsával lefelé, alatta 2-3 cl vízzel egy kilibazsírozott jénaiban a sütőbe, és fedő 200 oC-, sütöttem 33/4-ed órát, utána fedő nélkül még 15 percet.

Amikor kisült fölkockáztam, és a közepesen szottyos zöldséges rizsbe kevertem, összemelegítettem.

A libagiga közben elfutott a lábcsontokon... :o)

Előzmény: Luca_41 (91447)
újmóni 2013.12.21 20:58:01 © 91449

Ha nincs narancslikőröd, akkor az NEM Crepe Suzette lesz. :)

 

 

 

Előzmény: Luca_41 (91448)
Luca_41 2013.12.21 20:40:05 © 91448

Csináltatok már Creps Suzette palacsintát?

Ha nincs narancslikőr kó bele más?

Luca_41 2013.12.21 20:32:52 © 91447

Na szarakodj! Főzz egy üstnyi bablevest! :-)) Pár napig kitart.

Előzmény: joy (91440)