Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

ZsuR 2014.11.01 Creative Commons License 92866

Sok hely nalam sincs a szekrenyekben - de surun hasznalom, mert kinnt van a pulton.  Eszrevettem, hogy ha elrakok valamit, akkor nehezen veszem elo aprobb munkakhoz.  Pedig annyit segit...

Előzmény: Boszorka (92865)
Boszorka 2014.11.01 Creative Commons License 92865

Nálam az apritó gép a pincében pihen. Miután jóformán soha nem használtam ott kötött ki. Volt hozzá turmix is, amikor az tönkrement nem vettem újat. Turmixolni tudok kézi géppel.

Előzmény: ZsuR (92862)
Luca_41 2014.11.01 Creative Commons License 92864
ZsuR 2014.10.28 Creative Commons License 92863

Konyha trukk - amerikai modra:

 

Ingredients: 

  • 2 tablespoons extra-virgin olive oil
  • 1 cup diced yellow onion
  • 4 large garlic cloves, roughly chopped
  • 1 (32-ounce) box low-sodium vegetable broth
  • 4 cups packed chopped kale
  • 1 (14.5-ounce) can Italian-style diced tomatoes
  • 1 (14.5-ounce) can no-salt-added cannellini beans, drained and rinsed
  • 1 (14.5-ounce) can sliced carrots, drained, or two large carrots, peeled and sliced

Semmit nem kell tenned, megvenni a boltban, konyakeszen, es osszerakni... "hazi leves" lesz belole...

ZsuR 2014.10.27 Creative Commons License 92862

Amiota a kezemet operaltak, egyre tobbet hasznalom az aprito gepet.  Abban "vagtam" a hagymat, fokhagymat... abba tettem az azott kenyeret - nem volt sok otthon - uigy aztan morzsat tettem hozza.  Persze, osszevagta szepen...   Az Anyu ki szokta nyomni az aztatott kenyeret - en probalom nem, igy aztan a fasirt nem lesz szaraz.  Marad benne kis tej.

 

Finom volt...

Előzmény: Bubo.Bubo. (92861)
Bubo.Bubo. 2014.10.27 Creative Commons License 92861

ennél is egyszerűbb lehet, ha zsemlemorzsát használ az ember, de nekem néha sikerül kevés vizet tenni hozzá, és akkor úgy megdagad, hogy a szét nem nyomott kenyércsomókat is imitálni tudom a fasírtmasszában...

Előzmény: ZsuR (92860)
ZsuR 2014.10.27 Creative Commons License 92860

Igy van Boszi!  Egyszeru es tokeletes megoldas - felul kell vizsgalnom a modszereimet... es egyszerusiteni...

 

En meg evekig kovettem azt ahogy lattam, tanultam... nem is jutott eszembe a modositas! :))

Előzmény: Boszorka (92859)
Boszorka 2014.10.27 Creative Commons License 92859

Mindig tudtam, hogy egy ösztönös zseni vagyok. Mindig így csinálom ahogy most a legujabb módit leírtad. Nekem ez volt a természetes, no meg a legegyszerűbb.

Előzmény: ZsuR (92858)
ZsuR 2014.10.27 Creative Commons License 92858

Trukk... hogy mennyire lehet a megszokottol elterni, csak a munka menetenek a valtozasaval.

 

Ugy tanultam a fasirtot kesziteni, hogy a hust ledaralni, a daralon a hagymat, fokhagymat, kenyeret keresztul kuldeni a hus utan - es fuszert szorni ra, majd osszemancsolni.

 

En hamar abbahagytam a husdaralast.  A keszen vett daralt husra ra a fuszerek, aztatott zsemle, es mancsolni...

 

Most mit lattam az egyik fozocskeben, mikor az egyik tunderke husgombocot csinalt!  Az aztatott kenyeret fuszerezi, abba teszi a tejet, tojast - es mikor szepen ossze van dolgozva, akkor adja a hushoz.  Igy a hus nincs agyonmancsolva, es mennyire finomabb igy!

 

Ma egybesult fasirtot csinaltam igy - es nagyon finom volt...

A zoldbabot ma elegge megparoltam, sutottem - nem voltam bizotos abban, hogy a gyerekeim hogyan szeretik... szerettek.  Sutottem tokot is melle - volt egy fel sonka tok meg a hutoben.

Az uj recept: Jewish Apple Cake.  Nagyon izlett - erdemes megtartani a receptet.

Bubo.Bubo. 2014.10.26 Creative Commons License 92857

igazad van, én az egyszerű boltokra gondoltam...

 

(nagyon régen egyszer laktam Finnországban egy hónapig, sütni akartam volna valamit, de sütőport csak negyedkilósat adtak a boltban - lemondtam a sütiről, pedig a mai eszemmel tudom, hogy pl. piskótatekercset simán lehet sütni anélkül...)

Előzmény: beetee (92856)
beetee 2014.10.26 Creative Commons License 92856

?

Sütőpor simán kapható kilós kiszerelésben, de 2 kg-osban is láttam. Én cukrászati diszkontokban próbálnám, illetve nagyban fogadnék, hogy pl. METRO áruházakban is van.

Webshopokban meg rengeteg helyen.

 

Szódabikarbónából, ami sütőpor mínusz csomósodásgátló, esetenként valami kristályos sav 1 % alatt...

1-2-5-25 kg is van harmad/negyed áron a sütőporhoz képest.

Előzmény: Bubo.Bubo. (92853)
Boszorka 2014.10.25 Creative Commons License 92855

Patikában lehet kapni 10 dekás csomagolásban. Amerikában viszont van valami baking soda vagy ilyesmi, amit nagy dobozban árulnak.

Előzmény: Bubo.Bubo. (92853)
ZsuR 2014.10.25 Creative Commons License 92854

Nekem a sima ecet... pedig itt csak 5%-ost arulnak - ha van tomenyebb, jobb.

 

Masik a takaritashoz - furdoszoba es konyha, edenyek es minden... ablak, tukor:  Az a fajta szer amit squeegevel valo ablaktisztitashoz arulnak.  

Oruletesen fel kell higitani, mert a zsirtalanitasa nagyon alapos...

 

http://www.greenerchoices.org/eco-labels/label.cfm?LabelID=293

 

http://www.ungercleaning.com/p-1247-proformula-glass-cleaner-aka-easyglide.aspx

 

 

Ami az olajos rozsdamentest illeti - nagyon bevalt, szep a rozsdamentes tole, sokkal tovabb marad tiszta, es egy-egy ujjlenyomatot siman le lehet torolni rola szaraz ronggyal. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (92853)
Bubo.Bubo. 2014.10.25 Creative Commons License 92853

végül is a sütőpor jórészt szódabikarbóna, és akkor már az egyszerűbb (legalábbis Mo-on, ahol a sütőport csak kis zacskóban adják, szódabikarbónát viszont nagyobb kiszerelésben is)

Előzmény: nettomazsola (92851)
ZsuR 2014.10.25 Creative Commons License 92852

Voroslencse leves amit piritott fenyomaggal es kenyer kockaval fogok talalni- meg reszelt pamezannal es kicsi oliva olajjal. 

 

nettomazsola 2014.10.25 Creative Commons License 92851

Hogy? Vizben paradicsom?

Nekem a sütöpor valt be. Legbrutalabb zsiros, trutyis, lekapott tepsit, serpenyöt megszorom sütöporral kis vizet öntök ra felforralom es minden levalik. A rozsdamentes gyönyörü fenyes lesz.

Hütöszekrenyt, sütöt is csak sütöporral mosok, igy nem undorkodok, h vmi veszelyes vegyszer.

Előzmény: nagypapi51 (92822)
joy 2014.10.23 Creative Commons License 92850

Nem rég mentek el a vendégek.

Jól sikerült a kaja, mert láthatóan ízlett nekik.

 

A menű:

Juhtúrós falatkák /kapros-fokhagymás, kőrözöttes/;

Meggyleves;

Sült tarja rumlipüré, friss vegyes saláta;

Sör;

Kávé, -fügés pite.

 

A meggyleves befőttből, + cukor nélkül, joghurttal készült.

A hús nagyon jóra sikeredett. Tegnap előtt este kissé kiklopfoltam a csontos tarjaszeleteket, megszórtam szódabikarbónával, fölöntöttem zúzott fokhagymás tejjel, és lezárt dobozba a hűtőbe került. Ma tepsin-sütőfólián 2* forgatva 160 oC-s sütőben 1,5 ó-alatt megsütöttem. /Sajna az eső elmosta a grillezést./ Végül rádurrantottam, és mindkét oldalukon rápirítottam, végén sóztam. Remek omlós, puha, és még is szaftos lett.

joy 2014.10.23 Creative Commons License 92849

http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20130718-a-barbecue-nem-grill.html

 

Ez egy jó írás.

 

A grill vékonyabb szelet ízesített húsok, kolbászok nyílt parázs fölötti megsütése -nem szabad sokáig rakodni vele, mert cipőtalppá száradnak.

 

A BBQ nagydarab húsok (pölö Frédi-Béni szelet...:o) lassú parázs fölötti egyben sütése, amivel azonban /körbekapatás után/ már nagyon lassan kell bánni, rendszeresen kenegetni valami folyadékszerűséggel -remek a barba sör- különben nyers marad belül, de kiszárad.

Különbféle szószokat készítenek mellé, mert magában ölég száraz, akár ezernyi verziója is lehetséges.

 

A sütős-kotlás lassú egyben sütés -előpárolással- más, az alatt ott marad a hús besűrűsödött sütőlevével ízekkel teli zsíros szaft.


Én imádom az egyszerű, sós-hagymás sült zsírt.

/Csak a doki meg ne tudja, hogy gyakorta benyomatok egy-egy méretes szelet sültzsíros friss kenyeret retekkel, paradicsommal.:o)

homerx 2014.10.23 Creative Commons License 92848

sajna nincs. kb 15 eve nem igazan jarok disznotorba. a vastagabb lapockara olyankor tettem szert.

Előzmény: ZsuR (92847)
ZsuR 2014.10.23 Creative Commons License 92847

Van egy kepe a szaftos lapockarol?  

Előzmény: homerx (92846)
homerx 2014.10.22 Creative Commons License 92846

en nem tennek bele mast. ugy szaftos a lapocka ahogy van.

Előzmény: ásítósmacska (92843)
ZsuR 2014.10.22 Creative Commons License 92845

Hat nem sajat zsirban - amennyit lehet leszednek rola, es vizet tesznek ala.  Dinsztelik... 

Előzmény: homerx (92842)
ásítósmacska 2014.10.22 Creative Commons License 92844

Most van egy kis időm, és rágugliztam. Látom, hogy pont a BBQ szósz lenne az "eredeti" fürdető...?

 

http://bbq.about.com/od/pulledporksauces/tp/Top-10-Pulled-Pork-Sauce-Recipes.htm

 

Lehet, mégis maradok a pecsenyelé mellett, legfeljebb dobálok a lassan sülő hús mellé egy kis zöldséget is...

 

 

Előzmény: ZsuR (92841)
ásítósmacska 2014.10.22 Creative Commons License 92843

Lapockát ajánlanak a legtöbb helyen, ez világos. De mostanában vagy 2-3 tv paprikás sorozatba is belekattintottam, ahol pont a lényegről maradtam le. :))) Mármint hogy a sülthússzaftba _még mit_ kevernek bele, amiben aztán "visszafürdetik" az elemi szálakra szedett húst.

 

Vagy ez teljesen szabad fantázia kérdése...?

Előzmény: homerx (92842)
homerx 2014.10.22 Creative Commons License 92842

sztem leginkabb sajat zsirjaban suthetik. oldalas, dagado, lapocka. ha felkesz, lehet darabolni.

amit en szeretek, de mostansag nem jutok hozza. sertes lapockat nem pingpongutoig kicsontozni, hanem hagyni rajta alul-felul kb 2-2 cm hust. ezt fokhagymaval megspekelve alacsony langon megsutod. menyorszag!

Előzmény: ásítósmacska (92838)
ZsuR 2014.10.22 Creative Commons License 92841

Fiam szokott, en annyira nem vagyok oda erte.  Illetve... ha mas csinalja igen.  Ha a jo fajta hust valsztod, finom nagyon.  Csinaltam mar csirkebol is - lusta asszony modra, kesz grill csirket teptem szet.  Jo volt... foleg akkor amikor keves idom van es kell enni :)).

 

Amit nem szeretek, az a BBQ szoszos.

Előzmény: ásítósmacska (92838)
joy 2014.10.22 Creative Commons License 92840
Előzmény: ZsuR (92808)
joy 2014.10.22 Creative Commons License 92839

Nálunk is besamelesek a torta-sütikrémek. Édes anno csak vajjal készítette, le is szoktam róla, mert nekem túl tömény volt.

 

Én is csak idén készítettem fügelekvárt, és anyó sütit, mert jócskán termett belőle. Annyit azért nem tudunk nyersen megenni. :o)

Előzmény: ZsuR (92808)
ásítósmacska 2014.10.22 Creative Commons License 92838

Szokott valaki "pulled pork"-ot készíteni...?

 

Tudom, most hirtelen felkapták, hájpolt lett - főleg így angol névvel. :) Régen mi is ettük a sülthús leszakadó kis aprólékát a pecsenyezsírban.... :)))

 

Ami igazán érdekelne: pontosan milyen szaftba tunkolják bele a szálakra húzott húst...?

 

Néztem vmelyik fesztiválon, 2e ft körül adtak volna egy ilyen szendvicset - hát nem kóstoltam meg. :D

 

 

ZsuR 2014.10.22 Creative Commons License 92837

Most ceklat es tokot sutok - ehhez is jo ez a nagy, lapos tepsi.

Előzmény: ZsuR (92835)