Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

jester0926 szept. 7. Creative Commons License 92365

Sziasztok!

 

Eladó egy Silikomart csokoládé adagoló tölcsér bonbon készítéshez. Bővebb infó ezen a linken, vagy az e-mailemen.

Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92364

konstruktív

A Nikk szept. 7. Creative Commons License 92363

Maradjunk annyiban, hogy érdemi választ nem adtál, ellenben beszóltál. Lépjünk túl rajta.

Előzmény: Beer Monster (92362)
Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92362

Nem tudom, egyről beszélünk-e. Aki tudja, miről van szó, az miért jön ilyesmivel.

A Nikk szept. 7. Creative Commons License 92361

Olyan hússal én még nem találkoztam, /de más étellel sem/, aminek ne lett volna valamilyan szaga.

Előzmény: Beer Monster (92360)
Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92360

Nem ismerem a kecskét, ám a birkahúsnak semmi szaga, ellenben teljesen le kell tisztítani, a legapróbb faggyúdarabkát, inat, pólyát gondosan. Jó kés való hozzá, bár a marhahúsnál könnyebben tisztítható.

Előzmény: A Nikk (92359)
A Nikk szept. 7. Creative Commons License 92359

Kedves olvtársak! Kecskehússal van tapasztalata valakinek közületek? Fiatal kecskét, kecskegidát ajánlott egy ismerősöm.... Vegyem, ne vegyem? Mire figyeljek? Melyik része mire jó?
Hozzáteszem, a család egy kissé  finnyás, a birkahús szagát nem bírják... ha a kecske is olyan, akkor eleve felejtős...

kisveréb szept. 7. Creative Commons License 92358

Fogalmam sincs, én több, mint 30 éve vettem az enyémet még fiatal háziasszony koromban. Ez volt az első húsdarálóm, aztán szerencsére kaptam a családból levetett régi vasat.

Előzmény: Beer Monster (92354)
Luca_41 szept. 7. Creative Commons License 92357

Vajon megparoltam a gombat tegy kis fej voroshagymaval, dobtam bele reszelt fokhagymat, borsot, sót. Hogy jobban osszealjon, reszeltem bele a mar kisse kihult zoldsegbe sajtot. Beletekertem a husba,es minden oldalrol megpiritottam majd folia alatt 10 percre betettem a sutobe. Majd ugyanabban a serpenyoben, amiben a zoldseg es a hus pirult, megcsinaltam a szoszt.

Előzmény: joy (92341)
Bubo.Bubo. szept. 7. Creative Commons License 92356

nehéz kérdés, nekünk gyűjteményünk van a gagyiból (1-2000 ft-osak), egy éve a Butlerben vettünk egy közepeset (25 cm magas kb.) 5000 ft-ért, az tényleg őröl, és még nem esett szét, pedig férj sokat használja

Előzmény: Beer Monster (92355)
Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92355

Nézegettem néhány borsőrlőt is. Ami nekem van, az acél őrlős, ezzel szemben viszont mindenhol kerámiát találok. Az őrlő tengelye pedig nem fix, hanem mozog oldalra, amitől az őrlőfelszínek össze tudnak dörzsölődni.

 

Namost az acél betétek felülete sima, azok elcsúsznak egymáson. De ez a kerámia ilyenkor súrlódó hangot ad, és nyilván kopik is. Ez normális jelenségnek nevezhető??

 

Avagy általánosságban mi a jó borsőrlő ismérve?

Előzmény: Bubo.Bubo. (92351)
Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92354

Ismerem, az a műanyag az gyümölcsdaráló. Azt most hol lehet kapni?

Előzmény: kisveréb (92352)
Bubo.Bubo. szept. 7. Creative Commons License 92353

https://www.butlers.hu/konyha-es-etkezo/etkeszletek-es-evoeszkozok/talak-edenyek/puro-talca-26x8cm-papir-design

 

Budapest legjobb reggelije

Ami ráadásul ár-érték arányban is stimmel, ami ugye nem elhanyagolható szempont időnként... A Kecskeméti utcában nemrég nyílt Good bar good burger érdekes hamburger szempontból is, de a reggeli meg egyenesen csodás, és még a hely is jó, nagy terasszal, kellemes környezetben. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Bubo.Bubo. (92351)
kisveréb szept. 7. Creative Commons License 92352

A húsdarálóból én a tárcsát és a kést nem tenném be a mosogatógépbe, de magát a darálót szívesen. Van egy régi műanyag húsdarálóm, de az nincs itthon ahol a mosogatógép van, a hegyi házban ha muszáj elkinlódok vele. Annak az a fő baja - azon kívül, hogy kézzel tekerős - hogy nem lehet az asztalra rögzíteni, vákumtalpas, ami persze minden erősebb mozdulatnál megadja magát. 

Itthon van a régi öntöttvas, az kolbászt tölteni elengedhetetlen, meg van az elektromos, ami valami aluminiumötvözet.

Előzmény: joy (92340)
Bubo.Bubo. szept. 7. Creative Commons License 92351

az árkád speciel tényleg sok mindenben jó, de konyhaholmiért nem oda kell menni, ezt lássuk be :-))

 

(a butlers-ben - vagy hogy is hívják - a teteje a dolgoknak az a porcelán tányérkészlet volt, ami pont úgy nézett ki, mint egy papírtálca...

 

egyszer kaptam ajándékba odavaló utalványt, elköltöttem, de nem vagyok oda a boltért - a borsőrlő, amit ott vettünk, viszont tényleg jó)

Előzmény: Beer Monster (92350)
Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92350

Pedig megint voltam puccos helyeken. Az egész árkádot körbejártam INOX holmiért, az ottani konyhafelszerelési boltban egyáltalán nem volt húsdaráló meg gyalu, talán még kicsit orroltak is rám, hogy nem vettem az aranyszegélyű porcelánkészleteikből.

Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92349

A rozsdamentes fokhagymaprés többfelé kapható. Húsdarálót még azóta se találtam.

 

A vas húsdaráló meg még akkor is kínlódás, ha kézzel mosogatunk.

Előzmény: kisveréb (92311)
Beer Monster szept. 7. Creative Commons License 92348

(a túróval kevered - az tart soká)

Előzmény: propellern (92342)
Boszorka szept. 7. Creative Commons License 92347

Süteshez "közönseges" vajat veszek. Ezt az ir vajat csak eveshez es csak sosat.

Előzmény: ZsuR (92343)
A Nikk szept. 7. Creative Commons License 92346

https://www.youtube.com/watch?v=6tBXlictR8s

Előzmény: propellern (92342)
kisveréb szept. 7. Creative Commons License 92345

NEm macerás, ha jó zsíros a tejszin illetve a tejföl. Én tejfölből csinálom, mert egyszerre nincs elég, össze kell várnom, addig pedig nem áll el a tejszin, úgyhogy beoltom tejbolti tejföllel, másnap megy a hűtőbe, ha összejön elég  akkor habverővel (géppel)  addig verem, amíg elválik a vaj és az író. Ez szerencsés esetben 2-3 perc. Egyszer jártam csak úgy hosszú évek alatt, hogy 40 perc kavarás után sem vált ki a vaj, azt hagytam a csudába, főzéshez használtam. A kivált vajat összeállítom szilikonlapáttal, jó hideg vízzel átmosom, szűrőben lecsöpögtetem (itt is szoktam öblíteni, mert a benne maradt író hamar keseredik), mehet zárható edényben a hűtőbe.

De nálam a tejföl amiből csinálom már olyan zsíros és kemény, mint a vaj. Ehhez nem jó a bolti 20 százalékos tejföl. Talán a 30 százalékos tejszínből lehetne készíteni, én nem próbáltam, de olvastam neten valakit, aki tejboltból vesz kimérős tejszínt, és abból készíti.

Előzmény: propellern (92342)
Bubo.Bubo. szept. 7. Creative Commons License 92344

:-)) elrontod a tejszín habbá verését, és máris megkaptad a vajat ...

Előzmény: propellern (92342)
ZsuR szept. 7. Creative Commons License 92343

En mindig a sotlant veszem... ha kell, meg tudom sozni, viszont a sosbol nem tudom kivenni a sot ha eppen sutok vele.

 

No meg... nem kell arra so... a finom izletes vajat kar elrontani vele... 

Előzmény: Boszorka (92339)
propellern szept. 7. Creative Commons License 92342

Köszönöm,majd kipróbàlom.Hàzilag vaj készítése nagyon maceràs?Mennyi ideig tart ( gondolom hosszú a lefolyàsa)?

Előzmény: kisveréb (92334)
joy szept. 7. Creative Commons License 92341

A gomba az hagymás raguként került bele?

Előzmény: Luca_41 (92324)
joy szept. 7. Creative Commons License 92340

Most -még 3 napig- Tecsóban akciós a Kerrygold 20 dkg 600-ért (3000/kg).

A jól használható friss piacinak is kilója 2700.

Asszem maradok a kiteszem, oszt megpuhul fajtánál 2000/kg-ért.

 

Foghagyma prés.

Vettem nemrot, nemrossz, de vacakolás a tisztítás, 1-2 gerezdnél frász veszi elő, gyorsabb a villázás.

:o)

 

Húsdarálót én akkor sem tenném a gépbe, ha lenne, mert sztem koptatja, és néhány mosogatás után rosszabbul vág.

Előzmény: kisveréb (92311)
Boszorka szept. 6. Creative Commons License 92339

Erdemes odafigyelni, mert az ir vaj van sosban es sotlanban is. En sosat szeretem.

Előzmény: kisveréb (92334)
István - Bp szept. 6. Creative Commons License 92338

Sziasztok!

 

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Bor és Gasztro topickot. 

 

Magángyűjtő vagyok és bor kedvelő, tanulok is borokról nagyon érdekel ez a téma.

Úgy gondoltam a bor kedvelők itt cseveghetnének, cserélhetnék tapasztalatokat borokról, ételekről, receptekről, kóstoló sorokról, mindenről ami a borhoz tartozik. Kérdezhetünk egymástól fajtákról, területekről bor - étel párosításokról. A közös pont a bor. 

 

Akit érdekel nézzen át néha. :-)

Beer Monster szept. 6. Creative Commons License 92337

A margarin ráadásul ártalmas is.

Előzmény: ZsuR (92335)
Csimpolya szept. 6. Creative Commons License 92336

Ha legközelebb látok egyet, nem hagyom ott.

Előzmény: ZsuR (92333)