Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2017.06.13 0 0 96846

Ahogyan a kínai mondja: "Ami mozog főzzük, sütjük, ami nem, azzal ízesítjük."
Pirosarannyal a legegyszerűbb, borssal, mustárral, msjommézzel, vagy füstölt-darált sonkával, bármiféle zölddel, csípőspaprikával -mzochistáknak chilivel.
Legegyszerűbb, ha a megpucolt főtt tojatot szelet főtt-füstölt sonkába tekered, és benyomod a fejedbe némi friss vajaskenyérrel, mellé retket, uborkát.

Előzmény: Csűrdöngölde (96830)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.13 0 0 96845

Magam részéről leginkább a félbarna kenyeret preferálom, előnyben részesítem a fehérrel szemben, de nem egészségügyi megfontolásból, hanem mert ízlik. Ha kenyeret sütök, még a fehér kenyérhez is hozzá szoktam csapni egy marék rozslisztet, jót tesz az ízének. Kifliben, zsömlében viszont a teljesen fehérre szavazok.

 

Van még egy kedvencem: az osztrák-német diós rozskenyér.

Előzmény: Boszorka (96842)
joy Creative Commons License 2017.06.13 0 0 96844

Igen, valahol én is olvtam egy dietetikusoktól elfogadott tanulmányt a fehérlisztes kenyérről, hogy hubuk az egész para., viszont jó üzlet eladni a hulladékot, trehány munka eredményét.

Nem az a gond, hanem biztosan laktózérzékeny legkiseb undokkám még cölikáliás is, bár erre a lükanyjának nincs bizonyítéka.
/A kölök minálunk, mikor őse nem látja, nyeli a friss-fehér kenyeret, mint kacsa a nokedlit, és soha semmi visszajelzés. A tejnél azonban egyértelmű, legalább 1/2 pohár laktázos valamivel kell indítani a madártejbe fúló ebédet, különben nagymosás. Ez érdekes, elég kevés kell laktázos akármiből, és már semmi gond. Remélem, pár év után ki is növi-vagy nem. :o/

Előzmény: Boszorka (96842)
joy Creative Commons License 2017.06.13 0 0 96843

Yuhééé, tápióka!
Erről mindig az "Esőember" -Rain Man-  magyar szinkronosa jut eszembe a tápiókapudinggal.
:o>
Talán ~1988-89-ben láttuk moziban.
... valahol meg van, valahol meg van, valahol meg van...

Csodálatos, döbbenetes film!!!

Előzmény: H_G (96829)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.13 0 0 96842

Nemrég olvastam egy tanulmányról. Az volt a lényeg, hogy több csoportnak előírták, hogy 3 héten át fogyasszon sok fehér kenyeret. A többi csoportnak meg különböző lisztekből készült kenyereket pl. teljes kiőrlésű stb. kellett fogyasztani. Közben állandóan mérték az értékeiket. 3 hét alatt semmi féle változást nem tapasztaltak, a fehér liszetet meg a minden mást fogyasztók labor eredményei közt.

Előzmény: joy (96841)
joy Creative Commons License 2017.06.13 0 0 96841

Kipróbáltam a zablisztet.
Zabos lettem tőle.
Nem a 2 csokor kapor árától leszek kol dús, de azt sajnáltam nagyon, ugyan is kapormártás helyett valami azbasztpor ízű zöldes-fehér gumitrutyi lett belőle.
Egye, akit az apja szült!
:o(

Előzmény: joy (96827)
sickamic Creative Commons License 2017.06.13 0 0 96840

Van amikor direkt 3 részre töröm, de tudom kettőbe is. Parafenomén vagyok? Na jó a kezemmel csinálom.:)

Előzmény: Csimpolya (96838)
Tu Sok Creative Commons License 2017.06.12 0 0 96839

A libát ott követted el, hogy marékszám tördeltél...:}}}

Nix Nobel-díj...

Előzmény: Csimpolya (96838)
Csimpolya Creative Commons License 2017.06.12 0 0 96838

Igaz, nem kísérleti szándékkal, de már törtem el spagettit, igaz, marokszám és nem egyenként, de mindig sikerólt kettőbe törnöm. Hiába no, sosem voltam ötös fizikából. De az is lehet, hogy a spagetti sem olvasta ezt a cikket.

Előzmény: nagypapi51 (96837)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 96837

Egy kis tudomány, lehet ellenőrizni! :)

 

ZsuR Creative Commons License 2017.06.06 0 0 96836

Akkor itt egy recept... ha koveted mar nem leszel amator:

 

Hozzávalók1 keverésre

3 db tojássárgája 100 ml víz 2 csipet só 100 g vaj (olvasztott) 0.25 db citrom leve

Elkészítés15 perc

Vízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé.

Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet, és megsózzuk.

Habverővel simára keverjük, habosítjuk folyamatosan, mikor alatta elkezd forrni a víz, hozzányomjuk a citrom levét is. Tovább habosítjuk. Figyeljünk, hogy ne forrósodjon túl a tojás, mert akkor kicsapódik a tojás, és rántotta lesz!

Gyöngyöző víz felett addig habosítjuk, míg az egész könnyű habbá nem válik, és a tál legalján sincs folyadék, csak hab.

Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat kis adagokban, és folyamatosan elkeverjük a tojáshabbal. További 1-2 pec keverés a vízgőz fölött, és el is értük a mártás sűrűséget. (Aki szeretné, kis cukorral, vagy borssal ízesítheti, de az alapreceptbe ezek nem szükségesek.)

Levesszük a vízgőz fölül, és azonnal tálaljuk halakhoz, vagy zöldségekhez az elkészült hollandi mártást.

Előzmény: Csűrdöngölde (96830)
ZsuR Creative Commons License 2017.06.06 0 0 96835

"...mit akarsz eladni?..." :))

 

Azt hiszen ez a legjobb :)) amit mostanaban olvastam.... :))

Előzmény: Bubo.Bubo. (96834)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.06.06 0 0 96834

aztafűzfánfütyülőrézangyalát...

 

mit akarsz eladni?

 

merthogy a keménytojásos diéta elég régen kiment a divatból, hogy ilyetén kérdésre sarkalljon...

Előzmény: Csűrdöngölde (96830)
dulci Creative Commons License 2017.06.05 0 0 96833

Angolszalonna. Tojást sütni is egyszerű és egészséges. :)

Előzmény: Csűrdöngölde (96830)
H_G Creative Commons License 2017.06.05 0 0 96832

1. vaj

2. még több vaj

3. majonéz...

 

Előzmény: Csűrdöngölde (96830)
homerx Creative Commons License 2017.06.05 0 0 96831

eleg egyszeru ember lehetsz. ettel mar tojast?

Előzmény: Csűrdöngölde (96830)
Csűrdöngölde Creative Commons License 2017.06.05 0 0 96830

Sziasztok!

 

Nagyon amatőr vagyok a konyhában, de a főtt tojást egy egyszerű és egészséges ételnek tartom, viszont magában, vagy csak sózva elég ízetlen. Sehol sem találok arra vonatkozóan semmit, hogy mivel érdemes fűszerezni. Van valakinek ebben tapasztalata?

H_G Creative Commons License 2017.05.29 0 0 96829

És van burgonya meg tápióka keményítő is, ha valaki gluténmentesen szeretne sűríteni.

 

ZsuR Creative Commons License 2017.05.29 0 0 96828

Mert lokott vagyok... nem kukorica liszt, kukorica kemenyito... hajjjajjajajajjj... miket beszelek osszevissza....!

Előzmény: joy (96827)
joy Creative Commons License 2017.05.28 0 0 96827

Valami katyvaszon, valszeg spárgafölfújton kipróbálom.
(A kukoriliszt íze kilóg a kajából.)

Előzmény: ZsuR (96822)
ZsuR Creative Commons License 2017.05.27 0 0 96826

...igaz :))

Előzmény: nagypapi51 (96825)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 96825

Nem mi öregszünk, hanem a gyerekeink és az unokák... :)

 

Előzmény: ZsuR (96824)
ZsuR Creative Commons License 2017.05.27 0 0 96824

....mert oregszem :)) azert nem ismersz ram...

 

Előzmény: nagypapi51 (96823)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 96823

...meglehetosen "purist" vagyok... mert a sonkat is szeretem, a toltott tojast is - de nem keverem...

Nem ismerek rád! :)

Szeretem a kelkáposztafózeléket, meg az aranygaluskát is, ezeket nyilván nem keverem,

viszont a sonkát és a tojást szemrebbenés nélkül. Nagyon jók együtt (is).

 

Előzmény: ZsuR (96820)
ZsuR Creative Commons License 2017.05.27 0 0 96822

Valoszinuleg.  Ha sokaig fozod a zabpelyhet es eleg bo level - kocsonyas lesz, mint a kukorica liszt.

Előzmény: joy (96821)
joy Creative Commons License 2017.05.27 0 0 96821

Tudja valaki, hogy a zabliszt alkalmas-e sűrítésre?

ZsuR Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96820

Igen... meglehetosen "purist" vagyok... mert a sonkat is szeretem, a toltott tojast is - de nem keverem.

 

A sokfele variaciobol csak akkor csinalok, ha vendegsebe viszem - magunknak csak simat - a tojas sargahoz majonezt, mustart adok, es diszitesnek vagy nagyon finomra vagott zoldseget (petrezselyem, retek, paprika, avokado) vagy alami orolt fuszert.

 

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (96817)
halaloszto Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96819

ennek a másik oldala síma, a köv teszt az lesz. ez egy mezei öntvény lap, amit a bográcshoz használt gázégőre tettem fel.

 

Vajk

Előzmény: nagypapi51 (96818)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96818

Ha nem ragaszkodsz a rácsos mintázathoz, akkor egyszerűbb a sima grill sütőlap + egy spakli.

 

Előzmény: halaloszto (96815)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96817

A sonkás a húsvéti verzió :) Szoktam én is többfélét, mikor, mi van itthon, vagy hogyan kívánjuk.

Előzmény: ZsuR (96816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!