Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

ketyo61 ápr. 2. Creative Commons License 91847

Parmezant szerintem nem kell fagyasztani. Nalam ott van csomagolatlanul a hutoben egy darab mar vagy fel eve. Ha szukseges akkor reszelek belole amennyi kell, aztan vissza a vajtarto rekeszbe. Semmi baja. 

Előzmény: Caipi (91845)
Caipi ápr. 2. Creative Commons License 91846

Régen, mikor még nem volt választék, nekem is a trappista volt 'a' sajt, de mióta van, már sosem veszek, valahogy unalmas ízűnek találom. A gouda meg a cheddar jön be mostanság. (Na meg a márványsajtok, de az már más tészta, azaz sajt. :D) 

Előzmény: homerx (91844)
Caipi ápr. 2. Creative Commons License 91845

Nálam a szokásos dolgokon kívül kenyér és/vagy toast van a mélyhűtőben, na meg parmigiano reggiano ('a' parmezán) és kaffirlime-levél, mivel mindkettőt sokat használom, lévén az olasz és a thai konyha a két kedvencem. 

Előzmény: ZsuR (91839)
homerx ápr. 2. Creative Commons License 91844
a zasszony meg nalad is finnyasabb. csak a trappistat eszi. nem tudok ra hatni :) a cedar pedig a hanyatlo nyugat trappistaja :)
Előzmény: Bubo.Bubo. (91843)
Bubo.Bubo. ápr. 2. Creative Commons License 91843

sajtügyben én elég igénytelen vagyok, elsősorban a puhább sajtokat szeretem, és nem zavar, ha nem lehet rendesen reszelni - inkább nagylyukú reszelővel reszelem

 

ízben pedig nem szeretem a sajtízű sajtot: a nem markáns trappista, a nem túl büdös brie/camembert és márványsajt-félék, és az Anikó sajt a kedvencem

 

Trappistából eddig a Tolle jön be legjobban, de költséghatékonyságilag szoktam venni olcsóbb tescosat meg lidl-es tömböket, és elsősorban milánóira és melegszendvicsre használom, de sima szendvicsre is rárakom húsféle helyett, sőt magában is szoktam enni

 

a markáns edami-ementáli-gouda-félékkel ki lehet engem kergetni a világból...

Előzmény: nagypapi51 (91842)
nagypapi51 ápr. 2. Creative Commons License 91842

hát nem tudom te milyen trappistát veszel, én végigpróbáltam a teljes szortimentet, egyik gyengébb mint a másik, ráadásul nem is olcsók.  Nálam az a normális sajt egyik fokmérője, ha a reszelés alig hagy nyomot a reszelőn, ezt egyik trappista sem ugorja meg. Az ízről ugye nem vitatkozunk. :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (91841)
Bubo.Bubo. ápr. 2. Creative Commons License 91841

sajtot rendszeresen tartok a fagyasztóban, bár én a nagyon mezei trappista híve vagyok, semleges ízű és jó állagú a legtöbb

 

kenyér, túró, vaj/margarin is mindig van, hogy legyen mihez nyúlni,  a többi szokványos: fagyasztott zöldségek (többnyire bolti) fagyasztott meggy, szilva (saját), néha almapüré, és készételek (sült hús, fasírt, pörkölt, húsleves, milánói mártás)

 

a tésztát nem szeretem fagyasztva, furcsa lesz az állaga, és rizst sem szoktam így eltenni

 

sütemények közül jónéhány jól bírja a fagyasztót

Előzmény: ZsuR (91839)
nagypapi51 ápr. 2. Creative Commons License 91840

A 'friss' paradicsomtól ne várj csodát, a nagy víztartalma miatt lötty lesz, mire felenged, lecsóba viszont jó. A sajt kitűnően fagyasztható, felengedés után olyan mint újkorában, reszelhető, szeletelhető. (anno Algériában fagyasztottuk a negyedelt goudákat, mert sajthoz csak akkor jutottunk, ha 'megjött a hajó')

 

Előzmény: ZsuR (91839)
ZsuR ápr. 2. Creative Commons License 91839

Jo par dolgot hasznalok a melyhutobol - de ernek meg meglepetesek... parat meg nem probaltam ki, es azt hiszem fogom.

Paradicsomok... friss es pure... 

Hat nem tudom a frisset elkepzelni - probalta valaki?  Szerintem olyan lesz mintha levesben fott volna... a pure biztos jo lesz.

 

Sajt... soha nem probaltam, most fogom.  Tojas...!  Soha nem probaltam, bar parszor megfagyott a hejaban mikor nagyon hatul volt a hutoben...

 

Kenyeret mindig tartok a melyhutoben - es tudom ezeket is lehet 

 

Csak ha van maradekom amit elore lathatoan nem eszunk meg...

 

Hat ez az amit kellene nyaron mikor sok a friss fuszernovenyem. Talan iden...

ZsuR ápr. 2. Creative Commons License 91838

Kosoznom :)! 

Előzmény: nagypapi51 (91836)
ZsuR ápr. 2. Creative Commons License 91837

En utolag szoktam fuszerezni - pedig esszeru a mustart elobb betenni - segiti az emulziot.

Előzmény: nagypapi51 (91836)
nagypapi51 ápr. 2. Creative Commons License 91836

Szoba hőmérsékletű tojás sárgáját elkeverek kevés mustárral, pici sóval, majd folyamatosan hozzákeverek max. 1 dl olajat, végül kevés citromlevet.

Ez az alap, ezt aztán úgy fűszerezem tovább, ahogy a gusztusom (meg ami mellé adom) diktálja.

Ha nagyobb mennyiségre van szükségem, szoktam a nyers sárgájához tenni egy főttet, így gyorsabban felveszi az olajat, már az elején sem kell cseppenként adagolni.

Előzmény: ZsuR (91835)
ZsuR ápr. 2. Creative Commons License 91835

Hogy csinalod?  Mivel izesited?

Előzmény: nagypapi51 (91832)
nagypapi51 ápr. 2. Creative Commons License 91834

Van egy két ököl (ökör?) szabály, amit be kell tartani, és sikerül.

Anno néha vettem készen Univert, ízre elfogadható, ár/értékben persze már nem.

Előzmény: Csimpolya (91833)
Csimpolya ápr. 2. Creative Commons License 91833

Egyetértek, az tényleg jó, mármint ha sikerül. Be kell vallanom, nekem csak  harmadszorra sikerült ehetőt keverni, de - ahogy anyám mondogatni szokta - a tanulópénzt meg kell fizetni. Most viszont az a bajom, hogy egy személyre túl sok az egy tojásból készíthető majonéz/tartár, ezért aztán csak akkor csinálok, ha másnap salátát akarok készíteni. Egyébként nagy ritkán tubusos majonézt veszek, de nem emlékszem, milyen márkájút.

Előzmény: nagypapi51 (91832)
nagypapi51 ápr. 2. Creative Commons License 91832

Nagy majonéz teszt.

Maradok továbbra is a legolcsóbb/legjobb itthon készítettnél.

nagypapi51 ápr. 1. Creative Commons License 91831

Aki rendszeresen vadak körül forgolódik, ránézésre megmondja az állat korát.

(fácánnál köröm, tollazat, etc) de ezt már megbeszéltük egyszer - persze nem árt ismételni :)

Előzmény: Boszorka (91828)
ketyo61 ápr. 1. Creative Commons License 91830

:-)))

Előzmény: Boszorka (91828)
H_G ápr. 1. Creative Commons License 91829

Az öreg fácán olyan, mint a teafilter -- remek leves lesz belőle, de a végén a húst nyugodtan kidobhatod.

 

Boszorka ápr. 1. Creative Commons License 91828

Szóljatok már annak a vadásznak, hogy a jövőben születési anyakönyvi kivonatot is mellékeljen a fácánhoz.:-)

Előzmény: Luca_41 (91824)
Luca_41 ápr. 1. Creative Commons License 91827

Amikor elromlott a robotgépem szépen betettem a tokmányba a robotgép habverő szárát. De a dagasztó szár is príma volt!  Az egyik barátom kérdezte, hogy mit keres a fúrógép a konyhában. De komolyan! Nagyon jól szuperált, és micsoda fordulatszámon! :-)))

Előzmény: nagypapi51 (91825)
Caipi ápr. 1. Creative Commons License 91826

Tetszik! :)

Előzmény: nagypapi51 (91825)
nagypapi51 ápr. 1. Creative Commons License 91825

Figyelem, konyhatrükk!!! :)

Luca_41 ápr. 1. Creative Commons License 91824

Rákérdezünk a korára. A múltkor megsütöttem a mellét, hát mit mondjak, Isteni volt.

Előzmény: nagypapi51 (91823)
nagypapi51 ápr. 1. Creative Commons License 91823

Akitől kaptátok (gondolom a vadász) meg tudná mondani a korukat?

Sütöttem már fiatal madarat egyben is, úgy, hogy teljesen beburkoltam sózatlan fehér szalonna szeletekkel,  a hasüregbe pár petrezselyem szár+egy kisebb alma.

Ha idősebb, akkor csak a mellét, szintén szalonnába burkolva.

 

Előzmény: Luca_41 (91822)
Luca_41 ápr. 1. Creative Commons License 91822

Tavaly feltett nekem ide, vagy talán a másik a másik hasonló fórumra, hogy hogyan csinálja meg a fácánt. Talán a mellét megsüti, passz....

 

 Megint kaptunk 2 fácánt, szeretném megcsinálni, de ma nagyon béna vagyok és nem találom a receptet.

Na meg kaptunk egy kis szarvast is. :-)))

sátortábor márc. 29. Creative Commons License 91821

 

Nem mindig olvaslak benneteket, ezért nem tűnt fel hogy ilyen messzire "repültél".

De azért köszi. Itthon már sok mindent kipróbáltam hosszú évek alatt, de nem sok sikerrel..

Előzmény: Boszorka (91814)
Csimpolya márc. 29. Creative Commons License 91820

Én is szeretem, de húsvét után készítem el a leggyakrabban, mert akkor van főtt sonka. Persze, ha éppen kedvem szottyan rá, nem restellek a hentesig menni alapanyagért.

Előzmény: joy (91816)
joy márc. 29. Creative Commons License 91819

Kend rá?

:o)

Bocsi!

Előzmény: Boszorka (91808)
joy márc. 29. Creative Commons License 91818

Csak az ízületekre nem, azok pedig többen vannak.

:o/

Előzmény: ZsuR (91805)