Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92421

Se ideges, se fáradt nem vagyok, te viszont eléggé inkompetens lehetsz a google használatában..... :))))))))))))))))))))

Meg kekec is.

 

 

Előzmény: Beer Monster (92418)
ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92420

Lehet, hogy tudat alatt :) innen jött nekem is az ötlet.

Most nem jutott eszembe, de egészen biztosan olvastam már ezt a posztot régebben...

Előzmény: Nyafkamacska (92415)
islamorada szept. 10. Creative Commons License 92419

Mar lattam ilyet valahol, kulfoldi topikban, csinaltak foliabol egy kupot, olajjal bekentek hogy ne ragadjon ra a teszta amit kivulrol ratekertek es kesz, sajnos nem tudok visszaemlekezni hogy hol lattam, de ez volt a lenyeg.

Előzmény: ásítósmacska (92411)
Beer Monster szept. 10. Creative Commons License 92418

Na mostmár megkérek mindenkit, aki ideges, vagy fáradt, hogy egyszerűen hagyja figyelmen kívül a válaszaimat! ;)

Előzmény: ásítósmacska (92408)
beetee szept. 10. Creative Commons License 92417

Ez ránézésre kenyértészta.

A kevés eszközigényes megoldás valóban a kartonpapír+sütőpapír lehet...

A profi meg az esztergált keményfa kúp. Azt fel lehet előre melegíteni, és nem is hűl vissza vészesen a hideg tészta rácsavarása után, vagyis nem marad nyers belülről. Akár a kürtöskalács.

 

Vagy ilyesmi kúpos kaspó... láttam ilyet natúr cserépből is...

 

Vagy ... só-liszt gyurmából kiégetsz egy formát...

 

:))))

 

A lényeg a fajsúlyosabb darabokban az, hogy elő kell melegíteni a sütési hőmérsékletre, vagy picit inkább fölé, hogy a tészta ne hűtse vissza túlságosan.

 

Előzmény: ásítósmacska (92413)
Replay szept. 10. Creative Commons License 92416

Igaz linzer recept, de pont ugyanúgy készül, ahogy elképzelted, kartonpapir, alufólia:

http://www.sutigyar.hu/recept/linzer_tolcser

 

Ez kelt tésztás és ugyanolyan módszer:

http://www.sutnijo.hu/recept/8073-kenyer_tolcser_-_barmivel_toltheto

Előzmény: ásítósmacska (92413)
Nyafkamacska szept. 10. Creative Commons License 92415
Előzmény: ásítósmacska (92413)
Nyafkamacska szept. 10. Creative Commons License 92414

Limaránál láttam valami ilyet. Tán levelestésztából.

Amennyire a képen látszott, a belseje világosabb, de nem nyers. Esetleg még sörösdobozból lehetne csinálni ilyen kúpot. Rá inkább sütőpapírt tennék mint alufóliát.

Előzmény: ásítósmacska (92413)
ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92413

Idáig - fejben - én is eljutottam, ezután kéne a konyha-trükk, hogy milyen eszközzel lehet ezt megcsinálni otthon. Lehetőleg plusz kütyü vásárlása nélkül. :)

Gondoltam pl. közepesen erős kartonpapírból kúpra, amit bevonnék két-három réteg alufóliával. Kérdés, hogy a kartonpapír nem hőszigetel-e túlságosan, ergo a belső rész nem sül meg kellőképpen.... Ötletelek. :)

 

 

Előzmény: Nyafkamacska (92412)
Nyafkamacska szept. 10. Creative Commons License 92412

Szerintem egy kúp alakú formára tekerik kívülről a tésztát. Mint a habrolóhoz, csak ez zárt kúp.

 

Előzmény: ásítósmacska (92411)
ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92411

No, a némi rosszmájúság :-D után leírom azt is, amiért kinyitottam a topikot:

 

A hétvégén a budafoki borfesztiválon láttam ilyet:

http://kolbice.hu/

 

 

Sajnos nem kóstoltuk meg, mert már előtte teleettük magunkat.

Esetleg tipp, valami konyha-trükk, hogy otthon vajon hogyan lehetne ilyen "tölcsért" sütni....?

 

Ha már valaki evett ilyet, milyen jellegű tésztából van? Sejtésem szerint kelttészta lehet, de vajon miféle...?

 

Köszi előre is. :)

ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92410

Kést-villát nem szoktál használni étkezéskor? :-DDDDD

 

 

Előzmény: Beer Monster (92397)
ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92409

Bizony ám, egy tisztességes marhalábszár (csonttal, velővel) a mennyekbe repít. :-)

(pedig én nem vagyok oda az inas / zselés részekért, de az étel ízéhez ezek nélkülözhetetlenek!)

 

Előzmény: kisveréb (92393)
ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92408

A marhapörköltben jó köpködni az inakat és a kocsonyássá főtt kemény hártyákat? Két perccel tart tovább a húst tisztességesen megcsinálni

 

 

Szerintem te egyél kizárólag csirkemellet, persze azt is filézve vedd a bótban. :-D

 

Sőt.....

 

 

:-DDD

 

Előzmény: Beer Monster (92389)
ásítósmacska szept. 10. Creative Commons License 92407

:-)

 

 

Előzmény: beetee (92405)
A Nikk szept. 10. Creative Commons License 92406

Mindig megszagolom a nyershúst elkészítés előtt. Hozzátartozik a minőségellenőrzéshez. Meg aztán szeretem is a nyershús illatát.

Egyszer láttam egy videón, ahogy séfek különböző fajta steaknek való húsokat válogattak. Bőszen szagolgatták őket. Azt mondja az egyik: "ez fantasztikus, érett..." Megszagolja a másik: "Nyilván, mert te szereted a dögöt..."
Kisütötték a húsokat véres steaknak, kóstolgatták. Az első szakács megint ugyanarra a húsra szavazott, amelyikre az elején, mire megint elhangzott, hogy ő szereti a dögöt.

Előzmény: Borzolt kedély :) (92403)
beetee szept. 9. Creative Commons License 92405

Én találtam egy csomót, de gugli bácsi segített...

Kérd meg te is!

Előzmény: Beer Monster (92404)
Beer Monster szept. 9. Creative Commons License 92404

Még mindig nem derítettük ki, hol kapható INOX húsdaráló...

Borzolt kedély :) szept. 9. Creative Commons License 92403

Ngyon jókat szoktam enni, köszi a kérdést, de ettől függetlenül kifejezetten utálok nyers húst szagolgatni. Sokan vanank így pl a pacallal is :) Szagolgatod jóízűen nyersen? És megfőzve? 

 

Előzmény: homerx (92400)
Beer Monster szept. 9. Creative Commons License 92402

Különben valószínűleg nem a húst érzi büdösnek.

Körülbelül most mondom el harmadszor, hogy nem a húsnak van szaga, hanem ami rajta van. :))

Beer Monster szept. 9. Creative Commons License 92401

Jaj, ne sajnáljatok már mindenkit, akinek egy kicsit más az ízlése.

homerx szept. 9. Creative Commons License 92400

izlesek es pofonok, de ha igy van, akkor sajnallak. milyen szajizzel eszed igy? mert kb az jon le, mintha dogot alakitanal ehetove.

Előzmény: Borzolt kedély :) (92396)
beetee szept. 9. Creative Commons License 92399

Kis blue bélszín, vagy tatárbifsztek, vagy carpaccio...

 

..ugye, hogy ugye...

Előzmény: Beer Monster (92398)
Beer Monster szept. 9. Creative Commons License 92398

Hát a friss hús általában nem büdös - sőt a marhának vannak részei, amiket az ember akár nyersen is megenne, ha nem volna baromi kemény.

Előzmény: Borzolt kedély :) (92396)
Beer Monster szept. 9. Creative Commons License 92397

(Más azért belefőzni egy inat a pörköltbe, és más apránként köpködni.)

Előzmény: kisveréb (92393)
Borzolt kedély :) szept. 9. Creative Commons License 92396

Hát, akármilyen jó helyről is szerzem be a húst, a nyers hús nekem igenis büdös.

Előzmény: homerx (92392)
Beer Monster szept. 9. Creative Commons License 92395

Nagyon rágerjedtetek erre a birka témára :)

 

A tarjáról speciel azért nem nagyon kell leszedni a felesleget, mert sütve szinte magától leválik. Megeszed, nem eszed meg az már egyéni. Én is a hús miatt szeretem.

 

A tarja olyan hús, aminek nagy a rostok közötti zsírtartalma. A rostok közötti zsírt nem látod, azonban hozzájárul a hús minőségéhez.

Előzmény: kisveréb (92393)
Beer Monster szept. 9. Creative Commons License 92394

Valamit félreérthetsz.

Előzmény: homerx (92390)
kisveréb szept. 9. Creative Commons License 92393

Már miért lenne rágós a marha? A tisztességes pörkölthöz direkt olyan marhahús való ami tartalmaz kocsonyás részeket, ha a hús kissé márványos az külön jó. 

De hát ezek ízlésbeli dolgok, nekem nem kedvencem a sertéstarja, ha néha veszek, arról bizony lepucolgatom a kövér részeket, csak a közepében maradhat, de inkább olyat választok, amelyikben ott sincs kövér.

Előzmény: Beer Monster (92389)
homerx szept. 9. Creative Commons License 92392

nem tudom hol szerzed be a konyhabavalot, de mifelenk  szaga a szarnak van. mi bizony az orrunkhoz emeljuk a hust vasarlaskor, hogy milyen finom illata van. legyen ez sertes, marha, birka, baromfi, vagy barmi mas.

Előzmény: Beer Monster (92389)