Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.15 0 0 96299

Biztos, hogy megéri.

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96298)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.15 0 0 96298

Ez tévedés.

Egyszer nekiálltam szakszerűen, álló hónapon át vergődni csülkökkel, aztán elvittem az egyetlen helyi"mesterhez" füstölni.

Na mi az, hogy 1 napot füstölik?

Előzmény: homerx (96295)
Boszorka Creative Commons License 2016.12.14 0 0 96297

már nagyon beköszönt az Alzheimer nálam, ismétlem önmagam.:-(((((

Előzmény: Boszorka (96296)
Boszorka Creative Commons License 2016.12.14 0 0 96296

Hahaaa... itt a társasház kertjében felépítünk egy füstölőt.:-)

 

Minden félét vettem, nem tudom az árat. Elmentem második számu kedvenc hentesemhez, aki innen származott el a Fény utcába.

Előzmény: homerx (96295)
homerx Creative Commons License 2016.12.14 0 0 96295

ma a bosnyakon direkt sassintottam. sokfele figyelnek a nyelvek. fott, fustolt 2800, natur 1300. sztem, ha tudsz fustoltetni, megeri nyersen megvenni.

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96292)
Boszorka Creative Commons License 2016.12.14 0 0 96294

Elmentem ma a FÉny utcába, a második legkedvesebb hentesemhez. Volt nála füstölt marhanyelv, sőt még pecsenye kacsa combot is kaptam protekciósan. Elvben nem volt.:-)

Előzmény: Boszorka (96290)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96293

Elvileg cseplesz lesz...

Vagy az Andor vérelesz...

Előzmény: nagypapi51 (96287)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96292

Mondtam, a hentesem pofánrögött: kettő volt a múlt héten.

Úgyhogy niix  beßáren....

Előzmény: homerx (96289)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96291

Naszóval, az agyamat baßtatni ?

 

...:}}

 

 

Előzmény: homerx (96289)
Boszorka Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96290

Jó ötlet és tényleg nincs fényévekre tőlem.

Előzmény: H_G (96283)
homerx Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96289

bosnyakon minden hentesnel hegyekben all. mi a minap bogracsoztunk, es a haver, aki a hust szallitja, mindig hoz ilyenkor egy egeszet, hogy azt falatozgassuk, ne a bogracsot kostolgassuk :)

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96277)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96288

Kettő lóg a pincelejáróban. Magam füstöltem... :)

Előzmény: Boszorka (96281)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96287

...Azért az nem volt kispálya, hogy a 20 ezres vállalat büféi dugig voltak füstölt marhanyelvvel...

Marhanyelvet a szocializmust építő magyar dolgozónak!!! :)

(a '60-as években nem volt mindenhol téliszalámi, de volt 2 tuti hely; az FM büféje, és az Akadémia u-ban székelő ERDÉRT udvaráben működő kis szatócsbolt.)

 

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96279)
H_G Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96286

Nem is neked válaszoltam, hanem Boszorkának, aki viszont elég közel.

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96285)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96285

Csak én  a Fény-utcai piac emeletétől fényévekre lakom...

Előzmény: H_G (96283)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96284

Namost, az Andor eskü alatt vallotta, hogy a múlt héten kettő is volt...:}}

 

Rá fogok hajtani, nem rossz eledel az.

 

 

 

Ja, és cseplesz meg lesz, ahogy a költő mondá...

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96282)
H_G Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96283

Pedig azt folyamatosan lehet kapni, pl. a Fény u.-i piac emeletén.

 

Előzmény: Boszorka (96281)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96282

Egészben tényleg rég láttam. Na most nekieredek...

Előzmény: Csimpolya (96280)
Boszorka Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96281

Füstölt marhanyelvet nagyritkán látok szeletelve árulni, de egyben? Nem emlékszem mikor láttam utóljára.:-(

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96277)
Csimpolya Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96280

Erre csak mostanában szoktam rá. Nem csak a füstölt, de a nyers marhanyelvet is megkedveltem. Ez utóbbit is megfőzöm, csodás húsleves lesz belőle, és utána kirántom. Jó néhány szelet a mélyhűtőbe is kerül. Rájöttem, hogy szinte csak hús, és a vastag réteg könnyen lehúzható róla.

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96277)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96279

Azért az nem volt kispálya, hogy a 20 ezres vállalat büféi dugig voltak füstölt marhanyelvvel...

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96277)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96278

Most jól fölidegesítettél, megyek a piacra, és baßogatom a henteseimet....:}}

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96277)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.13 0 0 96277

Nna, mondjuk marhanyelvet 100 éve nem láttam.

Azt még tolnám ezerrel...

Fenébe is...

Előzmény: Csimpolya (96276)
Csimpolya Creative Commons License 2016.12.12 0 0 96276

Nagyon guszta füstölt marhanyelvet vettem. A tavalyi főzésen okulva, ezt először külön megfőzőm, a levéből jut a töltötkáposztára, de még a lencselevesre is. Csinos kis karikákra vágom a nyelvet, és elosztom. Noná, hogy egy-két gusztusos falatot meg fogok kóstolni!

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96275)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.12 0 0 96275

Na jó, megindulás: füstölt csülök főzve, a lé a mutatványhoz, aprítva bele a lényegbe...

És imádkozás, még sosem csináltam, igaz, minden első kajám baromi jó lett...:}}}

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96274)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.12 0 0 96274

Elborult az agyam, töltött káposztát főznék...

 

Úgy tűnik, az ún. " Nagy Venesz" lesz a forrás...:}}

Eddig az asszony művelte, de most titkon művelem...

Ő gombócos káposztát művelt, én töltöttet fogok...:}}

ZsuR Creative Commons License 2016.12.11 0 0 96273

:)) ...es az illata, az ize... :))

ZsuR Creative Commons License 2016.12.11 0 0 96272

Biztos jo hasznot fog hozni a kitalalojanak - de nekem tul specializalt... azt hiszem, hagyma es citrom kivetelevel nem okoz gondot a maradek tarolasa... citromot akarmilyen zarhato edenybe teszem vagott felulettel lefele.  Ha tobb a maradek - ide jon a lassan szikkado egeszek is pultrol - akkor kicsavarom oket, es ugy mennek a hutobe/melyhutobe.

A hagyma csak bedobodik a zarhato edenykebe...

Előzmény: nagypapi51 (96260)
ZsuR Creative Commons License 2016.12.11 0 0 96271

En is szoktam ugy kesziteni  - nagyon finom!

Előzmény: beetee (96270)
beetee Creative Commons License 2016.12.11 0 0 96270

Kedvenc kebabosom árulja úgy a bulgurt, hogy törökrizs.

Kicsit paprikásan (színesen) készíti.

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (96268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!