Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Csimpolya 2014.02.25 16:50:02 © 91690

Február 28 és március másodika között konyhabútor és kisgép kiállítás és vásár lesz. Azt hiszem, messzire kerülöm, nehogy elcsábuljak valami szuper kinézetelű kütyütől. Azt nem hiszem, hogy egy szekrénnyel a hátamon távoznék, de a kísértés túl erős.

Egy barátnőm, aki ismeri  a konyhai fölöslegességek iránti vonzalmamat, megajándékozott azzal a szerkentyűvel, amivel héj nélkül lehet tojást főzni. Miután úgyis rakottkrumplit akartam készíteni, kipróbáltam. Ami a végeredményt illeti, fogalmazzunk úgy, hogy nem ez a konyha legfontosabb használati tárgya.

joy 2014.02.20 10:06:30 © 91689

Összeállítottam a hétvégére egy adag csevapcsinának valót, ami 3 adag lett.

Vettem 3/4 kiló csn. marhanyakat -0,77, jó félkiló s. lapockát -0,66, és majd kilónyi robbantott birkát, hogy legyen elég húsom.

Jól megkínlódtam vele, mire kiszilánkoltam. Tisztán végül kijött -kihoztam- 0,55 kg belőle. Köbö 30 dkg csontos maradékból ból birkapörköltem.

 

A két kilónyi húst 2* ledaráltam -másodjára apróbb likún, szinte magától összeállt a massza.

Só-bors-szódabikarbóna, és összegyúrtam. Ezután lekapartam kezemről a fehér kesztyűt, és fakanállal dolgoztam vissza a húsba a rám ragadt faggyút.

 

Mivel csak 3-an vagyunk rá, így 3 bő 60 dkg-s adagra bontottam, és lefagyasztottam. Hétvégén megsütöm az egyiket.

joy 2014.02.20 09:52:46 © 91688

Bocsi, inkább nem írom, mert a HUSz-ba való!

:o)))

Előzmény: H_G (91686)
joy 2014.02.20 09:50:32 © 91687

A Heinz-ben nincs.

Előzmény: Caipi (91675)
H_G 2014.02.18 18:34:41 Creative Commons License 91686

Még szerencse, meg az is, hogy a babáknak nincs összehasonlítási alapjuk, mert az íze az förtelmesen pocsék...

 

 

Előzmény: nagypapi51 (91685)
nagypapi51 2014.02.18 16:50:50 Creative Commons License 91685

...és ami legviccesebb: az anyatej....

viszont ennek a legjobb a 'csomagolása' :)

Előzmény: H_G (91684)
H_G 2014.02.18 16:16:18 Creative Commons License 91684

Gagyi helyen olvastál :) Még a Wikipédián is ott a felsorolás. Az eddigieken kívül tartalmazza még a hal, kagyló, gomba, spenót, kínai kel, zeller, és ami legviccesebb: az anyatej.

 

Előzmény: nagypapi51 (91683)
nagypapi51 2014.02.18 15:21:09 Creative Commons License 91683

Ha így van, akkor tudatlan vagyok, pedig olvastam az umamiról

Előzmény: H_G (91680)
GPF 2014.02.18 15:18:51 © 91682

Lacibának?

Előzmény: ZsuR (91681)
ZsuR 2014.02.18 15:10:14 Creative Commons License 91681

...szardellanak?

Előzmény: H_G (91680)
H_G 2014.02.18 14:33:45 Creative Commons License 91680

Az bizony, akárcsak a paradicsomnak és a parmezánnak.

 

Előzmény: Caipi (91679)
Caipi 2014.02.18 14:22:16 © 91679

Hát én mindehol azt olvastam, hogy a szójaszósznak a glutamát természetes 'része', azaz nem hozzáadott dolog, de mivel nem vagyok vegyész, így tőlem...

Előzmény: nagypapi51 (91677)
ZsuR 2014.02.18 14:04:16 Creative Commons License 91678

Oh... hiaba, na, oregszem... en is igy szoktam hagyma salataba... regen csinaltam - azt hiszem fogok.  Ma is be vagyunk havazva...

Előzmény: nagypapi51 (91676)
nagypapi51 2014.02.18 14:04:00 Creative Commons License 91677

...A szójaszószban eleve van nátriumglutamát....

Már amelyikben.

Előzmény: Caipi (91675)
nagypapi51 2014.02.18 13:58:20 Creative Commons License 91676

Szálas hagyma az, amikor a hosszában félbevágott hagymát nem félkarikákra, hanem

90°-kal elfordítva szálasra (félfőre) vágod.

Előzmény: ZsuR (91674)
Caipi 2014.02.18 13:45:11 © 91675

A szójaszószban eleve van nátriumglutamát.

Előzmény: joy (91673)
ZsuR 2014.02.18 13:44:24 Creative Commons License 91674

LEforrazott szalas hagyma... a leforrazast ertem :)), de mi a szalas hagyma?

Előzmény: nagypapi51 (91672)
joy 2014.02.18 13:29:03 © 91673

http://www.eletforma.hu/receptek/rakott-zoldbab/

 

Z.bablevesnek is jó.

 

A tahi pirított tésztában is van.

Valamilyen aprított sült hús /maradék is jó/, vegyes párolt zöldség /répa z.bab, paprika, z.hagyma, brokkoli, kínaikel, főtt spagetti -vagy üveg(rizs)tészta, sötét szójaszósz Vokban, Vokolajon hirtelen összesütve, 1 meka húslével összerottyantva.

 

Az összes darabolandó hozzávalót vékony csíkokra kell vágni, a zöldséget eleve úgy pároljuk enyhén sós vízben!

Ha nincs vokolaj, szezámolajon óvatosan pirítsunk kevés reszelt gyömbért-zúzott foghagymát. Ezt használjuk, de vigyázzunk, meg ne égjen, mert keserű lesz!

 

A Westendben a Thai étkezdében 1 meka húslevest is adnak hozzá, ami jelentős mennyiségű Naglutamátot tartalmaz, hogy jobban etesse magát!

 

Szottyosításhoz jó a végén hozzáadott besűrített házi hús-csontleves maradék!

Aki szereti, Erőspistával csípősítse!

Előzmény: Zitka (91665)
nagypapi51 2014.02.18 12:45:35 Creative Commons License 91672

...Tipped a salátára...? Mivel társítsam?...

Ecet, olaj, csipet dijoni mustár, leforrázott szálas hagyma, só, pici cukor.

- persze előtte a babot főzd roppanósra. :)

Előzmény: Zitka (91668)
Caipi 2014.02.18 10:21:56 © 91671

Nem vagyok az a borsó-szakértő, csak arra gondoltam, hogy itt is árulják azt a zsengehéjas, úgy fogyasztandó borsóhüvelyt, TESCO-ban is, Intersparban is előfordul, delikáteszekről nem is beszélve.

Előzmény: Zitka (91670)
Zitka 2014.02.18 09:16:11 © 91670

A cukorborsóra gondolsz, ugye? Nem a magyar korai cukorborsóra, hanem amit távol-keleti ételekben használnak.

 

http://eatsmarter.de/lexikon/warenkunde/zuckerschoten

Előzmény: Caipi (91669)
Caipi 2014.02.18 08:29:58 © 91669

A borsó rövidebb, és itt is árulják, én nagyon szeretem.

Előzmény: Boszorka (91666)
Zitka 2014.02.18 08:17:49 © 91668

Egészen biztosan bab.

 

Ha borsó lenne, akkor peas lenne, nem beans. :)

 

Tipped a salátára...? Mivel társítsam?

 

 

 

Előzmény: Boszorka (91666)
Boszorka 2014.02.17 21:39:42 © 91667

salátát

Előzmény: Boszorka (91666)
Boszorka 2014.02.17 21:39:24 © 91666

Biztos, hogy bab? Ilyen formátumban a zsenge borsót is árulják arra fele, amit héjastól esznek.

A képen látható babból én saláttá csinálnék.

Előzmény: Zitka (91665)
Zitka 2014.02.17 18:09:11 © 91665

Szombaton Bécsben voltam, és egy utcai piacon a kosaramba ugrott :) ilyen bab:

 

http://www.thinkvegetables.co.uk/vegetable.asp?VegetableID=9

 

Van ennek itthoni neve? Hogyan a legfinomabb...?

Egyelőre csak a fokhagymás vajon megpárolás jutott eszembe...

 

Ugye hamar megpuhul? Elég zsengének néz ki...

joy 2014.02.17 06:57:34 © 91664

Hááát?

Marad inkább a csevapcsicsa, azt is úgy, ahogy novisadi születésű apósomtól tanultuk:

 

1/3 marha+1/3 disznó+1/3 birka 2* átdarálva, só, őrültbors, szódabika, alaposan összedolgozva előző nap.

Hűtőben pihentetve, és még legalább 2* átgyúrta est-reggel, dében azután kikolbászolta, a rácsra tette, azt tepsire, és be a fölforrósított sütőbe.

 

Míg megsült /25-30'/ a "lányokkal" -anyósom+nejem- fölaprított rengeteg lilahagymát, megteríttetett, és megittunk 1-2 feles Cezart, vagy Rubint, azután asztalhoz ültünk és friss kenyérrel bezabáltunk. A csevapcsicsához ő mindig adott csípős Pirosaranyat, mert szerette.

Utána ő vörösbort 1-2 pohárral, én meg 1-2 üveg sört ittam, közben jól elbeszélgettünk, míg a lányok takarítottak, és kisütötték a többit, mert nem lacafacázott, mindig 1-1 kiló húsokat vett. A kisütöttet azután hidegen elfogyasztotta, és mi is vihettünk haza belőle.

Remek reggelik voltak hidegen -másnaposan-, mert ilyen alkalmakkor előferdült, hogy több pohárka, üvegecske italocska is elfogyott.

:o)

 

Azért az volt az igazi, mikor a Strandon a céges üdülőjükben sütötte parázs fölött.

A Nikk 2014.02.15 18:47:24 Creative Commons License 91663

Rejtő Jenő, a rablógyilkosok és a miccs (Főzőcske, de okosba)

A Béterv lakásétterem a Terézvárosban, az Aradi utcában működik, tulajdonosa és szakácsa Biró Botond Boldizsár. Ebben az étteremben indult útjára az az irodalmi vacsorasorozat, „élő irodalmi szakácskönyv”, mely a „Főzőcske, de okosba” címet kapta. Az esték[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

ZsuR 2014.02.09 15:50:00 Creative Commons License 91662

...arrol nem is beszelve, hogy a zabkasatol hizok :))

Előzmény: Caipi (91659)
Caipi 2014.02.07 20:18:21 © 91660

Picit eltér a pajzsmirigy-értékem a normálistól, de nem vészesen, azt mondták, csak nézni kell majd időnként.

Egyébként anyámnak is, nekem is magas, mióta csak először mértek koleszterint, és gőzünk sincs, miért. Az old-school étrendi változtatásnak semmi értelme nem lenne, mert úgy nagyjából eleve úgy eszünk, túlsúlyosak se vagyunk....

DE mondom, engem igazából nem is érdekelne.  

Előzmény: Bubo.Bubo. (91657)