Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

nagypapi51 márc. 28. Creative Commons License 91811

Ha valaki megjegyzést tesz a hajadra, legalább tudsz karmolni :)

Előzmény: Boszorka (91808)
ZsuR márc. 28. Creative Commons License 91810

Oh, akkor dolgozott, csak mashol... nekem is kellene valami haj erosito... a kormom majdnem OK - de a hajam... jajj....

Előzmény: Boszorka (91808)
Caipi márc. 28. Creative Commons License 91809

:)

Előzmény: ke_fe (91806)
Boszorka márc. 28. Creative Commons License 91808

Elkezdtem szedni a hajamra valami természetes csodakapszulát. A körmeim irtó erősek lettek tőle, a hajam meg maradt vacak.:-(

Előzmény: ZsuR (91807)
ZsuR márc. 28. Creative Commons License 91807

...nem kenni kell... enni... :(

Előzmény: ke_fe (91806)
ke_fe márc. 28. Creative Commons License 91806

Ha a hajra vagy körömre jó, akkor arra kell rákenni.

 

Hajrá!

Előzmény: ZsuR (91805)
ZsuR márc. 28. Creative Commons License 91805

...ennyi zselatin... biztos nem kernek belole.  Pedig nem rossz a szervezetnek, jo a koromre, hajra... de akkor is.

Előzmény: Caipi (91801)
nagypapi51 márc. 28. Creative Commons License 91804

Nem hozott lázba, de ez ne riasszon el senkit, hogy elkészítse. :)

Szeretjük a kocsonyát, a töltött tojást is, de ez az aszpikos zöldséglabda nem az, ami miatt kötényt kötnék.

Előzmény: Boszorka (91798)
Csimpolya márc. 28. Creative Commons License 91803

Oly kevés alkalommal ettem, hogy nincs róla határozott véleményem. Egy-két ilyen alkalom van évente, úgyhogy ez nem mérvadó.

Előzmény: Caipi (91801)
Csimpolya márc. 28. Creative Commons License 91802

Ez a savanyúság jó ötlet. Röstellem, de egy személy (azaz magam) számára nem szeretnék ennyit pancsolni. Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy ilyesmit készítsek pl. húsvéti tojás, illetve sonkamaradékból. Ez utóbbiból előbb-utóbb sonkástészta is lesz.

Előzmény: joy (91800)
Caipi márc. 28. Creative Commons License 91801

Én meg meg nem enném, valamiért taszít a zselatin / kocsonya állaga...

Előzmény: Csimpolya (91799)
joy márc. 28. Creative Commons License 91800

Pedig érdemes, mert jól mutat, kiváló 5let, 1*ű, elronthatatlan, csak be kell tartani a zselatin elkészítésének alapszabályát: úgy csináld, ahogy a zacsira van írva!

:o)

 

Lehet, hogy hasonlót készítek savanyúságnak. Apróra vágott, lecsorgatott csalamádé-savanyú uborka lenne a töltelék, megszórva frissen reszelt tormával.

 

/Bár gyanítom, megint a szokásos töltött tojás lesz majonézes-tormás csalamádéágyon. :o)

Előzmény: Csimpolya (91799)
Csimpolya márc. 27. Creative Commons License 91799

Azt hiszem, erre jól hazsnálható lenne az a tojásfőző izé, amit kaptam. Viszont olyan két balkézzel, mint ami nekem van, el sem kezdem.

Előzmény: ketyo61 (91797)
Boszorka márc. 26. Creative Commons License 91798

Szép és biztos jó is, de az ilyen pepecselős dolgokat meghagyom a fiataloknak.:-)

 

Mellesleg fiatalon se szerettem pepecselni. Viszont imádom a töltött tojást, így a sonka mellé az is lesz nálam húsvétkor.

Előzmény: ketyo61 (91797)
ketyo61 márc. 26. Creative Commons License 91797
joy márc. 21. Creative Commons License 91796

:o)

Torma ügyben mindenkinek igaza van, csak épp nem jön össze a tormás rósejbni.

 

Ezexerint nekem szerencsém volt eddig, mert minden saját reszelésű -piacon vett- torma finom volt, és +felelően csípős is.

:o)

Előzmény: ke_fe (91795)
ke_fe márc. 21. Creative Commons License 91795

Instant vízpor már van!

Előzmény: Hy (91787)
Boszorka márc. 20. Creative Commons License 91794

Otthon találtunk egy kicsi öblös üvegben, nagyon finom tormát, ráadásul a CBA-ban. Olyan volt, mint amit frissen reszeltek régen. Valódi tormával mi is megjártuk, semmi íze nem volt ereje se persze.

Előzmény: nagypapi51 (91793)
nagypapi51 márc. 20. Creative Commons License 91793

Értettem én elsőre is, csak továbbgondoltam :)

(hazai szabadföldi tormával sajnos többször is befürödtem, ereje még csak lett volna, de keserű volt) Ami állandó jó minőség, az a MM hasas üvegű tormája.

Előzmény: Boszorka (91792)
Boszorka márc. 20. Creative Commons License 91792

A csülök az nás meg a valódi bécsi virsli is. én spec. a fött marhahushoz szeretem azt az almás módozatot.

Előzmény: nagypapi51 (91791)
nagypapi51 márc. 20. Creative Commons License 91791

Nyilván egy kevés citromlé/aszkorbinsav is van benne, hogy ne barnuljon.

(A Schweizerhausban frissen reszelt tormát (is) hoznak a  ropogósra sütött

csülök mellé.)

Előzmény: Boszorka (91790)
Boszorka márc. 20. Creative Commons License 91790

Szerintem is a firssen reszelt torma a legfinomabb. De jó az is amit az osztrákok kultiválnak a főtt marhahushoz. A reszelt tormához almapempőt kevernek, lehet hogy még valami mást  is, de főleg a torma és az alma érződik rajta. Még soha nem néztem utána, hogy kell csinálni, de a google biztos megmondja.

Előzmény: joy (91777)
Caipi márc. 20. Creative Commons License 91789

A wasabi nem torma, csak hívják japán tormának is, így a felirat teljesen korrekt. Ez előbbi tény miatt lehet trükközni azzal, hogy japán (nemzetiségű)  tormát árulva be lehet csapni a fogyasztót, aki azt hiszi, hogy wasabit vesz. :)

Előzmény: Hy (91787)
joy márc. 20. Creative Commons License 91788

Bocsi a nick cseréért!

Előzmény: Hy (91787)
Hy márc. 20. Creative Commons License 91787

Még megérjük, hogy árulnak tormaízű tormaport is, esetleg cukor ízű cukorport?

:o)

Előzmény: Caipi (91785)
Hy márc. 20. Creative Commons License 91786

Az én mustár receptem nagyon 1*ű.

2 zacsi mustármagot kávédarálón -ki lett nevezve fűszerőrlőnek- liszt finomságúra darálok, bögrébe teszem, adok hozzá 2 eka kukoricacsíra olajat, 2 csipetsót, 2 eka jegesvizet, 1 eka balzsamecetet (vagy fehér borecetet), 1 moka cukrot, és jól összekeverem, majd még vízzel beállítom, hogy krém legyen.

A cukor helyett használj más édesítőszert!

 

Így olyan lesz, mint a dijoni lórúgás.

Jó a sima ecet is, de a töménységére vigyázni kell!

Előzmény: dulci (91783)
Caipi márc. 20. Creative Commons License 91785

Amúgy voltam tegnap az Ázsia Bt.-ben, és a wasabi-t is megnéztem, volt por 2%, és paszta 4,5% wasabi-tartalommal. De teljesen korrektül feliratozták magyarul, volt olyan paszta, amin az állt, hogy wasabiízű tormapor...:) Lehet, hogy már kaptak panaszt. :)

Caipi márc. 20. Creative Commons License 91784

? Nem is gondoltam az általad írtakból, hogy bárkit is meg akarnál bízni wasabi-beszerzéssel. :)

Előzmény: joy (91781)
dulci márc. 20. Creative Commons License 91783

:) a zorrodat, azt.. :)

 

Mustárt még sosem készítettem. Van recipéd? Szívesen tanulok. Legalább készítenék cukormenteset.

Előzmény: joy (91782)
joy márc. 20. Creative Commons License 91782

A franc megy-e ki a teraszra. Kell az a kis csípős lég -a légutakat jól kitisztícccccsa.

:o)

 

Én épp azért használok jeges vizet, hogy +maradjon a csípőssége.

A mustárt is jeges vízzel készítem.

Előzmény: dulci (91778)