Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3944

ami a szedést illeti... plusz amúgy is rengeteg mellékhatást ír (pl. többek között éppen szívritmuszavarokat, illetve állapotrosszabbodást is...)

 

Nagyon klassz, tehát magyarul azt is okoz, amit javítani kellene. Klassz. A kolléganőm lánya is jár mindenféle orvoshoz, mert fájásai vannak - csak nem tudják, hogy hogyan kikezelni. Gyakorlatilag alig tud aludni - ezért hogy olyan gyógyszert adnak neki, amitől fog tudni aludni. Nézi a mellékhatást és rá is van írva, hogy alvászavart okozhat. Mindig tanul az ember.......

Előzmény: GGabor1 (3935)
holter78 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 3943

Kedves Gábor!

 

Sajnos az extrák jelentkezésének pontos okát senki sem tudja, szerintem menj el egy teljes kardiológiai kivizsgálásra, mert az sohasem árt. De tudod már előre, hogy úgysem találnak semmilyen eltérést, és gondolom  előre tudod az orvosod válaszát is: "ezek ártalmatlan kamrai eredetű extrák, nem kell vele foglalkozn".Csakhogy engem zavart amikor egy nap többször is éreztem, ezt a furcsa érzést, leginkább a torkomban illetve gyomromban. Na én ezért kapom a napi 2x2,5mg concort, nagyon jól levitte a vérnyomásomat is, mivel nekem enyhe hypertoniam is van sajnos. Nekem ez így vált be, kevesebb az extrák száma, de teljesen nem lehet megszüntetni, még ablatioval sem. Szerintem minden extrasystolesnak a sorozatok "VES lia" okoznak promblémát, az egyes "isolalt" extrán gyorsan túl lehet rajta tenni magad, csak ne legyen egy órában több 10 db. A xanax vagy frontin teljesen ugyenazon hatóanyaga van, és szerintem használ, én akkor veszem be amikor érzem ezeket a furcsa érzéseket és kb egy óra múlva jobban érzem magam.Magnéziumot szedek napi 1000mg-ot (magnerot a legjobb szerintem).Nekem több extra jelentkezik ősszel, tavasszal és a hosszan tartó kánikula után, de egyértelműen a frontokat is meg lehet érezni!Én az orvosom javaslatára elahagytam a colát( régen minden nap ittam), kávét, lemondtam a dohányzásról, és minden nap tekerek valamennyit a szobabiciklimen. A jóféle rose fröccsről nem mondtam le. Hajrá Gábor! Remélem tudtam egy kicsit segíteni!

Előzmény: GGabor1 (3941)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3942

Frontok. Légköri nyomás stb.

A túl nyugis élet is lehet kiváltó ok.

A semmittevés is okozhat bajokat.

Célok kellenek és nem akaratok.

Előzmény: GGabor1 (3941)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3941

Hát nem tudom, én nem nagyon szoktam stresszelni, meg konkrétan idegeskedni, nincs is igazán miért, rég nem járok suliba vagy dolgozni stb., elég nyugodt az életem. Csak szorongani szoktam a vélt vagy valós betegségeim miatt, de ez, vagyis a szorongás az én értelmezésem szerint kicsit mást jelent, nem olyan intenzív érzés, "élmény" úgymond, mint a stresszelés vagy idegeskedés, amikor felgyorsul az ember szívverése, kipirul az arca stb. :) Ez nálam inkább csak enyébb aggodalmaskodást, meg gyakori negatív gondolatokat jelent. Indokatlan izgatottság szokott még lenni néha, ahogy írtam, de ez megint más, egyszerűen ilyenkor minden kis apróságtól megijedek, vagy elkezdek izgulni stb., és érzem, hogy nem oké az idegrendszerem. Szóval biztos valami idegrendszeri zavarról lehet szó, amit esetleg a frontok is befolyásolnak, és ezek miatt jönnek elő néha ezek a hülye szívverések, bár nem vagyok orvos, ez csak egy elmélet. :) De azért jó lenne tudni, hogy pontosan mik ezek, extrasisloték vagy ingerületvesztési zavarok stb., és veszélyesek-e Bár valószínűleg nem, de akkor is... azt hiszem csak el fogok menni kardiológiára, biztos ami biztos. :)

Meg mondjuk az is biztos, hogy jó lenne még többet lazítani, esetleg pszichiáterhez is elmenni, és úgy egyáltalán, valahogy erősíteni az idegrendszeremet. Hát majd próbálkozok.

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3940

Stresznek hívják! Stresszelös vagy. Kérdezd meg a szüleid stb, hogy gyerekkorodban hogy neveltek. Ha állandóan számonkértek, erős keretek közé szorítottak akkor ...

Lazíts, állj talpra és tűz ki cél minden napra , órára és azt gyakorold, hogy miképpen tudod feldolgozni ha nem teljesűlnek a céljaid. Magad vagy az orvosod. Ez olyan mint a dohányzásrol a leszokás.

 

Előzmény: GGabor1 (3939)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3939

Illetve akkor ez nem extrasistole vajon? Bár annál olyasmiket olvastam, hogy egyet kihagy, aztán nagyobbat ver vagy ilyesmi, nálam meg az van, hogy mintha egyet kihagyna, aztán utána vagy 8-10 MP-ig lassabban ver ("erőlködik"), ahogy írtam, és ezt a torkomban érzem... aztán utána begyorsul, majd normálizálódik.

Az előbb is volt amúgy, pokoli vacak tud lenni. :S Bár változó erősségű, most pl. enyhébb volt.

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3938

Köszi. :)

Akkor ezek szerint neked is volt ilyen?

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3937

Tapasztalatból tudom mi a helyzet. Vedd be a "leszarom" (nem vicc) virtuális tablettát. Ne rágódj , emelkedj felül a bajokon. Habár általában születéskor kiosztják, hogy ki az ideges ki egyéb. stb...

Előzmény: GGabor1 (3932)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3936

Egyébként a nyugtatót hogy szeded? Én eddig a 0.25-ös Frontinból vettem be egy felet, néha 2X felet, de mivel ez nagyon kis adag, így gondolom semmit se használt, ennél többet kellene. Most próbálok áttérni a napi 2X1-re, remélem ez már használni fog vmit, mert pl. most is elég furán érzem magam, indokatlanul izgatott-feszült vagyok, meg néha a torkomnál is érzek ilyen enyhe szorítást (szívakadozás egyelőre még nincs szerencsére).

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 3935

Szia!

 

Örülök, hogy "összefutottunk"! Tényleg megnyugtató, hogy másnak is van ilyen problémája, illetve hogy másnak sem találtak semmit. (Én 26 éves vagyok egyébként, de mint írtam, már egy éve is volt ilyen egy ideig, szóval szintén elég korán jöttek elő nálam is az ilyen "szívzűrök".--)

Tuti idegrendszeri vagy pszichés eredetű lehet akkor. Pl. megfigyeltem, hogy nálam gyakran akkor jelentkezik, amikor különösen sokat foglalkozok a témával, rágörcsölök úgymond, figyelem magam, szorongok stb. Sőt, olyan is van, hogy szinte csak rágondolok, és már érzek is valami enyhébb torokelszorulást vagy furcsa szívverést... szóval biztos nem szervi akkor. Mondjuk valószínűleg a frontok is hatással vannak erre, mert mint említettem, tavaly is főleg így tavasz elején, március környékén jött elő ez a dolog napi rendszerességgel, később már csak nagyon ritkán, havonta-kéthavonta egyszer, illetve télen tán egyszer sem volt ilyen. Hát érdekes.

Egyébként megnéztem ezt a concort, és most jötem csak rá, hogy ezt már korábban is ajánlgatták nekem, csak az a gond, hogy alacsony a vérnyomásom, illetve belgyógyászati problémák miatt diétázom is, és ez a kettő kizáró ok, ami a szedést illeti... plusz amúgy is rengeteg mellékhatást ír (pl. többek között éppen szívritmuszavarokat, illetve állapotrosszabbodást is...), szóval egyelőre azt hiszem inkább nem próbálkozok vele. :) Viszont a nyugtatók biztos segíthetnek, akár idegi, akár pszichés-ill. szorongásos eredetű a dolog. Frontin van is itthon (gerenelizált szorongásom is van, arra írták fel :) ), valószínűleg szedni fogom akkor.

Egyébként tavaly, amikor először éreztem ezt a "szívakadozást", még olyasmikkel is kísérleteztem, hogy pl. galagonyatea (állítólag jó keringésjavító és az "ideges eredetű szívpanaszok" esetén különösen jót tesz, bár folyamatosan kell inni, napi minimum egy bögrével), talán ezt is érdemes bevetni. Meg gondolom az ilyen relaxációs-meditációs dolgok is segíthetnek, tavaly ilyesmikkel is próbálkoztam + kalciumot, meg magnéziumot is szedtem (ezek hiánya is okozhat szív vagy idegrendszeri problémákat), lehet, hogy többek között ezektől is múlt el-ritkultak meg ezek a hülye szívproblémák, nem tudom.

Hát reméljük a legjobbakat. :) Illetve hogy tényleg minél ritkábban fognak előfordulni ezek a tünetek.

Azért néha majd írj be, kíváncsi vagyok, hogy nálad hogyan alakul a dolog. :)

 

Üdv!

holter78 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 3934

kedves Gábor!

 

Ugyanezen tünetek jeletkeznek nálam is, de én szedek rá 2x2,5mg concort, ettől kevesebb van. Nálam kb.1 hónapja van kb. 2 napja vagyok jobban. Minden vizsgálatom negatív nekem is. Xanax is használ időnként, hogy ne pánikoljak be. Jó olvasni, hogy másnak is hasonlóproblémája van.Én 34 éves ffi vagyok, fiatal még ehhez a szívzűrhöz! Az orvosok nem nagyon értik meg, hogy ezeket a ritmuszavarokat nehezen élem meg.

 

üdv!

 

Zoli

Előzmény: GGabor1 (3933)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 3933

Még annyit, hogy semmilyen más tünet nincs, nem zsibbad a karom, nem fáj a mellkasom stb. Viszont sokszor van olyan, hogy indokatlanul izgatott vagyok, szóval az idegrendszerem tuti nincs rendben. Remélem ezek az "extrák" (?) is inkább emiatt lehetnek, és nem valami szívbetegség miatt...

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 3932

Sziasztok!

 

Gábor vagyok, írtam már ide korábban egy párszor, különféle szív eredetűnek gondolt problémák miatt (amik valószínűleg inkább pszichés-idegrendszeri dolgok voltak :) ).

Mostanság megint egy újfajta "dolog" jött elő, ami egyben elég ijesztő is, ezügyben szeretném kikérni a véleményeteket. Szóval néha előfordul (főleg ha izgatott vagyok valamiért), hogy hirtelen érzek valamiféle erős szorítást a torkomban egy pillanatig (vagy talán dobban egy nagyot a szívem és ott érzem, ebben nem vagyok biztos), aztán utána kb. 8-10 másodpercig még érzek a torkomban ilyen erős, lüktető szívverést, ami mintha lassabb lenne a szokásosnál (mintha minden második üt kimaradna, bár lehet, hogy nem, egyszerűen csak nagyon erősen ver, lüktet olyankor, és a torkomban érzem). Aztán 8-10 MP után minden normálizálódik, mindenesetre kimondottan ijesztő a dolog, mint említettem, általában halálfélem is tör rám, ill. mindig olyan gondolataim támadnak, hogy na most fog leállni a szívem stb. Mondjuk általában naponta csak 1-2X érzem, vagy egyszer sem, de sokszor már előre félek, hogy mikor fog előjönni megint, figyelem magam stb. (kicsit suzorongó, hipohonder figura vagyok...).

Mindenesetre utánaolvasgattam a dolognak, nem tudom, ez lenne az extrasistole vagy mi? Szerintetek? Nektek volt már ilyen vagy ehhez hasonló? Hozzáteszem, 1, 5 éve voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson, semmit se találtak. Illetve, ami még különösen érdekes, hogy tavaly március-április környékén pont ugyanilyen tüneteket produkáltam, aztán 1-2 hónap után elmúltak, és csak most jöttek elő megint, szintén márciusban. Esetleg az is lehet, hogy ilyenkor, a tavaszi nagy frontok idején hajlamosabb az ember ilyen extrákat produkálni (már ha ezek tényleg azok)?Üdv.: Gábor

Ibobo Creative Commons License 2012.03.21 0 0 3931

Nagyon szépen köszönöm a reagálást! Sajnos nekem Szeged nagyon messze van. Gondoltam a halterápiára, de még nem mertem belevágni. Állítólag az is nagyon hatásos. Csak sajnos minden tüneti kezelés csak 1 évig tart...

Előzmény: Törölt nick (3929)
Ibobo Creative Commons License 2012.03.21 0 0 3930

Szia! Nebiletből napi 1-et szedek. (Coronaria baypass műtétem volt, 5 db eret cseréltek, úgyhogy nagyon fontos nálam a ritmus szabályozása.) Valószínűleg nem elég neked sem a Beteloc Zoc. Javaslom, hogy kérj mást.

Előzmény: holter78 (3928)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 3929

Pikelysömörre a szegedi bőrklinikának van egy új(2010-es) gépe és kezelése. A rendszer működik. Tünetmentessé is tehetnek ...

Előzmény: Ibobo (3927)
holter78 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 3928

Kedves Ibobo!

 

Köszi a válaszodat! Mennyit szedsz a nebiletből? én egy hete szedemem a Betaloc Zok-ot de több az extra mint a concornál! Teljesen kikészít! 34 évesen ilyen betegséggel nagyon nehéz együtt élni! Minden leletem negatív, de akkor is én ezt nem tudom megszokni!

 

üdv!

 

Zoli

Ibobo Creative Commons License 2012.03.20 0 0 3927

Szia! Nem is extráztam, mióta ezt szedem. Szerintem még a vérnyomásomat is jobban rendben tartja. Figyelnem is kell, mert van amikor nagyon lemegy, akkor nem tudok vérnyomáscsökkentőt sem bevenni. Csupán csak annyi a problémám vele, hogy szerintem a pikkelysömörömnek nagyon árt. Pedig annak idején azért is állított át erre a doktornőm, mert ronda volt a sömöröm. És azt mondta, hogy a Betaloc jobban rontja, de sajnos ettől is... De azért csak szedem, mert jó. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok! Üdv.!

Előzmény: holter78 (3925)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 3926

Én 7 éve szedek concort, napi 2 szem ami 10mg. Oszt a symbicort néha megkavarja és semmi se elég. Csak a türelmes várakozás!!

Előzmény: holter78 (3924)
holter78 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 3925

Szia!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy a Nebilet-től kevesebb lett-e az extráid száma.

 

 

köszi!

Előzmény: Ibobo (3922)
holter78 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 3924

Sziasztok!

 

Már kezd olyan érzésem lenni, hogy itt már mindenki kigyógyult az extrasystoliából, sajnos nekem nem sikerült! 8 évig szedtem concort 2,5 majd 5mg-ot naponta, most visszatértem a jó öreg betaloc zok-hoz mivel nagyon sokszor éreztem mostanában halmozottan az extrákat. Jelenleg 2x50mg szedek. Ha ez sem válik be akkor jöhet a Nebilet. Van valakinek valamilyen tapasztalata a nebiletet illetően (extrákra vonatkozó) hatását tekintve?

 

Köszi!

 

 

Még egy dolog nekem is refluxom van és elkezdtem szedni p.pumpagátlót mintha csökkentené ez is az extrák számát!

 

Köszi a válaszaitokat!

puma49 Creative Commons License 2012.03.15 0 0 3923
Helló ! Köszi mindkettőtöknek. 2010 íz betalocot szedtem gond nélkül,de megvonták atámogatást és átállítottak.......:-):-).
Előzmény: Ibobo (3922)
Ibobo Creative Commons License 2012.03.11 0 0 3922

Szia! Bocs, de eddig nem néztem be ide. A kardiológus szakorvosom írta fel. Azt mondta, ha bármit észreveszek, menjek vissza, de nem volt semmi gond vele. Azóta pedig a háziorvos írja. Szerintem jobb, mint az eddigiek.

Előzmény: puma49 (3920)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.09 0 0 3921

Hello! 

Kardiológussal konzultál már erről. Nekem mondta már , hogy a betoloc veszélyes. Esetleg  ellenkezőleg hat...

Én concor szedek ami bisoprorol (?) hatóanyagú.

Előzmény: puma49 (3920)
puma49 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3920

Szia !

 Köszi, már azt hittem kihalt a topic.

Mint lenni szokot újabb kérdés generálódott:

Azt olvtam az általad javasolt/említett /Nebilet/ gyógyszer leírásában, hogy orvosi beállítás kell hozzá.

Neked be kellett feküdnöd , vagy csak úgy felírta a háziorvosod és az orvosi beállítás inkább az új betegekre vonatozik.?

Amikor a vérnyomás problémák kezdődtek, akkor valóban 5 napig vizsgáltak mi lenne a jó.  ! .

köszi !

Előzmény: Ibobo (3919)
Ibobo Creative Commons License 2012.02.28 0 0 3919

Szia puma49! Van helyette más, Én most egy Nebilet nevűt szedek hosszas Betaloc és Metoprolol Z hexal szedése után.

Előzmény: puma49 (3918)
puma49 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 3918

Szép napot !

 

Örülök, hogy ráleltem erre az oldalra.  

Sok hsz elolvasása után kérdeznék....

A metoprolol hatóanyagnak van e helyettesítő szere/hatóanyaga  ?? Más szer !

Évek óta szedtem a Betalocot , majd az ólcsóbb gyógyszerre való átálláítás eredményeként lett a Metoprolol Z hexal bevetve.           1.5 éve/ 50 mg/nap.

Innentől megemelkedett a vércukorszintem kb 20% al.

. Eddig rendszeresen a felsőhatár alatt volt picivel!! /pl. 5,4 vagy még kisebb/

A húgysav is egy csillagos , értékhatár feletti  lett..

 

Olvtam ITT , hogy ez bizony előfordul ezzel a hatóanyaggal, illetve  a gyógyszer leírás is jelzi laktózt, glukózt tartalmaz a szer, valamint az erre való odafigyelést.  !!!

 

A helyetttesítő szer kereséssel nekem nem sikerült, választ találnom kérdésemre, vagy béna vagyok!!? -:D

Evidens, hogy javasolnám a háziorvosnak , beszéljük meg, de nem árt tájékozódni.

 

Életmódbeli változás nincs.. pl nem kezdtem el piálni/zabálni, vagy ilyesmi..:DDD

Köszi  !

.ETNA. Creative Commons License 2012.01.20 0 0 3917

Igazán nincs mit, az a baj, hogy akarata ellenére senkit sem lehet kezelni... legalábbis ilyen esetben nem tehet semmit az orvos sem. Persze, talán, ha az orvostól hallja, hogy egy csere, javítás stb. után még simán lehet x jó éve, akkor az meggyőzőbb lehet, mint a hozzátartozók unszolása.

 

Egyébként - tapasztalataim szerint - a pasik szimplán CSAK A FÉLELMÜKET próbálják ezzel a hozzáállással leplezni. Elvégre hogy nézne ki, ha azt mondaná, hogy félek egy ilyen "herce-hurcától".. hiszen mégis csak férfiból van ugyebár:-) Ez a hozzáállás minél idősebb a férfi, annál erősebben jelentkezik, mondhatnám úgy is, hogy a tesztoszteron csökkenésével ellentétes irányba növekszik..

Előzmény: Regin_a (3915)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 3916

Szia! Sajnos 50 felett az embereket már nem lehet megtanítani -pláne a jót tenni velük- a jóra. Makacsok ebben a korban.

Kardiológus magánorvosi rendelőbe kell elviinni ha megéri az anyagi befektetés akkor költeni kell ra. Még 6-8 évet eléldegélhet a cserélt pacemarkerrel.

Ismerősömnek 80 évesen cseréltek és rákban halt meg, nem szívbetegségben.

Előzmény: Regin_a (3915)
Regin_a Creative Commons License 2012.01.15 0 0 3915

Köszönöm, én is igy gondolom

Persze a távolság nagy , 250km, és részleteket csak annyit tudok hogy makacs az öregúr

A jellemző válasza mindenre "hagyjatok, tudom mit csinálok", úgyhogy a környezete sem tud mit tenni

Én mindenesetre ha ott lennék orvost hivnék

Majd meglátjuk mi lesz belőle

Előzmény: .ETNA. (3914)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!