Keresés

Részletes keresés

Jolida Creative Commons License 2018.02.18 0 1 146954

Már a hallásod se a régi.....

Asszony azt mondta, hogy "okoskodsz". :-ppp

Előzmény: Green Corner (146951)
Desztiláló Creative Commons License 2018.02.18 0 0 146953

Szerintem a szűrő felesleges legalább is én még nem használtam igy is jó a jó pálinka. Nélküle is .

Desztiláló Creative Commons License 2018.02.18 0 0 146952

Én csatlakoznék ha lehet.

Hol hogyan

Előzmény: DrJackson (146948)
Green Corner Creative Commons License 2018.02.18 0 2 146951

Te nem tudom, hogy vagy vele, de én minél többet iszok annál okosabb vagyok!:)

Előzmény: csalitos (146950)
csalitos Creative Commons License 2018.02.18 0 0 146950

     ...jöhet az is, csak hülyítsen!

Előzmény: Jolida (146942)
DrJackson Creative Commons License 2018.02.18 -2 0 146949

Off:

 

Az adminoktól kérdezném, hogy a reggeli 1x1-et illetve snapszmester oldalát belinkelhetem-e a facebook csoportban?

 

Közben változott a csoport neve: Minőségi pálinkák és párlatok -ra. Olyan nevek is vannak már, mint Pavlicsek Csaba, gyertek minél többen!

 

On!

 

 

DrJackson Creative Commons License 2018.02.18 -2 1 146948

Sziasztok!

 

A facebookon létrehoztam egy zárt csoportot, amit a későbbiekben titkos csoporttá szeretném tenni. Maradnánk a szakmaiságnál, egy kicsit kötetlenebbül, mint az indexen.

 

A csoport neve: Minőségi pálinka főzők és fogyasztók.

 

Várok mindenkit!

 

Akinek nem sikerülne a csoportba jelentkeznie, írjon rám: Dóczi Viktor.

 

 

endrepp Creative Commons License 2018.02.18 0 0 146947

Ezek nem szükségesek, nekem a szekrényben van, tavaly elő sem vetem, van aki használja.

A gyanta nem szűrő, a rézionokat cseréli, ha van ilyen. A friss pálinka selymesebb lesz tőle, 3 hónap múlva magától is ilyen lesz és nem kell kapcsolatba kerülnie még egy vegyi anyaggal, a hatása, hogy mitől lesz simább nem tisztázott.

A polipropilén 5mikronos szűrő kozmaolajra nem az igazi, nekem és pár kollégának nem vált be, van akinek igen. Cellulóz szálas, kozmetikai vattakorong, teafilter hatékonyabb.

Előzmény: lukacsszabi (146946)
lukacsszabi Creative Commons License 2018.02.18 0 0 146946

Sziasztok Pálinkafőzők!

 

Hamarosan elkészítem az első főzetemet, szerintem tudtok nekem segíteni egy technikai kérdésben:

 

Víztisztítómhoz rendeltem szűrőbetéteket és az alábbiakat találtam még:

 

https://www.viztisztitomarket.hu/palinka-szuro-keszlet-kationcserelo-gyantaval-rezes-femes-toresre

 

Plusz van még szenes és sima szűrő is. Utána olvastam a témában és még rengeteg más oldalon találtam hasonló pálinka szűrőnek nevezett készleteket. Ilyenre szükség lesz vagy felesleges? Nem tűnik túl bonyolúltnak, alkatrészeket is meglehet venni külön, arra gondoltam csinálok egyet. 

 

A végén lévő fém csap szükséges? Mindenhol látok fémből vagy műanyagból, de nem értem miért lenne rá szükség? Annyi az egész, hogy ha elzárom nem csöpögtetem szét a padlón? Mert ha igen, akkor ennyi erővel kihagyom és spórolok 1.500Ft-ot. 

 

Minden használat után szét kell szedni az egészet, megmosni és kiszárítani, vagy egy használat és mehet a kukába?

 

Előre is köszönöm a hozzászólásokat! LSZ

Desztiláló Creative Commons License 2018.02.18 0 0 146945

Sziasztok

 

Nagyon régen voltam már itt de még mindig látom hogy a régi nagyok még itt vannak.

Köszönet nekik.

 

Az lenne a kérdésem, kérésem hozzátok tud e valaki saválló hűtősirált eladót.

 

Köszi 

 

sogi01 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 146944

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (146933)
raczno Creative Commons License 2018.02.17 0 0 146943

De hát ez nem árva! Az apukája mutatta be nekünk :-)

Előzmény: Jolida (146942)
Jolida Creative Commons License 2018.02.17 0 0 146942

Nono...

Hogy is van az a mondás, hogy "még az árvák könnyét is..."? :-ppp

Előzmény: raczno (146940)
kupeci Creative Commons License 2018.02.17 0 0 146941

Ez esetben semmit sem tilos csak vigasztalni!:)

Előzmény: raczno (146940)
raczno Creative Commons License 2018.02.17 0 0 146940

Remélhetőleg tovább sír, és a könnye vékony sugárban egy üveg edénybe csordogál... :-)

Előzmény: kupeci (146939)
kupeci Creative Commons License 2018.02.17 0 0 146939

20- nál sír? mi lesz 90-nél?:)

Előzmény: Horvistvan (146937)
kupeci Creative Commons License 2018.02.17 0 0 146938

....és mik a hosszútávú terveid?:)

Előzmény: schlumberger (146936)
Horvistvan Creative Commons License 2018.02.17 0 1 146937

Sziasztok!

Felsírt a kicsikém! 😊

schlumberger Creative Commons License 2018.02.16 0 0 146936

Köszönöm a linket! Mikor még Edinboróban lakott öcsém lánya, hozott nekem egy-két üveggel Még bontatlanul sorakoznak a szekrényben, kb 10 éve érnek :-)

Előzmény: Green Corner (146935)
Green Corner Creative Commons License 2018.02.16 0 0 146935

Kisvasutazás mellett ezt ne hagyd ki!

http://thewhiskycurator.blog.hu/2016/12/18/portre_gemenc_distillery

A kisvasúton hét közben diesel, hétvégén gőzös van.

Előzmény: schlumberger (146931)
kupeci Creative Commons License 2018.02.16 0 0 146934

Akkor azt meg kell becsülni!:)

Előzmény: schlumberger (146932)
sogi01 Creative Commons License 2018.02.16 0 0 146933

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (146924)
schlumberger Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146932

Azóta a kolbásznak is lőttek! Környén vettem, a hétvégén voltam ott villanyt szerelni a legnagyobbik unokánál. Jó hentes, finom holmija van.

Előzmény: kupeci (146930)
schlumberger Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146931

Ugornék én szívesen, de azóta se jártam Katymáron... Nem kell mostanában menni tanfolyamot tartani. Gondolkodtam azon, hogy felülök a vonatra, de egynapos kiránduláshoz messze van. Majd a tavasz beköszöntével rábeszélem a nőtanácsot egy néhány napos katymári kirándulásra, úgyis készülünk a kisvasúton is utazni egyet. Mármint a gemenci erdőben. És akkor a kellemest a kellemessel :-)

Előzmény: Green Corner (146929)
kupeci Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146930

Mondhatni a  füstölt kolbász az mindent túlélt :)

Előzmény: schlumberger (146927)
Green Corner Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146929

Mondtam már, hogy ugorj be bodzát meózni, ha erre jársz! Hozd a golyódat is!:)

Előzmény: schlumberger (146927)
In Lak'ech Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146928

Kupicányi, értsd Kupecinyi?? :-))

Előzmény: schlumberger (146927)
schlumberger Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146927

Egy kevéske füstölt kolbász még maradt :-) A többi elfogyott. A golyóban csak egy szűk kupicányi maradék volt, az is kiürült :-)

Előzmény: kupeci (146926)
kupeci Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146926

Elfogyott minden?:)

Előzmény: schlumberger (146923)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.02.15 0 0 146925

Ma van a torkos csütörtök (egy nap szünet a böjtben), tehát ez pont nem sérti a böjt szabályait... ;)

Előzmény: schlumberger (146923)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!