Keresés

Részletes keresés

bmmb Creative Commons License 2012.07.14 0 0 56689
Sziasztok! Jovohetre van idopontom a MM-be Breyer drnohoz. Kerlek irjatok meg a tapasztalatotokat, hogy pontban akkor be is hivnak, vagy varakozni kell akar 1 orat is? Fontos megbeszelesem lesz aznap amirol nem keshetek s ha jellemzo a csuszas, akkor muszaj lesz masik idopontot kernem. Delelott 10-re van idopontom, nem tudom ez szamit e. IR gondom van es az anti tpo-m is magas, kb mennyi idot vesz igenybe az elso konzultacio? Vannak leleteim, kb 3 hetesek, igy talan ez gyorsit. Valaszaitokat elore is koszonom!
Zemanek Creative Commons License 2012.07.14 0 0 56688
Ebbol egyszerre kell bevenni a napi adagot mindenkeppen,mert retatd gyogyszer.
Előzmény: minerva 17 (56685)
b.gina Creative Commons License 2012.07.14 0 0 56687

Ó, sz*rd már le mit gondolnak a dokik, az egészséged fontosabb :) én lazán elmondtam a 2. dokinak Szegeden hogy az első mit mondott, és egyetértett velem, hogy hülye :D Utána a 3.-nak is elmondtam, hogy az előző kettő mit mondott, egyetértett, hogy mind a kettő hülye :D :D

De most hogy megtaláltam a normális dokit, hozzá már hűséges maradok, az tuti :)

Majd írj, hogy mi volt :)

 

Előzmény: Schnurrbart (56684)
minerva 17 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 56686

ja ezt a 750 mg-ost már 2 hete szedem (nem okoz mellékhatást)..

 

minerva 17 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 56685

Sziasztok!

 

A Merckformin XR 750 mgos retard kapszulát lehet napi kétszer bevenni?

 

Régebben sima merckformint szedtem, de attól teljesen rosszul voltam, aztán kihagyással váltottam a Metfogammára, ezekből a 850 mg-osat szedtem, ahhoz kezdtem hozzászokni, de napi 3-at így se tudtam szedni :S

egyik se használt igazán, ezért felírta az orvos ezt a mercformint, először a ebből az XR-ből 500 mg-osat szedtem 2 hónapon keresztül de semmi változást nem eredményezett :S

ezért kértem h erősebbet írjon fel, de sztem ez a 750 mg is kevés, ezért szedném reggel ill. este..

főleg hogy már több mint 3-4 hónapja nem volt ciklusom, szőrös is vagyok és már elegem van ebből az állapotból, pedig mozgok is, figyelek az étkezésre is és nem fogytam semmit, sőt talán 2 kilót is híztam :o :(

 

Schnurrbart Creative Commons License 2012.07.14 0 0 56684

Hát jó, de olyan izé lenne úgy odamenni, hogy már voltam előtte 3 dokinál, nem?  Mintha ilyen "problémás" beteg lennék, akinek semmi sem jó. Vagy hát nem tudom, lehet, hogy sz.rnak rá. :) 

Csak tudom, hogy általában így szokták, hogy behívnak a klinikára vérvételre, és akkor simán összefuthatsz a régi dokiddal, elég gáz lenne havonta más dokihoz menni. Mondjuk nem mintha érdekelne, hogy mit gondolnak rólam, csak úgy utálom, hogy koslatni kell jó orvos után.

Mert nálam már volt olyan, hogy minden egyes alkalommal új dokihoz mentem, aztán kb. 6 év alatt találtam meg az igazit. Csak ezt pl. endokrinológusnál kicsit izé eljátszani, mert kb. "egy kupacban" van mind. Nem olyan, mint pl. a fogorvos vagy a szemész, hogy minden sarkon van 2, meg jobb esetben félévente-évente jársz csak vissza.

Ja, igen, tudom, hogy benne van a  gépben, simán behozták nálam is a gépen azokat a hormon-eredményeket az endorkinológián, amiket a nőgyógyász csinált(atott). Szóval még csak az sem kell, hogy a szakterület megegyezzen.

Na, de ha ezt tudtam volna, hogy mehetek a klinikára meg az SZTK-ba is, szerintem a klinikára mentem volna. Fogalmam sincs, miért az sztk-ba mentem, illetve tudom :), kellett ott más időpontot is kérni, gondoltam akkor bepróbálkozok az endokrinológiára is. Jó hülye voltam, hogy nem néztem előtte utána az orvosoknak. Bár a fene se tudja, lehet, hogy akkor is ott kötöttem volna ki.

Amúgy nem tudom, hogy konkrétan a kardio hogy van, endokrinológián csak fél órát vártam az időpontomhoz képest, de volt már olyan, hogy 2,5 órát vártam arra, hogy ránézzen egy doki az EKG-mra, aztán rámondja az áment. Pedig oda is volt időpontom.

 

Feltétlen jelentkezem majd! :)

Előzmény: Szeleszte (56683)
Szeleszte Creative Commons License 2012.07.13 0 0 56683

szia

 

Igazából csak sztk-s alapon van az, hogy csak egyet választhatsz, maszekból annyit fizetsz amennyit akarsz.... sajnos...

Mind kettő helyen lehet menni sztk és klinika. Én mostanába akarok a kardio klinikáról átmenni az sztk-ra, mert nem tudok reggel 8-tól délután háromig ott ücsörögni a klinikán, mert ugye oda mindig jönnek le az osztályról is és akit behoznak azt is meg kell nézni, meg akik fent vannak az osztályon oda a doki elmegy vizitre stb... Meg a protekciosok, meg a kismamák, és az idősek....Macergás egyik helyről a másikra átrakatni magam.

A leleteidet meg a gépen már látni fogják, mert Szegeden nagyon jól össze vannak kötve. Pl: nekem a női klinikán volt rákszűrésem, és amikor a Vassas Szent Péter utcai nőgyógyászatra mentem látták az összes leletemet. Amúgy M. a klinikán rendel, ha fer lesz veled akkor a magánrendelőjébe kifizeted a "tiszteletdíját" és a klinikán meg leveteti a vért. Szorítok neked, majd írd meg mik voltak az élményeid, és mire jutottál.

Előzmény: Schnurrbart (56681)
Schnurrbart Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56682

Ja, és természetsen drukkolok mindenkinek, hogy minél előbb helyrejöjjön! :)

Előzmény: Schnurrbart (56681)
Schnurrbart Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56681

Köszönöm a sok-sok választ! :)

M.-nak a magánrendelésére megyek, de még így is gondolkozok rajta, hogy letagadom, hogy voltam már másnál...  Pont emiatt gondolkoztam nagyon azon, hogy ki mellett döntsek, amit Szeleszte te is írsz. Gondoltam még egy belefér itt Szegeden, de több nem, így jól meg kell gondolnom. :)

Amúgy fogalmam sem volt, hogy hogy működik Szegeden ez a dolog, azt sem tudtam, hogy a klinikára kell mennem vagy a  régi SZTK-ba. Mert ugye mindkét helyen van endokrin rendelés. Szóval bementem az egyik helyre, kértem időpontot, aztán elmentem ahhoz, akihez adtak. Meg se kérdezték, hogy kihez akarok menni (amúgy Sz. E.-nél voltam).

Én csak 1 évig szedtem fogamzásgátlót (annak is már 5 éve) , de nem rendszertelen vérzésre, hanem védekezés miatt. Aztán gondoltam, nem bombázom magam hormonokkal, így átálltunk másra.

Nálam őszintén szólva még nem aktuális a baba, de ha minden jól alakul, akkor kb. 1 év múlva már lehet, hogy az lenne. Már ha addig helyrejövök...szóval mire helyrepofoznak, már tuti az lesz.

Néztem Vásárhelyen is, hogy kinek van magánrendelése, de nekem Szeged lényegesen kényelmesebb, mert igazából mórahalmi vagyok.

Hm, még a vérvételekért is én sem szeretnék fizetni, így kibírom már azt a 3 hetet. :)  Feltéve, ha néz majd egyáltalán IR-t. :D

Szeleszte Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56680

Szia

 

A történeted kísértetiesen hasonlít az enyémre, én 24 éves koromig engedtem a fogigátlót, és még onnan két évig csak vizsgáltatott az endokrin így 26-ig tolódott. 92 kilosan nekem is azt mondták, hogy fogyjak le, bármit csináltam nem ment. Persze kaptam külföldről Garcia Cambodgia-t az endokrinestől, na majd az segít... Persze úgy beszart tőle a szívem mint annak a rendje....Nem akartam letérni az utamról, de ha elvesznek tőled egy vényköteles gyógyszert és záros határidőn belül nem találsz mást, aki felírja és nincs pénzed elmenni maszek dokihoz, mert agyon vagy hitelezve, akkor bezárul a kör. Akkoriban nekem elég volt egy szem 500 mg-os Merckformin XR, remélem most is elég lesz. Szerencsére nem annyira durva az IR-em, a 60 perces 80-ra ugrik fel. Jó persze a 25-höz képest majdnem háromszorosa, de vannak még ennél durvább eredmények is. Ha sikerülne teherbe esnem, akkor egy nőgyógyászt kéne vadásznom, aki met-el együtt vállalna.....még eddig olyat se találtam, aki a met-et támogatná.... Volt főnököm, aki szintén IR-es, és terhes lett, jajj met-et szed akkor ön cukorbeteg, majd mi segítünk, durr belenyomtak neki nem tudom hány egység inzulint és majdnem elvetélt...

Előzmény: mariannvarga (56678)
mariannvarga Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56679

Igen, úgy mentem már a mensmentisbe, hogy megvolt minden eredményem. itthon elmentem a helyi dokihoz, aki felírt nekem minden vizsgálatot, majd fogtam és azt vittem tovább. Elfogadják a leleteket, bárhol készítettjük el. A vérvétel eredményeiért másnap, illetve a hormonokért talán két hét múlva tudtam menni. De így nem kellett érte fizetni,ami lássuk be,manapság fontos. A kontrollra is úgy mentem, hogy előtte időben elmentem itthon vérvételre(a helyi nődokival felírattam a vizsgálatokat, rendes volt, azért ezeket meg szokták érteni), majd az eredményeket vittem magammal.

Előzmény: Schnurrbart (56672)
mariannvarga Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56678

Szia!

 

Megértelek Szeleszte, szorítok Neked, hogy újfent helyre tudd rázni magad mielőbb:)

Mi is nagyon szeretnénk babát (26 vagyok). Még egyetem alatt jelentek meg a problémáim (bőr, menstruáció elmaradása), 3 év alatt kb. 5x voltam csak meg. nem tudom, hány nődokinál voltam, mindegyik csak fogamzásgátlót akart felírni, én meg nem akartam, aztán mikor hazaköltöztem, végül beadtam a derekam az itteni nődokinak. Ő azt mondta, hogy majd, ha babát szeretnénk, előtte vszínűleg kell majd hormonkezelés. pcos-ről szó sem volt, hiszen nem szédültem sosem, cisztám akkor éppen még nem volt(vagy csak nem nézte meg soha senki?már nem emlékszem). szedtem Diane-t 2 évig, volt menzesz, bár nem úgy ahogy kellett volna (hozzáteszem, hogy nagyon sok kilót felszedtem, amíg dokikhoz jártam), de legalább a hízás megállt, bőröm javult. Aztán tavaly nyáron abbahagytam, mert eldöntöttük, hogy jöjjön a baba.Ahham, meg ahogy mi azt gondoltuk. megint híztam, bőröm ultracsúnya, hajam hullott (csoda, hogy még van:P)menzesz nuku. nődoki nyár végén csak annyit mondott, nincs itt semmi gond még, ha két hónap múlva se lesz jobb a helyzet, menjek vissza kivizsgáljuk. Aztán egyéb probléma miatt elmentem házidokihoz, ő csináltatott ultrahangot máj miatt, erre kiderült, hogy van a petefészkeimben egy-egy nagy ciszta. továbbküldött endodokihoz pcos gyanúval. elmentem a helyihez, csináltatott terhelésest, hormonvizsgálatot. eredményekre válasz: nincs itt semmi gond, kerüljem a stresszt, ja és FOGYJON le!!!! itt durrant szét az agyam. mert én már két éve nagyon igyekeztem lefogyni, de nem ment, ésmindenki csak ezt tudta mondani. Ezekkel az eredményekkel fogtam magam és bejelentkeztem mensmentisbe. pcos, tipikusan, ir szerencsére nem vészes, csak az éhgyomrinak rosszabb kicsit az eredménye. mint kiderült nem is álltam messze a diétától, elég sokmindent úgy csináltam már alapból,ahogy az kell.

Nah, jól kipanaszkodtam magam.Egy szónak is száz a vége: igaz én csak az elején járok, de ha úgy érzed, hogy vmi jó neked, akkor ne hagyd magad lebeszélni róla, hisz mindenki sok dokiba belefutott,aki nem ért ehhez a témához. Már rutinos vagy, biztos hamar rendbejössz, és mire észbe kapsz, már kopogtat is az utód:)

Előzmény: Szeleszte (56676)
ani8907 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56677

Sziasztok!

 

Én Hódmezővásárhelyre járok át Szegedről a Fontana egészségcentrumba.

 

Az endoki K. Kornélia .. elsőre hitetlenkedve állt hozzá, hogy PCOsm lenne, de inzulin terhelés kivételével mindent megnézett (a cukor alapján azt mondta, hogy nincs IRem). Egyáltalán nem drága (főleg endokrin viszonylatban) és igyekezett a kórházba beutalni, így a vizsgálatok ingyen voltak. Elég járatos a témában, és a Meforalt is felirta annó. Bármikor hívhatom telefonon és mindenben segített.

 

Emellett rendel ott egy nőgyógyász: K. Renáta. Ultrahangra volt szükségem és gondoltam, hogy megnézem, hogy mennyire ért a PCOhoz. Megnézte a papírjaim és rögtön mondta, hogy ő bizony inzulint is szokott nézetni, ugyhogy nem ártana következőleg - minden másban aláírta, hogy helyes az endoki megállapítása.
De nem mentem vissza, mert elég drága (egy 10est otthagytam) és nálunk a babaprojekt még amúgy sem aktuális - ugyhogy elegendő az endoki.

 

A másik kérdésre:

A TSHm 5,3 .. ugyhogy nekem is alulműködésem van a PCOS mellett és a testalkat sem evidens. 160 centi és 54 kilo vagyok.

 

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Üdv.

 

 

Szeleszte Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56676

Szia

 

Én is szegedi vagyok, hát rögös utat tettem meg. 24 éves koromba elküldött a nődoki endokrinhez, mert már untam, hogy norcoluttal meghozzák, gracial fogigátlóval beállítják a vérzésem. Két évig csak szúrt nézett, szúrt nézett az endokrines nem csinált semmit. Akkor olvastam Petrányi cikkét a metforminos kezelésről. Na közelharcot vívtam, próbálkoztam internetről keríteni utána kérni az orvost, hogy állítsa be az adagot. Utána még kisebb nagyobb csatákkal egy év után felírta, majd összesen három év kezelés után, amikor már minden pöcre működött 92 kiloról lefogytam 73-ra, szép peteérésem volt, 29 napos ciklusom, rendben volt a hajam bőröm stb utána megvonta, mondta hogy a benzines autó nem működhet dizellel. (amúgy pont akkor kapott egy felülvizsgálatot és annyi embernek felírta a met-et hogy sztem fosott, hogy megüti a bokáját, ugye a magyar törvények miatt). A leállástól iszonyú rosszul voltam, csomókba hullott a hajam, szédültem, falnak mentem stb...Persze elmentem másik endomókushoz zárt ajtókat döngettem.... Hát magával minden rendben stb... A szédüléseimet vizsgálta neurológustól kezdve mindenki, mondván áhh biztos nem a cukor inzulin háztartás. Azóta ismét eltelt másfél év mire annyira leromlott az egészségi állapotom, hogy az összes hormonom a béka fenekét surolja és nagy nehezen visszaharcoltam a met-et. Múlthét szerda óta szedem. Jah és most már 31 éves vagyok, babát szeretnék, persze peteérés nuku....sőt még a vérzésemnek is nuku volt, mert még norcoluttal sem akarta megjönni....szóval tök jól állok.......Összességében hét évem ment rá és az az elkeserítő, ha 26-29-éves korom alatt rendbe tettem a rendszert most nyugodtan tervezhetném, áhh szeptemberbe szeretnék teherbe esni és ott lenne a baba, mert pöcre működött minden. Most 31 évesen itt a bizonytalanság, mikor lesz peteérés, mikor lesz baba, mikor áll be a rendszerem.... remek egy életérzés.....

 

Magony: Nála 2008-ban voltam. Kimondottan PCOS kutatást készített. Nézték a szívemet, vérképemet. Épp a mostani postával kaptam meg a levelet tőle, hogy köszöni az együttműködést, mellékelt egy 1200 és egy 1500 kalóriás diétát, és hogy három négy hónap múlva szeretne velem konzultálni. Szerintem az elmúlt 5 év alatt elég adatot gyűjtött össze ezzel a témával kapcsolatban. Összeségében kedves, de nem tudok róla véleményt mondani, mert nem ő hozzá járok. Szegeden jellemző, hogy egyik kutya nem harapja meg a másikat. Szóval ha egyszer rossz sztk-s orvost választasz, akkor a következő sztk-s már nem akar átvenni, mondván nem akar belenyúlni a másik munkájába. Jelenleg itt tartok a kardidokival is, hogy 16 év után váltani szeretnék, de nem hajlandó a másik átvenni.

Előzmény: Schnurrbart (56670)
yoyo444 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 56675

Mennek a drukkok +++++++ addigis tessék lazítani :)

Előzmény: magaslány (56674)
magaslány Creative Commons License 2012.07.11 0 0 56674

Sziasztok!

 

Ma voltam uh-n 13mm-es a babóca, hallottam a kicsi szívét dobogni. 7 hét 3 napos a terhesség az uh méretek alapján, és csak a 12. héten kell mennem legközelebb! Meg is bolondulok addig! Szorítsatok lányok!

b.gina Creative Commons License 2012.07.11 0 0 56673

Na ja, teljes mértékben igazad van :)

A vicc, hogy az egyik doki, akinél voltam Szegeden, a PCOS-t is megadta "szakterületként", hogy nyugodtan forduljanak hozzá azzal kapcsolatban... aztán nálam annyit csinált, hogy ugyan ráírta a papíromra, hogy PCOS (de csak a ciszták miatt), de azt mondta nincs IR-em, a hormonok rendben, és nem érti mitől hízok... Azt mondta biztos azért mert a pajzsmirigy gyogyó miatt többet eszek, egyek kevesebbet. Kösz :D

Nekem 3-6 havonta kell visszajárnom. Mikor felírta a gyógyszert akkor 3 hó múlva kellett kontrollvérvétel és azokkal mentem vissza hozzá. Mikor úgy nézett ki hogy javulok, akkor fél év múlva mentem. Most megint 3 hónap múlva kért vérvételt, mert romlottak az eredmények.

A vérvételeket Szegeden csináltatom, elég sz*r lenne még azért is feljárkálni Kecskemétre... Elfogadják a doki által adott beutalókat sztk-ban, szóval semmi probléma :)

Ha sztk-s úton csináltatod a cukorterhelést inzulinnal, akkor a cukor megvan másnapra, az inzulin az 3 hét... :( Hormonok is megvannak másnapra. Magánúton aznapra vagy másnapra van eredmény inzulinból is :)

Előzmény: Schnurrbart (56670)
Schnurrbart Creative Commons License 2012.07.11 0 0 56672

Szia! Köszi! :)

De gondolom neked már megvolt minden eredményed, amikor mentél ehhez a dokihoz? Mert nekem ugye elég sokminden hiányzik még. Azok milyen gyorsan vannak kész? Mert a nődokinál megvolt még aznap délután, de sok helyen ilyen heteket olvasok...

Már olyan jó lenne, ha végre történne valami, olyan türelmetlen vagyok.

Előzmény: mariannvarga (56671)
mariannvarga Creative Commons License 2012.07.11 0 0 56671

Szia!

 

nekem első kontrollra két hónap múlva kellett visszamennem, most pedig 3 hónap múlva kell csak. De én csak nemrég kezdtem a kezelést, és nem úgy indult teljesen,ahogy el lett tervezve. Gondolom még ritkábban kell majd visszajárni, ha már mindent teljesen megtanultam és rendesen is alkalmazom.

Előzmény: Schnurrbart (56670)
Schnurrbart Creative Commons License 2012.07.11 0 0 56670

De ha nem ért a PCO-hoz, akkor mondja meg, mert szerintem akkor igazán jó egy doki, ha fel- és beismeri a saját korlátait.

Hiába ért pl. a  PM-hez, ha a PCO-t meg félrekezelgeti. Ha viszont megmondaná kerek-perec, hogy ő az endokrinológián belül is elment másfelé, a PCO-kezelésében nincs tapasztalata, akkor azt mondom, hogy igen, ettől még jó endokrinológus. De ha csak szórakozik velem, az időmmel, a pénzemmel, és nem képes azt mondani, hogy ezzel menjek xy-hoz, mert neki ebben (még) nincs nagy tapasztalta, akkor nálam leszerepelt. :P

Erre a dologra nagyon háklis vagyok...

Amúgy ti milyen gyakran jártok vissza az endokrinológushoz?

És Gina, te a vérvételt itt Szegeden intézed, vagy azt is Kecskeméten?

Amúgy nekem is van olyan orvosom, akihez Pestre járok, mert én is feladtam a dolgot itt. De hozzá évente egyszer kell menni, nem 8x.

 

 

 

b.gina Creative Commons License 2012.07.11 0 0 56669

Hát igen, a nőgyógyászodnak is valamennyire igaza van, sokan jönnek fórumban, hogy "helló most jöttem a nőgyógyásztól, cisztáim vannak és azt mondták ez PCOS". Pedig a ciszták nem csak ettől lehetnek, szóval tényleg képesek nagyon hirtelen kimondani a diagnózist, aztán szegény páciens rohangálhat mindenhova, hogy akkor most mi van...

 

Normális endokrinológus alatt én azt értettem, hogy a PCOS-hez, IR-hez ÉRTŐ endokrinológus. Akiknél én voltam azok is nagyon jó dokik a szakmájukban, minden tiszteletem nekik, de hiába jók, ha nem ismerték fel az IR-t, pedig kiabáltak a leleteim a mostani dokim szerint...:( én kettő után feladtam, és mentem a tutihoz :D

Szóval lehet egy orvos nagyon jó a munkájában, érthet akár a gyógyszerekhez is profi szinten, ha nem ismeri fel az IR-t, akkor sokra nem megy vele az ember lánya.

Az meg még rosszabb, amelyik a metformint bátran felírja, mert a kedves páciens kikönyörgi, pedig a leletek nem is indokolnák (ilyen is volt már az egyik fórumban...)

 

Remélem a doki akihez mész tényleg érti majd a dolgát, mert akkor felkerülhet egyszer a pcos oldalra az orvosajánlóba is akár :)

Előzmény: Schnurrbart (56668)
Schnurrbart Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56668

Jaj, nem, egyáltalán nem hittem azt, hogy belém akarjátok beszélni, inkább attól féltem, hogy majd ti hiszitek azt, hogy teljesen meg vagyok győződve arról, hogy nem lehetek PCO-s :)

Amúgy a nőgyógyászom ezt a divat-dolgot pont arra értette, hogy sok orvos (nőgyógyász) mindenféle vizsgálat nélkül rámondja, hogy PCO, ahelyett, hogy továbbküldené endokrinolgóushoz vagy legalább cukorterhelést csinálna.

 

Amúgy közben rájöttem, hogy az endokrinológus, akihez bejelentkeztem, 1,5 éve farmakológiai szakvizsgát is tett, úgyhogy kicsit megnynyugodtam, hogy talán mégis van Szegeden normális endokrinológus...gondolom így azért ért a "gyógyszerek nyelvén" is. Legalábbis remélem. :)

Előzmény: yoyo444 (56661)
ERA-12 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56667

Igen, kérdeztem kleingy-t is, de sajnos nem válaszolt.

Nem tudom mi történt vele, eléggé "eltűnt" a témával kapcsolatban. :(

Előzmény: Ediina (56666)
Ediina Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56666

Era, kleingy-t kérdezd meg, neki olyan jók voltak az eredményei, hogy leállt a mettel. Ide nem szokott írni, de gondolom van vele privát kapcsolatod. Veled mizu?

 

Én még nem szedek semmit, és nem is nézettem, mert a szoptatás miatt nincs értelme. Ami pozitív változás, hogy 2x megjött. Igaz 36 napra, de én ennek is nagyon örülök, mert a kezelés megkezdése előtt ez nálam nem fordult elő soha. Bízom benne, hogy nincsenek nagyon szétcsúszva a dolgok. Mindig tervezem, hogy elkezdek hőmérőzni, hogy van-e pé-m, de még nem álltam neki.

Előzmény: ERA-12 (56664)
ERA-12 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56665

Elírtam.... Ediina, te szedsz még valamit? ..... stb.

 

ERA-12 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56664

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valaki, akinek kb. helyrejöttek az eredményei és abbahagyta a gyógyszerszedést? Az érdekelne, hogy meg tudtátok-e tartani a jó inz.rez. értéket gyógyszer nélkül is csupán diétával és mozgással??? Vagy ha abbahagytátok a gyógyszert, akkor visszaromlottak az eredmények??

Ediina, de szedsz még valamit? Neked hogyan alakultak azóta az eredményeid? (hiszen te már szültél).

 

mariannvarga Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56663

Sziasztok!

 

tegnap voltam kontrollon Breyer doktornőnél. sajnos nem sikerült meghozni a menstruációt, illetve sem a merckformint,sem az Adimetet nem fogadta el a szervezetem. Ezért felírta az Eucreast. Van vkinek tapasztalata vele? Igaz, sikerült 7 kilót leadnom:) annak is örülni kell. Járt még vki így, hogy nem sikerült hozzászoknia a gyógyszerhez? eucreas után van esély, hogy az is ok lesz?

 

köszi

yoyo444 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56662

Jah, nekem is PCOS + PM alulműködésem van, de 2 hónap alatt nagyon sokat javult a pajzsmirigyem :)

Előzmény: Schnurrbart (56659)
yoyo444 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 56661

Le tudnám ütni azt a dokit, aki azt mondja a PCOS divat betegség. Erre a generációra jellemző és sok nőt érintő, de köszönöm szépen puszta "divatolásból" nem szednék gyógyszert, meg hordanám a fizetésemet dokihoz és gyógyszertárba. Az, hogy eddig - és sajnos napjainkban is - nem jöttek rá az orvosok és félrekezelték, most meg akad már 1-2 hozzáértő és végre kimondják, és sokakról kiderül a PCOS, az nem hinném, hogy szerencsétlen betegek hibája.

 

Schnurrbart: ahogy olvastam a hsz-okat, lehet kicsit félre érthető, a lányok nem akarják "beléd beszélni" a PCOS-t, de jobb, ha körültekintő kivizsgálást kapsz, és biztosan megállapítják mi a gond.

 

b.gina Creative Commons License 2012.07.09 0 0 56660

Persze hogy lehet PCOS és pajzsmirigy alulműködés együtt, nálam is ez van, meg sokunknál, ez sajna elég gyakran kéz a kézben jár :D

Drukkolok neked, hogy jó kezekbe kerülj :)

Előzmény: Schnurrbart (56659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!