Keresés

Részletes keresés

Mancsi14 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 1450

Szia!

Én most győzködöm magam a műtét gondolatával. Muszáj lenne mind a két lábamat.

Elég bátorító dolgokat írtál.

Megkérdezhetem hogy hol műtöttek?

Köszi

Előzmény: Zella86 (1447)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.01 0 0 1449

Szia!

Szerencsés vagy, mert ídőben mentél és nem kellett olyan brutális beavatkozás. Pont azért nem  kaptál hasszúrit, mert neked nem kell a lábadat kimélned, illetve azonnal terhelheted.  Gtatula!

Előzmény: Zella86 (1447)
Zella86 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 1448

Szia!Én nem kaptam szúrit hasba!akkor szerencsés vagyok nagyon!!:)pedig rá is kérdeztem,de azt mondta nem kell,mert mennem kell vele sokat,nem egész nap feküdni.

Előzmény: Törölt nick (1440)
Zella86 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 1447

Sziasztok!

Olvastam miket írtatok.Nekem 22.-én hétfőn volt bütyök műtétem,mindkét lábamon egyszerre,1 órás volt helyi érzéstelenítővel,és a műtét után közvetlenül a saját lábamon hagytam el a korházat.Aznap éjjel nem sokat aludtam,fájt nagyon,de másnap már nagyon minimális volt a fájdalom.Szerdán mennem kellett vissza kötözésre,saját magam egyedül mentem le a lépcsőn a másodikról,és mentem be a korházba,akkor még nagyona  külső lábfejemen jártam.A kötözésen levették a vastag kötést kaptam kisebbet,ami sokkal kényelmesebb volt.Azt mondta a doki szépen gyógyul,mostmár egyre többet menjek vele a lakásba.Be volt lilulva a lábujjam,de fájdalmam nem volt.Én nem kaptam szúrit a pocimba,egyszer sem viszont nekem sokat kellett vele mennem,nem kaptam semmi csavart sem,valószínűleg még picike volt,nem olyan vészes.Tegnap volt 9 napja hogy műtöttek,kiszedték a varratokat,azóta még annyira sem érzékeny mint elötte!Jövőhét szerdán le szedhetem a kötést,és szabadon maradhat a lábam,érheti víz stb..A nagylábujjamat nrm érzem egyik lábamon sem,de állítólag ez normális még mert duzzadt,meg hát megbolygattak mindent,meg elötte sem nagyon éreztem ezért mentem el bütyi műtétre hátha az okozza,meglátjukmi lesz.Azt mondták picit duzzadt,de nagyon szép.Esténként még polcolnom kell,de már simán lemegyek boltba is.Mankót nem írt fel a doki,azt mondta azért nem mert nincs rá szükség.Kikönyörögtem egy botot magamnak,egyszer használtam,valóban nem kellett.Biztos a szerencsésebbek közé tartozom,mert pici volt  a bütyim,ezért nem vártam sokáig vele!Szóval nekem kibírható volt.

Jeni4 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 1446

 

Sziasztok!

 

Új fórumozó vagyok, de hetek óta olvasgatom a hozzászólásaitokat, és pozitív véleményeitek alapján végre elhatároztam, hogy én is leműtettem a bütykeim:-). Tudnátok ajánlani dokit Budapesten, vagy esetleg ismeri valaki dr. Skaliczki Gábort az Ortopédia Klinikán? Van esetleg valaki akinek egyszerre műtötték mindkét lábát?

Segítségeteket előre is köszönöm. 

Juliette65 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 1445

Szia!
Igen,mégis olyan brutális volt végiggondolni.Abba,hogy muszáj műteni,belenyugodtam.Mi mást tehettem volna?Akkor azon nem is csodálkozom,hogy az ujjamat oly mértékben lehetetlen kiegyenesiteni,mint a Tiéteket.De legalább fájdalommentes azóta,és ez a lényeg.

 

Előzmény: Törölt nick (1444)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 1444

Szia!

Nem értem, hogy miért hűltél el, hisz a bütyi általában deformációt okoz, aminek a fájdalmon kívűl sajnos látható jelei is vannak.  A 30-35 fok is már szerintem nagyon sok. Vedd azt, hogy az öregujjad bütyök nélkül, ha  egyenesen áll akkor 90 fokot zár be. Tegyél hozzá fokokat és már láthatod is hogy hogyan dölnek az ujjaid. Vagy rosszul logikázok?

Előzmény: Juliette65 (1443)
Juliette65 Creative Commons License 2011.08.28 0 0 1443

Szia!Elhülve olvasom,amit a ferdülési szögről írtál.Én azt sem tudtam,mit jelent,mikor a doki közölte,hogy az enyém 72-73fokban tér el.Azt hittem,az tűrhető állapot,hisz fél év alatt "romlottam" el ennyire.Hát,most leesett az állam!

Előzmény: Törölt nick (1442)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.28 0 0 1442

Szia!

Nekem a bal lábamat november 2-án, a jobb lábamat április 12-én műtötték. A gyógyulási ídő 6 héttől  - 3 hónapig terjedhet, ami függ az ember csontozatától és a beavatkozástól is. Nekem még az áprilisban műtött lábamban még mindig bent van egy kapocs. Nekem is eléggé el volt deformálódva. 30-35 fokos ferdület volt a lábközépcsontomban. Mostanra már gyöngyörűen egyenesednek az ujjaim. Hidd el megérte.

Előzmény: nettuska88 (1441)
nettuska88 Creative Commons License 2011.08.28 0 0 1441

Szia!:)  Köszi az infókat! Még annyit, h a gyógyulás az kb. mennyi idő? Bár utána következik a másik lábam...

Előzmény: Törölt nick (1440)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.28 0 0 1440

Szia!

Hasba szurit mindenki kap a trombózis elkerülése végett. Nem nagy ügy, mert csak a bőr alá kell szurni a köldököd körül, amit legjobb ha valamelyik családtagod teszi minden reggel. Másnap felkelhetsz, hogy kimenj a mosdóba a sarkadon, vagy külső lábélen közlekedve. Valószínű, hogy haza is mehetsz. A többit az ortopédusod, vagy a gyógytornász elmond. Ha az orvos úgy látja, hogy mankóra, vagy járókeretre van szükséged, akkor felírja.  Bátorság, kitartás!

Előzmény: nettuska88 (1439)
nettuska88 Creative Commons License 2011.08.27 0 0 1439

Sziasztok! Olvasgatom a hozzászólásaitokat és gyűjtöm az erőt én is! 2 hét múlva lesz bütyök műtétem, Debrecenben a klinikán műtenek..esetleg van valaki akit ott műtöttek? Schede műtét lesz, úgy tudom ez a legegyszerűbb, de azért tartok tőle..Mondjuk amikor a doki meglátta a röntgent, azt mondta, h ha felnyitja akkor derül ki, h még mit kell csinálnia, mert eléggé ferede a lábközépcsontom. A bal lábamon 45 fokban, a jobb lábamon 40 fokban van elferdeülve. Meddig kell kb.  a kórházban maradnom?  És a hasba szurit mindenki kap? Én is számítsak rá? Ja, és mikor lehet leghamarabb műtét után lábraállni? Mondjuk a mosdóba kimenni...Mankózni kell? Vagy csak úgy simán is tudok majd menni?

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.26 0 0 1438

Szia Ancsa 1984!

Na végre túl vagy rajta. Kedden gondoltam rád. Esetleg, ha fáj, akkor próbálj vízben oldodó Cataflamot szedni legalább éjszakára, mert az tuti hogy segít. Ortopéd műtétekhez is jó fájdalomcsillapító. Nekem műtét után 2. napon kötözésre  vissza kellett mennem és az a kötés marad varragszedésig a lábamon. Amíg a varratszedésed nem történik meg addig semmivel ne kenegesd és arra is nagyon vigyázz, hogy víz még véletlenül se érje. Könnyű elfertőzni a sebet. Próbáld felpocolni a lábad és hűteni. Jégakuval, zöldborsóval esetleg ha van otthon jégzselé.  Tedd be egy kis törölközőbe és úgy, hogy ne közvetlenül a kötésen legyen. Naponta többször  csináld 15-20 percet. Ne kötözgesd és ne piszkáld és főleg ne terheld a lábad. Fontos, hogy hogy van bekötve a lábad, mert nem mindegy hogy hogy van a lábujjad körül tekerve a géz. Az öregujj a kötéssel elég stabil kell hogy legyen. A nagy polya varratszedésig van és utána is két-három napig be lesz kötve és csak utána  veheted le a kötést és lehet finoman zuhanyozni és nem áztatni a lábad. Jobbulást neked!

Előzmény: Ancsa 1984 (1436)
barbara80 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 1437

Kedves Ancsa!

 

Engem múlt héten szerdán műtöttek és már nagyon nem bírtam, hogy ebben a melegben kötés van a lábamon. Vasárnap leszedtem a fáslit és hétfőn úgy döntöttem, hogy leszedem a kötést is, mert átvérzett. Hozott a párom a patikából gézlapot és géztekercset, na meg Hyperolt, amit egy kis vízben feloldva csak kicsit leáztattam a sebből a gézt és utána újra tudtam tisztán kötni. Rájöttem, hogy sokkal gyorsabban gyógyul, mert éri a levegő és csak akkor kötöm be, amikor fel kell kelnem, valamint éjszakára, akkor viszont jégzselézem. Bepanthen krémmel a seb körül bekenem és úgy hagyom, hogy felszívódjon. Nekem nagyon bevált és érzem, hogy sokkal gyorsabban gyógyul. Viszont vigyázz, hogy nehogy bármi is bele kerüljön a sebbe, ezért kötöm és fáslizom én is, ha járkálnom kell vagy éjszakára.

 

Ha bármivel kapcsolatban kérdésed lenne, nyugdotan írj, akár priviben is.

 

Gyors gyógyulást :-)

Ancsa 1984 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 1436

Sziasztok, kedves Cocer, Barbara,

 

Túl vagyok a műtéten!:-)) Tegnap haza jöttem. Hát, az első éjszaka nem fog a legkedvesebb emlékeim közé tartozni, úgy ahogy a hasba szuri sem.

Én egy kicsit nehezen viselem. Azt mondják, hogy a bütyim be volt gyulladva, és ezért fáj most ennyire.

Ti a kötözést hogyan oldjátok meg? Én oda sem merek nézni! Talán jobb is a saját érdekemben ha nem nézem meg a varratszedésig.

Ez elvileg 2 hét múlva lesz.

Nagyon fontos hogy van bekötözve? Itthon nyílván nem tudjuk annyira szakszerűen megcsinálni. Vagy járjak vissza a klinikára?

Meddig kell ilyen nagy pólyába rakni? Tegnap, meg kedden biztos mondtak dolgokat, de nem sok mindenre emlékszem.:-)

Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok!!

barbara80 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 1435

Sziasztok!

 

Engem múlt héten szerdán reggel műtöttek a jobb lábammal. A műtét altatással történt és igazán nincsenek rossz élményeim ezzel kapcsolatban. Az első éjszakám fájdalmasan telt, de kaptam fájdalomcsillapítót és utána tudtam aludni is. Másnap haza mehettem és persze otthon kezdődött a pihentetés, borogatás. Én is mankóval és kezelőcipőben jártam, míg vasárnap reggel éreztem, hogy a bal lábam meghúzódott. Kénytelen voltam a műtött lábamat is terhelni, így elindultam és azóta a kezelőcipővel járok. Nem fáj és nem is húzódik, szépen gyógyulgat, eltűnnek lassan a lilás foltok is és a duzzanat.

Nekem is csavarozták, amit nem mondott az orvos, hogy mikor szednek ki, de szeptember 1-jén vagy 6-án mehetek varratszedésre és egy időben 1-jén már megyek dolgozni is. Ha bárkinek segíteni tudok, nagyon szívesen válaszolok kérdéseitekre :-)

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.20 0 0 1434

Szia!

Nekem egynapos kórházi tartozkodással műtötték meg egy-egy lábamat Pesten. Novemberben az egyikeket és most áprilisban a másikat. Mindkét alkalommal reggel bementem és 9 óra körül megműtöttek. Másnap ebéd előtt jöhettem ki. Nekem a dokim nem vállalta egyszerre a két lábamat. Nekem 2-2 kapocs volt benne, illetve az áprilisban műtött lábamban még egy kapocs benne van, amit talán szeptember ki is vesznek. Gondolom, ha nem mozdul meg, akkor még továbbra is marad. Feküdni nem kellett, illetve nem feküdtem, de nem is mondták. Egyébként is örökmozgó vagyok és dupla büntetés lett volna, ha még feküdnöm is kell hamár korlátozott vagyok a mozgásba. Én sándikálni tudtam, de sokat fel volt pocolva, mert akkor kevésbé dagadt. Dolgozni 6 hét és 3 hónap közötti ídő után lehetséges. Terhelni a lábat csak 6 hét után lehet, de ezt a dogid bizonyára fogja mondani. Biztos, hogy szép lesz műtét után a lábad és nem fog fájni úgy mint most. Emiatt ne aggódj. Cipőt  szebbet és jobban fogsz tudni vásárolni. Betét viszont biztos, hogy fog kelleni, mert általában a bütyök lúdtalp miatt alakul ki. A hosszanti harántot korrigálják a bütyökműtét alkalmából, de a keresztboltozatot nem tudják csak külön műtéttel. Nekem az még hátra van. A doki már előre mondta, hogy 2-2 lépésben fog műteni, tehát a haránboltozat még hátra van. Szerintem ha azon túl leszek akkor is fog kelleni betét. Nyugi és türelem, hisz mindjárt túl leszel rajta. További szép hétvégét.

Előzmény: Ancsa 1984 (1433)
Ancsa 1984 Creative Commons License 2011.08.20 0 0 1433

Kedves Cocer,

köszönöm a gyors reagálást, és az igazán megnyugatató szavakat.

Nekem is genetikai "mutáció" ez a bütyike. Anyukámnak van, és az Ő nagymamájának is volt!

Képzeld az utóbbi 2-3 hétben iszonyatosan fáj.

Nagyon  félek a kórházi benntartózkodástól, és attól, hogy nem lesz elég türelmem. (Sajna annak amúgy is híjján vagyok...)

Nekem csavarozni fogják.Ja, meg hát mindenki kérdezgeti, hogy mikor megyek vissza dolgozni.

Tényleg sokat kell feküdni?

És tényleg szép lesz a lábam? Az enyém?? Még leírni is hihetetlen.

De azért nem kell majd ugye életem végéig ún. kényelmi cipőkben járni?

Előzmény: Törölt nick (1432)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.20 0 0 1432

Szia!

Nyugi hamar túl fogsz esni rajta és azt fogod mondani, hogy előbb kellett volna, miért vártam ennyit. Hasonló cipőben jártam én is. Gyermekkorom óta szinte mindig elől zárt cipőt hordtam, mert szégyeltem a lábfejemet. Sajnos  genetikailag örököltem, mert anyámnak is nagyanyámnak is volt bütyije és  bizony elég csúnya. Anyám megműtette magát és mindig azt mondta, hogy megérte. Én  halasztgattam a műtétet. Mikor elhatároztam magam, hogy akkor most, akkor találtam rá erre a fórumra és olvasgatni kezdtem. Az elhatározásomban megerősített és mostmár túl vagyok rajta. Hidd el megérte. Az egész kibirható és nincs egetverő fajdalom. Kicsit amikor műtét után fájdogál a fájdalomcsillapító igazán hatásos. Sok türelem és kitartás kell, de ha az ember végre már  rászánja magát, akkor lesz türelme és kitartása is, mert látja, hogy a végcélt a szép lábakhoz. Drukkolok majd neked. 

Előzmény: Ancsa 1984 (1431)
Ancsa 1984 Creative Commons License 2011.08.20 0 0 1431

Sziasztok!

 

Nekem kedden lesz a műtétem,és hát őszintén megmondva pánikolok!! Már napok óta olvasgatom a fórumos hozzászólásaitokat, és szakmai anyagokat is rengeteget nézegettem, úgyhogy már beszélhetnek majd latinul, mert mindent érteni fogok!

Igazából jól esne egy kis lelki fröccs, biztatás, hogy jól döntöttem, és hogy nem vészes,túl lehet élni, stb..

Nekem gyerekkorom óta vab bütyköm, úgyhogy ez nem szerzett, hanem alkati. Mindig rejtegettem, szégyelltem.

 

Előre is köszönöm, mindenkinek sok egészséget kívánok!

szm64 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 1430

Nekem pontosan 1 éve volt a műtétem mind két lábamon.Van 1 pár 41 kezelő cipőm eladó 3500 ft +posta kölcség 1 hónapot használtam

nagyon jó állapotba van .

virág61 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 1429

Sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszokat. Arra a következtetésre jututtam hogy talán a mütét élő kellet volna jobban tájékozódnom, sok jó dolgoz leirtok, most már vannak kétségeim nekem semilyen csavart vagy platinát nem tet be.az orvos. Hát ez van.  A cipőt megpróbálom beszerezni itt nálunk akit kérdeztem nem is hallotak róla hogy létezik ilyen.Szép napot és gyógyúlást mindenkinek ez egy türelm játék erre nem gondoltam a mütét előtt.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.15 0 0 1428

Sziasztok!

Akit érdekel a kezelőcipő Solymáron van egy Gyógyászati Egészségbolt. 1 pár kezelőcipő 8.900,-Ft + szállítási költség. Jobbos és balos van.  Tel: +3-70-3399322. Tépőzáras, gurulótalpas. Mérete olyan mint a cipőké. Nekem 38-as a lábam és kezelőcipőből is a  38-39-es méret kellett, mert számítani kell a kötözésre is. 

Hallux Valgus Creative Commons License 2011.08.15 0 0 1427

Én Pestről rendeltem. A budaőrsi IKEA mellett van egy gyógyászati segédeszköz bolt. Mondjuk mi felmentünk Pestre. Éppen nem volt raktáron, de rendeltek, és telefonon egyeztettünk utána. Simán postázták utánvéttel, és a szállítási díj sem volt durva. Futárral talán ha egy ezrest kértek érte.

A cipő maga amúgy 5200 forint volt náluk. Fejérben 8-9000-et kérnek kérte. Mármint darabja, mert én mindkét lábamat megműtettem egyszerre.

Nincs olyan h jobbos vagy balos. Van ez csapott talp-elejű, orr nélküli mamusz. Elöl tépőzár fogja össze, de a tépőzárat teljesen le lehet szedni, és megfordítani. SML stb mértekben létezik. Csak a viszonyítás miatt, nekem 39-40-es lábam van, és az S-est vettem meg. Szerintem a 41-es lábra is jó lett volna.

Szerintem kb 4 hétig van rá szükség, utána nem igazán. Én legalábbis csak ennyit hordtam, és csak akkor ha a lakáson belül mozogtam (értsd első két hétben max napi 5 mellékhelység menet + egy fürdés) kétszer mentem be a kórházba varratszedésre meg egy kötéscserére. Mondjuk két műtött lábbal a közlekedés teljesen felejtős volt. Viszont négy hét után az orvosom azt javasolta, hogy váljak meg a cipőtől, mert különben újra kell tanulnom járni.

Egy műtött lábbal szerintem lehet tovább is használni, de így utólag azt kell mondjam igaza volt a dokinak. Most ebben a tesco-s 800 forintos habklumpában nyomom - egy mérettel nagyobban persze, hogy ne nyomjon - és kényelmes, sokkal jobban tudok mozogni.

A cipő lényege ugye, hogy kicsit alacsonyabb a saroknál, mint a talp elejénél, ilyen módon a lábtőcsontokra és a sarokra helyezi a testsúlyt, azaz nem terheled a műtött területet. Mivel nekem mindkét lábam volt műtve, életmentő volt a cipő. Bár egyensúlyozni nem lehet benne, kapaszkodnom kellett ezerrel. Kitolt fenékkel, kicsit előrehajolva totyogtam, és a dokim ellőtt pár viccet a látványról.

Gondolom ha csak egyiket műtik meg egyszerre, milliószor könnyebb lesz az élet.

 

Ez az üzlet webcíme: www.salusgyogypont.hu

A cipő hivatalos megnevezése:

Lábfej tehermentesítő cipő

Az én szállítólevelemen a 5587930105001-es cikkszám szerepelt.

Csak azért írom le ennyire részletesen, mert mikor elkezdtem járni ezeket az úgynevezett szaküzleteket a cipő után, volt olyan, ahol nem is hallottak róla soha, és még a Salus-nál is kb negyed órát keresték a rendszerben, mire meglett.

 

Nekem amúgy a Lindgren féle csavaros megoldással műtötték a lábaimat július közepén. Négy napot voltam kórházban. Hétfőn délben volt a műtét, csütörtökön engedtek haza. Szerdán már mehettem volna, de felkeltem kb 8 órával a műtét után, és két napra rá jött a fejfájás. Gerincérzéstelenítéssel műtöttek + kértem bódítást is mellé. Idegileg nem bírtam volna elviselni, hogy flexeli a csontomat a doki. Maga a gerinérzéstelenítés nekem teljesen pozitiv élmény volt. Nem is éreztem ahogy beszúrták. Még annyit se, hogy hozzáértek volna. Valószínű számít mondjuk, hogy mennyire meszesek a csigolyák. Pár óra alatt elmút az érzéstelenítő hatása. Nekem még a műtőspasi javasolta, hogy ha már érzem a térdem alatt, akkor csengessek az eső fájdalomcsillapítóért, mert ha komolyan elkezd fájni akkor nehezebben hat a cucc. Kb 4 adagot kaptam 3 óránkén az infúziós kanülbe. Az éjszakám volt szar, a mélypont kb 12 órával a műtét után jött. Érdekes, mert az egyik lábam miatt kellett nyomatni 3 óránként a fájdalomcsillapítót, a másikat alig éreztem. Másnap reggeltől átváltottunk Cataflam-ra. Két napig reggel egy, este egy, aztán már csak alváshoz kellett. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nap közben nem éreztem, hogy fáj, de simán el lehetett viselni. Pedig híresen alacsony a fájdalomküszöböm, elég rinyálós vagyok :) Varratszedés (ez igazán piskóta volt), átkötözés két héttel a műtét után. Majd újabb két hét múlva levehettem magamnak a kötést otthon. A csavar kivételtől még nagyon rettegek, ez valamikor októberben lesz.

Víz ugye nem érheti a kötést, én simán felkaptam a cipellőimet, ráhúztam egy vékony szemetes zsákot, aminek a száját a vádlimnál alaposan körbe-ragasztószalagoztuk. Simán kibirta a zuhanyt meg a hajmosást.

Bár menet közben párszor szidtam magam, hogy miféle hülye csinál ilyet, hogy totál mozgásképtelenné teszi magát a dupla műtéttel, de ismerem magam, ha az egyiket megcsinálják, mégegyszer nem mentem volna vissza. Arról nem beszélve, hogy csak egyszer kockáztattam a gerincérzéstelenítést is.

Engem erre az anesztes beszélt rá, persze nem kellett erőlködnie, mert magam elé képzeltem, ahogy letuszkolják a tubust a torkomba, meg mikor kizúzzák, ááááá....

Ráadásul volt egy enyhe megfázásom is, nem lett volna szuper ha a tubussal letolnak valami bacit a tüdőmbe.

 

Bátorságot annak aki még előtte áll, akik pedig már túl vannak rajta, mielőbbi gyógyulást.

Előzmény: virág61 (1419)
Hallux Valgus Creative Commons License 2011.08.15 0 0 1426

Szerintem hívd fel a dokidat. Váladékozás tuti nem kóser.

Előzmény: virág61 (1424)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.14 0 0 1425

Szia!

Nekem mindkét varratszedés után 3 napot még be volt kötve és utána szedhettem csak le a kötést és azt követően zuhanyozhattamj csak.  Nekem nem váladékozott. Szerintem valami sterillel köst, vagy ragaszd le pár napot, nehogy elfertőzödjön és ne is kenegesd. Pihentesd és hűtsd. Amennyiben nem javul a helyzet akkor sürgössen doki, mert valami nem jó. Nekem az egyik lábamnál volt valami  kis  gond és antibiotikumot kaptam. Utána már renbe volt. 

Előzmény: virág61 (1424)
virág61 Creative Commons License 2011.08.14 0 0 1424

Sziasztok! Köszönöm a jó tanácsokat. Tegnap leszedtema kötést és elég csúnya a látvány , a lábfejem csúnya dúzadt,és a varrás helyén középtájon kicsi folyadék jönn ki, szerintetek ez normális? Igazán még nem léptem rá talán kicsit többet lógattam. Fájni nem fáj.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.14 0 0 1423

Elfelejtettem még, hogy a lábadat hűteni és felpócolni kell. Sokan pihenni, hogy kevésbé dagadjon.

Előzmény: Törölt nick (1422)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.14 0 0 1422

Juliette 65. szépen leírta, hogy mit tegyél a varratszedés után. Arra feltétlen vigyázz, hogy,  terhelni egyáltalán nem szabad a lábadat. Járkálás továbbra is külső lábélen, vagy sarkon.

Szabi után a dokid biztos mindent elmond. Addig is óvatosan.

Előzmény: virág61 (1417)
Juliette65 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 1421

Hali!Pár napig még óvatosan a vízzel,nekem a körömvirág kenőcs vált be a varratok helyének a kenegetésére,hűsít és nem húzódik tőle a bőr.első egy-két hét alatt még leragasztottam,mert érzékeny volt,és persze minden cipő és papucs ott nyomta,ahol nem kellett volna.Ha van Biptron lámpád,nyugodtan használd azt is,naponta két- három alkalommal.

Előzmény: virág61 (1417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!