Keresés

Részletes keresés

Solt Creative Commons License 1999.04.20 0 0 8
Megállapodtunk abban, hogy ha gépet veszek, akkor Nikon, Canon, Minolta, Olympos johet szóba.
Én pl. Pentax fanatic vagyok.
Nagyon jó minőségű, és meglepően olcsó (főleg az USÁban, ahol a név számít, nem a tartalom). Kompatibilis a legrégebbi (legolcsóbb) ruszki menetes objektívekkel, az optikái jobbak, mint a köztudatba jobban bevésődött márkáké. Van olyan objektív (pl. 85/1,4), ahol nincs vetélytársa. Ha gépet veszel, olyat vegyél, ami a legjobban illik a gondolkozásodhoz (a menü-rendszere, kezelése stb.). Tanuláshoz nagyon jó az automatika, és az sem mindegy, hogy mennyi idő múlva növöd ki a drága pénzért megvett gépet+cuccot.
Előzmény: Mackó (3)
bogyó Creative Commons License 1999.04.20 0 0 7
Az jó, csak kb 1-1.5 hónapig nincs rá lóvé, ezt az időt a tapogatózásra és szemlélődésre szánom. Első eksön a Duna-Deltában lenne május végén, madarak meg hasonlók lennének az alanyok, gyakorlásnak nem rossz, igaz, lehet hogy egy kicsit húzós lesz elsőre.

Kell a madárfotózáshoz álvány, vagy elég kézből?

bogyó

Előzmény: Stone (4)
bogyó Creative Commons License 1999.04.20 0 0 6
Milyen vázakat és objektiveket kell (érdemes) megnézni egy jó választáshoz?

Azért nem éles a kép, mert belejátszik a zoom (bocs, ha hülye a kérdés), vagy csak úgy? Ugyértem, ez a zoomok tipikus hibája, vagy semmi köze hozzá?

bogyó

Előzmény: MuzX (1)
Odin Creative Commons License 1999.04.20 0 0 5
Stone

Mit kóstál?

Nekem most egy régi Praktika BMS-em van egy 28-as és egy 50-es objektivvel. Nagyon barátságos kis gép. Csak olyat volnék hajlandó megvenni, amivel vissza lehet lépni arra a manuális szintre mint ott.

Előzmény: Stone (4)
Stone Creative Commons License 1999.04.20 0 0 4
Lyó kis topic. Én technofotós vagyok (a tevékenységem kimerül a nagyon jó gépek megvételében és a tesztek és könyvek kivülről történő megtanulásában...:-))ennek eredményeként remek technikai tanácsokat tudok adni minden amatőr képcsinálónak.
bogyó
Ippeg van egy Nikon F90x-em eladó, pöpec kis 3D vakuval. A 3D vakuvezérlésről, ha el tudsz képzelni egy fehér csillogó csempefal előtt egy barna női testet tökéletesen exponálva - na ezzel gond nélkül meg lehet futni, hogy a fehérben még a halványtejeskávé erezet is tökéletesen jön, csillanás nélkül.
Mackó Creative Commons License 1999.04.20 0 0 3
Na, végre!
Én is most készülök arra, hogy képeimmel meghódítsam a világot, csak hát először is kéne vennem egy gépet...
Szinte semmit sem tudok a fotózásról. Hétvégén a haver áthozta a gépét (N70/F70 Nikon) és elmondott pár technikai dolgot, de aztán annyi is volt. Most már nagyjából tudom, hogy mi az a blende, zársebesség, zoom meg ilyenek. Megállapodtunk abban, hogy ha gépet veszek, akkor Nikon, Canon, Minolta, Olympos johet szóba. Nem akarok hiper-szuper full automata gépet. Tanulni csak valami használt zoomosat. Szintúgy 28-80 meg egy tele ami belefér az árba, amit szánok a dologra. Ha valakinek van ilyesmi eladó gépe, vagy tud megbízható, jó fotósboltról, ahol használt gépet is árulnak és nem vágják át az embert, az írjon lécci.

Jókedvet!
Mackó

lord Creative Commons License 1999.04.20 0 0 2
Hajhaj bogyó te aztán jól belenyúltál! Volt már ilyen topic persze és lesz is még, mert csak úgy nyüzsögnek a fotóbuzik a tasztalon. :)

/me lesi mit tanul már megint

MuzX Creative Commons License 1999.04.20 0 0 1
Üdv!

Én abszolút amatôr vagyok, de mostanában kezd szenvedélyemmé válni a fotózás, és mondjuk 8 tekercs filmbôl már sikerült 2-3 olyan képet csinálni, amire profi fotós is azt mondta, hogy akár címlap is lehetne :)))
Én nemrég vettem egy Nikon F-60-at, 35-80-as objektívvel. Ezzel már most elégedetlen vagyok, (mármint az objektívvel), mert egyszerűen képtelenség vele olyan tűéles részleteket tartalmazó képet csinálni, mint amielyet az öreg fixobjektíves Yashica tudott. Igaz, a Nikkor objektívek közül ez a legszegényesebb, a katalógusuk más pozitívumot nem is tudott mondani róla, csak "általános, könnyű ogjektív, fôleg utazáshoz ajánlott". A profi ismerôsöm úgy jellemezte: túristaobjektív. SZóval mindenképpen akarok egy másikat, csak az a kínom, hogy ha veszek egy 70(80)-200-as telét, azzal meg nem vagyok kisegítve az alsóbb tartományban, ezt meg nehezen tudom eladni.
Eddig a legsikerültebb képek fôleg makró jellegű természetfotók, illetve érdekes fény-árnyék játékot mutató tárgyak voltak.
Valamiért az éjszakai fotózás is egész jól megy, pedig még állványom sincs egyelôre.
És még egy érdekes dolog, énnekem a 200-as filmek jöttek be, már próbálkoztam többször 400-assal, de mindig vacakabb lett.
Ja, és bocs, ha sületlenségeket írok, mondom, még nagyon zöldfülű vagyok :)))

leha Creative Commons License 1999.04.20 0 0 0
ez a nullás : )

bocs

bogyó Creative Commons License 1999.04.20 0 0 topiknyitó
Ugy tűnik, hogy nem volt még ilyen témával foglalkozó topic, vagy ha volt, nem találtam meg.

Igazából mindenféle dolog érdekel, aktuális vasaktól elkezdve tippek, trükkök, saját egyéni előhívólöttyök, stb.

Magamról annyit, hogy nagyapám hivatásos fényképész volt, én is ellestem egy pár dolgot tőle, de az már rég volt, és a legkorszerűbb, általam is ismert masina egy harmincéves Hasselblead, ami azért szar :-), mert nagyfilmes, és azt gázos előhívatni itthon.

Nem titkolt célom, hogy vegyek magamnak egy jó amatőr vázat, legalább két objektívet (28-80 zoom és valamilyen tele). Ha valaki tud tanácsot adni, és ha másokat is érdekel, akkor tartsuk fel a topicot.

Ja igen, Jé egy nullás!

bogyó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!