Keresés

Részletes keresés

mammamija Creative Commons License 2004.07.29 0 0 424
:))) Oppácska!
Nudizni mentek????
Ulcinjban két strand van, a Velika plaza, és az Ada Bojana.
Mi az előbbin voltunk (sötét, radioaktiv homokja van, állítólag mozgásszervi betegségekre nagggyon jó, mi is bekentük magunkat sárral - többen meghökkentek, aztán persze ők is saraztak:)))
Teljesen privát vélemény: nekem annyira nem tetszett Ulcinj. A tenger szinte a Balatonra hasonlított, mint melegségében, mint unalmasságában - ugyanis sehol nem volt semmi ami a szemedet megfogta volna.
A Velika plaza-n saját napernyőért is kértek 50 centet, a bérelt napernyő 1 euro volt.
Viszont amikor feltámadt a szél, akkor a finom homokkal mindenünk tele lett.
Zuhanyozók, éttermek, kávézók vannak a parton, meg lehet szamáron "szamaragolni is", mozgóárusok, masszírozócsajok is vannak, de mondom ez a Velika plaza. Az Ada Bojana az nudi.
Előzmény: bvbvbv (420)
mammamija Creative Commons License 2004.07.29 0 0 423
Ugyan már, milyen rizikót vállalsz, ha Bosznián keresztül mész???? Oda is, vissza is, arra jöttünk, semmi, de semmi probléma nem volt.
Előzmény: csucsfej (419)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.07.29 0 0 422

...1,2-es 75 le-s Fabiával megyünk, bírni fogja-e a hegyi utakat...

 

Viccelsz? Az 1 literes 50 LE-s Wartburg is fel bírt menni minden hegyre.

 

Boszniát többen nem tartják biztonságosnak.

 

Gondolom, leginkább olyanok, akik sosem jártak ott.

 

Előzmény: csucsfej (419)
allbandi Creative Commons License 2004.07.28 0 0 421

Sziasztok!

 

Én agu 1. indulok Montenegroba, most beszéltem egy kamion soförrel azt mondta hogy szerbia középső részén állitolag vizumot kérnek .... tud erről valaki valamit?

Érdemes arra menni vagy inkább horváto kersztül ami viszont sokkal hosszabb.

Megköszönném a gyors info.

 

allbandi

bvbvbv Creative Commons License 2004.07.28 0 0 420

Most mennénk 08.12-től 08.17-ig Montenegroba 4-en Ada Bojanába,  félpanzióba vagy sátorba. Ha tudnátok valamit hozzászolni, vagy megosztanátok a tapasztalataitokat megközönnénk :)

csucsfej Creative Commons License 2004.07.28 0 0 419

Sziasztok!

 

Olvasgattuk a fórumot, nagyon jónak találjuk, de Bar-ról, ahova mi mennénk, senki nem írt. Volt már arra valaki? Milyen hely? A környéken mit érdemes megnézni, milyenek a strandok? Szegedről merre tervezzük az útvonalat? Belgrádon át akarunk menni, hallott-e valaki erről, milyenek az utak (1,2-es 75 le-s Fabiával megyünk, bírni fogja-e a hegyi utakat) Sokan Bosznia felé mennek, vállaljuk a rizikót? Boszniát többen nem tartják biztonságosnak.  A szállásunk elvileg 5 euró/fő, még nem foglaltuk le, egyéb árakra lennénk még kíváncsiak. Köszi!

kekezust Creative Commons License 2004.07.28 0 0 418
Kedves bbutazo! Én tavaly úgy tapasztaltam, ez pont az a vidék, ahol "nincsennek árak". Nem vagyok egy trilliomos, de a nyaralás hetének vége felé már szinte "mindent" vettünk haza, hogy megkóstolhassák az otthoniak. Kicsit kuszán írtam, de talán érted, mit akarok mondani. Szóval ne aggódj, futni fogja mindenre. Érezzétek legalább úgy magatokat ebben a csodában, mint mi akkor! Üdv.
Előzmény: bbutazo (414)
Kőkapu Creative Commons License 2004.07.28 0 0 417

Beciciben ahova jártunk egy garnitúra (két napágy, egy műanyag asztalka, és egy napernyő) 3 euróba került. Ott nagyon apró kavicsos a strand.

1 fánk - 1 euró

 

Előzmény: ajto (413)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.07.28 0 0 416

Engem összesen egyszer állítottak meg a rendőrök, amikor két éve voltunk arrafelé, Újvidék alatt egy rutinellenőrzésre, de nem szőröztek semmit, csak megnézték az útleveleket, a kocsi papírjait, meg benéztek a csomagtartóba, oszt viszlát. Szerintem semmi extrém dologra nincs szükség, én úgy gondolom, hogy ha már ilyeneket kezdenek firtatni, akkor úgyis addig megy a játék, amíg meg nem vágnak valamivel. Persze aminek egyébként is hasznát veheti az ember, azt miért ne vigye magával? Az én kocsimban pl. van poroltó.

A külön H betű kötelező, papír szerint enélkül még Magyarországot se hagyhatnád el. Méghozzá - ha jól emlékszem - fehér alapon fekete betű az előírás, de ez már igazán lényegtelen. Az én kocsimon nemzetiszínű alapon van a H betű.

 

Előzmény: bbutazo (414)
tamma Creative Commons License 2004.07.28 0 0 415

Szia ajtó!

Kösz a képeket, nagyon klasszak.

A Villa Vujacic melyik utcában van? És még a tel. számát, ha megtudnád adni, nagyon jó lenne. 

Előre is köszönöm.

Előzmény: ajto (413)
bbutazo Creative Commons License 2004.07.28 0 0 414

Sziasztok! A költségvetés megtervezése miatt érdekelne, hogy hogyan változnak északról dél fele az árak? Van egyáltalán lényeges különbség szállás + kaja terén? Budva nem izgat igazán, inkább mondjuk a Kotori-öböl környéke vs. Petrovac (vs Ulcinj) összehasonlítás érdekelne.

 

Más, még mindig szállás: nyolc-tíz éjszakára mennénk, de nem tudom, érdemes-e két részre osztani az utat szállás szempontjából, ti. hogy kapunk-e 3-5 napra is jó áron szállást (lennénk vagy 5-8-an), vagy ott heti leosztásban gondolkodnak?

 

Utazás kapcsán: volt már szó a fekete zsákokról meg a hasonló abszurditásokról. Találkozott már vki ilyesmivel? Mi az, ami a zöldkártyán kívül tutira kell? Külön H betű?

ajto Creative Commons License 2004.07.27 0 0 413

Hali!A szállás neve Villa vujacic volt de erre még kb. egy tizest számolj rá.Eyébkénkt a mistral intézi Kecskeméten.Előnye hogy az egész házban csak magyarok vannak.A kép Radovici strand volt és tiszta homokos a partja csak nem tudom miért nem jön be nagyobba a kép du. bejött.Küldök még egy pár képet a stradokról.Radovicinél a szikláknál kell vigyázni mert teli van sündisznokal:)Mellete van egy nagy domb ahol van egy kis gyalogos sétány ahonnan az egész tengert be lehet látni.A napernyő+2 nyugágy is olcsóbb 4.5 euró volt.Budván mindenhol 6.Nem hiszem hogy itt meg tudtok szálni de a helyszinen is találtok jó szállást ha nem az olcsókat keresitek félpanziós volt de misem ide fizettünk be.

Becici                                  Budva

                Becici                                                                                 Budva

 

              Radovici                                                                           Sveti Stefan

Radovici                                  Sveti stefan
thinice Creative Commons License 2004.07.27 0 0 412

Én most jöttem vissza, és többek között azt tudom róla, hogy ilyen helyek találhatók ott:)):

 

 

Durmitor

 

 

Grotto

 

 

Skadar

 

Kotor

tamma Creative Commons License 2004.07.27 0 0 411

Ja, és a kép a radovici strandról készült?

Aprókavicsos vagy homokos?

tamma Creative Commons License 2004.07.27 0 0 410

Szia ajto!

 

Nem tudnád megadni a budvai szállás címét? Szerintem nagyon jó árban volt, és a kilátás is gyönyörű!

Előzmény: ajto (408)
ajto Creative Commons License 2004.07.27 0 0 409

RadoviciSzállásunk erkélye

Hali!

A képminöség nem a legjobb mert nem nagyon sütött a nap de azért valami infó csak van rajta.Jó helyen söröztem reggelente ugye:)

ajto Creative Commons License 2004.07.27 0 0 408

Hali! Mi utazási irodán keresztül mentünk 49900 ft volt 9éj. Klima 2 szoba+nappali+k

onyha+fürdő.Nagyon igényes és szép helyen lévő szállás volt.Én is csak a gyerekek miatt mentem utazási irodán keresztül rengeteg szállás van az utszélen de sztem ne

m tengerre nézők ez gy biztosabb volt.Boszniában éjszaka nem igen mértek csak aludtak a rendőrök Szarajevóig az ut jó utána már gáz pláne az utolsó 14km csak egy autó fér el a szerpentinen és az én kocsimal sokszor alig birtam átmenni(mert vannak szakaszok ahol földút van)igazán kalandos az a szakasz.Radovici kotor felé van aszem csak 14km de majd megkérdezem a feleségem mert én már söröztem:)A legszebb szerintem és nincs nagy tömeg csak qrva hideg volt a víz a rossz idő miatt.

Egyébként mi is úgy tudtuk csak meg hogy a éttermünkben beszélt magyarul a pultos néni.Gyönyörüek a Budvai lányok ill. javitok rettentő csinosak nincs is kövér lány de a kajájuk is gáz sok a zöldség.

wickedwickah Creative Commons License 2004.07.27 0 0 407
Szia!!MI még nem tudom, mikor tudunk kijutni, egyenlőre csak tervezek, ezért akarok sok infót magamba szippantani. Tavaly voltunk, de akkor autóval mentünk, most viszont szigorúan szülők nélkül szeretnék menni. Lehet, hogy idén már nem is jön össze, de nem baj, mindig naprakésznek kell lenni. Szal, tud vki egy kis szállást Bar-ban, vagy a közelben???Köszzi a választ:)))
Előzmény: tamma (400)
allbandi Creative Commons License 2004.07.27 0 0 406

Szia!

 

Én kotorba megyek Holtel fjord, 2 hét tengerparti szálloda , félpanzióval 90e.

Interneten is hirdetnek.

 

Allbandi

Előzmény: tamma (405)
tamma Creative Commons License 2004.07.26 0 0 405

Szia ajto!

30-án utazunk Montenegroba. Budvába szeretnénk megszállni. Érdekelne , hogy hol szálltatok meg és ez milyen költséget jelentett?

Ha megadnád a címedet esetleg váltahtnánk egy-két emailt. (tolditimea....... és freemaíííííles vagyok.)

Előre is köszi!

Minden utazónak jó készülődést!

 

Előzmény: ajto (401)
menet.elek Creative Commons License 2004.07.26 0 0 404

 

Sziasztok!

 

Montenegróba csak a jövő héten megyünk, de már többen említették Mosztárt, ahonnét pár napja jöttem haza. A város tényleg mesés, az Öreg Híd átadási ünnepsége pedig feledhetetlen élmény volt. Az úttal különösebb gond nincs, a táj gyönyörű, ennyi étterem, kocsma, kis üzlet talán sehol máshol nincs, s bár rengeteg a trafipax, némi óvatossággal meg lehet úszni. A rendőrök egyébként elég normálisak, nincsenek kóla-fanta akcióik, mint Szerbiában, a határon pedig meg sem kellett állnunk, csak intettek, hogy mehetünk. Szóval Bosznia a romok ellenére nagyon klassz, mi mindenképpen erre megyünk Montenegróba is.

QSYpapa Creative Commons License 2004.07.26 0 0 403

Szevasztok!

Budvára tartunk mi is a hétvégén!

Kérdezném Tőletek, hogy az éjszakai utazásról Sarajevó felé mi a véleményetek?

 

ajto ! Légyszi írj a Radivici strandról! Merre találom? Messze van Budvától?

OSYpapa

Előzmény: ajto (401)
ajto Creative Commons License 2004.07.26 0 0 402
edit16 10 euróért/óra a csonak és oda mentek avová csak akartok és még árnyék is van rajta.A horgászat sztem Radovici strandon a legjobb ott láttam sok sok halat meg van még mögötte egy kicsi tó is.Makarskaban kenyérbélel rendesen odacsaltam a halakat rengeteg volt.Én is horgászok vittem is botot a Skadari tónál pecáztam egy pár percet de meguntam.Ott viszont már egy öreg 20 euróéert vitt el egy nagyon rossz csónakal.Bár is nagyon jó csak a hullámokkal nagyon kell vigyázni a feleségemről még a fürdöruhát is letépte:)
ajto Creative Commons License 2004.07.26 0 0 401
Sziasztok! Nemrég jöttem én is haza Budváról+a környékről.Ha valakinek kell friss infó szóljon válaszolok.Visszafelé megálltunk Makarskaába ét és fél napot az is gyönyörű.Olvastam valakit az elözőekben a splittes útvonalat nagyon gáz lenne.Szép a tengeri szerpentin a Horvátoknál de nem ér meg annyit 50 km tettünk meg egy óüra alatt meg egy hőgutát.Budva jó volt nagyon nem volt olyan oriási tömeg bár ott csak egy napot voltunk ill. kettöt második nap ellopták a strandról a táskánkat.vigyázzatok a cuccokra.Egyébként aki gyerekkel megy menjen el a Radivici strandra nagyon szép strand az egész egy öböl homokos és nagyon lassan mélyül.A szállásunk gyönyörü volt fent a hegyoldalban minden reggel ugy söröztem hogy egész Budvát beláttam:)A szerbek érdekes emberek pl. nincs humorérzékük a gépkocsitokat ha összetörik ne nagyon számitsatok papirokra és a rendörök is elviszik a tilosból.Éjszaka mentünk Bosznián keresztül nagyon jó semmi forgalom nincs 16 rendőrnél abbahagytam a számolást de alszanak sztem a kocsiba 2400 km alatt egyszer sem igazoltattak.pedig mentem mint a golyó.Ht most ezek jutottak eszembe az első osztájú hal viszont qrva drága 30 ill. 15 euro és nagyon rosz volt.
tamma Creative Commons License 2004.07.26 0 0 400

Szia!

Mi is vonattal  megyünk, 30-án. Te mikor?

Szabadkáról este 7-kor indul a vonat és reggel 9-kor van Bar-ban. Szerintem nagyon jó az időzítés.

Szállást helyben keresünk.

Előzmény: wickedwickah (398)
edit16 Creative Commons License 2004.07.26 0 0 399

Szervusztok!

Edit vagyok. Örülök, hogy Rátok találtam, nagyon sok hasznos és érdekes tanácsokat olvashattam. Lenne nekem is egy kérdésem. Jövő héten mennénk Montenegroba, szállást olyan helyen keresünk, ami tetszik. Remélem sikerülni fog. Párom nagyon szeret horgászni és eme hobbiját a tengeren is ki szeretné próbálni. Szerintetek van lehetőség arra, hogy ott béreljünk egy kis motoros csónakot (lehetőleg pici kabinnal, mert nem akarok a tűző napon ott pusztulni)? Nemzetközi vizi jogosítvány van.

köszönöm

Edit

wickedwickah Creative Commons License 2004.07.26 0 0 398
Szervusztok kedves segítők!kérdéseim a következőek:mennyi a vonatút bárba szabadkáról???Nem akarom a fél életem elvonatozni:)))Tud valaki olcsó szállást Bárban, illetve Dobra vodában???Előre is köfi a válaszért
mammamija Creative Commons License 2004.07.26 0 0 397
Off: mostantól működik az új e-mail-om - on.
Előzmény: mihula (393)
potika Creative Commons License 2004.07.26 0 0 396
Hoppá ! Most nézem, csak a számlás roaming partnerek között van, a kártyások között nincs. Ez azt jelenti, hogy nem megy, vagy csak lemaradt ? Köszi.
potika Creative Commons License 2004.07.26 0 0 395
Köszönöm. Nem is rossz, a Monet-en SMS-t küldeni 0,1 EUR-ért lehet, az 25 Ft.
Előzmény: mihula (393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!