Keresés

Részletes keresés

Eve00 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56719

Szia! 
Hát eléggé! Mostmár biztos vagyok benne, hogy elkell mennem egy új orvoshoz. Meg egy jó nőgyógyászt is kell keresnem. A mozgás menni fog, mert amúgy is szeretek táncolni járok/jártam is, az menni fog. A diéta lesz nehéz, mert tejérzékeny is vagyok, és gyomor gyulladásom van amik miatt eleve diétáznom kell :( Összejöttek a dolgok.. De igyekezni fogok, mert lehet még meglehet előzni a nagyobb tüneteket, és nem lesz nagyobb baj. Örülnék neki.  Ez az oldal amit linkeltél pedig nagyon jó, ezért nagyon szépen köszönöm a segítséged. Most tényleg sikerült kicsit megnyugodnom, nem tudtam hogy mit csináljak..de mostmár vannak terveim. Aztán akármennyibe is kerül, találok egy jó orvost.
Amúgy azok amik azon az ajánlón vannak, azokért is kell fizetni? Drága már betegnek is lenni :(
De tényleg kívánom nektek a gyógyulást, és köszönöm a segítséget!! :)
Üdv. :) 

Előzmény: b.gina (56717)
b.gina Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56718

Szia!

Nem olyan vészesek szerintem így első blikkre az eredmények, persze lehet hogy neked már ennyi is elég bajt okoz... tök változó, hogy kinél mekkora inzulin mit vált ki...

Az biztos, hogy az éhgyomrid teljesen ok :) de a többi eléggé felmegy, persze azok se durván, 25 alatt lenne jó a 120-as a nagykönyv szerint ;)

A másik kérdésre sajna nem tudom a választ, de majd hátha valaki :)

Előzmény: edóbogyó (56716)
b.gina Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56717

Szia!

Érdekes meglátása van a dokinak... :( ez nem így működik, hogy addig nem kezelnek, amíg nem romlanak jobban a tünetek...

Viszont az nagyon jó, hogy te időben kapcsoltál, hogy valami nem ok :)

Szerintem mindenképp menj el egy jó endokrinológushoz, biztosan találsz a közeledben jó dokit akár sztk-s alapon is, majd hátha adnak a többiek tippeket :)

én szegedi vagyok, sajnos nem tudok tanácsot adni, hogy kihez mehetnél... :(

A Mensmentisben biztos hozzáértő dokihoz jutnál, viszont ők elég borsos árat kérnek...

Az hogy az LH-d magasabb, mint az FSH, az már jelzi a PCOS-t... viszont elég valószínű, hogy IR-ed is van, a PCOS mögött az esetek nagy részében az áll...

 

Diétáznod és mozognod mindenképpen kell, nem tudom ezekkel hogy állsz.

A diéta alatt ne fogyókúrát érts, hanem étrendi változtatásokat. A lényeg annyi, hogy a finomított szénhidrátokat felejtsd el (fehérliszt, cukor), liszt helyett teljes kiőrlésű dolgok, cukor helyett cukorpótlók (mesterséges édesítők, illetve vannak már nagyon jó természetes édesítők is pl. xilit)

A diétáról bővebben: http://jegeskave.hu/cikkek/2010/07/09/inzulinrezisztencia-pcos-dieta

Én ezt tanulmányoztam sokszor, jól össze van szedve :) Érdemes többször elolvasni, kinyomtatni, memorizálni :)

 

A mozgásnál hetente legalább 2-3x jöjjön össze a 30-40 perc, pl. kocogás, futás, Réka, zumba, nem tudom mit szeretsz mozogni ha szoktál :)

A gyógyszer pedig opcionális, nem mindenkinek kell szednie, ez függ az IR súlyosságától és a tüneteidtől.

Most elsőre biztos nagyon ijesztő ez az egész, de majd letisztul, meg ha jó dokihoz kerülsz akkor minden rendben lesz :)

 

Köszi, rajta vagyunk az ügyön! :)

 

 

 

 

Előzmény: Eve00 (56715)
edóbogyó Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56716

Sziasztok!

 

Még új vagyok itt, a közelmúltban derült ki, hogy IR-em van. A petefészekben cisztákat nem találtak. 170 cm vagyok és 53-54 kg.  Jelenleg diétázok (180-200 CH) és Merckformin 2x500-at szedek. A mozgás nem mindig jön össze. Inzulin értékek: 0': 2,2; 60': 64,0; 120':33,5.

Mennyire vészesek ezek az eredmények? Nagyon sok helyen olvastam, hogy sovány IR-nél nehezebb a várt javulást elérni. Erről van infótok? Mennyi időn belül várható, hogy helyrejönnek az értékek?

Köszi, üdv

Eve00 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56715

Kedves Gina!
Először is nagyon szépen köszönöm a választ.
Inzulint nem tudom, hogy néztek volna. Cukor terhelésem volt, ami 7,5 ös lett. Nem tudom, hogy ez most jelent-e valamit.
Viszont hormoneredmények szerint PCO-m van. Ilyen pl. Dehidroepiadroszteron, 1273 ng/dl
Dehidroepiandoszteron szulfát az 465 ug/dl? és LH, 13,0 mU/mL. és az Fsh-m alacsony, ami nem tudom, hogy jó-e. Igazából nem igen tájékoztatott, és nem tudom hogy ezek mennyire súlyosak, vagy enyhék-e. A pajzsmirigyemről tudok, hogy az 0,98, ami normális.
Én a 9.kerületbe lakom, és a Semmelweis Belgyógyászati Klinikán voltam. Dr nevet nem akarok mondani, nehogy valami baj legyen belőle :(
Köszönöm az oldalt, de nagyon. Nincs igazán jó orvosom, örülnék ha ezáltal tudnék találni valakit, aki segít és mindenben tájékoztat, sajnos semmit nem tudok így.
Nem mondott semmit, csak hogy mivel nem vagyok elhízva és nincs bajuszom, majd ha esetleg próbálkoznék gyerekválallással vagy elhíznék ilyesmi, akkor menjek vissza, akkor ad gyógyszert. Most tényleg megkell ezt várni? Más tüneteim viszont vannak, és kezdek hízni..azt se tudom mit ehetek, hogy kezdjek bele, és hogy tudok-e megelőzni dolgokat. Emellett pedig eléggé pattanásos, zsíros a bőröm és nagyon elkezdett hullani a hajam és híztam is pár kilót. Nagyon nem akarom ezt!! Nagyon megköszönöm a segítséged meg a válaszod, mert nagyon tehetetlen vagyok. Remélem hogy találok egy jó orvost. :)
És nektek is jobbulást a tesóddal!  

Előzmény: b.gina (56714)
b.gina Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56714

Szia!

 

Szerencsés vagy hogy ilyen korán kiderül(t) :) cukorterhelésnél inzulint is néztek? hormoneredményeid vannak?

Ha igen, akkor beírhatnád ezeket :)

 

Simán lehet hogy egy nem hozzáértő dokinál vagy, kéne egy jó endokrinológus, aki ért ezekhez. Hol laksz? Kinél voltál?

 

http://www.pco-szindroma.hu/index2.html

Ezen az oldalon az orvosajánlóban (Segítség menüpont) megnézheted hogy ki a közeledben a hozzáértő endokrinológus :)

Ha pesti vagy, akkor egyértelműen a Mensmentist tudom ajánlani :)

Gyanús, hogy ha nővérednek IR-je van akkor neked is, mi is így jártunk tesómmal :(

 

A diétát, mozgást azért ajánlotta a doki, vagy nem mondott semmi ilyet?

 

Előzmény: Eve00 (56713)
Eve00 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56713

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, remélem jó helyen teszem. :)
Most leszek 18, és PCO-t diagnosztizáltak nálam, ami mind 2 petefészkemen számos cisztával jár, plusz erős hajhullással, szinte már kopaszodással, erősen kívánom a cukros ételeket. Elkezdtem hízni is, de nem erősen. A cukorterhelésem 7,5 lett, nem tudom, hogy IR-em van-e. Az orvosom azt mondta, hogy nem ad gyógyszert, mert a legfőbb tünet, például a szőrnövekedés, erős elhízás, menstruáció kimaradás még nincsen. De nem is akarom megvárni, hogy legyenek. Nem érzem jól magam, és érzem, hogy valami nem stimmel. Ezért tanácsotokat szeretném kérni, mit tudok tenni, hogy még idejében tudjak tenni a PCO ellen, és megelőzzem azt, hogy ne adj isten ne lehessen majd gyerekem, vagy elhízzak stb.
Azt tudni kell, hogy családomban, nővéremnek van IR-je és ő el is hízott, pedig korábban modell volt. Nem akarok hasonló problémákat. Keressek másik orvost? Vagy tényleg nincs szükségem gyógyszerre? Lehet, hogy ezért hullik a hajam, és vannak problémáim a vérnyomásommal, és a közérzetemmel, hangulatommal?
Kérlek aki tud segítsen, tehetetlen vagyok. Köszönöm előre is. 

smithbetty77 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56712

Én tavaly ősz óta szedem az Eucreast , és az első három hónapban a laborértékekben volt javulás, azóta semmi, sőt romlás volt tapasztalható. A diétát pedig rendessen betartom, ritkán vannak csak mellékajálások . Tornázni is szoktam, de most a nagy melegben nem volt lelkierőm:(

 

Melyik szer  csökkenti a tesztó szintet és várható javulás ???? És neked nőttek új hajszálak is???VKicsit dúsabb is lett a hajad?? Mert akkor kipróbálom én is! És a vargacseppekből egy havi adag az mennyire jön ki??

 

Most a neocapil sprayn gondolkodom, mert androgén jellegű panaszokra van, és jókat olvastam róla. Ezt te kipróbáltad?? vagy ha másvalakinek van róla tapasztalata légyszi irja meg.

Előzmény: hobj (56710)
smithbetty77 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56711

Nekem a T.L. azt mondta hogy az ösztrogén szintemmel volt probléma(+ az LH-FSH hormonszintektől), ettől voltak a korai klimaxos tünetek. Erre kaptam a Trisequens ösztrogénpotló gyógyszert 3 hónapig, hogy a tünetek megszünjenek, többek között  a hőhullám. Ahogy abbahagytam a bogyót, kb 21 napja, azóta megint megjelent a hőhullám, de most még  csak ritkán.

 

Ha van mensid az jó. Ha mész legközelebb a dokidhoz , akkor mindenképp mondd neki a tünetet!!

 

 

Előzmény: mariannvarga (56709)
hobj Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56710

köszi! Remélem Nálad is alakulnak majd a dolgok, én is T.L-hez járok, nagyon jó szakember, nálam egyből eltalálta a kezelést.

 

A hajamra évek óta varga hajcseppet használok, a sampon pedig változó. Most épp dr.immun hajhullás elleni samponját használom, de a nizorallal is nagyon jó tapasztalataim vannak. Neten azt olvastam erről, hogy a fejbőrben csökkenti a tesztoszteron szintet, ezáltal fél év alatt jelentős hajdúsulás érhető el vele. Csak annyi a baja, hogy drága, de úgy éreztem, tényleg használ.

Szinte a piacon kapható összes hajhullás elleni kütyüt kipróbáltam már, a samponoktól a hajszeszekig, valahogy a fentiek váltak be tényleg. De gondolom ez mindenkinél változó.

Előzmény: smithbetty77 (56704)
mariannvarga Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56709

Sziasztok!

 

én másfél hete kezdtem szedni az eucreast, mivel a merckformint egyáltalán nem bírta a szervezetem, és az adimetet sem tolerálta vmi jól. ráadásul a leleteim sem úgy alakultak, ahogy kellett volna, ezért lett eucreas. és pár nap szedés után a menstruáció is sikerült saját magamtól:) bár az első napon olyan hőhullámok jöttek rám.. ez mennyire normális? még sosem volt ilyen problémám.

Előzmény: smithbetty77 (56708)
smithbetty77 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56708

Közben utánanéztem a neten, elég hasznos infokat ad ez a labor. Nekem a korai klimaxos tüneteket T.L. azzal indokolta, hogy régóta lehetek IR-es csak sokáig korrigál a szervezet és addig felhalmozodott inzulin boritotta meg a hormonháztartásomat, egész pontossan az LH-FSH hormomokat. Erre kaptam az ösztradiol pótlást három hónapig, hátha beállítja a ciklust is. Az LH-FSH-t visszaszoritotta 10-20 tartományokba, kérdés marad el ebben.

 

Neked már nézték ezt a labort??

Neked is volt még + tüneted az IR-n kivül, gondolok itt a hőhullámokra!.

 

 

Előzmény: smithbetty77 (56707)
smithbetty77 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56707

Zemantek- mi az a amh-d????  még nem hallottam róla.

Előzmény: Zemanek (56705)
mgesa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56706

Szia!

 

Én adimetet szedtem, PCOS, IR és autoimmun PM alulműködésem volt. Most vagyok 32 hetes terhes.

Az admimetet a 12. hétig szedtem, Breyer doktornőhöz járok a MM-be.

Előzmény: okina305 (56702)
Zemanek Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56705
amh-d mennyi?
Előzmény: smithbetty77 (56704)
smithbetty77 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 56704

Hobj- Gratulálok a pocaklakóhoz, ez fantasztikus!!!!! Örülök, hogy nálad használt.  Nekem mensim sem volt tőle 6 hónapig, akkor kaptam + ba ösztrogénpótlót( Trisequens-t) az visszaszorította a 70 -80 körül LH-FSH -értékeket, ami legútobb 11-23 körül volt. 

Nekem is van pm  alulműxim, azt nagyon jól beállította T.L. doki , így a TSH-m és a többi pm értékek  rendben vannak.

Ami zavar, hogy mindig felkúszik az LH-FSH értékek 70-80 értékek közé , ez a petefészek kimerülés körüli állapot, korai klimaxos tünetekkel. hőhullám és társai, borzalmas, főleg hogy 35 éves vagyok.  Nem tudom ezzel mi lesz, majd kiderül.

 

Te a hajadra miket szoktál használni ami hatásos is ???

 

Előzmény: hobj (56700)
Zemanek Creative Commons License 2012.07.17 0 0 56703

úgy rémlik hogy adimetet nem lehet terhesen szedni, de nem biztos. Merckformint viszont lehet.

Előzmény: okina305 (56702)
okina305 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 56702

Sziasztok!Nekem lassan 10éve diagnosztizálták ezt a betegséget én Adimetet szedek rá.Nekem ez jó.Lassan szeretnék gyermeket de nagyon félek tőle annó az én orvosom azt mondta,h ha terhes leszek azonnal abba kell hagyni a gyógyszer szedését.Visszont pont az elenkezőjét olvastam.Van esetleg valaki aki ebben a betegségben szenved és van már gyermeke?Azt megkérném,h írjon.Köszi!

egyuvegkavics Creative Commons License 2012.07.17 0 0 56701

Köszönöm mindenkinek a választ!

hobj Creative Commons License 2012.07.17 0 0 56700

Betty,

Az eucreas nekem használt, 8 hónap szedést követően teherbe estem. Igaziból előtte nekem sem látszódott nagy javulás, kétszer megjött, aztán megint nem, helyette lett egy nagy cisztám, akkor jól elkeseredtem. Arra kaptam norcolutot, és abban a mesterséges ciklusban spontán terhes lettem. A 14.hétig kellett szednem, aztán elhagytuk, úgyhogy most nem szedek semmit. Most vagyok a 37.hétben.

A hajhullás valamivel jobb, de gondolom a terhesség besegít (azért nem szűnt meg, bár nekem PM alulműködésem is van, az is okozhatja). A pattanások egy része eltűnt, a szőrösödést pedig én kezeltettem véglegessel, tehát most azzal sincs semmi gondom. Aztán nem tudom, hogy szülés után hogyan alakulnak a dolgok.

Előzmény: smithbetty77 (56699)
smithbetty77 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 56699

Hobj- Neked az Eucreas meddig használt?? Illetve aki szedi , szedte ezt a gyógyszert mindenkinek kiváncsi lennék a véleményére. Nálam csak az első három hónapban használt, utána nem, ezért most lehet hogy elhagyjuk ezt a gyógyszert. Tegnap voltam vérvételen, és ennek az eredménye lesz a döntő. Csak azt nem tudom hogyan tovább, mert ha ez már nem használ, és korábban a Mecformin Xr nem használt, akkor mit fogok szedni.  Ezt majd T.L. eldönti, emailben kell majd őt tájékoztatom.

 

Hobj - és a te értékeid javultak a gyógyszertől?Már nem is szeded az Eucreast?

Hajhullásod rendeződőtt??

Nekem mostanában nem hullik , csak egy picit, de nem dúsul vissza, pedig használok rá hajszeszt is ( hajhullás ellenit + szedek cinket és  B vitamint )

A pco honlapon olvastam egy szerről amit javasolnak, ez a  minoxidil hajszesz vagy hajhab(pl. Rogaine Hab) alkalmazása.

Valaki használ ilyen termékeket már, kiváncsi lennék a hatására.  (

 

Én a fülakupuntúrával probálkozom, ennek az volt a konkrét kézzel fogható eredménye , hogy a hajhullást csökkentette lényegesen.

 

Előzmény: hobj (56695)
mariannvarga Creative Commons License 2012.07.17 0 0 56698

Szia!

 

Sikerült jutni vmire Breyer doktornővel? időben megtartotta a konzultációt?

Előzmény: bmmb (56691)
szaloncukorka Creative Commons License 2012.07.16 0 0 56697

Én paleolit táplálkozással. Szemléletileg alternatív, de tudományos kutatásokkal bizonyított. Szerintem nem humbuk. (De nem szeretném leírni, hogy hogyan, rengeteg infó van róla a neten, aki akarja megtalálja ;) )

Előzmény: egyuvegkavics (56692)
almirena Creative Commons License 2012.07.16 0 0 56696

Olyat nem próbálok ki, amiben egyáltalán nem hiszek. Nem szeretnék vitát generálni ezzel.

(Azt el tudom képzelni, hogy az akupunktúrával fájdalmat lehet csillapítani, de azt nem, hogy az IR-t javítja.)

Előzmény: egyuvegkavics (56694)
hobj Creative Commons License 2012.07.16 0 0 56695

Sziasztok,

 

Kavics, igaziból én sok dolgot próbáltam, akupunktúra, természetgyógyász, talpmasszázs, aloe verás cuccok, stb. Semmi sem segített, csak a rendes gyógyszer. A talpmasszázs szerintem nem rossz dolog, lehet, hogy hozzájárult a sikerhez, a többiről nincs jó véleményem, nem éreztem pozitív hatásukat.

Előzmény: egyuvegkavics (56692)
egyuvegkavics Creative Commons License 2012.07.16 0 0 56694

Aham, Te melyiket próbáltad ki és mi lett az eredmény? (nem akarok, épp ezért kérdezem).

Előzmény: almirena (56693)
almirena Creative Commons License 2012.07.16 0 0 56693

Hát, hát hogyan írjam finoman? Szerintem ez nonszensz. Ne tolj ki magaddal, a saját érdekedben.

Előzmény: egyuvegkavics (56692)
egyuvegkavics Creative Commons License 2012.07.16 0 0 56692

Sziasztok,

 

Rég jártam már erre... lenne egy kérdésem: van köztetek olyan, aki alternatív dolgokkal gyógyult ki a PCO-ból? Ilyenekre gondolok, hogy homeopátiás szerek, akkupunktúra, vagy bármi más...

 

én most akkupunktúrára jártam, igaz, csak 4xer voltam (jelenleg nincs rá pénzem) a szívemre tök jó volt, de a PCO-mra egyelőre nem volt hatással... Ti mit gondoltok, volt vkinek ezzel tapasztalata? Köszi!

bmmb Creative Commons License 2012.07.15 0 0 56691
Nagyon koszonom a gyors valaszod! A leleteim osszekeszitve. Eddig endometriozis volt csak az etlapon kb 3 hettel ezelottig amikor egy altalam kert vv.bol derult ki az ir es a pm gondra a hajlam... Remelem tudnak segiteni. Megegyszer koszi! M
Előzmény: mariannvarga (56690)
mariannvarga Creative Commons License 2012.07.14 0 0 56690

Szia!

 

Hétfőn voltam nála, 11-re volt időpontom, pont akkorra értem oda, 11.05-kor bent voltam nála, 11.30-kor jöttem ki. Első konzultáción is pontosan hívott be, meghallgatta, miért mentem oda hozzá, megnézte a leleteket, amiket vittem magammal, aztán alaposan kifaggatott (családban előforduló betegségek, jelenlegi tüneteim, mennyit mozgok, hogyan étkezem). Mivel ott volt minden lelet, megállapította a diagnózist és elmagyarázta a kezelést. Aztán még válaszolt a felmerülő kérdésekre is. Akkor is kb. fél órát voltam bent. Szerintem pontosan fog kezdeni, nem lesz gond. Az nem árt, ha előtte összeszeded a tüneteidet, mindent ami fontos lehet. Egyrészt gyorsabban végzel, másrészt minél többet tud, annál pontosabb diagnózist tud felállítani.

Előzmény: bmmb (56689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!