Keresés

Részletes keresés

bkupcsulik Creative Commons License 2004.08.27 0 0 515

Hello.

Július végén voltunk Montenegróban, ketten, 10 napig. A Koncepció az volt, hogy Horvátországot már ismerjük Pag-tól lefelé, ott túl sok a turista és kezd igen drága lenni. A turistás dolog bukott, mert a horvátoknál 4,5 millió ember jut 3500km tengerpartra, Szerbia-Montenegroban pedig 9 millió 300 km-re (tényleg, mint a Balaton partja, majdnem 2-szer). Ezért aztán a horvátoknál mész egy picit autóval, megállsz, lesétálsz a vízhez, és ha ügyes vagy 50 méterre van a legközelebbi ember, míg Montenegróban vagy nem tudsz lemenni a vízhez, vagy lemész a legyakrabban lebetonozott sziklákhoz, kötelező jelleggel kiválasztasz egy műanyag napozóágyat, leperkálsz érte 2 eurot, majd élvezed a kiskölkök hancúrozását a fejed körül. 

Herceg Noviban laktunk, közvetlenül a parton egy villában (Hotel Perla). Tengerre néző erkély, félpanzió a szálloda teraszán elfogyasztva, ahol némi unszolásra a tenger felé lévő részre is ülhettünk, ha nem volt túl sok "igazi fizetős" vendég. A kaja hozta egy jobb SZOT szállóét, kivéve, azt az estét, amikor nagy halom feketekagylót kaptam. Merthogy azt jobban készítik, mint a SZOT szállókban. Probléma ott volt, hogy a vacsit előző este kellett kiválasztani 4 variáns közül egy lapról. Minden ékes szerbséggel, szerencsére nem ciril betűkkel, mert már akadozva olvasom. Mivel majdhogynem senki sem beszél külföldiül (mi a változatosság kedvéért angollal, némettel és spanyollal próbálkoztunk), egy idő után kezdtük feladni. A pincérek eleinte lelkesebbek voltak, és jobban bírták, de előbb-utóbb azért odaküldték a "séf"-et (aki nem a szakács, hanem a főpincér!), aki majdnem tudott angolul, vagy egy újvidéki szerb nyári munkás fickót, aki pedig majdnem tudott magyarul. A séf jobb választás volt, mert az újvidékiből általában csak annyit sikerült kiszedni, hogy melyik kaja fíííínom. Hogy micsoda is lehet, azt nem. Szóval a szállás remek volt, frissen felújítva, ami nem túl gyakori arrafelé. Gond csak a bejutás volt: hajnali 2:30 tájban, amikor megérkeztünk, a kiírás szerint 24 órán keresztül nyitvatartó recepción nem volt senki. A csengőt gondosan kikapcsolták, kopogásra nem reagáltak. A hirdetőtáblán kiírt telefonszám nem létezett (ha jól értettem a szerb nyelvű automatát). Szerencsémre volt még nálam fax a cégtől, amin más telszám volt, arra némi idő elteltével válaszoltak is. Más kérdés, hogy mivel mobilunk nem működött, előbb telefonfülke kellett a dologhoz. Egy rendőr úgyis 1000 km levezetése után nem sokkal azelőtt büntett meg hajnali fél kettőkor 23 euróra gyorshajtásért (előbb nem értettem, miért, másnap lecsekkoltam: volt egy láthatatlanná fakult 60-as tábla egy bokor mögé dugva), gondoltam megkérdem a kollégáját. Ő egyrészt szintén nem érteni külföldiül, másrészt megpróbált elhesegetni, mert éppen nem hajtottam gyorsan, és ha állok mellette csak lebuktatom a többi autós előtt. De azért kiszedtük belőle, hol a telefon. Kártyás persze, érmés nincsen. De hajnali háromkor is lehet ám telefonkártyát venni a fagyisnál. Kedvesen 3 Euroért adja a hülye tursitának a 2 eurós kártyát, aki cserében fölveri a szunyókáló portást és elfoglalja szobáját meglehetősen földúlt kedvesével... 

A természeti környezet lenyűgözően szép, Herceg Novi, Kotor és Budva óvárosa is. Tivat is aranyos. Másszatok fel (1 euróért!!!) a kotori fellegvárba, fantasztikus. Van egy vár Budvától Cetinje felé indulva jobbra egy dombon, semilyen térképen nincs jelezve, de gyönyörű onnan a kilátás. Cetinjét érdemes kihagyni. Podgoricát szintén, a római romokat esélytelen megtalálni. Illetve mi megtaláltuk: láttuk távolból, de sehogy sem tudtunk odamenni. Viszont találkoztunk közben 3 útszélén szaladgáló teknőssel. Az egyiket inzultáltuk is, mire behúzta fülét-farkát. Njivicénél nem jutottunk le a partra, megközelíthetetlen. A Rosa falutól kifelé lévő, most nem is tudom hogy is híjják öböl gyönyörű, ha nem a nagy öbölben tanyáztok le, hanem elindultok a tenger felé, találtok egy kisebb öblöt (az ágy itt is 2 euró, de jó a jeges kávé), az még szebb. A kék barlangot ne hagyjátok ki, fantasztikus. Igaz, kedvesem tök tengeribeteg lett a kissé viharos időjárásban a fa bárkában (Pirat - ajánlom mindenkinek, jó fej a kapitány). A csónakosok teljesen megbízhatatlanok, akihez be voltunk fizetve, lelépett 3/4 órával előbb mint mondta, mert már megtelt a hajója (hajó: Bonnie). 

Kaját ne vigyetek, van. Egy haltál Budvában ugyanannyi, mint mondjuk Pagon.

Belgrádba érve NIS felé kell menni, nekünk volt egy kerülő út a térképünkön, amit még csak nem is építenek a valóságban. Visszafelé Belgrádban a bal oldalsó sávban menjetek, mert különben nem tudtok ráfordulni a hídra. Cacak és Budva között van 500 km hegyi szerpentin. Ettől lesz az út 16 órás. Odafelé mellékútra tévedtem (a térképen rövidebbnek tűnt), 50 km/h alatti átlagsebességgel mentem, miközben fa-szállító pótkocsis kamionok elől menekültem, akik időnként úgy előzték egymást és a személyautókat, hogy jött szembe is egy kamion...

A komp a Kotori-öbölben non-stop jár, de azt ne várjátok, hogy az autósok sűrűn állnak rá, lényeg, hogy kifelé menet legyen jó pozíciójuk, és tülekedhessenek. Így aztán mindíg van 20-30 perces sor. Ez elég arra, hogy letámadjanak az árus és ablakmosó hordák, akiktől csak ökölhrccal lehet megszabadulni. A kompjegyért is közelhercot vívnak a helyiek a szerbekkel és boszniaiakkal, nem lehet belőle kiamaradni.

Szóval a hely olyan, mintha a Paradicsomot tévédésből a Balkánra rakták volna.

Ja, hazafelé előzés közben nem vettem észre azt a rendőrt, aki a bokorból kiugorva hevenyen integetett, hogy álljak meg neki. Szerencsére a néhány km-re álló kispajtásai is az (80%-ban külföldi) autók sarcolásával voltak elfoglalva.

Breki1 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 514

bocsi, hogy megkérdem

de te szőke vagy?

 

minek ekkora lila betükkel irni?

Előzmény: Édesdög (511)
suno Creative Commons License 2004.08.26 0 0 513
Tivati végletek:
Helyben az adriatours irodában ajánlottak egy apartmant négy főre közel a főúthoz, messze a parttól, várostól, 15 Eur/fő/nap-ért.
Találkoztunk szegedi családdal, akik szerb ismerősük útján találtak szállást a tengerparton, 8 Eur/fő/nap-ért. Tanulság: van ilyen is + olyan is. A sikerhez vagy idő vagy ismerettség kell.
Előzmény: Zergelo (512)
Zergelo Creative Commons License 2004.08.25 0 0 512
 

Sziasztok,

Regota olvasgatom a forumot, de nagyon senki nem irt Kotori ill Tivati apartmanokrol.

Az itteni tapasztalatokat nezegetve mi is ottani foglalassal probalkozunk, es ha lenne valakinek hasznos tanacs/info -ja akkor kerlek osszatok meg ezt velem. Arra lennek leginkabb kivancsi hogy nagyjabol milyen helyeken erdemes "diler" eket keresni, es hogy nagyjabol mennyibe es kerulhet ilyentajban.

Szombaton indulnank, es jo lenne valami biztatot hallani elotte.

 

 

Koszonom SZepen

Édesdög Creative Commons License 2004.08.25 0 0 511

Sziasztok!

 

rosszul gépelek, előre is bocsika!

 

A párommal voltunk lent Uljincben és fantasztikus hely, kocsival voltunk, gyönyőrű part, kedves emberek, akiknek saját életük van!(Este 11-ig kiabálnak egymással, aztán hajnalban ugy 5 körül ujra kezdik)Legalább is ahol mi voltunk!

szállást felesleges foglalni, le fognak szólítani időben!

 

nyelveket nem beszélnek, mi próbáltunk németül, angolul, franciául de hiába!:-)

 

Irtó koszos hely, jobb ha megnézed hova gyűjtik a szemetet, néznek nagy furán, ha egy fagyi árus szemetesébe dobod a szemetet!

A csevapjuk szar! Felesleges külteni rá!

 

Voltunk azt hiszem Bar ban, a kikötőben vagy egy elagáns étterem, érdemes bemenni, ha igazi különlegeségeket akartok enni!Tengeri herkentyűk sora! És nem drága, egy mindenes tál, ami kicsinek tűnik, de a felét nem birod majd megenni, ugy 8 ezer körül van!

 

az út iszonyú, utálom és......

Ritkán vannak balesetek, de akkor nagyon nagyok, sirok vannak az ut mentén!

 

Kivi nő a szőlő helyett!

 

És tehenek futnak veled szemben az utcán!:-))

Irtó jó!

 

tényleg ajánlani tudom csak, mert a legjobb hely, ahol eddig voltam, nyiltak az emebrek és vannak gyönyörű helyei is! nincs sok látni való, de azok nagyon szépek!

Sétálni érdemes és vásárolni, hiszen a városban ugyananyniba kerül minden, mint a parton!

 

azért meglepődtem , amikor a CHINA MARKET-et olvastam!:-)))

 

mindenkienk jó utazást kívánok és amikor már elege lesz az anyós ülésen valakinek a hegyekben, akkor érdemes valami szépre gondolni, mert hosszú az út, de megéri!

 

Vannak nekünk is címeink, ha kel valakinek!

 

Puszika!

 

attila.o Creative Commons License 2004.08.25 0 0 510

Sziasztok!

 

Tavaly és idén is Montenegroban nyaraltunk.

Egy gyönyörű és izgalmas ország.

 

www.crnag0ra.tk

_csogi_ Creative Commons License 2004.08.24 0 0 509
Sziasztok! Visszajöttünk mi is hétvégén Montenegro-ból, és csodálatos egy hetet töltöttünk ott. Összefoglalóan az odaút kalandos, de az ország gyönyörű és megéri a megpróbáltatásokat. "Halálutakról" én is tudnék mesélni; hazatérve teljesen más szemmel nézem már a hazai útviszonyokat (legalább ott vannak az utak ténylegesen és lehet rajtuk menni, nem csak poroszkálni). Próbálok összeütni egy hosszabb összefoglalót, gyakorlati kérdésekre addig is szívesen válaszolok.
edit16 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 508

Sziasztok!

Már múlt héten megérkeztünk Montenegroból. Nagyon köszönök minden információt, rengeteget segített számunkra. Ha nem olvastam volna a "halálútról", biztos visszafordultam volna arról a szakaszról, nem hittem volna el, hogy jó úton járok. Mivel az indulásunk elcsúszott, így éjszaka értünk Petrovacba, mivel mindenki aludt, szállás hiányában elindultunk felfelé az Adrián. Kora reggel értünk Hercegnoviba és már annyira elegünk volt a szerbek visszautasító viselkedéséből, hogy átmentünk Horvátországba - rögtön a határra a legelső pici településre, az a neve, hogy Monulat. Sikerült közvetlen tengerparti apartmant találni és még megkaptuk a tulaj motoros csónakját is ingyen, így többször is a tengeren találtam magam. Persze sokat horgásztunk, de semmit sem fogtunk.

Mivel közel volt a határ, így könnyen át tudtunk menni Montenegroba.

Ellentétben az előttem szóló kedves utazóval, szerintem érdemes felmenni Lovcenre, csodálatos az út felfelé, de mi egyenesen Lovcenbe mentünk, nem tettünk kitérőt. A kilátás is gyönyörű.

Elég strapás de megéri felmászni Kotorban az erődbe. Csuda képeket csináltunk mindenhol. Ha érdekel Benneteket, megpróbálok néhányat felvarázsolni.

köszönöm még egyszer a jótanácsokat.

Vadbarack04 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 507
Szia, azt hiszem késő, már elutaztatok ha jól számolok...de hátha mást is érdekel...mi kempingeztünk Montenegróban és jártunk Durmitorban is de ott szobát vettünk ki : éjjelente nagyon hideg van! Nappal felmelegszik 20-25 fokra de 10 körül van éjszaka...a központban a Hotel zabljak-ban, egy kétágyas fürdőszobás szoba volt reggeli nélkül 22 euró. Megérte :) Tengerparton Sveti Stefan környékén sátoroztunk, a kemping 2 személyre autóra sátorra és adóval napi 12 euró volt, de a wc lyuk a földön tipusú, melegvíz sehol, a zuhanyzó pedig hidegvizes zuhanyrózsák a vizesblokk hátsó falán, ajtó és függöny nélkül... azért maradtunk mert a strandja szuper volt, nagyon szép árnyas a kempinghely és nem utolsó sorban azért mert tavaly Marokkóban sátoroztunk 3 hétig és láttam már egyet s mást... 
Előzmény: manka19610613 (445)
csakamunka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 506

Hello lalilalilali !

 

Köszi a Mostari információt, valóban elég néhány óra a városnézésre. A 40 fokkal kapcsolatban is igazad volt. Szállást ott találtunk. Egy régebbi hozzászólásban olvastam egy mostari címet azt kerestük meg. Montenegroban nem sokat kirándultunk, amiket javasoltál majd jövőre bejárjuk :). Mi csak Ulcinjba mentünk el.

 

Még egyszer köszi a gyors információt.

Előzmény: Törölt nick (501)
immo Creative Commons License 2004.08.23 0 0 505

hello-hello!

kicsit off vagyok, mert Dubrovnik-bol irok es az nem Montenegro ugye :)

amit ajanlani tudok (legalabbis nekunk bejott): Kotorban lakunk (meg ma egy ejszakat) es onnan jarjuk be a kornyeket, Katica neninel van a szallasunk, aki mindent tud a kornyekrol es nagyon sok hasznos tanaccsal lat el minket, folyamatosan nyomja az infot a latnivalokrol, tapasztalatokrol, mit-hogyan erdemes, ja es minden reggel nagggyon finom kaveval var minket :)

holnap irany Albania (csak hogy offoljak kicsit :)), szoritsatok! :)

udv, immo

suno Creative Commons License 2004.08.20 0 0 504
Üdv.
Megvolt Montenegro, sikeresen túléltük.
Első nap: Indulás Bp-ről hétköznap 03:45, Mosztárba érkezés 18:00 körül. Szarajevó felejthető, nem érdemes sok időt eltölteni vele..
A hétköznapi forgalom alacsony mértékű, nagyon kényelmes. Rendőrök minden második település határában kint figyelnek!!! + az olyan helyeken, ahol a balek külföldiek a jól belátható egyenes szakaszon záróvonalon előznek (10 Eur 20-ról alkudva..). Útjelző táblák minimális mennyiségben, a meglévőek fele ciríl betűs.
Mosztárban a főtéren véletlenül botlottunk egy dílerbe (kis moped mellett unott arcú férfi), 10 Eur-ért kaptunk a hídtól nem messze újszerűen berendezett szép szállást. Sok a kiadó szoba, most kezdik tanulni a vendéglátást, jól lehet alkudni. Vendéglőkben nem szabad keverni az Eur-t a márkával, mert pillanatnyi zavarunkat szemérmetlenül kihasználják...
A klímás helyektől nem kell hasra esni, a legutolsó vályogházon is ott figyel egy LG szett, a forró balkánon olyan elterjedt, mint nálunk a kombicirkó...
Mosztár kötelező program, nagyon látványos, érdemes arra kerülni.
Második nap: Mostar-Dubrovnik-Budva
Dubrovnik-ban akkora dugó állt a város felé, hogy nem érdemes letérni sem. A tengerparti út hétköznap jól autózható, de hosszú.
Budvai érkezés 18:00-kor, szállás, dílerek egy darab se, de semmi. Szomszédról-szomszédra adtak egymásnak a szobások, de turnus közepén senki nem akart szobát adni!!! (szombaton persze egymás veséjébe könyököltek a dílerek az út mentén Sobe tábláikkal :-/
Nehezen került elő egy szakértő, és nehezen mutatott elfogadható apartmant két pár részére (ismétlem, csütörtökön). Írhatnám, hogy klímás, de mint említettem ez semmit nem jelentett, kinézetre elég lelakott kégli volt, barátságtalan tulajjal.
A helyiek csak addig barátságosak, amíg közvetlen anyagi érdekükben áll. Az átlag magának való, mogorva és nem sokba nézik a magyarokat. Vezetési moráljuk pedig egy vérbeli pesti taxiséval vetekszik.
Az árakról. Hamburger még 1 eur cipó méretű zsömlével, fél kilós hússzelettel, önkiszolgálós zöldségpulttal, Sun jégkrém, legnagyobb méret 0,80 Eur. Tengeri sün kikezelése végtagokból 58 Eur, tilosban parkolás, szállítással 50 Eur.
Szerbiában a benzin jóval olcsóbb, de magyar kártyát nem fogadják el, csak kp. 50-65 dínár/l (75-80-nal váltják a dínárt az eur-hoz).
Látnivalók: Lovcen felejthető, csak hegyek látszanak, de Kotor fölött, van egy kedves szerpentín, az öböl onnan adja magát.
A kékbarlangos hajókirándulásnál (Vesna I-nél) számolni kell vele, hogy a barlangba csak külön transzfer megy be, és a mamula szigeten se köt ki, Herceg Noviban kevés az idő bármire is.
Strandok: A Jaz-en túl valamilyen Placno Plaza-on (fehér nyilak jelölik az úton) nem fizetős örzött parkolóval, lépcsős, sziklába vájt teraszokkal, újszerű strand várja a tömegiszonnyal megáldott igényesebb fürdőzőket. Budva óváros mögött áttetsző víz élővilággal, búvárkodóknak ajánlott.
Sveti Stefanba 6 Eurért lehet bemenni, szép kilátás, kihalt kis utcácskák, semmi extra. Kifelé jövet érdemes határozottan bemenni a hotel strandjára, ingyen napágy, és napernyő; strandosfiú, aki igazítja a hullámoktól átázott csomagokat. A víz kevésbé áttetsző a nagy hullámok miatt, de igényes társaság :-)
Hazafelé érdemes Tara völgye felé betérni, minimális forgalom mellett így Budva-Bp 18 óra körül lett.
szirom50 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 503
Üdv Mindenkinek!

Ez az első hozzászólásom. Már egy ideje olvasgatom ezt a topikot, mert vasárnap hajnalban indulunk Montenegroba. Rengeteg hasznos információhoz jutottam, amit mindenkinek köszönök.  A szállásunk Budvától 4 km-re a Jaz beatch-nél lesz. Itt címe  www.poseidon-jaz.com  akit érdekel nézze meg. Többet én sem tudok róla, a net-en találtam és beleszerettem.

Pécs-Eszék-Doboj-Szarajevo-Mostar-Metkovic-Dubrovnik vagy

Pécs-Slav. Brod-Doboj-Szarajevo-Mostar-Metkovic-Dubrovnik útvonalat tervezzük

Ezzel kapcsolatban lenne még kérdésem, mert azt a kis földutas szakaszt Eszék és Mo.-közötti részen szeretném kihagyni, ha emlékszel, hogy hol is mentetek pontosan.

Köszi

Sz

mihula Creative Commons License 2004.08.19 0 0 502
Hali Mindenkinek!

Visszajöttünk. Rövid volt a 10 nap. Út a szokásos Sarajevoig, aztán Sc. Polje felé a "halálúton" majd, a Durmitor, Niksic, Podgorica, Petrovac. A horvát részen Eszék és a bosnyák határ között volt egy-két durva pillanat. Út megy nyíl egyenesen, aztán semmi tábla vagy figyelmeztetô jelzés és egyszer csak murvában folytatódik. És ez 4x. Egy ilyen kis viccnél láttunk is egy nénit az árokban, épp vérzô fejjel szállt ki a Puntóból, ami az árokban kötött ki. Ô nem tudott lassítani. Megvártunk egy arra jövô autót, aki beszélte a nyelvet, aztán továbbáltunk. A Foce-Sc. Polje "halálutat" ajánlom mindenkinek, elég kalandos volt :), épp egy darab hegy omlott az útra és a gép azt próbálja eltakarítani az útról. 1.5 órát ücsörögtünk az autóban. Így volt 17 óra az út. Petrovacban eléggé kiakasztottak a dollárszemu˝ szállásadók, 12 euró alatt senki nem akart szállást adni 9 éjszakára sem, hiába az alku. 2 órát keresgéltünk, az amúgy is túristákkal teli faluban aztán odébbáltunk. És mivel ez volt a második rossz élményünk Petrovaccal kapcsolatban (2 éve rosszabb volt), soha nem mentünk vissza. Elindultunk Sv. Stefan felé és a két város között megálltunk egy nevesincs faluban, csodálatos helyen és 8 (!!!) euróért megszálltunk egy egy takaros kis házikóban. Közös terasz, pazar kilátás, nagy reggelizôterasz, közeli strandok. Szóval minden okés volt. Aztán a szokásos körtúrák, Kotor, Lovcen, Njegusi, Bar....
Bartól délebbre nem nagyon mentünk, az sajnos idén is kimaradt. Hazafelé Horvátországon át jöttünk, 2 éjszakát aludtunk Makarska körül, majd haza. Makarskától 11 óra volt hazaérni. egyenlôre ennyi.
m
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 501

Szerintem sok 1 egész nap, 2-4 óra bőven elég. Budva, Kotor, Stari Bar, Sv,Stefan többet ér. Ez az én véleményem. Annál is inkább, hogy Mostarban 40 fok felett van a hőmérséklet.    Ha utolsó este Ho-ban alszotok kempingben, akkor 1 napba belefér Mostar + hazautazás.

Stari Bar-t és az Ulcinji sólepárlót ki ne hagyd.

 

Előzmény: csakamunka (500)
csakamunka Creative Commons License 2004.08.18 0 0 500

Hello mindenki!

 

Montenegrobol hazafele Mostari kirandulast tervezunk. A varosban 1 egesz napot szeretnenk tolteni. Ott szeretnenk megszallni valahol. Aki volt ott legyszi irja meg ez sok ido-e, vagy ki lehet hasznalni. Aki tud valamit surgosen irjon mert itt Petrovacban pentek reggelig van szallasunk es meg nem tudjuk pontosan mit is csinaljunk.

Elore is koszi a valaszokat.

u.i.: holnap este meg meg tudom itt nezni, hogy van-e valami, utanna mar csak otthon leszek gepkozelben.

Breki1 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 499

Egyszer voltam ott kb 2-3 órát de köszi

 

 

Amúgy mi még a Copacabana-val kezdtünk P

Előzmény: Törölt nick (498)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 498

 

Az a MOGREN Plaža, a környék legszebb strandja.

 

Kár mindennap ugyanott strandolni, egy csomó gyönyörű strand van. A JAZ és Sv.Stefan strandja kihagyhatatlan!!

Előzmény: Breki1 (497)
Breki1 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 497

Budva-ba nemis mentek?

 

Ott tudnék ajánlani egy gyönyörű strandot. Sziklákkal körbezárt részben homokos strand egy nagy sziklaszirtel ahonnan 5-6 méterről lehet fejeseket ugrálni.

Balra a vízalatt meg egy barlang csodálatos elővilággal.

 

Egy kanyargós betonyösvényen kell menni kb 500 métert balról hatalmas sziklák jobbra a tenger és csodálatos a kilátás.

Az óváros után jön, legegyszerűbb úgy megtalálni, hogy öt fele megy az ember és mindenki szembe jön, mert akkor bukik le a nap a sziklák mögé P

 

Meg mondjuk a Jaz sem kihagyható, de ez a képeken látszik.

Előzmény: csakamunka (496)
csakamunka Creative Commons License 2004.08.17 0 0 496

Hello!

 

Megneztuk a LUCICE nevezetu strandot, de oszinten megmondva nem nyerte el tetszesunket. A viz szemetes, a strand erosen le van amortizalva. Maradunk a nagystrandnal. 10 napra tervezzuk a nyaralast, hazafele+1 Mostari kirandulas./1 ejszaka a varosban/.

Az ido itt nagyszeru. Ma voltunk egy Ulcinji kirandulason. HAAAAAT. Bartol lefele szerintunk igazi Balkan. De egy kirandulast megert.

Mennem kell.

Előzmény: mammamija (492)
Breki1 Creative Commons License 2004.08.17 0 0 495

Szia

 

Dubrovnik-ban voltatok fent a várfalon?

 

Akkor Montenegro-ban csak Milocer-ben laktatok?

Mennyi volt a szállás?

 

Ha vannak jó képeid várjuk őket az sg utazás fórumába.

 

Viszont Raguza az Dubrovnik írva egyértelműen csak mi mondjuk ny-el hibásan, de ejteni is úgy kell.

Az ottaniak nagyon allergiásak rá, csodálkozom, hogy nem szóltak miatta.

Kiejtésről engem is egy Zentai magyar csaj okított ki kint pedig anyu SzerbHorvát tolmács (is)

 

Mostar-nál hasonló a helyzet

 

Ezeket nem kötekedésből írom, de ugye miis kiakadunk ha Budapest helyett Bukarest-et mondanak :-)

Ildikó1031 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 494

Sziasztok!

Most jöttünk haza Montenegróból 10 csodálatos nap után! Az út egy kicsit hosszú volt, de mindeképpen megérte. Mi Mohácsnál mentünk ki és irány Szarajevó! Itt még nagyon látszanak a háború nyomai, rengeteg a kéregető, nehéz parkolni! A következő állomás Mosztár volt. Ide 15 EURO volt a belépő. a rendőrnek kellett fizetni. (A biztonsági öv nem volt bekapcsolva!!!!!) Mosztár egy óvárosi része a híddal egy kis ékszerdoboz! Mindenkinek ajánlom, gyönyörű. Dubrovnyik következett. Ha valaki rendesen meg akarja nézni az óvárost akkor szánjon rá legalább 1 egész napot. Majd innét indultunk Montenegróba. Első nap nem találtunk szállást, így maradt a kemping. A kempingről jót nem tudok írni. (Pottyantós budi, hideg víz, közös zuhanyzó a szabad ég alatt! Másnap viszont olyan szállást találtunk mint a mese. Hideg-meleg víz folyamatosan, kényelmes ágy, mindkét szobába klíma, hatalmas terasz ami a tengerre néz. A strand tiszta, a kocsmában minden ital hideg!!!! Ez Milocerben volt. Napágy és a napernyő is 3 euró! Hazafelé Szerbián keresztül jöttünk. A táj gyönyörű (az első 300 km hazafelé) és szerintem megéri azt, hogy nem lehet haladni. Az autópályának nevezett valami az már 6 euró! Nagyon fontos a sebességhatárok betertása, azonnal kiszedik a sorból a gyorshajtókat. A rendőrök mindenütt ott vannak!!!!!!!!!!!!!!!!

Aki még csak gondolkodik az utazáson azt csak rábeszélni tudom!!!

SZUPER

hajnal.efraim Creative Commons License 2004.08.16 0 0 493

Sziasztok!

 

Volt-e már valaki az "Oliva" nevű kempingben Budvában?

Azt irja az egyik oldal, hogy csak 30 hellyel rendelkeznek. Tud valaki több infóval szolgálni esetleg. Nagyon megköszönném, mert mi vasárnap este mennénk ketten vonatal......

mammamija Creative Commons License 2004.08.16 0 0 492
Azannyát, de jó nektek!!!

Ha már Petrovacban vagytok OKVETLENÜL nézzétek meg a másik, kisebb strandot, úgy hívják LUCICE, nincs messze a nagy plázstól, a helybeliek megmutatják merre kell menni.
Kisebb mint a nagy plázs, de sokkal hangulatosabb: balról - jobbról a tengerbe belógó sziklafal, szemben két pöttynyi sziget.
Ha a nagy parton vagy, be tudod "lőni" merre van, csak a parton nem tudtok végigmenni.

Ott is van három étterem, és egy parti söröző, karnyújtásnyira a tenger, hideg sör, presszókávé, hamburber, hal - szóval minden.
Ki ne hagyjátok!!!!!
Milyen az idő egyébként????
Meddig maradtok?
Dovigyenja:))
Előzmény: csakamunka (490)
mammamija Creative Commons License 2004.08.16 0 0 491
Azannyát, de jó nektek!!!

Ha már Petrovacban vagytok OKVETLENÜL nézzétek meg a másik, kisebb strandot, úgy hívják LUCICE, nincs messze a nagy plázstól, a helybeliek megmutatják merre kell menni.
Kisebb mint a nagy plázs, de sokkal hangulatosabb: balról - jobbról a tengerbe belógó sziklafal, szemben két pöttynyi sziget.
Ha a nagy parton vagy, be tudod "lőni" merre van, csak a parton nem tudtok végigmenni.

Ott is van három étterem, és egy parti söröző, karnyújtásnyira a tenger, hideg sör, presszókávé, hamburber, hal - szóval minden.
Ki ne hagyjátok!!!!!
Milyen az idő egyébként????
Meddig maradtok?
Dovigyenja:))
Előzmény: csakamunka (490)
csakamunka Creative Commons License 2004.08.15 0 0 490

 

  Sziasztok!

 

  Eloszor is koszonet mindenkinek aki hozzaszolt a temahoz, mert ez nekem egy

  ujjabb lokest adott , hogy Montenegroba el kell jonni. Pentek este erkeztunk meg  

  Petrovacba es most itt ulok a Hotel Palace internetes kavehazaban. Ez az oka annak, hogy nincsenek ekezetek. Hirtelen nem is tudok mit irni. A hely ,az orszag /amit eddig lattunk belole/ gyonyoru. Helyfoglalassal kapcsolatban azokkal ertek egyet akik azt javasoljak,hogy nem kell otthon lefoglalni a szallast. Mi pillanatokon belul talaltunk 4 szemelyes apartmant. 2 szoba, konyha /felszerelve/,

furdoszoba, hutoszekrenyek, tv, klima. 50 euroert kinaltak, de le lehetett alkudni 45-re. Szerintem ez nem rossz.  A szoba elotti teraszrol latom a tengert es a hegyeket is.

Strand kb. 5 perc seta. Szoval szerintem itt minden oke. A helyi etelek es a sor          / Niksicko/ kivallo. Az arakrol csak annyi, hogy szerintem   nem sok helyen tudok 1 euroert ilyen vagy ehhez hasolo kornyezetben sorozni / jobb oldalamon a tenger,bal oldalamon a hegyek es a sort nem boltban vettem hanem pincer hozza ki jeghidegen/. De nem csak a sor nem draga hanem mas sem. Na ennyit az arakrol.

Most mennem kell, var a csalad. Ha valakit erdekel valami amiben esetleg tudok segiteni, irjon holnap is eljovok egy oracskat internetezni.

Ja meg annyit, hogy olvastam valaki azt kerdezte,hogy kell-e laptop letolteni a fenykepeket a digitalis fenykepezogeprol. Itt van fotoszalon ahol ha megtelik a gep memoriaja, 3 euroert cd-re kiirjak.

 

Udv.

tamma Creative Commons License 2004.08.14 0 0 489

Sziasztok!

 

Mi vasárnap jöttönk haza. Budvában harmadik próbálkozásra találtunk egy nekünk megfelelő 3 személyes ap-t. Szép tiszta, felújított, nagyteraszos egy családi ház első emeletén, nem forgalamas helyen lévő apartman. Olyan volt mint egy pici garzon. Külön bejáratú jól felszerelt konyha, és külön bjáratú szoba, mindkettőből ki lehetett menni a teraszra. A háziak végig nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. A házigazda a páromat folyton snapsszal kínálgatta, engem meg az ún. nar-ral. Szótárból nézegettük a szavakat, meg a kifejezéseket, így értettük meg valamennyire egymást, de azt nem sikerült kideríteni, hogy mi a nár.

Valaki nem tudja véletlenül? Nagyon finom volt egyébként, magát az alapot még vízzel hígították.

A szállás  7 éjszakára 230E volt.

Szóval mindenkit arra bíztatok, hogy nyugodtan induljon el foglalás nélkül, mert rengeteg a szálláslehetőség.

Budva óvárosa gyönyörű. A sétány nagyon hangulatos.

Sokfelé jártunk, szép élményekben volt részünk.

Írok még ha valakit érdekelnek a részletek, csak most mennem kell mert felkelt a bébim.

Breki1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 488

Nah felraktam egy példát, a képek szebbé tételére (Az sg-n megnézheted nagyobb méretben)

 

klikk

 

 

 

Ez kb 5 perc és összenyomtam 60%-ra de azért látszik mire gondolok sztem.

Előzmény: Breki1 (486)
Breki1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 487

Engem érdekelne

az sg-re felrakhatnád

Ha regisztrálod magad kapsz is tárhelyet az albumodnak.

Előzmény: Kőkapu (484)
Breki1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 486

Nagyon profi munka tetszik nagyon ahogy megjelennek az indexképek.

 

A szigetre való eljutásról írhatnál bővebben az nekünk kimaradt.

Érdekes hogy van egy képed ami szinte ugyanarról a balkonról van mint a fotómuvészé.

 

Viszont a képek egy kicsit színtelennek tűnnek, vagy direkt le vannak "butitva", hogy gyorsan bejöjjenek? Milyen géppel fotóztál?

 

Ha nem erről van szó ajánlok egy cam2pc nevű programot amivel a digitális képek elég nagymértékban javíthatóak. Úgymond eltűnik a fátyol és a színek és a kontraszt erősebbek és szebbek lesznek.

 

Esetleg ha érdekel és megengeded egy képen megmutatom.

Jó mondjuk én a magam 800-900 képével egy fél napot elbabráltam (Igaz én két programot használok erre)

 

Amúgy szeretnélek megkérni, hogy a legszebb képeidből párat tegyél fel az sg utazás fórumába (ne legyek már egyedül ott aki ezt a részt úgymond reklámozza)

Előzmény: Vandorr (482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!