Keresés

Részletes keresés

Adam18 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 209

Hali!

Szerintem mindenképpen próbálj meg eljutni Monorra! :) Hidd el, nagy élmény lesz! :D Ami megfojtotta a tyúkokat, az ott is hagyta őket, vagy vitt el belőlük? Addig örülj, míg nincs semmilyen kisragadozó a tyúkudvarod környékén. ;) Nálam még szerencsére egy se járt, de gyorsan lekopogom(kop, kop, kop). :) Viszont gyakran látok egy nyestet, ami itt rohangál éjjel az utcán és sokszor a szomszédból jön ki. :S Szerintem a kutyák miatt nem látogatta még meg a tyúkudvaromat, ill. a macskánk is arra járkál és talán ő is távol tartja. :) De, ha esetleg mégis bejutna, akkor nem is tudom, hogy mit csinálok vele. :) Csak azért kérdeztem, hogy keverék-e a kakasod, mert a taraja kicsit nagyobb a szokásosnál. :) Itt vannak a cochinjaim! Sajna ezek régi képek, mert nem nagyon csináltam újat és amúgy se valami szép most a kakasom, mert vedlik. Az első két képen van a saját párom, a harmadikon meg a nálam megörzésre maradt, eladó fiatal kakaska.(ő már sokkal szebb, mint ezen a képen) Üdv.

Előzmény: Balázscochin (208)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.27 0 0 208

Heló!

Ja gondolhattam volna hogy ha Monori akkor Monoron van, csak még nem hallottam róla!Hát nem tudom hogy tudnék oda eljutni, jó lenne.

A vadállatokon belül gondolok rókára, nyestre és ilyen tyúklopófélékre.Már meséltem hogy máskor 3 fajtiszta cochint fojtott meg, és olyan is volt hogy egyszerre 13 házityúkot. :-(((

És ott hátul már rögtön kezdődik az erdő.Bár kb 2 éve nem jelentkezik semmi rókaféle, azt mondom nem árt az óvatosság!!!Elég nekik ennyi hely is bőven!

A szilvafás kertben már több mint 40 éves a kerítés és van olyan része ami csak ilyen sövényszerű.Szóval sok dolgom lenne vele ha azt is meg akarnám baromfiudvarnak csinálni!

Az a kakas 100% hogy fajtiszta mert a szülei külön voltak választva.Csak ilyen titka tollú.Majd te is rakhatnál fel pár képet, hogy a tiéd milyen!Üdv :-8

Előzmény: Adam18 (207)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 207
Szépek a madaraid! :) Az első két képen lévő kakas az keverék? Nem?
Előzmény: Balázscochin (205)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 206

Helló!

Ha Monori, akkor szerinted hol lenne, nem másutt, mint Monoron! :D Azon belül a vásár téren. Ez az ország legnagyobb börzéje, az egész vásárteret elfoglalja. Igen, ez olyan mint egy jó nagy piac, számos kis "utcára" felosztva. Egy évben 6-szor van: Március, Április, Május, Augusztus, Szeptember, Október. Idén már csak egy lesz, az utolsó, Október 14-én. :) Van belépő is: 200 Ft. Az tök jó, hogy a nagyszüleidtől átvehetted a csirkék gondozását. :D Így végülis olyan madarakat hozhatsz, amilyeneket akarsz. Már most eléggé nagy helyük van a csirkéknek, hát mégha hozzá kerítenéd a szilvafáskertet. :D Milyen vadállatokra gondolsz? És hogyan rongálodott meg a kerítés? Üdv.

Előzmény: Balázscochin (204)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.26 0 0 205

kakaskakas2Tyúkokfogojszínűgyöngyikszerintem keverékudvar egy része

Na hát gyorsan fényképeztem a tesóm telefonjával, nem lett valami jó minőségű de a lényeg rajta van...Majd még csinálok.Remélem 1 éven belül az újabb szerzeményeimmel büszkélkedhetek!Kinek hogy tetszik?????!

Előzmény: Adam18 (203)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.26 0 0 204

Heló!

Hát tényleg jó nagy udvar.A nagyszüleim itt tartották a tyúkjaikat, csak sima házit.Mivel már öregek hozzá így én vettem át a szerepet, és egészen beletanultam.Még lehetne duplájára is nagyítani az udvart, mert hátul van egy szilvafáskert,de oda nem merném engedni a vadállatok miatt, mert egészen az erdőig tart.És a kerítés is megrongálódott.

Pontosabban hol van ez a Monori börze?Ez olyan mint egy piac?Még nem hallottam róla!Hamarosan lesznek képeim...:-)))Üdv. :-D

Előzmény: Adam18 (203)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 203

Helló!

Húú, én mi mindent tudnék kezdeni egy ekkora területtel! :D Nagyon nagy mázlid van, hogy az állataidnak ekkora területet tudsz biztosítani. :) Ide már ténleg ajánlatos pávát venni. ;) És az ólak is mind elég nagyok. :) Az én baromfiudvarom eltörpül a tiéd melett. :) Nálam egy kb. 37 négyzetméteres terület van a madarak részére, ezen belül van egy 2,5x2,5 m-es, 2 m magas belső, fedett rész, ahol éjszakázni szoktak a madarak. Mikor megkaptam az első 5 japán tyúkomat, akkor ebbe a részbe tartottam őket és csak később lett kibővítve olyan nagyra, és erre a kis részre járnak be a baromfik éjszaka aludni. :) És nálad az pont jól jönne a páváknak, hogy teli van fával a terület, mert ezekre felszállhatnának este aludni. ;) 

A Monori börze az neked nagyon messzi van? Nemtudsz oda kijutni? Mert ott rengeteg dísztyúkot, kacsát, libát, gyöngytyúkot, pulykát, pávát, díszfácánokat, díszrécéket, papagájokat, pintyeket, gerléket, galambokat és még egyéb érdekes állatokat lehet kapni. :) Ott aztán tudnál válogatni az udvarodba madarakat. ;)

Már alig várom a képeidet! :D Üdv.

Előzmény: Balázscochin (202)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.25 0 0 202

Azért nincs több fajta tyúkom mert mostanság jött meg a kedvem hogy komolyabban foglalkozzak velük.Mezőgazdasági szakközépsuliba mentem és ott a farmon gyakszin sokat tanulok róluk.Eddig féltem hogy nem bírnék velük úgyhogy csak egy-egy tenyészpárom volt.Másik oka pedig hogy a itt Borsod megyében nem tudok semmi dísztyúktenyésztőt akitől szerezhetnék.:-( Mivel messze vannak, nem tudok kapcsolatot létesíteni, hogy beszerezzek más fajtákat.Úgyhogy nem tudom hogy lesz több fajta tyukicám!!!

A baromfiudvar kb 50m széles 60m hosszú.Tele fákkal hogy a nyári melegekben legyen árnyékos hely is.És vannak kihelyezve itatók is amelyeket többször cserélek naponként.Szerintem elég nagy!És az ólak 3x3méteresek+minden ólhoz 4x4-es zárt karám.Az ólak magassága kb.1.5méter.Ez sem mondható kicsinek baromfi számára.Majd akkor ezt mind lefotózom!És a kiscsirkés ólban lámpa is van hogy a kora tavaszi csirkékre ne kelljen kinyitni az ajtót, mert ilyenkor hideg van.Csá...

Előzmény: Adam18 (201)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 201

Helló!

Szerintem a te cochinjaidat egy nyest fojthatta meg, mert a róka el is vitte volna őket. Kár értük, mert ahogy mondtad, biztos nagyon szépek lehettek. Mekkora az a nagyon nagy baromfiudvar? Kiváncsi lennék rá. :) Miért nem tartasz még más fajtákat is, ha ténleg olyan nagy helyed van? Ha szeretnél venni pávát jó áron akkor én azt ajánlom, hogy fiatalokat vegyél, kb. 1 éveseket. Ezeknek az ára 10-12 ezer körül van. :) Mert a felnőtt pávák ára már ténleg húzós szokott lenni. És ha lesz majd pávád, akkor belátogathatsz a pávás topicba is. ;) Majd, ha lehet, akkor csinálj az ólakról és a teljes baromfiudvarról is pár képet. Nagyon megnézném, hogy mekkora helyük van. Nálam akkora hely van, hogy épphogy elférnek a madarak. :) Üdv.

Előzmény: Balázscochin (200)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.25 0 0 200
Hali!Sajna a kiskakasért.Érte kár,szép volt!Nekem a ,,karrierem" elején egyszerre 3 cochinkakast fojtott meg valami rókaféle.A leggyönyörűbbeket!:-((Ez 5 éve volt azóta magasított biztonságos kerítésem van.Nagyon nagy baromfiudvaromudvarom van, így lenne helyem pávának is meg mindennek, még sok is!A borsos ára miatt nehéz lesz szerezni!Meg a környékemben senkinek sincs :-(Ólak is vannak jó nagyok, csak ráférne egy vakolás+ meszelés.Lehet még az ősszel megcsinálom.Holnap megpróbálok képeket csinálni(ami van már több mint 1 éves)és hátha sikerül feltölteni!!Üdv
Előzmény: Adam18 (197)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 199

Helló!

Elég érdekes eset! :) Nálam is előfordult már egyszer, hogy a japi tyúkok egy hullámos papagáj tojás és egy kacagó gerle tojás méretű tojást tojtak. :) Sajna most nem kell cochin kakas, én is próbálom eladni a felesleges kakasomat. Nekem tetszik az oldalad! :) Üdv.

Előzmény: VA25 (196)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 198
Na most a képeketúgy kell feltenni: Kiválasztod a képet és feltöltöd. Ekkor még nincs teljesen fenn, mert csak ott alul jelenik meg. Ilyenkor rákattintasz a kép mellett aa beszúrás gombra és már látni fogod fent a szöveg mellett a képet. Ha kicsinyiteni akarod a képet, akkor próbáld úgy, hogy berakod a paintba. Ott felül a kép kategóriába rámész a nyújtás/döntés kategóriára, azonbelül pedig a nyújtásnál tudod beállítani a kép méretét.  
Előzmény: Balázscochin (195)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 197

Helló!

Hát lehet, hogy az volt, de most már mindegy, mert eltünt nyomtalanul. :( De ezek a kendermagosok kezdenek egyre "cochinosodni", az egyiknek szépen tollasodik a lába. :) Attól még, hogy kopaszhátúak a cochinjaid, szívesen megnézném őket. Nekem is van japán tyúkom, de abból legalább 15 db van, gyöngytyúkjaim is vannak, de csak 3 db. Ezenkívűl még vannak: pávák, vadkacsák, pézsmakacsák, bütykös ludak, brahmák, holland törpe tyúkok, sima házi tyúkok, vadászfácánok. És cochinból jelenleg csak 3 van: 2 kakas, 1 tyúk, mindannyian kendermagosok. A fogolyszínűt elvitte az unokatesóm, mert övé volt, csak nálam volt megőrzésre, az egyik kendermagosat és a fehéret meg sikerült eladnom. :) Még egy kendermagos kakast akarok eladni és így marad nekem egy pár. :) Neked a pávákra lesz helyed, ha majd akarsz venni? Üdv.

Előzmény: Balázscochin (194)
VA25 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 196

Sziasztok! a disztyukok és egyéb kapirgálok hoz raktam fel egy képet nézzétek meg!!! ja és még mindig van 4 kakasom ami eladó valkit érdekel? ja és az oldalam tetszett nektek????

Üdv VA25

Balázscochin Creative Commons License 2007.09.25 0 0 195
Fúúú nem sikerül feltölteni a képet, hogyan kell????A gond hogy a legtöbbnek nagy a fájlmérete, de a kis méretűt sem tudtam :-((  HELP
Előzmény: Adam18 (192)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.25 0 0 194
Heló Adam 18!Néztem a képeid szépek, sztem a 4.kis fekete fajtiszta a többi nem hiszem.Bár lehetséges...Fekete-barna és fekete-fehér és asszem fogojszínű cochinom van.Az a baj hogy a tollazatuk nem olyan szép mint az itteni képeken:sok tyúk kopasz hátú a párzás miatt, és a kakasaim sem ilyen szép dús tollazatúak, pedig fix hogy fajtiszták.Egyébként van 2 japánom, 6gyöngytyúkom, rózsástarajúak is és volt brahmám is,de a kedvencem a törpe cochin.Idővel szeretnék pávákat is de túl drága :-((Üdv.
Adam18 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 193

Helló!

Köszi! :) Ha nagyobb lesz, akkor valszeg elpasszolom v. elcserélem. Ha érdekelne, akkor szólj! ;) Üdv.

Előzmény: Benczo (191)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 192

Helló!

Üdv. itt a törpe cochinos topicba! :) Ne aggódj, nem te vagy az egyetlen aki ilyen fiatalon dísztyúkokkal foglalkozik. ;) Itt és a Dísztyúkok és egyéb kapirgálók című topicba is akad egy-két hasonkorú dísztyúk őrült. :D Én pl. 19 vagyok, Leghorn, aki nyitotta a topicot, csak 11 éves. :) Sajna nemtudom, hogy miért kapnak hasmenést a cochin csibéid, de talán valaki itt a topicba megtudja mondani. Sajnálom a tyúkodat, velem is már előfordult, hogy egy jó tyúkom váratlanul elpusztult. :(

Milyen színű cochinjaid vannak? Tudsz feltenni róluk pár képet? Üdv.

Előzmény: Balázscochin (190)
Benczo Creative Commons License 2007.09.24 0 0 191

Nekem a hófehérke ( 3.kép ) bár keverék , de nagyon bejön ! :D :)

Előzmény: Adam18 (183)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.24 0 0 190

Helló minden cochin rajongónak.Én is cochinokat tenyésztek, és nagyon örülök hogy találtam ezt az oldalt.Sok hasznos infót tartalmaz, amelyekből sok újat tudtam meg a fajtáról.Remélem be tudok kapcsolódni a fórumozásba, sok kérdésem lenne!Sajnos sok csirkémnél előjön az a betegség hogy pár napos korukban hasmenésük van.     :-(  Sok ki cochinom bele is pusztult már, de a kammilla tea segítségével sikerült meggyógyítanom a többit.Nem tudom mi okozhatja, mert eddig nem fordult elő.Lehet hogy túl tapasztalatlan vagyok??Gondolom 17 évesen nem sokan foglalkoznak dísztyúkokkal!!Ha valakinek volt még ilyen probléméja írja meg mitől lehet!

És egy másik gondom hogy a törpe cochinjaim túl lassan nőnek.Pedig mindenféle csirketápot kapnak,s ha tudom kiengedem az udvarra a fűre őket.Valami különös gondozást igényelnek?Mert a többi fajtával semmi gondom nincs!Nemrég elpusztult a legjobb cochintyúkom daganat volt a begyében.Egy nyáron kétszer kotlott és mindig jól költött.kb 17-et és fel is nevelte.Nagyon sajnáltam mert a többi nem kotlik soha.Most 3 kakasom van és 10 tyúkom, de ebből 4 tyúk keverék.Attól szépek.Bocs mindenkinek, lenne még mit írnom így is, majd ezentúl rövidebbre fogom...

Adam18 Creative Commons License 2007.09.15 0 0 189
Na, ennyit a fekete kiskakasról!(4. kép)Nyomtalanul eltűnt. :(:(:( :S
Adam18 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 188

Helló!

Van azért toll a lábukon, de nagykorukra már biztosra meglehet majd mondani. Még csinálok egy-két képet erről a két csibéről, úgy, hogy a lábuk is jól látszódjon. A fekete csibe sztem keverék, mert a szülők kendermagosak, de azért eléggé cochin formája van és a lába is eléggé tollas. :) Vagy lehet, hogy az lenne az igazi cochin, attól függetlenül, hogy más színe van? Üdv.

Előzmény: microdrive (186)
Leghorn Creative Commons License 2007.09.13 0 0 187
Sziasztok!!!!!!!
Hááát... nemhiszem.Az első képen hasónlít, meg a Fekete kiskakas
microdrive Creative Commons License 2007.09.13 0 0 186
az siman benne van persze csak szerintem ezeknek a formájuk teljesen rendben van de a lábukon keveslem a tollat...szerinted...a fekete kiskakas az inkább cochin a lábtollait illetően nem?
Előzmény: Adam18 (185)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 185

Csá!

Üdv. itt a topicban! :) Ne aggódj nem ezeket tartanám meg tenyészpárnak. Csak azért kérdeztem, mert ha fajtiszták, akkor eltudom adni őket. Van egy tenyészpárom és az nekem bőven elég. :) Csak aztán kitudja, lehet, hogy a cochin tyúk a japi tojások közé tojta a tojását és így fajtiszta cochinok keltek talán. ;) Üdv. 

Előzmény: microdrive (184)
microdrive Creative Commons License 2007.09.12 0 0 184

csá ádám!

 

szerintem azért fajtatisztaban ne reménykedj..cochinosak lesznek az biztos...de azert ne erre alapozd a cochin tenyészpárodat...szerintem...:-)

Előzmény: Adam18 (183)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 183

Sziasztok!

Emlékeztek a cochin-japán keverék csibékre, amikről pár hónapja raktam fel képet? Nos, most már így néznek ki. Szerintetek van esélye, hogy az első két képen lévő csibe fajtiszta cochin lesz? Lehet, hogy véletlenül kifogtam két olyan tojást, ami az egy pár cochinomtól származik?

Leghorn Creative Commons License 2007.09.05 0 0 182
Megjelent a honlapom!
www.cochin.mlap.hu
VA25 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 181

Szia ! nem mindet csak a kicsiket

Leghorn Creative Commons License 2007.08.27 0 0 180
Hogy hogy felszämolod oket
Előzmény: VA25 (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!