Keresés

Részletes keresés

Benczo Creative Commons License 2007.10.07 0 0 239

Csak informálódok a fehér csirke miatt ! De sajna nekem eléggé messze vagy ! Én szombathelyi vagyok....!

Előzmény: Adam18 (237)
Adam18 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 238

Helló!

Tudom, hogy Balazscochin már nagyjából leírta, de leírom részletesen. :)

A vízpróbát nagyon egyszerűen meglehet csinálni. Töltesz egy akkora tálba vízet, ami egy kicsit nagyobb a tojás magasságánál, hogy mégiscsak tudjon benne lebegni a tojás. Utána megvárod, hogy mi lesz. Pl.

1. a tojás lebeg a vízen, úszik, esetleg rángatózik: van benne csibe

2. a tojás lebeg a vízen, de nem úszik, semmi mozgást nem mutat: elhalt vagy gáz képződött benne, ezek eléggé könnyűek is.

3. A tojás elsüllyedt: Nagyon rövid ideig keltett tojás, vagy terméketlen.

Ez a módszer minden tojásnál használható. Ezenkívül még ott van a lámpázás is, ha ez nem válna be. :) Üdv.

Előzmény: erzsi58 (231)
Adam18 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 237

Hali!

Én Pestmegyében, Pilisvörösváron lakom. :) Miért kérded? Üdv.

Előzmény: Benczo (235)
Adam18 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 236

Helló!

Köszi! :D Nálam is gyakran előfordul, hogy meg akarják nézni a madarakat. ;) Idáig már olyan sokan jöttek, hogy ha belépőt szednék, akkor szép kis összeg össze jött volna. :-D Mondjuk miért is ne! :)))) Na már csak a belépő árát kell kitalálnom... :D:D:D

Hú, az a legrosszabb, ha a szomszédaid magukénak mondják a csirkédet! :S Szerintem mindenképp szerezd vissza! Éjszaka mássz át és lopd vissza... ;)

Szívesen! :) Majd még fogok csinálni képeket és teszek majd fel. ;) Üdv. :) 

Előzmény: Balázscochin (230)
Benczo Creative Commons License 2007.10.06 0 0 235

Adam18 !

Te hova valósi vagy ?

Előzmény: Adam18 (183)
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.06 0 0 234

Hát szerintem ugyanannyi nap után mint a lámpázásnál.Hallottam már több féle képpen.Van aki azt mondta hogy az első hét után, de van aki szerint csak az utólsó napokban.Szerintem viszont az utólsó napokban már nem sok értelme van mert már úgyis pár nap és kikel amiben van csirke.

Üdv. :-)

Előzmény: erzsi58 (233)
erzsi58 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 233
mostmár értem, csak még annyit kérdeznék, Kb. hányadik naptól érdemes ezzel a módszerrel nézni a tojást? köszi
Előzmény: Balázscochin (232)
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.06 0 0 232

Üdv!
Azt a célt szolgálja hogy megtudd van-e a tojásban csirke vagy nem.Beleteszed a tojást annyi vízbe amiben el tud süllyedni a tojás, ahogy Adam18 írta kb 31fokosba.Ha van benne csirke akkor a tojás a víz felszínén marad esetleg kicsit billeg is!Hát remélem jól írtam.Még soha nem próbáltam ki.Ha vmit nem jól tudok valaki javítson ki!Most már érted??

Előzmény: erzsi58 (231)
erzsi58 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 231
mi az a vizpróba? köszi
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.06 0 0 230

Heló!
Húha!Nem semmi!Nagyon szépek a madarak!!!Tényleg igazi állatkerted van!Általában az én udvaromon is ámulnak-bámulnak a szomszédok, de ha ezeket a pávákat, kacsákat,cochinokat...stb. látnák!!!

Képzeld, az egyik csirkém valahogy átrepülte a kerítést és a szomszéd tyúkjai közé bekerült.Bezárták a saját csirkéik közé az ólba és azt állítják  hogy az övék!:-(((

Pedig teljesen biztos hogy az enyém, nekik nem is volt eddig olyan fajta!Úgyis vissza szerzem!Vagy az is lehet hogy magától visszatalál, ha meglátja a tesóit!

Na majd tavasszal megpróbálom a vízpróbát.

Kösz a képeket nagyon jók:D

Előzmény: Adam18 (229)
Adam18 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 229

Helló!

Akkor jó! Így már értem. :) Érdekes módon nálam nem nagyon zavarta a kotlósokat a többiek látványa. Nekem is többször előfordult már, hogy a nagyobb házi tyúkok, brahmák oda mentek a kotlósokhoz és néhány tojást szétvagdostak alatta. :S Viszont olyan még nem volt nálam, hogy a kotlósok egymás tojásait vagdosták volna szét. Volt, hogy egyszerre 4 kotlós ült meg egy helyen, volt alattuk vagy 40 tojás és ebből kb. 20-at kikeltettek, de aztán megzavarodtak, hogy melyik csibe kié. Ilyenkor előfordult, hogy az egyik kotlós néhány csibét nem tűrt meg és ezért ezeket egyfolytába vagdosta, persze a többi kotlós meg védeni akarta őket és így volt rendesen csete-paté. :S De most már ilyet nem engedek meg és mindig figyelek, hogy hova ülnek el a kotlósok. Vízpróbánál annyi az egész, hogy nézni kell, hogy milyen hőmérsékletű a víz. A legideálisabb a 31°C-os víz és ezt egy folyadék hőmérsékletet mérő hőmérővel lehet mérni. Itt vannak a képek a madaraimról:

Persze ezeken kívűl rengeteg papagájom, pintyem, kanárim, gerlém és fürjem is van. ;) Szóval egy egész állatkertem van. :-)

Előzmény: Balázscochin (228)
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.05 0 0 228

Heló!

Bocs hogy nem tudtam időben írni de újra kellett telepíteni a gépet.Időbe telt mert nem nagyon értem rá!De már rendben van!

A kotlósoknak az a legjobb ha teljesen külön vannak mert az is zavarja ha látja a többit.Főleg ha hozzá tudnak menni, a többiek a tojásokat is bánthatják.Tapasztaltam már régebben:Két kotlóst raktam egy nagy ólba és az egyik alatt pont keltek, már ki volt vágva a tojás.Amikor az egyik lejött enni a másik odament és szétvagdosta mind.:-(((

A vízpróbát még nem csináltam, mert azt hallottam hogy ha túl meleg a víz akkor a tojások szétrepednek.

Megnézném szivesen a többi képed is ha felteszed...:-D

Üdv.

Előzmény: Adam18 (227)
Adam18 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 227

Helló!

Mostanában később írsz vissza, vagy csak ennyire elfoglalt vagy? Én is úgyszoktam, hogy egy hálós keretet szorítok néhány ilyen költőfakk elé és így a nagyobb tyúkok nem tudják zaklatni a kotló japán tyúkjaimat, mert ez sajna előfordul. Volt, hogy feltörték a tojást mielőtt a csibe megszületett volna. :( Ilyenkor én azt csinálom, hogy napi egyszer kiszedem a kotlóst, hogy egyen, igyon, nyújtózkodjon, porfürdözzön, ürítsen, addig a tojások lehűlnek egy kicsit(erre szükségük is van) és amint ezeket elvégezte, már rakom is vissza a tyúkot. :) Az én kotlósaim nem csípősek, csak az egyik, de az se mindig. ;) Én a tyúktetű ellen beszoktam permetezni az egész belső részt, az állatorvostól vett valamilyen szerrel. Szinte mindig szoktam lámpázni a tojásokat, így kitudom szűrni a rossz tojásokat. Ha bizonytalan vagyok a tojással kapcsolatban, akkor vízpróbázni szoktam, ezzel biztosabban meglehet állapítani, hogy a tojásban van-e csibe. :)

Köszi, de ez nem a legjobb kép a pávakakasról, mert árnyék vetődik rá és ezért ilyen sötét a tolla. Vannak róla sokkal szebb képek is. ;) Ha akarod tehetek fel képeket a többi madaramról is. ;) Üdv.

Előzmény: Balázscochin (225)
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.05 0 0 226
Ja és az a pávakakas nagyon szép(:-D) Üdv!
Előzmény: Adam18 (224)
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.05 0 0 225

Heló!

Hát tényleg nem jó ha túl nagy világosság van.Én igyekszem a tojóhelyeket minél zártabb helyre tenni, mert olvastam hogy így sokkal jobban kialakul bennük a kotlási hajlam, és aztán ha megkotlik akkor egy kis ólba vagy ketrecbe teszem .Ide rakok be nekik ételt vizet, és minden nap leveszem enni és...Az a baj hogy a legtöbb kotlóm olyan csípős hogy csak vastag munkáskesztyűben tudom megfogni.Viszont így jobban védi a csibéket.És legalább heti egyszer beszóróm a kotlókat élősködök ellen(pl.tyúktetű)és nem árt ha a kotlók megfürödhetnek hamuban.És szoktad a tojásokat lámpázni?Mert ha a záptojások széttörnek elég büdös lesz, és a tyúk ott is hagyhatja a fészket.

Na hali....:-)

Előzmény: Adam18 (224)
Adam18 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 224

Helló!

Én is reménykedek, hogy jövőre több csibe lesz. :) Most többféle madaram van és jó lenne keltetni cochinokat, brahmát, holland törpét, kacsákat, libát, gyöngytyúkot, fácánt, pávát. Nagyrészük így mostanra jött össze, ezért nem keltettem még belőlük(kivéve vadkacsa, páva) És még tavaszra tervbe van véve néhány pulyka és Német lábtollas törpetyúk. ;) De ezeken még nagyon gondolkozom. :) Hát igen, a csibék sokat tudnak enni, az biztos! :) Én a kotlósaimat nagyrészt az említett költőszekrényben hagyom költeni kisebb-nagyobb sikerrel, mert még javítgatnom kell rajta. Túlságosan világos, ezért a kotlósok nem akarnak megülni, csak nehezen. :S És méghozzá kikaparják a szénát, ezért nincs rendes fészek. :S Úgyhogy most már van egy tervem: úgy lesz megcsinálva, hogy mind a 4 szinten olyan deszka lap lesz fel rakva, ami befedi a költő fakkok elejét és csak akkora bejáró nyílás lesz minden fakknál, amekkorán a kotlós befér. ;) Így sötét lesz belül és a szénát se tudják majd kitúrni. ;) Remélem érted, hogy hogy terveztem ezt az egészet, de ha bonyolult, akkor megpróbálom jobban elmagyarázni. :D Itt egy régebbi kép a költő szekrényemről és a lakóiról. :D Az alsó képen látszik a szekrény alja is+a pávakakasom. ;) Itt látszik, hogy mi lett a széna sorsa. :) Üdv.

Előzmény: Balázscochin (223)
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.02 0 0 223

Heló!:D

Hát én nem láttam a madarat közelről, de biztos hogy sas volt, mert nagymamám mondta!És biztos volt benne.

Hát igen okosak azért a tyúkok is!A kakasaim szoktak károgni ha valami nagy madár közeleg és ilyenkor mindegyik sprintel befelé az ólba!:-)

Remélem neked is több csirkét sikerül tavasszal keltetni.Az a baj hogy nagyon sokat bírnak ám enni!És te milyen helyre teszed a kotlósokat amíg költenek?Milyen költőszekrényed van?Üdv...:-D

Előzmény: Adam18 (222)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 222

Hali!

Valóban sokan árulnak itt pest felé dísztyúkokat, de nem mindegyik kimondott tenyésztő. Hanem általában más madarak mellett tenyésztenek egy-két dísztyúk fajtát és azoknak a szaporulatait adják el. Az viszont igaz, hogy abból a szempontból nézve könnyebb dolgom van. ;)

Nálam, ha karvaly kerül a baromfiudvar közelébe, akkor szinte az összes madár megdermed, néhányan fedezékbe menekülnek és többen vészjelző hangokkal tudatják a többiekkel, hogy ragadozómadár közeledik. :) Amikor régen elvitte az a nagy madár a tyúkokat, akkor nem nézted, hogy milyen színű volt? Mert, lehet, hogy nem sas volt, hanem héja. Ez is nagy madár és nagyon gyakran viszi el a baromfit meg a galambokat. Ha csíkos volt a hasa és a mellkasa, a háta meg szürke, akkor biztos, hogy héja volt a tettes.

Sajna idén csak 17 csibe kelt nálam: 9 házi tyúk/brahma keverék(ebből egy eltűnt, egyet meg elpusztulva találtam a szomszéd kapuja előtt, mert kijártak az utcára), akkor van az az 5 csibe, amiről tettem ki képeket ide a fórumra(ezekből is egy eltűnt, tudod) és 3 páva csibe kelt még, de azok az ismerősömnél, mert nem volt már kotlósom, ami alá rakhattam volna a tojásokat(sajna ezek közül is elpusztult egy db). Nekem is sok kotlósom van 9-10 db, de nem mindegyik ül meg, mert még nincs jól megcsinálva a költőszekrényem. Az én gyöngytyúkjaim egyáltalán nem félősek. :-D Ők is ott sertepertélnek a lábam körül etetésnél. :) Ma is pl. hoztam vizet nekik és egy pillanatra le kelett raknom a földre a tálat a lábam mellé és az egyik gyöngytyúk inni akart és a cipőmön állva ivott. :-D Amúgy akárhány gyöngytyúkom volt, mindig csak az elején votak félénkek, aztán hozzám szoktak. ;) Az összes baromfi /leszámítva egy-két fácánt/ szelíd és közel jön hozzám. :D Talán, mert kisebb helyen vannak. Üdv.

Előzmény: Balázscochin (218)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.30 0 0 221
Sanya75:néztem a honlapodat, nagyon frankó.Az enyémekhez képest 100-szor szebbek...Gratula:)))Heló
Előzmény: Sanya75 (219)
erzsi58 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 220

kedves Sanya!

Gratulálok a gyönyörü állományodhoz, remélem tavasszal lehet tőled tojást rendeleni.

Előzmény: Sanya75 (219)
Sanya75 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 219
Sziasztok! Akit érdekel a honlapom címe:  www.gportal.hu/cochin  Minden látogatót szeretettel várok.
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.30 0 0 218

Heló!

Azért sok Pesti hirdetést olvastam már amiben cochint és más díszbaromfit kínálnak.És  már a közlekedés szempontjából is biztos könnyebb dolgod van mint nekem az ország legeldugottabb helyén.

Igen az egy karvaly lehet ami a verebet fogdossa, de azért a baromfik is mind berohannak az ólba ha meglátják a közelben.A verebet meg nem sajnálom mert csak a tápot eszik a tyúkok elől.De rég az tényleg sas volt mert vitt is el belőlük meg nagyon nagy volt.

Hát igen, sok csibém lett.Volt kb 10-12 kotlóm és volt ami pont egyszerre kelt ki, így egy alá tettem a pipiket hogy kevesebb helyet foglaljon.Nagyon jó nézni amikor 1 tyúkkal több mint 30csirke futkározik.:-DNeked hány csibéd lett idén?

A te gyöngytyúkjaid is nagyon félősek?Mert az enyémet 3méteres körzetben alig lehet megközelítei annyira félnek.A környékemen mindenkié ilyen.Na megyek kiengedem őket mert még csak a karámban vannak...:-)))

Üdv!

Előzmény: Adam18 (217)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 217

Hali!

Akkor jól gondoltam. :) Viszont ezt a várost ténleg nem ismerem. Sajnos annyira nem vagyok járatos a tenyésztők körében, hogy az országba több helyen tudjak tenyésztőket. De, ha mégis találok cochintenyésztőt felétek, akkor szólok. Igen, Pilisvörösvár szerencsére Pest mellett van, így Monorra is könnyebben feltudok jutni. ;) Viszont itt sincs valami sok tenyésztő, mint gondolnád. :S

Nálam légitolvaj idáig nem járt, kivéve, amikor régebben egy karvaly a japán tyúkjaim közé vágott le egy gerlét(akkor még csak ezek a tyúkok voltak és néha kiengedtem őket a kertbe) és én meg az ablakból azt hittem, hogy az egyik tyúkomat kapta el.  Aztán gyorsan kirohantam és megzavartam a madarat a dolgában, így a gerle egérutat nyert. :) Persze a karvaly ment utána, aztán eltűntek a kerítés mögött. Nemtudom, mi lett a gerle sorsa. Mivel nálam a tyúkudvar le van fedve hálóval, így csak a kertben szabadon lévő tyúkjaimnak kell tartaniuk a légi támadóktól. Azt viszont rosszul tudod, hogy a sas verebet fog, mert az előbb fogja meg a varjakat, récéket, meg más nagyobb testű madarakat, mint az apró verebeket. :) Ami nálatok a verebeket fogdossa, az biztos, hogy karvaly lehet, mint nálam. :) Ha nálatok a sas járkálna a házak felett, akkor biztos, hogy az összes cochinodat, tyúkodat elvinné. Még egy libát, pulykát is eltudna kapni. Nálatok akkor sztem egerészölyvek keringtek a ház felett, mert azok szokták ezt csinálni és akár el is viheti a kisebb csirkét.

Ilyen sok csibét tudtál keltetni? :) Gratula hozzájuk! :) Hát még nálam látnád, hogy mit csinálnak a madarak, ha bemegyek közéjük etetéskor! :D Ahogy kilépek az apám asztalos műhelyének az ajtaján(mert az pont a tyúkudvarral szembe van), az összes madár oda rohan a kerítéshez. A vadkacsák és a pézsma kacsák, fácánok felrepülnek a levegőbe, amennyire a háló engedi, a többiek ott tolonganak az ajtónál, aztán ha bemegyek akor maj' felborulok a sok madártól. :):):) Körém gyűlnek a tyúkok, kakasok, kacsák, pávák, fácánok, libák, gyöngytúkok és én meg lépni se tudok tőlük, hát még amikor a vizet viszem nekik. :D :D :D Üdvözlet! :-)

Előzmény: Balázscochin (216)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.29 0 0 216

Heló!

Jól mondod, egy dombokkal, hegyekkel sziklákkal körülövezett kis faluban lakom Borsod megyében:Nekézsenyben.Kazincbarcikától 30km-re Ózd felé.Nem hiszem hogy hallottál már róla.Nem tudsz a környékemen egy cochin tenyésztőt?Pilisvörösvár az Pest mellett van nem?Neked jó mert a közeledben biztos sok tenyésztő lakik  és tudtok cserélgetni.Nekem így elég nehézkes...

Nálam is rendszeres látogató a sas.De szerencsére csak a verebeket fogja meg.Ez ilyen kis testű madár,így szerencsére a tyukicákat nem bántja.Régebben mikor kb ovis lehettem,nagymamám mindig vett kb 40-50 előnevelt csirkét és emlékszem hogy mindig jöttek a nagy sasok és ott keringőztek a házunk fölött.Néha fogtak is csirkét.Már akkoriban is kinyilvánult a baromfiak iránti szeretetem,:-D és mindig vigyáztam rájuk.Mindig segítettem mamámnak eteni őket.Nálad járnak a légitolvajok?

Délután voltam a szomszédban és megnéztem a cochin kakast.Tiszta fekete és nagyon szép.Remélem tavasszal lesz sok kotlósom, és tudok keltetni megint jó sok csirkét.Ebben az évben 66 csirkét keltettem ,:-)))mindet kotlóssal.Ha meglátnak hogy megyek hozzájuk futva jönnek hozzám és úgy körülállnak hogy lépni sem tudok tőlük.:-D

Na szevasz!:-)

Előzmény: Adam18 (215)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 215

Helló!

Na, akkor legalább tudtam segíteni a beazonosításban. :) Ezek nemhiszem, hogy fára tudnának mászni. Ha fákon láttak valamilyen állatot, akkor az valszeg ténleg hiúz lehetett. Mondjuk a ti környéketeken, ahol nagy erdős, hegyes, sziklás területek vannak(gondolom, de javíts ki, ha tévedek), ott nem kizárt, hogy élnek hiúzok. És az is előfordulhat, hogy bejárnak az emberi településekre baromfit, nyúlat rabolni. :S Ezek a sakállok ennyire szemtelenek, hogy közelre bevárják az embert? Nekem szerencsére nem kell tartanom tőlük, mert én Pilisvörösváron lakom és itt a környéken egyáltalán nem él sakál. Még róka is alig akad, de még ha lennének, akkor se mernének csak úgy bemerészkedni a házak közé, mert nagyon sok helyen kutyát tartanak. :) Itt nálunk róka csak a város szántóföldes, erdős részeken fordul elő. Tudok egy-két helyet ahol van rókavár itt nálunk, de azok szerencsére messzi vannak tőlünk. ;) Egyszer már láttam egy rókát is, de az is a város másik végén volt. És persze ha bemerne jönni az udvarba, akkor a kutyáim előbb kapják el, mint hogy a tyúkudvarig eljutna. ;) Én azt ajánlom, hogy szerezz be egy komondort. :) Ez a kutyafajta nagyon jól kijön a baromfikkal és megvédelmezi őket a tyúktolvajoktól/betörőktől és a ragadozó/kártevő állatoktól. ;) És sok helyen csupa jó dolgokat hallottam róla. :) Ami hozzád bejutott a zárt ajtón át, az csak valami kisebb lehetett, hacsak nem láttad, bár lehet, hogy a sakálok még azon is átjutnak. Nekm egyedül csak a nyesttől kell tartanom, ill. esetleg a ragadozó madaraktól. Ténleg nálad már járt valami légi tolvaj? Üdv.

Előzmény: Balázscochin (214)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.29 0 0 214

Heló!

Az első képen látható nagyon hasonlít, szinte ugyan olyan.Lehetséges hogy tényleg sakál volt.A másik képen pedig egyezik a külleme azzal ami szomszédban volt.És ezek tudnak fára mászni is? Mert gombázóktól hallottam hogy látták a fákon azt az állatot.Én kb 4-5 alkalommal láttam, mikor próbált tyúkot lopni.És nem nagyon fél az embertől.Délutáni órákban jött és egész közel be mert jönni.És nem ijesztgetni akarlak, de ahol tudja hogy baromfi vagy nyúl van, oda biztos hogy visszatér!!Nekem egyszer zárt ajtón keresztül jutott be a kis cochinokhoz és hát nem sokat hagyott belőlük a tollakon kívűl!Na most hogy hogy jutott be az jó kérdés, mert nem hiszem hogy átvarázsolta magát a falon:))))Üdv.

Előzmény: Adam18 (213)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 213

Helló!

Akkor nálad több, mint valószínű, hogy egy sakál volt a tettes! A leírásodból ítélve csak is az lehetett. Sajna Mo-n asszem kisebb számban előfordul. :S Mert, ha nem róka volt, akkor már csak annál kisebb ragadozók vannak Mo-n, de azok közül egyikre se illik a leírásod. És ténleg sokszor láttad? Nemhiszem, hogy a szomszédodban hiúz lett volna, mert a hiúz nagyon ritka Mo-n és amúgyis kerüli az ember közelségét. ;) Akkor is biztos a sakált látták, mert annak van szürkésbarna színe! Egyáltalán nem untatsz a tapasztalataiddal, sőt, egyre jobban kezd érdekelni a dolog! :D Persze, csak ha akarsz beszélni róla. :) Itt van két kép a Magyarországon is előforduló aranysakálról, hátha ez alapján felismered a tettest. :) Én is üdvözlöm a te pipijeidet! :-D

Előzmény: Balázscochin (212)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.28 0 0 212

Heló!

Nem róka volt az biztos!Nagyon hasonlít rá.Magas lábai vannak,hosszú farka, de nem lompos mint a rókának.Ritka világosbarna szőre van és hegyes fülei.Nem tudom hogy mindig vicsorít-e, de én akár hányszor láttam mindig vicsorított.Tiszta horror:-D

Azóta nem voltam egyedül az erdőben, mert nemrég kb 2 éve volt olyan eset hogy valami állat totál szétkaparta a nyúlólaimat, és a szomszédban volt éjszaka mikor felkapcsolták az udvaron a lámpát egy szürkésbarna hiúzhoz hasonló állatot láttak elfutni.Az utcánkból szinte mindenki nyúlját és baromfiját megdézsmálta, de én már felkészült vagyok és nagyon megerősítettem a nyusziólakat.Így az enyémek megmenekültek:-))Ezért van bennem egy kis para!Nincs kedvem mégegyszer nulláról kezdeni az állatok beszerzését.De szólj ha untatlak ezekkel a témákkal.Csak nincs senki akivel megoszthatnám ezeket a tapasztalatokat.Üdv a pipiknek.. :-D

Előzmény: Adam18 (211)
Adam18 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 211

Helló!

Köszi! :)

Én is gyakran kirohanok, ha nagyon zajonganak a madarak, de szerencsére általában csak jelentéktelen dolgok miatt csinálják ezt pl. megijednek valamitől, vagy tojás rakásnál a kotkodácsolás miatt a kakasok is rázendítenek. :) Jó, nem is kell róla beszélni, eltudom képzelni, hogy milyen szörnyű volt... Még csak annyi, hogy ha már láttad, akkor a tettes róka volt? Nálam napközbe nem merne oda menni a nyest, mert egyrészt a nyestek napközbe alszanak, másrészt a tyúkok, pávák, gyöngytyúkok, kacsák, libák, fácánok zajongására a kutyáim egyből ott teremnének és elzavarnák a betolakodót. ;) Ráadásul az egyik kutyám vadászkutya, ennek ellenére nem bántja a kertben szabadon lévő tyúkokat, de a kertbe tévedő macskákat, az egereket, patkányokat nem tűri meg. :D

A Monori börze hajnali 5-től kb. délután 1-ig tart, de én már általában 10-11-kor eljövök, mert addigra megszerzek mindent amire szükségem van, ill. a nagy tömeg miatt. Ide érdemes minnél hamarabb kimenni, főleg, ha akarsz is valamit venni, mert ált. 9-kor már nagy tömeg van és a legjobb/legszebb madarakat is elkapkodták. Persze te nem nagyon tudnál korán oda érni a távolság miatt, hacsak elnem indulsz hajnali 3-kor. :D Üdv. 

Előzmény: Balázscochin (210)
Balázscochin Creative Commons License 2007.09.28 0 0 210

Heló!

Szépek a cochinjaid, én is szeretnék majd ilyen színben is.

Hát vitt is el belőlük csak nem maradt ideje, mert a kakasok nagyon hangosak voltak és gyorsan kiszaladtam hogy mi ez a hangzavar!Már késő volt...:-(((Az egyik tetemet a szomszéd kertjében találtuk meg a többit nem.De nem is nagyon akarok róla beszélni, mert elég rossz volt szembenézni vele szájában a kedvencemmel:(((Egy évig folyamatosan visszajárt addig a tyúkokat a karámokban tartottam, csak néhány órára voltak kiengedve amíg ott tudtam lenni velük.Azóta lelőtték a vadászok mindet, meg volt ami hurokba akadt.

Nagy szerencséd van hogy még nem járt nálad is, nagyon figyelj rájuk mert csak pár percbe telt nálam és odalettek.Lehet hogy a kutya miatt nem merészkedik be, gondoltam rá hogy hozok egy kutyát védeni, mert a német juhászunk is bántaná a tyúkokat:((Mindenesetre ha nagyon rikácsolnak akkor menj ki nézz szét!10 perccel előtte voltam kint náluk etetni és még akkor semmi jel  nem volt a veszélyre.

Hát a kakas mindenképpen fajtiszta kell hogy legyen.Eddig minden cochinomnak ilyen volt a taraja.Meg a szomszédban is van egy cochinkakas és annak is ilyen.

Tényleg jó lenne Monoron de nem hiszem hogy kijutok a távolság miatt:(((Megpróbálok elmenni.És ez hány órától meddig tart??Üdv.:-D

Előzmény: Adam18 (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!