Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1413

Szia !!! Örülök, hogy jól vagy és üdv újra itt!!! Ó a cataflam anno nálam is csodákra volt képes:-)

 

Azért vigyázz, hogy a nagy pakolásban, nehogy Téged is bedobozoljanak:-))) Azért a biztonság kedvéért mindig legyen nálad egy szívószál, vagy legalább egy szalmaszál:-))) Ez a bekukucskáló kiskecske vagy mifene honnan jött elő?:-DDD

Előzmény: ovics (1409)
Dolna46 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1412

Szia, Ovics! Örülök, hogy "látlak"!

 

Vigyázz magadra, ha csinálsz is valamit, csak módjával, kíméletesen!

 

További javulást!

 

 

Előzmény: ovics (1409)
ovics Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1411

ovics Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1410

A kórházban a bal felső karom tegnap már nagyon fájt....előszőr a véralvadásgátló szuriknak tudtam be és az estit már a hasamba kértem. A karom egyre jobban fájt. Bevettem az ilyenkor szokásos cataflamomat és láss csodát. Általában havonta 2-3 napos fájdalmaim vannak hol itt-hol ott és 1 cataflam nekem elmulasztja. persze a Trexan heti 6 továbbra is megy.

Előzmény: .ETNA. (1408)
ovics Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1409

ITTHON VAGYOK.

 

A fiam délben hazahozott.Igaz, holnapi elengedésről volt szó, de a doki azt mondta, a sebtől nyugodtan mehetek, ha akarok. Keddre vissza is rendelt.

Most jegelek.

Voltam csütörtökön a reumásnál..................lehet, hogy mondtam...................és elküldött januárban kézrtg-re. mutattam, hogy egyenesek az ujjaim, mire válasz: azt akarjuk, hogy azok is maradjanak.

 

Lányok ! Dobozok között élek.Férjem és lányom elkezdte itthon is a dobozolást a költözködéshez.Miskolcon is doboz doboz hátán....................

.ETNA. Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1408

Szia! Eddig csak a gélt ismertem, nem is tudtam, hogy van ilyen kúra! Tudod, szerintem fájdalomcsillapításra jó, de a betegségünk "gyökeréig" azt hiszem, nem hatol. Hiszen az alapproblémánk az, hogy az immunsejtjeink annyi TNF alfa fehérjét termelnek (ami a gyulladás, mint ősi védekezőmechanizmus kiváltásában játszik szerepet), mintha tele lenne a szervezetünk mindenféle "támadó" bacilusokkal, akik ellen intenzíven védekeznie kellene az immunrendszerünknek.

 

Egyszóval jelentős javulás ma még csak az alábbi módokon érhető el, zárójelben azok a gyógyszerek, amiket én szedtem, vagy szedek, vagy kapok:

 

1./ nem szteroid gyulladáscsökkentők (ha a leletek még nem indokolják a "drasztikusabb" beavatkozást, pl. Declofenac stb.), ide tartoznak a gélek, kenőcsök, szerintem az Általad említett Voltaren-kúra is

 

2./ gátolni/lassítani/visszafogni kell az immunsejtek osztódását, hatni a működésükre, bázisterápiás gyógyszerekkel (Trexan stb.)

 

3./szteroidok - na ilyet szerencsémre nem kaptam, amúgy sem "szimptizálok" ezekkel a szerekkel:-)

 

4./ infliximab hatóanyagú szerrel megkötni a TNF alfa fehérjéket (ld. Remicade stb. biológiai terápiák) - ez a jelenlegi legújabb módszer, különböző szerekkel, ma már van teljesen humán szer is, mert a Remicade ember-egér monoklonális antitesteket tartalmaz. A sajtot már szeretem:-))

 

Mindegyiknek vannak mellékhatásai, némelyeknek egészen komoly, de hát ez van. Ja és persze még ott vannak a különböző szaliciles fájdalomcsillapítók is, az elején én is azt hittem, hogy csak ezt kell szednem, meg némi gyulladáscsökkentőt, aztán jó nagy ...fáraesés volt, mert a vérsüllyedésem 60-72 között mocorgott, márpedig a gyulladást le kell tornázni mindenáron, így jöttek szépen sorban a "többiek", Trexan, Remicade... nem is beszélve a sok szemét emberről, felülvizsgáló öregecske főorvosról a táppénz alatt, aki simán a képembe vágta: ebből ennyi idő alatt meg kellett volna gyógyulni... még szerencse, hogy ott volt a háziorvosom és elmagyarázta neki, hogy ez nem szimpla ízületi gyulladás, hanem sokízületi gyulladás, ami ugye főorvos úr, ahogy ön is tudja, gyógyíthatatlan. Ha nem a bőrömmel "szórakozott" volna, jót nevetek csak az egészen, így azért nem volt annyira vicces, legszívesebben... no de moderáljam magam:-)))

 

Szerintem bármit próbálj ki, ami nem árt, s amivel az ORVOSOD IS EGYETÉRT !!!! Ja, és legközelebb kérdezd meg tőle, hogy nem tudna-e Neked adni tájékoztató kiadványokat a reumatoid arthritisről, ha még eddig nem adott. (pl. Dr.Rojkovich Bernadett, Sólyom Istvánné, Dr Ortutay Judit: Reumatoid Arthritis Krónikus sokízületi gyulladás, Betegtájékoztató c. kiadványát stb.stb.)

 

Bocs, ha kicsit "tanítónénis" vagyok olykor:-D

Előzmény: imi210 (1407)
imi210 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1407

Szia!Etna.mit szolsz a voltaren injekcios kurához?Ér valamit?

.ETNA. Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1406

Kedves Dolna, hát ez nagyon aranyos:-DDDDDDDDD Bocsi, de tényleg nevettem, sőt akkorát, hogy még az ékszerteknőceink is lejöttek a kifutójukról:-)

 

Szerintem inkább ne szomorkodj, nevess Te is velünk, még ha neked ez nem is olyan vicces, de tudod a nevetés gyógyít!!!! Na jó, kicsit hízlal is:-)

Előzmény: Dolna46 (1405)
Dolna46 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 1405

Na, úgy látszik, teljesen megzakkantam!

Két napja keresem a pénztárcámat, ki akartam fitetni, amit a lányom hozott a boltból, és sehol nem találtam, pedig minden lehető helyen megnéztem. Belenyugodtam, hogy elhagytam, szerencsére nem sok pénz volt benne, csak pár száz forint. Ma nyúlok a fagyasztóba a virsliért, mit gondoltok, ott feketedett! Valószínű, még a múlt héten tettem oda, amikor elraktam a csirkecombot, amit csütörtökön vettem.

 

Lehet nevetni! - én már csak bosszankodtam a hülyeségemen!

Előzmény: .ETNA. (1402)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1404

Ó, hát azt semmiképpen se tedd!!!

 

Ha magával a betegséggel kapcsolatban sem tiszta minden (nem csodálkoznék ezen, anno én is éppen így voltam), akkor nézd meg a 1253-as hozzászólást.

Előzmény: imi210 (1403)
imi210 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1403

Szia.Örülök neked hogy irtál,úgy érzem adtál nekem egy kis reményt hogy ne adjam fel köszönöm neked.

Előzmény: .ETNA. (1399)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1402

Kedves Dolna!

 

Bár minden "jóslatom" így bejönne, köztük esetleg a lottó 5-ös is, ha kérhetném:-)) A javulás szuper!!!! Most biztosan nagyon boldog vagy, végre valami, ami hatásos!!!

 

A vízhajtót  csak úgy mellékesen említettem, Anyukám esete kapcsán, de úgy tűnik van ezekben a szívzűrökben sok-sok hasonlóság. Ugye, hogy még a kedve is más az embernek, ha nincs fájdalom és könnyebben tud mocorogni, tenni-venni!!!

 

A létrán én is jót nevettem:-DDDDD Egyszer a férjem a mikró helyett, a mellette lévő hűtőszekrénybe tette a melegítésre váró pohárnyi kávéját, na azon is napokig nevettünk:-)))

 

Akkor - ezek szerint - esetedben elmondhatjuk, hogy a boldogság elvette az eszed?? :-DDD

Na jó ez csak vicc, de annak tényleg nagyon örülök, hogy minden kezd végre jól alakulni!! Csak így tovább!!!

Előzmény: Dolna46 (1401)
Dolna46 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1401

Szervusztok!

 

Képzeld, Etna, pénteken hiába hívogattam a doktornőt, nem tudtam elérni. A méreg majd megevett, meg fúrta a kíváncsiság is az oldalamat, milyen lett a laboreredményem.

 

Most, kb. 10 perce hívott a doktornő, elnézést kért, otthon hagyta a telefonját, azért nem vette fel. Azt mondja, ragyogóak az eredményeim, a CRP 10 alatt van, a süllyedés meg 32. Ilyen jó már kb. 5 éve nem volt!

 

A másik gondom, a fulladás is megoldottnak látszik: pénteken már ülő helyzetben is kapkodtam a levegőt, aztán a lányom rám parancsolt, igenis vegyek be vízhajtót, mert ha a lábaim nem vizesek is, attól még a tüdőmben lehet víz. /eü. diplomája van/. Igaz, szombaton a vízhajtótól estefelé már alig tudtam elkerülni egyik lábamat a másikkal, úgy legyengültem, de mostanra mintha kicseréltek volna!

Csak az agyammal "történhetett" valami, vasalásnak akartam nekilátni, kihoztam a spájzból a vasalódeszka helyett a létrát... na, ezen egyedül, hangosan röhögtem!

 

Ovicsnak gyors műtét utáni regenerálódást kívánok! -

 

...és mindenki másnak, aki idepislog, fájdalommentes napot!

.ETNA. Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1400

Ja, és még valami, pl. fizioterápiás kezeléseket kaptál már? Nekem pl. három éve egy ilyen "kúra" úgy helyretette a térdem, hogy lekopogjam, azóta sincs vele semmi gond.

Előzmény: imi210 (1396)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1399

Ez azért fontos, szerintem mindenképpen beszélj erről az orvosoddal, mert ha tervezitek a bébit, s a fogantatásra mindketten fel akartok készülni, akkor tényleg fontos lehet, hogy egy időre más gyógyszert kapj, vagy ne szedj semmit stb. Pl. a Methotrexánon anno rajta volt a betegtájékoztatón, hogy legalább 3 hónap (ha jól emlékszem) kell ahhoz, hogy kiürüljön a szervezetből, szóval ennyi ideig nem ajánlották a teherbeesést, gondolom ez az apuka esetében is így van. Persze minden gyógyszer más és más. Az RA egyébként nem örökölhető, bár a hajlamosítás dologról beszélnek, de hát ez egyáltalán nem biztos, hiszen arról sincs fogalmuk, hogy valójában mi is okozza (hajlamosító gének, fertőzés ??).

 

Ha van RA diagnózisod, ami ráadásul egyértelműen (tehát például nem szeronegatív RA-s vagy, akinél a vérben az értékek normálisak, mégis RA-s) igazolható a vérvételkor, pl. magasabb reumafaktor érték (40-ig normális), állandó emelkedett gyulladásszint stb., akkor sajnos ez van, el kell fogadni és lapozni.

 

Magyarán inkább a megfelelő, Neked a legjobb gyógymódot megkeresni. Nekem pl. bejött a Trexan és a Remicade infúzió együtt, bár a háttérben biztosan zajlanak a folyamatok, ez látszik a vérképen, de se fájdalom, se semmi, pedig minden volt az utóbbi években: hegymászás, tengerparti nyaralás, 19-20 órás autóutak stb.stb.:-))  Miután a betegség gyógyíthatatlan, legjobb, ha az ember elfogadja, de NEM ADJA MEG MAGÁT!!! A lüke statisztika szerint az RA-sok 20 %-a, az orvosok számára is megdöbbentő és megmagyarázhatatlan módon, egyszercsak meggyógyul, miközben ugyanaz a kezelés, gyógymód, másoknál tök hatástalan. A fodrásznőm férje pl. (ma már 50-es pasi) 18 évesen meggyógyult, méghozzá az azóta már a törzskönyvből kivett aranyinjekciós kezelés nyomán (ami egyébként Ausztriában még ma is kapható)... egyszóval valami azért csak van ebben a gyógyulásban:-)

 

Az RA sokféle, mindenkinél más, ahogy a gyógyszerek is mindenkire másképpen hatnak, de az, hogy hol itt fáj, hol ott, hol hosszabb, hol rövidebb ideig (ahogy Te is tapasztalod), az sajnos speciálisan éppen hogy nagyon is jellemző az RA-ra. Egy undok, kiszámíthatatlan kórság, de azért ne hagyd magad!!

Előzmény: imi210 (1396)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1398

Küldöm én is a pozitív energiákat!!

Gyógyulj, és gyere vissza gyorsan.

 

Előzmény: ovics (1387)
afintha Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1397

Es miert gondolod azt, hoogy nem biztos a diagnozis?

Előzmény: imi210 (1395)
imi210 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1396

De ami legjobban aggaszt,most nösültem a nyáron és szeretnénk babát és nem szeretnék beteg babát,ezért se szeretnék erős gyogyszereken élni az igazi megoldást akarom de már nagyon.

imi210 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1395

kaptam salazopirint de ezt abba hagytam mert rosszul voltam tőle,methotexátot is szedtem de ez sem jőtt be,most meloxEP et szedek de ez néha gyenge.

Előzmény: afintha (1394)
afintha Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1394

Mit jelent az, hogy szerinted nem egyertemu a RA diagnozisa?

 

A szterodion kivul kaptal-e valaha masfajta gyogyszert a kovetlezo hatoanyagk barmelyikevel: aurothiomalate, auranofin, D-penicillamine, chloroquine, hydroxychloroquine, sulfasalazine, methotrexate, azathioprine, cyclosporin A, etanercept, infliximab, adalimuma, anakinra, abatacept?

Előzmény: imi210 (1393)
imi210 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1393

Sziasztok!Hát az én esetem már 8 éve tart,kezdödött a bal lábammal de hirtelen. 4 évig csak a bal fájt aztán egyik naprol a másikra átváltott a jobb lábamra,ugy hogy a bal lábamnál szinte teljesen elmulta fájdalom.megálapitották hogy reumatoid arthritis de szerintem ez nem egyértelmü,vannak időszakok mikor szinte 98%ban tudok dolgozni kemény fizikai munkát is,de ha jön egy kis idöváltozás mint pl:tegnap akkor teljesen ki vagyok.már pár éve szenvedek ha időváltozás jőn már elegem van az egészből,minden nepom kin szenvedés ez igy nem élet nem tudom a megoldást.Szedtem sokféle gyogyszert,főként Medrolt 2 évig,de azt abba hagytam magamtol mert az állapotom nem lett jobb se rosszabb.Tul vagyok mindenféle vizsgálaton minden oké szoval ha valaki tud segiteni azt megköszönném.aztán folytatom a történetem.

Előzmény: .ETNA. (1391)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1392

Most komolyan, képes voltál már inni abból pezsgőből, mielőtt pl. hozzám átjött volna? :-DDD

Előzmény: ovics (1388)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1391

Kedves Imi!

 

Ez éppen egy ilyen fórum, itt mindannyian, így vagy úgy, de érintettek vagyunk ízület-ügyben. Egyszóval itt aztán valóban érezheted, hogy "nem vagy egyedül" !!  :-)

 

Akár itt a fórumon is bátran mesélhetsz az esetedről, sőt felteheted a kérdéseid, nyíltan kérdezhetsz, ha valamelyikünk tud, egészen biztosan válaszol! Hajrá!

Előzmény: imi210 (1389)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1390

Persze, csak tréfáltam, jobb is, ha inkább bent csak pihensz! Azért majd jelentkezz utána! Csak hogy megnyugodjunk!

 

Hát ez tetszik:-)))) Csak remélni merem, hogy a pezsgős pohárban nem ásványvíz van:-)) Bár a Trexánra... na, azért néha egy ici-pici belefér:-)

Előzmény: ovics (1387)
imi210 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1389

Sziasztok sorstársak!van köztetek debrecen környéki?izületi fájdalmaim vannak évek óta,szeretnék valakivel beszélgetni ,irogatni hasonló témárol.

ovics Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1388

ovics Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1387

Szívom be a pozitív sugarakat.

Viszont mégsem viszem be a mobil-netet, mert kedden visszavinné a férjem, mivel megy 3 napos konferenciára és ott szüksége van rá. Szóval hétfőn ki leszek ütve, kedd délelőtt tudnám csak megnézni. Elméletben szerdán jövök haza, legalábbis szeretnék.

Előzmény: .ETNA. (1386)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1386

Helyes! Nehogy már holmi műtét elvonjon tőlünk:-))

 

Azért majd küldöm a pozitív sugarakat!!:-)

Előzmény: ovics (1385)
ovics Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1385

Na de..............................ugorjon haza a férjed egy kis "családállításra"  :D

 

Holnap befekszek kórházba egy hétfői műtétre, ezért igazoltan leszek távol. Szerdán szeretnék hazajönni...............................lehet, megkérem a férjemet, hozza be a netet.

Előzmény: .ETNA. (1383)
.ETNA. Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1384

Egyébként én is jobban szeretem a Firefoxot, mindig ezt használom, örülök, hogy megoldotta az index a gondot és anélkül, hogy törölgetnem kellett volna valami izéket, kis "döcögés" után már bejön mindig a "szövegdoboz"

Előzmény: ovics (1381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!