Keresés

Részletes keresés

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.21 0 0 4090

Kedves Enchantée!

 

Szerintem meg fogja szülni a következő porontyot is, de valóban fenn áll az esély egy következő aranyérre.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: Enchantée (4088)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.21 0 0 4089

Kedves Kriszta!

 

Az lesz, hogy nem lesz panasza.

Mivel addig úgysem nyugszik, szóljon a gasztroenterológusának a problémáról, kivizsgálják, megmondják, hogy nincs baj.

A Reparon erre jó lesz, ha nem múlik el a vérzés, keressen fel egy jó szakembert, proktológust!

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: krisztta2 (4087)
Enchantée Creative Commons License 2011.04.18 0 0 4088

Tisztelt Doktor Úr!

 

32 éves vagyok, 100% hogy aranyérrel lettem "gazdagabb", sajnos, amit szülés után kaptam. Holnap megyek a sebészetre, mert nem akarom halogatni a dolgot. Úgy érzem, elájulok a félelemtől, nem is a fájdalomtól félek hanem a szituációtól, nagyon cikinek tartom. Annyi kérdésem volna, a vizsgálat végkimenetelétől függetlenül, hogyan fogok így mégegy gyereket szülni? Ha meg is gyógyítanak van-e rá esély, hogy újabb szülés után megint aranyerem lesz? köszönöm a választ

krisztta2 Creative Commons License 2011.04.17 0 0 4087

sziasztok,kedves doktor Úr

 

 

elöljárójában annyit, hogy irtózatos egy hipochonder vagyok, most múltam 36éves, 18évesen pszichiátrián is kezeltek sajnos, azóta szerencsére nem fajultak el a dolgok de most megint nagyon félek, s tönkreteszem a környezetem is.szeretnék egy kis segitséget  kérni.Jelenleg gasztroenterológiai kivizsgálás alatt állok, a vérvételem és az uh negativ lett, picit a hasnyálmirigynél imhomogén de az orvos szerint nincs gond.most kilégzés tesztet fogok holnap csinálni meg múlt héten c19 9 es vért is vettek.néha fáj bal oldalon a gyomorszáj melllett.hasmenésem nem szokott lenni, viszont a para ma jött rám, és ez már előfordult egyszer kétszer velem.vércsik volt reggel a székletemen.fáj a végbelemnél picic csomócskákat, lilásakat láttam de bekentem Reparonnal, most estére már visszahúzódtak,picit ég.tegnap nem volt székletem, ma reggel először kevés kkemény jött, azon nem volt semmi aztán rendesen volt széklet, de azon volt vércsik amit a papirral le tudtam törölni.közte nem volt, legalábbis nem látam.Apukám tesvére 50évesen vastagbélrákban halt meg,úgyhogy ezért már fel is állitottam a magam diagnózisát:((de van egy 11 éves lányom, szeretném felnevelni....félek.anyukámnak már műtött aranyere is van, ő nyugtatgat, de már aludni sem tudok a félelelm miatt.egyébként étvágyam jó,, nem fogytam,és ez a vérzés 2 3 hónapja volt utoljára, és 1 napig tartott akkor is.igaz akkor is megkezltem kamillaval meg krémmel.mi lesz velem?????????

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.17 0 0 4086

Kedves Mária!

 

Más oldalom már válaszoltam, de technikailag egyszerűbb lenne beszélni ilyenkor.

Ebben az adagban nem befolyásolja a szívritmus szabályzó bétablokkolót a kúp használata, nyugodtan használja 2x1 adagban tovább.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: t mária (4085)
t mária Creative Commons License 2011.04.15 0 0 4085

Kedves Doktor Úr!

Kéthete jártam önnél Szfváron. Felirta a Doloproct kúpot 2x1 adagban. A problémám ,h bétablokkolót szedek (lokren reggel fél) , és  amikor először jártam önnél ezt e gyógyszert még nem szedtem, tehát nem szerepelt a katonon. Lányos zavaromban,nem mondtam. A kérdésem az lenne ,h igy is használhatom e 2x, vagy menjek vissza , és esetleg mást tetszik irni? Remélem ezen az oldalon előbb elérem Doktor Úrat. Már más oldalon is pobáloztam, kb egy hete folyamatosan. Válaszát köszönöm! Üdvözlettel: Mária

sasa001 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 4084

Huh örülök, hogy nem csak nekem szokott kellemetlen estém lenni az aranyér miatt (néha éjszakánként enyhén égető érzés).

Kb most is ezért nem alszom. Még 6 nap a proktológiai időpontomig a budapesti intézetébe a doktor úrnak. Remélem a vizsgálat jól sikerül majd, és a kezelés hamar jobbulást eredményez majd.

A kérdésem az lenne, hogy a belső aranyérnek (sebész már megállapította) normális tünete a sokáig tartó üléskor jelentkező égető érzés, illetve ugyanez a tünet előfordulása éjszaka?

 

Köszönöm, hogy időt szánt arra, hogy elolvassa.

Jobbulást kívánok mindenkinek.

m_2_m Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4083

A kitüremkedés keddre teljesen visszahúzódott, gyakorlatilag semmi bajom nem volt. Gyűrű rajta, ami elég kínzó volt még kedden este, szerdára sokkal jobban voltam, ma kerítést festettem, és megdöbbenek, hogy úgy mozgok, hogy nem fáj, nem kényelmetlen  semmi. Az élet apró örömei :)

Kontroll jövő kedden. Jah, és tegnap éjjel nagyon jól aludtam, mondhatnám rutinból ébredek fel párszor, rossz alvó vagyok. De nem a nyűgöm miatt szenvedtem éjjel, az biztos! :)

Előzmény: m_2_m (4073)
ötlet101 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 4082

Kedves Doktor úr!

 

Orvosi tanácsra nem is számítottam. Köszönöm tanácsát, egyszer még lehet, h jelentkezem önnél!

Előzmény: Bánfalvi Péter (4077)
Kisasztalka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 4081

Nagyon köszönöm a gyors választ!!!

Holnap talán már okosabb leszek.

Előzmény: Bánfalvi Péter (4080)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.12 0 0 4080

Kedves Kisasztalka!

 

Reakcióm ugyanaz lett volna, mint orvosának, ha ilyen "képet" látok, én is gyulladásos bélbetegségre gondolok, és vastagbéltükrözésre irányítom a pácienst ennek kizárására. Elmondása alapján nyugodtan megbízhat benne.

A daganat, rák ilyenkor nagyon fel sem merül bennem, a gyulladás szokta ezeket a nyúlványokat "termelni".

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: Kisasztalka (4079)
Kisasztalka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 4079

Kedves Doktor úr!

 

30 éves nő vagyok és évek óta van "valami" a végbelemnél, ami nem igazán vérzik (havonta 1x kb, keveset, ha székrekedésem van és keményebb a székletem), nem igazán fáj, csak kellemetlenül jelen van.

Tegnap jártam proctológusnál, azt mondta, nem aranyér, a leletemre a "fibrotikus duzzadt képlet + belül nagyobb anopapillák" -at írta... A végbél tükrözés 17 cm-ig semmit sem mutatott ki, az orvosom ibd-re gyanakszik, bár a duzzanaton kívül más tünetem nincsen. (Illetve megállapította, hogy borzasztóra be van szűkülve a végbél nyílás.) Holnap megyek vastagbél tükrözésre, de nagyon félek, milyen lesz illetve mi lehet ez az egész.

 

Nem azért írok, hogy felülvizsgáljuk az orvosom szakvéleményét, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mit gondol, szükséges ez a colonoscopia valóban? És ha nem gyulladás, akkor mitől lehet ez a kemény kinövés??? (ami nem aranyér, nem bőr...) Tudom, távolról nehéz megítélni, de persze én is a legrosszabból tartok, hogy végbélrákom van.   Erre van esély???

m_2_m Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4078

Kedves Doktor Úr!

 

Köszönöm válaszát, igaziból már nagyon vártam, hogy írjon.

Az orvosom szerint belső aranyér fodult ki - bár nagyon bent nem lehetett, ha ki tudott jönni, gondolom.

Bár műttetni nem akartam volna, csak elmentem orvoshoz, mivel fájt, nedvedzett, ettől meg nem aludtam éjszaka sem, ami hosszú távon elég kimerítő. A fekvés jót tesz, legalább is, ha már nagyon nem bírom, felkelek, mászkálok, apróságokat teszek- veszek, de pl a széken való ücsörgéstől megint fájni kezd.

Ha ez valóban külső aranyér, akkor, ha jól értem a cikkét, semmilyen műtét vagy egyéb beavatkozás nem szükséges, ha visszahúzódott. Ebben az esetben viszont a gyűrűt sem lenne mire feltenni, igaz? Kedden kiderül.

Még egyszer köszönöm válaszát!

 

 

Előzmény: Bánfalvi Péter (4076)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4077

Kedves ötlet!

 

Az előbbi hivatkozás Önnek is szól, de így "előkészítve" a gyógyulást, kis jegelgetésen kívül (naponta 5-10x5-10 perc,törülközőbe bugyolálva) szerintem most mást ne tegyen.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: ötlet101 (4070)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4076

Kedves m2m!

 

Szerintem külső aranyere lett, amiben egy vérrög van. A cikk erről:

 

Jön is, megy is, marad is, mi az? A külső, rögösödött aranyérről

 

Ebben mindent megtalál.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: m_2_m (4067)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4075

Kedves sayama!

 

Inkább végbélrepedése van, ha van vérzés, ha nincs. A link:

 

Végbélrepedés

 

Keressen fel vele egy jó proktológust!

 

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: sayama (4066)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4074

Kedves Sasa!

 

Nem hinném, hogy az aranyér a bűnös, olvassa el:

 

Biztos, hogy aranyér okozza panaszaimat?

 

A Gastromed klinikán jó helyen lesz.

Én Pesten és Fehérváron gyógyítok.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: sasa001 (4065)
m_2_m Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4073

Ja, nem gondoltam, hogy a szülés utáni aranyered enyire friss élmény, nem írtam volna mindenféle tablettáról, bocs.

A jég azért beválhat ám! Monjduk feküdni nem tudsz, a babát emelgetni kell... nem irigyellek! :(

Javulsz amúgy vagy semmi változás?

 

Én most jegelem 2-3 óránként, a repedést mastuval kenem olykor- olykor, de nem hiszem, hogy használ bármit is. Kisebb a kitüremkedés, de csak jegelés után puhul, és fáj is néha. Kedden rendel a doki, akkor megyek, és csinál, amit jónak lát. Itthon tudok valahogy dolgozni, ha keddig visszahúzódna, mehetne rá gyűrű, mennyire könnyű is lenne.... De, nem tudok többet feküdni, még keddig valahogy kihúzomi. Nem elég, hogy sok dolgom lenne (neked pont nem akarnám magyarázni friss anyukának, asszem annyira sok dolgom mégsincs :) ), de feküdni sem tudok ennyit, fáj mindenem, és kezdek meghülyülni. (mellesleg hiába figyelem, hogy hova kenem ezeket a szereket, a hülye érzékeny bőrömnek elég pár nap egy csinos hüvelygombához, és a hátsómon az allergiához... jah, és a jégtől persze felfáztam)

Csak arra nem jöttem még rá, hogy fekvés közbe hogyan tudok a notebookhoz férni, hogy ne kelljen hasizomból tartanom a gépet, magam, a karom, semmit. Nem tudom mennyire tesz jót, ha a hasamon van a gép. Félig ülés kényelmes, de asszem nem tesz jót...  Viszont muszáj körmölnöm meg dolgoznom :(

Előzmény: ötlet101 (4072)
ötlet101 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4072

Köszönöm válaszod, kedves vagy. Próbálok nem vakarózni, amennyire parancsolni tudok magamnak. Természetesen a kenőcsöt rögtön abbahagytam. Mivel szoptatok, így marad a kálcium és a türelmes gyógyulás. Mit csinálsz most? Megműtteted azért, vagy kezelgeted magad?

Előzmény: m_2_m (4071)
m_2_m Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4071

Szia!

 

Akkor függhet össze szerintem, ha allergiás vagy a szerre, amivel kenegetted. Szerintem. Bár a boka viszketés akkor is fura.

Ha nem megy vissza kenőcstől sem, menj orvoshoz.

Végül én is elmentem tegnap, kb vasárnap óta küzdöttem egy kcisit, csüt- re már fájt is. A doki azt mondta még az elején, hogy jó, hoyg ilyen korán mentem, mikor meglátta, azt kérdezte miért nem mentem előbb? Mindegy is mi volt, de a viszketés az a nedvedzéstől van, ha jól tudom. Az meg akkor múlik, ha az aranyered is. Mostanra már nekem is elmúlt, elég idegesítő volt. Esetleg próbáld jegelni, nekem az vált be. Kicsi jégkocka, nem is sokáig, mert felfázol. Csak a kitüremkedésre úgy egy percig, ha tudod, napjában többször. Ja és fekvés. Ennek a kettőnek a kombija menekített meg attól, hogy ma felaprítson az orvos. Egy nap alatt az eredmény: nem fáj már csak a repedés, nem nedvedzik, nem viszket annyira, és nem olyan nagy a kitüremkedés.

(Mellesleg allergiás vagyok egy csomó mindenre, ha vakarni kezded az allergiás részt, az terjedhet tovább, akár a kezedről a bokádra. Kalcium, mellé valami allergia gyógyszer - a ceterizin viszketésre erősebben hat néhány másiknál. De legalább a kenőcs használatát hagyd abba.

Két éve én is pöttyös voltam valami aranyeres csodakenőcstől, de nem ennyire, és csak ott ahol kentem. Nagyon durva volt, de mégsem olyan, mint a tied)

 

Előzmény: ötlet101 (4070)
ötlet101 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4070

Sziasztok!

 

Elkezdtem visszaolvasni az elejétől, de beletört a bicskám. Segítséget szeretnék kérni. 1 hete erősen kitüremkedett az aranyerem, erős fájdalommal, pont mint szülés után. Kenegettem (mindössze 2 napon át, melynek már 5 napja) hátha segít, de ennek erős viszketés lett az eredménye, de nem az aranyér viszketett, hanem az egész ágyékom. Mára a végtagjaimon viszkető piros foltok jelentek meg, először a bokámon és bugyivonalon, majd főleg a comb elején, és a karomon elvétve. Lehet összefüggés az aranyér és a pöttyök között? Volt másnak is hasonló? Mit tegyen az ember lánya ilyenkor?

m_2_m Creative Commons License 2011.04.06 0 0 4069

Gél ugyan nincs itthon, viszont van aloe vera 'virágom', kipróbálom azt. Végül is ilyen formában már más esetekben is bevált.. KÖszi!!!

Előzmény: sayama (4068)
sayama Creative Commons License 2011.04.06 0 0 4068

Szia!

Én aloe vera gélt tettem vattára és rajta hagytam pár órát. Gyorsabban segít, mint más krém.

Előzmény: m_2_m (4067)
m_2_m Creative Commons License 2011.04.06 0 0 4067

Kedves forumozók!

 

Aranyerem van, külső. Nem új, elég régóta küzdök az aranyérrel, egy belső műtétem már volt is. De ilyen durva külső aranyerem még nem volt, emlékeim szerint. Volt annyi eszem sajnos, hogy megnéztem pár aranyér műtétes videot és utána olvastam a stádiumoknak, naná, hogy azonnali halált diagnosztizáltam :)

A lényeg, hogy szerencsére már nem olyan kemény a duzzanat, de lassan kezd fájni, és ami a legrosszabb, őrülten nedvedzik! Korábban olvastam valahol, hogy a IV. stádiumban nedvedzik nagyon, az viszont csak műtéttel kezelhető....Létezik, hogy III. stádiumban lévő külső aranyér klasszikus mastu kenőcs és kúp segítségével elmúlik?

Persze, menjek orvoshoz.... jó. De ha van rá esély, hogy házilag kezelhető, akkor még nem mennék. Kb 3-4 napos az egész dolog, de ennyi és ekkora kitüremkedés csak tegnap óta van, és mondom, most épp már nem is olyan kemény....

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

sayama Creative Commons License 2011.04.06 0 0 4066

Tisztelt Doktor Úr!

 

Novemberben volt hagyományos aranyérműtétem (külső-belcső csomók). Ezután záróizomgörcs miatt féltem menni wc-re. Kb egy hónapja olyan érzésem van, mintha a záróizomban valamilyen kinövés lenne, mely miatt nehéz a székletürítés. Ha még erölködés is van, akkor a külső megmaradt ici-pici aranyerek megduzzadnak. Vérzés nincs.Keserű vízet kell innom, hogy "símán" menjenek a dolgok, de ez így nem állapot. Az lenne a kérdésem, hogy ismét sebészhez kell fordulnom?

sasa001 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 4065

Kedves Doktor Úr!

 

Sok cikket olvastam a témában, megpróbálok pontos képet adni a panaszaimról.
A tünetek 3 hónapja jelentkeztek, orvoshoz az 1. hónap végén fordultam először. Eddíg csak sebész nézett meg (2) illetve 1 bőrgyógyász (bgyógyászati problémát nem tapasztalt).

 

Az sem teljesen tisztázott, h I. , vagy II. stádiumban áll a betegség az esetemben (sose került kívülre, de egy papíron azt írták, másodfókú). Belső aranyereim vannak, érzésem szerint a két oldalt 1-1. Ezek eléggé fenn vannak, ujjal nehezen észrevehetőek, de az áthajláás alatti részt is érintik, így minden székelésnél fájdalmat okoznak.

Amit nem sokan írnak itt, de nálam szintén tünet,h üléskor is sokszor kellemetlen érzésem van, azon kapom magam, h sokszortesthelyzetet váltok, támaszkodom, ilyesmi.

 

Tüneteimre kúpot szedek, helyesen táplálkozom, sokat mozgok, de úgy gondolom, ez nem lesz elég a gyógyuláshoz. Fiatal vagyok, és úgy gondolom, hogy helyes döntéssel az én esetemben teljesen meggyógyulhatok.
1 hét múlva mennék vissza a sebészetre kontrollra, illetve a gastromed magánklinikára van ápr. 26-ra időpontom vizsgálatra. (az itteni pozitív vélemny alapján választottam).

 

Ön mit javasol? Maradjak a sebészet mellett, vagy hívjam önt? xD (még nem olvastam, hol praktizál...)

 

Várom válaszát, ésvalószínüleg megkeresem telefonom.

Köszönöm.

löno Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4064

Kedves alongtimeago!

 

Sok fajta műtéti eljárás létezik az aranyér eltávolítására.Sajnálattal olvastam a negatív tapasztalatodról.

Hidd el én sem bíztam még el magam.

Elsősorban azért ajánlottam ezt a módszert,hogy mindenki elkerülhesse a műtét utáni "borzalmakat"!

Nem tudom megnézted-e a videó bejátszást?

Ami ott elhangzik azt EGYENLŐRE alátudom támasztani.

Viszonylag új módszer(legalábbis nálunk).

Ahhoz viszont,hogy ne essek vissza abba a stádiumba,sok dolgot másképp csinálok.

Remélem leszek olyan szerencsés és elkerülöm a visszaesést.

Köszönöm a hozzászólást és a figyelmeztetést.

Sok egészséget kívánok.

Minden jót,löno!

Előzmény: alongtimeago (4063)
alongtimeago Creative Commons License 2011.03.31 0 0 4063

Kedves löno !

 

1-1.5 hónappal a lézeres műtétem után én is jókat írtam volna a saját műtétfajtámról. Nem szedtem addig soha fájdalomcsillapítót, én is szépen sportoltam utána 6 héttel (idegen biciklisekkel versenyeztem futva, mondták is hogy milyen jó vagyok :) Aztán jött a nagy visszaesés. Szóval ha 3 évig nem lesz semmi gondod majd akkor beszélünk, neked bevált-e ez a műtét ? Én most 2 évvel a műtétem után már teljesen más véleménnyel vagyok a lézeres beavatkozásról, ezt tényleg csak évek alatt tudjuk értékelni bevált-e, és visszacsinálnád-e a műtét előtti állapotodat ?

Ne feledd: az időzített bomba már benned is ketyeg :)

 

Üdv, alongtimeago

Előzmény: löno (4054)
Amanci Creative Commons License 2011.03.29 0 0 4062

Köszönöm szépen a segítségét!

Előzmény: Bánfalvi Péter (4059)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2011.03.29 0 0 4061

Kedves Bíbor!

 

Bármi elképzelhető, senki sem tévedhetetlen.

Ha panasza van, azt valami okozza. Lehet, hogy nem derül fény rá egykönnyen, vagy első vizsgálat alkalmával, ilyen van. De annyiban hagyni, hogy semmi baja, szerintem nem kéne.

Javaslom, egy jó szakembert, proktológust keressen fel!

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: Bíbor39 (4058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!