Keresés

Részletes keresés

Kisbolygó Creative Commons License 2005.01.31 0 0 119

Sziasztok!

 

A migrénből írom a szakdogámat, és olyan migrénesek jelentkezését várnám, akik szívesen segtítenének egy emailben elküldött kérdőív kitöltésével.

 

Köszi, Kb.

s_vali Creative Commons License 2004.11.03 0 0 118

Sziasztok!

Még nyáron írtam ide a topikban, hogy nekem csak régen voltak migrénjeim, és mostanra csak évente 1x jön. Hát utána megkaptam rendesen... 2 hónapig 2-3 naponta olyan erős migrénem volt, hogy alig éltem :( szörnyű volt :(

Első gondolatom az volt, hogy egy fejfájás klinikára megyek, de miután nem akartam feltétlenül gyógyszereket szedni, végül egy olyan helyre mentem, ahol orvosok dolgoznak ugyan, de nagyon sokféle természetgyógyászati kezelést is folytatnak.

Ami meglepő volt, hogy minden tünetemet lejegyezték, azt is, aminek látszólag semmi köze a migrénhez. Aztán adtak egy "terápiás javaslatot", aminek a legfontosabb része egy erős méregtelenítő diéta volt. Ez min 1 hét, én 1,5 hétig csináltam, és azóta 2 hónapja még sima fejfájásom sem volt, nemhogy migrénem! És sokkal jobban is érzem magam!

Javasoltak akupunktúrás kezelést is, de aztán lustaságból arra már nem mentem el (mert hát ugye ahogy a panaszok elmúltak, már nem veszi olyan komolyan az ember :( )

Egyébként itt végeznek írisz diagnosztikát is, akupunktúrás kezeléseket, Voll tesztet, mindenféle masszázsokat is, bátran ajánlom, nagyon rendesek és hozzáértők, csak sajnos nekem elég drága :( Amúgy www.biovital.hu

gimli64 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 117
Saját tapsztalat. Ha meg nem is oldja mindig a problémát, de enyhíteni mindig szokott a borsmenta-tea. Homeopátiás szerekkel-módszerrel próbálkozott már valaki ?
Bartloka Creative Commons License 2004.10.13 0 0 116
Miféle diéta? Írnál róla részletesen?
Előzmény: KleoPatra (115)
KleoPatra Creative Commons License 2004.10.12 0 0 115

Hello, én is eléggé fejfájós voltam, amíg el nem kezdtem egy speciális diétát.

Azóta a migrénjeimet mintha elfújta volna a szél.

És persze az antidepik is segítenek.

Alex11 Creative Commons License 2004.10.09 0 0 114

Szia!

Én is az Ormos Intézetben voltam írisz diagnosztikán. Akupunktúrát máshol csináltattam, mert nem vagyok Bp.i és nem tudtam volna megoldani a bejárást.

Örülök, hogy mások is megerősítik a módszert, és hogy másoknak is segít.  :)

Előzmény: 7241gabi (111)
Dr.Buba Creative Commons License 2004.10.08 0 0 113

Sziasztok! Megörültem a topicotoknak, mintha nekem találták volna ki. Szóval én is a migrénes klub büszke tagja vagyok. Csatlakozom a hideg víz és koffein gyógymód hívőkhöz. Én vettem magamnak egy elektro akupunktúrás készüléket otthonra. Annyira jól bevált, hogy gyakorlatilag amint egy pici fejfájásom van néhány perc alatt teljesen elmúlik, és a migrénik már soha nem jutok el.

Üdv

Tgold Creative Commons License 2004.10.08 0 0 112
AZ Ormos Intézet Kispesten elég jó hely. Telefonon be kell jelentkezni, időpontot adnak. Sok orvosi diplomával is rendelkező természetgyógyászuk van. Az én iriszemet egy oroszul beszélő hölgy nézte meg - tolmácsot biztosítottak.
Előzmény: 7241gabi (111)
7241gabi Creative Commons License 2004.10.08 0 0 111
Hú, ez jól hangzik. Elérhetőségeket tudsz mondani? Az írisz diagnosztikára és az akupunktúrára. Nagyon sokan foglalkoznak vele, de attól tartok sok a kókler. Akkor inkább olyanhoz mennék akinek van referenciája is..
Előzmény: Alex11 (109)
themuse Creative Commons License 2004.10.05 0 0 110

Sziasztok. Hú, ez egy már-már meseszerűen szép sztori... Irigyellek. :)) Ez az agyértágulat érdekes dolog, én spec minden kezdődő fejfájásnál valami koffein-tartalmú cuccal indítok - ez jobb esetben hat is -, viszont tényleg mi van akkor, ha meglévő tágulat okozza a fájdalmat és még jobban rádobok?!

 

Ahogy olvaslak titeket, látom, hogy a Cataflam dobogós helyezett. Joggal. De mondanék még egy lehetőséget: létezik egy Flector EP rapid nevű por, egyadagos dózisokba csomagolva. Ezzel még annyit sem kell várni, mint a Cataflammal, mivel rögtön oldott állapotban kerül a szervezetbe. Tényleg nagyon jó. Két perc múlva elviszi mindenféle fájdalom 90 százalékát. Eredetileg mozgásszervi problémákra ajánlják, de olyan univerzális fájdalomcsillapító hatásfokkal rendelkezik, hogy csak na. Egyetlen hibája, hogy csak recepre kapható - de aki már Cataflam-receptet tud szerezni, az ilyet is. :)))))

Előzmény: Alex11 (109)
Alex11 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 109

Sziasztok!

 

Megpróbálok segíteni!

 

Nekem kb. 17-18 éves koromban kezdődött érettségi előtt a migrénes időszakom. Volt hogy hónapokon keresztül, de volt hogy egy évig semmi. Tipikusan féloldalas fejfájás, a csúcson hányás és hasmenés. 1 roham 6-12 órán át tartott és amikor olyan időszakom volt, rendszeresen jött. Minden második reggel 7-9 között  Soha nem tudtam kötni semmihez, se front se kaja semmi. Az egyedüli következtetésem az volt, ha valami stresszes feszült időszakom volt akkor jelentkezett. Gyógyszer nem segített, mert egyszerűen nem működött a gyomrom azokon a napokon. Ha bevettem a gyógyszert előtte órákkal akkor is a csúcsponton egészben hánytam ki, szinte semmit nem oldódott. Na szóval orvosok hada sem tudott segíteni. Ekkor elmentem írisz diagnosztikára. Mit mondjak, nem bíztam 100%ig a módszerben. Meg is fogadtam, semmit nem mondok nekik, olvassanak ki mindent a szememből! Nem is kérdeztek semmit előtte, csak üljek le mondták és elkezdték a vizsgálatot. Belenézett a szemembe a hölgy, és első kérdése: Nem szokott fájni a feje jobb oldalon?! Mert a jobb agyféltekénél egy értágulatot látok!  Bingó, mondom, most is fáj!!!  Cukorbetegséget nem látok, mondja  de hajlamot igen. Ez is nyert mondom, vannak a családban cukorbetegek! Ezek után mindent elhittem neki. Javaslata: hideget rá, citromlé, C vitamin koffein, akupunktúra. Irány a mosdó hidegvizet a fejemre. csodák csodája enyhült a fájdalom. Odahaza aztán tökéletesítettem a módszert, jéghideg víz a fejemre és bele a fülembe azon az oldalon ahol fájt! Reszkettem mint a falevél, de a fájdalom szinte teljesen elmúlt!! Ezek után kerestem egy akupunktúrás helyet. kb 6 hétig jártam kezelésre hetente 2x. Elektro akupunktúra volt + fül akupunktúra. A fülemben a kezelés végéig benne voltak a tűk. Mindez történt 3 éve.

 

 Azóta nem volt migrénes fejfájásom 3 éve !!!!!

 

(Ezt gyorsan le is kopogom. )

 

Remélem segíthettem valakinek.  :)

BlueBird Creative Commons License 2004.10.05 0 0 108
Igen, tényleg nincs értelme, mert kísérleti nyúlnak néznek és teletömnek nyugtatókkal.
Előzmény: Bartloka (107)
Bartloka Creative Commons License 2004.10.05 0 0 107

Nem olvastam vissza végig. Nekem kb 5-6 éve van fejfájós problémám. Sokáig a kontaktlencsére gyanakodtam, aztán a vérnyomásomra (de aztán kitapasztaltam, hogy azok másfajta fájások). Most meg tűrök, ennyi. Ahogy itt is nézem, nincs értelme orvoshoz menni.

messengerina Creative Commons License 2004.09.30 0 0 106

Az első mondatnál azt hittem vmi kuruzslásról fogsz írni... :-)

De azt hiszem ez a terápia nem veszélyes, ki lehet próbálni. Ha pozitív lesz - én is kipróbálom.

Előzmény: gabi0826 (105)
gabi0826 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 105

Sajnos egy idő után nálam jelentkeztek a mellékhatások: a gyomrom / emésztésem eléggé ki tud tőle akadni, úgyhogy mindig meggondolom, mi az elviselhetetlenebb: a fájdalom vagy a várható mellékhatások. Azért általában a Cataflam győz!

Nekem semmi más gyógyszer nem segít már, sajnos.

----

Megragadom az alkalmat, hogy beszámoljak egy állítólagos migrén terápiáról, kísérletező szelleműek kipróbálhatják, én is ki fogom. Többen esküsznek rá, hogy azóta nem fáj a fejük, bár szerintem hihetetlen, de mivel még nem próbáltam, ezt nem szögezhetem le, szóval:

 

- 10 nap egymás után reggel az első dolog egy banán (aztán lehet mindent enni/inni).

- Azután ugyancsak 10 nap egymás után 4 paradicsom egy pohár ásványvízzel összemixelve, szintén éhgyomorra, utána bátran bármit.

Előzmény: 7241gabi (103)
messengerina Creative Commons License 2004.09.27 0 0 104

Szia Gabi!

Én csak Cataflammot szedek, nekem az jön be, semmi más. Minden egyéb csak tompítja a fájdalmat és kóvályogtam tőlük.

Mondjuk én a Cataflammot menstruációs görcsökre is szedem, arra is nagyon jó. Mellékhatást nem tapasztaltam, de kettőnél többet egyszerre nem szabad bevenni (én a V50-es kivitelt szedem, ez a lassabban felszívódó ill. tartós hatású, fehér,  3szög alakú tabl.), akkor rosszul lesz az ember. Nekem kettőt is csak vég-vég-végszükség esetében lehet bekapkodni, mondjuk ha időben kapom el a fájdalmat, akkor egy bőven elég.

Előzmény: 7241gabi (103)
7241gabi Creative Commons License 2004.09.27 0 0 103

Tegnap este elég rohamszerűen jött, nem volt nálam a saját gyógyszerem (analgetika). Viszont a vendéglátónknál volt cataflam, gondoltam, jobb  híján megteszi. Teljesen bejött. Nincsenek a szokásos utórezgések sem. 

Ha valamelyikőtök szed ilyet, megírná, hogy milyen mellékhatásai vannak? A tegnapi tapasztalat alapján lehet, hogy váltanék.

füegy Creative Commons License 2004.09.22 0 0 102

 

Őszinte részvétem. :o)

Előzmény: Ígymegyez (98)
rice Creative Commons License 2004.09.22 0 0 101

sziasztok!

 

nem olvastam vegig a hozzaszolasokat, csak szemezgettem. nem tudom mondta e valaki, hogy ha a fejfajas tamad, akkor egy kis hideg kv kis citromlevel kepes leallitani. tudom, hogy hulyen hangzik. en sem probaltam ki vagy 2 evig, de aztan a gyogyszerek sem segitettek.

 

 

risza

lükepék Creative Commons License 2004.09.22 0 0 100
hello üres óráimban nézegettem a topikokat, jó sok ismerős van errefelé... :) én csak olyan lájtos fejfájós vagyok, de jön még kutyára teherautó, mamám a 2 napos migrénes típus, előbb-utóbb én is odakerülök.. Nekem 2 dolog használ: 1 db Apranax (görcsoldó, menszeszgörcsökre is jó), és sürgősen vízszintes testhelyzet felvétele. Ha időben nem sikerült ezeket letudni, akkor egy kiadós hányás és 3-4 óra alvás is emberi formába hoz. Mostanában ritkán volt ilyenem, de nem vezettem naplót, hogy mikor mitől jöhetett. Bármibe lefogadom, hogy főleg pszichés kiváltóokjai vannak (nálam).
ColinF Creative Commons License 2004.09.04 0 0 99
Ugy tudom, hogy a Magyar Fejfajas Tarsasagnak van az interneten is megadott elerhetosege, szerintem keress ra valami keresovel.
Előzmény: Ígymegyez (98)
Ígymegyez Creative Commons License 2004.08.25 0 0 98

Sziasztok!

Visszaolvastam, de így hirtelen nem találom a migrénközpont elérhetőségét. Az egyik kollégám harmadik napja nem viseli el sem a fényt sem a hangokat, és szinte üvölt a fájdalomtól, neki szeretném valahogyan telepatikus úton megmondani. (Épp betegállományban van.)

Előre is köszönöm.

7241gabi Creative Commons License 2004.08.23 0 0 97

Múlthéten, egy jó hosszú, koncentrálós nap végén sikerült legyőznöm!

Elég hevesen kezdett, azonnal dadogtam. Egy analgetika és egy Red Bull konfigurációval hárítottam a támadást. Mondjuk kicsit szédültem úgy 15 percen belül, de az angolom megtáltosodott (mindez Horváto-ban történt, munka közben). A kívülállók nem hiszem, hogy bármit észrevettek volna, nekem pedig másnapra csak a szédülés és a szemégés maradt.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: messengerina (95)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.08.19 0 0 96
Angolbeteg? Nagyon nem. :-)
Előzmény: 7241gabi (94)
messengerina Creative Commons License 2004.08.02 0 0 95

Szia!

Ez végre vmi jó hír! Legalább tudod hol lehet a baj oka. Hajrá és minél több fejfájásmentes napot! :-)))

Előzmény: 7241gabi (90)
7241gabi Creative Commons License 2004.08.02 0 0 94

Nagyon vicces. Gondolom pasiból vagy:-))

Egyébként hogy minek hol a központja az igen feltételes és egyénenként eltérő lehet állítólag. Nekem is így mondták: a beszédközpont feltételezett helyén.

Na, mindegy, nem vagyok agysebész mindenki nagy szerencséjére. A lényeg, hogy nincs komolyabb bajom.

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.31 0 0 93

:)) Örülök.

A nőknek viszont állítólag két beszédközpontjuk is van az agyukban -- vagy annak helyén --, így ha nőből vagy, abszolút nyert ügyed lehet... :)

Előzmény: 7241gabi (90)
hoppaaa Creative Commons License 2004.07.30 0 0 91
Jaj, de jó :))))
Előzmény: 7241gabi (90)
7241gabi Creative Commons License 2004.07.30 0 0 90

Hali mindenkinek!

Túl vagyok egy regiment vizsgálaton, de nem lettem sokkal okosabb:-(

Apró elváltozás (véraláfutásszerű) található a beszédközpont feltételezett helyén, ettől dadogok, meg ilyesmi. Ez fokozatosan szívódik fel és valószínűleg egy "komolyabb" agyérgörcs váltotta ki. Szóval a migrén a bűnös. Ajánlottak mindenféle alább is felsorolt gyógyszert, ezeket általában rendszeres "fogyasztásra". Ezeket nem kértem. Marad az analgetika eseti kezelésre. Meg persze stresszmentes élet receptre. Ja, és javasolt a fokozott koffein fogyasztás.

Hát, nem sok, de legalább tudom, hogy nincs komoly bajom, és ez jóóóóóó:-)))

s_vali Creative Commons License 2004.07.26 0 0 89

Sziasztok,

 

Sikerült végigolvasnom az összes hozzászólást :)

Én is, párom is, apám is migrénesek vagyunk, szóval jó kis család.... Eddig nagyon sajnáltam magam, de ahogy végigolvastam, amit írtok, azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok... :(

Régen nagyon komoly migrénjeim voltak, mostanra viszont ha időben észreveszem (látászavarok), és akkor veszek be quarelint, akkor csak nagyon enyhén fáj a fejem, és hányingerem sincs (de régebben nekem sem működött). Viszont van, hogy a kávé is enyhíti szenvedéseimet, de az is csak ha időben iszom meg. Teljesen nem szünteti meg a fejfájást, de lényegesen jobb.

Meg pl. nekem sokszor szédüléssel jár a roham, és azzal végképp nem tudok mit kezdeni :(

Vettem viszont egy igen terjedelmes könyvet migérnről, ami elég részletesen ír az okokról (amit persze mai napig nem tudnak egész pontosan az orvosok), meg a lehetséges kiváltó tényezőkről, amiket ha kerülsz, akkor sokkal jobb... állítólag... még nem tudom (még nem is olvastam végig...). Most nem emlékszem a szerzőre, de ha érdekel valakit, akkor megnézem otthon.

 

Volt szó még a csontkovácsolásról. Ezt nem ismerem, de a manuál terápiát igen, állítólag közel áll hozzá. Migrénre természetesen nem jó, de ha valakinek nyak problémák miatt fáj rendszeresen a feje, azon tényleg elég jól lehet segíteni. Én járok egy manuál terapeutához, nagyon jó szakember, orvosoktól tanulta. Ha bárkit érdekel, megadom az elérhetőségét.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!