Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.22 0 0 17037

Sziasztok!

 

Persze a határokat meg kell húzni, és támogatom a csere-bere ötletet is, amit már korábban én is javasoltam. Én felvetném a közös rendelés ötletét is, amit a következő találkozóhoz időzítenék. Az is egy jó meggondolás, hogy máshol legyen az ismétlés, mondjuk Hajdúszoboszlón, hogy egy kicsit hazabeszéljek :))) Amit én még a mostani összejövetellel kapcsolatban kérdeznék, hogy evés lesz-e vagy csak ivás a helyszínen, mert Mi messziről érkezünk és biztos éhesek leszünk. Nem szeretnénk evéssel megzavarni a szvarozó társadalmat :) Ha más nem akar ott ebédelni, akkor Mi tolunk egy burgert előtte valahol...

 

 

Előzmény: Vedado (17035)
szaggato Creative Commons License 2011.05.22 0 0 17036

Sziasztok!

 

Én támogatom az ötletet, hogy ne igya senki az asztal alá magát- bár szerintem ez egyébként sem történne meg. A cserés eladós-vevős dolgot szintén támogatnám. Hisz biztos van olyan akinek van felesleges vagy megunt darabja. Az nyugodtan hozza el. Hátha kap érte cserébe olyat ami tettszik neki. :)

üdv:szaggato!

Előzmény: Vedado (17035)
Vedado Creative Commons License 2011.05.22 0 0 17035

Akkor ismét, de már szép jó napot kÍvánok az aluszékony és lustizó Szivar Tesóknak!

 

Egy ötlettel és Így kéréssel-kérdéssel fordulok hozzátok.   Nevezetesen: én alapból minden szivaros társam becsületes és felnőtt embernek gondolok! Ez fontos és eddÍg Így tapasztaltam, nincs is okom most sem mást feltételezni Rólatok SEM!!

 

Ugyan akkor kérdezem, hogy látjátok-e értelmét egyféle, hát... rossz szóval etikai alapok kidolgozásának amit bárki befolyásolhatna jó irányban. Tehát nem egy suttyó elnök, titkár és egyéb baromságra gondolok, Ítt nincs is helye semmi hierarchikus faszságnak, hisz pont attól (is) szép a dolog, hogy ez közöttünk éppen, hogy eltünik!!

Viszont ilyesmik járnak az eszem maradékában pld.; ne lehessen lerészegedni a közös bulinkon, vagy szivart mindenki magának kell, hogy hozzon, de egymástól vásárolni vagy cserélni lehet...

 

Amennyiben baromságnak vélitek, természetesen többé szóba sem hozom! A cél persze nem az, hogy utánna majd a zsebben hordjuk és majd jól megnézzük az instrukciókat viselkedésünk elött, pusztán egy közös deklaráltságú " mankónak" gondolom. Ennyi és nem több.

 

Azon is járassátok esetleg majd a fejetek, hogy a bulin el kéne dönteni a folytatás helyét és mikéntjét, mert az sem lehet, hogy akik messziről jönnek mindÍg szÍvjanak e miatt! (már, ha úgy akarunk dönteni és nem másként)

 

Tehát ez is csak egy ötlet és nem biztos, hogy Nektek is tetszik és nem is gáz ha azt is elmondjátok, mert mindÍg az egyenes és őszinte út a kifizetődő. ( remélem!)

 

Saludos Tesók!

Vedado Creative Commons License 2011.05.22 0 0 17034

Jó reggelt Mindenkinek!

 

Egy kis Gálvölgyi show az ébredéshez. Vaker- az egyik Esplendido Extrás és érdeklődője párbeszéde.  Részlet-szabad "fordÍtásban" :

 

Kérdés: Milyen hosszú és vastag ez a szivar?

 

Válasz: Kb. 20 cm hosszú és 58(!) mm vastag.

 

Kérdés: Na ne! Az nagyon vastag lenne, talán helyesen 5,8mm?

 

Válasz: Ja, igen lemaradt a tizedes vessző. Természetesen helyesen 5,8(!) mm az átmérő.

 

No comment!   Szép napot Harcosok!

Reuben Tishkoff Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17033

Szép estét Mindenkinek!

 

Valaki próbálta már valamelyiket ezek közül?

 

 

-Cuban Crafters Cabinet Selection Robusto

 

-Man Robusto

 

-La Caya Cameroon Robusto

 

-La Unica #500 Arturo Fuente

 

 

Ezek akciósak a hétvégén de nem ismerem öket. Köszönöm a véleményeket.

 

 

Vedado Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17032

Szép jó estét Szaggato Bá!

 

Az az oljbogyó jó darab, én ma egy Juan Lopez Robustot (No2) küldtem az örök vadászmezőkre, csak az Íze kedvéért. Finom egy szivar, eddÍg még nem volt hozzá szerencsém, de már látom, hogy az ismételt beszerzésnél némi előnyt fog élvezni!

 

A barna serhez nincs mit szólnom, mert én ritkán serezem szivarral, de ki tudja? Lehet, hogy jáó. Próbáld, legfeljebb ha gáz, a sert majd a szivar elszÍvása után folytatod.  Hajrá!

 

Hasta Manana!

Előzmény: szaggato (17031)
szaggato Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17031

Szervusz V' cimbora!

 

A rossz hír, hogy nem lesz ma templomkertes pöffentés mert dbcc-t elcsábította a barátnője a strandra. A jó hír, hogy a szép időt kihasználva egy oliva g maduro torpedo elszállt az erkélyen egy sok tejjel ellátott hosszú kávé kíséretében.

Jamesonnal sem lett volna rossz, de ma még valszeg vezetnem kell. Mindenesetre a kávé-szivar párosítás nekem megfelel. Ma gondolkoztam pont azon, hogy egy barna vagy fekete sörrel milyen lehetne a kíséret legközelebb. Konkréten egy Guiness-re gondoltam. Szerintem nem lenne rossz párosítás... Hátha jövő7en sikerül tesztelni. Az üdítőket annyira nem szeretem.

 

üdv:sz!

 

Előzmény: Vedado (17030)
Vedado Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17030

Hello Szaggi Bá!

 

Ott valahol bizony!  12-14 között attól függően, hogy a bizonytalanokkal mi lészen.  Végül is pont úgy jó, hogy füstölünk és tapasztalunk, vagy legalább is próbálunk. Amennyiben minden optimálisan alakul szerintem igen jó és gyümölcsöző buli lesz. Párásodik már az úti humidorom, a szivarok meg ficánkolnak, mehetnékjük van.  Ma lesz a Templom mögötti pöffenet Tesókám? Kávé, gyömbér? Butykos óvattal a zsebben. Szép az idő rá!

 

Saludos!

Előzmény: szaggato (17029)
szaggato Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17029

Szia V!

 

Hány főnél jár a társaság ha minket (dbcc-t és engem) is beleszámolsz? 12 körül? Elég szépen alakul. Szerintem a tapasztalat cserék közben nem egy szál füstje fog fejenként a mennybe szállni... :D

 

Üdv:szaggato!

Előzmény: Vedado (17028)
Vedado Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17028

Szép délutánt Szivarosék!

 

Megtörtént a vásárlás és a Dunai szellő kipróbálása is. Eredményesen zárult a két program!

Jóféle szivarokkal és Péter Barátom ismételt kedvességével lettem gazdagabb! Jó hÍr, hogy Ő is részt tud venni a kis összejövetelünkön! Én nagyon örülök mert egy igazán korrekt és perfekt Pacák, de majd meglátjátok Ti is.

Sikerült egy pár Cubai és Nicararuai, de Hondurasi márkát is beszereznem Tőle. Hmmmm..meg nyam-nyam!

Tehát a Rómain minden előkészÍtve, a szellő is megfelelő. Hála a Jó Istennek úgy tűnik gyűlünk rendesen és Így sok tapasztalat fog gazdát cserélni és mivel lesz közöttünk több szakember ( no nem magamra gondolok) Így azt gondolom, hogy biztos mindannyian tanúlhatunk valami okosságot is.

 

Jut eszembe, ha van időtök és kedvetek;  torcedorcigar.com és  szivarvilag.blogspot.com  Őt már több alkalommal emlÍtettem Nektek.

 

Saludos Tesók!

mucus65 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17027

Meg ami még méretre szakít, az a CAO Brazilia Anakonda. Brrr, már a neve is sokatmondó.

Előzmény: Pepin (17017)
szaggato Creative Commons License 2011.05.21 0 0 17026

Sziasztok!

 

Egy kis löket a reggeli kómából való kilábaláshoz:

 

http://www.cigaraficionado.com/webfeatures/show/id/15958?sp_rid=MTY4ODA2NTk0MTIS1&sp_mid=3932924

 

 

Ettől  sztem beindul mindenkinek a nyáltermelése...

 

üdv:szaggato!

Vedado Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17025

Hola Don Pepin!

 

Már hogy kéne Tesó! Gondoltam én erre és holnap át is beszélem a Nénivel az asztal összetolást arra az időre.

Nincs maradék szék, csak Premio kategóriás van, de az mindenki számára. ( azt még nemtoom, hogy is oldjam meg, hogy az asztal alatti Hölgyek kinél kezdjenek!?) Talán a double coronával rendelkezőknél!!

 

Saludos!

Előzmény: Pepin (17018)
Vedado Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17024

Jó estét maduro Funok!

 

Nekem ma 2db négerlófallosz jutott, igaz azt nem szÍvtam el, mert, hogy a munkám kapcsán kaptam e nagy tagokat. Csak úgy jöttek meló közben a bosszantásomra!

 

Más részt pedig, próbáljátok ki a már 1x emlÍtett Carlos Torano Exodus Gold Piramidot, nem lesz csalódás a maduro kedvelőknek az tuti! A dolog persze erősen szubjektÍv, de azért.....

Holnap Torcedor Barátommal  átpendülünk a Duna másik oldalára egy kis " füstőt kóbászért" , de legalább is annak látszó tárgyakért.  Remélem nem hiába!  Utánna ismét teszteljük a Rómain az Evezőst, hogy a szivarfüst szépen omlik-e szét a Dunai fuvallattól.  Beláthatjátok, hogy ez is egy fontos szempont! Majd beszámolok róla, hogy mit láttunk és mit végeztünk.

 

De hová tűnt ismét Damon Hill alias Don Gabriel, Esplendidok nagy kedvelője?

 

Adiós!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17023

Sziasztok!

 

Nekem a robusto a maximum, persze vannak churchillek is a dobozomban, de én inkább a kisebbeket szeretem, mert intenzívebb az ízük. A griffin's Perfecto valami isteni! Kicsi, változatos, de mégis sokáig tart, aszem 1:10 alat szívtuk el, ja és ráadásul nem maduro...

Mindig is a madurok tetszettek, de lássuk be, nem a szine számít, hanem az íze.. :) A világosabb szivarokból nekem a La Meridiana és a Chinchalero jött be a Griffin's mellet. Na meg ott van a jó öreg Dunhill Signed Range, ami sötét, de nem maduro hanem Colorado Claro...

szaggato Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17022

Illetve a másodhivatásod része... :D

Előzmény: Pepin (17020)
szaggato Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17021

Szia Pepin!

 

Ez már egészen más történet így. Akkor végül is neked a szivarozás a hivatásod részre. :)

üdv:sz!

Előzmény: Pepin (17020)
Pepin Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17020

Nagyon jó szivarnak kell lennie, hogy az ember rá merjen szánni annyi időt

 

Nálam ez úgy csapódik le, hogy szabadidőmben olyan íróféle lennék. Tehát ha kiülök a teraszra a netbookkal, és rágyújtok például egy OneOff Double Capa figuradóra, akkor tudom, hogy két-három órán keresztül, amíg töprengek azon, hogyan is menjen tovább a történet, meg mit hogyan dolgozzak ki, addig ott füstöl mellettem a partnerem, aki mindig kész arra, hogy adjon egy kis lökést, füst formájában. 

Előzmény: szaggato (17019)
szaggato Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17019

Sziasztok!

 

Nekem a robusto mellett a torpedo, belicoso, és toro méretel jönnek be. A churchilleknél kicsit kisebb a gyűrűméret. A dupla korona az brutál. Nagyon jó szivarnak kell lennie, hogy az ember rá merjen szánni annyi időt. A perfecto is tettszetős, bár abból eddig még csak egy griffins jött össze. De nagyon csábítana egy A. Fuente Hemingway mondjuk signature vagy classic méretben. A figuradokban tettszik az, hogy rajtad is múlik, hogy milyen az íze- attól, hogy vágod meg. A perfecto-nál rádásul a gyűrűméret váltakozásával elképesztő módon változott az íz is. Hát egy szónak is 100 a vége, minden méretnek meg van a maga előnye. A coronától én nagyon eltávolodtam, akkor ha nincs időm inkább nem gyújtok rá.

 

üdv: szaggato!

Előzmény: Pepin (17017)
Pepin Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17018

Csak jelzem, hogy ahogy alakulnak a dolgaim, olyan 60-70% az esélye annak, hogy el tudok menni a találkozóra. Ha még nem késő, akkor szeretnék feliratkozni azok listájára, akiknek nem kell adjkirálykatonát játszani a maradék székekért.

Pepin Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17017

Egyetértek +1. Nálam most két méretre redukálódott a választék: Churchill, ha van időm és Robusto, ha csak az élményre vágyom. (Bár valamelyest érdekel még a Double Corona, de tartok is tőle egy kicsit, mert a Churchill első két centije zavarni szokott.)

Jelzem, a OneOff-nak vannak még brutális méretű szivarjai. Minőségben nem annyira ütősek, de árban jók és sokáig tartanak.

Előzmény: mucus65 (17016)
mucus65 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17016

Egyetértek.

Én a benzinkutas jó öreg Danemann half koronákkal kezdtem, útána jött a minél nagyobb annál jobb időszak a vakeros vásárlásokkal. Aztán a churchill méret az előkelősége miatt, főleg, ha Cohiba.  Egyébként ezt a méretet most is szeretem. De leginkább már nekem is a robusto, ami elég időben, teltségben.

Még nem kóstoltam gordo méretet, azt még megtesztelném.

Előzmény: szaggato (17015)
szaggato Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17015
sziasztok!
Változik az ember ízlése. Eleinte a világos coronák tetszettek, majd a sötétebb robustok. Most egyre inkább úgy érzem, hogy 6-6,5x50-52 alatt nem élet az élet. És persze a colorado maduro már túl világos. :D mondjuk van egy-két nem maduro ami izgatja a fantáziám, de annyi változatosság meg kell.
Üdv:sz!
Előzmény: mucus65 (17013)
Pepin Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17014

Most mondd, mennyire bizarr dolog a szivar: kinézetre már csak úgy néz ki, illatra meg pont ellenkezőleg. :)

Előzmény: mucus65 (17013)
mucus65 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 17013

Komám ezzel én is így vagyok. Mindet szeretném megkóstolni. Az a gáz, hogy mostanában már csak a néger fasz méretű és színű madúrok ízlenek. Pedig a maduron kívül is van élet...

Előzmény: szaggato (17002)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 17012

Sziasztok!

 

Akkor megpróbálkozom a gyömbérrel! Kinley vagy Canada dry esetleg Old Jamaica?

Előzmény: rockzone (17010)
Vedado Creative Commons License 2011.05.19 0 0 17011

Szia Szaggato Bá!

 

Már nem tudnak eleget csinálni Laguitoban, az Upmannban is csinálták mikor ott tekeregtünk. Hoztunk is onnan biz a. ( jól átvertek vele!)

 

Dbcc-nek a gyömbért mondanám én is, bár néha a 100%-os ananászlével is próbálkozom, de az a baj, hogy a gyömbérnél a sok szénsav, az ananásznál meg a savassága viszi el az Ízeket kissé.

 

Marad a jó rum, barandy és a Whisnyák mint "bambi"!

 

Saludos!

Előzmény: szaggato (17008)
rockzone Creative Commons License 2011.05.19 0 0 17010

Szia dbcc!

 

Én gyakran kisérek gyömbérrel, valahogy jó az összhatás. Van benne az az édes, de mégsem cukor íz, mintha előjönne egy kis keserű valahonnan, csak úgy finoman. Nem nyomja el a szívar ízét, nincs az a telt cukormáz íz a számban, és még az erős, földes rudakat is szelidíti valamennyire. Nehéz elmondani, nekem jó az összíz. Hasonló hatást éreztem a traubival, de a gyömbér jobb szerintem. Próbáltam még jegesteát, fantát, vizet, de egyik sem az igazi. Persze kinek mi.  

Előzmény: Törölt nick (17009)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 17009

Sziasztok!

A múlthéten visszadtam Szaggatónak a párásítóját és hirtelen 8%-ot buktam. Ma beraktam az eredetileg oázisos párásítóm "szivacsát" egy műanyag tálkában (mert az oázisot már átalakítottam akrillosra) ... Rohadt csúnya, de 6%-ot visszanyertem 2 óra alatt.. Csak kihuzza így, amig meg nem jön a xikarom. Hétvégér formába kell hoznom a Don Kiki churchillemet, hogy legyen mit ellőni a templomkertben. A kávé mellé mit ajánlanátok (alkoholmentest) a füstöléshez, mert egy kávé tuti kevés egy churchillhez?? Én mentes vizet szoktam, mert az totál semleges, így viszont nem is tud kihozni, kiemelni semmi megbúvó aromát. Hallottam a gyömbéről, hogy az kiemel ezt azt, de én azt valami gyümölcsös aromáju szivar mellé tudnám elképzelni.

Várom a tippeket :)

Üdv:
Gyuri

szaggato Creative Commons License 2011.05.19 0 0 17008

Szia V!

 

A szemes, frissen őrölt 100% arabica mindent visz, az tuti. A cohiba kávé kicsit erőltetettnek tűni, bár biztos nem rossz. Tényleg, jut eszembe! Azt tudtátok, hogy jónéhány cohibát a romeo gyárban készítenek? Ahol több montecristot is gyártanak. A netes videók alapján Én úgy hittem, hogy egy márka-egy külön gyár... Mindig tanul az ember vmi újat.

 

üdv:sz!

Előzmény: Vedado (17007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!