Keresés

Részletes keresés

vbandit Creative Commons License 2009.12.07 0 0 211
Igen tudom:(
Ajándékba kaptam,ugy,hogy puxingra számítotam:(
Előzmény: spapda (210)
spapda Creative Commons License 2009.12.06 0 0 210
Szerintem nem nagyon van olyan, aki Puxit/Wuxit cserélne mezei PMR-re. Próbáld meg értékesíteni a PMR topicban vagy a Rádiós adok-veszekben. Ennél mégjobb a Vatera vagy az apronet. A 9100-as szett árából pedig simán kijön egy PX-777.
Előzmény: vbandit (207)
CB Tornádó Laci Creative Commons License 2009.12.06 0 0 209
Fölkerült az oldalamra a Puxing PX2R ! Képek nézegethetők, magyar nyelvű kezelési letölthető !

www.cbradio.extra.hu
CB Tornádó Laci Creative Commons License 2009.12.06 0 0 208
Hello!
A TYT és a wouxun kb egy méret és súlycsoport, nemigen van különbség. A TYT rádión racsni helyett föl - le nyíl van, ami memóriahívásnál lassabb mint a wouxun racsnija. Viszont billentyűről közvetlenül is hívhatsz memóriasorszámot, ami meg a racsnit gyorsulja le :)

VHF sávon antennaprobléma? Ez szerintem hülyeség, semmi baja egyiknek sem VHF -en sem. Legalábbis itt a 146.100 -as körön prímán használhatóak a saját antennájukkal is tapasztalatom szerint.

A választáshoz talán segítség lehet, hogy mire is és kivel is használod. Szólóban a KG-UVD1p is jó választás, ezzel a most futó szériájával meg leszel elégedve. A TYT UVF1 igazi közösségi rádió. Ha többőtöknek van ilyen egy körben akkor tudjátok kihasználni a beszédtitkosító, de méginkább a szelektív hívó funkciót. Nagyon fejlett többféle kódrendszert használó szelektív hívóműve van. Alkalmas arra, hogy egymást egyéni hívószám alapján megcsörgessétek és ne hallgassátok a folyamatos kuruttyolást mondjuk majd valamelyik nagy lefedettségű közösségi átjátszón. A kicsengés visszajelzés és a "kerestelek" borítékocska a kijelzőn már csak hab a tortán.

Ahogy érzékelem az igényekből, az UVF1 legalább annyira, de méginkább elterjedt lesz, mint a wouxun. Nem lesz ritkaság a tavasszal induló két nagy lefedettséget adó közösségi átjátszón a szelektív módban "parkoló" rádiós sem.
Előzmény: Exom (206)
vbandit Creative Commons License 2009.12.06 0 0 207
Sziasztok,tudna valaki segíteni?
Kaptam ajándékba egy új szett Topcom Twinwalker 9100 (2db pmr+ kiegészítők).
De egy puxing px 777,vagy px 888 esetleg:wouxun kg-uvd1 re lenne szükségem!
Esetleg valakivel el tudnám cserélni ezt a szettet persze értékegyeztetéssel?
Számla és 24 hónap magyar garancia van hozzá!
Köszönöm a segítséget előre is!
Exom Creative Commons License 2009.12.05 0 0 206
Szia Laci,

Olvastam a leírásokat amiket készítettél. Én egy kétsávos készülék vásárlásával kacérkodom (alapvetően PMR helyett) de van pár dolog, ami még mindig homályos egy kicsit. A TYT UVF1 és a KG-UVD1P között vacillálok.

Sajna nem találtam a KG-UVD1P -ra vonatkozó méret adatokat. Kérhetnék esetleg egy összehasonlító képet a TYT és a Wouxun rádiójáról antennástól ?

A másik homályos pont az UVF1 rádió racsni hiánya! Hogy van ebben a készülékben a csatornaváltó megoldva? Mennyire jól használható az?

Olvastam valahol, hogy ezeknek a rádióknak a VHF sávon való működése problémás a kicsi beépített antenna miatt. Mennyire igaz ez? Kell hozzá tényleg másik antenna?

És végül egy utolsó kérdés: TE melyik ajánlanád a kettő közül, esetleg egy harmadikat ?
Előzmény: CB Tornádó Laci (205)
CB Tornádó Laci Creative Commons License 2009.12.04 0 0 205
Frissítettem az oldalt, fölkerült az új TYT UVF1 kétsávos! Magyarnyelvűje is letölthető!
Üdv: Laci

www.cbradio.extra.hu

Fo_Jo Creative Commons License 2009.12.04 0 0 204
Köszönöm szépen a részletes és számomra tanulságos ismertetőt. Azt hiszem Puxing lesz belőle :-) Üdv.
Előzmény: spapda (203)
spapda Creative Commons License 2009.12.03 0 0 203
Ha terepi kapcsolattartásra kell a készülék, akkor nem érdemes a drágább, hobbirádiós szempontból nagyobb tudású készülékeket venni, neked alapvetően arra van szükséged, hogy meglegyen szükség esetén a 1-4W teljesítmény, egy normális antenna, a PMR frekik helyes kezelése (CTCSS-sel együtt) és bírja a strapát.

A Puxing PX-777 a "klasszikus" darab, sokan használják nagy elégedettséggel, itthon talán ez a legismertebb kínai rádió, szóval befürödni nem lehet vele. A PX-888 ugyan többet tud, de te valószínűleg nem használnád ki, akkor meg minek feleslegesen többet fizetni érte. A Wouxun hasonló kategóriás jószágai is kb. ugyanezt tudják (pl. 669, 679, 689). Elméletileg mindegyik bizonyos szintig időjárásálló, tehát némi pötyörgő eső nem okozhat gondot, de azért egy nagyobb zuhiba én nem merném kirakni őket. Ha igazán időjárásálló típusban gondolkodsz, akkor érdemes megnézni a Feidaxin (FDC néven is kapható) rádióit. Ezek itthon kevésbé ismertek, mint a Puxi és a Wuxi, de tutira jól bírják a retkes időt: a gyártó szerint mindegyik megfelel a MIL-STD-810C/D/E szabványnak, ami az amerikai hadseregnél rendszeresített besorolási rendszer. Rainproof-nak mondja a gyártó a rádióit, tehát egy tisztességes esőt beázás nélkül bírniuk kell. Az FD-268B tudja frekihelyesen a PMR csatornákat, tutira időjárásálló, és alig drágább a Puxi PX-777-nél. Persze a készülékekhez mellékelt headsettel necces időben is szinte mindegy az egész, a kütyü megy a kabát alá, a headset meg a kapucni alá.

Esetleg még érdemes elgondolkodni esetleg a legkisebb Puxin, a PX-2R-en, mivel ez kisebb és könnyebb a többi rádiónál, helyesen kezelhetők a PMR csatornák, maximális teljesítménye (2 Watt) 4x nagyobb a PMR-eknél, és ami a legfontosabb: Nokia akksi van benne és USB-ről is tölthető. Ez abból a szempontból lehet fontos, hogy ha több napra mész a hegyekbe, esetleg 220V-mentes területre, akkor nem mindegy, hogy hogyan tudod tölteni a készülékedet. Autós töltő és pótakku (sőt: AA akksikkal megtölthető akkukabát) szinte mindegyik kütyühöz kapható, így ez sem feltétlenül szempont, de ha pl. sok cuccod (pl. telefon, mp3 lejátszó, fényképezőgép stb) tölthető USB-ről, és esetleg van is mobil USB-s áramforrásod többnapos túrákhoz, akkor jó választás lehet a PX-2R is. Tudását tekintve szerintem arra még sok is, amire neked kell. Ja, és ez a legolcsóbb rádió.

eBay-ről bármelyiket be lehet szerezni, de ha nem vagy járatos a rádiók terén, akkor először olvass el pár írást a témában, nehogy meglepetés érjen (milyen készüléket lehet használni, melyek a szabad frekvenciák, wide vs. narrow üzemmód, frekvencia lépésköz, PMR frekik, 38 vs. 50 CTCSS stb). Itthon Tornádó Lacit érdemes keresni (a topic indítóját), ő tud segíteni a hazai beszerzésben és szakmai tanácsokat is tud adni a rádiózást, rádiókezelést illetően.
Előzmény: Fo_Jo (202)
Fo_Jo Creative Commons License 2009.12.03 0 0 202
Ahogy írod, a kapcsolattartás a túrákon. Legtöbbet a bihari hegyeket járom. Ha esőálló az jó. Alapvetően szerintem csak a PMR csatornán lenne használv, és előszőr PMR-t akartam venni (Midland G7), de miután rátaláltam az említett tipusokra (árban ugyan ott van), és, hát, sokkal, sokkal jobban tetszik! :-)
Előzmény: spapda (201)
spapda Creative Commons License 2009.12.03 0 0 201
Konkrétan mik az igények? Mert ez alapján érdemes dönteni. Mennyire kell időjárásállónak lennie, szükséged van-e a dupla frekire stb. Alapvetően mire kell a készülék? Túrázás során alapvetően csak a kapcsolattartásra kell (és esetleg a PMR kevés), vagy maga a hobbirádiózás is érdekel?
Előzmény: Fo_Jo (200)
Fo_Jo Creative Commons License 2009.12.03 0 0 200

Sziasztok!

Tudom amatőr kérdés, de azért megkérdezem.

Szerintetek Puxing 777/888 vagy Wouxun 589 ???

Elsősorban túrázások alkalmával használnám, és mivel első rádióm nem tudok dönteni. Ránézésre mindegyik tetszik :-)

spapda Creative Commons License 2009.11.29 0 0 199
Ja, és a lényeg kimaradt: a készülék hibásan érkezett meg. Csak minden 3-4. próbálkozásra lehetett bekapcsolni, PTT-t nyomva folyamatosan ki-be kapcsolgatta magát, a töltés hol ment, hol nem. Szétszedtük (nem volt nehéz, csak az antennát kell lecsavarni, felfelé lehúzni a hangerő/csatorna kapcsolót, az akksifedél alatt pedig 2 csavart kicsavarni), nem találtunk semmi rendellenességet, kipróbáltuk szétszedve, úgy működött. Összeraktuk, úgy is. Azóta semmi gond nem volt vele, pedig folyamatosan nyüstölöm. A hiba oka tehát felderítetlen maradt, de szerencsére már nem érint (talán valami kontakthiba). Azért az ilyesmiből látszik, hogy a kínaiaknak még van hová fejlődniük. A szétszerelés előtt azon kezdtem filózni, hogy olcsóbb egy másikat rendelni, mint ezt visszaküldeni Hong Kongba, de végül nem lett szükség egyik megoldásra sem.
Előzmény: spapda (198)
spapda Creative Commons License 2009.11.28 0 0 198
Most már pár napja nyúzom a legkisebb Puxit, a PX-2R-t, gondoltam leírom a tapasztalatokat róla, talán segítség lehet azoknak, akik ezen a típuson gondolkodnak.

A körítés: nagyon pici dobozban érkezett (Hong Kongból, eBay-ről), a készüléken kívül kínai nyelvű (?!) kézikönyv, övcsipesz, nyakpánt, headset, USB-s töltő és USB-s eszközöket fogadó 220-as töltő volt. Valamelyik brit fórumon arra utaló jelekkel találkoztam, hogy létezik angol nyelvű kézikönyv is, sajnos ez a gyártó honlapjáról nem elérhető. Sőt: semmilyen PX-2R kézikönyv nincs a site-on. Persze ez annyira nem probléma, mert nem annyira bonyolult a jószág, de erről majd később.
Az övcsipeszt csavarral kell rögzíteni a készülékre, szerintem jól teszi a dolgát, egyszerű, mint a faék. Bár a cimborám kétsávos Wouxunján lévő rugós-csipeszes jobban tetszik, azért ne legyünk telhetetlenek, ez még a kínai rádiók között is low cost típus. Az USB-ről való tölthetőség nagyon praktikus (főleg azért, mert van szivargyújtós USB töltőm is, így tudom kocsiban is tölteni), kár, hogy maga az USB-s töltőkábel nagyon rövid, így pl. az asztal alatt lévő PC-m előlapi USB portjára dugva a rádiót már alig tudom a fejem magasságába emelni, ha a gép előtt ülök. Persze USB hosszabbítóval ez nem probléma. A 220-as töltő univerzális darab, mivel 500 mA a max. töltőárama, így egyéb USB-s eszközöket (mp3 lejátszó, telefon stb) is lehet vele biztonsággal tölteni. A tetején egy LED jelzi, hogy éppen tölt vagy "üresjárat" van.
A headset nekem nem jött be, egyszerűen kényelmetlen a fülemre, láttam már pár headsetet, ez érzésem szerint nem tartozik a jól sikerültek közé, persze ez (fül)alkat és ízlés kérdése.

A külső: a készülék nagyon kicsi! Nagyobbra számítottam, igazán meglepett, amikor először kezemben tartottam. Maga a készülék csak 8 centi, ebből lóg ki a tetején a hangerő/csatorna gomb, na meg az antenna, ami szintén pici darab, mindössze 9 cm. Ránézésre játék, olyan pici, egy átlagos méretű mobiltelefon mellett is eltörpül. Az összeszerelési minőség viszont szerintem veri a mai mobilokat (Nokia és társai). Nem recseg, nem ropog, nincsenek illesztési hézagok, masszívnak tűnik az egész. A billentyűzet a kis mérethez képest jó, ma este pl. kötött kesztyűben nyomkodtam a kilátóból, nem kellett levennem a kezemről. Mondjuk a gombok nyomáspontja lehetne határozottabb is, nem mindig érezni, hogy sikerült-e benyomni az adott gombot. Ergonómiai szempontból nincs a legtutibb helyen a legalsó, ENT gomb, bár ez a lapát kezem hibája is lehet. Az egymásra integrált hangerő és a csatornaváltó kapcsoló viszont jól sikerült, utóbbinál határozottan érezni, mikor ugrik egyet a racsni. A PTT gomb is jó helyre került, nem is túl puha, nem is túl kemény. A monitor gomb picit kerülhetett volna távolabb a világítás gombjától.

A gép Nokia-kompatibilis akksival megy, BR-5C típussal, ami elég olcsó darab, gyári Nokiát is lehet kapni itthon 3 rugóért, eBay-ről már 1 rugóért. Az üzemideje átlagosnak tűnik, bár mivel ez az első ilyen készülékem, így nincs összehasonlítási alapom.

A készüléken SMA female csatlakozó van, tehát tüskés SMA (male) antennákat fogad. Ezt fontos tudni, mert a többi Puxing (meg általában a kínai rádiók) pont fordítva vannak ezzel, vagyis SMA male csatlakozóval vannak ellátva. A kijelző narancssárga világítása jó, 3 üzemmódot tud: nem világít, folyton világít, gombnyomásra világít. Kár, hogy ez utóbbi idejét nem lehet állítani, mert szerintem picit gyorsan lekapcsolja a világítást inaktivitás után.

A belső: A PX-2R egyszerű jószág. Ez az első rádióm, de kezemben a kínai kézikönyvvel kb. fél óra alatt teljesen összebarátkoztunk, hiszen a nagyobb készülékekhez képest kevesebb a funkció is. Na meg a legtöbb menüpont adja magát, ha mégsem, akkor az opciókból rá lehet jönni, miről is van szó. A készülék nem tudja a 6.25 KHz-es lépésközt, csak 12.5-öt és 25-öt, de pl. 446.006-ot begépelve automatikusan 446.00625-re ugrik, tehát frekihelyesen kezeli a PMR csatornákat, valamint váltogathatunk Wide és Narrow mód között, így tényleg PMR-barát a készülék. Ezt támasztja alá a teljesítmény is, ami High állásban 2W, Low állásban 1W, a gyártó szerint.
Meglepően jónak találtam a beépített FM rádiót, a készülék méretéhez képest szépen szól, ráadásul nagyon jó minőségben veszi a csatornákat, egy rakás olyat is sikerült vele befogni, amit az autórádió vagy a HIFI rádiója még soha nem kapott el (pl. horvát adók egy része).

Mi az, ami nem tetszik? Pl. még nem jöttem rá, hogyan lehet elmentett csatornát törölni. A kínai kézikönyvben sincs erre utaló jel. Aztán az is bénának tűnik számomra, hogy miközben az elmentett csatornánál szabadon állíthatom a TX és RX CTCSS frekit, a teljesítményt, a VOX érzékenységet stb, addig a zajzár érzékenységét nem, egyszerűen nem enged belépni az SQL menübe, csak freki módban. Az S-méter teljesen komolytalan, folyamatosan össze-vissza ugrál, gyakorlatilag csak annyi értelme van, hogy amikor adunk, egyből látszik a csíkon, hogy Low vagy High állásban hagytuk-e a teljesítményt, vételkor semmi használható adattal nem szolgál. Jut eszembe: Low/High. Találtam ezzel kapcsolatban egy bugot a rádióban. A csatornákhoz beállíthatjuk a teljesítményt, ami ugye lehet Low vagy High. Erről csatorna üzemmódban, a csatorna neve alatt folyamatosan tájékoztat a készülék: Low esetén kiírja, hogy Low, High esetén pedig nem ír ki semmit. Na már most ha pl. az egyik csatornához Low, a másikhoz High teljesítményt mentettünk el, és bekapcsoláskor mondjuk a High teljesítményű csatorna jelenik meg, akkor a Low teljesítményűre átváltva nem jelenik meg a Low felirat a kijelző alján. Adást kezdeményezve az "S-méter" mutatja, hogy csak félgőzzel adunk, de a Low felirat nem jelenik meg. Ha viszont belépünk a menübe, és kiválasztjuk a Power funkciót, ott láthatjuk, hogy Low van beállítva. Ráadásul a menüből kilépve máris megjelenik a Low felirat a kijelző alján! A poén az, hogy ha most átváltunk a High teljesítményű csatornára, akkor meg a Low felirat nem tűnik el, hiába adunk max. teljesítménnyel. Erre azért figyelhettek volna a hong kongiak, gyakorlatilag a kijelző fals információt mutat az adott csatornához beállított teljesítményről.
Az meg már csak apró figyelmetlenség a gyártó részéről, hogy a billentyűzeten PWR, a menüben pedig POW néven emlegetik a teljesítményállítást.
Az is fura, hogy az adáshoz rendelt CTCSS frekit csak a vétel CTCSS frekije után lehet megadni, tehát menübe be, 9-es menüpont, RX CTCSS, TX CTCSS. Ez felesleges gombnyomogatás akkor is, ha az RX CTCSS-nél elég két entert nyomni és már ott is vagyunk az adás beállításánál.
A programozhatóságról jut eszembe: mivel a PX-2R nem a megszokott 2 jack dugós felépítést kapta, ezért a többi rádióhoz rendszeresített adatkábel valószínűleg nem jó. Nem próbáltam, mert nincs ilyenem, de a PX-2R tetején csak 1 jack aljzat van, ebből gondolom, hogy a 2 dugós kábel nem passzol hozzá, így aki PC-n akarja programozni, annak meg kell várnia, míg kapható lesz a kábel, jelenleg még az eBay-en sincs.

Amúgy meg vagyok vele elégedve, pici, könnyű, így akár zsebben, övre, táskára akasztva is kényelmesen hordható, a legtöbb funkció gyorsan kiismerhető rajta, és nincs panasz az érzékenységére illetve a TX képességeire sem. Cimborámmal légvonalban durván 6 km-t beszélünk át naponta alacsony teljesítménnyel, az ő kétsávos Wouxunját kb. ugyanúgy hallani, mint az én kis Puximat. Külföldi fórumon is olvastam, hogy az ottaniak is elégedettek a PX-2R gyári antennájával. Ma ebben a felállásban (gumiantenna+Low PWR) is sikerült durván 190 km távolságból elérni a Pilisi PMR papagájt, Tornádó Laci beszámolója szerint jól lehetett hallani. Mondjuk ez inkább őket (a papagáj atyjait) dicséri, de jól látszik, hogy kis mérete ellenére jól használható a készülék, akár távoli összeköttetéshez is. Ennyi pénzért jobbat nem találni. Egész konkrétan: ennyi pénzért szerintem nincs is másik. Persze egy kicsit hozzátéve már PX-777-est kapni, de az már kb. 30%-kal nagyobb árat jelent, és a több funkcióért cserébe elveszít az ember olyan előnyöket, mint a nagyon pici méret, Nokia-kompatibilis akksi, vagy az USB-s töltő.
Skodri84 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 197

Úgylátom ezekből az összes kínai rádióból a jó "régi" első úttörő Puxing-777 a legtutibb, nekem arra egy csipetnyi panaszom sincs, azon kívül, hogy megvétel után a modulációt rögtön fel kellett húzni, de ahogy nézem más sem panaszkodik rájuk semmit, jó a menü, minden kézhez áll, jól könnyen programozható, nincsen semmi szoftveres hülyesége,bezörgése, egyszerűen tökéletes. Lehet nem tud olyan sokat, de azt nagyon jól tudja.

Előzmény: KoAn (195)
KoAn Creative Commons License 2009.11.22 0 0 196
A gyártó megoldotta.
Amit e hónapban kaptam, annak nem volt gyárilag doboz hangja. Volt a mikrofonján gumi tömítés. Igaz nem ért hozzá az előlaphoz (látszólag!) de plusz tömítés berakásával nem változott a hangja, vagyis működött a gyári tömítés, hiszen nem volt doboz hangja gyárilag se.
Előzmény: Törölt nick (193)
KoAn Creative Commons License 2009.11.22 0 0 195
Igazad van. A px-888 csatorna üzemmódban tényleg csak a H/L kijelzést állítja, de nem megy ki a nagyobb teljesítmény. Megmértem az YS-500-al.
Előzmény: Z-M-an (192)
CRM125 Creative Commons License 2009.11.21 0 0 194
Szia!
A teljesítmény beállítás elvileg az jó,akkor csak az antenna hiba lehet.
Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.21 0 0 193
Érdeklődnék, hogy a wouxunt ki hogy csinálta meg a dobozhangját illetőleg?
Z-M-an Creative Commons License 2009.11.21 0 0 192
KoAn!

Puxi 888 power állítás: név+freki módban hiába állítom át a teljesítményt. Pl. alapból L-ra van programozva. Menübe be, H-ra állít, a kijelzőn meg is jelenik a megfelelő betű, de adásnál csak a "fél S csík" jelenik meg, azaz továbbra is L teljesítménnyel megy ki... Valamit rosszul csinálok? (Csak freki+freki módban működik a dolog, amikor a memória száma nem látható a kijelzőn, de ekkor full manual minden, azaz tkp. kézzel kell újraprogramozni a memóriában beállítottakat, azaz semmit sem ér így...) Valamit rosszul csinálok? Köszi
Előzmény: KoAn (155)
spapda Creative Commons License 2009.11.19 0 0 191
Persze az is lehet, hogy keverem másik rádió képével... Na, majd Tornádó Laci megmondja, ő jelenleg a legmegbízhatóbb forrás Puxing-ügyben! :)
Előzmény: spapda (190)
spapda Creative Commons License 2009.11.19 0 0 190
Ez jó hír, mert az eredeti Nokia sem drága, az utángyártott még ennél is olcsóbb, na meg szerintem egy 4xAA elemtartó kimenetére jack dugót forrasztva akár sima AA akksival is lehet USB-t "emulálni", PDA-knál legalábbis az esetek többségében működött (ahogy látom, a Wouxun kétsávoshoz lehet kapni 5xAA akksikabátot, ebből gondolom, hogy a Puxing PX-2R is meghajtható ilyen módon).

Lenne még kérdésem: adatkábel hogyan van megoldva? Mert valahol egy olyan képet láttam, miszerint csak 1 aljzat van a gép tetején. Ez tényleg így van? Mert akkor az eddigi Puxing kábelek nem jók (vagy csak átalakítással jók) a PX-2R-hez. A puxingradio.com-on egyetlen adatkábel van csak, amihez azt írják, hogy PROGRAMMING CABLE FOR ALL MODEL OF PUXING RADIO EXCEPT PX-999. Hogy is van ez?
Előzmény: CB Tornádó Laci (188)
Terjedés Creative Commons License 2009.11.19 0 0 189
Szia!
Kezd tetszeni ez a rádió!
Várható a kétsávos változata is?
Előzmény: CB Tornádó Laci (188)
CB Tornádó Laci Creative Commons License 2009.11.19 0 0 188
A BR-5C Nokia akksit ajánlom. Tökéletesen illeszkedik és működik vele a rádió. Ilyen akksija van pl a Nokia 3100 telónak.


Előzmény: spapda (184)
CB Tornádó Laci Creative Commons License 2009.11.19 0 0 187
Hibátlan megfigyelés, jól beszélsz :-)


Előzmény: logN (185)
KoAn Creative Commons License 2009.11.19 0 0 186
Ugye.
Előzmény: logN (185)
logN Creative Commons License 2009.11.19 0 0 185
Sziasztok...
A két rádióhoz, ahogyan látom két különböző antenna csatlakozó típus kell?
Nagoya UT 108-as típust néztem.
Míg a PX888-nak a lány antenna kell, vagyis külső menetes középen lyukas antennavég,
addig a PX2R-hez a Yaesu, ICom szabvány belső menetes középen pöckös fiú antenna???
Ugye? :)
spapda Creative Commons License 2009.11.18 0 0 184
Azt lehet tudni, hogy pontosan melyik Nokia akksival kompatibilis a PX-2R sajátja? A képeid alapján valami nagyobb testű, talán régebbi Nokiát tudnék elképzelni, de az is lehet, hogy mivel viszonylag kicsi a rádió, ezért valami kisebb, újabb Nokiáról van szó. Persze előbb jöjjön meg a készülék, akkor ráérek filózni a tápellátáson (na meg az USB-s töltőnek köszönhetően szinte bármilyen külső árramforrás kreálható hozzá minimális anyagköltségből).
Előzmény: CB Tornádó Laci (183)
CB Tornádó Laci Creative Commons License 2009.11.18 0 0 183
Lazán kibír egy nap átlagos rádiózást, még nagy állásban is. Ha kinézel a szombati puskás börzére, némi szerencsével még találkozol is vele nálam, mivel többen oda kérték a rendelt cumókat.
Előzmény: logN (182)
logN Creative Commons License 2009.11.18 0 0 182

Köszönöm a kimerítő felhomályosítást! Értem és érzem a kis csipkelődést benne, de tényleg köszönöm... :)

Egyébként korábban is kérdeztem ezt, csak nem kaptam kielégítő választ!

 

Üzemideje mennyi a PX2R-nek? Átlagos rádióforgalmazás mellett 1 napot kibír? :)

 

Láttam a "LogN" feliratot a kijelzőn... JELES! :) Köszönöm a tájékoztatást. Már csak döntenem kellene. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!