Keresés

Részletes keresés

Beacy Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1550

Még egy közérdekű közlemény!

 

van két db. ilyen hevederem: http://gyogyexpressz.com/spd/349170/Butyokkorrigalo_heveder_nappali_es_ejszakai_visele    Sajnos az én extra vékony lébfejemre nagy, így nem tudom használni, viszont nagyon hasznos műtét előtti/ akár utáni időszakra, éjszakára.(amikor a seb már begyógyult) Nekem az orvosom azt mondta hogy addig amíg el tudom viselni, rendszeresen hordjak ilyet.  Ha valakit érdekel keressen meg emailben! Köszönöm!

Beacy Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1549

Szia brillante!

 

 

Nekem is már nagyon korán, 16 évesen mondták, hogy majd egyszer műteni kell a lábamat bütyök miatt, de 18 éves kor alatt nem akarták elvállalni. Leginkább a csontok növése miatt. ELvileg röntgenen meg lehet állapítani hogy a növekedési vonalak lerázódtak-e, és nekem 16 évesen már le voltak, akkor se vállalta el a doki, mert soha nem szoktak ilyen műtétet csinálni, ilyen fiatalon. Kitartást, és pár éven belül lehetnek szép lábaid! :)

Előzmény: brillante (1546)
Beacy Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1548

Szia!

 

 

Az egy dolog hogy a csontosodás befejződik, tehát megáll a csont növése, de a bütyök attól függetlenül bőven növekedhet! Ha deformitás is fenn áll, azaz a lábközépcsontod, és a nagylábujj csontja elkezd egy hegyes szöget bezárni, akkor ez a folyamat tovább tolódhat, és egyre jobban szétterülhet az előláb. Ráadásul a csont védi önmagát, ha súrlódik mondjuk a cipő széléhez, védekezésképpen egyre több csontszövetet halmoz oda fel, és szépen kialakulhat olyan bütyök amivel 40-50-60 évesen már komoly problémáid lesznek. Nem ijesztgetés, de a bütyök sajnos szokott romlani idővel. De az orvos majd mindent elmond :)

üdv!

Előzmény: Hajni0417 (1542)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1547

Szerintem nem, hiszen ilyen idős korban még nem fejlett ki teljesen. De biztosat csak egy orvos tud mondani. :)

Előzmény: brillante (1546)
brillante Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1546

sziasztok! én annyit szeretnék kérdezni,hogy vállalnak-e bütyiműtétet 18 év alatt? 

Hajni0417 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 1545

Köszönöm szépen az infót! Fel fogom keresni a dr urat és kikérem a véleményét.

Nem mondom, h fáj, vagyis persze ha olyan cpiőt veszek fel, ahol nyomja ott vagy ott a széle, akkor persze fáj egy egész nap után, de alapvetően nem fáj, csak mostanság érzem, h ott van és olyan fura érzés.. :(

Előzmény: zsuzska86 (1544)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 1544

Szia!

 

Nem vagyok egy nagy szakértő, de annyit mondhatok, hogy már nem fog nőni. Nekem korábban azt írták a papíromra hogy a növekedés befejeztésvel (23év) műtét javasolt. Szóval a tied már nem fog nőni.

Az ortopédus meg megmondja egy vizsgálat, és röntgen alapján, hogy műthető e, érdemes e egyáltalán. Viszont ha már fáj, mert nyomja a cipő, akkor valószínű. Szerintem menjél el egy orvoshoz, ő majd megmondja, azzal nem veszítesz semmit. :) Utána még mindig eldöntheted hogy szeretnéd e megműtetni, vagy egyszerűen nem veszel fel olyan cipőket ami nyomja. :p :)

Én dr Knoll Zsoltot tudom ajánlani, sajnos én a távolság miatt nem jutottam el hozzá, de nagyon sok jót olvastam róla. Budaörsön rendel -tb-s- minden kedden valahogy reggel.

Előzmény: Hajni0417 (1542)
tucatka Creative Commons License 2012.02.16 0 0 1543

Szia cocer!

 

Tegnap voltam dokinál 4 hetesen.Már egész jól járok és nem dagad a lábam.Na persze ha leülök álltalában felteszem,nem lógatom.Viszont kérdeztem a dokit az LBT betétről,azt mondta nem jó.Használjam azt amit ott a rendelőbe csináltak.Az is elég vékony szerinte az a tuti,de ezt már más is mondta.Sőt faggatam hogy mibe tudom majd betenni,mert most csak sportcipőbe megy bele a lábam.Kérdeztem azt is milyen papucsot vegyek itthonra,no meg nyáron milyen szandárt stb.Tudod mit mondott??? Azt hogy addigra nem kell már a betétet használnom ,bármit felvehetek.Ez nekem magas,ahány orvos annyi vélemény?Nekem még lesz bütyi mütétem is valószínű nyár végén .Egyébként Budán lakom a 11. kerületben,ezt a műtétet meg 1 napos sebészeten 5.ker.  Herczegprímás utcai rendelőbe csinálták.Másnak is ajánlom hogy oda menjen,jó az ortopédia és az orvosok is.Azért ha találsz olyan cipőt amit jó egy ilyen mütét után rendszeres viseletre írd majd meg.vagy ha neked ajánlanak valamit.

Előzmény: Törölt nick (1540)
Hajni0417 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 1542

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon, elég sokat visszaolvastam, de két kérdés ezek után is felmerült bennem:

Még nem voltam dokinál, de milyen "ferdeségű", mekkora bütyköket műtenek? én az enyémet csúnyának látom, de más meg azt mondja, hogy nem vészes. Fájni nem fáj szerencsére csak olyan cipőkben, ami nyomja.. Érdemes most megműteni vagy nőni már nem fog? (27 éves vagyok)

A másik kérdésem, hogy Budapesten melyik orvost/kórházat tudjátok ajánlani?

 

Köszönöm, gyógyulást a bátrabbaknak! 

sussika Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1541

Szia COCER!

Koszonom szepen, elolvastam az oldalt amit ajanlottal, sok hasznos dolgot ir benne.

Gyors gyogyulast kivanok mindenkinek tov abbra is!

Előzmény: Törölt nick (1539)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1540

tucatka!

Elfelejtettem az előbb, hogy nézd meg ezt a linket, hátha  jó neked is ezt a lúdtalp betét, mert hajszál vékony, méretre készül és belemegy a rendes cipőbe is.   http://www.lbt.hu/ludtalp_betetek_keszi

Előzmény: tucatka (1537)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1539
Előzmény: sussika (1535)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1538

Szia tucatka!

Sokat gondoltam rád és örülök, hogy túl vagy rajta. Nekem amikor 6 hét után levették a speciális kötést /talpamon a harántnál egy 5 cm-es kemény spulni volt odakötve/, mert , akkor ott a kórházban rögtön kellett vennem egy betétet. Nekem olyan cipőim vannak, amibe mindbe belemegy, ha nem dagad a lábam. Ha többet megyek még most is dagad. A betétet nagyon nehezen szokom és szerintem attól fáj egy ídő után a lábam. Csináltattam méretre  LBT betétet, ami egész vékony és körömcipőbe is belemegy. Azt mondták, hogy 2 cm-nél alacsonyabb és 4 cm-nél magasabb sarkú cipőt ne hodjak. Szandálba lehet beépíttetni. Most fogok a jövőhéten ezügyben lépni, majd megírom, hogy lehet -e és hogy hol? Te merre laksz? Sajna a betétet meg muszály erőltetni, mert ha nem hordja az ember, akkor állítólag visszasüllyed a haránt, kinő a bütyi és az esetleges kalapácsujj. Neked mennyire mozog a lábad. Én megyek,de az izomzatom eléggé be van szükülve. Jobbulást.

Előzmény: tucatka (1537)
tucatka Creative Commons License 2012.01.30 0 0 1537

Szia cocer!

Ma 2 hete volt a harántboltozat műtétem,délután voltam varrat szedésen.Nekem semmi szorító kötés vagy egyéb nem volt,csak a seben kis kötés.Jártam én is kötözésre és már a második nap kellett betétes cipőt húzni a lábamra,dagatt de bele préseltem,utána meg jegeltem.Mától már spiccen  is kéne járni mezitláb,próbálkozom ..recseg ropog,meg belenyílal.Nem értem én ezt ahány orvos annyi gyógymód van?Neked volt kezelőcipőd azt írtad,csak most hordasz betétet.Ez az én gondom,sajna csak a sport cipőbe tudom bele tenni a betétet.Milyen cipőbe tudok betétet tenni majd,vagy szandálba nyáron?Hogyan válasszak cipőt?Köszi az infót amit írtál,nagy segítség volt.

Előzmény: Törölt nick (1522)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 1536

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Esetleg valaki hallott már a chevron típusú bütyök műtétről, vagy volt benne része? Sajnos csak két hónap múlva tudnak megműteni ezzel az eljárással, és nem volt annyi eszem, hogy érdeklődjek a Doktornál, hogy is működik ez. Mennyi a lábadozási idő kb, meg mit is jelent ez pontosan?

 

Segítségeteket előre is köszönöm.

sussika Creative Commons License 2012.01.25 0 0 1535

Sziasztok!

Nekem mar novemberben volt a bal labamon a mutet, de mar irtam korabban reszleteket. A tegnap voltam csavarkiszedesen, 2 db. volt a labamban...nem kaptam erzestelenitot, mindent ereztem. Vegulis ket pillanat az egesz, nem volt kellemes erzes, de szerencse gyorsan ment, es atestem rajta. Az en emlekemben nem egy kellemes esemenykent fog megmaradni. De en nem szeretnek senkit elkeseriteni,mert mindenkinek mas a helyzete. Most par napig folytatom a kotozest, amig begyogyul a csavarok helye, de 4-5 nap mulva huzhatok ra zoknit, es kb 2 het mulva hasznalhatom a kezelocipot is. Remelem tudtam a tapasztalatommal segiteni nektek, ez jol esik mindenkinek:)

Tovabbi gyors es fajdalommentes gyogyulast kivanok mindenkinek!!!

erika.t Creative Commons License 2012.01.24 0 0 1534

Sziasztok!

 

Mint korábban írtam dec.19-én volt a bal lábamon a bütyök műtétem, ma pedig kiszedte a doktornő a tűződrótot. Nagyon féltem a kiszedéstől de nem is volt olyan vészes. Ma még terhelni nem szabad, de holnaptól már 10 percre megfürdethetem és a vízben kell tornáztatnom. Aztán fokozatosan terhelhetem és sokat kell tornáztatni.

Mindenkinek jobbulást kívánok!

 

pocak0515 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 1533

Sziasztok! Elég régen jártam itt, de visszaolvastam! :)

Utólag is mindenkinek BUÉK!

Másodszor: van, aki tenne fel képet a műtött lábáról/lábairól?

Kíváncsi lennék, hogy kinek milyen lett a lába műtét után, ill. előtte (ha van arról képetek)?

 

Köszi és jobbulást mindenkinek! sziasztok

Beacy Creative Commons License 2012.01.16 0 0 1532

Szia!

 

 

Gondolom a tűzódrót kivétele hasonló mint a csavarkivétel. Miután kivették a csavarokat nekem, amint gondoltam felhúzhattam a csizmát és mehettem is haza. 1-1 öltés volt mindkét lábamban, szóval egy akkora tapasz volt rajta ami vágást védi, a vágás pedig elég picike volt :) kb. 1 cm. Azt nem mondom hogy nem lesz kellemetlen a vágás miatt a cipő hordása, de én már 2 nap után simán mászkáltam, mentem jobbra balra. Abszolút nem kell a kezelőcipő. A műtét napján külső talpélen jártam, ahogy azt a rendes műtét után megszokhattuk, aztán cipőben is kicsit úgy igazítottam a lábam, szóval bármit csinálhatsz. Egy fontos hogy azért a buliban vigyázni kell nehogy a lábadra lépjenek :) Én magamnak kötöztem át minden nap a sebet. (3 nap után vettem le a kórházban kapott kötést) Vettem fertőtlenítő spray-t, meg a gyógyszertárakban lehet kapni ilyen 5 cm-es tapaszokat, azokat tettem rá. Nem kell aggódni, én teljesen járóképes voltam utána! Szerintem neked se lesz különb :)

Mokuspiskota Creative Commons License 2012.01.16 0 0 1531

Szia Beacy!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod a tűződróttal kapcsolatban. Már elég sürgös lenne kivenni a csavarokat, mert már rendesen nyomják kifelé a bőrőm, de egy kicsit félek, mert elég sűrű a január végi időszakom. Szerinted bevállalhatom úgy a műtétet, hogy egyik napon műtenek, két napra rá pedig konferencián szereplek? Egy hétre rá pedig a 25-ik szülinapomat ünnepelném, amit nem az ágyból szeretnék ünnepelni...

A műtét után újból kezelőcipőben jártál, vagy tudtál rendesen cipőt húzni? Hetekig kell megint kötözésre járni?

Köszönöm előre is válaszod, elég sok függ most a véleményedtől ugyanis az orvos nem igazán tájékoztatott ez ügyben...

Előzmény: Beacy (1530)
Beacy Creative Commons License 2012.01.14 0 0 1530

Sziasztok!

 

 

Elmondom a csavarkivétellel kapcsolatos tapasztalataimat.

Nekem csavaros Wilson műtétem volt, a csavart rá 3 hónapra szedték ki. Rendesen műtős környezetben történt a dolog, helyi érzéstelenítésben. A szurik nekem legalábbis fájtak, de ha ez megtörtént, utána teljes az érzéketlenség, semmit se éreztem. Kicsavarta a csavart, majd egy öltéssel összevarta. Saját lábamon hagytam el a kórházat, teljesen lehet utána járni. Elő nap azért kicsit fájdogált, szóval ha valakinek kisebb a fájdalomtűrő képessége akkor biztos kell aznapra a fájdalomcsillapító, másnaptól viszont már csak a vágás miatti kellemetlenség volt meg nekem.  Úgyhogy nem kell félni, a legrosszabbon már úgyis túl vagytok :)

Jobbulást mindenkinek!

Frivolka Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1529

Sziasztok!

A műtéten túl vagyunk, végül megrendeltem decemberben a kezelőcipőt, és a héten megkaptuk, de marha kényelmetlen, mert kemény a talpa.

Bütyök és kalapácsujj eltávolitás volt egyszerre, ma szedték ki a csövet, és 24--én varratszedés.

Nem egyszerü mütét ez, varratszedésig sokat kell kel feküdni.

Köszönöm a kezelő cipő ajánlásokat, már késön olvastam.

Előzmény: Ocelot40 (1528)
Ocelot40 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1528

Szia Frivolka,

 

Nekem van egy 37-38-as kezelőcipőm amire már nincs szükségem. 4.000.- Ft-ért eladom. Mobilon elérsz 20/326-6588.

Anyukádnak sok szerencsét!

Előzmény: Frivolka (1507)
Ocelot40 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1527

Szia Frivolka,

 

Nekem van egy 37-38-as kezelőcipőm amire már nincs szükségem. 4.000.- Ft-ért eladom. Mobilon elérsz 21/326-6588.

Anyukádnak sok szerencsét!

Előzmény: Frivolka (1507)
Mokuspiskota Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1526

Sziasztok!

Bütyökműtétem volt október 7-én. Tegnap mentem vissza az orvoshoz és ki kell szedni a tűződrótokot, mert nagyon szúr az egyik csavar. Tudna valaki infót adni a tűződrót kivételéről? Annyit tudok az orvostól, hogy helyi érzéstelenítéssel történik a műtét és, hogy utána rögtön hazamehetek. Mennyire fáj? Utána egyből lábra fogok tudni állni? Mennyi ideig fog aztán gyógyulni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Beacy Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1525

Sziasztok!

 

 

Július közepén műtötték mindkét lábamat Wilson műtéttel, amihez megvásároltam egy 36os méretű ( 37-esnek is elmegy, mert rám nagy volt) kezelő cipőt. Szerencsére nem lesz rá többet szükségem, így eladó :) 8000 valamennyi volt a kettő, 5000ért eladó!

Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok, és remélem senkinek sem kell 2x műttetnie a lábát, úgy mint nálam! :D

Kapcsolat: baloghbeaa@gmail.com vagy 0630/240-7810

Illetve van két db. ilyen hevederem: http://gyogyexpressz.com/spd/349170/Butyokkorrigalo_heveder_nappali_es_ejszakai_visele    Sajnos az én vékony lábamra nagy, így nem tudom használni, viszont nagyon hasznos műtét utáni időszakra, éjszakára.(amikor a seb már begyógyult) Nekem az orvosom azt mondta hogy addig amíg el tudom viselni, rendszeresen hordjak ilyet.  10 000 Ft-ért eladó a kettő!

 

tucatka Creative Commons License 2012.01.09 0 0 1524

Szia cocer!

 

Köszönöm a gyors választ,aranyos vagy! Nem gondoltam hogy jársz még ide,kellemes meglepetés volt.Holnap megyek vizsgálatokra,aztán 16.-án műtenek ha minden igaz.Holnap megírom,miket tudtam meg.

Előzmény: Törölt nick (1522)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 1523

Szia szaloniki!

Örülök, hogy már  olyan jól vagy, hogy sokat járkálsz, gondolom a lábad is ezért dagad. Sajnos nekem is még, de már nem annyira. Cipőm simán feljön és a lépcső is egyre barátságosabb velem. Itthon dolgozom, másképp nem tudtam volna végigcsinálni ezt a pár műtétet. Lábadat erőltesd a tornával, mert a járkálás nem elég. Segíts kézzel az ujjadnak.

További gyógyulást és jó munkát.

Előzmény: szaloniki (1514)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 1522

Szia tucatka!

Ne izgulj, mert 10 perc alatt  kész lesz a műtéted. Nekem is az anesztológus gerincérzéstelenítésről beszélt és a doki  mégis az altatás mellett döntött, aminek örültem.

Gerincérzéstelenítésnél nem lehet felkelni másnap reggelig, viszont az altatás után igen. Nekem a lábamat  rögtön terhelni kellett. Járókerettel mentem ki műtét estéjén a mosdóba.

6 hétig speciális kötés volt rajta, amire rá kellett lépnem. Otthon zokni,  az utcán kezelőcipő.

Hetente egyszer kötözés. Vágás az öregujj melletti ujjam és a középső ujjam között egy 4 cm. Sokkal jobb lett a lábam, mint volt. Tehát megérte. Betétet viszont hordanom kell.

Egy hét volt kellemetlen, de fájdalomcsillapító nem kellett. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Előzmény: tucatka (1521)
tucatka Creative Commons License 2012.01.06 0 0 1521

Szia cocer!

Olvastam hogy neked volt harántboltozat műtétet is.Szeretnék többet megtudni róla ,mert nekem is lesz 16.-án.Nálam még olyan gond is van vérhígitót szedek mert műbillentyüm van.Altatásban lehet csak,na és mind ezt 1 napos sebészeten.Nagyon félek nem tudom mire számíthatok.Utána mibe járok,milyen fájdalmaim lesznek? Az egész a bütyökmütéttel kezdödött,de a doki szerint ezt kell elöbb megcsinálni.Kérlek ha tudsz írj. Köszi

Előzmény: Törölt nick (1503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!