Keresés

Részletes keresés

Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.03.20 0 0 4666

Köszönöm!

Igen, az valóban nagyon jó ár :)

Azt elfelejtettem, hogy mi Bécsből mennénk és augusztus vége szeptember eleje tájékán.

Egyébként valaki itt az oldalon leszólta az Air France-t.

Nekünk tavaj az Iberia nem jött be :)

Előzmény: sacsabi (4665)
sacsabi Creative Commons License 2015.03.20 0 0 4665

Most dobott ki az Air France  199.000-ért Budapest-Punta Cana-t. A tapasztalataim szerint ez nagyon jó ár.

Előzmény: Cicanyuszifül (4664)
Cicanyuszifül Creative Commons License 2015.03.20 0 0 4664

Szia!

 

A repülőjegyes kérdésre én is kíváncsi vagyok.

Idén mi is saját szervezéssel szeretnénk menni :)

Előzmény: lityike (4648)
s.zs. Creative Commons License 2015.03.20 0 0 4663

Szia Gustavo!

Már sajnos itthon is vagyunk, gyorsan eltelt a 2 hét. Köszönjük ismét a felejthetetlen programokat, nagyon jó volt minden!!!  Vissza fogunk még menni harmadszorra is! :))

Üdv: Zsani

 

 

Előzmény: Dom_Guss (4635)
s.zs. Creative Commons License 2015.03.20 0 0 4662

A Catarina szigetes kirándulásnál van lehetőség snorkelezni a hajóról, a szigettől nem messze megáll egy korallzátonynál, ott szép halakat is lehet látni.

A Saona szigetesnél pedig megálltunk egy helyen ahol sok tengeri csillag van. :)

A két szigetes kirándulás közül, ha nem a búvárkodás a döntő, én a Saonát ajánlom, ott màr másodszor voltam és még mindig nagy élmény volt (nem katamaránnal, hanem a Saona szigeti körút elnevezésű).

A Catarina szigeten túl sokan vannak a parton, már eleve nagyobb hajóval mentünk. A Saona szigeti körútnál max 15 fős motorcsónakkal mentünk és jóval kevesebb ember van ott egyszerre. Jobban lehet élvezni a sziget szépségét. :))

Előzmény: tau ba (4661)
tau ba Creative Commons License 2015.03.19 0 0 4661

Ez szomoru. Pedig annyira szepek a partok, tiszta a viz, hihetetlen, hogy az elovilag meg ennyire vacak.

Előzmény: moonwalkr (4660)
moonwalkr Creative Commons License 2015.03.19 0 0 4660

A partról nem lehet sznorizni, van egy bójákkal kijelölt "ketrec" az úszóknak, azon belül semmi nincs, legfeljebb tengeri fű (és sajnos azon túl pedig szinte csak az van). Csónakos sznorikirándulást nem láttam olyat, amire elmentem volna.

 

Előzmény: tau ba (4659)
tau ba Creative Commons License 2015.03.19 0 0 4659

Koszi, hogy megosztottad. Sznorkelezest probaltatok partrol, vagy csonakrol? Milyen az elovilag?

Előzmény: moonwalkr (4658)
moonwalkr Creative Commons License 2015.03.18 0 0 4658

Sziasztok!

 

 

Most jöttünk haza Punta Canaról, gondoltam megosztom kicsit a tapasztalatokat.

 

A Melia Caribe Tropical szállodában voltunk. Mondhatom jó választás volt. Óriási területen elterülő hatalmas trópusi kertben terül el, és annak ellenére, hogy sok épületszárnyból áll, a kert mérete miatt tágas, szellős elrendezésűnek érzi az ember. Széles fehérhomokos partja van, rengeteg napággyal és napernyővel, kilométereken keresztül átjárható (a másik szállodák partjára is be lehet sétálni és hosszan lehet a lábunk alá mosó vízben tapicskolni). Talán egyetlen dolog volt zavaró, a tengerifű. Sokat hordott ki a partra a hullámzás és bár takarították, néha vastagon állt a homokon.

A szoba tágas, tiszta volt, minden igényt kielégített. Az étkezésekre sem tudok semmi rosszat mondani. Mondjuk eléggé "nemzetközi" volt a konyha, helyi specialitással nem sokkal találkoztunk, de nagy volt a választék és sosem csalódtunk.

 

Ha mindenképpen kellene valami rosszat mondani a szállodára, az furcsa módon éppen a mérete, ami miatt egyébként lenyűgöző is egyben. Mivel óriási a kertje, nagyok a távolságok a szobák és az éttermek, vagy a tengerpart között. Ezért rengeteg golfkocsi, kis autó, kisvonat közlekedik és mondjuk vacsoratájt néha olyan volt, mintha a Nagykörúton mászkált volna az ember. A másik negatívum is a nagysággal és talán a bőkezűséggel kapcsolatos. A parton tényleg irdatlan sok napágy van, hogy ne kelljen a vendégeknek keresgélniük. De ettől zsúfoltság érzése lesz az embernek, a kevesebb több lenne.

 

Kirándulni két helyen voltunk, Saonán és Santo Domingoban (nem Gustavoval voltunk). Saona csodaszép volt, a programszervezés fogaskerekei közé azonban kerültek homokszemek. Santo Domingoban pont fordítva éreztük, az idegenvezetés és az utazás pazar volt, maga a város nem akkora látványosság.

 

Akár azonnal visszamennénk, egyszer talán el is jön az ideje egy ismétlésnek:)

Dominikai-Koztarsosag.com Creative Commons License 2015.03.16 0 0 4657

HHello

Segítek szívesen, keress meg.  Face, email stb. Udv

Előzmény: zsoltsz70 (4656)
zsoltsz70 Creative Commons License 2015.03.14 0 0 4656

Sziasztok!

Mi egy Ausztriában élö magyar házaspár vagyunk,egy 7 éves kislányunk van.Idén 2015 Júl ban érkezünk két hétre  Punta Cánara egy másik magyar családdal részben  azzal a céllal ,hogy feltérképezzük az ingatlan árakat,albérleteket és a szociális dolgokat mint  pl iskolák,egészség ellátás stb,mert szándékunk van oda át telepedni ,spanyol nyelvet  most tanuljuk.Sok mindent találtunk már a neten ezzel kapcsolatban de igazából a ti segítségetek és hozzá szolásotokra személyes tapasztalatokra jobban alapoznék.Kérem aki valamiban tud segíteni főleg az általános iskola ügyben kérem írjon.Előre is köszi.Zsolt

sosua Creative Commons License 2015.03.11 0 0 4655

hahaha..."eliendrajver" ....az idegenvezeto...(Y)

Nagyon jo hogy megismertuk egymast, es komolyan mondom hogy minden alkalommal amikor ragyujtok Edit jut az eszembe...(Y)

Komolyan vissza akartok jonni???

Meg a kutyam is "lebabazott" amikor elmentetek.... :D :D :D

Udv:

      Jozsi

Előzmény: sacsabi (4654)
sacsabi Creative Commons License 2015.03.10 0 1 4654

Viszont mi időben felvettük a kapcsolatot Józsival, és az első egy hét alatt bejártuk az északi rész környékének nagy százalékát ( Punta Rusia, Puerto Plata telefericóval, Damajaghua, laugna Gri Gri, El dudu lagoon, Sosua, Cabarete, Blue lagoon, Samana, Las Galeras, lovaglós túra, stb.), ha valamit rossz helyesírással írtam, bocs érte. A Józsit befogadtuk családtagunknak, mert reggel 8-tól, este 7-ig vele voltunk minden nap. Nem is tudom mi a francnak mentünk a Be Live Grand Meridien ( all inklusive) hotelbe. Nagyon jó volt minden. 

 

Aztán Józsi átadott minket Samanán Gustavonak, és azután az Ő vendégszeretetét élveztük egy hétig Punta Cana-n. Mivel ezt a hetet már a pihenésnek szenteltük, itt nem kirándultunk annyit, és már tavaly Gustavoval mentünk elég sokat ( Saona, Outback safari, Playa blanca, stb,). De kellett hagyni jövőre is mér lehetőségeket, hogy maradjon még olyan hely, ahol még nem voltunk.

 

Mindkét "éliendrájver" nagyon korrekt volt mindenben.

 

Egy fontos dolog van: ha te korrekt vagy velük, ők is azok. De ha valaki trükközik a túrák kifizetésével, esetleg meg akarnak lépni fizetés nélkül ( hogyhogy nem ilyen is van, és érdekes, hogy ilyen csak a magyarokkal fordul elő), azt nem nézik jó szemmel ott sem. Nem is értem egy idegen világban hogy merik ezt megtenni egyesek. Állítólag Dominikán van egy olyan törvény, ha tartozol valakinek, és azt bejelenti a bíróságon, fel sem engednek a haza tartó gépre. Aztán rohadjon rád a műanyag lakat !!!

Ezt valahogy itthon is így kellene csinálni, talán nem lenne annyi lejárt tartozás.....

 

 

Bár jövőre már nagyobb baráti társasággal tervezünk visszamenni, úgyhogy megyünk oda is , ahol már voltunk, mivel ők még nem jártak ott.

 

MERT VISSZA KELL, ÉS VISSZA AKAROK MENNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Előzmény: sosua (4653)
sosua Creative Commons License 2015.03.10 0 0 4653

Kedves Istvan es Kati!

 

Koszonom szepen a visszajelzesed a forumon. Orulok, hogy jol ereztetek magatokat a kozos programok alatt, es sokaig fogok meg emlekezni Kati tanacsaira is....

Azt egy picit sajnalom, hogy nem hamarabb kerestetek meg, mert akkor meg tobbet tudtam volna megmutatni nektek Dominikabol.

Ettol fuggetlenul  ugy erzem hogy minden programunkbol kihoztuk a maximumot, es olvasva a kommentedet, latom ti is nagyon jol ereztetek magatokat!

Koszonom meg egyszer, hogy megkerestetek es velem kalandoztatok ezen a gyonyoru szigeten! :)

Udv:

      Jozsi

Előzmény: hanyeczistvan (4652)
hanyeczistvan Creative Commons License 2015.03.10 0 0 4652

tau ba

mi egyénileg utaztunk bécsből puerto platara Air Berlinnel és szándékosan nem hotelt foglaltunk. Sosua és Cabarete között egy lakóparkban volt a szállásunk. A Secret Garden a szállás neve. Egy kitelepült magyar házaspár vezeti a picike hotelt. (nekünk nagyon bejött) Béreltünk autót, egy kis KIA-t napi 32 USD-ért, de ez egy elég kis autó, bár 2 főre elegendő. Autókáztunk is erre-arra és semmi negatív tapasztalunk nem volt. Kétségtelen, hogy más ott a vezetési morál, de megfelelő körültekintéssel számunkra nem jelentett problémát. 

Akkor intéztünk fakultatív programot amikor már kint tartózkodtunk. Mi Józsival vettük fel a kapcsolatot és vele mentünk el több túrára, kirándulásra. Számunkra nagy előny volt, hogy a saját nyelvünkön egy tapasztalattal rendelkező idegenvezető kalauzolt. Kis létszámmal mentünk vele és maximálisan elégedettek voltunk. 

Annyit másképpen csinálnánk, hogy már az utazás előtt érdemes nagyjából vagy akár pontosan lebeszélni vele az utakat, mert így sajnos nem tudtunk annyit megnézni amennyit szerettünk volna. Nála kb. 100 dollárba kerül személyenként az egész napos "VIP" kirándulás.

Szóval mi magyaroknál laktunk, magyar idegen vezetővel (is) kirándultunk, de egyénileg is kóboroltunk és úgy is sok mindent felfedeztünk.

Mindenkinek csak jó szívvel tudom ajánlani az ország megismerését. Biztos ott is sok árnyoldal van, de szerencsére abban nem részesültünk.

Előzmény: tau ba (4640)
Laci_BP Creative Commons License 2015.03.10 0 0 4651

500 EUR-ért szerintem csak úgy találsz, ha nem Pesti indulást nézel, hanem mondjuk München, Frankfurt, London, Brüsszel. Csak ide még ki is kell utazni. Mi is 500 EUR-ért mentünk Brüsszelből.

 

Laci

 

Előzmény: tau ba (4650)
tau ba Creative Commons License 2015.03.10 0 0 4650

Koszi szepen az eddigi valaszokat. Ahogy nezem olyan sokan azert nem mennek Dominikara :-) . Maldiv forum kicsit jobban porog :-). 150e-s repjegy eleg olcsonak tunik. Mi nem nagyon talaltunk 750-800 EUR alatt, a 150e az csak 500EUR lenne. Ott elo ismeros mondta, hogy nem gond vezetni, biztonsagos a kornyek. Nem tudom mekkora a forgalom, es mennyire vadul vezetnek a helyiek. tavaly voltunk Bali-n, ott peldaul nem szivesen vezettem volna. Olaszorszagban nem volt gondunk, pedig az olaszok is eleg veszettul mennek. A befizetett napos fakultativ programokert milyen penzeket kernek? Melyik idegen nyelvvel lehet a legjobban boldogulni?

FVivien Creative Commons License 2015.03.09 0 0 4649

Szia Alice!

 

Persze, emlékszünk Rátok, de még mi sem kaptunk azóta semmit, az ígéretek ellenére sem... ha nektek van valami videó vagy kép, akkor azt is szívesen vesszük!!:)

 

Sziasztok

 

Vivi&Tomi

Előzmény: Aliceee 2555 (4647)
lityike Creative Commons License 2015.03.09 0 0 4648

Kedves tau ba!

Olvastam kérdéseidet és válaszolnék néhányra a saját tapasztalataim alapján.Nem írtad le,hogy Dominika melyik részére szeretnétek menni,mi az északi részen voltunk Cabareten ezért én az ott tapasztaltakat írom le nektek.

1 kérdésedre a választ most nem tudom,de pár napon belül jelentkezem,mert egy ismerősöm nagy utazó és tőle fogok kérni információt ezzel kapcsolatban ,mert ősszel mi is saját szervezésben akarunk újra kimenni.Viszont ahogy már hallottam,ha szerencséd van akkor 150 ezer/fő oda-vissza már meg lehet úszni a repülő jegyet.

2.Az északi részen az árak körülbelül hasonlóak ,mint nálunk viszont a választék az itthonihoz képest szerintem igen csekélyke.Az éttermekben nem igazán tüntetik fel mi mennyibe kerül és ott szeretik lehúzni az embert.Úgy vettük észre van a  turistáknak  egy ár és van a helyieknek egy másik.Nagyon észnél kell lenni,mert simán hülyének néznek.

3.Mi autót 40 dolcsiért béreltünk ,de itt is nagyon kell vigyázni,mert a közlekedés katasztrófa,volt robogónk is 1 hétig,szerintem azzal könnyebben el lehet lavírozni.

4.Fakultatív programokban a Józsi vagy a Gusztávo tud felvilágosítást adni ,ha magyar vezetőkkel szeretnél kirándulni.A szállodákban is van erre lehetőség bár azt mi nem néztük milyen árakon kínálják és van a településeken belül is helyik iroda elég sok ami programokat kínál.

5.Szerintünk lehet biztonságosan kódorogni ,mi sétáltunk olyan részeken ahol lehet más nem tenné és a kutya sem szólt hozzánk,jártunk olyan településeken ahol rajtunk kívül fehér ember nem volt a környéken sem és amíg a párom leparkolta az autót én több száz métert sétáltam nő létemre az utcákon és nézelődtem.Éjszaka viszont nem érdemes az utakon maradni,mert nagy a veszélye annak,hogy áthajtasz egy fekete emberen,mert nem fogod észrevenni. Mi erre is ügyeltünk többnyire,hogy sötétedésig visszaérjünk a szállodába.Persze ez nem mindig sikerült,de szerencsére nem történt velünk semmi sem.

Ha valamire kíváncsi lennél még szívesen válaszolok!

 

 

Előzmény: tau ba (4640)
Aliceee 2555 Creative Commons License 2015.03.09 0 0 4647

Szia FVivien! :) 

Alica vagyok a párommal voltunk nászúton és veletek meg a többi magyarral Saonan. Figyu csak annyit szeretnék kérdezni, hogy nektek átt jött emailen a videó ami az ùton Saona fele készített az a magyar pár? Köszönöm az infót, reméllem még jársz ebbe a topikban :)

Előzmény: FVivien (4146)
,h.laci. Creative Commons License 2015.03.07 0 0 4646

Szia tau ba!

Első kérdésedre nem tudok válaszolni, mert mi a TUI-nál foglaltuk az utunkat kompletten. Elsősorban azért esett rájuk a választásom mert ők Bécsből indítottak közvetlen chartert és így talán egy kicsit kevesebb idő ment el a nyaralásból az oda-vissza utazásra. 

Második kérdésedre sem tudok egyértelmű választ adni, mert mi All inclusive foglaltuk a szállást. Így meg ugye "minden ingyen van" :).

3. Autóbérlés engem is érdekelt. 25-40 USD körül lehetett volna bérelni, de látva az ottani közlekedési morált, letettem róla, és inkább a szervezett kirándulásokat választottam. Nem bántuk meg.

Negyedik kérdéseddel fordulj bizalommal Gustávóhoz itt:Dom_Guss. Mi is vele bonyolítottuk a kirándulásainkat, és mondhatom, profi módon szervezték.

Ötödik kérdésedre sem tudok egzakt választ adni. Punta Cana egy olyan szállodájában voltunk ami gyakorlatilag a külvilágtól elzárt, szinte minden igényt kielégítő komplexum volt. Tudomásom szerint a többi is hasonló elven működik. 

 Három Gustávóék által szervezett kiránduláson vettünk részt, ami azért minimális betekintést engedett az ottani hétköznapokba iz.

Ezen kívül egy napra béreltem tőle egy autót sofőrrel, hogy eljussunk La Romanaba. Ezen az úton azért már egy kicsit jobban beleszagolhattunk az ottani valóvilágba, és arra jutottam, hogy én bizony magamban nem szívesen kóvályognék erre felé.

 

Előzmény: tau ba (4640)
decision Creative Commons License 2015.03.06 0 0 4645

Sziasztok,

 

Ezekre a válaszokra én is kíváncsi lennék! :)

Előzmény: tau ba (4640)
,h.laci. Creative Commons License 2015.03.05 0 1 4644

Értem én, hogy igyekszik az ember rámenni a tuti időjárásra! Én például utálom a telet (pont a kiszámíthatatlanság, meg a hideg miatt), ezért szoktam "lopni" magamnak a télből egy kis jó időt. 

tau ba! Ha ha szép tengeri élővilág vonz, ne hagyd ki Mauritiust sem! Dominikán viszont csalódni fogsz, Egyiptomhoz, Jordániához képest mindenképp. 

Laci_BP! Érveid nagy részét megértem. Viszont ezzel a napnyugta dologgal vitatkoznék! Mi pont egy hónapja jöttünk haza Dominikáról és biztosíthatlak, hogy naplemente nem volt 6-nál előbb, igaz, hogy 7-nél előbb meg nem kelt, de ez az egyenlítőhöz közel aránylag stabilan így van évszaktól függetlenül. A hőmérséklet, meg kb annyira változott, hogy amikor besötétedett,  akkor egy hosszú ujjú ing már indokolt volt. Két hét alatt kétszer esett kb. fél órát.

Én azt hiszem, maradok télennyaralós  :) 

tau ba Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4643

Trópusi éghajlatra nem feltétlenül az időjárás miatt megy az ember. Mellesleg ha mutatsz olyan tengerpartot és viz alatti élővilágot Európában, mint amilyen a hasonló helyeken (pl. Maldív, Bali, Egyiptom) található, akkor egyből oda foglalok :-). Európában nyáron igen nagyon kiszámithatatlan az időjárás még nyáron is. Ha egész évben egy hosszabb tengerparti nyaralásra megyek, akkor szeretném ha tuti jó idő lenne.

Laci_BP Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4642

Mi júniusban voltunk 2 hetet. Okok:

 

- Kb ekkor volt a legolcsóbb a repjegy, szállás,

- kevesebb volt a turista mint főszezonban (télen),

- ekkor a leghosszabbak a nappalok, nem szorulunk a szobába 4-5 óra körül sötétedés miatt,

- június - augusztus között tudunk egyben kivenni pár napnál több szabadságot,

- Gyönyörű napos időnk volt, 5 perc eső 2 hét alatt,

- Télen téli hangulatunk van, nyáron nyaralós.

 

Laci 

 

 

Előzmény: ,h.laci. (4641)
,h.laci. Creative Commons License 2015.03.05 0 1 4641

Olvasgatom ezt a fórumot (is), és most már a többedik alkalommal botlok ilyen hozzászólásba mint alant.

Nem értem. Nincs rá tippem, hogy mi visz rá embert a mi égövünkről, hogy nyáron menjen Dominikára? Ez nekünk nem egy kifejezetten téli desztináció? Ha nem elég meleg a hazai nyár, akkor ott van Spanyol országtól Görög országig számtalan lehetőség a melegre, látványra, nyaralásra. 

Minek nyáron trópusi országba menni?

 

Figyelem!!! A hozzászólásom nem kritika, hanem őszinte kíváncsiság!!

tau ba Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4640

Sziasztok, nyaron terveznenk, hogy elmegyunk Dominikara. Ezzel kapcsolatban lenne par kerdesem:

 

1. repjegyet melyik oldalakon erdemes nezni, es korulbelul milyen arra kell szamitani (atlagosan) ?

 

2. Ha megvan a szallas es a repjegy, akkor mibe kerul az elet ott? Mennyi penzzel erdemes szamolni naponta?

 

3. Autoberles mibe kerul korulbelul?

 

4. Fakultativ kirandulasok mennyibe szoktak kerulni atlagosan?

 

5. Lehet (biztonsagos) egyedul koborolni, vagy erdemesebb helyi vezetot felfogadni (nyelv nem problema, mert beszelunk angolul, nemetul, spanyolul) ? ha igen, akkor mennyit szoktak kerni a helyi vezetok?

 

valaszaitokat elore is koszonom

,h.laci. Creative Commons License 2015.03.04 0 0 4639

Ej azok a remek dominikai szivarok...

:)

Dom_Guss Creative Commons License 2015.03.04 0 0 4638

Kedves Forumozok!

 

 Azok kedveert akik nem tudjak vagy nincs idejuk visszanezni a forumot azoknak a kovetkezo hasznos informaciokat tudjuk nyujtani.

 

Kirandulasok magyar nyelven itt:

 

 Punta Cana, Bavaro, Bayahibe, St. Domingo Gustavo-val.

 

www.seemore.do/hun

 Transzfer rendeles (repuloteri irodaval rendelkezunk)+turistakartya

 

www.puntacanatransfer.hu

 

 Eskuvok  Saona szigeten:

 

www.seemore.do/hun

 

 Emailek: info@seemore.do    vagy     gustavoheiner@gmail.com

 

Tel: +1809-864-5862 

 

 Puerto Plata, Sosua, Cabarete, Rio San Juan Jozsival.

 

 www.lovedominica.net

 

 Transzfer, szallas,vendeghaz, repjegyek es fakultativ kirandulasok.

 

 Email: planner.dr@gmail.com

 

Tel: +1 829-262-4253

 

 Magyarorszagi  partnereink a kovetkezok:

 

 - Araamu Travel Budapest

- Amazon Travel Budapest

- Marathon Travel Pilisvorosvar

 

  Csak kiscsoportos VIP kirandulasok, ezert kerjuk, hogy mindenki idoben jelentkezzen.

  Kerunk szepen mindenkit, ha nincs valasz 24 oran belul akkor az emailt megegyszer atkuldeni!

 Koszonjuk!

 Gustavo & Jozsi

 

 

Ezuton ertesitek mindenkit hogy megkezdtuk az elso teljesen sajat 7, 9 es 10 napos udulesi csomag ertekesiteset. Ez egy lenyegesen masfajta nyaralas ahol igazabol a kirandulasok es a pihenes egy helyen van. Az udulesi csomag osszeallitasanal tobb szempontot vettem figyelembe ami ugy gondolom hogy mindenkinek az igenyeit ki tudja elegiteni.

 

7 napos udules:

 

3 nap Saona sziget 1 nap Santo Domingo 3 nap Samana

 

9 napos udules:

 

4 nap Saona sziget 1 nap Santo Domingo 4 nap Samana

 

10 napos udules:

 

4 nap Saona sziget  2 nap Santo Domingo 4 nap Samana

 

A csomagok all inclusivek tartalmazzak az osszes transzfert, hajoutat, ellatast, etkezest , hotelt, kirandulasokat.

 

7 nap 890USD per fo

9 nap 990USD per fo

10 nap 1100USD per fo

 

Erkezes lehetseges barmely nap, foglaltsag fuggvenyeben.

 

Informacio: info@seemore.do

Tengerisün Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4637

Igen láttam, köszönöm a gyors választ! Holnap átrágjuk a kirándulásokat a párommal még egyszer, aztán írok. Jól hangzik minden! :)

Előzmény: Dom_Guss (4636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!