Keresés

Részletes keresés

Dragomirov Creative Commons License 2018.08.31 0 0 52038

Te mindig mindent félreértesz - pedig csak egy Sodbuster-sort írtam alfabetikus sorrendben. .-)

 

Előzmény: antalijozsef (52035)
ronya1 Creative Commons License 2018.08.31 0 0 52037

nem az ásásról volt szó, hanem azt akartam írni hogy nem jó sokáig kézben tartani az akácot mint nyelet

írtam is hogy a bicskáról nincs tapasztalatom azt lehet másabb fogni

 

pl egy bükk nyél sokkal barátságosabb vagy egy kőris

Előzmény: antalijozsef (52036)
antalijozsef Creative Commons License 2018.08.31 0 0 52036

Jobban át kellett volna gondolni ezt a hozzászólást! Nem ásni, fát vágni akarunk egy bicskával! :-)

A svájci bicska műanyag markolata (nekem is van), egy csúszós .... anyag mégis sokan megelégedéssel használják! Mindegy, lehet okoskodni, ócsárolni! Én jó szándékkal írtam be ide, hogy van egy ilyen lehetősség, hogy olcsón, 40% kedvezménnyel vásároljon valaki ilyen kést, (de ezen kívül még van több típus) ha  megtetszik. Nem kötelező a vásárlás, semmi érdekem nem fűződik hozzá, de egy biztos ez volt az utolsó beírásom ide ilyen témával kapcsolatban!

Előzmény: ronya1 (52034)
antalijozsef Creative Commons License 2018.08.31 0 0 52035

Nem tudom értelmezni ezt a mosolyt, vettem ilyen kést 2.390Ft-ba került, ennyi pénzért ajándék!

Ha a kezedben tartod utálna írj róla véleményt! Semmi gond vele, ár-érték arányban verhetetlen!!!

A Balla bicska nem kapható, a Facebookon láttam a napokban, 6.000Ft-ért üzletben vette valaki és jelezte, hogy ott van még eladó. Sokan keresnek ilyen kést, de nehezen beszerezhető, nem gyártják. Volt a kezemben ilyen bicska és nem  közelítette meg ennek a Baladeonak minősségét! A Boznánszky bicskával kapcsolatban, nem értem honnan vetted ezt a téves információt, de nekem olyan bicskám van tőle, szénacélból, csiszolt agancs markolattal, szénacél pengével, réz paklival, ami Kocsis bicska minőség. Hibát nem találtam rajta! A többivel kapcsolatban nincs tapasztalatom, hallomásból meg nem szeretnék ítélkezni!

  


Előzmény: Dragomirov (52033)
ronya1 Creative Commons License 2018.08.31 0 0 52034

az akácfa elég szar.....pl balta ásó stb szinte ég a kezedben a legrosszabb szerszámnyél

bicskánál nem tudom mi a helyzet

Előzmény: antalijozsef (52031)
Dragomirov Creative Commons License 2018.08.30 0 0 52033

Baladeo, Balla, Bear & Son, Boznánszky, Case, Eye, Schrade. :-)

Előzmény: antalijozsef (52031)
antalijozsef Creative Commons License 2018.08.30 0 0 52032
Előzmény: antalijozsef (52031)
antalijozsef Creative Commons License 2018.08.30 0 0 52031

Aki olcsó zsebkést szeretne, ajánlom figyelmébe ezt a 40%-os akciót!

 

https://www.nomadsport.eu/kereses/lap-1/

 

Ezt kifejezetten ajánlom!

https://www.nomadsport.eu/termek-117849/baladeo-terroir-hagyomanyos-zsebkes-akacfa-markolattal/

 

 

Előzmény: alexcss (52030)
alexcss Creative Commons License 2018.08.28 0 0 52030

Tudom, hogy szinte lehetetlen, de teszek egy próbát .Kocsis kakasos fejest keresek. Ár nem akadály. 

 

Nem kupeckedés a cél, gyűjteménybe szánom. Ha valakinek esetleg van eladó, kérem a sandor.csajagi@gmail.com email címen jelezze.

gy53 Creative Commons License 2018.08.27 0 0 52029

Köszi.

Előzmény: djeperto (52028)
djeperto Creative Commons License 2018.08.27 0 0 52028

Helló!

A fémet.

Előzmény: gy53 (52023)
hatodrangu Creative Commons License 2018.08.26 0 0 52027

Ok, köszi. 

Előzmény: H_G (52026)
H_G Creative Commons License 2018.08.25 0 0 52026

Skandináv, de hogy finn-e, svéd vagy norvég, azt felirat híján sose tudjuk meg.

 

Előzmény: hatodrangu (52025)
hatodrangu Creative Commons License 2018.08.25 0 0 52025

Bocs a képek lemaradtak:

hatodrangu Creative Commons License 2018.08.25 0 0 52024

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. A héten szert tettem erre a késre, de nem tudom beazonosítani.

Elég réginek tűnik, de sem logo sem egyéb jelzés nincs rajta, csak a nyaknál lévő réz gyűrűn van egy sorminta. Valaki esetleg látott már ilyet?

Köszi 

 

 

gy53 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 52023

Szia! Melyiket vetted a fanyelűt, vagy a fémet? A súlyelosztás miatt kérdezem.

 

Üdv: Gyula

Előzmény: djeperto (52021)
antalijozsef Creative Commons License 2018.08.21 0 0 52022

Nincs mit! Örülök, hogy neked is tetszik!

Előzmény: djeperto (52021)
djeperto Creative Commons License 2018.08.21 0 0 52021

Kedves József!

 

Beválaltam egy bárdot, olyat amilyet mellékeltél.

Ha minden egyes Kínai termék ilyen lenne... nekem a feleségem is Kínai lenne :)

 

Tökéletes darab, jó súlypontal, élezhetőséggel. 3 bárány után fentem először.

 

Nagyon szépen köszönöm a linket!

 

Üdv.:

Áron

Előzmény: antalijozsef (52002)
H_G Creative Commons License 2018.08.20 0 0 52020

Szerintem igazából soha nem kell elvágni ezeket a hosszú csöves csontokat. Ha mindenáron egyenletes kockák kellenek az ételbe, akkor félig puhán lefejtem róla a húst és akkor kockázom. (Ludaskásánál teljesen lehetséges, hiszen a hús sokat puhul magában, mielőtt a rizzsel találkozna.) De nem arra tart minket a kérdező, hogy kritizáljuk a főzési szokásait...

 

Előzmény: ...slr... (52019)
...slr... Creative Commons License 2018.08.20 0 0 52019

Igen, gusztusé. Van, aki tudja vágni a kakascsontot úgy, hogy gusztusos étel legyen belőle, én nem tartozok közéjük. Fiatal koromból a menzai robbantott csirkék nem tartoznak a legnagyszerűbb gasztronómiai élményeim közé. Egyszer ettem egy nagyszerű, kerek hús szeletet, középen a velőscsont karika, mintha lézerrel vágták volna, arra akkor azt mondták, hogy fagyottan, szalagfűrésszel vágják. Elismerésem annak, aki a friss csirke csontjait el tudja vágni szilánkmentesen, biztos azt is meg lehet csinálni, én nem tudom, hogy kell.

Előzmény: Dragomirov (52018)
Dragomirov Creative Commons License 2018.08.20 0 0 52018

Mert nem főzöl olyat. Például egy ötkilós kakasból nem igazán praktikus úgy pörköltet főzni, hogy csak az ízületeknél bontod. Persze gusztus dolga. :-)

Előzmény: ...slr... (52016)
bku Creative Commons License 2018.08.19 0 0 52017

Na ez a pálcikával való evés az nekem nem megy ! :) Eddig mindig kértem normális evőeszközt. :)

Előzmény: ...slr... (52016)
...slr... Creative Commons License 2018.08.19 0 0 52016

A kínai konyhában úgy kell elkészíteni az ételt, hogy az asztalnál már kés nélkül, pálcikával el lehessen fogyasztani.

 

Nyers kacsa csontjait elvágni - olyan ételt én nem ismerek, persze attól még lehet. Nyers madárcsontot én csak ízületeknél vágok.

Előzmény: bku (52006)
SZSVADKANKA Creative Commons License 2018.08.18 0 1 52015

Bükk.

Előzmény: thandokan (52008)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.08.16 0 0 52014

:-)))

Előzmény: H_G (52013)
H_G Creative Commons License 2018.08.16 0 0 52013

A technika-tanár, aki annak idején azt mondta neked, hogy fiacskám, tőled soha a büdös életbe nem fogunk látni tisztességesen összerakott munkadarabot? :)

 

Előzmény: thandokan (52011)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.08.16 0 0 52012

Kár. :-(

Biztos örül majd neki.

Előzmény: thandokan (52011)
thandokan Creative Commons License 2018.08.16 0 0 52011

Kapott egy tokot és egy régi tanáromé lesz.

Most szombaton lesz a 21éves osztálytalálkozónk és ott lesz átadva neki 

Előzmény: Sz.G.E270CDI (52010)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.08.15 0 0 52010

Szép! ;-)

 

A második bicskának mi lett a sorsa?

Előzmény: thandokan (52008)
djeperto Creative Commons License 2018.08.15 0 0 52009

Szerintem valami latin - délamerikai amazonasi futónövényből lehet (van 1 szárított darabom Ecuadorból, majd lefényképezem) vagy bambusz féle

Előzmény: thandokan (52008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!