Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2017.01.02 0 0 96429

Köszönöm! Szilveszter előtt egy nagyáruházban láttam egy elbűvölő kütyüt, amit gránátalma feldolgozásához ajánlottak. Kissé szomorúan, de otthagytam, viszont gránátalmát vettem, mert úgy gondoltam, hogy remekül illik a gyümöcsrizsbe. Ebben igazam is lett.

Előzmény: nagypapi51 (96428)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 96428

Jó kis trükközéseket ez évre is!

Búék.

 

Előzmény: joy (96427)
joy Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96427

sickamic Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96426

Kb. egy hete levágtam egy fej édes káposzta alsó nyolcadát és betettem egy edénybe  - a vágott részével felfelé - aminek az aljára, körben és a tetejére is vágott savanyú káposzta került, végül az egészet felöntöttem savanyú káposzta levével. Jövő hét végén lesz belőle töltött káposzta, addig érik kint a mínuszban.

Előzmény: ketyo61 (96422)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96425

A zasszony kolbászt töltött bele, és kis híján kiátkozott...:}}Fenyegetett, hogy lemészárol, ha még egyszer...:}}

Szóval fékezd magadat  !

De ha kell, kerítek.

Előzmény: nagypapi51 (96421)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96424

A múltkor elsokkalltál, tessék fékezni!

Előzmény: nagypapi51 (96421)
ketyo61 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96423

Ja, es utoljara fustolt pulykacomb filet vagdostam bele.

Előzmény: ketyo61 (96422)
ketyo61 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96422

Talan innen vettem, mar nem emlekszem de en ugy szoktam hogy a savanyukaposzta levet felforralom ugyan annyi vizzel es abba usztatom meg a friss kaposztaleveleket, utana abba tekerem a gombocokat.

Előzmény: ZsuR (96410)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96421

Kösz, akkor bónusz Sportszelet! :)

(legutóbb még csak kettő volt)

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96419)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96420

No aztán ott van még: áztatod ( mert száraz, mint az én elsőm volt), vagy sem ( mert hiba lenne áztatni), stb.

Ma már lutri az egész.

Előzmény: H_G (96416)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96419

Van 3 háló a figyelőben...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (96417)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96418

Hát nem. Az alapanyag fontos, valamint mennyi és milyen hagymát teszel, megy-e egyéb bele ...

 

Életem első főtt csülkét az egész főosztály őrjöngve kóstolta, azóta se sikerült olyan jó...

Alapanyag...

 

Jó lenne, ha  bedobom a pléhet, kijön az autó...:}}

Ugyan jó helyen veszem az alapanyagot, de imádság kell, hogy jó legyen a vége.

 

Erős közepesnél jobbat nemigen főztem mostanság, de nem a technológia okán...

 

Előzmény: H_G (96416)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96417

Macisblütte=Macisblüte

 

Előzmény: nagypapi51 (96415)
H_G Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96416

Azt hittem, a fűstölt csülökkel már nincs lehetőség trükközésre -- beteszed a vízbe, főzöd, oszt' jóvan.

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96414)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96415

Az elkövetkező 2 hétben lesz tőtöttkáposzta rőmertopfban, nemkülönben kocsonya is.

Meghoztam a szerecsendió virágot (a sógoroknál Macisblütte, ezt se tudtam eddig) majd valahogy eljut hozzád.

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96414)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.31 0 0 96414

Nálunk úgy szokott lenni, hogy főzök egy jó (!) füstölt csülköt ( ez az én reszortom), a lé megy a káposztába, az aprított csülök szintén.

 

De most köpöm a markom, hogy rendes töltött káposzta legyen ( nem mintha a gombócos nem lenne jó...:}}}

 

Mindegy, egyelőre teli minden hűtő...

Előzmény: Boszorka (96413)
Boszorka Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96413

Bármi füstölt az fontos tartozék. Csülökhöz én nme ragaszkodom, de pl. a füstölt tarja se rossz. Az idén nem főztem, mert rájöttünk, hogy egyikünk sincs annyira oda érte, hogy megérné a vesződséget. Van egyszerübb étel, amit sokkal jobban szeretünk.

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96411)
ZsuR Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96412

...en is gombocost fozok mar regota...

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96411)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96411

Itt éppenséggel van, ha nem egyiknél, akkor a másiknál, de azon se veszkődtem, ám jövőre támadást intézek a zasszony ellen, töltött káposzta lesz.

Ő mindig gombócos káposztát főz, na, hátbatámadom egy rendes töltöttel...:}}}

Csak épp azt nem tudom, hogy lesz-e csülök aprítéknak bele.

Jajj...:}}

Előzmény: ZsuR (96410)
ZsuR Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96410

Nalunk nem allando a savanyukaposzta level - neha kapok, ha torok boltba megyek... es ritkan megyek.

 

Mostanaban a dolmat is boltban veszem - talaltam egy olyan boltot a kozelben, ahol finom.  Nem veszsek sokat, par darabot (csak en eszem, Papus nem, mert nem husos).

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96405)
dulci Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96409

Készítettem tőtikét céklalevéllel, nagyon ízlett. És "görögösen", sok citrommal. Tormalevéllel is lehet. Szerintem bármilyen ehető zöldség levele alkalmas. 

Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96408

Mondjuk a citromolás gondolatébresztő, bár el fogom felejteni...:{{

Előzmény: H_G (96406)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96407

Külföldi varit sosem ettem, de tőtike öreganyámnál szokott lenni.

Nem futottam neki sokszor ( egyszer), de nem riadtam még fel, hogy na, ma ez lesz...:}}

Pedig nem volt rossz...

Na, majd jövőre, szezonban...

Előzmény: H_G (96406)
H_G Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96406

A görög változat erősen citromos.

 

Itthon pedig a karalábé levele is hagyományos erre a célra.

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96405)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96405

Ellenben savanyúkáposzta- levelek a piacunkon mindig vannak.

Mondjuk szőlőlevelet tudok szedni a nyaraló körül, ráadásul bio, mert sosem permetezek...:}}}

Csak annak szezonja van. Életemben egyszer készítettem tőtikét, nem kábultam el, bár panasz nem volt rá.

Előzmény: ZsuR (96403)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.12.30 0 0 96404

a szolo level meg konzerv :)).  Egesz evben kaphato.

 

Nálatok....:}}}

Előzmény: ZsuR (96403)
ZsuR Creative Commons License 2016.12.29 0 0 96403

Az a dolma amit en szoktam enni (venni vagy kesziteni) az ne hussal van... a szolo level meg konzerv :)).  Egesz evben kaphato.

Előzmény: joy (96402)
joy Creative Commons License 2016.12.29 0 0 96402

Minek nevezzelek?
:o)

http://www.mindmegette.hu/dolma-totike-vagy-padlutka.recept/

...szabadon választott.

Még 1.
A szárma-töltöttkáposzta (ttkáp :), ttpaprika /-alkalmasint kapormártásban/ mellett, ha édeset akarunk, de nics szőlőültetvényünk, lehet friss káposztalevélbe is csomagolni a riszes (gerslis) tölteléket.

Előzmény: ZsuR (96388)
joy Creative Commons License 2016.12.29 0 0 96401

Kösz. Inkább idegi volt, túl vagyok rajta.
Míg mások az ünnepek alatt híznak én fogytam, de már pótolom.
:o)))

Előzmény: Csimpolya (96376)
ZsuR Creative Commons License 2016.12.28 0 0 96400

:))  Koszonom szepen...

 

Az en megszokott receptem... miota az eszemet tudom, ez a recept, nem sokat valtoztattam rajta. Illetve - most mindent 100% vajjal sutok - ennyi.  Van amikor kicsit kireped az oldala, de annyira megszoktam, hogy nem zavar.  A teteje akkor repedt - mikor leejtettem a sult beiglit ;)).

Előzmény: beetee (96399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!