Keresés

Részletes keresés

ovics Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1486

Ahol levették a vért, ott a doki nem mondta????????????????????

Feltétlenül fordulj reumatológushoz, de legelőször is a házi dokihoz, amúgy is Ő ad beutalót.

Előzmény: Csibe32 (1485)
Csibe32 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1485
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni Töletek. Több éve fájnak a kezemen a kisizületeim. Nem annyira mint Nektek inkább azt mondanám, hogy erösen érzem,hogy vannak kisizületeim,ami már kezd zavaró lenni. Hidegre rosszabodik, sőt akkor már a fájnak a kezeim. Vetettem le vért,amiből megnézettema rheumafaktoromat ami jò lett 15-ös lett,süllyedésem 45 lett, ami viszont évek óta ennyi. Szerintetek forduljak ezzel orvoshoz? Köszönöm elöre is a válaszokat.
ovics Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1484

De..............szomorú.Sőt! Az is, amikor tv-n keresztül gyógyítanak és elhiszik az emberek, nem sajnálják a telefonra a pénzt.Az ilyet nem engedném.De azt sem, akinek nincs semmilyen egészségügyi végzettsége, csak egy valamilyen természetgyógyász gyorstalpalója.

Nagyon sok ügynökkel találkoztam, akiknek jéééééééééé ugyanaz volt a betegsége, mint nekem.Bár, ha azt mondtam volna, hogy prosztata rákom van, arra is hasonlóan reagálnának.............:-))

Na az ilyeneket üzletileg alaposan felkészitik, mit kell mondani.................csak senki ne kérdezzen alaposan, mert zavarba jönnek. Próbáltak engem is ilyenekbe beszervezni, de én, ha nem hiszek benne, nem is tudom eladni...................nem is akarom.

Kutakodok a neten vércsepp analízis után és megdöbbentem, hogy dr cim nélküli természetgyógyász is végezhet ilyet. Találtam nem 1-t.

ha valaki tud olyat, hogy kórházban hol csinálnak, szóljon, érdekel.

Előzmény: .ETNA. (1483)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1483

Igen, ez könnyen lehet, de azért ez nem szomorú?! Persze azt szokták mondani, hogy: "Magad uram, ha szolgád nincs!"

 

Ez a kiskutyi pedig annyira cuki:-)))

Előzmény: ovics (1482)
ovics Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1482

Nagyon úgy látom, hogy mi képzettebbek vagyunk a betegséget illetően, mint sok természetgyógyász.

Előzmény: .ETNA. (1481)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1481

Ez szép összefoglaló és hasznos is! Akkor most én is hozzáteszek egy-két dolgot:-)

 

Igen, sajnos én is gyakran tapasztalom, hogy ha megemlítem, hogy van egy autoimmun betegségem, szinte azonnal, csípőből, immunrendszer erősítőt ajánlanak:-)) Gondolom az "immun" szóból arra következtetnek, hogy gyengébb az ellenállóképességem, vagy ilyesmi?! Nem is csodálkozom ezen, hiszen egy laikustól több nem várható el az autiummunbetegségekkel kapcsolatban, amikor még az orvosok sem tudják gyógyítani, sőt azt sem igazán, hogy mitől alakul ki. Bár mi se tudnánk, hogy mi is ez!!!

 

A Trexan valóban a sejtek szaporodási/osztódási sebességét lassítja le (ezért kell a májfunkciót állandóan ellenőrizni, hiszen a májsejtek a gyorsan osztódó sejtek közé tartoznak, és mivel a méregtelenítés a feladatuk, nem lehetnek soha "kevesen", vagy ilyen "gyorsan osztódó" sejtek a csontvelőben termelődő vér sejtjei is, ezért kell pl. Folsav és állandó vérvétel...

 

Az általános vélekedés szerint valószínűleg valamilyen, a szervezetben korábban lezajlott, vagy éppen zajló folyamat hatására így "jelez" az immunrendszer, vagy legalábbis így reagál, emiatt "gajdul" meg:

"Immunrendszerünk az erre szakosodott nyirokszervek, sejtek és az általuk termelt vegyületek egységes rendszere. Az immunvédekezés elsődleges célja, hogy a szervezet minél gyorsabban és hatékonyabban szabaduljon meg a különféle kórokozóktól, hibás működés esetén azonban az is előfordulhat, hogy a szervezet saját sejtjeit támadja meg."

 

Miután az RA-ban éppen a gyulladás (mint ősi védekezőmechanizmus) kialakulásáért "felelős" TNF alfa termelődik átlagon felüli számban, ha van fertőzés, ha nincs (tehát állandóan és nem csak fertőzés idején, ahogy normál esetben kéne), a sok gyulladás, úgyszólván "természetes" is, hiszen éppen ebből a kis kedves TNF alfa fehérjéből van több a kelleténél:

 

"A gyulladás az immunrendszer komplex, rengeteg sejttípust érintő válasza egy fertőzésre vagy irritációra. A folyamat a jellegzetes tünetek alapján könnyen felismerhető: duzzanat, vöröses szín, fájdalom és melegség lép fel. A vörösséget és a melegséget az okozza, hogy a gyulladás által érintett területen jelentősen megnő az erek áteresztőképessége és a vérátáramlás. A későbbi érösszehúzódás miatt megnövekedett nyomás elősegíti a folyadékok szövetközötti térbe történő távozását, ez pedig vizenyő, orvosi szóval ödéma kialakulásához vezet. Az ödéma nyomja a körülötte lévő területeket, így az idegeket is, ezért a folyamat fájdalommal jár."

 

Néha elkapok egy-egy részt a Kínos betegségek gyógyszállója (Amanda Hamilton, Zone Reality csatorna) c. műsorból, ahol olykor érdekes összefüggéseket fedeznek fel egy betegség és a múltban történt esemény, vagy egy régi megbetegedés között, de erről már tavaly is írtam, egy korábban lezajlott betegséget, mint a betegség kialakulásáért felelős lehetséges okot, az RA esetében is említi a szakirodalom.

Előzmény: ovics (1478)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1480

Kedves Caixa! Te inkább ne tudj be semmit a lelkiállapotomnak, mert egyrészt azzal aztán tuti semmi gond:-)), másrészt pedig ellenséget, rosszindulatot, pláne "vádaskodást" csak ott keress, ahol valóban van!!!!!!

 

Most én is írhatnám, hogy biztosan sok negatív visszajelzést kaptál már, mert az én egyszerű kis - szerintem mindenki számára egyértelmű - vicces megjegyzésemet is "támadásként" érzékelted, de hát én ugye támadólag miért is írnék Neked, no és ráadásul pontosan értettem azt is, hogy mire gondoltál, amikor a "csak..." megjegyzést írtad. Hiszen tudom (bár szerencsére nem saját tapasztalatból), hogy valóban vannak orvosok, akinek egy beteg csak egy szám vagy egy statisztikai adat, akit "le kell tudni" aznap, szóval kedves Caixa, nyugi, a stressz és a felesleges idegeskedés is lehet nagyon ártalmas ám!! De tényleg:-)

 

 

Előzmény: caixa (1476)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1479

Igen, kedves Gyula, ez az egyik feltétele pl. annak a szernek is (Remicade), amit én kapok. Tul. képpen most még örülhetünk mi is, mert csak 600 Ft-ot fizetek a két doboz áráért (csak a doboz árat kell fizetni, az amúgy több mint 300ezres szerért):-)

Előzmény: Gyula65 (1475)
ovics Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1478

Van egy barátnőm, aki Foreverezik és mindig próbál nekem segiteni,de nem erőszakosan. tegnap már kibuktam és el kezdtem keresni a neten, mi is a mi betegségünk, mit szabad, mit nem. Nekem perubalzsam allergiám van, ami vonatkozik a gyógynövényekre is. Az RA-m autoimmun.................amire immunszupresszánst szedünk. Lila lett a fejem a sok okos tojástól, akik a neten erre a betegségre immunerősitőt ajánlanak. Fogalmuk sincs a betegségről. 

 

"A betegség során a szervezet immunrendszerének kórosan működő fehérvérsejtjei az ízület alkotórészeit idegenként ismerik fel és védekező reakciót, autoimmun gyulladást indítanak el. Ez a gyulladásos folyamat roncsolja az ízületet.

Az ízület gyulladás során az ízületi tokot belülről borító belhártya vérbő lesz, több kóros ízületi folyadékot termel. Ettől az ízületek megduzzadnak, pirossá, fájdalmassá válnak. Az ízületben gyulladásos enzimek szaporodnak fel, burjánzó gyulladásos szövet képződik, amely idővel fokozatosan tönkreteszi az ízületi porcot, és „ kirágja” az ízületet alkotó csontokat. A gyulladásos folyamattal tehát károsodik mind az izületi porc, mind a csont. Az ízületi tok és szalagok a gyulladástól elgyengülhetnek, megnyúlhatnak.  A fájdalmas gyulladásos folyamattal ízületi deformitások, összenövések alakulhatnak ki.

A rheumatoid arthritis szervi manifesztációi révén nemcsak az ízületeket, hanem az egész szervezetet érinti a gyulladásos folyamat. Így jelentkezhet gyengeség, fáradékonyság, rossz közérzet, hőemelkedés. A betegség ízületeken kívüli megjelenési formája lehet bőralatti reumás csomó, szem- és szájszárazsággal járó könny- és nyálmirigygyulladás, szív-, tüdő-, szem-, ér- és ideggyulladás."

 

"Az artritisz – általában – a szervezetben az ízületi gyulladásokat leíró megnevezés. Ez a fájdalmat és az ízület duzzadt állapotát is magában foglalja.  A reumatoid artritisz (RA)reumaszerű ízületi gyulladás)( krónikus forma, amire jellemző, hogy a test különböző helyein levő ízületekben jelentkezik, de egyidejűleg és mindkét oldalon (pl. kéz, csukló, térd). Annyira jellegzetes, hogy tulajdonképpen ha már ez felismerhető, észlelhető már ki lehetne mondani az RA diagnózisát - természetesen azt megfelelő vizsgálatokkal alá kell támasztani (röntgen, labor stb.). Egyébként kb. 150-féle artritisz-forma létezik még.  Az RA az ízületeken kívül egyéb szerveket is megtámadhat: a bőrt, szemet, tüdőt, szívet, vesét, sőt a vérben is okozhat elváltozásokat."

 

A Trexan az immunrendszer gyengitésével hat, szerintem az  immunerősitő a Trexan hatását gyengitené.

Még 1 adalék: november elején volt egy műtétem, a mai napig sem gyógyult be a sebem.Olvastam valahol, hogy a Trexan lassitja a sebgyógyulást.

Ezeket foglaltam össze a barátnőmnek, aki segiteni akart a sebgyógyulásban. megértette, miért gyógyult be az ő sebe, miért nem az enyém. Egy napon voltunk műtve.

ovics Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1477

Nem tudom, mert úgy megijedtem, hogy megint valamit kapok, hogy rögtön rávágtam: de nekem már nincsenek fájdalmaim. Így abban maradtunk, hogy elég a 6 Trexan és, amennyiben nincsenek fájdalmak, nem szaporitjuk a mérget.

 

 

Mi ez az új belépés?????????????????????? nem enged a nickemmel, emailcim kell....................azaz indapass..... :-((

Előzmény: .ETNA. (1474)
caixa Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1476

nem vagy túl jóindulatú (tudjuk be a betegség miatti lelkiállapotnak), kiforgatod a szavaimat, de röviden még válaszolok:

fürdőjegyet minden reuma orvos felír, ameddig ilyen szar a szabályozás. nyilván nem szó szerint kell értelmezned, hogy "csak fürdőjegyet ír fel"

 

van doki, akinek ez nagyjából elég. más nem ezért tanul, képzi magát és nem büfézni meg ki egy kongresszusra.

 

vallásos és elhivatott emberként van doki, aki mondjuk boldog, ha egy nagyit fel tud hozni úgy, hogy kézbe tudja venni a kisunokáját vagy behoznak hozzá megmutatni egy kis csecsemőt, akinek a születéséhez hozzájárult ő is a mama kezelése révén. nem magánban, hanem állami, TB-s rendelésen.

 

a taxicsekk meg természetes, ha egy rossz állapotú beteget várnak a vizsgálati helyre. nyilván nem tud bkv-ra szállni az, aki felállni is alig tud. ez pedig a megjelenés feltétele, nem fizetség.

 

nem is értem, miért kell úgy vádaskodni, hogy nem tudod (mint ahogy én sem tudom, milyen szerről van szó).

akinek esetleg szüksége lehet rá, már elkérte a telefonszámot és ha mindent megtudott, akkor majd mérlegelve dönt.

 

Előzmény: .ETNA. (1472)
Gyula65 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1475

Szia ETNA!

 

2010 augusztus 11-én a Bors című újságban lett meghirdetve!

Csak jelezni akartam, hogy nem mendemonda, az orvosok is tudnak ezekről a kisérletekről, és ajánlanak is oda betegeket.

A feltételek között szerepelt, hogy: " bázisterápiaként 7,5-25 mg metotrexátot szed legalább 3 hónapja".

 

Jobbulást!

Üdv: Gyula

Előzmény: .ETNA. (1473)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1474

Csak kíváncsiságból, nem tudod mi volt az új szer neve? Említette esetleg, hogy ez is biol. terápiás szer-e?

Előzmény: ovics (1470)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1473

Megnéztem, de ezen az oldalon az "Aktuális" címszó alatt, most éppen nincs RA ....

Előzmény: Gyula65 (1469)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1472

Mondjuk, túl azon, hogy olyan orvoshoz, aki egyébként "csak fürdőjegyet ír fel" - alapból nem is járnék, szerintem a taxicsekk és a pénz egykutya, csak az egyik természetbeni juttatásnak minősül:-)

Előzmény: caixa (1461)
zsombolya Creative Commons License 2010.12.05 0 0 1471

hát ez így igaz, aki mondjuk nem tud felkelni (mint adott esetben az ismerős) az tényleg simán bevállalja. Én nyáron amikor bekerültem a kórházba, szinte bármit bevettem, bedugtam, bekentem volna,:)) akármit, ami egy kicsit is csillapítja a fájdalmamat vagy hagy aludni. Most nem dobok el mindent és szaladok jelentkezni, mert viszonylag jól vagyok, bár vannak rosszabb napjaim, de a rosszabbak se borzasztóak, simán tudok dolgozni itthon és bent a munkahelyemen is.

Előzmény: .ETNA. (1468)
ovics Creative Commons License 2010.12.05 0 0 1470

Pár hónapja engem is felhivott a dokinőm, hogy van egy új micsoda, 3 hetente be kellene járnom. De egyeztettük, hogy nincsenek fájdalmaim, elég a 6 Trexán.

Előzmény: zsombolya (1467)
Gyula65 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1469

Pontosítás:

 

http://www.synexus.hu/mds.html

 

itt olvasható, mi történik!

 

Üdv!

Előzmény: zsombolya (1467)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1468

Gondolom ez is egyfajta biológiai terápia. Van már annyiféle Remicade, Humira, Enbrel, MabThera stb.stb.), de kell is, hogy legyen, mert nem mindegyik válik be mindenkinek. Pláne nem mindig jön össze elsőre a siker.

 

Ha ez valóban egy biológiai terápiás új szer, akkor azt hiszem én tuti nem mennék el "kísérleti" nyúlnak, mert nagyjából mindegyiknek azonos a hatásmechanizmusa (csak az egyik pl. totál humán, a másik ember-egér monoklonális antitesteket tartalmaz, a harmadikban valamilyen hörcsög-izé (?)van), s ha már lehet, inkább egy bevált szert adjanak, mint egy vadiújat. Persze akinél a már forgalomban lévő biol.terápiás szerek nem váltak be, nyilván nem sokat gondolkodott azon, hogy kipróbáljon-e egy újat.

 

Bár a rizikófaktor egy ilyen szernél valamivel talán nagyobb, s ez igaz még akkor is, ha egyébként tudjuk, hogy komoly előzetes vizsgálatok (laboratóriumi állat és humán kísérletek is !!) szükségesek ahhoz, hogy már kórházi körülmények között próbálják ki embereken. Ez ugyanis az utolsó fázis szokott lenni és leginkább a mellékhatások kialakulásának statisztikája miatt van rá szükség még a törzskönyvezés, a gyógyszertári forgalomba való bekerülés előtt. De ha külföldön már gyógyszertárban is kapható s csak a magyar törzskönyvezése miatt folyik ez a kísérlet, akkor az megnyugtatóbb:-)

zsombolya Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1467

én is hallottam, hogy folyik valami kisérleti izé például az orfiban is, jelentkezőket vártak, olyanokat, akik RA-sok és legalább három hónapja szedik a trexánt. Ismerős ismerőse:)) jelentkezett, öt hetente kell hasbaszúrnia magát és köszöni azóta jól van, két hete végigtáncikált egy iccakát valami lagzin de nagyjából ez minden amit tudok.....

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1466

"... tegnap ablak tisztitás, ma csukló jegelés..." Na erre értettem én, hogy tanácsolni mindig könnyebb, s hogy ezzel mindannyian így vagyunk :-)))

Előzmény: Ibolyafr (1462)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1465

Kedves Dolna! Hozzá lehet ehhez úgy is állni, hogy ez egy jó hír, szerencse a szerencsétlenségben, hiszen a szívkatéterezéssel majd ismét sikerül rendezni az ereidet!!! Azt követően pedig majd januárban az RA-t is :-) Tudod, mindig a jó oldalát kell keresni a történéseknek, na jó, bocsi, tudom ám, hogy mondani sokkal könnyebb, mint megcsinálni:-)

 

Egyébként pedig biztos vagyok abban, hogy számtalan szupernagyis karácsonyotok volt már, most majd - átmenetileg - legfeljebb átveszik a sütés-főzés stafétát a fiatalok:-))) Nekik úgyis az a lényeg, hogy jól legyél!!! Erre így ismeretlenül is letenném a nagyesküt:-)

 

Azt ugyan nem tudom, hogy mennyire fáj, de Anyukám révén az elmúlt időszakban mi is "közeli" kapcsolatba kerültünk a szívkatéterezéssel. Sajnos neki nem tudták megcsinálni, itthon a megyi kórházban próbálták először (kézből), majd kb. két héttel később (sürgősséggel) ősszel Debrecenben a Szívklinikán, de ott már combtőből (micsoda tenyérnyi véraláfutása lett szegénynek, mintha a ringben kick-boxolt volna). Hát, ott sem sikerült, megnézték a DVD-t, amit itt készítettek a megyei kórházas katéterezésnél és már akkor azt mondták, hogy elég kicsi az esély, de azért megpróbálják, ráadásul éppen akkor valami financiális gondjuk is volt, így 5 nappal még el is halasztották végül a műtétet. Nem is értettem akkor, valaki háromér betegségben szenved, a szívéről van szó és nincs a műtétre pénz? Hihetetlen, pedig igaz! A lényeg, hogy maradnak a gyógyszerek, kicsit ugyan csalódott volt Anya, de hát ez van, ő egyébként is egy kis pozitív energia-bomba (furának tűnhet, pedig én is belőle szoktam erőt meríteni, de tényleg), holmi sikertelen katéterezés nem fog ki rajta, pedig már elmúlt 70:-)) 

 

Szóval ne bánkódj, hogy a doki most kicsit erőszakosabb és finoman "kényszerít" a katéterezésre, mert ez még mindig ezerszer jobb, mintha félvállról venne, ahogy sokszor olvassuk a hírekben!! Nagyon-nagyon szurkolok Neked és tuti biztos vagyok abban, hogy ennek ellenére fogsz te sütögetni karácsony környékén:-)))) Ugye, hogy ugye?

Előzmény: Dolna46 (1460)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1464

Kedves Ildi!

 

A reuma faktor értéked totálisan rendben van, miután az RF 40-ig jó:-) Nekem 162-vel kezdődött, legutóbb amikor kértem, hogy ezt is nézzék (kb. félévente eszembe jut, hogy nézzük már meg) 330-360 között volt valahol, már nem emlékszem pontosan. Igaz ennek nincs túl nagy jelentősége, miután pl. a szeronegatív RA-soknak meg szinte minden vizsgált értékük normális és mégis "fájnak"... egyszóval ezt is csak úgy kell kezelni, mint azt, hogy adott napon hidegfront lesz és eső, tegnap 26 volt a vérsüllyedésem, lehet, hogy a jövő héten már csak 18... nincs jelentősége akkor, ha nincs fájdalom és gyulladás!

 

A legfontosabb lépés - részemről - az volt, amikor először éreztem azt, hogy na OK, most már úgy tűnik, hogy sikerült elfogadnom (magamban, belül) azt a tényt, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedek. Aztán gyorsan hozzá is tettem, hogy emellett viszont nagyon szerencsés vagyok, mert az állapotom és egyáltalán az RA-s "betegutam" tulajdonképpen egy "sikertörténet" (ahogy tegnap mondta az infúzión az asszisztens). Nem gyógyultam meg varázsütésre, hiszen a laboreredmények azért mutatják, hogy a háttérben még mindig tévúton jár az immunrendszerem, legalábbis TNF-alfa termelés tekintetében, de azért kösz jól vagyok:-) Így is van, a család és az ő támogatásuk, szeretetük úgyis mindenen átsegíti az embert! Szívből kívánom, hogy az eredményeid mindig ilyen jók legyenek!!

 

 

Előzmény: ilditol (1456)
.ETNA. Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1463

A korábbi tévénk csak sima hd-s lcd volt, de azért szerettem ám "őt" is :-) Ezen a tévén viszont valami eszméletlenül szép a kép, nekünk is DIGI-s tévénk(+net+telef.) van.  Én - természetimádó lévén -, elsősorban a Discovery, a National G., a Spektrum stb. műsorait nézem, pl. a Nat Geo Wild HD minőségben sugároz, na az szuper, igaz angol nyelvű, így kicsit jobban kell koncentrálni:-)) Sokszor lemaradok a szövegben, mert annyira elámulok azon, hogy ebben a felbontásban pl. minden vízcsepp látszik a vízből kiemelkedő vizipaci testén:-)

 

Ami azt illeti, én azt, hogy milyen filmet nézek, mindig a hangulatom alapján választom (de a horrort, és a csihi-puhit én sem szeretem), na jó azért csendben azt is bevallom, hogy egyetlen délutáni tv2-s szappanoperára, szinte észrevétlenül, de rászoktam:-)  Egyébként talán a Heti Hetes az, amit rendszeresen nézek, a többi nem nagyon érdekel, max. háttértévézésként néha egy kis Jóbarátok, vagy ilyesmi, csak mivel nem nézem rendszeresen, néha gőzöm sincs ki kicsoda:-))) A filmek, no és a hétvégi tévéműsor... hát az - szerintem - kritikán aluli, vagy unalmas, vagy ezer éves, vagy cseppet sem szórakoztató.

 

De tény, hogy most tényleg többet nézem a tévét, mint amennyit a neten bóklászok:-) Úgy döntöttem, hogy idén már most hétvégén elkezdem díszítgetni a lakást és szépen fokról-fokra haladok majd előre, mire huszadika környékén minden karácsonyi dekor, egy évi pihi után, ismét a helyére kerül:-)

Előzmény: ovics (1454)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.12.03 0 0 1462

Nézd a jó oldalát,utána sokkal-sokkal jobban leszel.

Most a családod fog kényeztetni karácsony környékén...A szived hipp-hopp rendbe jön, és utána már kaphatod a biot. az izületeidre.

Fel a fejjel, tuti,hogy jobban leszel  utána!

Bocs, nem akarom elbagatelizáli, de magamról tudom, hogy ilyenkor nem látjuk a jó oldalát a dolgoknak.

Vigyázz magadra,és mielőbbi felépülést.

Ja! és addig nem kell előre mindent megcsinálni, gondolj az izületeidre is.(Ez nekem is szólt,tegnap ablak tisztitás, ma csukló jegelés)

Előzmény: Dolna46 (1460)
caixa Creative Commons License 2010.12.03 0 0 1461

nincs üzlet szaga pedig, úgyhogy amit tudok, szívesen leírom:

 

mivel nem én dolgozom ebben (én egészségügyi témájú cikkeket író újságíró és jogász vagyok), hanem a férjem (aki kórházban, állami szakrendeléseken dolgozik, és akit a topikból is többen felkerestek és tudott nekik tanácsot adni)

csak annyit tudok, hogy egy gyógyszert akarnak a magyar bevezetéshez itt is tesztelni. legális és már sokadik fázisban van.

 

miért próbálok én is segíteni? a népességben kb 1% az RA előfordulása, mégis aránylag kevés a kezelt beteg. miért? nem ismerik fel? vagy a háziorvosnál elakad a dolog? bagatellizálják? nem tudni, csak azt, hogy elképesztő, félrekezelt esetek is vannak, és akkor már nehezebb, ámbár nem lehetetlen javítani ezen.

(én sok cikket írok, amiben ismertetem mondjuk az RA, a bütyök vagy mondjuk a petefészek ciszta tüneteit, mert sokan pl. az újságot lapozva döbbennek rá, hogy ez rájuk illik, nem kell szenvedni, van megoldás....Magyarországon sajnos nincsenek benne az alap eü. ismeretek a közoktatásban, ezért sokan nem rendelkeznek elég ismerettel a saját testüket illetően és mondjuk egy daganatot is ezért hanygaolnak el a késői stádiumig)

 

visszatérve a vizsgálatra: itt a beteg nem kap pénzt a részvételért (etikátlan lenne), hanem kivizsgálják alaposan és kap mondjuk taxicsekket. időt kell áldozni rá. a doki meg végre nem csak fürdőjegyet ír fel, hanem komoly betegei is vannak. nyilván kap érte munkadíjat, és a jó új szert bevezetik minden RA-snak. ez nem újdonság, minden gyógyszer így kerül bele a körforgásba.

 

továbbiakat viszont tényleg nem tudok, max a kontaktot tudom megadni és ott mondják a továbbiakat.

Előzmény: ovics (1457)
Dolna46 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1460

Beszéltem a reumatológus doktornőmmel, ő megnézte a számítógépben, mit írt a kardiológus. Azt mondja, nem kaphatom az infúziót, míg a szívkatéterezésen túl nem leszek, mert a kardiológus a III. jelű kóddal letiltotta.  dec. 13-án dől el, mikor lesz a beavatkozás.

A Mabthera infúziót jövő év jan. 6-ra jegyezte a doktornő, úgy hogy most dec. 13 és 23 között szívkatéter!Nagyon félek tőle., na meg annyi a kellemes karácsonyomnak, nem tudok majd kedvem szerint sütni-főzni a családomnak. Ezt a már átélt katéterezés utáni állapotom tapasztalatai előrevetítik.

Dolna46 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1459

Szép napot, Lányok!


Mi teljesen behavaztunk. Tegnap reggeltől estig egyfolytában szakadt a hó, mára elállt, de mínusz van, nem fog olvadni. Szerencsémre nekem nem kell havat takarítanom, /most ha kellene, sem tudnám/, a vőm nálunk a "havasember".A tegnapi sűrű hóesésben kellett a kardiológiára mennem, szívultrahangot csináltak, és jól beijesztett a doki: újabb szívkatétert javasolt, de nem egyeztem bele, rá is írta a paíromra, aztán azt mondta, sürgősen gondoljam meg, mert lehet, ismét stentre van szükségem. Mit mondjak, be vagyok gazolva - bár azt mondják mások, hogy ez a beavatkozás nem fáj, de én tudom, milyen, hiszen már kétszer túlestem rajta. Addig is nagyfokú kímélet, 2 kg-nál többet nem emelhetek. Elment minden életkedvem.

 

Egy hét múlva, 9-én lenne a következő infúzióm, de nem tudom, mit határoz a doktornő, a kardiológiai leletet meglátva.

ovics Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1458

Nekem már november közepén feltünt........................az üzletek tele vannak díszítéssel.

Idén egyszerüen megoldjuk a karácsonyt: fiamék IKEA imádók. Jön a baba májusban, sok cucc kell, ezért kapnak IKEA kártyát feltöltve.Lányom is az új lakásába tud kiegészitőket venni ott, így Ő is azt kap. 5 évig felhasználható, feltölthető.Persze azért odacsempészek némi kézzel fogható apróságot nekik.

Tavaly C&A kártyát kapott a lányom a szülinapjára, de nehezen jött össze a levásárlás.

 

Mi megbeszéltük a férjemmel, hogy a szokásos kis meglepit egymásnak és slussz. Januárban elmegyünk 1 hétre Egerbe.

 

24-én a lányomnál leszünk,25-e pizsama nap és 26-án hozzánk jönnek a gyerekek.

Előzmény: ilditol (1456)
ovics Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1457

Itt írd le légyszíves, miről lenne szó ! Ellenkező esetben nekem üzlet szaga ......

Előzmény: caixa (1455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!