Keresés

Részletes keresés

dulszy Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1588

Szia!

Hurrá! Ha megrendelted a cipőt, akkor azt jelenti hogy elszántad magad.Örülök neki.

A dagadás annyit jelent nálam, hogy a lábujjaim picit nudli formájúak,  a nagylábújjam pedig

újkrumpli, de a kissebb. Nem zavaró, már a bokám  sem dagadt be tegnap. Nekem ronda kék van, de úgysem megyek ki vele az utcára, csak majd pénteken a kötözésre a kórházba. Ha itt műtöttek volna meg is látogatnálak.

A cipőnek darabja ennyi, vagy párja? Üdv.

Előzmény: szecsili (1587)
szecsili Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1587

Most jöttem meg. Készítenenk a héten nekem egy olyan kezelő cipőt, mint ami a net-en van 4.190,- Ft a gyógyászati boltban. Így szokták megrendelésre, készen nem tartanak. Pont olyan, mint, amit láttam, de nem tudom miért nem lehet pl. nyáron fehéret is készíteni? A mintadarab is olyan mamusz anyag volt és amit készítenek az is olyan sötét szinű fekete fehér pöttyszerű mintás, azt mondta a hapsi, aki készíti. Mindegy ez már tényleg nem fontos, csak apró részletek. Kértem, hogy péntekre ha lehet készüljön el, remélem úgy lesz, felírták a telszámomat és hívnak, ha kész. Mástól is hallottam, hogy dagad a láb ilyenkor, de igazán akkor nem fog állítólag, ha már kiveszik a drótot. Szia, üdv. pihenj azért és írj!

Előzmény: dulszy (1586)
dulszy Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1586

Szia!

Estére kicsit ducik a lábujjaim meg a talpam, de nem fáj. Sikeres cipő vadászatot.Neked is szép napot! Üdv.

Előzmény: szecsili (1585)
szecsili Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1585

Én is a kórház mellett akarom megnézni, ott van egy ilyen bolt. Örülök, hogy tudtál tevékenykedni. Én sem akarok henyélni, főleg hízni. Nem dagadt a lábad? Nem is fáj? Szép napot, szia!

Előzmény: dulszy (1584)
dulszy Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1584

Szia!

Ma kb.1 órát dolgoztam a számítógépnél ülve, és rájöttem hogy nem jó sokat lógatni a lábam, mert nagyon zsibbadt. Pihentetés után mosogattam, teregettem, szóval végeztem pár házi munkát. Kell a mozgás, hogy ne hízzak a henyéléstől, de jó volt. A kórházban biztos van ilyen bolt, ott nézd meg. A vaterán próbálkoztam, de ott nem árultak a múlt héten.

Nem írják receptre sőt nekem a dokim sem mondta. Én is a netről tájékozódtam.

Remélem sikerrel jársz, majd írjál! Üdv.

Előzmény: szecsili (1583)
szecsili Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1583

Hétfőn utánanézek, hogy lehet-e kapni valahol. Egyelőre neten nem láttam, hogy itt Győrben hol lehet. Majd személyesen nézem meg az esélyes helyen. Gondolom ezt nem írják receptre? Ha többet vagy ma fenn, számolj majd be róla, hogy este hogy vagy. üdv, szia!

Előzmény: dulszy (1582)
dulszy Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1582

Szia!

Mindenképpen szerezz kezelő cipőt, abban már másnaptól járkálhatsz. A szúrás helyett van aki csak tablettát kap, majd a doki megmondja, lehet hogy neked nem is kell semmi. Egyként meg jó az ha a párod kiszolgál:-) Üdv!

Előzmény: szecsili (1581)
szecsili Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1581

Szia! Örülök, hogy felkelni van kedved, én is úgy képzelem, hogy mielőbb járásképes legyek, persze a saját érdekemben figyelembevéve az orvos intelmeit. Nehogy később legyen visszaütője annak, hogy ha nem tartom be. Mindenesetre ez minden vágyam, hogy hamar épüljek fel. Hozzád hasonlóan én sem sokáig bírom az mozdulatlanságot. Írj, hogy hogy bírtad? Ez a szúrás nem tetszik, mindenkinek kell? Még sohasem volt ilyenben részem.... üdv. szia Megyek főzni!

Előzmény: dulszy (1580)
dulszy Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1580

Szia!

Ma elég sokat mászkáltam a kezelő cipőmben, ami ugye a sarkamat terheli meg picit a külső lábélemet ezért ezek a részek már járásnál fájnak, de ha fekszem nem fáj semmim. A doki nem mondta mit csináljak, mert nem ért rá, de muszály pár itthoni dolgot megcsinálni, meg már unom a semmittevést. Eleinte jó volt, hogy ágyban maradhattam mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül. Kezdek visszatérni a járásképesek világába, pedig kedden műtöttek. Azt még elfelejtettem, hogy minden nap kell a hasamba szúrni heparinos szert, de ez általában minden ilyen láb történeti dolognál így van. Én magam szúrok, nem  vészes, pici a tű és az anyagot lassan nyomom be mert akkor nem fáj csak picit. Még 6 van hátra. Megnézted a cipőt azon az oldalon amit mondtam? És te , hogy vagy? Jó éjt! Szia.

Előzmény: szecsili (1579)
szecsili Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1579

Szia! Hogy vagy? Pihensz, vagy azért finoman használod a lábad? Mit mondott az orvos minél többet pihentesd, vagy ha tudsz ráléphetsz? Jó éjszakát, szia!

Előzmény: dulszy (1578)
dulszy Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1578

Szia!

Köszönöm kérdésed, jól aludtam és nem kellett fájdalomcsillapító.

Örülök hogy segíthetek  a döntésed meghozásában és így ismeretlenül is nagyon drukkolok neked. És miért ne sikerülne jól! Akivel eddig beszéltem mindenkinek jól sikerült és azt mondták, hogy kár volt vele ennyi ideig is várni. Élvezd a hétvégét és gondolj arra, hogy 1 hét múlva már örülsz neki, hogy nem hátráltál meg. Üdv! :-))))

Előzmény: szecsili (1577)
szecsili Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1577

Szia! Remélem jól aludtál éjszaka is. Örülök, hogy eddig ilyen jó a véleményed és jól vagy, segítenek a döntésemben szavaid. Azért, ha folyamatosan majd jelentkeznél, hogy éppen hogy vagy, az jó lenne. Tudod ha jól sikerül, akkor persze, hogy megérte, de ha már az ember elkezd ilyen sokat gondolkodni róla, meg érdeklődni mindenhonnan, akkor hall mindenfélét. Tény, hogy legtöbben azt mondják, hogy megérte, ha már ezen a nehezebb időszakon túlvannak illetve pár hónapon szerintem inkább. Előveszem az optimista énemet és döntök. Írjál, ha valami megosztani valód van. További gyógyulást és írj, meg én is írok majd. Üdv!

Előzmény: dulszy (1575)
dulszy Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1576

Szia!

Egyébként  nekem ma egész nap egyáltalán nem fájt, most estére dagadt picit a bal bokám.

És még annyit, hogy nekem 1 év alatt nagyon sokat romlott és egyre nagyobb lett, pedig próbálkoztam bütyöksínnel, de nem állítja meg semmi a ferdülést. Sajnos ez nem lesz jobb magától.Üdv és jó éjszakát.

Előzmény: szecsili (1574)
dulszy Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1575

Szia!

Persze hogy menjél műtétre. Van időpontod, elmondtam hogy nem kell félned, nem olyan vészes, hát mire vársz!!!! Meg fogod bánni ha nem mész. Én is tartottam tőle, mert az ember mindig fél az ismeretlentől, de hidd el megéri és nem is nagy a fájdalom. Az egyik barátnőmnek annyira elferdül a nagylábujja, hogy ráment a második ujjára, és műtét után olyan egyenes lett mint a csecsemőké. Én őt látva határoztam el magam és NEM BÁNTAM MEG. Az érzéstelenítés meg pláne nem fáj, csak egy szimla pici szuri amivel a lidocaint befecskendezik amitől nem érzed az igazi bénítót. Műtét közben meg kábítanak és nem tudsz semmiről. Gondolj a szép cipőkre, hogy ezután nem kell annyira válogatni, hogy melyikben nem látszik az a csúnya nagy bütyi.

Drukkolok neked, bátorság és HAJRÁ!!!

Azért majd utána írjál, hogy mi van veled! Üdv.

Előzmény: szecsili (1574)
szecsili Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1574

Arról, hogy menjek-e vagy ne csütörtökön a mütétre. Mivel nagyon félek tőle ezért még mindig nem tudom, hogy döntsek. Mert persze most nem fáj éppen annyira, mint mikor április végén orvoshoz mentem, és ő egyértülműen a mütétet javasolja. Egyébként évek óta fájdogál hol jobban, hol kevésbé, tehát ez csak rosszabb lehet. Jó lenne tudni, hogy utána biztosan jól lesz-e a lábam. Ez a dilemmám, hogy mit döntsek. Te hogy vagy? üdv. szia 

Előzmény: dulszy (1571)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1573

Kedves Hajni!

 

Hogyha adsz egy email címet akkor én küldök neked képeket mindent dokumentáltam. :) Szóval van képem a kiindulási helyzetről. Nem értem ezeket az orvosokat nekem meg azt mondták hogy ahogy befejezi a növekedést ezt nálam 23évben állapították meg, megműtik. Idén leszek 26 éves és március végén voltam műtve. :P

üdv

Előzmény: Hajni0417 (1563)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1572

Mankóval szerintem is könnyebb, én nem tudtam ráállni, mert még érzékeny volt ha ráálltam a sarkamra vagy akárhova. Amúgy ha a doki kiírja receptre akkor ezer forint alatt van amúgy meg 4eft körül. A csavarokat félév múlva veszik ki nekem, de ez is eltérhet a gyógyulástól függ. Nekem nem vállalták egyszerre mind a kettőt, azt mondták akkor nagyon lerobbantanának. :P Hát valóban ez is elég volt, tényleg nem nagyon mozdultam ki annyi hogy ki az erkélyre vagy a kertbe kimerészkedtem. De ki tudja ha jó idő lett volna papucsban meddig megyek :)

Előzmény: szecsili (1564)
dulszy Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1571

Miről kell döntened szerdán?

Előzmény: szecsili (1570)
szecsili Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1570

Nem altatásban, hanem helyi érzéstelenítésben, de talán nem is bánom. Azt mondják, ha sokat vagy fenn, akkor bedagad a lábad, de gondolom majd kitapasztalod. Jégzselém van itthon, a többit meg majd az orvostól megkérdezem. Még szerdán találkozom vele, a mütét előtti napon és akkor meghozom a nagy döntést. üdv. :)

Előzmény: dulszy (1569)
dulszy Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1569

Szia!

Köszönöm szépen! Hajnalban kellett bevenni egy cataflánt azóta nem fáj, pedig ma már sokat járkáltam.

Békéscsabán műtöttek, az ottani gyógyászati boltban vettem a kezelő cipőt. A korosztály stimmel. A cipő a sarokra terheli a súlyt ezzel tehermentesíti a lábujjakat és járáskor nem ér hozzá a cipőhöz. Mankót azért használok mert van itthon és kicsit biztonságosabb , de nélküle is tudok járni cipőben, még a nélkül is külső talpélen.Ha pár lépést kell tennem nem vacakolok a cipő felvételével. A csavart vagy drótot 3-6 múlva veszik ki, kinél hogy gyógyul. 18-án megyek varratszedésre, ott majd megmondja a doki.  A cipőt sok helyen meg tudod nézni a neten. Én úgy írtam a keresőbe, hogy elit kezelő cipő, de szerencsére nem rendeltem meg 6300 ft-ért mert a boltban 4000 volt.  Vegyél még jégzselét, mert a jegelés fontos a gyógyulásban. Altatásban műtenek csütörtökön? Üdv.

Előzmény: szecsili (1568)
szecsili Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1568

Szia! Nagyon örülök, hogy jól vagy, remélem ezután is egyre jobban leszel . Nagyon bátor vagy, hogy egyszerre mindkettőt bevállaltad, de igazad van, egyszerre túl leszel rajta. Nekem is kellene majd a másikat is, de most a bal a rosszabb, a jobb még nem annyira. Ez a kezelőcipő hol kapható (lehet hogy neten lehet rendelni?) és miért speciális, azon kivül, hogy befedi a lábat, meg a kötést. A talpa milyen?  Megkérdezhetem, hogy hol műtöttek téged. Én győri vagyok, itt fognak müteni. Nekem is látom, hogy wilson lesz, de pontosan nem tudom mit jelent. Bár már sokfélét láttam a neten, de nem tudom, melyik a wilson. Egy napot alszom benn én is. Drót, csavar ha van, meddig lesz benn, vagy bennmarad Neked? Én már 50-es vagyok, nem tudom van-e jelentősége a kornak a gyógyulásban, Te milyen korosztály vagy? És jól értem, hogy ráállsz a lábadra már most, mondjuk a sarkadra? Nekem mankóm sincs, bár nekem csak az egyik lesz. Ha ráérsz írjál légyszives, üdv!

Előzmény: dulszy (1567)
dulszy Creative Commons License 2012.05.10 0 0 1567

Szia!

Nekem tegnap előtt volt a műtétem, mind a két lábamat műtötték. Az egyiket a wilson módszerrel a másikat csak simán igazították. Gerincbe kaptam az érzéstelenítést, lidokain után az érzételenítő. nem fájt jobban mint egy vérvétel. Az egész műtét alatt kábítottak és nem emlékszem szinte semmire. A műtét után 5 óra múlva kaptam fájdalomcsillapítót amitől teljesen elmúlt a fájdalom és azóta egyáltalán nem fájt. Tegnap hazajöttem, persze van kezelőcipőm amiben járkálok, meg mankó segít.  Járáskor picit érzékeny, de nem vészes.Ma visszamentem kötözésre és mankóval sétáltam be a kórházba, persze odáig  a párom vitt kocsival.

Szóval, ne félj nem olyan vészes, és az eredmény kárpótolni fog (remélem)!

Ha van még kérdésed nyugodtan írj, mert most ráérek :-))

Egyként lefotózam előtte, a mai napon a varrásokkal és majd a végeredmény is le fogom.

Ha sikerül felrakom majd ide.

 

Előzmény: szecsili (1566)
szecsili Creative Commons License 2012.05.10 0 0 1566

Nekem is meg kell egyébként a másikat is idővel, csak a bal a rosszabb. A fájdalomtól egyébként nem félek, az természetes, hogy  velejár, főleg az első napokban gondolom.

Előzmény: zsuzska86 (1562)
szecsili Creative Commons License 2012.05.10 0 0 1565

Nekem azt hiszem drót is lesz benne és ezt pár hónap után kiszedik. Neked drót nem volt, csak csavar?

Előzmény: zsuzska86 (1562)
szecsili Creative Commons License 2012.05.10 0 0 1564

Szia! Jaj de jó, hogy írtál, már azt hittem senki nem ír, jövő csütörtökig, amikorra elő vagyok jegyezve. És azok a csavarok benne is maradnak a lábadban? Nekem sincs kezelő cipőm egyelőre semmim sincs. Mankó nélkül nem is lehet? Három hétig ki sem mentél a lakásból? Én úgy készülök, hogy tépőzáras nyári szandálban azért mondjuk egy hét után már ráléphetek. Szerinted nem? Tudom, hogy utána jobb lehet, csak még mindig félek. Köszönöm, hogy írtál, ha még ráérsz írj légy szíves. köszi szia :)

Előzmény: zsuzska86 (1562)
Hajni0417 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 1563

Sziasztok!

Valakinek esetleg nincsen képe, hogy mekkora volt a bütyke műtét elött? Voltam én is dokinál, de nekem nem javasolta a műtétek, mert, hogy még fiatal vagyok (27) és, ha most hozzányúl, akkor a következő X évben még sokszor kell neki hozzá nyúlina, így ő azt mondta, hogy toljuk ameddig csak lehet és nyerjünk időt..

Június 1-én megyek Mády Ferenc doktor úrhoz kíváncsian várom ő mit fog mondani, mert szerintem elég csúnyák.. :(

zsuzska86 Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1562

Sziasztok!

 

Akkor én írnék egy bátorító kis üzenetet. Engem március végén műtöttek, a bal bütykömet hagytam a kórházban és két csavarral tértem haza. :p :) Fájdalom az volt, de hát egy ilyen műtét után ez természetesnek mondható. Meg ha már nagyon nem bírja az ember bevesz egy-két fájdalomcsillapítót. Jó pár hétig mankóztam, majd elkezdtem szépen már a sarkamon menni. (úgy a 3.héttől) Nekem nem volt kezelőcipőm, nem tudom hogy az milyen, szóval én így nem mentem egy darabig sehova. Aztán szépen próbáltam terheli, már a lábujjpárnákat is bevetettem. Mára már szépen megyek, igaz a nagyujjam még nem a régi, nem hajlik teljesen de már nem annyira feltűnően bicegek. Sőt, mondhatni már nem bicegek. (ez a 6.hét) Hát sok idő, de jobb lesz hidd el. Ne halaszd el a műtétet! És jön a jó idő szóval neked majd nem kell cipővel bibelődni, egy papuccsal könnyebb lesz. Hajrá! Sok sikert! És ha ad még egy kis erőt akkor a másikat is meg fogom műttetni, majd egyszer...:)

 

A többi esethez nem tudok hozzászólni, de azért remélem segítettem.

Üdv

szecsili Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1561

Sziasztok! Ha valaki nem régen esett át bütyök ill haránt, meg kalapácsújj műtéten, írhatna nekem, hogy most hogy van? Én nagyon félek tőle jövő héten lenne a mütét, de lehet, hogy nem megyek. Pár nap alatt el kell döntenem mit tegyek, de sok jó pozitiv példa talán erőt adna a döntésemhez. Pillanatnyilag csak a félelem van bennem, hogy meddig leszek lakáshoz kötve, főleg ez aggaszt, meg hogy mondjuk egy őszi nyaralást már be lehet-e ütemezni a májusi mütét után. Köszönöm, ha valaki válaszolna... sziasztok

szecsili Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1560

Szia! Nekem jövő héten lenne a bütyök, illetve haránt műtétem. Látom, Te nem rég estél át rajta. Elmondanád, hogy ennyi idő elteltével hogy vagy, hol tartasz. Főleg azért félek a műtéttől, mert biztos sokáig nem tudom használni rendesen a lábamat. Mik a tapasztalataid. Örülnék, ha megosztanád velem. köszi üdv!

Előzmény: tucatka (1553)
Ocelot40 Creative Commons License 2012.04.23 0 0 1559

Szia, nekem van 37-es kezelőcipőm, hívj a 20/326-6588-as mobilon.Megegyezünk!

Előzmény: tucatka (1553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!